Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Lauri Marjamäki maajoukkueen päävalmentajana 2016–2018

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana MacRef, 28.08.2015 klo 15.20.

 1. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Tänään julkaistiin tieto uudesta päävalmentajasta miesten maajoukkueelle. Lauri Marjamäki hyppää puikkoihin ensi kevään MM-kisojen jälkeen ja sopimus on tällä haavaa kahden kauden mittainen kausille 2016-2017 ja 2017-2018.

  Uutta päävalmentajaa koskevaa keskustelua on jo aloitettu Kari Jaloselle omistetussa ketjussa, mutta laitetaan Marjamäkeä koskeva ketju tulille, jotta keskustelu käydään oikeassa ketjussa.

  Jatkakaa.
   
 2. Patafani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Paras mahdollinen jatkaja. Toivottavasti Karri Kivi saataiisin apuvalmentajan paikalle. Tällöin leijonien menestys ei jäisi valmennuksesta kiinni. Onko kellään jakaa Yle Areenan lähettämää suoraa tv lähetystä julkaisutilaisuudesta. Itse en silloin päässyt koneen äärelle ja muistissa on Kummolan vs. Sihvolan battle silloin Sheddenin julkaisutilaisuudessa.
   
 3. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Tärkeintä tämmöisen pesunkestävän eurojätkän kohdalla on se, että joukkueen kasaa joku muu kuin päävalmentaja. Marjamäen kohdalla täytyy onneksi todeta, että hänellä ei ole sitä KHL-taustaa, mikä saattaisi olla ratkaisevassa asemassa niissä virheissä, kun joukkuetta koottaisiin. Jalonenhan oikeastaan menetti pestinsä siihen, että hän otti näitä rakastettuja yliarvostettuja KHL-pelureita vanhoilla näytöillä kisoihin. Yhden vuoden sopparin tarjoaminen oli silkkaa vittuilua Kalen clubilta.
   
 4. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Yle Urheilu -sivustolla oli uutinen, jossa Marjamäki sanoi seuraavaa: Lainaus:
  Mitenkä tuo pitäisi tulkita sitten? Olisiko ollut helpompaa tehdä päätös, jos olisi ollut negatiivista sanottavaa tyyliin: "Ootte iha paskoja, mä lähen maajoukkueeseen..." Ihmettelin vaan.
   
 5. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Jos Kärpissä olisi organisaation jollain osa-alueella jokin asia mättänyt tai ei olisi tehty kunnolla ja tosissaan, olisi varmasti ollut helpompi lähteä Kärpistä menemään. Ei kai tuon tarvitse tarkoittaa, että (kaikki) asiat olisivat viturallaan, mutta jos joitain huonosti hoidettuja olisi - nyt ei ole. Ainakaan Marjamäen mukaan.
   
 6. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Todella hieno uutinen tämä! Lauri Marjamäkeä on jo pitkään ajettu mukaan, aina Westerlundin viimeisimmästä pestistä asti. Marjamäki on kasvanut ja on jo nyt valmis isompiin saappaisiin, mutta hyvä, että kaveri on saatu nyt mukaan suomalaisen jääkiekon tärkeimmälle pestille. Marjamäki valmentaa pelikirjan kautta ja on todellakin meidän pelin mies. Tässä mielessä on oletettavaa, että Suomi tulee ottamaan Marjamäen alaisuudessa askeleen lähemmäs Jukka Jalosen leijonia. Ja se, jos mikä, on hyvä asia se.
   
 7. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Suhtaudun erittäin positivisesti Marjamäen palkkaamiseen. Mies tietää Suomen maajoukkueen toimintatavat eli sillä puolella ei ole ongelmia, lisäksi näytöt Kärpistä ovat kovaa luokkaa.

  Lainaus:
  En jaksa uskoa, että Leijonaryhmien kasaaminen olisi jonkun muun kuin päävalmentajan tehtävä. GM ja kaverit avustavat koutsia pelaajavalinnoissa, näin jatkettaneen Marjamäenkin kaudella.

  Eurohenkisyys ei ainakaan lähtökohtaisesti ole haitta ellei se ole tasoa "jukkajalonen". Disclaimerina toki totean arvostavani Jukkaa hyvinkin paljon, hänen EHT/eurokiekko-kiihkonsa vaan oli liian suurta.
   
 8. Raspatin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Toivottavasti Lauri luotsaa Leijonat olympiakultaan!
   
 9. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Varsin onnistunut valinta, nälkäinen ja fiksu valmentaja, jolla on taktinen osaaminen hallussa. Ehkä Kivikin olisi ollut hyvä vaihtoehto, ehkä mielestäni jopa parempi ja tietyllä tapaa meritoituneempi, mutta loistava valinta tämäkin.
  Toivottavasti Kivi olisi Marjamäen porukassa mukana niin taktista varianssia olisi hieman enemmän ja pelitapoja voisi olla useita. En tosin usko, että erilaiset pelitavat käyvät kohtaloksi tässä vaan valmentaja pystyy mukautumaan.
  Lisäksi Marjamäki on mentaalisella puolella loistava tekijä ja se on tietysti etu lyhyissä turnauksissa.

  Marjamäellä ei ole nyt etunaan kuitenkaan liigasta tuttua mediapeliä ja tuomareiden viheltämistä omaan pussiin. Tästä tietysti joku nyt suuttuu, että on foliohattuilua, mutta oli mielestäni viime keväänäkin pleijareissa niin selkeää, että ei kummoinen näkijä tarvi tuohon olla. Jatkuva itku tukee myös tätä. Mutta jos tämä etu oli otettavissa, niin kuvottavaa kun se onkin, niin se otetaan.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kuka se joku muu sitten voisi olla jos ei päävalmentaja?

  Lainaus:
  Ei menettänyt. Hänelle tarjottiin jatkosopimusta, johon hän ei kuitenkaan tarttunut.
   
 11. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  No jaa, ilmeisesti Jalonen olisi jatkanut jos tarjolla olisi ollut erilainen sopimus. Nythän ei tietenkään kuultu kuin korulauseita, totuus paljastunee myöhemmin.

  Marjamäki Liiga-näyttöjensä perusteella ymmärtää pelin taktista puolta ihan ok, kunhan ei nyt hirttäydy edellisten päävalmentajien ennaltamääräämiin sapluunoihin, mitä täällä Jatkoajassakin tunnutaan peräänkuuluttavan(pakko pelata kiekkokontrollia aina ja ikuisesti). Eri asia sitten on riittävätkö johtajanominaisuudet. Jukka Jalosella oli periaatteessa myös Liigasta hankittua nippeliosaamista, mutta johtajuuden kanssa tuli ongelmia.
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  No esimerkiksi GM, kuten sarjatasollakin. Ja luonnollisesti tämä tehdään valmentajan kanssa yhteistyössä. Kyllä multa ainakin löytyisi Jere Lehtiselle luottoa aivan helvetisti.
   
 13. Hxxx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mental tension
  Lainaus:
  Joukkuetta on lisäksi kasaamassa muuan Jarmo Kekäläinen, jolta luulisi löytyvän tietoa ja näkemystä NHL/AHL-pelaajien suhteen.
   
 14. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Sarjatasolla, siis tarkoitatko pohjoisamerikkalaisessa palloilukulttuurissa? Sinne se kieltämättä sopiikin, mutta vaikea olisi nähdä Jere Lehtisen tai Jarmo Kekäläisen kokoavan Suomen kevään MM-joukkuetta, jossa valtaosa pelaajista tulee Euroopan sarjoista.
   
 15. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Itse taas en luota Jeren kykyihin yhtään vaan on yksi näistä pystymetsästä otettuja Kalen saunakavereista. Homma kuuluisi mielestäni sellaiselle joka on elänyt viimeiset 5-10v eri maajoukkueiden parissa. Tällainen kaveri tietää ja tuntee oikeastikoko pelaaja materiaalin.
   
 16. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Marjamäellä on kovasti duunia jo Kärppien kanssa. Ellen nyt väärin käsittänyt niin mies valmentaa World Cupin suunnilleen näkemättä yhtään ottelua suomalaisilta Pohjois-Amerikassa pelaavilta pelaajilta. Pudotuspelejä mies ehtii toki hieman katselemaan, mutta koska Kärppien kausi kuitenkin jatkuu todella pitkälle keväässeen niin ne nähtyjen pelien määrä jää todella vähäisiksi.

  Lainaus:
  Joo hyvinhän ne Jutin ja Kurrin skouttausreissut menivät. Teemun raflan pihvit jäivät tutuimmiksi kuin kenenkään suomalaispelaajan otteet. En toisaalta itsekkään ole hirveän vakuuttunut Lehtisestä. Viime kevät oli aikamoinen fiasko. Lehtinen saa osan tästä fiaskosta niskoilleen.
   
 17. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Kukahan tällainen kaveri mahtaisi sitten olla? Josko heität nimiä ilmoille, kun itellä ei ihan heti tule mieleen.

  Kalen saunakavereista Kurri ainakin suoriutui GM-hommastaan, sanotaanko mitalien valossa, ihan kiitettävästi.
   
 18. Eric Rooslind Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän paskasta paikasta ole helpompi lähteä kuin sellaisesta missä oikeasti viihtyy. Marjamäen kommentit Kärpistä ovat niin positiivisia että normi jargoninkin jälkeen niissä täytyy oikeastikkin olla perää. Voisiko olla niin että hänelle yksi vaihtoehto olisi ollut vielä jääminen Ouluun vuodeksi tai kahdeksi.

  Lehtinen on kyllä itselleni jättänyt asiallisen kuvan itsestään, mukava mies joka ei siltikään vaikuta joojoo-mieheltä Jutin ja Kurrin tavoin. Marjamäen työtapoihin kuuluu pedanttisuus ja sitä hän vaatii koko tiimiltä, valmennus mukaanlukien. Kyllä suomen jääkiekkopiirit ovat niin pienet että kyllä pelaajat tiedetään/tunnetaan. Kolmikko Marjamäki, Lehtinen,Kekäläinen kyllä pystyy tuosta NHL-pelaajien määrästä oikeat valitsemaan, älkää huoliko. Mielenkiintoista on Peltosen kohtalo. Veikkaan että Ville poistuu joukoista ja Marjamäki tuo omasta tiimistään Sihvosen mukaan maajoukkueeseen.
   
 19. adolf Jäsen

  Yllättävän aikaisessa vaiheessa Marjamäki hyppää ruoriin. Itse olin kuvitellut että vielä tuommoinen 5 - 10 vuotta menisi KHL:ää ja kenties Sveitsiä kiertäessä ennen leijonapestiä.

  Mulla ei ole hajuakaan mistään Marjamäen pelikirjoista, mutta kyllähän kaveri todella pätevältä vaikuttaa. Meriitit kertoo kumminkin aina jotain.
   
 20. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Toki on hyvä muistaa, että Suomi sai edellisiin MM-kisoihin kuusi NHL-pelaajaa. Se, että oliko Jere Lehtisellä osaa tai arpaa tämän osalta onkin aivan eri kysymys, mutta pienen sulan uskaltaisin silti laittaa Lehtisen lakkiin tästä. Mutta siis kuten totesit, niin kyllä koko staff saa ottaa osansa viime kevään heikosta menestyksestä. Ainahan jonkun suurmaan on jäätävä puolivälieriin, ei sitä pidä ikinä kuitenkaan mukisematta hyväksyä.
   
 21. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  EI "GM" maajoukkueessa tee mitään muuta kuin pitää pelaajiin yhteyttä. Toisin kuin seurajoukkueissa, maajoukkueessa ei tarvitse neuvotella pelaajan sopimuksesta eikä hänellä ole muita vaihtoehtoja pöydällään. Maajoukkue ottaa ne ketkä haluaa (poislukien kieltäytymiset), millekään "GM:lle" ei siellä ole oikeaa roolia ikinä ollutkaan.
   
 22. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En pyöri enää maajoukkuepiireissä niin ei pysty sanomaan kenenkään nimeä. Samanlainen kasvu-ura tuohonkin hommaan pitäisi olla jotta saadaan parhaat myös sinne johtoon.

  Lähtisin katselemaan vaihtoehtoja myös pitkän linjan scoutien joukosta. Nämä kaverit ihan aikuisten oikeasti seuraa miehiä eikä tee kuten Kurri/Lehtinen (1-2peliä kaudessa ja lounaat päälle). Mitä jos Mikko Ruutu olisi hoitanut Kurrin tontin? Ehkä torijuhlia olisi ollut useammin ;)
   
 23. Rankkari Jäsen

  Näin äkkiseltään ajateltuna, vaikuttaa hieman liian nuorelta ja kansainvälisistä peleistä vähän kokemusta omaavalta valmentajalta. Mutta vaikea tietää, ketkä olivat loppusuoralla, valintaa päätettäessä. Eli aika näyttää osuiko valinta hyvin vai ei.
   
 24. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Kaveri on valmentanut alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta, sekä aikuisten maajoukkuetta niin MM- kuin olympiatasolla. Vaikuttaa mielestäni aika kovalta kokemukselta kv-peleistä.
   
 25. Rankkari Jäsen

  Lainaus:
  No joo, ei paha kokemus. Kansainvälinen seuravalmennus, tyyliin KHL olisi ollut plussaa. Sitten tuo nuori ikä voi tuoda omat haasteensa, maajoukkueen sisällä. Katsotaan nyt rauhassa, mahdollisuuden ainakin saa.