Ketjusta
Päämääränä Moskova – Suomen maajoukkueen valmistautuminen Venäjän MM-kisoihin (EHT- ja EHC-turneet):
Niin, vertailupinnan hakeminen viiden vuoden takaa on todellakin hataralla pohjalla. Pelin evoluutio on muokannut käsityksiä voittavasta jääkiekosta meillä ja muualla, Meidän Peli on keskustellut Heidän Pelinsä kanssa ja esimerkiksi kotimaisessa Liigassa on tällä kaudella nähty oivia esimerkkejä siitä, miten peli saadaan organisoitua nopeiden lähtöjen varaan, kuitenkin niin että johtoajatuksena on kiekkokontrollin toteuttaminen (kiekolla työn teettäminen, lyhytsyöttöpeli jne.) pystysuunnan kohkaamisen (päätyheitot, roikut jne.) sijaan.
Esimerkiksi 8.10 Tappara-Kärpät-ottelussa niin Tapola kuin Marjamäki peluuttivat joukkueillaan suht nopearytmistä kiekkoa lähtöjen suhteen (nopeita syöttöjä, jalalla nostoja, viiveitä sitä vähemmän mitä peli eteni). Tappara lähti siinä pelissä 75 % nopeasti ja Kärpät 72 %, kun tyypillisillä kiekkokontrollijoukkueilla viivelähtöjen suuremman osuuden myötä lukema on 65 % tienoilla. Myös 31.10 nähtiin Tapparan ja Kärppien välillä nopeasti rytmitettyä peliä, etenkin Marjamäen johtamalta Kärppä-joukkueelta ensimmäisessä erässä (77 % lähdöistä nopeasti).
Marjamäki on antanut tälläkin kaudella vahvoja näyttöjä nopean ja pelinopean pelin organisoinnin osalta vastustajan paineen alla. Pidän tällä hetkellä Marjamäkeä erinomaisena valmentajana ymmärtämään jääkiekon lainalaisuuksia niin kansallisessa kuin kansainvälisessä pelissä. Toki World Cup tulee olemaan tuohon heti maajoukkueuran alkutaipaleelle kova koitos, mutta Marjamäki on antanut viime vuosien aikana kovia työnäytteitä pelin organisoinnista ja reagoivasta valmennuksesta.