Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Lauri Marjamäki maajoukkueen päävalmentajana 2016–2018

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana MacRef, 28.08.2015 klo 15.20.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Olen ollut ymmärtävinäni, että Marjamäki halajaa jossain vaiheessa ihan oikeasti NHL:ään valmentamaan. Uskoisin, että sitä tavoitetta peilaten maajoukkuevalmennus ja menestyminen siellä olisi cv:hen paras mahdollinen lisäys. KHL:ään ehtii kyllä myöhemminkin, ehkä.
   
 2. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Lainaus:
  Marjamäki nauttii ymmärtääkseni suurta suosiota pelaajien keskuudessa, joten tuskinpa tuo nuori ikä on ongelma.
   
 3. Rankkari Jäsen

  Lainaus:
  Näin on ja hyvä niin. Mikä onkaan tilanne sitten, mikäli ongelmat kärjistyvät, peli ei toimi, ym. vastaavaa.
  Ehkäpä vanhantyylisten auktoriteetti valmentajien aika on ohi. Syväjohtaminen on tullut pysyvänä, myös jääkiekkoon.
   
 4. Sekera Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, prosessit ja yrittäminen
  Ketjusta Päämääränä Moskova – Suomen maajoukkueen valmistautuminen Venäjän MM-kisoihin (EHT- ja EHC-turneet):

  Lainaus:
  Niin, vertailupinnan hakeminen viiden vuoden takaa on todellakin hataralla pohjalla. Pelin evoluutio on muokannut käsityksiä voittavasta jääkiekosta meillä ja muualla, Meidän Peli on keskustellut Heidän Pelinsä kanssa ja esimerkiksi kotimaisessa Liigassa on tällä kaudella nähty oivia esimerkkejä siitä, miten peli saadaan organisoitua nopeiden lähtöjen varaan, kuitenkin niin että johtoajatuksena on kiekkokontrollin toteuttaminen (kiekolla työn teettäminen, lyhytsyöttöpeli jne.) pystysuunnan kohkaamisen (päätyheitot, roikut jne.) sijaan.

  Esimerkiksi 8.10 Tappara-Kärpät-ottelussa niin Tapola kuin Marjamäki peluuttivat joukkueillaan suht nopearytmistä kiekkoa lähtöjen suhteen (nopeita syöttöjä, jalalla nostoja, viiveitä sitä vähemmän mitä peli eteni). Tappara lähti siinä pelissä 75 % nopeasti ja Kärpät 72 %, kun tyypillisillä kiekkokontrollijoukkueilla viivelähtöjen suuremman osuuden myötä lukema on 65 % tienoilla. Myös 31.10 nähtiin Tapparan ja Kärppien välillä nopeasti rytmitettyä peliä, etenkin Marjamäen johtamalta Kärppä-joukkueelta ensimmäisessä erässä (77 % lähdöistä nopeasti).

  Marjamäki on antanut tälläkin kaudella vahvoja näyttöjä nopean ja pelinopean pelin organisoinnin osalta vastustajan paineen alla. Pidän tällä hetkellä Marjamäkeä erinomaisena valmentajana ymmärtämään jääkiekon lainalaisuuksia niin kansallisessa kuin kansainvälisessä pelissä. Toki World Cup tulee olemaan tuohon heti maajoukkueuran alkutaipaleelle kova koitos, mutta Marjamäki on antanut viime vuosien aikana kovia työnäytteitä pelin organisoinnista ja reagoivasta valmennuksesta.
   
 5. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Myönnän että vertailupintana nuo kaksi (Marjamäen pelitapa vs Jalonen 2010) olivat huono heitto multa. Ja nyt kun 2010 Vancouverin Suomen pelejä katselin läpi, ei se Jalonenkaan peluuttanut missään vaiheessa mitään hitaita viivelähtöjä, vaan nopeita tai puolinopeita lähtöjä pyrkien säilyttämään kiekkokontrollin. Alkuperäinen huoleni Marjamäkeen World Cup valmentajana kohdistui siihen, miten hyvin Marjamäki saa pienessä kaukalossa kovan karvauksen alla esim.Kanadaa, USA:ta, Ruotsia tai Venäjää vastaan toteutettua kiekkokontrolliin perustuvaa pelitapaa, ja rintamahyökkäyksiä. Oletan siis että Suomi haluaa hyökätä rintamana, omista kiekon dumppaaminen keskialueelle tai keskialueelta päätyyn olisi pidemmän päälle hölmöä, vaikkakin sitäkin varmasti joudutaan tietyissä tilanteissa tekemään.

  En ole Marjamäen pelejä satunnaisesti Liigan playoffeja tai Kärppien pelejä HIFK:ta vastaan lukuunottamatta tarkemmin seurannut, joten mieleen ovat jääneet lähinnä hitaat lähdöt tai puolinopeat*. Toivon ja uskon että olet oikeassa, eli Marjamäellä on variaatioita näihin lähtöihin myös erilaisia karvauksia vastaan, ja että hän saa myös nopeat organisoidut hyökkäykset tarvittaessa toimimaan. Pienessä kaukalossa karvauksen alta lähteminen on kuitenkin täysin erilaista, ja huippumailla on myös yksilötaitoa sekä penkin takana että kaukalossa, toteuttaa hyvää karvausta. Marjamäki on lupaava valmentaja ja Jalosen kieltäydyttyä kolmannesta vuodesta, on Late luonnollinen valinta World Cupiin, itse olisin kuitenkin nähnyt mielummin Jalonen - Rautakorpi kaksikon penkin takana myös World Cupissa.

  *Puolinopealla tarkoitan pakki-pakkia tai hyökkääjä-pakkia omalla alueella joko sivulle tai alaspäin pelaten, ilman että syöttöjä sivulle tai alas tulee yhtä enempää tai että maalintaakse pysähdytään. En tiedä onko oikea termi tähän, mutta käytinpä nyt kuitenkin.
   
 6. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Noinkohan siellä Jalonen peluutti nopeita lähtöja, vai olisiko ollut niin, että pelaajat pelasivat oman mielensä mukaan.
   
 7. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En jaksa uskoa että pelaajat täysin oman mielensä mukaan olisi menneet, jokainen tietää että kitkaa oli valmennuksen ja pelaajiston välillä, mutta tuskin Saku Koivut ja kumppanit menisivät täysin valmennuksen yli pelitavassa. Ja Jalonen tuskin olisi suostunut seisomaan penkin takana jos pelaajat vetäisivät oman mielensä mukaan, sen verran ammattiylpeyttä ammattivalmentajalla varmasti on. Eiköhän siellä ole Jalonen vetänyt jonkinlaisen kompromissin pelitavan suhteen, ja älynnyt itsekkin ettei kannata peluuttaa mitään täysiä viivelähtöjä, kun vastassa oli kovaa karvaavia maita pienessä kaukalossa.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kertokaas tilastoniilot mitkä on tähän mennessä Marjamäen tilastot maajoukkueen peräsimessä?
  Lienee jotain about 14 ottelua joista 3 tai 4 voittoa ja maaliero luokkaa 28-45
  Saisiko joltain tarkemmat statsit?
   
 9. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
  Lainaus:
  13 ottelua. 3 voittoa (joista 1 jatkoilla). Maaliero 27-43. Kyllähän synkältä näyttää. Mutta katellaan sitten MM-kisojen jälkeen, mikä on saldo.
   
 10. sheiko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Olisiko kuitenkin niin että Marjamäen vahvuudet ovat kuten Rautakorvellakin, Siellä seurajoukkuetoiminnassa? Päivittäisessä tekemisessä pitkällä aikavälillä? Pelaajien kehittäminen ym. ym.
   
 11. adolf Jäsen

  Mikähän piru tuossa Suomen maajoukkueessa tökkii. Jonkun aikaa puuttunut jo sellainen punainen lanka tekemisestä. Jos Suomi ennen hävisikin niin ei koskaan tehden näin karmaisevaa määrää virheitä ja nyt tuntuu toistuvasti Suomi antavan jo pelitavallisestikin tasoitusta ihan liikaa.
   
 12. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  Kyllä se nyt vaan on niin, että Latelle kenkää ja uutta koutsia kehiin. Ei tule yhtään mitään Leijonien pelaamisesta. Rohkeita liikkeitä nyt, kuten junnujenkin puolella tehtiin, kun hommasta ei tullut yhtään mitään. Ja todettakoon Marjamäen olevan lahjakas koutsi, mutta hänen aikansa maajoukkueen kanssa ei vaan ole vielä.
   
 13. timotl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Marjamäki on niin nähty, historiallisen huono saldo ja mikään ei toimi. MM-kisoissa on odotettavissa näillä näytöillä mahalasku, kuten nuorillakin kävi. En olisi uskonut että Late on noin huono.

  Pelaajat alisuorittaa kuin HIFKiä katselisi (vitsi) ja munii kuin junnut. Henkinen puoli ei ole nyt kohdillaan, olisiko niin että auktoriteetti puuttuu ja siksi ollaan hieman pehmeitä.
   
 14. timotl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Samaa mieltä, mutta euhän niin vaan tehdä. Vedetään nyt tämä kausi vihkoon ja ensi vuonna uusi ukko kehiin.
   
 15. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
  Enemmän ihmetyttää, että mistä nämä Marjamäen apurit keksittiin. Pitäisin Marjamäen ja kylkeen samalla tavalla kiekosta ajatteleva esim. Pennanen. Pakkeja koutsamaan Hantta Virta. Vielä ehtii.
   
 16. tunsbe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS&NHL, #11, #9, #71, #96, #55, #24, #8, #64, #47
  Samaa mieltä monen muun kanssa.
  Late voi pakata kamansa ja painuu piippiin majusta.
  Eihän tosta touhusta tuu yhtään mitään!
  MM-kisoihin uus valkku muuten ollaan karsintasarjassa.
   
 17. Big Bear Jäsen

  Onhan tuo pelaaminen ihan kauheaa katsottavaa. Ei niin minkäänlaista paloa eikä peli-iloa. Oikeastaan samanlaista koko kausi - vain pelaajat ovat vaihtuneet. Syyttävä sormi osoittaa penkin taakse.
   
 18. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Lainaus:
  Selänpesu on taitolaji.
   
 19. timotl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo, jos joukkue vaihtuu joka turnaukseen ja tulokset pysyy huonoina kaikilla kokoonpanoilla, on vika valmentajassa. Tää valmentajan ajama pelitapa ei vaan nyt toimi millaan kokooonpanolla. En ole samaa mieltä siitä etteikö yritystä olisi, välillä on hyvääkin tekemistä. Ongelma on puolustuspäässä, joka ei osaa avata peliä eikä puolustaa miehiä ulos tilanteista. Miksi näin, en tiedä. Onko sovittu jostain peliatavsta, joka ei lähde nyt selkäytimestä ja se johtaa miettimiseen ja hapuiluun?
   
 20. ijuka Jäsen

  Marjamäen suurin ongelma on nimenomaa puolustuspäässä. Paineen alta ei päästä pois ei sitten millään. Jotenkin tuki ei pelaa ja aina pakkien täytyy koittaa riskisyöttöjä tai kikkailla jotenkin. Kiekkoja riistetään Suomalaisten pakeilta aivan luvattoman paljon. Kiekottomassa puolustuksessa on myös paljon tekemistä. Tuntuu ettei kukaan oikein tiedä mitä pitäis tehdä ja miestä hukkuu koko ajan.
   
 21. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pakit alkaa selaamaan pelikirjaa päässään ja ennen kuin pääsevät oikeille sivuille onkin jo myöhäistä. Ja jos kuitenkin pystyvätbhyvän ratkaisun tekemään niin vihulainen on jo niin keskittynyt puolustamaan, että ei siellä muualle päästä kuin kulmiin.

  En tiedä mitä Late tekee, mutta hån tappaa kyllä ansiokkaasti pelaajien pelinopeuden ja luovuuden. Onko Laten Leijonat pelannut yhtään hyvää matsia?
   
 22. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Itse pidin Marjamäen palkkaamista hienona juttuna. Hyvää jatkomoa tuo Jalosen Jukan jälkeen. No kuinka väärässä voikaan olla. Suomen surkeinta kiekkoa pariin vuoteen. Pelissä ei ole mitään järkeä. Ei siis mikään osa-alue toimi.

  Viidellä miljoonalla äänellä. Sinä olet heikoin lenkki. HYVÄSTI!

  Sinne vaan Kiven Karria tilalle tai Pennasen Anttia. Tai vaikka se Nokka Jalosen prosenttikiekko. Yhtä suoraselkäistä pitäisi olla toiminta kuin U20 maajoukkueen kanssa.

  Ps. Mikäs se nyt on Marjamäen recordi tuolla Leijonien korjaan Lampaiden peräsimessä?
   
 23. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Oliskohan vielä yhden kultaisen sukupolven edustajan paikka penkin takana, siis ihan koutsiksi? Olli Jokinen peluuttamaan 4 vs. 3 yv:tä?
   
 24. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  No, mietitään jos MM-kisoista tulee katastrofi. Mutta "World Cup" (registered trademark) tuli liian varhain ja EHT taas on ihan yhdentekeviä harjoituspelejä.
   
 25. #76Sally Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pennasen projekti
  Tulos on mitä on mutta mitä väliä. MM-kisoihin ei tuosta joukkueesta valita kuin korkeintaan pari pelaajaa. Faktahan nyt on, että ei noilla Savinaisilla, Mannisilla tai Kousilla ole mitään asiaa MM-joukkueeseen paitsi jos tulee jotain joukkokieltäytymisiä.

  MM-kisat on se mikä ratkaisee, onko Marjamäki onnistunut työssään vai ei. Jos siellä ollaan taas välierissä ja kaikki on taas hyvin eikä kukaan muista jotain EHT-höntsiä. Jos taas sielläkään ei paremmilla pelaajilla tulosta tule niin sitten on perusteltua keskustella Marjamäen asemasta.