Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Lauri Marjamäki maajoukkueen päävalmentajana 2016–2018

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana MacRef, 28.08.2015 klo 15.20.

 1. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Leiritykset ovat pääosin hyödyttömiä, koska MM-joukkueen runko varmistuu vasta lähes kisojen alla kun NHL-vahvistukset tulevat ja vielä alkusarjankin aikana paikalle saattaa pompahtaa NHL-pudotuspeleistä pudonneita pelureita. Joskus on jotain messiasta odotettu jopa pudotusotteluihin asti, ei tosin ihan viime vuosina. Sama se on, vaikka joku Erkki EHT-pelaaja tai Kalle KHL-mies leirittää kuukauden verran pelitapaa jos ja kun hänet sitten korvaa Niilo NHL-tähti kavereineen. Tai vaikka Patrik Laine, joka tosin luultavasti pelaa sitä paremmin mitä vähemmän hän kiinnittää huomioita mihinkään Late-show'n viisikkopelikuvioon.

  Tänä vuonna voi muutenkin olla, ettei kovin montaa NHL-pelaajaa kiinnosta lähteä pitkän kauden jälkeen mukaan kuvioihin, elleivät sitten Pariisin valot ja Eiffel-torni kiinnosta. Sekavan ja elottoman World Cup -kokemuksen jälkeen ainakaan moni veteraani ei välttämättä jaksa, nuoret starat voivat tietysti tulla sillä parempi se kai on pelata kuin hakata sitä pleikkaria.

  Suomi voisi tehdä parina vuotena kokeilun, jossa leiritykset minimoidaan muutamaan treenipeliin kisojen alla ja päävalmentaja nimetään kuukautta ennen kisoja kyseiseen turnaukseen. Jo kautensa päättäneet europelaajat voisivat pitää peruskuntoaan yllä muuten ja parannella kolhujaan, loput pelaajat tulisivat lähes suoraan NHL:n runkosarjan päättymisen jälkeen. Sitten voisi vielä alkusarjaan täydentää jonkun puuttuvan lenkin.

  En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi on niin olennaisen tärkeää leirittää jopa toista kuukautta pelaajia ja pelata varhaisia harkkapelejä jotain Tanskaa tai Puolaa vastaan kokoonpanolla, josta ei hyvän NHL-säkän (mahdollisimman moni suomalaispelaaja vapautuu käyttöön heti) koittaessa pelaa kisoissa kuin ehkä ketjun verran pelaajia. Vai valmentajiako siinä enemmän leiritetään?

  Voihan noissa peleissä antaa ns. näytön paikkoja, mutta kyllä minusta esimerkiksi kova suoritus runkosarjassa ja/tai pleijareissa on olennaisempi kriteeri kuin vaikkapa pari suonenvetoa sisään jossain Suomi-Moldovia -trillerissä. Pikemminkin siinä menee pelaajilta motivaatio.
   
 2. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Ainahan sitä hyvää NHL-säkää ei ole käynyt. Esimerkiksi 2015 joukkueessa lopullisesta joukkueesta 13 pelaajaa oli jo ensimmäisessä leiriryhmässä. Uskoisin myös, että leirit ovat ainakin hyviä kehittymispaikkoja nuorille SM-liigapelaajille.
   
  Arsu79 tykkää tästä.
 3. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Kyllähän se helpottaa uusia tulijoita kun ympärillä on pelaajia jotka jo osaavat pelitavan. Samalla näkee vähän paremmin joitain rajatapauksia. Ei se leirityksen merkitystä vähennä, vaikka sieltä tippuu lähes kaikki ensimmäisestä leiriryhmästä.
   
  Arsu79 tykkää tästä.
 4. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Marjamäen toisen kauden aikana peli näytti paikoitellen todella hyvältä, mutta sitten ratkaisevilla hetkillä (eli pudotuspelivaiheessa) jostain kumman alettiin pelaamaan eri peliä kuin EHT:llä, harjoitusmatseissa ja alkusarjassa. Olympialaisissa näytti hyvältä pudotuspelivaiheeseen asti ja nyt sama juttu MM-kisoissa. Tämä tutun pelitavan variointi kesken turnauksen oli Marjamäen suurin kompastuskivi eikä hän vain tuntunut ottavan siitä opikseen.

  Seurajoukkueessa tällaisen varioinnin jollain tasolla ymmärtää, mutta ei arvokisoissa. Uskon Marjamäen menestyvän Jokerien peräsimessä ja toivottavasti mies on seuraavan kerran valmiimpi, kun kutsu maajoukkuekoutsiksi käy. En usko, että tämä jäi Marjamäen viimeiseksi maajoukkuepestiksi.
   
  Arsu79 tykkää tästä.
 5. Keltainen Jaffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
  Kyllä tuntuu hyvältä vuosien kidutuksen jälkeen! Suomi pelaa turnauksen parhaan pelinsä ratkaisuhetkillä! Suomi ei muuta pelitapaansa vaan luottaa siihen! Suomi ei passivoidu! Haista Lauri Marjamäki pitkä paska, sinun perintösi ei jäänyt kummittelemaan! Ihanaa!
   
  Ippenator, Ice71, KaljaVeikko ja yksi muu tykkäävät tästä.
 6. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Leo Komarov lupautui 2019 MM-kisoihin, mutta lopulta terveystilanne esti osallistumisen. Tuossa nyt on ensimmäinen maajoukkueen vakiokasvo, joka käytännössä kieltäytyi pelaamasta Laten johtamissa Leijonissa. Enkä kyllä ihmettele miksi näin. Niin pelaajia ja peliä halveksuvaa ja ylimielistä tuo Laten Leijonakoutsaaminen oli.

  Toivottavasti Late on noista vuosista ottanut oppia.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 7. predsfan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nashville Predators
  Late on hyvä seurajoukkueissa missä on aikaa hieroa,kehitellä ja viilata pilkkua, mutta turnausjoukkueen valmennus on ihan toinen maailma.
   
 8. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Muistanko väärin, vai puhuttiinko eräästä toisestakin päävalmentajasta näin? Toukokuuhun 2011 asti.

  2006 kevääseen hän oli myös 'vain' runkosarjavalmentaja.
   
  jalperi, Hexa & Arsu79 tykkäävät tästä.
 9. Arsu79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, New Jersey Devils
  Marjamäki on loistava koutsi, vaikka juuri MM-kisoissa ei sattunut kaikki menemään nappiin. Moni unohtaa, että Marjamäki luotsasi Leijonat upeasti MM-hopealle eräissä kisoissa. Hyvä suoritus millä mittapuulla tahansa tarkasteltuna.
   
 10. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Lainaus:
  Kannukset pitää aina ansaita ensin. Ennen kuin voi tulla Messiaaksi.
   
 11. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Lainaus:
  Taisi olla vielä apuvalmentajana noissa kisoissa. Joka tapauksessa kyllä Marjamäki on minustakin hyvä valmentaja, vaikka MM-tasolla homma jäikin vähän piippuun milloin minkäkin syyn takia. Onnistumisen ja epäonnistumisen ja sankarin ja antisankarin ero voi joskus olla pienempi kuin luullaankaan. Toivottavasti Jokerit onnistuu kunnolla ensi kaudella.
   
 12. Nynoamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikaanit ja Sami Vatanen
  Lainaus:
  Ja mitkähän kisat nuo mahtaa olla?

  Eiköhän suurin osa Marjamäki-kritiikistä johdu hänen selittelevistä ja syyn muualle sysäävistä lausunnoistaan tappioiden hetkillä ja niiden jälkeen, luulisin mä.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 13. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Veikkaan että viitataan 2014 MM-kisoihin, kun Marjamäki hääri apuluotsina. Ei sillä, saavutus tuokin mutta hieman harhaanjohtavasti kyllä sanottu kun Westerlund oli päävalmentaja ja en yhtään väheksyisi toista kaikkien aikojen leijonavalmentajista.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 14. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Eihän sisääntulonsa ollut helppo, World Cup, tulevia muttei vielä täyteen hiottuja kultakimpaleita, murrosvaihe. Näytti ottavan yllättävän koville jo tuo eka turnaus Latelle.

  Mutta se ettei täysin irronnut koko kahden kauden ei arvosanaa kovin korkeaksi nosta. Oli varmasti aihioita ja maalipaikkoja -ihan vilpittömästi-, mutta käteen ei jäänyt mitään. Paitsi toki jokusen nyt maailmanmestaruutta juhlivan pelaajan sisäänajo. Ettei se nyt ihan hukattua aikaa ollut.

  Vuodesta 1987:
  Fööni. Curre. Ara. Rambo. Erkka. Jokerit. JJ. Erkka 2.0. KJ. Late. JJ 2.0.

  Järjestäen joka ukolla meriittejä Leijonien penkin takana joka visiitiltä - paitsi Latella. Apurina toki olympia- ja mm-mitali ettei nyt ihan huono. Jokerit-Shedden saa puoli pistettä, painotuksena että mitali tuli Kanadan kisoista. Muutoin se oli jännä välivaihe ennen Jukan astumista eteen.
   
 15. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Toisaalta onhan tämä Jukka Jalonenkin saanut pelaajia käytännössä kieltäytymään maajoukkueesta. Olli Jokinen "lopetti" maajoukkueuransa Vancouverin olympialaisten jälkeen, mutta palasi sitten vielä vuonna 2014 takaisin Westerlundin valmennukseen juuri kun Jalonen oli ekan pestinsä lopettanut. Toki mistäs minä varmaksi tiedän mitä kulisseissa on tapahtunut, mutta kai se jostain kertoo että Jokinen saapui käytännössä aina MM-kisoihin muiden kuin Jalosen valmentamaan joukkueeseen, sitten piti muutaman vuoden tauon ja jälleen kypsällä iällä vuonna 2014 pelasi sekä olympialaiset että MM-kisat Westerlundin alaisuudessa.

  Ja eikä siinä, eihän ne henkilökemiat kaikkien kanssa natsaa. Parempihan se on ollakin poissa kuin tulla mukaan jostain "kansalaisvelvollisuudesta" ja sitten mahdollisten henkilökemioihin liittyvien ongelmien myötä aiheuttaa kuppikauntaisuutta joukkueen sisällä.
   
  Sörsseli tykkää tästä.
 16. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Miten tuosta linkkaamastasi jutusta voi tehdä tuollaisen johtopäätöksen?
   
 17. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Mitä ed. kausien maajoukkuekutsuja ja Jokereiden tulevan kauden joukkuetta tulkitsee, niin ainakaan Anttila, Lehtonen, Kontiola, Savinainen, Haapala, Kivistö, Pihlström eivät näe ongelmaa pelata Marjamäen alaisuudessa.
   
 18. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  No ihan 1+1=2 laskelmalla päättelemällä. Leksa sanoi vielä kamat päällä Laten ensimmäisen turnauksen jälkeen, että hänen maajoukkueuransa oli tässä. Sitten Leksa on valmis tulemaan munkaan heti ensimmäiseen turnaukseen, jossa Late ei ole enää mukana. Ei tarvitse olla mikään Yksikivi tajutakseen mistä tuossa on kyse. Varsinkin kun ottaa huomioon Leksan asenteen maajoukkuetta kohtaan ennen Laten aikaa.
  Lainaus:
  Luulen taas, että Laten aikakausi keräsi harvinaisen paljon kitinää sen takia, että Late teki joitakin ihan älyttömiä pelitavallisia johtopäätöksiä. Ja nämä todellakin näkyivät kaukalossa ja Suomi pelasi surkeaa ja kamalaa lätkää erästä toiseen ympäri maailmaa... ja Leijona näytti tosi tuskaiselta. Viimeisellä kaudella nähtiin jo merkkejä paremmasta, mutta teki late viimeiselläkin kaudella ihan hirveitä mokia.

  Jos menestys kisoissa on vaatimatonta, niin tuleehan silloinkin parranpärinää, mutta ei kuitenkaan näissä määrin. Valtaosa kuitenkin tajuaa, että tuollaisessa lyhyessä turnauksessa on todella helppo epäonnistua ja ero onnistumisen välillä on hiuksen hieno.

  Tällä kaudella Laten Jokerit pelasi ihan kivaa lätkää, mutta tie pleijareissa oli taas liian kova kuljettavaksi. Latella on ollut tapana ylireagoida ja jännä nähdä, mitä tuleva kausi tuo tullessaan. En yllättyisi, jos Late kaivaisi takataskusta jonkun kuningas trappi / nihilistki kiekko pelitavan Jokereille... toivotaan kuitenkin, että ei...
   
 19. Arsu79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Sitä selittelyä kutsutaan analysoinniksi. Se ei ole Marjamäen vika, jos joukkueella on ollut vain huono onni otteluissa ja vastustaja on sinä päivänä ollut tarkempi maalinteossa. On typeryyttä tuomita valmentaja muutaman arvokisan perusteella huonoksi, kun tällaisiin karkeloihin mahtuu satunnaisuutta aivan järjettömät määrät. Se on sitten eri asia, jos joukkue on vain yksinkertaisesti pelannut huonosti kerta toisensa jälkeen materiaaliinsa nähden eikä valmentaja ole saanut ratkaistua ongelmakohtia.

  2017 välieräpaikka on hyvä suoritus, vaikka sieltä ei mitalia tullutkaan.

  Pointtini on, että Marjamäki on edelleen hyvä valmentaja, vaikka parin vuoden periodi nyt vain sattui menemään vähän edeltäjiään heikommin.
   
  Voittaja, aceman81 & Hexa tykkäävät tästä.