Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Lauri Marjamäki maajoukkueen päävalmentajana 2016–2018

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana MacRef, 28.08.2015 klo 15.20.

 1. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Saa nähdä milloin alkaa median ajojahti Marjamäkeä kohtaan. Luultavasti saa olla rauhassa ainakin MM-kisojen alkuun asti ja kisojen tulokset määrittävät paljon.
  Ainakin Iltasanomien Rantaset ja Nyholmit on aivan kieli pitkänä Marjamäkeen, joten näiden herrojen kohdalla voi aikaa mennä.

  Ei sillä, eipä nämä EHT-höntsät maailmoja kaada, mutta kai tuonnekin on tulosta lähdetty tekemään. Word Cup vielä menee sillä verukkeella, että tuli kovin mahdollinen turnaus samantien ja tulosta piti tehdä heti. MM-kisoissa voi taas hyvin vedellä viisi peliä Ranskaa ja Unkaria vastaan rankkareille ja puolivälieristä kun selviää Slovakiaa vastaan jatkoon, niin vuosi oli "loistava".
   
 2. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, АЦ Оулу
  Montako peliä Marjamäen leijonat ovat nyt pelanneet?
  Onko tehty maaleja edes kymmentä?
   
 3. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Metsola taisi sulaa?
   
 4. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  U20 MM kisojen jälkipyykkikeskustelussa liiton johdossa todettiin, että jotain hekin on varmasti tehnyt väärin ja tapahtumista on pyritty oppimaan. Siltikin johdon tehtävä on aina tarvittaessa reagoida.

  Saas nähdä, reagoiko johto ennen MM kisoja vai vasta jälkeen kun åaskat on jo housuissa. Kait sekin on reagoimista. Johdon kannattaisi nyt oikeastsi ennakkoluulottomasti katsoa Leijonien pelit ja pyrkiä näkemään asia yksilöiden kannalta ja miettiä onko siellä oikeasti joku pielessä vai vahingossako ne pelaa ottelusta toiseen päin persettä. Those who forget the lessons of history are doomed to repeat it.

  Jos liitto treidais Laten ja Stögön päittäin niin eiks siinä ois ihan hyvä diili?
   
 5. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  3 voittoa ja 11 tappiota Maalisuhde 28-52
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Taitaa olla Jussi Tapola liian helposti irroitettavissa ensi kaudella maajoukkueeseen...
   
 7. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tarjoatko siis ratkaisuksi Marjamäen kenkimistä?
   
 8. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Miksei Savinaisella olisi mahdollisuuksia MM-kisoihin? Ei Suomella liikaa ole tuollaisia voimahyökkääjiä Euroopassa, mutta kyllä vain, kaikki riippuu toki NHL-pelaajien määrästä. Minnesotan marssi taitaa tehdä sen, ettei 2010-luvun vakiokasvoja M.Koivua ja Mi.Granlundia taideta nähdä kisoissa, ellei Minneosta floppaa täysin ensimmäisillä kierroksilla, johon en usko. E: Tämä viimeinen toteamus ei siis ollut tarkoitettu liitettäväksi tuohon Savinaisen tapaukseen.

  Lainaus:
  Tämä on ihan totta, MM-kisoihin asti Marjamäen paikka lienee aivan turvattu, ellei Marjamäki onnistu saamaan jotain kalabaliikkia joukkueen tai liiton sisällä. Ja MM-kisoissa Leijonien koutsien vakio saavutus on ollut ne puolivälierät joista on taidettu tippua noin 95 prosenttisesti, eli aika helpolla tuloksellisella tavoitteella Marjamäkikin pääsee aloittamaan MM-kisat.
   
 9. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ehkei Marjamäki ole aivan ideaali turnausvalmentaja, Suomen peleistä on paistanut sellainen neuvottomuus ja hitaus. Siinä missä Liigassa Marjamäen kiekko näytti tehokkaalta vaikka hidasta olikin, niin kansainvälisissä peleissä Tsekit ja kumppanit voivat luistelulla ja nopealla pelillä viedä Marjamäen kiekolta rajusti pohjaa pois. Marjamäki on loistava seurajoukkueiden valmentaja, pitkässä juoksussa Marjamäen opit mm. urheilullisesta elämätavasta kantavat pitkälle, mutta turnauksessa pitäisi pystyä tekemään nopeasti toimiva konsepti, ja tällä kertaa Marjamäellä ei ole myöskään muihin verrattuna mitään huippumateriaalia kasassa kuten Kärpissä oli.

  Mulla on myös jäänyt viime vuosien MJ-peleistä sellainen käsitys, että muut maat ovat kuroneet Suomen tietynlaista ''taktista etumatkaa'' umpeen, esim. Snaroksin ajan Venäjä on ollut taktisesti pääosin todella hyvä joukkue, lisäksi Ruotsihan on muuttanut peliään jo aiemmin ns. modernimpaan suuntaan, Hadamczikin ajan Tsekki oli vielä taktisesti aika yksipuolinen, mutta tämä nykyinen valmentaja taitaa olla taktisesti lähempänä kansainvälistä tasoa.

  Tähän päälle vielä se, että Marjamäen Suomi on ollut lähempänä lampaita kuin leijonia, Suomi ei ole kovin montaa kertaa menestynyt missään kisoissa, ellei se ole ollut 100% yhtenäinen, yritteliäs ja uhrautuva joukkue. Joku Kanada voi vetää materiaalinsa turvin 80% asenteella ilman että suuremmin blokkaaavat kiekkoja jne, mutta Suomen on edelleen pakko olla tuossa asiassa kärkimaita edellä. Marjamäki osaa laittaa hevoselle suitset, mutta osaako hän piiskata hevosen sellaiseen tilaan, että se jaksaa ja ennenkaikkea haluaa vetää niitä postivaunuja 100-lasissa?
   
 10. Tornados Jäsen

  Kyllä nyt vaikuttaisi olevan sellaisia ongelmia pelissä, joille nykyjohto ei keksi vastauksia. En nyt keksi yhtään syytä miten joku voisi nähdä Suomen pelin olleen ok kun juuri on kärsitty kaikkien aikojen suurin tappio Tshekkille. Samoin kuin ilmeisesti moni muukin odotin Marjamäeltä aika paljon parempia esityksiä maajoukkuevalmentajana.

  Iltalehti:
  - Tuli henkilökohtaisia virheitä. Sellaista se on.

  Marjamäki ei suostunut tunnustamaan, että Suomi olisi pelannut surkeasti.

  - En näe sitä huonona pelinä. Meillä oli riittävä määrä maalipaikkoja.
   
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tämän näkisin itsekkin olevan se suurin juttu. Siinä missä Suomi on pysynyt meidän kiekossa niin muut ovat parantaneet peliä siihen nähden. Yleensä Suomen suurimmat avut ovat olleet tutut pelaajat, taktiikat ja yhteispeli. Nyt sitä samaa rytinää ei ehkä ole vuoteen ollut niin isosti nähtävissä. Ennen vitutti jos Suomi hävisi EHT pelinkin. Nykyään se ei tunnu enää oikeastaan missään.

  Kyllä nuilla muilla mailla niitä huippuyksilöitä sitten kuitenkin löytyy ehkäpä laajemmassa suhteessa jotka nekin maalin pelit sitten taituroivat voitoiksi. Kuten WCssäkin kävi ja viime MM kisoissa, ja nyt myös EHTllä. Taidossa ei olla koskaan ehkä oltu muiden tasolla, mutta juurikin se Leijona sydän ja hitsautunut pelitapa on se millä on pitkälle ja kultaankin tässä viime vuosina kammettu.
   
 12. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
  Osaltaan tässä näkyy myös se, mitä Suomessa on tapahtumassa, kun sarjaa on väkisin laajennettu. Yleisö on kadonnut ja pelien taso ei ole sitä, mistä voisi yks kaks hypätä kansainväliseen tempoon. Taktista se voi olla, mutta kilpailullisesti sarjamme ei ole pelaajille niin tasokas kuin menneinä vuosina.

  Pennanen sanoi studiossa hyvin, että passiivista Venäjää vastaan homma toimii paremmin kuin kovempaa painetta antavia joukkueita vastaan. Ei Suomessa yksikään joukkue tule kovaa päälle. Tästä kaikesta Lehkosen Ika on paljon puhunut Urheilulehden puolella. Ja vaikea on olla eri mieltä. Lähtien tuomarilinjasta ei vain ole oikein mahdollista pelata kovan temmon jääkiekkoa. Jolloin taas kiekkokontrollitilanteissa esim. pakit eivät saa kunnon harjoitusta paineen purkamiseen syöttelemällä nopeasti. Syitä ja seurauksia?
   
 13. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Marjamäen johtoryhmästä paistaa johtajuusvaje aika lailla kauas. Ei ole ihannetilanne, että Immonen valmentaa Sveitsistä. Sieltä on aika hankala hahmottaa mitään omien kiireiden ohessa. Lisäksi Kaskinen valmentaa a-junnuja TPS:ssä, joten ei hänkään ehdi joka paikkaan. Mielestäni tiimi ja sen hajanaisuus paistaa ensimmäisenä silmään. Marjamäki on ikään kuin yksin tässä kaikessa, toki GM Lehtinen on tiiviisti mukana. Kuvittelisi, että päävalmentaja valitsee tiimiinsä tuttuja valmentajia, joiden kanssa toimimisesta on aiempaa kokemusta.

  Muistaakseni Ismo Lehkonen sanoi syksyllä, että valmennustiimin osaltakin vie runsaasti aikaa, että hommat alkaa toimia. Etenkin nyt, kun kaikki ovat toisilleen vieraita. Valmennustiimi ei ollut kaiketi toimiva Jukka Jalosen kahtena eka kautenakaan, koska siihen tehtiin muutoksia. Sitten homma alkoikin pelittää paremmin. Vaikka Petri Matikainen ja Pasi Nurminen eivät seuroissaan olekaan olleet tunnettuja samasta pelikirjastaan Jukka Jalosen kanssa, tiimi osoittautui maajoukkueessa yhtenäiseksi ja toisiaan täydentäväksi.

  Immonen ja Kaskinen ovat varmasti tieto-taidoltaan päteviä, mutta auktoriteetin ja uskottavuuden kanssa voi olla pieniä haasteita.
   
 14. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kyllä. Toki joku hyvä korvaaja täytyisi löytyä.
   
 15. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Ei sinällään liity asiaan, mutta liiton ykkösvaihtoehto olisi luultavasti Wade Immonen.
   
 16. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Sinällään Latehan on tätä perinteistä tyyppiä. Hyvät välit Kummolaan jne. meriitit kiukuttelemalla tuomareista liigassa ja mestaruuksia sillä.

  No tosissaan Marjamäki on erittäin hyvä ja kannuksensa ansainnut valmentaja. Ei välttämättä sitten ole turnausvalmentaja tai sitten tämä homma ottaa vielä aikaansa lähteä toimimaan. En missään tapauksessa kannata tässä kohtaa kenkimistä, vaikka tulokset on heikkoja ollutkin. WC tuli turhan äkkiä ja EHT:lle en painoarvoa anna, tosin sitten joutuu vähän jo miettimään jos MM-kisat menee heikosti.

  Kuitenkin mielestäni noissa kisoissa voi olla mahdollisuus myös onnistumiseen ja tämä kortti on hyvä katsoa, ilman mitään liian aikaisia potkuja. Itseasiassa pitäisin hänet ruorissa, vaikka MM-kisoista tulisi vain kohtalainen tulos. Luottoa löytyy, että Marjamäki pystyy toimivan pelitaktiikan vielä luomaan. Aika näyttää, otanta on kuitenkin aika pieni vielä.
   
 17. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Totta, Suomi pärjäisi EHT:lla varmasti paljon nykyistä paremmin mikäli Peter Forsberg pelaisi Suomen paidassa. Niin pärjäisi kyllä myös Venäjä Tsekki ja Ruotsikin.

  Lainaus:
  Mistään asiaa tarkistamatta uskallan kyllä väittää että Suomi on viimeisen 20 vuoden aikana voittanut enemmän puolivälieriä kuin hävinnyt.
   
 18. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes
  Väkisin on tullut mieleen mahdollisuus, että entä jos Marjamäen erikoisalue onkin seuravalmentaminen, eikä näin lyhytkestoinen turnausvalmennus. Onko Suomella koskaan edes ollut A-maajoukkueessa valmentajia, jotka ovat loistaneet nimenomaan lyhyissä turnausprojekteissa? Tältä vuosituhannelta tulee ainoastaan Raimo Summanen mieleen, ja ehkä varauksin Erkka Westerlund.

  Vaikka Jukka Jalonen onkin meritoitunut maajoukkuevalmentaja, hänestäkin sanottiin pitkään, että hän on parempi seurajoukkuevalmentajana, ja kesti hyvin pitkään ennen kuin tulosta alkoi syntyä: ensin puolivälieriin päättyneet kisat 2009, sitten Vancouverista pronssia hyvin ailahtelevien peliotteiden jälkeen sisäisesti ristiriitaisella joukkueella, seuraavaksi hyvin heikot kisat joissa aluksi Tanska-tappio ja nihkeä 1-0-voitto Saksasta, ja puolivälierissä kotimatkalle. Kultakisoissakin joukkueella oli pitkään vaikeuksia - maalinteko oli vaikeaa ja suuri osa peleistä voitettiin vasta rankkareilla sen jälkeen, kun oltiin noustu tappioasemasta tasoihin - kunnes joukkue pääsi nousemaan liitoon.

  Odotetaan ensin nämä MM-kisat, ennen kuin tehdään mitään päätöksiä antaa kenkää Marjamäelle. Ehkä sitten, jos lopputuloksena on putoamissarja, mutta jos esimerkiksi puolivälierissä hävitään Ruotsille tai Venäjälle, eiköhän jatkopesti ensi vuodeksi ole lähes varma.
   
 19. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Lainaus:
  Curre Lindström ehdottomasti. Oli maailmanluokan joukkuepsykologi, vaikka perus Suomi-sarjan koutsi tietää enemmän jääkiekon taktiikasta.

  Koska Iron Forest on jo potkittu liitosta pihalle tämän vuoden puolella, ei liitolle ole kerta kaikkiaan palleja potkia nuorta ja hyvin käyttäytyvää Marjamäkeä pihalle. Laten paikka lienee sementoitu, vaikka Suomi ei voittaisi A-maajoukkuetasolla yhtä ainutta jääkiekko-ottelua enää vuonna 2017.
   
 20. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Currenkin "taika" kesti vain kaksi kautta. Sen jälkeen joukkueen ydinrunko lähti NHL:ään ja Curren jipot alkoi muutenkin enemmän syödä kuin tuoda energiaa.
   
 21. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Tuota, näet Marjamäen jatkavan jos Suomi putoaisi B-sarjaan? Ei tod.
   
 22. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Minä olen sitä mieltä että kun oli kasseja laittaa Rautakorpi ulos kesken junnukisojen niin nyt pitäisi ottaa ne samat boolssit kouraan ja kirjoittaa Latelle heippa lappu.
   
 23. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Lainaus:
  Toistan. En jaksa millään uskoa, että Vierumäellä on hauista potkia kahta valmentajaa pihalle saman vuoden aikana. Marjamäki on niin liiton mies pelikirjaltaan, luonteeltaan ja teoiltaan, joten ei millään.
   
 24. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Toistan saman kysymyksen kuin World Cupin aikana: kuka on valinnut Waltteri Immosen Suomen A-maajoukkueen kakkosvalmentajaksi - ja ennen kaikkea, millä perusteilla?

  Jos/kun Jääkiekkoliitto, miksei Marjamäki saanut itse valita omaa esikuntaansa kokonaisuudessaan pelitaktisin perustein? Jos Marjamäki, minkä kuvan se antaa tilanteesta?
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2017 klo 20.12