Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Lama tulossa – taantuuko talous?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Kyylä, 29.06.2007 klo 21.07.

 1. kristian Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK - Muita ei oo
  Suomessa on jotenkin tyypillistä, että täällä tutkitaan historiaa jostain Kekkosen ajoilta, ja tuodaan esiin paljastuksia Stasista, KGB:stä ja UKK:n kalastuksista... asioista, joilla ei ole enää MITÄÄN merkitystä.

  Sen sijaan koko 90-luvun alku on jäänyt kokonaan vaille laajempaa keskustelua. Pankit päästivät törkeällä tavalla terveitä ja elinkelpoisia firmoja kaatumaan, koska valtion piikki oli auki (pankkituen muodossa). Samoin yksi törkeimmistä tapauksista oli mm. Novera-petos, johon osallistui koko silloisen Postipankin johto. Suomessa kaikki tällaiset asiat lakaistaan maton alle, kunnes ne nostetaan esiin kahdenkymmenen vuoden kuluttua kaikkien asianosaisten jo kuoltua.

  Mauno Koiviston (Rolf Kullbergin välityksellä) aiheuttamaa talouskatastrofia maksamme kaikki vieläkin. Silti miestä pidetään yleisesti "suurmiehenä". Tämähän on "maantapa". O-P Heinonen maksoi veronmaksajille miljardeja, ja herra sai palkinnoksi huippuviran YLE:ltä... esimerkkejä on loputtomasti.

  Toisaalta kaikkea keskustelua ohjaa Helsingin Sanomat... "Hallituksen vapaa sana", joka "puolueettomana" sanomalehtenä ottaa hallitukselta vastaan vuosittain kymmeniä miljoonia Euroja vastikkeetonta "voitelurahaa" kuljetustuen muodossa. Herättele siinä sitten objektiivista ja kyseenalaistavaa yhteiskuntapoliittista keskustelua...
   
 2. Fanduli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pohojoosen poijjaat
  Lainaus:
  Tässä toivossa ainakin täällä elellään! :p Vähän tosin olen uskossani horjuva, etenkin kun hajoaminen ei tapahtunut edes Väyrysen vt. pääministerikaudella..
   
 3. Rodion Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
  Lainaus:
  Ei missään nimessä!

  Vaan puolihuolimaton huumoripläjäys. Samantyylisiä heittoja kun on kuultu jo aiemmin suuntana oikealta vasemmalle. Joten nyt kun tuo heitto tuli (ainakin näennäisesti) vasemmalta oikealle, en malttanut olla kommentoimatta.

  Sen syvällisemmin asiaa pohtimatta.
   
 4. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Lainaus:
  Very interesting, mutta en koe olevani mikään virallinen Jatkoajan vasemmiston edustaja ja täten kieltäydyn ottamasta mitään kollektiivista paskaa niskaan. Jos joku punakaarti on minut huutoäänestyksellä johonkin asemaan nostanut, niin minä en ole siitä tietoinen.

  Jos haluat kuittailla, niin toivon että yksilöit edes ihmisen kenet koet tarjoavan palstalle sossupropagandaa - tässä tapauksessa Viljurin keinoin. Varsinkin jos nämä puolihuolimattomat heitot heitätään minun kommenttieni quottaamisen jälkeen.

  Suhtaudun melko fundamentaalisesti lähteisiin. Argumentoin kovaa, mutta kaikkien väitteiteni tueksi minulla on aina linkki, josta lukija pystyy itse arvioimaan ovatko Sergein viittaamat tilastot jonkun edusryhmän vääristelemää paskaa. En ikinä sortuisi Viljurin tapaiseen alhaiseen vihjailuun, jossa puolivillaisia väitteitä ei kysyttäessä suostuta edes perustelemaan saatika vahvistamaan jollain linkillä.

  Viljuri on vastuussa omista sanomistaan, ei Daespoon mouhoamisista. Sergei on vastuussa Sergein sanomisista ja Sergein nilkkaan voivat kopsahtaa Sergein sanomiset, eivät Lapasen tai mjr:n (ilmeisesti mjr on tulkittu JA:ssa vasuriksi). Kannattaisi tulla sieltä äärimmäisen oikealla olevasta juoksuhaudasta pois ja arvottaa ihmisiä yksilöinä, eikä kuvitelemansa viiteryhmän edustajina ja synninkantajina.

  T:Sergei (yksilö)
   
 5. holvius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Red Wings
  Kertokaapas viisammat, että mihin kannattaa sijoitukset kohdentaa, mikäli lama tulee ?
   
 6. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kultaan. Sitä saa helposti hankittua piensijoittajakin.
   
 7. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Masennuslääkkeitä valmistavien lääketehtaiden osakkeisiin.
   
 8. Jii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  musta & valkoinen
  Lainaus:
  tai ammus- ja köysitehtaiden.
   
 9. Rodion Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
  Lainaus:
  Täytyy nyt vielä tarkentaa, kun ei mennyt aivan perille asti: En minä väittänyt kenekään tuovan mitään propagandaa palstalle. Käytin vain (aiemmissa) keskusteluissa käytettyä terminologiaa.

  Aiemmin siis näennäinen palstan oikeistosiipi on yleisesti vihjaillut, että ns. sossupropaganda vääristelee historiaa ja sivulauseissa vihjaillaan olemattomiin perustuvia väitteitä. Ja nyt kun sinä, siis näennäisen vasemmalla aiemmista keskusteluista päätellen, syyttelit tuosta samasta palstan oikeistosiipeä, oli tapaus mielestäni silmille pistävän hupaisaa.

  Ehkä tuo ei kaikille aukea, jos ei ole seurannut aikaisempia keskusteluita mm. vaali- ja hallitusketjuissa.

  Lainaus:
  Siitä pisteet sinulle.

  Lainaus:
  Tämä oikeisto vs. vasemmisto -vääntö nyt sattuu olemaan vaan aika hupaisaa yleisesti eikä yksittäisten kirjoittajien kautta.

  En puolustanut ketään tai syyttänyt ketään. Käytin siis "retoriikkaa" aiemmista keskusteluista huumorin välineenä. Täällä äärimmäisen oikealla ollaan hyvin pahoillaan siitä, että huumoria ei kirjoitettu auki jo aiemmin.
   
 10. Rodion Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
  Lainaus:
  Lääke-, elintarvike-, sotateknologia- ja energiayhtiöiden osakkeisiin.

  Ja kyllähän ne vuokralaiset vuokransa maksaa laman aikanakin, joten kiinteistöihin. Sikäli mikäli näillä hinnoilla pystyy saamaan riittävää tuottoa pääomalle.
   
 11. Viljuri Jäsen

  Lainaus:
  Ei kahta sanaa, ettet olisi oikeamielinen ja suorastaan säteilevä olento. Ehkä nyt kuitenkin hiukkasen enemmän mielipiteiltäsi kollektiivia edustava "Borg" kuin yksilö, jos oma mielipiteeni sallitaan... (joo tiedän, ei sallita ilman linkkiä)

  Kuitenkin, toisin kuin sinä näytät luulevan, ei jonkun muun tekemän paperin linkittäminen ole keskustelua, ellei sitten keskustelunaiheena ole "hyvät naurut netissä". Mistähän vastakkainen luulo syntyy? Eihän nyt olla missään peruskoulussa opettelemassa linkittämistä? Lähteethän ovat ihan eri asia, mutta eiväthän nämä nettiplörinät ole myöskään mitään akateemisia väitöksiä...

  Toisaalta esimerkiksi toveri Lapanen vihaa linkittämistä. Keksi tässä nyt sitten miten luovia ristiriitaisten vaatimusten välissä, vaikka vaikuttaakin siltä, että maalipuut vaeltaisivat ympäri kenttää vaikka koko loppupelin ajan, eikä hyökkäys pääse koskaan pistepaikkaan.

  "Isojen" - hiekkalaatikolta jo yli-ikäisiksi kasvaneiden - osaltahan voisi ottaa yhden esimerkin muuten tuosta keskustelusta. Paavo Lipponenhan väitti tohtori Juhani Suomea mielenvikaiseksi tämän Koivistoa koskevan kirjan julkistamisen jälkeen, saaden tämän luopumaan tutkimustyöstään. (vaikka lähteitä Suomella olikin vaikka muille jaettavaksi)

  Ehkä tämä voi toimia muistutuksena siitä, että millaiset "kollektiivin" keskustelutavat ovat kaikilla tasoilla, vastapuolesta ja pelikentästä riippumatta. Onhan "liikkeen" kannatuksen perusta negatiivisten tunteiden hyväksikäyttämisessä, informaation saatavuuden rajoittamisessa, johtajavetoisuudessa, ja "porukan" sisäisessä kurinpidossa.

  Toverituomioistuimien ja työpaikan sakinhivutusten ohella ja sijaan saamme nauttia siitä myös netissä.  Onko muuten SergeiK linkkiä siihen, että missä kohtaa tässä ketjussa vääristelin historiaa?
   
 12. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Joo, täällä JA:ssa on se(kin) hyvä puoli että voi olla vaarallinen vasemmistoradikaali, puoli-stalinisti, pakkokollektivisoija ja proletariaatin diktatuurin kannattaja! Ilman että olisi siis. Vähän hankala olla kovin kaukana vasemmalla, jos piti 90-luvulla Risto Penttilää varteenotettavana poliitikkona - joskin hänen kohdallaan tulee aina kyllä mieleen Kairamon kuolematon luonnehdinta: "Risto J.N.E Penttilä, juppien Vennamo"... Viljurin kohdalla todella välillä miettii, että onko oikeasti täällä kirjoittamassa good faith -mielessä, tuskinpa mistään noista vihjailuista ja rivien väleistä joutuisi vaikkapa oikeudelliseen vastuuseen, annetaan vaan ymmärtää, mutta aivan tarkkaan ottaen ei siinä tekstissä yleensä muuta sitten tehdäkään. Vähän ikävä väittely-taktiikka.

  Mutta eikös keskustelu ole mennyt vähän aiheesta sivuun... USA:n tilanteen ratkeaminen lienee avain meidänkin taloudelliseen kehitykseen, jos siellä ei mitään dramaattista tapahdu niin ei Suomen tai Euroopan tilanteessa ole itsessään mitään aineksia jyrkkiin sukelluksiin. Taantumia sinänsä tulee ja menee, ne ovat normaali ja yleensä vaikutuksiltaan tervehdyttäväkin osa markkinataloutta.
   
 13. Viljuri Jäsen

  Lainaus:
  Kukahan Teitä arvon mjr on väittänyt ensimmäisessä virkkeessä kuvaamasi asioiden kannattajaksi? Vastaus: ei kukaan, ainakaan näissä "poliittisissa" keskusteluissa. Miksi sitten vääristelet tietoisesti keskustelun sisältöä, kerta kerran jälkeen?

  Mjr:n kohdalla miettii, ottaako hän nämä keskustelut liian tosissaan? A

  Ainakin henkilökohtaisuuksia hän näyttää suuntavan useankiin osoitteeseen, enkä nyt viittaa miltään osin itseeni. (ainakin aikaisemminkin olemme keskustelleet lähes täysin "sivistyneesti", olkoonkin, että SDP:n "kaaderien" 1970-luvun radikalismia koskeva kommenttini on näköjään saanut mjr:ssä aikaan "itkuraivaria" muistuttavan reaktion)

  Onhan hänen "missionsa" ollut toisaalta hyökätä jatkoajan "persoonia" vastaan jo useamman vuoden ajan, siis sellaisia, joilla on poliittisesti tai (pseudo)filosofisesti hänestä eriävät mielipiteet, aivan kuin joku yleisestä konformalismista poikkeava hahmo olisi suora uhka mjr:n kaltaisten poliittisille ja muulle hegemonialle.

  Siten se keskustelu edistyy, kun kaikkia pakotetaan samaan muottiin.
   
 14. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Jopas, tulipas suorastaan virkistävän suorasanainen reaktio, totutun harhaanosuva kylläkin, mutta tässä tapauksessa ilman niitä ikäviä koukeroita. Hyvä. Mitä nyt sitten tulee tähän "hegemoniaan" niin sehän JA:ssa on kaukana oikealla, tunnetusti. Jos keittiö noin muuten on liian kuuma, tai kalikat liian kalahtavia, niin pakko ei ole kuin köyhän kuolla. Itse olen oppinut näissä poliittisissa taistoissa paksunahkaiseksi niin vastavirtaan täällä sinimustassa JA:ssa joutuu poliittisissa kysymyksissä puskemaan. Mutta tämän vähän lapsellisen kinastelun nyt voisi siirtää omaan ketjuunsa (hmm, "Jatkoaika ja ego?") tästä lama-aiheisesta.
   
 15. Jarschka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Tämänkin, sinänsä loppuvaiheissa aika sivuraiteille ajautuneen ketjun voisi nostaa kellarista maan pinnalle, kun huomispäivä on maailmanlaajuisesti aika mielenkiintoinen finanssimarkkinoiden kannalta. Mihin päin lähdetään menemään?

  Tämän hetken ongelmathan, niin kuin yleisesti tiedetään, keskeisesti johtavat USA:n asuntolainamarkkinoihin. USA:n asuntolainamarkkinat ovat viime vuosina kasvaneet voimakkaasti ennen kaikkea riskiasiakkaille suunnattujen lainojen ansiosta; osuuksia näihin lainoihin on myyty ja jälleenmyyty ympäri maailman erilaisille rahastoyhtiöille. Nyt korkotason nousun myötä riskilainat ovat kaatumassa syliin, kukaan ei vain tiedä kenen. Seurauksena oli pari päivää kestänyt finanssihalvaus, jossa kukaan ei uskaltanut lainata rahaa oikeastaan kenellekään. Hätiin tulivat sitten eri keskuspankit.

  Parhaassa tapauksessa tämä oli normaali korjausliike. Eri tahot maailmassa ottavat tietyn määrän kipeää luottotappioina ja Yhdysvaltain talous siirtyy normaalin, kiinteistö- ja rakennussektorin aiheuttaman taantuman kautta viimein(kin) rakenteellisesti kestävämmälle kasvu-uralle, mikä taas on hyväksi koko maailmalle.

  Pahimmassa tapauksessa luottamuspula jatkuu, raha ei liiku, kaikki mikä on vielä voitokkaasti muutettavssa likvidiksi myydään, seurauksena kiihtyvä arvojen lasku. Keskuspankit tappelevat aikansa vastaan, kunnes rahat loppuvat. Syöksykierre alkaa. Selvältä näyttää ainakin, että nyt ollaan vedenjakajalla.
   
 16. FaceOffs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Ässät
  Huomenna todellakin nähdään se, että kuinka paniikissa sijoittajat ovat.Jatkuuko voittojen kotiuttaminen vai rauhoittuuko tilanne.Kukaan ei todella tiedä sitä, kuinka pahasti tämä USA:n asuntolaina kupla vaikuttaa maailman talouteen.Perjantaina kurssit USA:ssa pysyivät samalla tasolla eikä alamäki siellä jatkunut...
   
 17. Ramchester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Chicago Blackhawks
  Merrill Lynch: USA:n talous taantuu

  "Rosenbergin johtopäätös on selvä: USA:n talous taantuu jo.

  - Olemme aiempaakin varmempia siitä, että taantuma on jo päällä tai sitten tulossa kahden seuraavan neljänneksen aikana, Rosenberg sanoo. " - http://www.kauppalehti.fi/4/i/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=7941&ext=ltr

  Toivottavasti suomalaiset nyt Hesarin sunnuntaisesta kamppanjasta viisastuneena, lähtevät kuluttamaan kaiken ylimääräisen omaisuutensa, niin pystytään pitämään taantumat ja lamat loitolla.
   
 18. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
 19. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 20. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Lainaus:
  Ottamatta kantaa siihen tuleeko lama ja taantuuko talous, niin onpas muuten jännästi otsikoitu juttu. Jutun otsikko siis oli "Valtiosihteeri Sailas varoittaa synkistä talousnäkymistä" . Jutun viimeinen lause kuuluu kuitenkin "On olemassa myös se riski, että talouden kehitys äkisti heikkenee, vaikka se nyt näyttää kyllä epätodennäköiseltä"

  Jutunhan olisi voinut otsikoida vaikka tyyliin "Sailas pitää talouden heikkenemistä epätodennäköisenä"

  Onkohan juttu otsikoinneen copy-paste Taloussanomista?
   
 21. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Rushden & Diamonds
  Lainaus:
  Ei se voi olla, kun ei siinä manattu täysin romahtavaa asuntokauppaa.
   
 22. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 23. OskariB Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  YLE:n Teksti-TV tietää kertoa, että asiantuntijoiden arvion mukaan lama leviää Eurooppaan. Pirun synkkä pörssipäivä Helsingissä, tultiin syöksyllä alas 5,32 prosenttia, etupäässä Nokia (-6,33%) ja Sampo (-8,69%).

  Kyllähän tuo 10-20% pois asuntojen hinnoista sopisi minullekin oikein hyvin, mutta sääliksi käy niitä, jotka joutuvat tuon huvin maksamaan. Mutta eihän meillä ole hätää, kun mehän ollaan varauduttu paremmin kuin 90-luvun alkupuolella.
   
 24. kovalev Jäsen

  Alkaa olemaan jo melkoista tekohengitystä USA;ssa. Ohjauskorkoa laskettiin kerralla 0,75 %, mikä ei ole aivan joka vuotista toimintaa.
  Nämä ovat mukavia aikoja sijoittajalle, jolla on vielä hyvää sukanvarressa. Itse myin kaikki osakkeeni jo viime vuoden puolella asunnonoston takia. Olipahan kerrankin tuuria minullakin.
   
 25. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Ja jotkut ekonomistit ovat jo kerinneet haukkua Fedin päätöksen pystyyn, kuulemma aiheuttaa vaan lisää paniikkimyyntiä.