Lama tulossa – taantuuko talous?

  • 299 521
  • 1 676
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tässä tapauksessa ei ole kahta puolta, koska työnantajalla ei ole mahdollisuutta nostaa työntekijän palkkaa, kun yrityksellä menee todella lujaa, koska työnantaja ei voi laskea työntekijän palkkaa silloin, kun yrityksellä menee vähemmän lujaa.

Mutta moni työnantaja on kuitenkin yrittänyt laskea (neuvottelemalla tietenkin) sovittuja palkkoja/korotuksia, kun ei mene niin lujaa. Onko esimerkkiä, että toisenlaista olisi yritetty? Kyllä nämä palkoissa joustamiset tulevat aina esille vain silloin, kun ei mene niin hyvin. Ei niistä palkkojen joustamisessa ylöspäin keskutella silloin, kun firma tekee ennätystuloksia.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
On muuten aika iso yritys, jos pystyy veroprosenttia alentamaan ;).

Tämänhän puolen itse asiassa hoitaa meillä valtio: jos bruttotulosi putoavat, putoavat myös verosi. Täähän on helppoa kuin heinänteko!
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutta moni työnantaja on kuitenkin yrittänyt laskea (neuvottelemalla tietenkin) sovittuja palkkoja/korotuksia, kun ei mene niin lujaa.

aika harva kuitenkin.


Onko esimerkkiä, että toisenlaista olisi yritetty? Kyllä nämä palkoissa joustamiset tulevat aina esille vain silloin, kun ei mene niin hyvin. Ei niistä palkkojen joustamisessa ylöspäin keskutella silloin, kun firma tekee ennätystuloksia.

On kyllä. On tapauksia, joissa työntekijät ovat "vauhdittaneet" neuvotteluita viivyttelemällä toimituksissa, ja/tai ylityökielloilla.

Yleisestihän tätä hyvin/huonosti menoa tasapainotetaan tuotanto-/tulospalkkioilla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kauppalehden keskustelussa on aiheeseen yksi näkökulma: "Globaali kleptokratiamme on ryöstänyt jo lähes kaiken ryöstettävissä olevan eli strateginen omistus on jo päätynyt harvojen käsiin"
Kaveri selvösti tietää investointi pankeista. Eiköhän jokainen viimeistään nyt ymmärrä, että vaihdantataloudesta luopuminen oli aikoinaan virhe. Lieneekö ollut Kokoomus vallassa kun tuo tehtiin.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Se että suomessa liitot/työntekijät eivät tunnu tuollaiseen järjestelyyn suostuvan (siis palkanalennus vs. irtisanomiset), viimeisimpänä esimerkkinä Finnair, jossa ehdotettiin maltillista palkkojen alennusta vaihtoehtona irtisanomisille, mutta ehdotus hyvin pitkälle tyrmättiin.
Lisäksi Finnairissa ongelmana oli, että juuri pari vuotta aikaisemmin oli yritys tehnyt kovaa tulosta ja maksanut isoja osinkoja. Koska työntekijät eivät hyötyneet nousuhdanteista osinkojen muodossa, niin eivöt he halunneet ottaa yrittäjän riskiäkään laskusuhdanteen aikanakaan kannettavakseen.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kyllä nämä palkoissa joustamiset tulevat aina esille vain silloin, kun ei mene niin hyvin. Ei niistä palkkojen joustamisessa ylöspäin keskutella silloin, kun firma tekee ennätystuloksia.

Yritys missä itse työskentelen takoi ennätystuloksen viime kuussa. Sähköpostissa kerrottiin, että asian kunniaksi järjestetään juhlat lähitulevaisuudessa.

Palkan nostamisesta ei ollut mainintaa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sillä hetkellä kun aletaan ihan oikeasti liukumaan vääjäämättä kohti syvää lamaa tehtäisiin seuraavaa: Kaikilta Suomen työläisiltä leikataan palkkaa muutama prosentti. Samalla veroprosenttia lasketaan sen verran, että nettopalkka ei laske paljoa.

Mikä tässä sinänsä yksinkertaisessa kuviossa mättää? Eihän se noin helppoa voi olla?

Muutama prosentti ei riitä estämään irtisanomisia. Liiketoiminnassa suhdannevaihtelut ovat yleensä kymmeniä prosentteja liikevaihdosta, joten myös palkanalennusten täytyisi olla merkittäviä, jotta niillä olisi mitään vaikusta. Jo pelkkä palkkojen alentaminen sinänsä vähentäisi julkisen vallan verotuloja, joten samanaikaisesti toteutettavat veronalennukset ajaisivat valtiontalouden raskaasti alijäämäiseksi -> eli lopulta kyse olisi sittenkin perinteisestä "velkaelvyttämisestä", jota vasemmisto yleensä kannattaa ja oikeisto vastustaa (koska velanotto merkitsee kiristyvää verotusta tulevaisuudessa.)
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lisäksi Finnairissa ongelmana oli, että juuri pari vuotta aikaisemmin oli yritys tehnyt kovaa tulosta ja maksanut isoja osinkoja.

Lisätietoja näistä isoista osingoista?

2008 0,25e
2007 0,10e
2006 0,25e
2005 0,10e
2004 0,10e
2003 0,15e
2002 0,07e
2001 0,40e
2000 0,25e
1999 0,25e
1998 0,38e
/osake.

Osakkeita nyt 128.136.115 kpl

Vuosi sitten kävivät kaiken lisäksi omistajien kukkaroilla. 9:4 (yhdeksällä vanhalla neljä uutta) hintaan á 6,30e yhteensä 248,1 miljoonaa euroa, 39.447.270 uutta osaketta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
varmaan tuo 0,25e oli paljon sen luottamusmiehen tai vastaavan mielestä jonka kommentit joskus luin. Joillekin se on iso raha. Vertailun vuoksi Nokia osinko oli viime vuodelta 0,58e, sitä edellisillä on ollut 0,37e ja 0,33e.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olin juuri viime viikon lomilla ulkomaille ja lentokone ynnä muuna odottelulukemisena minulla oli mm. isohko nippu lukematta jääneitä Talouselämä-lehtiä. Kiireessä kun niitä pakkailin, niin vasta matkalla huomasin että osa oli ihan alkuvuodelta. Ei noita muuten olisi varmasti niin paljoa luettua tullut, mutta kun niistä löytyi niin paljon tahatonta komiikkaa ja silmiä avaavia näkemyksiä, että niitä innostui lukemaan paljon aiottua huomattavasti enemmän ja tarkemmin. Hyvin mieleen jäi mm. tammikuussa ollut kolumni, jossa lehden toimittaja ennusti että kurssit tulisivat hänen näkemyksenä tammikuussa olemaan koko vuoden alhaisimmalla tasolla. Tuo ennustus meni niin pahasti perseelleen, että toukokuussa sama toimittaja kirjoitti uuden jutun jossa hän katui ja pyyteli anteeksi ennustuksiaan ja pohti että miten siinä kävi. Tahattoman komiikan huippu oli, että Lokakuun jälkeen hän olisi voinut vielä yhden kolumnin kirjoittaa, jossa olisi todennut että kun hän toukokuussa myönsi olevansa väärässä, niin hän oli vielä paljon väärässä kuin silloin luulikaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kun lukee anglo-amerikkalaista mediaa niin kyllä tämä keskustelun hiljaisuus Suomessa vähän ihmetyttää. Siellä on yhä laajemmalle leviämässä käsitys, että tämä taantuma saattaa kilpailla 30-luvun maailmanlaman kanssa ja että finanssi-markkinoilla ollaan osin ennennäkemättömässä tilanteessa. Selvää on myöskin, että maailmanlaajuisesti tapahtui elo-lokakuussa hämmästyttävän nopea käänne kysynnässä ja taloudellisessa toiminnassa. No, varmasti on osin järkevääkin yrittää hyssytellä tietämme ulos pahimmasta kuluttajien ylireagoinnista, mutta onkohan tästä edes kysymys vai ajatellaanko tosiaan, että Suomi voisi olla jonkinlainen suojattu saareke tässä globaalin talouden maailmassa? USA:n ja Britannian hallitukset ovat ryhtyneet ennennäkemättömiin toimiin (no, Roosevelt ja Keynes tunnistaisivat nämä päätökset kyllä) talouden kääntämiseksi ja jos onnistuvat niin ehkä tämä laaja ja uskomattoman nopea käänne syksyllä osoittautuu ylireagoinniksi ja saamme vain "normaalin" joskin syvän ja pitkähkön taantuman. Mutta on täysin mahdollista, että tilanteesta tulee paljon tätä pahempi. Pelkkä reaalinen mahdollisuuskin tähän on sellainen asia, joka on lievästi sanottuna aika ällistyttävä.
 
Viimeksi muokattu:

Viljuri

Jäsen
Fantasiat ja livelarpit voivat olla itseään toteuttavia, eikä kukaan vastuullinen ihminen lähde humanistien ja postmodernistien harrastamaan egotrippaamiseen mukaan, jolla useimmiten ei ole mitään tietoteoreettista tekemistä talouden kanssa, vaan enemmänkin kysymys on nostalgiasta tiettyjä yhteiskuntateorioiden muotoja kohtaan.

Katsotaan, mitä tapahtuu, mutta maailmantalouden rakenne on muuttunut moninapaisemmaksi, mikä itsessään on myös tietyn epävarmuuden lähde.

Globaalissa rakennemuutoksessa yksittäiset valtiot ja taloudet ovat kuin lastuja laineilla, mutta yhteiskunnallisten instituutioiden vahvuus (esimerkiksi koulutuksen puolella), demokraattisen prosessin autenttisuus ja oikeusjärjestelmän toimivuus auttavat länsimaita selviämään tästäkin haasteesta. On meistä itsestämme kiinni, että haluammeko nähdä prosessin joko depressiiivisessä, paranoidissa tai ehkä sitten hieman terveemmässä, vaikkapa koko planeetan laajuiseen oikeudenmukaisuuteen liittyvässä valossa.

Se, että joku Jorma Ollila viran puolesta puhuu palkkoja esimerkiksi Suomessa alas, kertonee siitä, että suuryritykset kyllä etsivät sitä aitaa aina sieltä, missä se on matalin. Mutta hän tekee sitä "viran puolesta", antagonisoiden, ja vaatisi sisälukutaitoa hieman HS:n tai Taloussanomien keskimääräistä lukijaa enemmän, että osaisi sovitella teesit ja antiteesit synteesiin omaan pikku päähänsä.

Oikeaan dataan perustuvat talousennusteet eivät ole niin synkkiä kuin populistien, demagogien ja tarkoituksella markkinoita alaspäin puhuvien soroksien/erkkojen teesit. Itse olisin kovin tyytyväinen, mikäli näyttäisimme moisille hautarosvoille pitkää nenää vuosien 2010 ja 2011 taitteeseessa!
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Fantasiat ja livelarpit voivat olla itseään toteuttavia, eikä kukaan vastuullinen ihminen lähde humanistien ja postmodernistien harrastamaan egotrippaamiseen mukaan, jolla useimmiten ei ole mitään tietoteoreettista tekemistä talouden kanssa, vaan enemmänkin kysymys on nostalgiasta tiettyjä yhteiskuntateorioiden muotoja kohtaan.

Katsotaan, mitä tapahtuu, mutta maailmantalouden rakenne on muuttunut moninapaisemmaksi, mikä itsessään on myös tietyn epävarmuuden lähde.

Globaalissa rakennemuutoksessa yksittäiset valtiot ja taloudet ovat kuin lastuja laineilla, mutta yhteiskunnallisten instituutioiden vahvuus (esimerkiksi koulutuksen puolella), demokraattisen prosessin autenttisuus ja oikeusjärjestelmän toimivuus auttavat länsimaita selviämään tästäkin haasteesta. On meistä itsestämme kiinni, että haluammeko nähdä prosessin joko depressiiivisessä, paranoidissa tai ehkä sitten hieman terveemmässä, vaikkapa koko planeetan laajuiseen oikeudenmukaisuuteen liittyvässä valossa.

Se, että joku Jorma Ollila viran puolesta puhuu palkkoja esimerkiksi Suomessa alas, kertonee siitä, että suuryritykset kyllä etsivät sitä aitaa aina sieltä, missä se on matalin. Mutta hän tekee sitä "viran puolesta", antagonisoiden, ja vaatisi sisälukutaitoa hieman HS:n tai Taloussanomien keskimääräistä lukijaa enemmän, että osaisi sovitella teesit ja antiteesit synteesiin omaan pikku päähänsä.

Oikeaan dataan perustuvat talousennusteet eivät ole niin synkkiä kuin populistien, demagogien ja tarkoituksella markkinoita alaspäin puhuvien soroksien/erkkojen teesit. Itse olisin kovin tyytyväinen, mikäli näyttäisimme moisille hautarosvoille pitkää nenää vuosien 2010 ja 2011 taitteeseessa!

Huokaus. Miten ihmeessä sinä saat kaikista asioista ideologisia ja poliittisia? Wall Streetin tapahtumat ovat aivan autenttisesti ällistyttäviä ja meidän globaali taloutemme on melkoisen olennaisesti nojannut Wall Streetin ja Cityn varaan. Ei tässä ole kysymys mistään vasemmistolais-"postmodernista" (ja miten ihmeessä pystyt sotkemaan postmodernismin joka paikkaan, suorastaan, niin, postmodernisti) propagandasta. Valtio on käytännössä ottanut haltuunsa USA:n rahoitus- ja pankkijärjestelmän ja sinä olet jossain poliittisissa taisteluhaudoissa ilmeisesti miettimässä jotain seuraavia eduskuntavaaleja tms. Puoluepolitiikka on useimmiten historian merkityksetöntä pintakuohua ja siitä on saatavissa tiettyä tekojännitystä elämään, mutta tänä syksynä on tapahtunut oikeitakin historiallisia maanjärähdyksiä, joista ehkä selvitään säikähdyksellä, ehkä ei. Anteeksi, kun ei jaksa kauheasti kiinnostua siitä, tuleeko Kataisesta seuraava pääministeri.
 

Viljuri

Jäsen
Minustakin on yksi ja sama tuleeko Kataisesta pääministeri seuraavissa vaaleissa, mutta minusta ei ole sama, puhuvatko taloudesta sellaiset ihmiset toimittajien avustuksella, joilla ei ole joko tietoteoreettisia edellytyksiä siihen tai puhuvat sitten ketunhäntä kainalossa. Oli ne talouden fundamentit enemmän tai vähemmän liikkeessä tai eivät.

Lähinnä on naurettavaa sinulta yrittää korostaa niitä lukemiasi blogeja, koska ne jos jotkin ovat väsyneitä ja vääristyneitä monellakin tavalla, kuten aiemmissakin yhteyksissä sinulle on osoitettu tässä ketjussa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minustakin on yksi ja sama tuleeko Kataisesta pääministeri seuraavissa vaaleissa, mutta minusta ei ole sama, puhuvatko taloudesta sellaiset ihmiset toimittajien avustuksella, joilla ei ole joko tietoteoreettisia edellytyksiä siihen tai puhuvat sitten ketunhäntä kainalossa. Oli ne talouden fundamentit enemmän tai vähemmän liikkeessä tai eivät.

Lähinnä on naurettavaa sinulta yrittää korostaa niitä lukemiasi blogeja, koska ne jos jotkin ovat väsyneitä ja vääristyneitä monellakin tavalla, kuten aiemmissakin yhteyksissä sinulle on osoitettu tässä ketjussa.

Blogeja? Viimeksi luin Wall Street Journalista melkoisen hengästynyttä tekstiä. (Tiedoksi lehteä tuntemattomille: amerikkalainen postmoderni kommunisti-julkaisu.) Mikähän muuten sinulle kävisi neutraaliksi ja asiantuntevaksi sivustoksi - Free Republic ja Right Nation? Kerro. Taivahan alla kun pitää kaikki vääntää ideologiaksi ja politiikaksi.

edit: Red>Right (sen jo muuten taidankin käsittää, että Paul Krugman on mielestäsi sekä epäuskottavan asiantuntematon että äärivasemmistolainen - olenko väärässä? Hänkin on säännöllisellä lukulistallani.)
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Taloussanomat tarjoaa välikevennyksen peräkkäisillä otsikoillaan. Ensin tämän päivän tilastoihin perustuva uutinen ja heti perään saman aiheen eilinen uutinen, jossa kyseenalaistetaan tilastot.
 

Liitteet

  • laskee_iskee_ei_iske.jpg
    laskee_iskee_ei_iske.jpg
    83,9 KB · kertaa luettu: 542

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kun lukee anglo-amerikkalaista mediaa niin kyllä tämä keskustelun hiljaisuus Suomessa vähän ihmetyttää. Siellä on yhä laajemmalle leviämässä käsitys, että tämä taantuma saattaa kilpailla 30-luvun maailmanlaman kanssa ja että finanssi-markkinoilla ollaan osin ennennäkemättömässä tilanteessa.
Yksi Suomalaisen ja Amerikkalaisen median ja ihmisten välillä on, että täällä ihmiset ihan oikeasti tietävät, ymmärtävät ja muistavat mitä lama on kun taas Amerikkalaisille se on aikaisemmin ollut jollain tavalla vain köyhien propagandaa. Niinpä siitä ei tarvitse sellaisia itsestäänselvyyksiä ja ihmettelyitä ääneen kirjoittaa, joita olen itse ainakin muutamilta pohjois-amerikan tutuilta kuullut.

En täysin allekirjoita väitettä, ettei Suomessa esimerkiksi olisi ollut juttua siitä, että taantuma kilpailisi 30-luvun laman kanssa. Vaikka en ole Wall Street Journalia lukenutkaan, niin ihan yleistä tietoa on, että pudotus oli paljon nopeampi. Silloinhan "romahdus" kesti kuukausia tai jopa vuosia, eli tavallaanhan se ei ollut ollenkaan romahdus siinä mielessä kuin se nykyisessä informaatioyhteiskunnassa oli. Myös finanssimarkkinoiden tilanteen ennennäkemättömyyttä ovat mielestäni about kaikki mediat toistaneet. Se että onko nykyinen tilanne sellainen josta ei ole paluuta entiseen kuten Soros ennusti vai ei (kuten mm. Taloussanomien toimittaja kolumnoi), niin se on vielä näkemättä.

edit: ja mitä tulee neutraaleihin ja asiantunteviin sivustoihin, niin en minä ainakaan menisi suureen ääneen väittämään että sellaisia löytyy suuremmassa mittakaavassa. Niitä ei ole oikeisto-konservatiivien propaganda-sivut sen enempää kuin liberaalien blogitkaan. Oikeastaan voisi sanoa, että noin poliittisesti värittyneessä aineessa kuin maailmantaloudessa ei kukaan ole neutraali.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
edit: ja mitä tulee neutraaleihin ja asiantunteviin sivustoihin, niin en minä ainakaan menisi suureen ääneen väittämään että sellaisia löytyy suuremmassa mittakaavassa. Niitä ei ole oikeisto-konservatiivien propaganda-sivut sen enempää kuin liberaalien blogitkaan. Oikeastaan voisi sanoa, että noin poliittisesti värittyneessä aineessa kuin maailmantaloudessa ei kukaan ole neutraali.

No, tuskin mitään jumalallista objektiivisuutta löytyy, mutta ei pidä mennä myöskään asenteeseen, että "facts on the ground don't matter". Kompleksiset kokonaisuudet vaativat asiantuntemusta, ja pystymme melkoisen hyvin arvioimaan, kenellä sitä on ja kenellä ei, ja kenellä on voimakasta tendenssiä johonkin poliittiseen suuntaan analyysin objektiivisuuden kustannuksella ja kenellä ei. Tuo oma suosikkiblogini Calculated Risk on selvästi Bush-kriittinen, mutta siellä kritisoidaan myös näitä valtion interventioita ja monet lukijoista ja kommentoijista ovat selvästi klassisia Keynesin vastaisia talousliberaaleja. Nähdä tämä blogi jonain äärivasemmistolaisena (ja postmodernina) propagandana on minusta totaalisen absurdia. Tekninen asiantuntemus on suurta, eikä mitään selkeätä poliittista linjaa ole luettavissa analyyseistä ja raporteista. Krugman tietysti on sekä nobelisti, että amerikkalaisessa kontekstissa vasemman laidan kulkija, mutta myös hänen luokittelemisensa propagandistiksi on minusta kaiken asiantuntemuksen hämärtämistä ideologisista motiiveista - ei siis pelkästään kyseenalaisteta yksittäisten tahojen asiantuntemusta vaan usein näillä täysin absurdeilla väitteillä koko asiantuntemuksen käsitettä. (Mikä on siis käytännössä muotoutunut nykypäivän republikaanien perustaktiikaksi. Omimmillaan se on tietysti evoluutioon ja tieteeseen liittyvissä kysymyksissä.)
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Tuossa on Uusikselta aika monta määrämittaista peräkkäin.


Uusis ei odota lamaa, vaan lama odottaa Uusista.

Mutta ei kai noissa käppyroissä mitään mullistavaa ole, siis sellaista mitä kukatahansa ei olisi voinut ennakoida/hoksata.

Vai onko joku oikeasti yllättynyt, että pieni matalapaine markkinoihin iski?
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No niin, nyt se sitten lävähti meikäläisenkin sähköpostiin..meinaan ilmoitus alkavista yt-neuvotteluista. Toivon mukaan ei kuitenkaan minua ja meidän yksikköä kovin pahasti rankaista, kuitenkin konsernin tuottavin yksikkö Suomessa, mutta pahaa pelkään, että meiltäkin muutama henkilö saa kengänkuvaa persauksiin.

Olisi kiva tietää, että kuinkahan moni Suomessa on tänä syksynä/talvena vastaavanlaisen ilmoituksen saanut. Todennäköisesti aika perkeleen moni ja lisää lienee tulossa. Pikkasen alkaa kyllä pelottamaan, että voi olla aika komiat työttömyysluvut vuoden päästä tähän aikaan. Ellei niitä sitten lakaista maton alle tempputyöllistämisellä, niinkuin tähänkin asti.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, nyt se sitten lävähti meikäläisenkin sähköpostiin..meinaan ilmoitus alkavista yt-neuvotteluista.
Olisi kiva tietää, että kuinkahan moni Suomessa on tänä syksynä/talvena vastaavanlaisen ilmoituksen saanut.


Tällaisista asioista sähköpostilla ilmoittaminen kertoo lähinnä esimiehen pelkuruudesta. Sen verran pitää olla munaa että kutsutaan henkilöstö kuulemaan uutiset kasvotusten. Itse sain kenkää pari viikkoa sitten ja homma hoidettiin henkilökohtaisesti.

Mutta kai tämä sähköpostilla irtisanomisesta varoittaminen menee samaan kategoriaan tekstiviestillä jättämisen kanssa? Eli nykysukupolvelle ei mitään uutta. What goes up must come down.
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tällaisista asioista sähköpostilla ilmoittaminen kertoo lähinnä esimiehen pelkuruudesta. Sen verran pitää olla munaa että kutsutaan henkilöstö kuulemaan uutiset kasvotusten. Itse sain kenkää pari viikkoa sitten ja homma hoidettiin henkilökohtaisesti.

Mutta kai tämä sähköpostilla irtisanomisesta varoittaminen menee samaan kategoriaan tekstiviestillä jättämisen kanssa? Eli nykysukupolvelle ei mitään uutta. What goes up must come down.
Tämä ilmoitus tuli suoraan toimitusjohtajalta, enkä tiedä tiesikö oma esimieheni tulevista neuvotteluista. Olisihan tämän paremminkin voinut hoitaa ja ilmoituksen jälkeen olisi esimies voinut ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä, mutta vielä ei ole mitään kuulunut. Alkaa olla aika off-topic, mutta onko hajua, pitääkö ensin heivata firmassa olevat vuokratyöntekijät ulos ja sitten vasta saa koskea omaan porukkaan? Jonkin verran noita vuokrafirman kautta olevia meiltäkin löytyy.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kompleksiset kokonaisuudet vaativat asiantuntemusta, ja pystymme melkoisen hyvin arvioimaan, kenellä sitä on ja kenellä ei, ja kenellä on voimakasta tendenssiä johonkin poliittiseen suuntaan analyysin objektiivisuuden kustannuksella ja kenellä ei.
Meillähän on jo aikaisemmin löytynyt hyvä konsensus siitä, että ihminen on perusluonteeltaan ahne eläin joten eikö helpoin tapa arvioida sitä, että kenellä on asiantuntemusta on katsoa että kenellä on eniten rahaa? Sehän on suora seuraus siitä, että joku oikeasti osaa ennustaa talouden liikkeitä tai syy-seuraus-suhteita ja vielä uskaltaa pistää rahansa sinne missä suunsakin on. Fiksuin on siis Warrent Buffet ja hölmöin on joku tyhjätasku liberaaliblogittaja tai muu puunhalaaja hippi? Ikäväähän se on tietenkin myöntää, että republikaanit ovat melko merkittävästi demokraatteja fiksumpia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös