Lakko!

  • 294 391
  • 2 354

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nokitustarve on varmasti kova, mutta jos AKT ja SAK ei tajua hiljalleen nöyrtyä, tulee nimenomaan isossa kuvassa(© Tshekki77) ja pitkällä tähtäimellä Suomen duunareiden elämä käymään hyvin ankeaksi. Nykyään eletään valtavien monikansallisten yritysten aikaa, tämän luulisi tajuavan vaikka kuinka olisi umpivasuri. Mitä luulette käyvän, jos yleislakko toteutuisi, ja työvoiman käyttäytyminen näyttäytyisi Suomessa kalliin lisäksi epävakaana yritysten silmissä? Duunarit ovat oikeassa siinä, etteivät rattaat pyöri Suomessa ilman heitä. Sen sijaan ne pyörivät Puolassa, Baltian maissa, Aasiassa... Ei yrityksiä kiinnosta se, miten Suomella pyyhkii. Vaikka tehtaiden alasajo tulisikin hetkellisesti kalliiksi, niin isossa kuvassa tuotantoa alettaisiin varmasti siirtää halvempiin maihin entistä kovemmalla tahdilla.

Pitää muistaa se kauhea skenaario, että yritykset jatkavat rahantekoa muualle, ja tänne jää joukko työttömiä duunareita, ja Suomi joutuu aloittamaan hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisen alusta. Jos tajuaa, että se vaatii töitä eikä jatkuvaa etujen vaatimista.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Nokitustarve on varmasti kova, mutta jos AKT ja SAK ei tajua hiljalleen nöyrtyä, tulee nimenomaan isossa kuvassa(© Tshekki77) ja pitkällä tähtäimellä Suomen duunareiden elämä käymään hyvin ankeaksi. Nykyään eletään valtavien monikansallisten yritysten aikaa, tämän luulisi tajuavan vaikka kuinka olisi umpivasuri.

Voi tätä meidän Suomea, tätä riivaa kummallinen lakko niminen tauti, joka on täysin kotikutoinen, eikä kukaan oikein tiedä, mistä se on kehittynyt. Jos siitä jotain elementtejä on muualle maailmalle päässyt, niin pahin tautimuoto "yleislakko" on kuitenkin onnistuttu pitämään tiukasti Suomessa. Tämäkö on sitä ajattelua, johon kykenee anti-umpivasuri? Hienoa, meinaan tällaisen "umpivasurin" isossa kuvassa näkyy myös se, että lakkoja ja yleislakkoja on muuallakin maailmalla ja tällainen pelonlietsominen, että tämä yksittäinen globaalissa mittakaavassa hyvin pieni lakko vaikuttaisi globaalin pääoman yksipuoliseen Suomen taloussaartamiseen on täysin naurettava ja vailla minkäänlaista pohjaa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hienoa, meinaan tällaisen "umpivasurin" isossa kuvassa näkyy myös se, että lakkoja ja yleislakkoja on muuallakin maailmalla ja tällainen pelonlietsominen, että tämä yksittäinen globaalissa mittakaavassa hyvin pieni lakko vaikuttaisi globaalin pääoman yksipuoliseen Suomen taloussaartamiseen on täysin naurettava ja vailla minkäänlaista pohjaa.
Olen aina tiennyt etten ole penaalin terävin kynä, mutta se ei ole koskaan estänyt minua missään. Nyt en kuitenkaan tajunnut yhtään mitään ylläolevasta viestistä. En näin ollen osallistu tähän keskusteluun vaan lähden joogaamaan maailmanrauhan, Suomen teollisuuden ja Matti Virmasen puolesta. Hei.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmasti arvon Tshekki77 ymmärtää myös, että maailma on muuttunut ja muuttuu entisestään. Nyt ei eletä 80-luvun tilannetta. Aasia nousee taloudellisesti, ja jos Euroopassa halutaan säilyttää elämisen taso, on säilytettävä myös kilpailukyky. En ymmärrä mistä tempaiset jutut jostain "globaalin pääoman Suomen taloussaartamisesta", mutta en viestissäni ainakaan sellaisesta puhunut. Kyllä Suomi varmasti tulee aina käymään kauppaa muiden maiden kanssa, mutta niin käy mm. Haitikin. Suomi kuuluu tällä hetkellä pieneen etuoikeutettuun osaan maailman valtioista, eikä sitä varmaan ole missään taivaassa säädetty, että näin on ikuisesti jatkossakin. Kyllä se vaatii nimenomaan suomalaisten järkevää toimintaa.

Onko sinulla esittää yhtään konkreettista ehdotusta siitä, mistä rahat kaikkiin etuihin revitään, jos mistään ei saa supistaa? En ole viesteistäsi sellaisia löytänyt, vaikka jo Daespoo niiden perään huuteli pari sivua sitten. Nykyiset edut ovat kieltämättä hienoja saavutuksia, mutta jossain se rajakin tulee vastaan. Nämä edut on saavutettu kovalla työllä ja teollisuuden avulla. Jos teollisuus pakkaa laukut maasta, kuten vähitellen tuntuu tapahtuvan, millä kaikki jo saavutetut edut rahoitetaan puhumattakaan uusista?

Kuten varmaan teksteistäni huomaa, vastustan ahtaajien lakkoa enkä näe sen perusteita järkevinä saati ketään hyödyttävinä. Helppohan sitä on tietysti kouluttamattomia ahtaajia lietsoa sokeasti uskomaan asiaansa. Ja ei, en ole umpiantivasuri. Mielestäni monilla duunareilla olisi oikeasti esim. palkoissa syytä saada korotusta ja parannusta työoloihin, mutta ahtaajat eivät tähän joukkoon kuulu. Ymmärrän itsekin vuorotyötä tehneenä sen rankkuuden, mutta helvettiäkö sitä pitää tehdä jos ei jaksa tai kiinnosta? Tästä päästään vasta-argumenttiin "yritä hakea ilman koulutusta töitä ja lapsetkin on..." Hankkikaa se koulutus! Suomessa täysin mahdollista myös aikuisiällä. Tarkoittaa toki köyhänä elelyä usean vuoden ajan, mutta niin se on muillakin opiskelleilla ollut. Lapsiahan ei ole pakko hankkia, ja varsinkin jos kouluttamaton, huonosti tienaava henkilö tämän ratkaisun tekee, niin miten se muka voidaan kaataa muiden niskaan? Tunnen monta huonopalkkaista vuorotyötä tekevää, kouluttamatonta duunaria, joilla on lapsia. Jakauma tuntuu olevan sellainen, että puolet ymmärtää tilanteen olevan itseaiheutettu, hyväksyvät sen ja pystyvät nauttimaan elämästään. Eihän elämän arvoa rahassa tai koulutuksessakaan mitata. Toinen puolisko taas koostuu ikuisista valittajista, joista monille on tarjottu mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta aina löytyy valittamista ja asioiden tila johtuu tietenkin muusta kuin itsestä. Yhteiskunnan syy jne.

Ihmisen ja elämän arvoa ei tosiaan kannata mitata rahassa tai koulutuksen perusteella. Työn arvo sen sijaan näillä mittareilla voidaan mitata. Jos maasta löytyy ihmisiä tekemään ahtaajien töitä aiemman TES:n ehdoilla, en näe mitään järkevää syytä miksi nykyisten ahtaajien tulisi saada tahtonsa läpi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Lakkolaiset antavat itsestään niin urpon kuvan joka kerta kun pääsevät kameran linssiin että luulisi jo AKT:nkin reagoivan tähän ja kieltävän julkiset mielenilmaisut, ei varmasti auta heidän asiaa ottaen huomioon että julkinen mielipide on jo nyt rajusti heitä vastaan.

Tuo "vittu ajoit mun jalan yli" on kyllä klassikko, kaverilla taitaa olla jäänyt pääkin pari kertaa renkaan alle, sen verran tyhmältä vaikutti.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Varmasti arvon Tshekki77 ymmärtää myös, että maailma on muuttunut ja muuttuu entisestään.

Kyllä ymmärrän ja tätä olen koittanut myös eritavoin tuoda esille. Täällä sen sijaan monilla (en viittaa nyt sinuun) vaikeuksia käsittää, että muuttuminen tosiaan jatkuu ja se jatkuu myös muualla maailmalla. Jos nyt tehdyt päätökset nostavat meidän suhteellista hintaa hipauksen, niin joidenkin vuosien päästä tilanne voi olla jo aivan toinen. Toivon todella, ettei kukaan ole täällä niin lapsellinen, että uskoo esim. Kiinan hintatason pysyvän alallaan tästä ikuisuuteen.

En ymmärrä mistä tempaiset jutut jostain "globaalin pääoman Suomen taloussaartamisesta", mutta en viestissäni ainakaan sellaisesta puhunut.

Siinä oli vain lyhennettynä tämä "pelko", että teollisuus lähtee kokonaan täältä, jos ahtaajat saavat nyt tahtonsa läpi. Sitähän täällä kovin moni koittaa väittää vaikka eräskin nimimerkki täällä toi esiin meidän kilpailuvaltit ja niistä yksikään ei ole nykyisessä kriisissä uhattuna.

Onko sinulla esittää yhtään konkreettista ehdotusta siitä, mistä rahat kaikkiin etuihin revitään, jos mistään ei saa supistaa?

Mistään saa supistaa? olenko minä kieltänyt, ettei mistään saa supistaa? Olen lähinnä tuonut esille sen, että vaikka nyt hintataso saattaa nousta hieman, voi se tulevaisuudessa tuottaa paremmin rahaa. Ajatellaan nyt vaikka perusduunari, joka saa fudut. Jos tämä ihminen saataisiin jonkinlaisen muutosturvan kannustamana esim. opiskelemaan täysin uusi ala, niin vaikka rahaa tähän duunariin on mennyt enemmän, niin nyt hänellä on myös valmiuksia tehdä entistä laajempaa skaalaa töitä. Tämä lisää sitä paljon peräänkuulutettua joustavuutta ja hedelmänhän tästä sitten kantaa työnantajat.

Lisäksi jos tosiaan jaksetaan katsoa ihan huomista ja ylihuomista pidemmälle vuosien päähän, niin muutosturvasta alkava kehitys on voinut johtaa siihen, että ihmiset (turvallisuuden tunteen takia) ovat työuransa aikana kokeneet vähemmän painetta ja jaksavat siten pidempään. Tällöin ei välttämättä tarvitse edes mennä supistuksiin, kun entistä pidemmät työurat tuovat entistä enemmän rahaa. Toivottavasti ei menny taas liian monimutkaiseksi.

Jos teollisuus pakkaa laukut maasta, kuten vähitellen tuntuu tapahtuvan, millä kaikki jo saavutetut edut rahoitetaan puhumattakaan uusista?

Ja täältä tämä sama pelonlietsonta taas alkaa =) Niinkuin sanottua, meidän kilpailuvalttimme eivät tässä kriisissä ole uhattuna. Jos jotkin yksittäiset laitokset lähtevät, niin sille ei voi mitään. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan, vaan pyrkiä uudistautumaan, mitä erilaisin tavoin. Ennen sotia olimme käsittääkseni aika maatalousvoittoinen maa, sen jälkeen tuli teollisuus ja nyt viimeisimpänä palveluala kasvaa. Tämä on aivan luonnollista kiertokulkua, eikä siitä pidä maailmanlopun kuvia alkaa maalailemaan. Monissa tilanteissa on aivan itsestä kiinni, näkeekö uuden tilanteen uhkana vai mahdollisuutena.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Lisäksi jos tosiaan jaksetaan katsoa ihan huomista ja ylihuomista pidemmälle vuosien päähän, niin muutosturvasta alkava kehitys on voinut johtaa siihen, että ihmiset (turvallisuuden tunteen takia) ovat työuransa aikana kokeneet vähemmän painetta ja jaksavat siten pidempään. Tällöin ei välttämättä tarvitse edes mennä supistuksiin, kun entistä pidemmät työurat tuovat entistä enemmän rahaa. Toivottavasti ei menny taas liian monimutkaiseksi.
.

Huoh. Vastaavasti muutosturvasta alkava kehitys on voinut johtaa siihen että pätkätyöt ja vuokratyövoiman käyttö lisääntyy joka vaikuttaa heikentävästi työurien kehitykseen.

Ainiin mutta sinähän katsot tätä laajemmalta näkökulmalta, tosin eiköhän kaikki tässä ketjussakin ole tajunneet että sinun "laajempi" näkökulma tarkoittaa käytännössä täysin puusilmäistä ja yksipuolista suhtautumista näihin osapuoliin.
 
Äläs nyt rupea sankariviittoja sovittelemaan. Nämä fb-duunarit ja muut ovat tuolla mukana ihan vain omien itsekkäiden motiivien perusteella.

Viittaa päälle vaan ja mitalia rinnukseen. Huolimatta väittämästäsi itsekkyydestä tuottavat nämä facebookahtaajat hyvää myös yhteiskunnalle. Toisinkuin nämä, jo viikkokaupalla lorvailleet anarkistit.

Mitä tulee SAK:n ininään siitä, että satamaoperaattorit toimivat väärin, niin voisiko joku valaista mikä laki tai asetus kieltää uusien työntekijöiden palkkaamisen? Nythän on käymässä niin, että nämä facebookahtaajat saavat itselleen duunin ja nuo mukavoituneet ja harmaantuneet stallarit pistetään mäelle.
 
K

kiwipilot

Seuraavana portaana lienee sitten yleislakko SAK:n masinoimana. Nokitustarve on nyt sitä luokkaa kuin yleensäkin snagarijonossa aamuvarhaisella. Mä hakkaan sun faijas!

Tämä se olisikin lystiä! Milloinkahan paperi- ja metallimiehet sekä ahtaajat suostuisivat lakkoilemaan oikeasti pienituloisten duunareiden pussiin?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajatellaan nyt vaikka perusduunari, joka saa fudut. Jos tämä ihminen saataisiin jonkinlaisen muutosturvan kannustamana esim. opiskelemaan täysin uusi ala, niin vaikka rahaa tähän duunariin on mennyt enemmän, niin nyt hänellä on myös valmiuksia tehdä entistä laajempaa skaalaa töitä.

Miksi entisen työnantajan tulisi rahoittaa perusduunarin opiskelua? Eiköhän se ole valtion tehtävä, ja kohtalaisen hyvin hoidossa. Ymmärtäisin ajattelun jos tuohon menisi yhteiskunnan rahoja, sillä yhteiskuntahan yleensä koulutetuista työntekijöistä hyötyy.

Olet oikeassa, Kiinan hintataso ei varmasti tule pysymään näin alhaalla. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Otatkohan nyt kuitenkaan huomioon muuta kuin tuon yhden seikan? Oletko tullut ajatelleeksi mikä vaikutus on sillä, että elintason nousun myötä koulutettua henkilökuntaa on enemmän tarjolla, ja hups vain, Suomi ei välttämättä olekaan osaamisen saralla niin ylivertainen esim. Kiinaan nähden parinkymmenen vuoden päästä.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Ei pidä jäädä tuleen makaamaan, vaan pyrkiä uudistautumaan, mitä erilaisin tavoin. Ennen sotia olimme käsittääkseni aika maatalousvoittoinen maa, sen jälkeen tuli teollisuus ja nyt viimeisimpänä palveluala kasvaa. Tämä on aivan luonnollista kiertokulkua, eikä siitä pidä maailmanlopun kuvia alkaa maalailemaan. Monissa tilanteissa on aivan itsestä kiinni, näkeekö uuden tilanteen uhkana vai mahdollisuutena.
Kerropa, millä tavalla me uudistumme, jos yritysten toimintaympäristöä nykyisestä heikennetään. Se, että nykyiset laitokset lähtevät Suomesta, eikä uusiin investoida, ei ole mitään sattumaa. Syitä tähän pitäisi vakavasti pohtia, eikä vain toivoa parasta.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse kuitenkin näkisin niin, että jos töistä joutuu ulos, voi todennäköisesti olla alanvaihdon paikka, joka ainakin jossain tapauksissa voi vaatia kouluttautumista, eikä siis mitään parin kuukauden pikakurssia vaan vuoden tai pidempiäkin jaksoja. Tällöin muutosturva tällaisen perioidin yli on tätä kannustava elementti. Kun tällaisen myötä myös moniosaaminen yhteiskunnassa lisääntyy, niin työvoimastakin tulee joustavampaa (eli voi tehdä useamman alan töitä ihan koulutuksenkin myötä) ja tämän maksattaminen ainakin osittain työnantajien kustannuksella ei ole mielestäni mitenkään kohtuutonta. Hehän siitä koituvasta hyödystä kantavat hedelmän.

Ajattelumallisi on nurinkurinen. Ymmärrän (ja myös kannatan) sitä että työnantajat osallistuisivat työntekijöiden koulutukseen ja siihen liityviin kustannuksiin, mutta alanvaihtotapauksissa uudelleenkouluttautumisen velvoitteet ovat(/pitäisivät olla) osittain uudella työnantajalla, ei vanhalla.

Perusduunari on yleensä varsin lyhytnäköinen. Irtisanomissuojan pituudesta riippumatta Suomen mallissa työntekijä harvoin aloittaa työnhaun heti fudut saatuaan. Hyvin harva (jos edes kukaan) oikeasti tarvitsee yli puolen vuoden erorahoja/muutosturvaa/mitälietukianytonkaan. Jos ahtaaja saa 12kk muutosturvan, niin siitä 11,5kk kuluu baarissa/himassa dokatessa. Liian usein...
Miksi mennä töihin, kun rahaa tulee varsin mukavasti mitään tekemättäkin?
Jos ahtaajien vaatimukset menevät läpi, niin miten luulette muilla aloilla reagoitavan?
Kuinka vitusti nämä tulisivat maksamaan?
Kuka maksaa? Jos tähän vastaa että työnantaja, niin kuinka kauan luulette yritysten Suomessa viihtyvän? / -Suomeen jäävien yritysten pitävän palkkalistoillaan suomalaista työvoimaa?
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Perusduunari on yleensä varsin lyhytnäköinen. Irtisanomissuojan pituudesta riippumatta Suomen mallissa työntekijä harvoin aloittaa työnhaun heti fudut saatuaan. Hyvin harva (jos edes kukaan) oikeasti tarvitsee yli puolen vuoden erorahoja/muutosturvaa/mitälietukianytonkaan. Jos ahtaaja saa 12kk muutosturvan, niin siitä 11,5kk kuluu baarissa/himassa dokatessa. Liian usein...
Miksi mennä töihin, kun rahaa tulee varsin mukavasti mitään tekemättäkin?
Jos ahtaajien vaatimukset menevät läpi, niin miten luulette muilla aloilla reagoitavan?
Kuinka vitusti nämä tulisivat maksamaan?
Kuka maksaa? Jos tähän vastaa että työnantaja, niin kuinka kauan luulette yritysten Suomessa viihtyvän? / -Suomeen jäävien yritysten pitävän palkkalistoillaan suomalaista työvoimaa?

Juuri näin. Itsekin olen yrittänyt saada vastauksia mainittuihin kysymyksiin - tuloksetta.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos ahtaajien vaatimukset menevät läpi, niin miten luulette muilla aloilla reagoitavan?

Pikku hiljaa sama tavoite ilmestyisi muihin neuvottelupöytiin ja järjestely yleistyisi. Tosin varsin hitaasti ja rajoitetusti.

Kuinka vitusti nämä tulisivat maksamaan?

Ahataajien osalta 20e/kuukausi/ahtaaja. Kai se saman verran maksaisi per työntekijä muillakin aloilla. Rahathan menisivät rahastoon josta sitten rahaa nostettaisiin tarvittaessa, ala- ja suhdannekohtainen kysymys kuinka kauan rahastoon tarvitsisi rahaa maksaa ja kuinka usein täydentää.

Kuka maksaa? Jos tähän vastaa että työnantaja, niin kuinka kauan luulette yritysten Suomessa viihtyvän? / -Suomeen jäävien yritysten pitävän palkkalistoillaan suomalaista työvoimaa?

Työnantaja maksaa. Aikoinaan lomarahojen piti suistaa Suomi perikatoon, nyt sitten muutosturvan. Mitään dramaattista tuskin tapahtuisi nytkään, monilla sektorilla tarvittava summa on varsin maltillinen. Johan Satamaoperaattorit ovat palkkakustannuksissa säästäneet monen ahtaajan muutosturvan verran.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Itse en näe pahimpana tuota kustannusta, vaan nimenomaan sitä asennetta. Yhteiskuntaa pitäisi kehittää siihen suuntaan, että se kannustaisi työntekoon, mutta tämä uudistus vie asioita täysin päinvastaiseen suuntaan.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Perusduunari on yleensä varsin lyhytnäköinen. Irtisanomissuojan pituudesta riippumatta Suomen mallissa työntekijä harvoin aloittaa työnhaun heti fudut saatuaan. Hyvin harva (jos edes kukaan) oikeasti tarvitsee yli puolen vuoden erorahoja/muutosturvaa/mitälietukianytonkaan. Jos ahtaaja saa 12kk muutosturvan, niin siitä 11,5kk kuluu baarissa/himassa dokatessa. Liian usein...
Miksi mennä töihin, kun rahaa tulee varsin mukavasti mitään tekemättäkin?
Jos ahtaajien vaatimukset menevät läpi, niin miten luulette muilla aloilla reagoitavan?
Kuinka vitusti nämä tulisivat maksamaan?
Kuka maksaa? Jos tähän vastaa että työnantaja, niin kuinka kauan luulette yritysten Suomessa viihtyvän? / -Suomeen jäävien yritysten pitävän palkkalistoillaan suomalaista työvoimaa?

Aikamoista yleistystä ja suorastaan jopa naurattaa. Jaa on sitä sitten pelkästään baarissa vapaa-ajat. Puolalaiset ovat tässä sitten varmaan parempia. :) Balttiassakaan punsin kanssa pelaaminen ei liene harvinaista. Edelleen voisin ihan mutu-tuntumalta heittää, että puolalaisia on lähtenyt tältä ydinvoimalatyömaalta toista sataa kaveria kotimatkalle pikku punsin kanssa leikkimisen takia. Ellei jopa enemmän.

Tuohon työn välttelyyn voisin sanoa, että vaikeiden sairauksien kanssa päivittäin töitä tekevänä voin kyllä vakuuttaa, etten ole tässä kovinkaan usein törmännyt suomalaiseen työntekijään, jolla ei tavoitteena olisi päästä mahdollisimman nopeasti takaisin töihin. Hiukan nyt virtaa päälle, kuten daespoo sanoi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kertokaas mulle että minkä takia ahtaajat eivät rahoita itse tuota rahastoa jos se on vain 20€/kk?? Luulisi noilla palkoilla olevan siihen varaa.

Suostuisiko ahtaajat tuohon jos työnantaja antaa vastaavasti tuon verran lisää palkkaa?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tästä videosta näkee hyvin tuon aamuisen episodin. (Linkki vie YLEn videoon)

Parempihan se olisi kieltämättä ollut mikäli poliisi olisi kutsuttu paikalle heti, eikä lähdetty itse sooloilemaan, vaikka tuossa ei nyt kyllä mitään kylmäveristä päälleajelua tapahdukaan. Ahtaajat kyllä paljastavat tuolla pätkällä älykkyytensä tason. Itseasiassa ihmettelen kovin, että heille on työstään mitään koskaan maksettukaan.

Mutta tiellä seisovien ihmisten päälle ajava bemarimies ei ilmeisesti osoita mitään? Onhan se tietenkin töihin pääseminen niin vakava asia että siinä kannattaa vähän ihmisten päälle ajellakin. Kuvaa hyvin kuinka tulehtunut tämä neuvottelutilanne oikeasti on. Syyllisiä on varmasti molemmissa mutta ei tämä näiden kuvien perusteella ihan heti ole loppumassa ja veikkaisin että kohta saamme lukea tukilakoista.

Ja jos joku valopää ajaisi minun päälleni tuolla tavoin niin voisin melkeinpä luvata ettei kyseinen herra pysyisi autonsa sisällä. Se hyvä puoli tuossa on että paikalla näytti olevan poliiseja joten tuollainen tahallaan päälle ajaminen lienee poliisin toimesta noteerattu ja herran ajelut lienee hetkeksi ajellut.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikoinaan lomarahojen piti suistaa Suomi perikatoon, nyt sitten muutosturvan.

Se on lomaltapaluuraha! Aikoinaan se on saatu läpi ehkäisemään työntekiöiden pakoa Ruåtsiin. Alkuperäisissä säännöissä rahaan oli oikeutettu vain, jos puoleen päivään mennessä loman päätyttyä oli töihin ilmaantunut. Ei siis mikään korvaus siitä, että työntekijä suostuu lomailemaan.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja jos joku valopää ajaisi minun päälleni tuolla tavoin niin voisin melkeinpä luvata ettei kyseinen herra pysyisi autonsa sisällä.

Jos joku valopää taputtelisi tuohon tyyliin minun autoani paskaisilla käsillään, en tyytyisi noin vaatimattomaan ajovauhtiin. Mitä helvettiä ne poliisit muuten siellä tekivät kun eivät saaneet tietä avattua?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jos joku valopää taputtelisi tuohon tyyliin minun autoani paskaisilla käsillään, en tyytyisi noin vaatimattomaan ajovauhtiin. Mitä helvettiä ne poliisit muuten siellä tekivät kun eivät saaneet tietä avattua?

Kumpihan tapahtui ensiksi, ajeliko herra bemarillaan päälle vai taputeltiinko sitä bemaria ensiksi? Eli kumpihan teko johti kumpaan? Ja vaikka tiedänkin että bemarimiehille se auto on hyvin rakas niin en olisi uskonut että sinäkin olisit valmis ajamaan toisen päälle jos sitä rakastasi vähän joku taputtelisi.

Niiltä poliisisediltä voit myös kysyä että kumpihan on pahempi teko taputtaa autoa vai ajaa lujalla vauhdilla toisen päälle. Sinähän siis ilmoitit ettet tyytyisi noin vaatimattomaan ajovauhtiin, eikö vain?
 

Neely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Moni tuntuu olevan huolissaan,että teollisuus ja sitäkautta työpaikat häviävät Suomesta,mikäli ahtaajat saavat tämän muutosturva-asian läpi.Ehkä tämäkin voi olla osittain totta,mutta kyllähän teollisuutta ajaa pois maasta enemmän nämä energiavero ja päästöraja systeemit.Ainakin metsäteollisuus ja metalliteollisuus kärsivät näistä aivan järjettömistä raja-arvoista,mihin Suomi on nykyhallituksen toimesta lupautunut,ja joille suuret teollisuusmaat (Kiina,Venäjä,Yhdysvallat ja Australia) nauravat. Suomessa nämä päästörajoitukset ja energiaverotukset ovat käsittääkseni maailmankin laajuisesti todella korkealla tasolla verrattuna muihin teollissumaihin? Tästä meneillään olevasta ahtaajien lakostahan firmat saavat suht hyvän välillisen syyn,miksi siirtää tuotantoa muualle.
Eli mielestäni ei nämä TES-kiistat ole läheskään isoimpia asioita,minkä takia firmat haluavat pois Suomesta.
 
Viimeksi muokattu:

Neely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eikö Paperiliiton lakkoilusta jo opittu että ahneella on paskainen loppu?

Offtopic:

Oliko kyseessä paperiliiton muutaman päivän lakko,vai työnantajien hiukan pidempään järjestämä työsulku..? Toki myönnän,että paperiliitto hävisi kyseisen taistelun,mutta työnantajapuoli järjesti työsulun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös