Samat ihmiset, jotka ostavat Lidlistä halpaa olutta ja edullisempia juustoja ja käyvät viinanhakureissuilla Virossa hinnan takia, eivät sitten kuitenkaan hahmota sitä, että se oma halvemman tuotteen ostopäätös ohjaa tätä touhua.
Tässä on se toinenkin puoli, eli miksi Suomessa tehty elintarvike on niin vitun kallista. Minä en oikein usko, että SOK:n Rainbow-tuotemerkin alla myymä hollantilainen sian ulkofile voi olla sen 30% halvempaa kuin kotimainen, varsinkin kun otetaan huomioon kuljetuskustannukset.
Sekä S-ryhmä että Kesko ovat Atrian ja HK:n ohella rahoittaneet, yleensä vielä perseelleen menneitä, investointejaan ulkomaille ylisuurilla katteilla, kun kilpailua ei ole. LIDL aluksi myi ruokaa japa suhteellisen halvalla, vaan ei nekään tyhmiä ole, hinnat pidetään nyt näennäisesti halpoina. Lidlin braatvurstipaketti maksaa Las Palmasissa koko lailla tasan puolet siitä mitä täällä, veroero selittää tuosta vähän, kuljetuskustannukset tosin kaiken järjen mukaan kumoaisi tuon.
LIDL on ky, eli vertailukelpoisia lukuja sieltä on vaikea löytää, vaan mutuna väitän, että Suomen katteet ovat huippuluokkaa, joku taas nauraa matkalla pankkiin.
Menipä huolella OT, modet voi siirtää tämän vuodatuksen vaikka vitutusketjuun.
t. hanu