Laadukasta asiakaspalvelua

  • 1 938 735
  • 6 860

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Parempi idea. Alat sikanautafarmariksi, niin on aina tuoretta lihaa tarjolla, sen kun käy lihakirveellä sipaisemassa!

Offtopiccia, en viitsi sikanautafarmariksi ruveta. Mutta pakko myöntää oli hienoa lapsuuden kodissa aamulla kävellä kanalaan hakemaan tuoreita kananmunia. Ja ei se tuore kanakaan pahaa ollut. Tai tuorehko kutunjuusto.

Eli tässä elämäntilanteessa saa riittää kyllä kaupan tuotteet. Mutta tulevaisuudessa on haaveissa saada sellainen tontti jossa voisi pitää pientä kanalaa (jos nuo lintuinfluenssan aikaiset vaatimukset eivät ole voimassa) ja ehkä paria possua. Veikkaan ettei possun/naudan lihoiksi laitto eroa niin kauheasti peurasta tai hirvestä.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika tylyä toimintaa ja kertoo paljon kauppiaan ylimielisyydestä. Kerro nyt ihmeessä mikä kauppa on kyseessä niin me muutkin osataan välttää ja kauppias joutuu oikeasti muuttamaan toimintatapojaan.

Kyseessä on turkulainen K-Supermarket Kivikukkaro.

Vahvasti epäilen, että sinulle on myyty vanhenemassa olevaa tai jo suorastaan vanhentunutta lihaa. Tuo palanpilkkomistarina on aika onneton selitys. Käsittämätöntä että kauppias riskeeraa asiakassuhteensa, ja mikä pahinta, korjaa katteitaan asiakkaiden terveyden kustannuksella. Menettelisin vastaavassa tilanteessa samoin kuin maniakos, lähikauppias menisi armotta boikottiin.

Olenko väärässä, jos väitän että kaupoissa ei enää suhtauduta samalla ammattiylpeydellä liha- ja kalatiskeihin kuin 20-30 vuotta sitten? Noihin aikoihin tiski oli usein liikkeen tärkein näyteikkuna. Nyt siellä myydään usein jotain Vietnamista pakasteena roudattua pangasiusta ja ongelmajätteen värisessä liemessä uivia lihanpalasia. Hyvin hoidetuista lihatiskeistä uskaltaa vielä ostaa, jos mesta on tuttu, mutta silti kannattaa olla hereillä. Lihatiskien yhteydessä toimivia grillipisteitä taas vältän. Niistä on jalostunut kauppiaille yksi kätevä kanava päästä vanhenevasta kamasta eroon. Suihkaus vahvaa maustöljyä päälle ja grilliin, niin kauppa käy taas.

Samaa epäilen minäkin. Tuossa kyseisessä lihapalassa oli vielä joku aivan poskettoman pitkä parasta ennen -merkintä. Sen mukaan liha olisi kelvannut syötäväksi muistaakseni vielä viikon päästä ostohetkestä. Nauratti vähän, nimittäin tuohon mennessä liha olisi kävellyt itse ulos jääkaapista.

Minä uskon, että lihat oli hyvin mahdollisesti pienemmiksi, koska näitä pienempiä, sekä alkuperäisiä Partasen lihoja oli siellä tarjouksessa aikamoinen kasa. En kuitenkaan voi ymmärtää, että miten tuollaista lihaa voi edes yrittää myydä tuoreena ja naturellina, tai yhtään minään ihmisravinnoksi kelpaavana. On tietysti selvää, että kauppias oli tehnyt virheen ja tilannut tuotetta aivan liian ison määrän, jolloin sitten meinasi käydä ohraisesti. No, asiakashan ostaa mitä vaan, kun halvalla saa.

Puhut aivan täyttä asiaa liha- ja kalatiskeistä. Elin joskus muinoin illusioossa, että niiltä tiskeiltähän ne tuoreimmat lihat ja kalat saa. Nyt todellinen laita on tietysti jo ollut pidempään selvillä, mutta vieläkin voi läpsiä itseä tyhmyydestä poskille. Valitettava tosiasia on, että monesti on parempi vaihtoehto ostaa suojakaasuun pakattua tavaraa kuin lihatiskin antimia.

En tiedä mistä tämä nykyinen tilanne johtuu. Olisiko joku mennyt vikaan silloin, kun liha- ja kalatiskit hävisivät lähes kaikista kaupoista. Ehkä jotkin jäljelle jääneet sinnittelevät vielä, vaikka asiakasmäärät eivät sitä sallisikaan, saahan noiden kautta ujutettua eteenpäin ties millaista tavaraa. Osansa tietysti myös ihan meidän asiakkaiden kuluttajatottumusten muutoksella. Olen kuitenkin siinä uskossa, että monet ovat alkaneet kaipaamaan noita tiskejä takaisin? Kumpi olikaan sitten ensin: asiakkaat vai hyvä lihatiski.

Onneksi useimmat Turun Kauppahallin liha- ja kalatiskit sekä Stockmannin Herkun ja monien K-Citymarkettien tiskit ovat vielä hyväksi havaittuja.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyseessä on turkulainen K-Supermarket Kivikukkaro.

Hyvä kun toit nimen julki. Omat vierailuni tuolla ovat todella harvassa, mutta tapauksesi johdosta nekin loppuvat.

Onneksi useimmat Turun Kauppahallin liha- ja kalatiskit sekä Stockmannin Herkun ja monien K-Citymarkettien tiskit ovat vielä hyväksi havaittuja.

Stockan Herkusta en osaa sanoa ja kitymarketeissakaan ei tule juurikaan noiden tiskien palveluja käytettyä, mutta Kauppahallin tiskeistä täysin samaa mieltä. Harvassa ovat ne kerrat, kun sieltä ostosten mukana on kotiin tullut pettymys, vaikka mahtuuhan niitäkin kertoja toki kymmenien vuosien asiakkuuden varrelle.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyseessä on turkulainen K-Supermarket Kivikukkaro.

Kappas vaan, muistui tuosta mieleen että joskus emäntä oli ostanut juuri tuolta tiskiltä jotain lihaa (olisiko ollut possun sisäfilettä?). Tein siitä sitten samana iltana pihvit, mietin että haiseepa marinadi kummalliselta. Mutta sitten kun heitti pannulle niin haju katosi, mutta 5min päästä tuli emäntä keittiöön ja valitti hajua olkkarissa. Oli muuten niin jäätävän hajuista, oikein pilaantunut ja ummehtunut lihan haju. Ajattelin silloin että varmaan vahingossa kylmäketju katkennut jossain kohtaan ja heitin lihan roskiin. Saattaapi siis olla että tuolla tuo saattaa olla yleisempää?

Tapauksesta varmaan pari vuotta aikaa.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuo cittarin tyttö vaikuttaa mielestäni ylipirteältä ja teennäiseltä. Vanhahkot ihmiset hänestä tuntuvat tykkäävän, itse olen koittanut vältellä parhaani mukaan. (ruoka)Kaupassa käynnit eivät ole itselleni iloisia tapahtumia ja tuollainen yli-iloisuus (onko edes sana?) häiritsee minua jollain tavalla. Luultavasti tuo on oikeastikkin työn ulkopuolella erittäin iloinen ja muutenkin positiivinen, eikä tuo ole vain esitystä, mutta jotenkin itse en tykkää tuosta.

.

Tämä kyseinen tapaus asui joskus naapurissa ja en ikinä nähnyt hänen hymyilevän saati tervehtivän. Ei, vaikka käveli lähes päivittäin vastaan ja moikkasin aina hänelle. Naama norsunveetulla aina. Todella teennäinen ihminen. Vältän aina kyseisen kassan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Elin joskus muinoin illusioossa, että niiltä tiskeiltähän ne tuoreimmat lihat ja kalat saa. Nyt todellinen laita on tietysti jo ollut pidempään selvillä, mutta vieläkin voi läpsiä itseä tyhmyydestä poskille. Valitettava tosiasia on, että monesti on parempi vaihtoehto ostaa suojakaasuun pakattua tavaraa kuin lihatiskin antimia.

Onneksi useimmat Turun Kauppahallin liha- ja kalatiskit sekä Stockmannin Herkun ja monien K-Citymarkettien tiskit ovat vielä hyväksi havaittuja.

Stockan Herkusta en osaa sanoa ja kitymarketeissakaan ei tule juurikaan noiden tiskien palveluja käytettyä, mutta Kauppahallin tiskeistä täysin samaa mieltä. Harvassa ovat ne kerrat, kun sieltä ostosten mukana on kotiin tullut pettymys, vaikka mahtuuhan niitäkin kertoja toki kymmenien vuosien asiakkuuden varrelle.
Isojen kaupunkien kauppahallien yrittäjillä ei ole varaa myydä paskaa. Tottakai jokin yksittäistapaus voi näissäkin tuottaa pettymyksen, mutta uskon että kauppahallin yrittäjän kanssa asiat on sovittavissa niin, että asiakkaalle jäisi parempi mieli tapahtuneesta. Mutta yleisesti ottaen laatu on näiden pienten toimijoiden vahvuus, ja siihen perustuvat myös pitkät asiakassuhteet. Hinnalla nuo eivät tietenkään pysty kilpailemaan minkään Prismojen ja Citymarkettien kanssa.

Olen ottanut tavaksi ostaa usein lihaa pk-seudun halal-lihakauppiailta, juuri laadun ja tuoreuden varmistamiseksi. Eniten olen asioinut Espoon Leppävaarassa, hyvä valikoima nautaa ja lammasta, aina vasta teurastettua ja priimaa tavaraa. Halal-lihan käsittelytapa ja nopea reitti suoraan teurastamolta asiakkaalle ovat isoja plussia. Liha ei missään vaiheessa lillu veressä tai kudosnesteissä, eikä vietä aikaa edes itsepalveluhyllyssä suojakaasuun pakattuna. Joka ostokerrasta täydet pisteet.

Jos taas ajan Helsingin keskustasta pohjoiseen päin, niin toisinaan poikkean matkalla Hakaniemen kauppahalliin. Paikka on ahdas ja pahimpina tunteina helvetin täynnä väkeä, mutta siihen on syynsä. Mm. Reinin liha on klassikkomesta, tosi moni ostaa jouluksi lihaa heiltä. Halvimpia tarjouksia ei kannata tuolta metsästää, mutta varmasti laadukasta tavaraa saa oikeaan hintaan ja asiantuntevasti.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hakaniemen hallissa on myös Lentävä Lehmä, joka on kaupungin parhaita paikkoja ostaa juustoa. Sieltä saa oikeasti hyvää palvelua ja juuri sellaisen juuston kun haluaa.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Isojen kaupunkien kauppahallien yrittäjillä ei ole varaa myydä paskaa. Tottakai jokin yksittäistapaus voi näissäkin tuottaa pettymyksen, mutta uskon että kauppahallin yrittäjän kanssa asiat on sovittavissa niin, että asiakkaalle jäisi parempi mieli tapahtuneesta. Mutta yleisesti ottaen laatu on näiden pienten toimijoiden vahvuus, ja siihen perustuvat myös pitkät asiakassuhteet. Hinnalla nuo eivät tietenkään pysty kilpailemaan minkään Prismojen ja Citymarkettien kanssa.

Juuri näin, mutta itseasiassa pystyvät kilpailemaan vähän myös hinnalla. Ainakin Turun kauppahallissa, Lihaliike Reino Jokisella naudan jauheliha on useimmiten jotakin 8,90-9,90€/kg väliltä ja paistijauheliha sitten siihen kymmenen euron pintaan. Alkaa monien markettien jauhelihat olla nykyisin jo samassa haarukassa. Eipä siinä tarvitse kahta kertaa miettiä kummasta ostaa.

Pakko muuten avautua lisää jauhelihasta. Huomasin joskus kaupassa, että Atria on ruvennut myymään nauta-sikajauhelihaa paketissa, jossa lukee isolla pelkästään "Jauheliha 9,5%" ja sitten jossain siinä alla lukee pienellä, että sisältää 50% nautaa ja 50% sikaa. Tuohan on aivan älytöntä. Sama asia, kun jokaiseen broileri-, possu-, nauta-ja kalapihvipakettiin lätkäistäisiin vain teksti "Pihvi" ja rasvaprosentti perään.

PS. Turkulaisille ja muillekin Turussa vieraileville suosittelen Turun kauppahallia. Täynnä mahtavia liikkeitä ja kaiken lisäksi remontin jälkeinen miljöö on viihtyisämpi kuin koskaan aiemmin. Siellä se hyvä asiakaspalvelu elää!
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kivikukkaro on muutenkin aika nuhjuinen mesta, nyt kun haukkumaan päästiin. En muutenkaan tykkää näistä kellarikaupoista, mutta Herkut ovat sentään ihan asiallisia, vaikka ahtaita ovatkin.

Jauhelihasta tuli mieleeni, että tiedän monia, jotka arvostavat ainakin K-kaupoissa myytäviä kaupan itse pakkaamia jauhelihoja korkeammalle kuin jalostajan pakkaamia. Se on minusta aika käsittämätöntä. Ihan maalaisjärjellä luulisi että alkuperäispakkauksessa oleva jauheliha on paremmin säilytettyä ja jäljitettävissä olevaa. En oikein tajua noitten kaupan pakkaamien jauhelihojen ideaa muutenkaan, onko se vaan tiskiylijäämän dumppausta?
 

lihaani

Jäsen
Isojen kaupunkien kauppahallien yrittäjillä ei ole varaa myydä paskaa.

Näin olen itsekkin nähnyt. Lahden kauppahallissa Vuorisen myyntipiste on mielestäni timanttia. Pari viikkoa sitten tilasin karitsanpotkat ja mehukkaita olivat. Hintaa en pysty vertailemaan, koska marketeissa ei näistä olla edes kuultu. Mutta eivät mielestäni hirmuhinnoisa olleet.

Makuasioitahan nämä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Ihan maalaisjärjellä luulisi että alkuperäispakkauksessa oleva jauheliha on paremmin säilytettyä ja jäljitettävissä olevaa. En oikein tajua noitten kaupan pakkaamien jauhelihojen ideaa muutenkaan, onko se vaan tiskiylijäämän dumppausta?

Mikäli jauheliha jauhetaan paikan päällä, ymmärrän valinnan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikäli jauheliha jauhetaan paikan päällä, ymmärrän valinnan.

Mistäs sen sitten tietää? Ja mistä tietää sen, minkäikäistä ja laatuista lihaa on jauhettu? Ts mikä on se etu jo teurastamolla hygienisesti jauhettuun ja suojakaasuun pakattuun verrattuna? Kyllä mä sen ymmärrän, että jossain lihaliikkeessä jauhelihakin on huippulaatuista, mutta onko se sitä sittareissa ja kivikukkaroissa?
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Mistäs sen sitten tietää? Ja mistä tietää sen, minkäikäistä ja laatuista lihaa on jauhettu? Ts mikä on se etu jo teurastamolla hygienisesti jauhettuun ja suojakaasuun pakattuun verrattuna? Kyllä mä sen ymmärrän, että jossain lihaliikkeessä jauhelihakin on huippulaatuista, mutta onko se sitä sittareissa ja kivikukkaroissa?

Jauhelihassa on se ikävä puoli, että näiden isojen kauppojen tiskeillä kiusaus lyödä tiskillä seisseet ja harmaantuneet jauhelihat uudelleen myyntiin lienee aika iso. Uudestaan vaan veren kera myllystä läpi ja avot. Tuoretta ja jälleen punaiseksi muuttunutta vastapakattua jauhelihaa.

Itse en näitä ostaisi, ellen itse näkisi lihaa jauhettavan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Itse en näitä ostaisi, ellen itse näkisi lihaa jauhettavan.

Tästäpä tuli mieleeni aika vuosikymmeniä sitten, jolloin mummini hyvin varustelluissa päivittäistavarakaupoissa asioidessaan valitsi lihatiskiltä aina lihat ja pyysi sitten lihamestaria - jollainen löytyi jokaisesta arvonsa tuntevasta päivittäistavarakaupasta - jauhamaan kimpaleen jauhelihaksi jos jauhelihaa teki mieli.

Moisesta saa nykyään haaveilla kun suuresta osaa kaupoista ei löydy lihatiskiä, jolta saa palvelua, puhumattakaan sitten perinteisestä lihamestarista, joka vastaa tiskinsä myynnistä ja palvelun pelaamisesta.

vlad.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eihän tänä päivänä tahdo missään enää olla edes ns. leikkelepalvelua, jossa lihatiskillä vedetään leikkeleet livenä asiakkaalle. Voisin jopa maksaa tuostakin palvelusta.

Toisaalta nyt on tullut myyntiin Koskenlaskijaa valmiiksi murustettuna, se varmaan kertoo aika paljon tämän päivän ihmisistä. Kun näin kyseisen mainoksen ensimmäisen kerran, niin spontaani kommentti oli: "Kuinka vitun vaikeaa on murustaa itse oma Koskenlaskija".

Toisaalta, kun katsoo tänä päivänä kauppojen einesruokien uljasta pataljoona, niin ei tarvitse miettiä ihan kauheasti missä vika on. Sitä myydään mitä kysytään.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yleensä lihajalostamon jauheliha on karkeampaa kuin kaupan myllyn läpi mennyt. Siksi kauppajauheesta on helpompi muotoilla paisteltavia jöötejä, kun massa on perunamuusimaista mössöä. Siinä ne hyvät puolet sitten onkin.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Hakaniemen hallissa on myös Lentävä Lehmä, joka on kaupungin parhaita paikkoja ostaa juustoa. Sieltä saa oikeasti hyvää palvelua ja juuri sellaisen juuston kun haluaa.

Kyllä, hyvä paikka. Osaavat vaan tuolla sen vanhojen kunnon palvelulihatiskien tavan: käärepaperin määrä on suoraan verrannollinen tuotteen kilohintaan. Parisataa grammaa paperia tulee hintoihinsa, kun siitä velotetaan 20€/kilo.

t. hanu
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Näin olen itsekkin nähnyt. Lahden kauppahallissa Vuorisen myyntipiste on mielestäni timanttia. Pari viikkoa sitten tilasin karitsanpotkat ja mehukkaita olivat. Hintaa en pysty vertailemaan, koska marketeissa ei näistä olla edes kuultu. Mutta eivät mielestäni hirmuhinnoisa olleet.
Tässä on vielä eräs tärkeä pienten kauppahallimestojen ominaisuus. Asiakasta kuunnellaan, ja asiakasta yritetään palvella myös normivalikoimaan kuulumattomissa tuotteissa. Hyvää jeesausta saattaa saada isoistakin kaupoista, mutta se ei ole itsestään selvää.

Joskus olen kysellyt lähiseudun Prismasta, josko heiltä voisi jotakin tavalliseen valikoimaan kuulumatonta. Kovin hanakasti ei osuuskaupan väki tunnu haluavan tarttua näihin tiedusteluihin. Heidän kunniakseen on sanottava, että sinisimpukat ovat ilmestyneet kiitettävästi valikoimiin. Ei niitä vielä muutama vuosi sitten ollut. Ehkä silläkin oli oma pieni vaikutuksensa, kun kyselin tuoreiden simpukoiden saatavuutta aina silloin tällöin. Nyt simpukoita näkyy muutama muukin ostavan sen verran usein, että niitä on esillä joka viikonloppu syksystä alkukesään.
 

jkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata ja Pool
Duunikaveri kävi joku aika sitten ostamassa Surface 2-tabletin Verkkokauppa.comista. Tiskillä papereita vastaanottaessa myyjä oli sanonut, että takuu astuu voimaan ainostaan, jos tuotteen käy arvostelemassa Verkkokauppa.comin nettisivuilla kolmen viikon kuluessa ostopäivästä.

Sanoin duunikaverille, että tuohan on ihan silkkaa höpöhöpöä eikä voi millään pitää paikkaansa ja kysyin, että kuuliko nyt ihan satavarmasti asian oikein. Vastasi, että kyllä varmasti sanottiin noin.

Pakkohan sitä oli guuglettaa Surface 2 & takuu ja heti ensimmäinen osuma ohjasi Microsoftin sivuille, jossa sanotaan näin:

"Uudella Surface-laitteella on kahden vuoden laitetakuu ja 90 päivän tekninen tuki.
Rajoitetun vakiotakuun lisäksi voit halutessasi ostaa myös lisäsuojaa Surfacelle. (Ei saatavilla kaikilla markkina-alueilla.)

Rajoitetun vakiotakuun sisältö
Rajoitettuun vakiotakuuseen kuuluu
- laitevikoja ja laitteen toimintahäiriöitä koskeva kahden vuoden takuu
- 90 päivän tekninen tuki esiasennetuille ohjelmistoille Microsoftin avustavassa Surface-tuessa."

Jos duunikaveri olisi iäkkäämpi pappa tai mamma niin olisin laittanut hänen kuulemansa vastauksen vanhuuden ja ties minkä höperyyden piikkiin, mutta kun kyseessä on fiksu kaveri, joka tietää asioista niin luotan kyllä hänen kuulemaansa ihan sataprosenttisesti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Faijalle soitti Saunalahdelta puhelinmyyjä. Tarjosi jotain tehokkaampaa nettiliittymää, mutta isukkini oli yllättävänkin fiksuna ja totesi ettei puhelimessa tilaa mitään, vaan pyysi toimittamaan papereita postissa, jotta voi poikansa (minun) kanssa tutkia asiaa rauhassa ennen kuin päättää tilaako vai ei. Postissa tulikin parin viikon päästä Elisa Viihteen lasku.

Oli ilmeisesti tämän jälkeen soittanut hyvin vihaisen puhelun Saunalahden suuntaan ja saanut "kaupan" peruttua.
 

Tuamas

Jäsen
Duunikaveri kävi joku aika sitten ostamassa Surface 2-tabletin Verkkokauppa.comista. Tiskillä papereita vastaanottaessa myyjä oli sanonut, että takuu astuu voimaan ainostaan, jos tuotteen käy arvostelemassa Verkkokauppa.comin nettisivuilla kolmen viikon kuluessa ostopäivästä.
....
Jos duunikaveri olisi iäkkäämpi pappa tai mamma niin olisin laittanut hänen kuulemansa vastauksen vanhuuden ja ties minkä höperyyden piikkiin, mutta kun kyseessä on fiksu kaveri, joka tietää asioista niin luotan kyllä hänen kuulemaansa ihan sataprosenttisesti.

Käsittääkseni tällä tarkoitetaan jotain Verkkokauppa.comin takuunpidennystä, joka siis astuu voimaan ainoastaan jos käy arvostelemassa tuotteen.

Edit.
Wanhoista sähköposteista tarkastettuna, kyllä tässä todennäköisesti on juurikin takuunpidennyksestä kyse.

Itse ostin taannoin printterin ja "yksityisyyskalvon" ja arvostelemalla olisi saanut 3 kuukauden lisätakuun.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
benicio ja muut: Voin laittaa muutaman ranskalaisen viivan koskien kaupassa jauhettavan ja valmiiksi pakatun jauhelihan eroja. Puhun toki vain työnantajani Keskon puolesta.

- Tavallisimmin tiskiltä myydään neljää jauhelihaa: lampaan paistia, sika-nautaa, luomunaudan paistia sekä tavallista paistia.
- Paistijauhelihaa saa myydä itse pakattuna tai tiskistä vain yhden päivän. Sääntö on aina ehdoton.
- Hävikkiä syntyy jonkin verran, mutta se on otettu huomioon volyymissa ja katteessa. Kaupan jauhama jauheliha on tämän takia hieman kalliimpaa.
- Valmiiksi pakatun jauhelihan säilyvyys on parempi ainoastaan suojakaasun takia. Mitään muuta mystiikkaa aiheeseen ei liity.
- Valmiiksi pakatuissa jauhelihoissa on valtavia laatueroja. Laadukkain tuote on yleisesti Lihakonttorin jauheliha, heikkotasoisin puolestaan HK. Atria ja Snellman sijoittuvat siihen välimaastoon. Pirkan jauhelihat tulevat HK:lta.
- Kaupan jauheliha valmistetaan vain ja ainoastaan paistista. Minkään ylimääräisen ruhon osan lisääminen on ehtottomasti kiellettyä. Sika-nautaan käytettävä porsaan liha on rasvaista, jotta lihan käsiteltävyys ja maku olisi parempi.
- Kaupan jauhamaa jauhelihaa valvotaan aktiivisesti paitsi myynnin, myös laadun osalta. Mikäli bakteerimäärissä havaitaan heittelyjä tai piikkejä, valvira puuttuu asiaan. Yksikään kauppa ei varmasti halua tahrata mainettaan tai menettää ylipäätään tuotetta, joka myy ja tuottaa todella hyvin. Siksikin voi luottaa siihen, ettei ko. jauhelihassa ole ns. paskaa seassa.

Pähkinänkuoressa: Jos ostat lihaa varastoon, tai penni on ehdottoman tiukalla, osta pakattua, mieluiten Atriaa tai Lihakonttoria. Mikäli taas aiot valmistaa ruoan heti kaupasta kotiin päästyäsi, osta kaupan jauhamaa jauhelihaa. Se on selvästi laadukkainta.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
benicio ja muut: Voin laittaa muutaman ranskalaisen viivan koskien kaupassa jauhettavan ja valmiiksi pakatun jauhelihan eroja. Puhun toki vain työnantajani Keskon puolesta.

Nyt kun saatiin asioista tietävä henkilö paikalle, niin voisitko kertoa lihatiskeillä(Keskon) ei myydä mitään porsaan kasleria halvempaa ruhon osaa, esim. lapaa tai etuselkää ja talouskyljyksiäkin on erittäin harvoin. Talouskyljykset ovat mielestäni parempia, kun rasva on jakautunut tasaisemmin koko kyljykseen, eikä vain reunoille.

Luulisi esim. lapaa menevän hyvin, kun pulled pork on jonkinlaisen muotivillityksen maineessa. Muutama vuosi sitten näitä sai useinkin tarjouksesta 2-3€/kg. Valmiiksi pakattu lapa oli tänään hyllyssä melkein 9€/kg, mikä nyt on täysin naurettavaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Luulisi esim. lapaa menevän hyvin, kun pulled pork on jonkinlaisen muotivillityksen maineessa. Muutama vuosi sitten näitä sai useinkin tarjouksesta 2-3€/kg. Valmiiksi pakattu lapa oli tänään hyllyssä melkein 9€/kg, mikä nyt on täysin naurettavaa.

Minusta tuo 2-3€/kg oli paljon naurettavampaa...
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Nyt kun saatiin asioista tietävä henkilö paikalle, niin voisitko kertoa lihatiskeillä(Keskon) ei myydä mitään porsaan kasleria halvempaa ruhon osaa, esim. lapaa tai etuselkää ja talouskyljyksiäkin on erittäin harvoin. Talouskyljykset ovat mielestäni parempia, kun rasva on jakautunut tasaisemmin koko kyljykseen, eikä vain reunoille.

Luulisi esim. lapaa menevän hyvin, kun pulled pork on jonkinlaisen muotivillityksen maineessa. Muutama vuosi sitten näitä sai useinkin tarjouksesta 2-3€/kg. Valmiiksi pakattu lapa oli tänään hyllyssä melkein 9€/kg, mikä nyt on täysin naurettavaa.

Se on muuten totta, että harvoin siellä noita halpoja piisaa. Kassu on juurikin se halvin pulled porkiin kelpaava liha, sitten pakattuna löytyy Pirkka porsaan uuniliha, joka on muistaakseni lapaa luulla. (En ole koskaan ostanut joten en ole varma).

Mitä tulee syihin, joista possun edullisemmat osat on jätetty pois valikoimista tiskeillä, luulen rahan olevan se tärkein. Kate on väkisinkin heikko näissä halvemmissa lihoissa, jotka toisaalta vievät myös paljon tilaa tiskeiltä. On tosiaan sääli, ettei kylkeä, rintaa, lapaa ja vaikka potkaa saa vakiona oikein miltään eläimeltä, vaan aina on ne samat väsyneet fileet, paistit ja entrecotet/kasslerit. Toki on kuitenkin sanottava, että sittareista löytyy enemmän valikoima ihan vain koon takia, jolloin voi helposti löytää ylläreitä, sillä Kesko velvoittaa, että palvelutiskien valikoimassa on vaihtuvuutta, eli ns. kausituotteita. Voin kertoa salaisuutena, että talviaikaan panostetaan porsaan- ja sianlihaan, mikä ei tietenkään ole mikään salaisuus.

Näin asiakaspalveluvinkkinä heitän vielä loppuun, että kannattaa kokeilla tehdä pulled lambia lampaan potkasta ja heittää vaikka rieskan tai pitaleivän väliin. Potkaa voi helpoiten hommata kauppahalleista, mutta soitto lähimpään K-kauppaankin auttaa, sillä sitä voi tilata helposti asiakkaalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös