Koroton 12kk osamaksu, ja kun en itse osamaksua maksa johtuen alkavasta armeijasta, on onoff maksajalle otollisin paikka (siirrän siis kuukausittain maksajalle rahat). Mutta niitä kommentteja, mielipiteitä ja kokemuksia kiitos.
\begin{figure}
\centering
\includegraphics{C:/Kuvia/Kuva.jpg}
\caption{Kuvateksti}
\label{fig:Kuva 1}
\end{figure}
Kone piippaa ja sammuu ja kun käynnistää uusiksi niin piippaus alkaa heti ja näyttö pysyy mustana.
PIIP PIIP PIIP JA powerit down. Eli sammuu. Sitten vähän aikaa toimii ja sama toistuu taas.
Mitähän helvettiä?
Dippaa tehdessä tuli LaTeXiin tutustuttua ja jostain syystä käyttämäni kääntäjä suostui käsittelemään ainoastaan EPS-kuvatiedostoja. Eli tyypin muuttaaminen JPEG:stä EPS:n saattaisi auttaa.Käännettäessä tulee virheilmoitus "Undefined control sequence". Voisiko tämä johtua siitä, että jokin tarvittava makropaketti puuttuu?
HP DV5-1035EOssa pitäisi ilmoituksen mukaan olla 250gb:n kiintolevy. Kuitenkaan siinä ei ole Office2007 asennuksen jälkeen vapaana kuin 200/222. Siis mitä v..?
Tekisi mieli ostaa Adoben CS(3) -tuotepaketin lisenssi kotiinkin, kun tulisi vallan tarpeeseen. Ongelma on vain siinä, että opiskelijalisenssi houkuttaisi hintansa puolesta mielettömän paljon enemmän kuin normihintainen lisenssi, mutta en ole varma mihin kaikkeen tuo opiskelijalisenssi antaa mahdollisuuden.
Pääasiassa tulisi ihan "non-commercial" käyttöön, eli omaksi ja kavereiden iloksi. Kuitenkin todennäköisesti tarvitsisin ohjelmistoa satunnaisesti myös tapauksiin, jotka laskuttaisin freelancena. Lisäksi todennäköisesti taittaisin yhdistykselle jäsenlehteä, josta minulle ei olisi rahallista hyötyä ja tuskin yhdistyksellekään.
Joten, jos joku tietää ihan oikeasti, niin salliiko Adoben opiskelijalisenssi tämmöiset.
Tuskinpa missään. 24 mb liittymät harvoin nousevat yli 16MB nopeuksilla, vaikka asuisit 100 metrin sisällä keskuksesta. Jos matkaa on yli kilometri, on todennäköinen nopeus juurikin tuossa 12MB paikkeilla. Jos modeemi toimii, ei siinä ole vikaa, syynä on vain yksinkertaisesti matka. TW501 on kyllä ihan oikeanlainen modeemi tuohon liittymään.24:n megan liittymän nopeus näyttäisi oikeasti olevan korkeintaan 11-13 megaa... Ja operaattori sanoo vian olevan modeemissa, liittymä kuulemma toimii normaalisti. Kummallista tässä on se, että modeemini (Telewell tw-ea501 v1) pitäisi kyllä tukea tuota "kakskytneljämegasta". Missä mättää?
Ei luultavasti missään. Nopeuteen vaikuttaa x-määrä asioita, modeemin pitää tukea ADSL2 protokollaa, kuinka kaukana olet lähimmästä keskuksesta eli miten pitkä piuha on siinä välissä, matka voi olla muutamankin kilometrin jolloin nopeus laskee, teoreettinen 24megaa ei täyty muutenkaan koskaan. Itse asun 300m päässä keskuksesta ja saan nopeutta 21-22megaa.24:n megan liittymän nopeus näyttäisi oikeasti olevan korkeintaan 11-13 megaa... Ja operaattori sanoo vian olevan modeemissa, liittymä kuulemma toimii normaalisti. Kummallista tässä on se, että modeemini (Telewell tw-ea501 v1) pitäisi kyllä tukea tuota "kakskytneljämegasta". Missä mättää?
Itsellä käytössä Saunalahden iso G -palvelu. Tällä hetkellä ehkä vielä tarjous voimassa, jolloin puoli vuotta ilmainen.Hakusessa "kotisivutilaa" ja niin, etten tarvitse mitään ftp-ohjelmia tiedostojen siirtämiseen, vaan siirto tapahtuu selaimesta.
-Edukkuus ja helppokäyttöisyys päällimmäisinä mielessä.
Muistaakseni tämä:
ftp://ftp.funet.fi/dev/
etsit tuolta 100megaa null tiedoston ja laitat 2 tai kolme niitä lataukseen yhtä aikaa. Sitten lasket latausikkunoiden nopeuden yhteen... voit toki ottaa vain yhden tiedostonkin ja katsoa nopeuden sillä. Useammalla vain saa luotettavamman tuloksen jos linja on nopea.
Joo, huomasin itsekin lopulta, etten ollut ottanut mainittua pakettia käyttöön dokumentissa. Tämän kun teki, kuva asentui mutta tietenkin päin perkelettä. Minun softani (MiKTex 2.7 ja TeXnicCenter) suostuu asentamaan myös jpegin. Pari ongelmaa on siis ratkottu, kuusisataatuhatta neljä jäljellä. Eipä lopu tekeminen...Dippaa tehdessä tuli LaTeXiin tutustuttua ja jostain syystä käyttämäni kääntäjä suostui käsittelemään ainoastaan EPS-kuvatiedostoja. Eli tyypin muuttaaminen JPEG:stä EPS:n saattaisi auttaa.
...
Kuvia käsiteltäessä pitää olla myös oikea paketti käytössä, eli dokumentin alussa pitäisi lukea \usepackage{graphicx}.
Itsellä käytössä Saunalahden iso G -palvelu. Tällä hetkellä ehkä vielä tarjous voimassa, jolloin puoli vuotta ilmainen.
Ainakin ennen Adobella tais olla Student- ja Edu -versiot erikseen, joista Studentilla ei käytännössä saanut tehdä mitään ja astetta kalliimmalla Edulla taas sai tehdä mitä halusi (myös opiskelujen päätyttyä).
Tiedä sitten mikä nykyään on tilanne. Veikkaisin kuitenkin että jonkinlainen opiskelijoille suunnattu halvempi lisenssi on (joka myös sallii kaupallisen käytön).