Creed Bratton
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Україна
En tiiä, näkisin että voivat sen rikotun palauttaa. Eihän ne ns. "tuhotulla" tuotteella tee mitään. Jonkinlainen hyvitys toki on paikallaan mielipahasta.
Jos on sovittu (mieluiten kirjallisesti), että provikka on x % jostain määreestä, työnantaja saa muuttaa sopimusta yksipuolisesti vain irtisanomisperusteella. Käytännössä työnantaja ei koskaan sido käsiään näin, vaan kirjaa sopimuksiin, että provisiota maksetaan "yrityksen vuosittain tarkistettavan käytännön mukaan" tjsp., jolloin yritys voi muuttaa provisioperusteitaan yksipuolisestikin, ei toki sellaiselle tasolle, että provikat poistuvat käytännössä kokonaan.Voiko työnantaja yksipuolisesti tuoda käytäntöön uuden provisiomallin jossa provisiot käytännössä putoavat tapauksesta riippuen 20-50% ?
Oma käsitys on, että tuo vaatii neuvottelut ja hyväksynnän henkilöstöltä tai yt:t.
Käsittääkseni potilaan tulisi ainakin tietää. Itsekin vastaan töissä joskus asiakaspuhelimeen ja on ollut puhetta, että puhelut nauhoitettaisiin, mutta tuota ei nyt ainakaan vielä tehdä ja yhtenä syynä tälle on se, että tällöin kuulemma asiakkaan pitäisi tietää puhelun menevän nauhalle. Toistaiseksi siis asiakas soittaessaan kuulee aluksi nauhoitteen, jolla kerrotaan vain puhelun hinta ja ei ole saatu aikaiseksi lisätä siihen tuota infoa nauhoituksesta.Eikös potilaan tulisi tietää että puhelu tallennetaan ? Samoin työntekijän ?
Kysymys: Onko mummon perintöni, joka nyt suljetaan avio-oikeuden ulkopuolelle nyt laskennalliselta arvoltaan:
a) 10.000 e
b) 16.909,09 e (=10.000/275.000 x 465.000 e)
c) 47.500 e (=10.000/40.000 x 190.000 e)
d) 160.000 e (=190.000-30.000 e)
e) jotain muuta, mitä?
Voi sen kai kieltää jos yhtiökokous niin päättää. Todennäköisestihän kyseinen muumio on kuitenkin keksinyt kyseisen kiellon aivan omin päin jolloin lapuilla ei käsittääkseni ole mitään todellista virkaa vaikka muumio olisikin vaikka hallituksen puheenjohtaja ja käyttänyt tätä titteliään allekirjoituksena.Muistelisin, ettei tuollaista voi edes kieltää. Vai voiko?
Mielestäni silkkaa haitantekoa vailla yhtäkään järkevää perustetta, mutta ei nyt viitsisi ihan saikkaamaankaan alkaa. Kuljen toki edelleen tuosta ovesta. Häätäkööt vaikka sen vuoksi.
Muistelisin, ettei tuollaista voi edes kieltää. Vai voiko?
Ei tuollainen asia kuulu yhtiökokouksen päätettäviin. Hallitus voi niin päättää. Yhtiökokous tietysti voi vaihtaa tyhmiä päätöksiä tekevän hallituksenVoi sen kai kieltää jos yhtiökokous niin päättää.
Aivan, siis yhtiön hallituksen kokouksessa, ei yhtiökokouksessa.Ei tuollainen asia kuulu yhtiökokouksen päätettäviin. Hallitus voi niin päättää. Yhtiökokous tietysti voi vaihtaa tyhmiä päätöksiä tekevän hallituksen
Voivat viiden vuoden ajan rikoksen tekopäivästä. Rikoslain mukaan Suomen kansalaisen Suomen ulkopuolella tekemään rikokseen sovelletaan Suomen lakia ja pahoinpitelyn vanhentumisaika on viisi vuotta. Jos pahoinpitelijä on tuomittu rikoksen tekomaassa, häntä ei voi samasta rikoksesta uudestaan Suomessa tuomita.Voivatko siis Suomen viranomaiset ryhtyä tutkimaan ulkomailla vuosia sitten tapahtunutta pahoinpitelyä, jos/kun syyte nostetaan vasta kotimaassa?
Mielenosoitusvapaus teoriassa ja käytännössä
Voiko joku suomentaa tuon tekstin? Helvetin monimutkaista materiaalia kyllä ja viittauksia useisiin eri lakikohtiin (mm. PL ja KokL) ja sekavia ilmennyksiä siitä mistä puhutaan. Välillä on § merkittynä ja välillä pelkästään 1:1.1 periaatteella joten olen hieman hukassa.
Pykäläviittaukset olivat lähinnä hukassa lait oli yleensä selvennetty. Kiitos avusta tämä helpottaa huomattavasti kun sai pykälien viittaukset vaihteeksi selväksi.Miltä osin haluaisit tarkempaa selvitystä? Sen verran pitkä teksti, ettei ihan joka kohtaa pysty avaamaan, mutta selitän kyllä parhaani mukaan niitä paikkoja, jotka ovat hepreaa.
Sitten tuo pykäläviittaukset, joihin on kolme erilaista merkintätapaa:
1) lain 1. luvun 1. pykälän 1. momentti
2) 1. luvun 1§ 1 mom.
3) 1:1.1
Kaikki siis tarkoittavat samaa asiaa, mutta voidaan tiivistää kahdella tavalla.
Pykäläviittaukset olivat lähinnä hukassa lait oli yleensä selvennetty. Kiitos avusta tämä helpottaa huomattavasti kun sai pykälien viittaukset vaihteeksi selväksi.
Sama tyyppi on varmaan kirjoittanut oikeustieteellisen pääsykoekirjoja.Eipä mitään, hyvä että olin avuksi. Teksti on kyllä tehty hyvin epäselvästi ja sisältää virheitä (esim. RL 17:2:a -pykälää ei ole oikeasti edes olemassa), mutta varmaankin enemmän huolimattomuusvirheitä kuin tahallista harhaanjohtamista.