Itse olen vääntänyt lammaspastaa jokusen kerran tällä ohjeella. Ohje on noin neljälle.
- Itsetehtyä pastaa noin 300g (taikinapaino). Jos käyttää valmista kuivapastaa, niin 500g tagliatellea.
- 400 g lampaan sisäfilettä
- oliiviöljyä
- 3-4 kpl:tta valkosipulinkynsiä silputtuna
- suolaa, mustapippuria + paprikaa
- n. 4 dl villirucolaa
- 3 dl punaista pestoa
- parmesaania
- 3-5 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- tuoretta basilikaa
Itse olen tykännyt maustaa lampaan ennen paistoa suolalla, mustapippurilla ja paprikalla. Tämän jälkeen paisto yhdessä öljyn ja valkosipulien kanssa. Revityt rucolat nopeasti freesaten pannulla.
Pasta keitetään ja sekoitetaan sen jälkeen peston kanssa.
Lopuksi sitten kasaus. Pasta, fileet+rucolat, pinjasiemenet, parmesaanit sekä basilikat.
Jos ei maistu pääsiäisruuaksi, niin kannattaa ainakin joskus kokeilla. Ja HUOM! jos jaksaa vääntää itse myös punaisen peston, niin saa varmasti hyvää. Kaupoissa myytävissä pestoissa on sekä hyviä että huonoja. Useimmiten näissä hinta kertoo myös laadun.
- Itsetehtyä pastaa noin 300g (taikinapaino). Jos käyttää valmista kuivapastaa, niin 500g tagliatellea.
- 400 g lampaan sisäfilettä
- oliiviöljyä
- 3-4 kpl:tta valkosipulinkynsiä silputtuna
- suolaa, mustapippuria + paprikaa
- n. 4 dl villirucolaa
- 3 dl punaista pestoa
- parmesaania
- 3-5 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- tuoretta basilikaa
Itse olen tykännyt maustaa lampaan ennen paistoa suolalla, mustapippurilla ja paprikalla. Tämän jälkeen paisto yhdessä öljyn ja valkosipulien kanssa. Revityt rucolat nopeasti freesaten pannulla.
Pasta keitetään ja sekoitetaan sen jälkeen peston kanssa.
Lopuksi sitten kasaus. Pasta, fileet+rucolat, pinjasiemenet, parmesaanit sekä basilikat.
Jos ei maistu pääsiäisruuaksi, niin kannattaa ainakin joskus kokeilla. Ja HUOM! jos jaksaa vääntää itse myös punaisen peston, niin saa varmasti hyvää. Kaupoissa myytävissä pestoissa on sekä hyviä että huonoja. Useimmiten näissä hinta kertoo myös laadun.
Viimeksi muokattu: