Löytyykö kokkeja?

  • 589 409
  • 2 913

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tein..

juuri perheelle makkarawokkia:

Ainekset: 2 dl riisiä (ei puuro), 150 g tomaatteja, 50g mantelilastuja, 1 makkaralenkki (sininen), persiljaa, mustaa pippuria, 1 purjo.

1.laitetaan riisit kiehumaan. 2.Pilkotaan lenkki viipaleiksi. Viipaloidaan purjo. 3. laitetaan purjot, makkarat ja mantelilastut paistinpannuun paistumaan siksi aikaa, kun riisit valmistuvat. Ei ihan täydellä teholla (7/10).4. valmiiksi keitetyt riisit kaadetaan paistinpannulle ja sekoitetaan. 5. viipaloidaan tomaatit 6. lisätään tomaatit, musta pippuri (oman maun mukaan) ja persilja paistinpannulle. 7. sekoitetaan vielä ja annetaan hautua pari minuuttia. 8. syödään. Lisukkeena voi käyttää hapanimelää kastiketta, jos haluaa. Todella maukasta, kokeilkaa. Vaimon lempiruokia ja minäkin pidän.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Pöytälenkki

Tykötarpeet:
-lenkkiä
-punaista maitoa

Tee näin: Osta lenkkiä, Salonojan sininen käy hyvin, ja punaista maitoa kaupasta. Revi hampaillasi auki lenkkiä suojaava muovikelmu ja asettele kauniisti pöydälle. Käytä kaupan muovipussia alustana. Asettele avattu maitotetra kauniisti lenkin viereen, kokonaisuutta rikkomatta. Murra paljain käsin lenkistä palanen, pureskele ja huuhdo alas maitoryypyllä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tästä oli vähän aikaa sitten ketju, mutta menköön nyt toinenkin.

Tämä on helppoa, suht edullista ja hyvää:

* paketti valmiiksi marinoitua broileria kypsäksi paistinpannulla miedolla lämmöllä (3-4)

* kypsän broilerin sekaan purkki ruokakermaa ja nopea kiehautus samalla sekoittaen --> kanan rasva ei jää lillumaan pinnalle

* parasta riisin kanssa, mutta kai se alas menee myös perunan tai makaroonin kanssa

Mausteita tähän ei pahemmin tarvitse, marinadeissa on valinnan varaa.
 

kallu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, useinkin teen vaikka mitä kokeilevaa kokkaamista, aina ei onnistu kovin hyvin, mutta joskus taas...tosin yleensä niitä reseptejä ei enää muista toista kertaa :(

Yks helppo ja varma perussafka on:
-perunaa
-pekonia
-sipulia
-kermaa
-juustoa

siivuta perunat, raasta juusto ja pilko sipuli
laita uunivuokaan kerroksittain perunat, pekoni ja juusto
kaada kermaa päälle plus loput juustot ja eikun uuniin (175-225 riippuen uunista), kunnes juusto siinä päällä on mukavan ruskeaa.

Jos ei jaksa pilkkoa perunoita/sipuleita, voi myös ostaa valmiin perunasipulisekoituksen kaupan pakastealtaasta. Yksi pussillinen sitä, muutama pekonisiivu ja pari desiä kermaa + juustoa sopiva köntti....helppoa eikö totta?
 
Suosikkijoukkue
Ilves Tampere
Ruoan laitto.

Jeps. Tehdäänpä nyt heti alkuun selväksi etten osaa ruokaa laittaa. En sitten yhtään. Ilmeisesti tämän takia minut yläasteella köksän kurssille painostettiinkin. Voin kyllä rehellisesti sanoa, etten oppinut yhtään mitään. Päinvastoin tuli oikeastaan takapakkia. Opettaja oli jo pelkästään semmonen huuhkaja, että hyvä kun uskalsi aivastaa. Hänen elämänfilosofiansa mukaan josset osannut ruokaa laittaa, olit huono ihminen. Luokassa sitten jaettiin parit lähinnä taidon mukaan eli hyvä-huono. Omaksi pariksi tuli vuosien varrella tutuksi käynyt kaveri, joka saattoi olla jopa minua huonompi eli yhdistelmämme oli huono-huono. Ja tulos sen mukainen. Eivät kertaan jääneet ne tapaukset, jolloin joku kiisselin tapainen paloi pohjaan. Kerran unohdimme sämpylöistä hiivan. Niin ja kerran katsoimme ohjeista, että keittoon tulee suolaa 11 ja puoli teelusikallista (eli ohjeisssa luki siis 1 1/2). Että näin. Tänäkään päivänä en osaa edes vettä keittää. Vappuna saimme munkit ulos uunista palamattomina, mutta lattialle ne päätyivät kun kompastuin matkalla.

Vähän tuli off-topic. Pointti oli siis se, että koulun köksän tunneilla ei opi mitään. Jeps. Kuitti.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
ajattelin testata että onko minusta leipuriksi ja leipää olisi tarkoitus vääntää, löytyykö keneltäkään reseptiä ihan älyttömän hyvälle leivälle? mitä mausteeksi? kiitoksia jo etukäteen.. :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Tuli pari helppoa ruokaa mieleen:

1 Ptk Marinoituja broilerin fileitä
1 Pkt Pekonia
1 Iso sipuli
kermaa tarpeen mukaan, ei mitään mamiscremeä vaan oikeata kuohukermaa

Paistele pekonia ja sipuleita viitisen minuuttia ja nakkaa lihat sekaan,
hauduta kannen alla 15-20 minuuttia. Ei sen kummempia mausteita. Syö riisin kanssa.

Nopea ja hyvä, lihat maksaa jonkin verran. Sipulin saa myös pakastealtaasta valmiina kuutioina.

Toinen, hieman kevyempi resepti:

1 Pkt pakastekalaa
1 rasia herkkusieniä
kermaa ks yllä
sitruunapippuria, suolaa

Vähän sulaneet kalapalat pannulle, paista pari minuuttia molemmin puolin, mausta.
Viipaloidut herkkusienet sekaan. Päälle kermaa ja 20 minuuttia hautuu kannen alla. Perunoiden kanssa.

Halvempaa mutta yhtä hyvää, enemmän työtä herkkusienien paloittelussa ja perunoiden pesemisessä/kuorimisessa.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä on yksi minun suosikkisapuskoistani:

purkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
200-300g jauhelihaa
ananasta
herne-maissi-paprikaa
ketsuppia
reilusti chiliä
mustapippuria

Ei mikää gourmet sapuska, mutta nopea tehdä ja nälkä lähtee. Tosta satsista riittää kahdelle.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Lätkämenu on saanut uuden lisukkeen. Kirjolohi a la Hakametsä lapiosta tarjoiltuna. Ruokajuomaksi sopii vaaleanpunainen rose, Chateau Rautakorpi. Varoituksena että menu nautittuna kolmeen kertaan muutaman päivän sisällä kahvaa vatsalaukun toiminnan.

Aamun HS:n mukaan tampeerelainen lätkäherkku sisälsi myös 10 cm palan mustaa makkaraa. Mon dieu, 3 Michelinin ***.

Lätkämenun toinen ruokalaji, kanaa Nordenskiöldinkadulla, on siirtynyt pois ruokalistalta syyskuuhun saakka.

Toivomme lisää maukkaita uusia tulokkaita vielä suppeahkoon lätkäruokalistaan.
 

Jet-Ace

Jäsen
Viestin lähetti Johannes
Lätkämenu on saanut uuden lisukkeen. Kirjolohi a la Hakametsä lapiosta tarjoiltuna. Ruokajuomaksi sopii vaaleanpunainen rose, Chateau Rautakorpi. Varoituksena että menu nautittuna kolmeen kertaan muutaman päivän sisällä kahvaa vatsalaukun toiminnan.

Aamun HS:n mukaan tampeerelainen lätkäherkku sisälsi myös 10 cm palan mustaa makkaraa. Mon dieu, 3 Michelinin ***.

Lätkämenun toinen ruokalaji, kanaa Nordenskiöldinkadulla, on siirtynyt pois ruokalistalta syyskuuhun saakka.

Toivomme lisää maukkaita uusia tulokkaita vielä suppeahkoon lätkäruokalistaan.

Juodaanko tämä Chateau Rautakorpi kahvallisesta vai kahvattomasta viinilasista?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti Jet Ace


Juodaanko tämä Chateau Rautakorpi kahvallisesta vai kahvattomasta viinilasista?

2 vaihtoehtoa:

a) juodaan suoraan pullon suusta. Pullolla kahvataan kurkkua.

b) Otetaan suurikahvainen oluttuoppi. Irroitetaan sopivalla välineellä tuopin kahva. Kahva koverretaan ontoksi. Kaadetaan juoma kahvaan ja nautitaan.

Kysykää lisää. Keittiömestari V.J.Kerma vastaa mielellään.

I am a cook not a doctor (Paul Bocuse).
 

TheChef

Jäsen
Suosikkijoukkue
Useita hyviä löytyy...
1 paketti porsaan suikalelihaa
6-8 perunaa (lohkona / kuutiona tai vastaavana)
2-4 porkkanaa ( -------------- ||----------------------)
Herkkusieniä ( lohko )
2-3 sipulia
1 paprika
2-3l mausteista liha- tai kasvislientä

1. Ruskista liha
2. Freesaa sipulit,porkkanat perunat, sienet ja paprika paistinpannulla
3. Kiehauta lihaliemi kattilassa
4. Siirrä liha ka kasvikunnan tuotteet uunivuokaan kaada päälle ientä kunnes satsi peittyy --> ruoka uuniin
5. Anna olla 200-220 celsiuksessa kunnes ruoka on kypsää (n.30-40min.)
6. nautiskele

;)
 

pikkukisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liverpool
Tulipa mieleen eilinen spesiaaliruokani jota pääsiäisreissulle tein mukaan oikein kunnon satsin, eli tää on takuuvarmaa safkaa, menee aina alas:)

Broilerikasvishässäkkä

-kanasuikaleita
-paprikaa
-kesäkurpitsaa
-paljon sipulia & valkosipulia
-pakaste wok-vihanneksia
-herkkusieniä

Paista nämä ainekset pannulla vuoron perään, ettei mene liian kypsiksi, pitää jäädä pikkusen "rapsuviksi"

Lisää joukkoon

-ruokacreme
-tuorejuustoa oman maun mukaan (esim.valkosipuli)
-mausteina ainakin chiliä, paprikaa, cayennepippuria, suolaa ja soijaa(yleensä maustaminen on vähän semmonen vähän kustakin purkista juttu)

kiehauta ja suurusta maizenalla ja anna hetkinen hautua

Tämän lisäksi kun vielä keität basmatiriisiä niin jo on herkkua...
 

jyp17

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP.
Aiiivan ehoton pieni maukas välipala.
Otetaan kaapista pari piparia.
Haetaan jääkaapista sinihomejuustoa.
Yritetään saada veitsellä läämäännytettyä (kuinka moni on muuten kuullut tuon sanan ennen?) sinihomejuustoa piparin päälle ilman, että pipari hajoaa.
Ja nam.

..siinä mun kokkaamistaidot.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
EDIT: Olen nimennyt tän systeemin BONNIN TAIKINAFILE- JUHANIKSI! Rt-hommissa opittu zydeemi.

Tarviit Sunnuntai- voitakinalevyn (laskostettu malli), härän sisäfileen (käy nöf nöfkin), sieniä, sipulia, mustapippuria, merisuolaa...
ALFA: kauli taikanasta filettä isompi levy
BRAVO: hiero mustapippuria ja merisuolaa fileeseen ja ruskista kuumalla pannulla nopeasti
CHARLIE: ruskista sipuli ja sienet voissa nopeasti, lisää hieman aromisuolaa
DELTA: file keskelle taikinaa, kuorruta se sipulilla ja sienillä, sekaan yrttejä josta pidät - kääri taikinan sisään rullalle, sulje päät ja voitele munalla
ECHO: Taikinapakkauksessa on ohje, kuinka kauan sitä tapetaan uunissa - noudata sitä, kauniin ruskeana ulos
FOXTROT: Tällä välin tee Ratatouille, siis munakoisoa, paprikaa, kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa, hieman sipulia paistinpannulla oliiviöljyssä - mausta suolalla ja pippurilla
GOLF: Ei muuta kuin filekääryle pöytään ja Ratatouille kyytipojaksi - juomaksi kevyet punaviinit tai täyteläisen mausteinen Gewurztraminer

Ja aihehan oli juhlavampi illallinen kahdelle!!!

Sulatat tasan varmasti vastapuolen, on helppo, harvinaisempi ja pirun hyvä! Sienien ja sipulin lisäksi voit heittää sekaan mitä tykkäät, itse suosin jotain voimakasta juustoa. Myös marinoitu file sopii tähän! Variaationa voit kokeilla myös heittää DIVAN chilitomaattimurskan fileen sekaan, mutta varo - neste pursuu taikinasta ulos ja tekee sen hieman vettyneemmäksi!


... ja pakastin kylmää Kossua aperitiiviksi!
 
Viimeksi muokattu:

Jet-Ace

Jäsen
Sipulipata

Tuli pitkästä aikaa valmistettua Sipulipataa. Yksinkertainen ja ruoansulatuksen koville pistävä ruoka.

1 kg naudan sisäpaistia
8-10 isoa sipulia
1 prk tomaattimurskaa
soijakastiketta
ripaus mustapippurirouhetta

Kuutioi liha ja pienennä sipuli. Ruskista paistinpannussa. Kaada kannelliseen uunivuokaan. Lisää tomaattimurka, maun mukaan soijakastiketta ja mustapippurirouhetta. Lisää reilusti vettä.
Uuni 125 asteeseen ja kypsennetään kannen ollessa päällä 8 tuntia. Nautitaan keitettyjen perunoiden kanssa.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ruokaketju

Aiheesta on ollut jo monen monta ketjua, mutta ihmisten tavat ja tottumukset muuttuvat samaa tahtia kuin meitin potenssi. Mikäs tällä hetkellä maistuu ja valuu alas parhaiten? Suosikkeja aamiaisella, uusi reseptiväsäyksiä?

Kuntoilun aloittaneella riisitautisella on yksi vinkki teille kaikille, jotka ette voi sietää sitä raejuusto kumimaisuutta mutta haluatte sen proteiinit vatsahappojenne kaveriksi: jugurtti.

Kulhoon ensin muutama ruokalusikallinen raejuustoa ja sen päälle iso annos oman makunne mukaista jugurttia. Siitä sitten sekoittelmaan ja hetkeksi (minuutti, pari) hautumaan. Raejuusto imee jugurtin makua itseensä ja uijuih - tervetuloa makumaahan.

Ruutiveijari, aka theLock.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Kellogsin punaiset marjat....

Olin tv-mainonnan uhri ja ostin Kellogs Special K:n Red Berries aamiaismuropaketin.
Mainoksen mukaan tämä on "mullistava uutuus jolla päivä lähtee heti aamusta käyntiin raketin voimalla". Murojen seassa pitäisi olla "herkullisia mansikoita, vadelmia ja kirsikoita".
Noh, olihan siellä sellaisia kuivia klimppeja jotka eivät kyllä maistuneet miltään. Toisaalta, kai tämä olisi pitänyt tietääkin koska paketin kannessa lukee "rasvaa vain 1%"... ei kai mikään terveellinen voi maistua hyvältä?
Muutenkaan en ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä jotka syövät aamiaisellaan VAIN muroja maidon kanssa. Jos minä jätän aamulla kahvin väliin, niin vittuilen ihmisille ainakin puoleen päivään saakka ja olen muutenkin käytökseltäni kuin Tasmanian tuholainen tai P. Nielikäinen. Niin ja ehdottomasti sen kahvin kanssa pitää aamulla saada leivän päälle jotakin suolaista, en minä lähde käyntiin jollakin muroilla ja marmelaadilla.

Tässä muuten pieni resepti:

Hanki ensin kaupasta kuorettomia nakkeja (paketti jossa on 8 nakkia, riittää hyvin), Raketti-spagettia (se on sitä pätkittyä spagea), Jalostajan Kermakastikeainekset (siis se jauhepussukka) ja juustoraastetta.


Pätki nakit ihan pieniksi kappaleiksi (tässä vaiheessa laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi).
Sekoita kermakastikejauho pussissa olevaan ohjeen mukaan (1,5 dl maitoa ja 2,5 dl kylmää vettä). Laita vielä sekaan puolikas lihaliemikuutio (sellainen joka sisältää persiljaa) ja nakkikappaleet ja keitä seosta koko ajan sekoittaen 3-4 min.
Ota kattila pois levyltä ja jätä soosi muhimaan kannen alle siksi aikaa kun keität n. puolet spagettipussin sisällöstä.

Kun spagetti on kiehunut, huuhdo se lävikössä kylmällä vedellä, valuta vedet kunnolla pois ja kaada spagetti uunin kestävään vuokaan. Sitten kaadat spagetin päälle sen muhineen nakkisoosin ja ripottele koko komeuden päälle juustoraastetta.
Sitten vuoka uuniin (n. 20 min) ja sen jälkeen pääset herkuttelemaan. Tällä ohjeella sapuska riittää neljälle, jos tarjoat mukana esim. salaattia ja vaikkapa patonkia. Ja hyvää on! Todellinen jääkiekkoilijan energia- ja kaloripommi! Ei suositella viherpipertäjille eikä heiveröisille.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Sushi!!

Ensin keitto kulhosta naamaan, sitten sushi teen ja veden kera. Paljon nestettä, eikä tule ähkyä oloa jälkeenpäin.

Tuntuu hieman kevyeltä annokselta syödessä, mutta hyvä olo jälkeenpäin on piste iin päällä.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Re: Sushi!!

Viestin lähetti finnishninja
Ensin keitto kulhosta naamaan, sitten sushi teen ja veden kera. Paljon nestettä, eikä tule ähkyä oloa jälkeenpäin.

Tuntuu hieman kevyeltä annokselta syödessä, mutta hyvä olo jälkeenpäin on piste iin päällä.

Siis hetkinen. Miten sinä sen sushin valmistat? Mitä kalaa siinä käytetään? Nykiikö ahvenen pyrstö vielä siinä vaiheessa kun isket hampaasi sen naamaan (eikös siinä pidä olla tuoretta ja raakaa kalaa)?
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Lappalainen riekkosoppa

Tässä maukas resepti:

Otethan riekho.
Kaadethan isoon kattilaan 4 litraa Koskenkorvaa.
Uitethan riekhoa kattilassa hetki ja lisäthän hyppysellinen limua.
Heitethän riekho jänkhälle ja nautithan liemi pois.
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
helppoa ja hyvää

Erittäin helppo ja hyvä ruoka on "kuisaus"

1 pussi (400 g) peruna/purjo/sipuli suikaleperunoita
1 pkt n.300 g kananugetteja (voi olla broileripulliakin)
1 purkki viipaloituja herkkusieniä
150g juustoraastetta (raasta itse tai osta valmiina)
1 purkki ruokacremeä (tai vastaavaa)

Palottele kulhoon nugetit pieniksi ja lisää herkkusienet.
Laita vuokaan pohjalle puolet perunasekoituksesta ja lisää päälle
nugetti/sieni seos. Laita loput perunat päälimmäiseksi.
Lisää pinnalle juustoraaste ja ruokacreme.

Kun uuni on lämmennyt 200 asteeseen laita vuoka uuniin. Valmista tulee kun juustoraaste on ruskettunut sopivasti (alle tunnnissa)

TODELLA YKSINKERTAISTA JA HYVÄÄ. ONNISTUU JOPA SINKKUMIEHELTÄKIN !
(itse olen naimisissa...)
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jauhelihariisipata

Jauhelihaa
Riisiä
mausteita

Todella helppoa! Ruskistat jauhelihan, laitat sopivasti vettä ja heität riisit perään. Pidät niin kauan, että vesi haihtuu kokonaan pois. Sitten vaan kippaat kaikkia mahdollisia mausteita sinne; valkosipulirouhetta, chilia, paprikaa, currya, grillimaustetta, pizzamaustetta... Määrät oman maun ja nälän mukaan! Mukaan kannattaa laittaa myös lihaliemikuutio ja tietysti soijakastiketta

Ei ehkä kaikesta terveellisintä, mutta hyvää kun sen kunnola tekee!




EDIT: seeyou@jäähalli: olis pitänyt tarkentaa, tarkoitin siis valkosipulirouhetta tai jauhetta
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Miika, valkosipuli ei ole mauste vaan vihannes.

Oma reseptini (hyvin helppo):

Pekonia
Makaronia
Kananmuna
Mausteita
Vihanneksia

Ruskista pieneksi pilkottu pekoni ja keitä makaroni. Sillä aikaa ehdit hyvin kuoria vihannekset (5-7 kynttä, riippuu koosta). Laita pekoni ja makaronit kulhoon, lisää kananmuna ja mausteet. Pilko vihannekset sekaan ja sekoita huolella.

Herkullista ja erittäin helppoa/nopeaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös