Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 819
  • 2 913
Ajatuksia/huomautettavaa tästä?
Heh, oli välittömästi pakko kokeilla miten puolukka ja bbq-kastike toimivat keskenään. Marssin keittiöön ja laitoin kahvikupin pohjalle 3 osaa puolukkaa, 1 osan sokeria, 1 osan ketsuppia, tipan nestesavua, pari tippaa chilikastiketta, pari tippaa worcestershire-kastiketta ja sopivasti soijakastiketta. Ei nyt vielä mitään tajunnanräjäyttävää, mutta musta tuntuu että meillä on nyt yhtenevät suunnitelmat sunnuntaille ja testit jatkuu, kiitos vinkistä!

Pulled poro, puolukalla ja BBQ:lla, aika härskiä :D
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Heh, oli välittömästi pakko kokeilla miten puolukka ja bbq-kastike toimivat keskenään. Marssin keittiöön ja laitoin kahvikupin pohjalle 3 osaa puolukkaa, 1 osan sokeria, 1 osan ketsuppia, tipan nestesavua, pari tippaa chilikastiketta, pari tippaa worcestershire-kastiketta ja sopivasti soijakastiketta. Ei nyt vielä mitään tajunnanräjäyttävää, mutta musta tuntuu että meillä on nyt yhtenevät suunnitelmat sunnuntaille ja testit jatkuu, kiitos vinkistä!

Pulled poro, puolukalla ja BBQ:lla, aika härskiä :D

Heh, olen tätä ajatusta pyöritellyt jo hetken pääkopassa. Pienellä googlettelulla huomasin jonkun blogin, jossa joku tuota kehui, joten mikä ettei. Reseptisi tuolle bbq-soosille viittaa samaan suuntaan kuin omani, joten teen myös omat kokeeni tälle pohjalle..
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Rullaat töttöröiksi täytettyinä (ym täyte ihan hyvä), sitten juustoraastetta päälle ja uuniin gratinoitumaan.

Uuniin meni vähän kaikkea muutakin gratinoitumaan. Reseptiä ei ole, koska sitä ei ole. Lopputulos oli kuitenkin mitä parhain.

Sitä rupesin miettimään olisiko joskus mitään järkeä paistaa lettuja ja sitten tehdä niistä ruokaa. Nopeasti mietittynä tuskin kannattaisi nähdä vaivaa paisteluun erikseen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Matkustan marraskuun lopulla Kanarialle. Tietääkö kukaan, mitä Mojoa (chilikastike) sieltä kannatta tuoda mukana? Siis sitä ehkäpä yleisintä merkkiä. Entä miten se eroaa perus ravintolan Mojoon?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Yksinkertainen on edelleen kaunista. Nimittäin tein uunijuureksia nauriista, porkkanasta, sipulista ja palsternakasta, väänsin porkkanamoussen sekä paistoin kuhaa. Kamat hain torilta kaikki, nuo maan alla elelevät kasvit alkavat olla parhaimmillaan nyt. Oli kyllä niin hyvä ateria, että ihan liikutun tätä kirjoittaessani edelleen. Huuhtelin koko satsin alas paikallisen sadon omenamehulla. Oli puhdas olo kaikkinensa. Ei puuttunut kuin se, että olisin kalan itse saalistanut, ja olisin saavuttanut uuden vaiheen valaistumisessa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Matkustan marraskuun lopulla Kanarialle. Tietääkö kukaan, mitä Mojoa (chilikastike) sieltä kannatta tuoda mukana? Siis sitä ehkäpä yleisintä merkkiä. Entä miten se eroaa perus ravintolan Mojoon?
Eipä tuolla liene väliä. Toimme omaan käyttöön halvempaa punaista ja vihreää, tuliaisiksi seuraavaksi hintavampaa. Minusta paikallisissa ravintoloissa maku oli suurinpiirtein sama kuin noissa omissa. Ihan vaan lentokentältä ostettiin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eipä tuolla liene väliä. Toimme omaan käyttöön halvempaa punaista ja vihreää, tuliaisiksi seuraavaksi hintavampaa. Minusta paikallisissa ravintoloissa maku oli suurinpiirtein sama kuin noissa omissa. Ihan vaan lentokentältä ostettiin.

Ok. Hyvä tieto oli tämä. Kiitos.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
The Gumbo War

Joskus kekkasin helpon gumbo-reseptin, kun piti tehdä isolle porukalle safkaa kohtuullisella vaivalla. Ruoka oli välitön menestys, vaikka sillä ei ole juuri tekemistä aidon gumbon kanssa. Siitä lähtien on tehnyt mieli tehdä autenttisempi versio kreolilaiseen tapaan. Nyt tuo sitten nähdään palkitaanko pakerrus. Puolitoista tuntia valmistelua ja hämmentelyä (roux'n väriaste asettui maapähkinävoin ja maitosuklaan väliin), toiset puolitoista hauduttelua, minkä perään vielä kolmen vartin loppusilaus. Pienehkö pettymys oli, että Itiksen Herkusta ei löytynyt okraa. Hätävarana pilkon sekaan siis bataattia, joka jossain twist-versiossa on korvikkeena. Lisäksi pitää vain niellä se fakta, että filé powderia on kai turha etsiä lähikauppojen hyllyltä. Mutta odotellaan ja raportoidaan.

Eli Gumbo vs. Gumboke
 

PuTi

Jäsen
Kiinalaista tekee mieli.. miten pystyy kotikonstein saamaan lihan koostumuksen samanlaiseksi ku kiinalaisessa. Semmost pehmeetä ja ihanaa lihaa hyvässä soosissa kera vihannesten
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Gumbo onnistui, mutta parannettavaakin jäi. Ensi kerralla roux'sta tehdään tuplaten tummempaa. Nyt joutui tuunaamaan tomaattipyreellä, kun väri muistutti kanaliemen lisäämisen jälkeen koulun tillilihaa. Maku oli kyllä kohdillaan, ei jäänyt viimeiseksi yritykseksi.

Jos tuosta nyt jotain huomioita teki, niin bataatille riittää puolen tunnin haudutus. Pitempi tekisi ruuasta mössöä. Ja valkosipulin määrän voi tuplata, vaikka se ei edes kaikissa resepteissä ole mukana. Ja vieraita varten koristelisiin tuon lehtipersiljalla. Todennäköisesti myös katkaravut löytyvät seuraavasta versiosta.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Pakastimessa poroa vielä kaikissa olomuodoissaan yhteensä liki parikymmentä kiloa ja ajattelin laatia itsenäisyyspäivän menyyn sen ympärille.

Oisko heittää jotain hyviä ja poikkeavia ideoita poronvalmistuksen jalosta taidosta? Perussetit on kyllä jo hallinnassa, mutta nyt tekisi mieli tuunata vähän.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Oisko heittää jotain hyviä ja poikkeavia ideoita poronvalmistuksen jalosta taidosta? Perussetit on kyllä jo hallinnassa, mutta nyt tekisi mieli tuunata vähän.

Kannattaako huippulihaa liikaa tuunailla? Jos sulla on poron sisäfile siellä pakkasessa niin en kauheasti muuta miettisi ainakaan itsenäisyyspäiväksi. Kylkeen punaviini-karpalokastike, sienihöystö, hunajaporkkanoita, halutessa jotain lisuketta perunasta esimerkiksi hasselbacka tai perunalumi ja ääntä kohti.

Muut ruhonosat on vieraampia joten viisaammat auttakoon. Patoja tekisin niistä sitkeemmistä.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Kannattaako huippulihaa liikaa tuunailla? Jos sulla on poron sisäfile siellä pakkasessa niin en kauheasti muuta miettisi ainakaan itsenäisyyspäiväksi. Kylkeen punaviini-karpalokastike, sienihöystö, hunajaporkkanoita, halutessa jotain lisuketta perunasta esimerkiksi hasselbacka tai perunalumi ja ääntä kohti.

Muut ruhonosat on vieraampia joten viisaammat auttakoon. Patoja tekisin niistä sitkeemmistä.

Poronliha on siitä veikeä, että se osaa maistua yhtä aikaa sekä täyteläiseltä, että vajaalta. Toki tämä on vain minun mielipiteeni.

Ajattelin rohkeuspäissäini kokeilla jonkinlaista burgundinpataa, eli poroa, herkkusieniä ja sipulia. Onko kukaan kokeillut, menikö vituiks?

Joojoo, porkkanaa pitäis laittaa burgundinpataan, mutten laita. Minun makumaailmassani keitetty tai paistettu porkkana jokseenkin tuhoaa kaiken.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ajattelin rohkeuspäissäini kokeilla jonkinlaista burgundinpataa, eli poroa, herkkusieniä ja sipulia. Onko kukaan kokeillut, menikö vituiks?

Punaviinissä haudutetut sapuskat ei koskaan epäonnistu, joten tuosta tulee loistavaa. Burgundinpata on oma suosikki pataruuista.

Edit: Syötkö yksin? Silleen tuo kaavailemasi pataruoka on näöltään/väriltään synkkää jos haluaa yllättää. Eli jollain muulla juurreksilla hiukan ryhtiä pataan jos jättää porkkanan pois. Muutenhan se on vain haudutettu lihakastike. :) Ruusukaali on tullut itsellä lisääntyvin määrin kokkailuun mukaan. Viimeksi noita lisäilin jänispataan.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Gumbo onnistui, mutta parannettavaakin jäi. Ensi kerralla roux'sta tehdään tuplaten tummempaa. Nyt joutui tuunaamaan tomaattipyreellä, kun väri muistutti kanaliemen lisäämisen jälkeen koulun tillilihaa. Maku oli kyllä kohdillaan, ei jäänyt viimeiseksi yritykseksi.

Jos tuosta nyt jotain huomioita teki, niin bataatille riittää puolen tunnin haudutus. Pitempi tekisi ruuasta mössöä. Ja valkosipulin määrän voi tuplata, vaikka se ei edes kaikissa resepteissä ole mukana. Ja vieraita varten koristelisiin tuon lehtipersiljalla. Todennäköisesti myös katkaravut löytyvät seuraavasta versiosta.
Itse tutustuin gumboon Louisianassa, ja pakko sanoa että on se aivan mahtavaa ruokaa. Todella tuhtia ja täyttävää, ja mikä parasta niin gumbossa voi periaatteessa käyttää aineksina lähes mitä tahansa. Toki perusgumbo on oltava samaa, mutta kanaa, makkaraa, rapuja, lihaa... kaikkeen löytyy oma pieni tuunaus, eikä ole lainkaan väärin sekoittaa samaan gumboon useitakin eri aineksia. Pääasia että sipuli, valkosipuli, selleri ja paprika tai miedot chilit löytyy, eikä tomaatti ole lainkaan pahasta sekään useimmissa versioissa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Punaviinissä haudutetut sapuskat ei koskaan epäonnistu, joten tuosta tulee loistavaa. Burgundinpata on oma suosikki pataruuista.
Mietin kannattaisiko pataan laittaa hiukan ekstrana silavaa? Huolella haudutetut pataruoat ovat kyllä herkkua.

Muistan kyllä karkeasti epäonnistuneeni opiskelijapoikana punaviinissä hauduttamisen kanssa. Vikaa saattoi olla innovoidussa reseptissä, lihan väärässä käsittelytavassa ja ennen kaikkea viinin väärässä annostelussa. Viiniä meni ruoanlaittajaan liian paljon liian varhaisessa vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Mietin kannattaisiko pataan laittaa hiukan ekstrana silavaa? Huolella haudutetut pataruoat ovat kyllä herkkua.

Muistan kyllä karkeasti epäonnistuneeni opiskelijapoikana punaviinissä hauduttamisen kanssa. Vikaa saattoi olla innovoidussa reseptissä, lihan väärässä käsittelytavassa ja ennen kaikkea viinin väärässä annostelussa. Viiniä meni ruoanlaittajaan liian paljon liian varhaisessa vaiheessa.

Nollasummapeliähän se aina on ruoanlaitto punaviinin kanssa.

Mutta tuosta silavasta tuli mieleen kansanmiehen versio, eli pekonia olen tavannut laittaa poropataan. Toimii.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mietin kannattaisiko pataan laittaa hiukan ekstrana silavaa? Huolella haudutetut pataruoat ovat kyllä herkkua.

Pekonia aina. Pataruoat on tosiaan parhautta ja varsinkin viikonloppuisin kun tulevat itsekseen ja niihin ei niin kauheasti tarvitse käyttää aikaa. Tärkeintä on pitää maltti, että antaa kypsyä hitaasti ja pitkään. Sen lihan pitää mennä ylikypsäksi ja sulaa suuhun. Itse teen huomenna karjalanpaistia johon heitän vähän hirvenlihaa joukkoon. Pakkasessa on pikkujoulukinkun paistolientä jonka hujautan liemeen myös niin saa kuivahko hirvi kylpyä rasvasta :)
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ehkä pitäisi mennä itkeäkö vai nauraako -ketjuun, mutta juttu koskee ruuanlaittoa, niin laitetaan tänne. Olin porilaisen kaupan lihatiskillä ja satuin kuulemaan kun naishenkilö osti naudan sisäfilepihvejä. Hän pyysi myyjää vaihtamaan muutaman pihvin, koska niissä oli liikaa suonia. Näillä suonilla hän tarkoitti lihassyiden välissä olevaa rasvaa eli käytännössä hän pyysi ottamaan parhaat pihvit pois...
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Mietin kannattaisiko pataan laittaa hiukan ekstrana silavaa? Huolella haudutetut pataruoat ovat kyllä herkkua.

Muistan kyllä karkeasti epäonnistuneeni opiskelijapoikana punaviinissä hauduttamisen kanssa. Vikaa saattoi olla innovoidussa reseptissä, lihan väärässä käsittelytavassa ja ennen kaikkea viinin väärässä annostelussa. Viiniä meni ruoanlaittajaan liian paljon liian varhaisessa vaiheessa.

Kannattaa laittaa ja parasta on nimenomaisesti siankylki, se on parempaa kuin pekoni. Pekonin ongelma on se, että se tuo helposti liikaa omaa makuaan mukaan. Viinin kanssa ei voi epäonnistua. Me teemme daube-nimistä lihapataa siten, että pataan laitetaan naudan luutonta etuselkää isoina paloina, siankylkeä tai pekonia rasvaisuutta antamaan, kokonaisia herkkusieniä, provencen yrittimausteseosta, pari laakerinlehteä, suolaa, pippuria, sipuli pieninä paljoina, muutama valkosipulinkynsi veitsellä rikki lyötynä, tölkki kirsikkatomaatteja liemineen ja loraus lihafondia. Nämä sekotetaan padassa (mitään ei paisteta etukäteen) ja sen jälkeen päälle lorotetaan punaviiniä niin, että koko roska peittyy. Kun systeemi on muhinut uunissa 3-4 tuntia, niin se on aika pirun hyvää.
 

Rocco

Jäsen
Ehkä pitäisi mennä itkeäkö vai nauraako -ketjuun, mutta juttu koskee ruuanlaittoa, niin laitetaan tänne. Olin porilaisen kaupan lihatiskillä ja satuin kuulemaan kun naishenkilö osti naudan sisäfilepihvejä. Hän pyysi myyjää vaihtamaan muutaman pihvin, koska niissä oli liikaa suonia. Näillä suonilla hän tarkoitti lihassyiden välissä olevaa rasvaa eli käytännössä hän pyysi ottamaan parhaat pihvit pois...
Hahah.. olisi pitänyt kieltäytyä myymästä tällaiselle asiakkaalle yhtään pihviä, ja marssittaa valmispakattujen lihojen osastolle.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Itse asiassa luultuna poroa ei kannata tärvellä punaviinillä. Se kaipaisi viereensä jonkun muun maun, jota en ole vielä ihan täysin onnistunut löytämään.

Paremman puutteessa lienee tyydyttävä kokin marinoimiseen punaviinillä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Itse asiassa luultuna poroa ei kannata tärvellä punaviinillä. Se kaipaisi viereensä jonkun muun maun, jota en ole vielä ihan täysin onnistunut löytämään.

Paremman puutteessa lienee tyydyttävä kokin marinoimiseen punaviinillä.
Oletko kokeillut balsamicoa? Olen joskus syönyt hyvää poronfilettä, jonka kyljessä oli balsamicolla maustettua kastiketta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös