Viestin lähetti hanu
Itse asiassa tutkimusten mukaan kotimainen rypsiöljy on jopa oliiviöljyä terveellisempää, tai siis siinä on enemmän näitä ns. hyviä rasvahappoja. Tuolta arkistosta hakemalla löytää lisätietoja:http://www.finfood.fi Itse käytän hyvää neitsytoliiviöljyä salaatinkastikkeissa ihan maun takia, paistamiseen ja muuhun ruuanlaittoon sitten rypsiöljyä, se ei ruskista ihan niin hyvin kuin oliiviöljy, mutta toisaalta kestää korkeamman paistoläpötilan.
Kahvi on muuten pirun hyvä marinadipohja lampaanlihalle.
t. hanu
Joo, hain lähinnä makuja ruualle. Siis aitoja makuja. Rypsiöljyhän ei ole mikään kulinaristin taivas maultaan. Tuohon marinointiin senverran, että jos joskus ruoka tarvitsee pehmeyttä, tulisuuden takia tasoitusta, makua tai vähän makeutta, niin coca-cola on ihan hyvä juttu. Siis tietysti kohtuudella. Jos taas hauduttaa lihaa, kypsyttää nesteessä uunissa, niin kun tekee vahvaa teetä, makuteetä, niin siitäkin saa ihan ok makua lihaan. ( kerran kypsytin kanaa vahvassa mustaherukka teessä ja ei sitä pahaksi voinut sanoa, olihan siinä toki muitakin mausteita)
Mutta makunsa kullakin, sano koira, kun muniaan nuoli...
t: puistokemisti