Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 732
  • 2 913

teppana

Jäsen
Mikäli on muutenkin tarvetta investoida yleiskoneeseen, niin tuo KitchenAidin Artisan on minusta kyllä todella hyvä ostos. Onhan siinä toki hintaakin, mutta on kyllä kestävä ja laadukas laite kyllä kaikin puolin. Meillä oleva laite on muistaakseni kahdeksan vuotta vanha ja toimii edelleen kuin se kuuluisa junan vessa. Ei ole ollut mitään ongelmia ikinä ja voin kyllä varauksetta suositella. Voi sitten tehdä omaa pastaa ja kaikkea muuta kivaa jos oikein kokkihammasta kolottaa.

Pitääpä tutustua vähän tarkemmin. Kokkailu on mukavaa touhua ja kokemuksesta tiedän että laitteet kun on huonot niin se nautintokin katoaa.

Ehdottomasti! Raakamakkaroilla on yleensäkin vaarana palaa tai kuivua grillissä, jos ei esikypsennä. Tai ainakin lämmönsäätely on silloin todella herkkää puuhaa.

Eli pariprosenttisessa suola- tai lihaliemessä kevyellä kiehumisella ("simmer") 10-15 minuuttia ennen grillausta ja grillissä vain väri ja avotulen maku pintaan.

Näin ajattelin että herkästi kuivuu/palaa. Juhannuksena tehdään tosiaan ensimmäiset makkarat koskaan ja tarkoitus on nyt opetella lajia loppukesän grillijuhlia varten. Onko kokemusta esikypsennettyjen kyrsien pakastamisesta?
 

Tuamas

Jäsen
Mikäli on muutenkin tarvetta investoida yleiskoneeseen, niin tuo KitchenAidin Artisan on minusta kyllä todella hyvä ostos. Onhan siinä toki hintaakin, mutta on kyllä kestävä ja laadukas laite kyllä kaikin puolin. Meillä oleva laite on muistaakseni kahdeksan vuotta vanha ja toimii edelleen kuin se kuuluisa junan vessa. Ei ole ollut mitään ongelmia ikinä ja voin kyllä varauksetta suositella. Voi sitten tehdä omaa pastaa ja kaikkea muuta kivaa jos oikein kokkihammasta kolottaa.

Juu, täältä myös suositus tuolle, aivan tolkuttoman laadukas ja monikäyttöinen laite, myös tähän.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Itse kokeilin kerran faijan ja broidin kanssa tehdä makkaraa Kenwoodin yleiskoneella, joka sekin on älyttömän kätevä vempele. Ainoa ongelma oli liian vähän mausteita.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, Utah Mammoth
Itse kokeilin kerran faijan ja broidin kanssa tehdä makkaraa Kenwoodin yleiskoneella, joka sekin on älyttömän kätevä vempele. Ainoa ongelma oli liian vähän mausteita.
Kenwoodilla kyllä näppäriä ja kestäviä laitteita. Vanha kunnon mausta ja maista-metodi vielä käyttöön niin mauttomuudelta välttyy.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.

teppana

Jäsen
Sattui tällainen artikkeli vastaan somessa. Tuli mulle uutena juttuna, vaikka ei tietysti mikään yllätys, kun kauppiasvetoisia nuo K-kaupat ovat. Hieno juttu toki tuo itse kilpailusaavutus mutta vielä enemmän se, että noin laadukkaanoloinen ruokakauppa löytyy Suomesta. Onko kokemuksia kyseisestä kaupasta?

Suomalainen ruokakauppa on ehdolla maailman parhaaksi – ”Tätä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin”

Sama tuli aamulla vastaan ja päätettiin avovaimon kanssa lähteä ens v-loppuna road tripille ja samalla katsastaa tuo kauppa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aivan järjettömän hyvä ruokakauppa. Sushi on yliarvostettua vaikka onkin oikein hyvää (kunhan muistaa ottaa oman soijakastikkeen), mutta kaikilla muilla osa-alueilla pelkkää priimaa tarjolla. Paranneltu ja isompi versio Ruoholahden citymarketista.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Pitäisi kohta jaksaa mennä Lidliin. Sieltähän niitä ihmisille syötettäviä tarvikkeita löytyy.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Sattui tällainen artikkeli vastaan somessa. Tuli mulle uutena juttuna, vaikka ei tietysti mikään yllätys, kun kauppiasvetoisia nuo K-kaupat ovat. Hieno juttu toki tuo itse kilpailusaavutus mutta vielä enemmän se, että noin laadukkaanoloinen ruokakauppa löytyy Suomesta. Onko kokemuksia kyseisestä kaupasta?

Suomalainen ruokakauppa on ehdolla maailman parhaaksi – ”Tätä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin”

Viimeksi tänään kävin tuolla. Kyseisessä kaupassa on erikseen kahvila (tasosta en osaa mitään sanoa kun en ole kokeillut), todella erinomainen pizzeria (8-10€ / pizza) josta löytyy omasta mielestäni Järvenpään parhaat pizzat sekä ravintola Sesonki joka on mm valittu suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon sijalla 44. Viisi Tähteä: Järvenpääläinen Gastro Bar Sesonki pääsi Suomen 50 parhaan ravintolan listalle

Sushit ovat kyllä hyviä ja sopuhintaisia mutta eivät omasta mielestäni ole hypen arvoisia.

Kaiken kaikkiaan Järvenpään citymarketin valikoima tekee kaupasta todella erinomaisen. Esim Olut osasto on todella huikea. Kannattaa piipahtaa.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Kyseisen City-Marketin sushit tehdään Japanista tuodusta sushi-riisistä, roboteilla. Tulee juuri oikea koostumus riisiin. Rullat ja makit tekee myös robotti. Mielestäni varsin mainioita vaikka ovatkin massatuotantoa. Laatu on silti hyvä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Täytyyhän tuo varmaan käydä jonkin retken yhteydessä käydä katsomassa näiden(kin) kehujen jälkeen.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kunnon burgeria tekisi mieli, mutta vähän vaikea on löytää mistään tarpeeksi rasvaista naudan jauhelihaa (> 20%).
Mistä löytyisi?

Lihamyllyä ei ole, koska sellaiselle aparaatille tulisi olla muutakin käyttöä jos sellaista lähtisi hankkimaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kunnon burgeria tekisi mieli, mutta vähän vaikea on löytää mistään tarpeeksi rasvaista naudan jauhelihaa (> 20%).
Mistä löytyisi?

Lihamyllyä ei ole, koska sellaiselle aparaatille tulisi olla muutakin käyttöä jos sellaista lähtisi hankkimaan.
Lähes jokaisen laadukkaan marketin lihatiskiltä. Jauhavat sulle sellaista settiä, kun haluat. Eivät edes ota maksua tästä. Kannattaa pyytää palvelua, koska meille kuluttajille ne sitä duunia tekevät. Kilohinta tietty hieman enemmän kuin valmiiksi pakattuun jauhelihaan. Ei se hinta kuitenkaan kilolta paljoa enemmän ole.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kunnon burgeria tekisi mieli, mutta vähän vaikea on löytää mistään tarpeeksi rasvaista naudan jauhelihaa (> 20%).
Mistä löytyisi?

Lihamyllyä ei ole, koska sellaiselle aparaatille tulisi olla muutakin käyttöä jos sellaista lähtisi hankkimaan.
HK ja jauhettu naudan rinta, myydään pakettikamana. Erinomaista juuri burgereihin, 400g paketti maksaa about neljä euroa Prismassa.

Edit: HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa 400 g - HK.fi
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Sain tuliaisiksi pari kolme kesäkurpitsaa. Alkuviikosta satuin syömään ravintolassa kesäkurpitsakeittoa, joka oli yllättävän hyvää. Siispä päätin kokeilla tehdä sellaista kotona. Enempiä miettimättä kokeilin ensimmäistä Kuukkelin tarjoamaa reseptiä, kun näytti helpolta. Helppo se olikin ja lopputulos jopa parempi kuin se ravintolassa syöty versio.
https://www.foodmarketherkku.fi/resepti/koskenlaskijan-kesakurpitsakeitto/
Tosin Koskenlaskijaa ei ollut mahdollista saada, joten käytin sen sijaan saman määrän cheddar-sulatejuustoviipaleita.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kunnon burgeria tekisi mieli, mutta vähän vaikea on löytää mistään tarpeeksi rasvaista naudan jauhelihaa (> 20%).
Mistä löytyisi?

Lihamyllyä ei ole, koska sellaiselle aparaatille tulisi olla muutakin käyttöä jos sellaista lähtisi hankkimaan.

Yli 20 % et toki pelkällä lihamyllyllä saakaan, koska naudasta ei taida löytyä sellaista kohtaa, jossa rasvaa olisi luonnostaan 20 % tai yli.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, Utah Mammoth
Nämä reseptien piilomainonnat on aina huvittavia. Aivan kuin ei olisi korvaavaa tuotetta olemassakaan.
Toisaalta Koskenlaskija ja cheddar ovat ihan kaksi eri asiaa, kun tässä reseptissä ei ollut kyse Koskenlaskija-cheddarjuustosta. Ovat ihan eriasia niin mauiltaan kuin koostumuksiltaankin. @finnjewel oli silti soveltanut, niinkuin pitääkin ja loihtinut oivan sopan. Hyvät siitä hänelle.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HK ja jauhettu naudan rinta, myydään pakettikamana. Erinomaista juuri burgereihin, 400g paketti maksaa about neljä euroa Prismassa.

Edit: HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa 400 g - HK.fi

Jes.

Koivukylän Cittarissa oli vähän niukka lihatiski. Pihvilihoja toki oli ja hyvät kalat, mutta muiden lihojen osalta valikoima aika niukka.
Kysyin siksi, koska Heinon tukusta olen aiemmin karkeaa jauhelihaa ostanut, mutta yllätyksekseni huomasin ettei moista Cittarista löytynytkään. Huomenna ajan Prisman ohi muutenkin josko sieltä sitten löytyisi
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Yli 20 % et toki pelkällä lihamyllyllä saakaan, koska naudasta ei taida löytyä sellaista kohtaa, jossa rasvaa olisi luonnostaan 20 % tai yli.

Taitaa olla ihan lakisääteinen juttu, jos oikein muistan. Toki jos ripsauttaa vähän suolaa sekaan, kyse onkin lihavalmisteesta ja se onkin eri juttu.

Hyvin varustetuista ruokakaupoista saa esim. Aussi Chuck roll hampparipihvejä, joissa ollaan lähellä 20% rasvaa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Taitaa olla ihan lakisääteinen juttu, jos oikein muistan. Toki jos ripsauttaa vähän suolaa sekaan, kyse onkin lihavalmisteesta ja se onkin eri juttu.

Lakisääteinen juttu, että naudassa ei ole yli 20 % rasvaa missään kohtaa? Kai se enemmänkin fysiologinen on.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Lakisääteinen juttu, että naudassa ei ole yli 20 % rasvaa missään kohtaa? Kai se enemmänkin fysiologinen on.

No kyllä se ihan joku laki/direktiivi on. Pitäisi ihan ammatin puolesta tietää, mutta en ole varma, kun tulee Max 20-pinnaista yleensä jauhettua.

Sama kun paistijauhelihaan ei saa jauhaa muuta kuin paistia.

On noissa ihan Eviran asettamat rajat, mutta en muista, kun ei yleensä tarvitse noita miettiä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
No kyllä se ihan joku laki/direktiivi on. Pitäisi ihan ammatin puolesta tietää, mutta en ole varma, kun tulee Max 20-pinnaista yleensä jauhettua.

Sama kun paistijauhelihaan ei saa jauhaa muuta kuin paistia.

On noissa ihan Eviran asettamat rajat, mutta en muista, kun ei yleensä tarvitse noita miettiä.

Niin, siis varmaankin on säänneltyä se, mitä kohtaa eläimestä jauhelihaksi jauhetaan, mutta tuskin on direktiiviä tai säädöstä siitä, mikä prosentti rasvaa eläimessä on missäkin kohtaa. Kyllä se nyt on vain ihan fysiologinen ilmiö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös