Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Kysymyksiä keskustelupalstan moderaattoreille ja ylläpidolle II

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Moderaattorit, 14.03.2011 klo 22.59.

 1. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tässä mun mielestäni kaikkein oleellisinta on se, missä ketjussa aiheita puidaan. Putin, Krim, Suomen ja Venäjän poliittiset suhteet sekä yleinen taloudellinen vallankäyttö KHL:n piirissä ovat kaikki täysin Jokerit-osioon sopivia aiheita, mutta se kieltämättä risoo, kun asiaa puidaan joissain pelitapa- ja kokoonpanoketjuissa.

  Mitä kielenkäyttöön tulee, myös siihen, miten Putin-aiheisiin kyllästyneet purkavat omaa turhautumistaan, sopisi kiinnittää huomiota. Keskusteluun provosoiminen (kunhan tapahtuu oikeassa ketjussa) ei ole mielestäni automaattisesti flamettamista tai trollaamista, mutta näihin kyllä useinmiten suhtaudutaan niin, sillä Jokereiden Venäjä-yhteyksien kritisointi on niin monelle niin herkkä asia.
   
 2. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Aiemmin sai jostain kohdasta klikkaamalla näkyyviin kaikki viestit mitkä olet johonkin ketjuun kirjoittanut, nyt en onnistu enää löytämään sitä. Oli ihan mielenkiintoista lukea vaikkapa mitä olet kirjoittanut 12 vuotta sitten kalsarikänniketjuun. Onko tuo toiminto poistettu vai enkö vaan osaa?
   
 3. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Et vaan osaa.

  Otsikkolistassa ketjun viestien lukumäärä (vastauksia XXXX) toimii linkkinä. Kun klikkaa siitä, niin aukeaa pop-up jossa on listattuna kaikki ketjuun kirjoittaneet nimimerkit. Kun sieltä klikkaa nickiä, niin avautuu hakutulokset jossa on tuloksena kaikki kyseisen nickin siihen ketjuun lähettämät viestit.
   
 4. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Ei vaan pitää klikata sitä viestien lukumäärää siinä nikin vieressä. Klikkaamalla nikkiä näkee kyseisen nikin tiedot.
   
 5. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No justiinsa niin oli tarkoitus kirjoittaa. Kiitos korjauksesta.
   
 6. floikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  IMO helpompaa on klikata hakunappia, lykätä nimimerkki siihen kohtaan johon sen voi lyödä ja ruksittaa "etsi vain tästä viestiketjusta".
   
 7. stairox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Voisiko sääntöjä päivittää että tämäntyyppiset viestit kiellettäisiin:
  Lainaus:
  Lainaus poimittu "Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset" -ketjusta. Tämänkaltaiset viestit lisääntyy koko ajan tällä palstalla. Halutaan kirjoittaa palstalle, mutta ollaan liian laiskoja ettei jaksa laittaa linkkiä mukaan mistä on kyse. Kaikki ei todellakaan pysty seuraamaan aivan kaikkea mitä liigassa tapahtuu ja silloin nämä viestit ärsyttyy aivan perkeleesti kun pitää ruveta googlaamaan että saisi selville mistä helkkarin ennätyksestä on kyse.

  Tämä ei koske pelkästään lätkäkeskustelua, vaan kaikkia palstan keskusteluja. Uskon että kyseessä on nykynuoret, jotka käyttävät palstaa kännykällä, ja on aivan liian hankalaa laittaa linkkiä mukaan versus tietokoneelta. Nämä voisi myös mennä kategoriaan "viestillä ei ole annettavaa keskustelulle", sillä informatiivisesti viestin anti keskustelulle on täysi nolla.
   
 8. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ei nyt välttämättä mitään linkkiä tarvitse liittää, mutta jos nyt edes vähän alusta viitsisi kertoa että mistä ennätyksestä on kysymys ja kenestä Jussista puhutaan. Aivan nollatason viesti tuollaisenaan.
   
 9. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
 10. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En ole aiemmin hirveästi tarkkaillut Jokereiden otteluseurantaketjuja, mutta onko ihan tarpeellista, että joka sivulla on muutama ulkopuolinen provoamassa jokerifaneille? Milloin on Liigassa parempi tunnelma, milloin Venäjä-propagandaa jne jne. Rasittavaa seurata otteluketjua kun jatkuvasti provotaan ja aina jotkut tarttuvat.
   
 11. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mun mielestä pahimpia provoajia on jotkut jokerikannattajat, jotka tulevat jauhamaan jostain Putinista ja lahjotuista tuomareista jokaikiseen ketjuun. Jokeri-osiossa voisi olla yksi ketju, jossa halukkaat voisivat pohtia näitä ei-urheilullisia asioita ja hörhöt saisivat luvan kanssa pohtia, vaihtoiko rahasäkki omistajaa Helsingissä vai Pietarissa. Muissa ketjuissa voitaisiinkin sitten puhua itse asiasta.
   
 12. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mielenkiintoista, en nimittäin itse hakemallakaan löytänyt juttuja Putinista muuta kuin sinun viesteistä. Osaatko antaa jotain esimerkkejä?
   
 13. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Kuinka pitkälle historiaan menneet rikkeet oikein vaikuttavat? Nyt sai @scholl heti kättelyssä kuukauden kirjoituskiellon, kiellon perusteena menneet rikkeet samasta syystä. Mutta scholl oli sentään vuosikausia poissa täyskirjoituskiellossa, joten ikuisestiko nuo menneet synnit painavat?

  Jos sentään suomalaisessa oikeuskäytännössä murhaajatkin muuttuvat "ensikertalaisiksi" jos he eivät vapauduttuaan murhaa uudestaan kolmeen vuoteen, niin luulisi myös Jatkoajassa voivan nollata aiemman rikehistorian kun kyse on vuosien takaisista henkilökohtaisuuksista.
   
 14. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Jos oikeuslaitoksen käytäntöihin halutaan verrata niin moninkertainen rikoksenuusija, joka armahduksen jälkeen pääsi ehdonalaiseen. Jatkoi törttöilyään koeajalla ja rikkeen seurauksena paloi myös pohjat, kuten alan slangissa tavataan sanoa.

  Alkoi tulla taas esille samat vinkeet, joiden takia heivattiin aikoinaan kokonaan pois.
   
 15. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mun mielestäni pahimpia ovat ne Jokerit-puolen vakio-hölisijät, jotka elävät pumpulissa, eivätkä näe metsää puilta vaikka kuinka sen heille näyttäisi mutta jotka myös itsemoderoivat muita kirjoittajia olemaan kirjoittamatta näistä asioista. Venäjän valtiollisen jääkiekkotoiminnan osana Jokerit kuuluu monessa eri suhteessa sellaiseen keskusteluun, jossa esiin nousevia teemoja ovat mm. doping, epärehelliset toimintamahdollisuudet, valtiojohtoinen propaganda jne. Putin kuvaa nimenä tätä kaikkea hyvin juuri siksi, että häneen asemoituu henkilönä monet negatiiviset venäläiset erityispiirteet niin keskeisesti. Ei sellaisista asioista keskustelu ole vielä itsessään provoilua tai muutenkaan sääntöjen vastaista - se vain tuntuu monesta KHL-pumpulissa väkisin roikkuvasta siltä, koska tilanne ei ole muuttunut parempaan suuntaan ja vettä kestäviä vasta-argumentteja tuntuu olevan varsin haasteellista keksiä...
   
 16. Moderaattorit Jäsen

  Lainaus:
  Tähän ei ole mitään taulukkoa olemassa, vaan joka kerta mennään tapauskohtaisesti.

  Kaikki rikkeet aina Jatkoajan syntymästä saakka ovat meillä tallella. Sitten kun joku rikkoo jotain pykälää ja asiaa käsitellään, niin katsotaan aina sitä kokonaisuutta.

  Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa viestien kieliasun. Kun asiasta huomautetaan ensimmäisen kerran, selviät nootilla. Jos olet saanut nootin tai jopa kaksi noottia huonosta kieliasusta, mutta edelleen kirjoitat sääntöjen 5§:n vastaisesti, saat pelikieltoa. Sama rike, mutta historia vaikuttaa rangaistukseen.

  Jos on ollut vuosia "kauniisti", saa tekosiaan helpommin anteeksi ja rangaistus on todennäköisesti pienempi kuin sillä henkilöllä, joka usein on esillä.
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Ei sen suurempaa kiirettä, mutta mielestäni kohta on soveliasta erotella Maajoukkue-ketjussa tulevat U20-kisat omalla lokerollaan. Ainakin henkilökohtaisesti haluaisin spekuloida ihan joukkuekohtaisesti eri maita, kun tänään ilmeisesti monet maat julkaisevat viimeisen leirityksen rosterit.
   
 18. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  MM95-leffaketju on jostain syystä kierrätyksessä, siirtäkääpä yleisemmälle puolelle minne se ilman muuta kuuluu. Hassuttelusta onkin tullut vakavaa.
   
 19. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
 20. kiwipilot Jäsen

  Häiritseekö muita Tokmannin ärsyttävä, silmille pomppaava popup? Todella raivostuttavaa.
   
 21. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Lainaus:
  Tarkoitatko puhelimella käytettäessä sitä koko ruudun peittävää mainosta, joka saa välittömästi miettimään, kenen latvaroson mielestä tuollaisten mainosten käyttäminen herättää yhtään mitään positiivisia ajatuksia sen enempää mainostavasta tahosta kuin kyseisenlaisen mainonnan sivuilleen ottamasta tahosta? Jos kyllä, niin kyllä.
   
 22. kiwipilot Jäsen

  @Timbit kyllä, juuri sitä. Kerrassaan rrrraivostuttavaa.
   
 23. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Voisiko nimimerkki @Moderaattorit tehdä keskuudessaan linjauksen yksityisviestien jukistamista koskien ja sitten kirjata päätöksen foorumin sääntöihin? Vielä lokakuussa oli viestien julkaiseminen sallittua, mutta Jukuri-osiossa linjattiin sen olevan kiellettyä. Palstan säännöt eivät asiasta sano mitään. Ei sano toki linkkien kuvailuistakaan sun muista, joista on penalttia paukkunut raskaalla kädellä.

  Olisiko kohtuullista päättää linjaukset asioihin ja päivittää ne myös sääntöihin? Projekti on toki mittava kaikkinen käsittelyvaiheineen, joten vuoden-parin sisään voimme odotella jos jotain konkreettista vaikka tapahtuu.
   
 24. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 25. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Edelleenkään ei ole säännöissä. Tuo ketju toimisi parhaiten jos siinä tiedotettaisiin sääntömuutoksista ja ne kirjattaisiin myös sääntöihin, josta esim uudet käyttäjät löytäisivät ne vaivattomasti ilman hakua ja saattaisivat @Moderaattorit itsekin ne paremmin muistaa. Ainakaan syyskuun lopussa ei raportointi tuottanut tulosta ja kysyttäessä vastasivat, ettei niistä voi rankoa.