Jenkkifutiksessa alunperin kypärät olivat, kuten varmasti jääkiekossakin, tehty suojaamaan ulkoisilta vammoilta. Eli kolhuilta, iskuilta ja muilta. Aivotärähdyksiä ei oltu tutkittu kunnolla, eikä jatkuvien pienten iskujen vaikutusta oltu tiedostettu lainkaan, ennen tätä CTE-kohua.
Sen jälkeen kypäräteollisuus jenkeissä on lähtenyt ihan uusille urille. Huomattiin, että kova kypärä ja sisällä olevat pehmusteet eivät suojaa aivotärähdyksiltä kovinkaan tehokkaasti, vaan kovan kuoren alla aivot pääsee liikkumaan edelleen aika voimakkaasti. Pari yritystä lähti rakentamaan kypärät aivan uudella tavalla, eli ottivat mallia autoteollisuudesta, missä on turvallisuutta lisätty korin muotoilulla ja joustotekniikalla. Ennen autoissakin ajateltiin, että mitä enemmän metallia on ympärillä, sitä parempi. Silti autoilussa kuoli jatkuvasti enemmän ja enemmän ihmisiä, kun matkustaja turvavöistä huolimatta iski itseään kaikkialle auton sisällä. Nythän auto voi mennä hyvinkin pahasti rusinaksi, mutta ohjaamo pysyy koossa ja kaikki voimat siirtyvät poispäin ohjaamosta.
Yksi kokonaan uusi kypärävalmistaja aloitti tekemään joustavasta materiaalista kypäriä, missä iskuvoimat on saatu lähes puolitettua aiempiin malleihin verrattuna, koska kypärän kuori joustaessaan vie paljon osumaenergiaa pois pään sisällä tapahtuvasta liikkeestä. Nyt on moni muukin vanha valmistaja tehnyt eri ratkaisuita siihen, että kypärän kuori joustaa aiempaa enemmän. On jopa 3D-printterillä tehty tällaisiin kypäriin sisälle myös kennomaisia joustorakenteita.
Jääkiekossa kypärä on kohtalaisen pieni, ja edelleen aika vanhan koulukunnan toimintamallilla. Kova kuori ja pehmusteet sisällä. Parempi sekin kuin ei mitään.