Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Juteeni, 22.09.2018 klo 22.30.

 1. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Mielenkiintoinen tämä Liigan linja päähän kohdistuvien taklausten kohdalla. Välillä vedetään kovia linjanvetoja, kuinka jokainen päähän osuvakin taklaus on päähän kohdistuva taklaus. Välillä voi ensisijaisesti kohdistaa taklauksen leukaan saamatta siitä jäähyä tai tilanteen päätymättä edes kurinpidon käsittelyyn. Ei sillä, ei Rautiaisen mitään hirveän pitkää pelikieltoa olisi taklauksestaan saada pitänyt, mutta että ei minuuttiakaan jäähyä / ei edes viedä eteenpäin kurinpidolle...

  Pitkässä juoksussa tasan ja silleen. Etiepäin.
   
 2. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Jos kääntää suosikkijoukkueet toisinpäin niin ymmärtää vitutuksen. Olisin itse antanut pari peliä.
   
 3. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Rautiaisella vahinkoreaktio ja sillee.

  Pitkässä juoksussa tasan ja sillee. Ihan ok kun ei kummankaan niitit menneet.
   
 4. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Ei mua kiinnosta ainakaan paskan vertaa onko Rautiainen pelikiellossa kun Ilves pelaa jotain HIFK:ta tai Ässiä vastaan. Se mua kiinnostaa, että tää Liigan touhu kurinpitoineen, tilannehuoneineen ja rönneineen on edelleen ihan täysin samaa nopanheittopaskaa kuin se on ollut niin kauan kuin muisti vaan kantaa. Palopuheita pidetään, linjauksia tehdään, nimet muuttuu, puitteet paranee, mutta hommassa ei ole minkäänlaista johtolankaa tai selkärankaa, mihin se nojaisi. Yksi tuolta, toinen täältä, tuolle sen verran, tuolle ei, nyt on pikkujoulut eikä ehdi raportoida, tuosta ei puhuttu mediassa mitään joten ohitetaan, tuon isä on mun hyvä kaveri joten antaa nyt olla.

  Jäällä nuo tuomareiden väärin viheltämiset ja viheltämättä jättämiset voi vielä antaa anteeksi, mutta ei tätä taustapirujen täyttä selkärangattomuutta.
   
  #37, iSing, Jan Koller ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 5. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  No, ei todellakaan ole ok. Kohta uidaan taas syvissä vesissä näiden pääosumien kanssa, kun rankominen lopetetaan. Yllättävän hidas on Liigan kurinpito oppimaan, jopa häkellyttävän hidas.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 6. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Samaa mieltä sanasta sanaan, tosin jotkut viheltämättä jättämiset ovat kyllä siinä rajoilla jään tasollakin.

  Ja vaikka sitten oman joukkueen pelaaja hyppytaklaisi, niin pitäisi aina vähintään jotain minuutteja tulla. Sen verran hönöä hyppiä kontaktitilanteissa.
   
 7. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ehdottomasti samaa mieltä.

  Tämä uusi tilannehuone on aiheuttanut sen että nämä taustapirut saa vapaasti nimettöminä puuhastella liigan nimen takana. Aikaisemmin joutuivat edes vähän näyttämään naamaansa hallilla.
   
 8. -ja- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Koita nyt ymmärtää ja ajattele asiaa Rautiasen näkökulmasta. Pakkohan se on hypätä, että osuu päähän, jos olis menny tilanteeseen hyppäämättä, olis osunu just ja just munan päähän. Itse pelissä oli viä vaarallisempi tilanne (Pena kaatu laitaa vasten oman maalin takana) josta selvittiin säikähdyksellä. No yhtä kaikki Rautiaiselle olisi muutaman pelin kyllä voinu antaa. Niin kun jo todettiin, paskinta on se että tilanne jää jäällä viheltämättä. Ei se enään lämmitä jos rikkova pelaaja on pelistä pois muita joukkueita vastaan.
   
 9. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Olisihan siitä pitänyt ainakin peli tulla. Suorastaan huumoria, että Suomi sai omasta tilanteestaan, jossa haki lähinnä kiekottomana syöttöpaikkaa pelikiellon, mutta Rautsi ei.

  Sitten vielä nämä Filppulat ja Parikat ihan ristiin.. ei ole linjaa Liigan kurinpidolla, ei sitten ollenkaan.
   
  Arturo ja Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.
 10. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:

  Tarvis vissiin hieroa peukaloa ja etusormea yhteen.
   
 11. Aika kohtuu hassun näköinen tilanne tuo Rautiainen/Blood. Taitaa olla ensimmänen kerta, kun näen Bloodin pelaavan kiekkoa eikä miestä, kun tulee tuommoinen valinnan paikka. Varmaan Rautiainenkin on tietoinen, että kohta saattaa kolista kun tavoittelee Bloodin edestä kiekkoa. Silti hän aiheuttaa pääosuman, joka ei ole niin selvä tilanne, etteikö sitä pidä tarkemmin tarkastella. Linja on kuitenkin ollut, että vaikka tilanne olisikin vahinko, niin pelikieltoja harkitaan. Hankala se on muutenkin perustella jotain tekoa sillä, että "toinen kuitenkin tekee jotain muuta kun se on juuri tuo kaveri". Kerrankin ymmärrän kollektiivisen linjasta valittamisen, koska vastaavanlaisista on tapaukset viety kurinpitoon ja usein sieltä on se peli tai 2 tullut sitten penaltiakin.

  Noin muutoin en pidä kurinpitoa samanlaisena vitsinä kuin aiemmin. Vaikka edelleenkään ei mene 100% tapauksista oikein, niin tällä kurinpitokokoonpanolla on tullut jokaisesta isosta rikkeestä merkittävästi todennäköisempää saada sanktioita. Vielä 5 vuotta sitten vieläkin suurempi osa rötöstelijöistä pääsi kuin koira veräjästä, mutta kyllä ihan takuuvarmasti pelotevaikutus on tällä hetkellä kovempi. Myöskin kurinpidon käsittelyyn menee herkemmin tavaraa, vaikka joku olisikin jonkun kummisetä.

  Onko tuossa parannettavaa? No totta munassa. Isossa kuvassa kuitenkin on menty eteenpäin pienestä taantumuksesta huolimatta.
   
 12. Aihio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Pelaajan koko on myös sellainen asia, joka ei saisi vaikuttaa tuomioihin. Katselin Hifk peliä ja silmiin pisti kuinka Iikka Kangasniemi pelasi koko ajan harmaalla alueella mailansa kanssa. Samalla tyylillä pelaten Ben Blood olisi istunut puolet pelistä jäähyaition puolella.

  Itselle tuli tästä Rautiaisen tilanteesta vähän samanlainen mieleen
   
 13. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Linjattomuus on vallitseva teema. Ihan vaan Ilveksen näkökulmasta tarkastellen, Eemeli Suomi sai huomaamattaan tapahtuneesta kolaamisesta pelikiellon kauden alussa, kun kaveri itse luisteli päin, Parikka sai tuuppaisusta pelikiellon, kun vastaavasta jätettiin juuri Filppula rankaisematta kokonaan ja nyt sitten kaikkein selvin Rautiaisen tilanne ei johtanut edes kakkoseen. Aivan käsittämätöntä uunoilua. Kyllähän tuosta nyt olisi pitänyt Rautsille 1-2 peliä tulla.

  Ei varsinaisesti kuulu tähän, mutta kohtuu koominen tapaus on myös tuo Ben Blood. Ei nyt minään kaikkein puhtaimpana pelaajana tunnettu sälli keräilee somessa videomateriaalia Rautiaisen taklauksesta. Taisi ihan hiukan mennä tunteisiin puutarhatontun taklaus. Tästä saadaan seuraava vaihe tälle kurinpitopelleilylle. Jatkossa pelaajat käyttänevät somea entistä enemmän mielipidevaikuttamiseen.
   
 14. kepardi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Keräilee somessa videomateriaalia? Eli siis mitä ja missä?
   
 15. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Bloodin twitter. Kysellyt faneilta videomateriaalia taklauksesta "jossa häntä taklataan naamaan".
   
 16. kepardi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Rottamainen temppu Rautiaiselta.

  Isolla miehellä ei näissä tilanteissa ole kuin hävittävää. Jos Blood olisi taklannut vastaan tai tehnyt yhtään mitään, olisi Rautiaisen päähän osunut joka tapauksessa joku Bloodin kehon osa. Jäähy ja mahdollinen jatkorangaistus selviö. Mutta nyt vaan otettava Liigan kurinpidon hyväksynnällä mukisematta olkapää naamaan ja eteenpäin.
   
 17. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Jep, Blood myös julkaisi somessa sen oman nilkkarallinsa ja laitaan törmäilynsä, koska haluaa haastaa Hakametsän jääntekijät, Bauerin luistimenvalmistajat ja joustokaukalon rakentajat oikeuteen.
   
 18. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Niin… oonkin tässä miettinyt asiaa vähän laajemmalti.


  Kurinpidon pitäsi olla erillään Liigan ja erotuomaritoiminnan organisaatioista. Kokonaan. Vähän JSN:n tavoin sen pitäisi olla asiantuntijoista JA maallikoista* koostuva elin, joka tekee ratkaisut. Se siis voisi antaa pelikieltoja myös tuomareille. Eli se ei koittaisi suojella ”omaa pesää” vaan olisi kaikkien yläpuolella ja täysin riippumaton elin. Siihen toki kuuluisi ex. tuomari joku ex. pelaaja, ex liigahallinnon/joukkueen hallinnon jäsen ja kiertävät kannattajajäsenet (ei tietenkään oman joukkueen otteluista voisi ottaa kantaa).


  Esimerkiksi jos tuomarin havaitaan tehneen virheen, se kerrotaan ja tuomaria huomautetaan tai pahoista mokista annetaan ”pelikieltoa”. Se voisi ottaa käsittelyynsä mitä tahansa kentällä tapahtuvaa. Kun se olisi ulkopuolinen elin, sillä ei olisi motiivia tehdä Liigan kannalta miellyttäviä päätöksiä, tai suojella tuomarin päänahkaa ja se linjaisi tod.näk. ilman näitä ulkopuolisia paineita ja suhteita paremmin tapahtumien suhteita tosiiinsa.


  *=faniesta.. koska nää tän sirkuksen masksaa ja nää tätä linjaa tulisi osaltaan olla vetämässä  (tilannehuonetta taas tulisi koskea perusteluvelvollisuus, kaiken päätökseen liittyvän kuvamateriaalin julkaisu jälkikäteen sekä päätöksenteko 3min kuluessa)
   
  vilho, Goljat & Arturo tykkäävät tästä.
 19. LiutunLätty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Meeppä takas sinne mouhijärvelle. Mitään rottamaistahan tuossa ei ollut. Täysi vahinko ja taivaankappaleet nyt sattu olee sillä hetkellä väärässä asennossa. Tuomittavaa toki. Jäähy olisi pitänyt tulla ja peli tai kaksi kakkua. Mutta mitään rottamaista sikailua tuossa ei ollut.
   
 20. Frölunda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Boston
  Lainaus:
  Poppoppop... Siel on Pentti ihan sekaisin
   
 21. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Jos veikata saa, niin Blood suorittaa kyseenalaisen taklauksen seuraavassa Ilves-pelissä. Saa nähdä, että kuka osuu linjalle.
   
 22. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Sama kuin axella, voin ymmärtää sen miten jäällä tilanne voi mennä nopeasti ohi, mutta sitä en ymmärrä kyllä yhtään miten videoita kelaamalla ei tuosta Rautiaisen taklauksesta löydä sitä OR:ää.
   
 23. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tämän näki jo viime kaudella miten Blood oli liigassa eri säännöillä mukana. Ben jos taklasi kovaa ja puhtaasti, siitä lensi suihkuun. Jos Bloodia taklattiin/rikottiin sääntöjen vastaisesti, niin tuomaria ei kiinnostanut vittuakaan. On tämä järkyttävää miten vastenmielisellä tasolla meidän liigassa on tuomaritoiminta ja kurinpito. Nimi selässä painaa aina enemmän kuin teot jäällä.

  Toivottavasti Blood kuittaa tämän ajamalla Rautiaisen levyksi kovaa ja puhtaasti.
   
  Soi Nana, HOOLIGAN_ & teba tykkäävät tästä.
 24. Old referee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomi, tuomarit
  Lainaus:
  Ainakaan lähempänä ollut päätuomari ei tuota Rautiaisen taklaista edes huomannut, vaan kääntää päänsä kiekon suuntaan, jolloin Blood ja Rautiainen jäävät katseen ulottumattomiin. En tiedä, kuinka päätuomareira on ohjeistettu, kumman pitää seurata tuollaiset kiekottomat tilanteet. Itse olisin sitä mieltä, että lähemmän tuomarin olis pitänyt katsoa kontakti loppuun saakka ja jättää kiekollinen tilanne toiselle tuomarille. Ihmeellistä, ettei Rautiaisen taklaus mennyt kurinpitoon, selvä pääosuma kuitenkin. Balsamia hiukan Ilves-faneille, jotka ovat näitä salaliittopuheita viritelleet ensimmäisestä Kärpät-pelistä asti ainakin.
   
 25. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Minä veikkaan, että Blood ja Rautiainen osuvat jäälle yhtäaikaa kovin usein seuraavassa keskinäisessä pelissä. Blood vaikuttaa mieheltä, joka ei tuota pääosumaa paina villasella. Eiköhän Rautiainen maksa teostaan vielä hintaa.