Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana david, 08.09.2017 klo 21.41.

 1. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Tilastoihin nuo jäävät, mutta kyse onkin kai siitä onko Blood rikkonut sen 106 minuutin edestä vai ei. Tähän vastaus on että ei ole, tilastot ovat eri asia. Ei Haapalakaan tehnyt 15 maalia, vaikka tilastoihin niin jäikin.
   
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Onko Karjalainen rikkonut 79 minuutin edestä? Onko Sailio 76 minuutin edestä? Onko Filppula kuuden minuutin edestä? Eikö Nenonen ole tehnyt vielä ainuttakaan rikettä? Siitä vaan kelailemaan jokaisen pelaajan jokainen vaihto läpi, onko mennyt joku rike ohi ja onko joku jäähy tullut syyttä. Blood on jäähypörssin kärki, tykkäsi porilaiset tai ei.
   
 3. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En nyt ymmärrä, miksi tämä menee sinulla näin pahasti hermoihin. Kysymys on yksikertaisesti siitä, että säännöissä on puutteita, ei tilastoihin kuulu jäädä olemattomia maaleja tai jäähyjä. Enkä nyt puhu yksittäisistä kakkosista vaan kurinpitodelegaation päätöksistä.
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Minulla menee hermoihin? Minua naurattaa, kuinka Ässä-fanit ovat kopanneet parin viime kauden Pelicans-fanien "Bloodia työpaikkakiusataan" -asenteen itselleen.
   
 5. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Edellisen viestin tyyli oli sellainen, että kuvittelin sinun hermostuneen. En tiedä muista Ässä-faneista, mutta itse huomautin ainoastaan säännöissä olevasta puutteesta.

  Kurinpitodelegaatio toteaa, että Bloodin taklaus on suoritettu kiekollisena pidettävään pelaajaan. Edelleen delegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan taklaus ei kohdistu taikka osu Sevästä päähän. Delegaatio toteaa, että kyse ei ole pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta vaan vartalotaklauksesta. Lisäksi kurinpitodelegaatio toteaa, ettei tilanteessa tapahdu sääntörikettä, jonka takia Bloodille tulisi määrätä ottelurangaistus

  Näin lukee kurinpitopäätöksessä. Tästä huolimatta Blood kärsi yhden ottelun pelikiellon kymppitilin täyttymisestä ja hänen tilastoihinsa lisättiin 5 + 20 min. Minusta näissä tilanteissa isot rangaistukset pitäisi nollautua, ei ole oikein että pelaaja kärsii todetusta tuomarivirheestä.

  Ässien Ben Bloodille ei määrätty pelikieltoa – katso video | Uutiset | Liiga
   
 6. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Tämä johtuu siitä, että vastustajat mystisesti kaatuvat Bloodin ollessa metrin päässä (kuva- ja videomateriaali ei riitä todisteeksi rikkeestä!) ja tuomarit sekä kurinpito on vetänyt vihkoon kaikissa tilanteissa, joissa Bloodia on rangaistu. Eli puhdasta syrjintää.

  Toisaalta ihan hyvä, ettei Blood ota ikinä kontaktia, sillä siinä tapauksessa kukaan neiti-vastustajista ei enää ikinä pystyisi pelaamaan. Eli kyseessä todella hurja mies, joka kuitenkin pelaa armollisesti ilman rikkeitä.

  Toivottavasti tässä viestissä oli nyt tarpeeksi sanoja ja rivejä, ettei joku vedä taas hernettä nokkaan.
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  En tarkoittanutkaan sinua vaan lähinnä viestejä kuten tämä:

  Lainaus:
  ----

  Lainaus:
  Tämä olisi kyllä aika mielenkiintoinen muutos. Tilastoihin tietenkin jäisi esim. nyt Ässille viiden minuutin alivoima, mutta pelaajan henkilökohtaiselta tililtä poistettaisiin tuo rangaistus. Mutta aletaanko sitten jokainen isompi rangaistus käymään ison delegaation toimesta läpi ja tehdään paljon muutoksia jälkikäteen? Esimerkiksi se mainitsemani Sailion ulosajo HPK-pelissä, hänkin sai ison rangaistuksen tyhjästä.

  Vielä vaikeampaa on poistaa pelaajlta maaleja, kuten vaikkapa Haapalta, kun sarjataulukkoon kyseinen maali kuitenkin vaikutti. Syöttöpisteet onkin paljon helpompi asia ja mielestäni niihin pitäisikin tarttua, mutta se on toisen ketjun asiaa se.
   
 8. Nigi Jäsen

  Lainaus:
  Nyt olet ottanut sitten tälläisen lähestymistavan Blood ja taklaukset -keskusteluun. Parempi, että et kommentoisi tähän asiaan enää mitään, koska suollat joka viestissä pelkkää paskaa.

  Olit pahasti väärässä Blood-Ruohomaa tapauksesta. Nyt olisi parempi vain sinun pakata kamat ja lähteä vähin äänin pois paikalta. :)
   
 9. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Samat sanat voi sanoa sulle ja muutamalle muulle täällä. Semmosta tuubaa tullut muutamalta porilaiselta tänne, et pakko oli alentua samalle tasolle. Mielestäni selkeä virhe, mutta näillä mennään eteenpäin. Puolestani asian vois jo jättää.
   
 10. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Jos noita jäähyjä poisteltaisiin jälkeenpäin, niin eikö alivoimalle joutuneen joukkueen pitäisi saada pelata myös se alivoima-aika uudestaan tasakentällisin? Tai jos femman aikana vastustaja tekee vaikka 2 maalia, niin nehän tulisi poistaa pöytäkirjoista, ja lisäksi tuo 5 minuuttia tulisi pelata uudestaan. Käsitykseni mukaan se kuitenkin on koko joukkue, joka sen rangaistuksen kärsii, ei yksittäinen pelaaja.
   
 11. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ei lähdetä nyt hassuttelu linjalle, kyse on pelaajan oikeusturvasta, pelikieltoa ei pitäisi tulla vääristä tuomioista.
   
 12. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Lainaus:
  Hienoa, että kykenet laskeutumaan alemmille tasoille. Kokeilepa vielä nousemista ja myönnä olleesi väärässä Bloodin Ruohomaata kohtaan suorittamassa ”taklauksessa”.
   
 13. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Blood on niin usein oikeasti pelannut rumasti, että varmasti "nimi selässä" kiinnittääkin helpommin huomiota kun jonkun sellaisen tekemiset, joilla ei vastaavaa rikehistoriaa ole. Ihan itse on maineensa ansainnut.
   
 14. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Lainaus:
  Itse pidän Bloodia lähinnä rasitteena Ässille juurikin jäähyherkkyytensä vuoksi, enkä itkisi itseäni uneen vaikka kesken kauden löytäisi tiensä uuteen seuraan. Ei silti tuomarointikaan parhaita arvosanoja saa, kun oikein myönnetään 1/3 rangaistuksista olleen virheellisiä...
   
 15. butler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  OT:
  En välitä Bloodista pätkääkään, mutta on porilaiset (ja aikaisemmin lahtelaiset) tässä kyllä ainakin osittain oikeassa. Kyllä Pena saa aika paljon helpommin jäähyjä kuin muut ja vastaavasti Penaa saa kyllä rikkoa enemmän kuin muita. Tämä noin neljän pelin otannalla, joten mikään kovin kattava analyysi ei ole kyseessä.
   
 16. Olkku Jäsen

  Lainaus:
  No miten sä sen hoitaisit, pelaajan oikeusturvan huomioon ottaen?
   
 17. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jos kurinpitodelegaatio antaa vapauttavan päätöksen, isot rangaistukset poistetaan pelaajan tilastoista.
   
 18. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Kuvitteletko oikeasti Liigan ohjelmistotoimittajan pystyvän toteuttamaan sellaisen ominaisuuden tilastosoftaan että tuo onnistuisi?
   
 19. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Uskoisin että tässä nyt tarkoitetaan kymppitiliä. Sillä nyt ei ole merkitystä vaikka ne minuutit sinne virallisiin tilastoihin jää. Kymppitili taas on pelkkä tukkimiehen kirjanpito jossakin Liusjärven pöytälaatikossa, siitä mielestäni voisi sen aiheettomasti tulleen tolpan kumittaa pois. Olisi oikeudenmukaista, eikä haittaisi ketään.
   
 20. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Miten toimittaisiin muiden väärien kymppien kohdalla? Pelaajille valitusoikeus näistä ja sitten katsellaan esimerkiksi, oliko kyseessä selästä taklaaminen vai olisiko laitataklaus ollut oikeampi rangaistus? Käytöskympeistä tuomarilta pitäisi tulla sanatarkka lainaus kahden todistajan tukemana tai pelaajan oikeusturva kärsii.

  Tuomarit tekevät virheitä, se on ikävää pelaajien oikeusturvan kannalta.
   
 21. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jos kuripitodelegaatio tekee isosta rangaistuksesta vapauttavan päätöksen, annettu rangaistus ei vaikuta kymppitiliin. Yksinkertaista, ei valituksia, ei muutosta nykyiseen käytäntöön, ainoastaan kuripidodelegaation päätös huomioidaan.
   
 22. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Tuo asettaisi pelaajien oikeusturvan aika eriarvoiseen asemaan. Toisilla on mahdollisuus puhdistaa maineensa ja kiillottaa kilpensä, muut joutuvat kärsimään likaisina ja törkyisinä lopun uransa. Miksi vaadit pelaajille epätasa-arvoista kohtelua samalla paasaten oikeusturvasta?
   
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ensinnäkin, kaikki isot rangaitukset käsitellään kurinpitojärjestelmässä, ei olisi vaikeaa ottaa käyttöön tapaa, jossa perusteettomat kympit poistettaisiin pelaajilta. Toisekseen, pelaajilla on jo nyt oikeus valittaa tuomioista urheilijoiden oikeusturvalautakuntaa.
   
 24. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Ulosajoon johtaneet kyllä, mutta esim. käytöskymppejä ei. Eikä pieniä jäähyjä lainkaan. Entä tilanne, joka ei ottelussa johtanut jäähyyn, mutta tuomittiin jälkikäteen esim. 3 ottelun pelikiellon arvoiseksi rikkeeksi. Olisi kuulunut lentää pihalle jo ottelussa eli kymppitili olisi saanut täytettä, mutta nyt ”pääsee kuin koira veräjästä” ja selviää pelkällä pelikiellolla.
  Jos jotain aletaan korjata on syytä korjata se kunnolla alusta loppuun eikä vähän vain rapsutella ruostetta yhdestä kohtaa pois. Oikeusturvan tulee olla kaikille samanlainen.
   
 25. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:

  Vertaatte nyt omenoita ja appelsiineja. Ymmärrän pointin, että jää muita, kuten eo. esimerkkisi osoittaa, tilanteita joissa ei mene ns. ihan oikein. Mutta ei se mielestäni ole millään tavalla epäoikeuden mukaista. Johtuu siitä, että se on kaikille sama sen tilanteen mukaisesti.

  Jokainen pelaaja on noissa samanlaisissa tilanteissa kyllä samalla viivalla, tilanteissa toisiinsa nähden toki voi olla eroavaisuuksia. Mutta eihän laitataklauksen isompaa jäähyäkään voi itkeä sillä, että kampista saa vain pelkän kakkosen, epäoikeudenmukaista!

  Minusta tuo, että kurinpidon todetessa ettei mitään syytä rankkuun - poistaisi saadut kympit esim. olisi askel oikeaan suuntaan eikä millään tavalla kenenkään oikeusturvaa polkevaa siinä mielessä, että jokainen pelaaja _siinä samassa tilanteessa_ saisi saman kohtelun. Sitten taas tuo toinen tilanne, jota kuvaat jossa "pitäisi tulla" lisää, siinä ollaan myös kaikki samassa junassa ettei niitä tule.

  Tosiaan, olisi se minusta sentään parempi kuin nyt, vaikka jäisikin muutama tälläinen saman tyyppinen jäljelle. Ei kuitenkaan eriarvoista pelaajia, kunhan vaan vertaillaan samanlaisissa tilanteissa.