Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana david, 08.09.2017 klo 21.41.

 1. syöttökone#19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Hyvin täällä vedetään taas. Missään nimessä tuo ei osunut päähän, eikä Ruohomaa sen takia tuonne "makoilemaan" jäänyt. Lääkäri en ole, mutta jonnekkin tuonne niskan ja olkapään välimaastoon tuo isku tuli ja Ruohomaa tilanteen jälkeen ja pitkin loppupeliä kättään piteli vaihtoaitiossa. Sinällään huvittavia nämä porilaisten kommentit filmauksesta. Jos filmaamisesta puhutaan niin illan säälittävin suoritus oli Lambergilta, kun ei tarvinnut edes kärppäpelaajan mailan nousta kuin metrin jään pinnasta niin tämä jo naamaa pitelee ja tuomaria kohti katsoo.

  Mutta vielä tuosta tilanteesta, niin ilman muuta olisi pitänyt jäähy antaa joko estämisestä tai väkivaltaisuudesta. Mutta näitä tuomarivirheitähän tulee 5-10 per peli, niin ei voi olettaa, että kaikkia puhallettaisiin, kun ei siellä neljä silmäparia luonnollisestikaan voi kaikkea nähdä.

  Kurinpito varmaan päättää taas, jo pelkän nimenkin perusteella, että tuleeko kakkua ja kuinka paljon, jos on tullakseen.
   
 2. Chickendinner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
  Lainaus:
  Miksi ihmeessä Bloodille pitäisi tulla jäähy siitä, että kiekoton Ruohomaa katselee vain kiekkoa ja luistelee suoraan Bloodin luistelulinjalle tätä päin?

  Siellä se tehoilusta huolimatta sama vanha mestispelaaja aika ajoin tulee pinnalle näköjään. Ei näin voi ammattilaiskaukaloissa pelata.

  Mikään ei tue myöskään päähän kohdistuvaa taklausta. Ei mikään käytössä oleva kuvamateriaali, eikä Ruohomaan käytös tai myöskään se että heti perään oli taas jäällä normaalisti. Päivän selvä yritys huijata tuomaristolta iso rangaistus ja tämä valitettavasti lisääntyvä makoilu- ja kaatuilutrendi on hyvin vastenmielistä ja huolestuttavaa sekä vie lajia väärään suuntaan.
   
 3. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Siis kyllähän tuossa Blood selkeästi rikkoi vähintään estämisjäähyn arvoisesti. Ruohomaa ei kiekottomana tietenkään odota mitään kontaktia, kun taas Blood varmasti näkee Ruohomaan ja kuitenkin jostain syystä ojentaa kyynärpäänsä ruohomaan niskan seutuville täysin yllättäen. Vaikka osuma ei kovin kova olekaan, tulee se täysin puun takaa ja saa Ruohomaan hetkeksi puhaltelemaan.
   
 4. Chickendinner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
  Lainaus:
  Silloin varmaan kannattaa katsella vähän minne ja ketä päin luistelee eikä 10m päässä olevaa kiekkoa. Pelaaja on itse vastuussa omasta luistelulinjastaan. Amatöörimäistä surffailua Ruohomaalta ja siihen päälle komeat kierittelyt.
   
 5. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Kiekottomien kontakteja olen vastustanut kiivaasti ja vastustan edelleen. Eilisen lasken kuitenkin kahden pelaajan törmäykseksi, jossa tosiaan Ruohomaa saattoi hämmentyä tilanteen yllättävyydestä. Kontaktia päähän en havainnut hidastuksista, ennemmin olkapäähän. Mutta Ruudun hidastusten laatu on heikentynyt, joten pidätän oikeuden muuttaa mielipidettäni paremman tiedon varassa.

  Tällä hetkellä näyttää siltä, että Ruohomaa kokeili, vieläkö viiden minuutin ylivoiman saa ottamalla nenästään kiinni, kun Blood on kentällä. Nimittäin jos osuma tulee olkapäähän, miksi ottaa kasvoistaan kiinni ja parantua alle minuutissa ilman lääkärin kosketustakin?

  Onnellisinta toki on, jos/kun Ruohomaalle ei käynyt mitään. Vastoin synkkiä epäilyksiä se ei ole tarkoituksena eikä toivottava asia. Poislukien taklaukset oikeasti päähän ovat törmäykset ehkä ikävimpien joukossa seurauksiltaan.

  Jännä yksityiskohta on, että Mikko Manner ei sanallakaan puuttunut tähän lehdistötilaisuudessa. Toki mehukkaimmat jutut varmaan kuullaan sen ulkopuolella. Silti oletan, että virallisesti Manner olisi lausunut jotain, jos olisi kokenut jääneensä ilman viiden minuutin ylivoimaa.

  Loppuun muokattakoon vielä se, että ellei tänään sunnuntaina kuulu mitään ilmoitusta kurinpitokäsittelystä Bloodin osalta, sammuu viimeinenkin toivon aurinko Oulussa. Surullista sinänsä, kun muutenkin elellään vuoden pimeintä aikaa. Sitten järjestelmäkin pettää.

  Lainaus:
  Valtaisaa määrää kieriskelyä itse en havainnut kummaltakaan, oikeastaan Ruohomaan tilanne oli ainoa, missä vedettiin happea. Näissä kommenteissa vedotaan todennäköisesti Juha Koiviston saamaan koukkaamisjäähyyn (Matushkin meni helposti nurin), mutta unohdetaan täysin Juuso Wallin tilanne samasta pelistä. Hyvin identtiset tilanteet, mutta oululaisten saama jäähy on liigahistorian suurin oikeusmurha.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017 klo 10.10
 6. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Kuolleesta kulmasta kiekottomaan pelaajaan ja sä siirrät vastuun Ruohomaalle? Vahvasti kyllä vedät! Illan komeimmat kierittelyt nähtiin kyllä Ässien leiristä.
   
 7. Chickendinner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
  Lainaus:
  Surkeaksi menee jääkiekko, jos kaikki pelaajat surffailevat kentällä katse kiekossa täysin tietämättöminä mitä ympärillä tapahtuu ja vailla mitään vastuuta omasta tekemisestään. Sitten jokaisesta pienestäkin osumasta mennään maihin ja kalastellaan jäähyä. Ikävä kyllä tähän suuntaan viedään peliä tällä hetkellä.

  Ruohomaalla on katse muualla ja luistelee itse Bloodia päin. Kyseessä ei missään nimessä ole taklaus vaan törmäys, johtuen Ruohomaan amatöörimäisestä ja vastuuttomasta surffailusta.

  Edit. Kaikki kierittelyt ovat tuomittavia, myös Ässäläisten. Itse en sellaista eilen nähnyt, mutta keskittymiseni ei ollut koko 60 minuuttia täysin pelissä. Jos näin on kuitenkin käynyt niin samat sanat pätevät siihenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017 klo 10.07
 8. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Minusta tuossa Bloodin kyynärpää osuu Ruohomaan vasemman posken seutuville. Vai mitä mieltä olette?
   

  Liitetyt tiedostot:

 9. Chickendinner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
  Lainaus:
  Täysin mahdotonta sanoa tämän kuvan tai ruudun materiaalin perusteella. Toki tarpeeksi vahvat värilasit mahdollistavat aina paremman kuvakulman.

  Kuvan perustteella sanoisin Bloodin asennon olevan varsin tyyppillinen kaarreluistelun aloitustilanne, eikä suinkaan taklaavan pelaajan asento.
   
 10. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Lainaus:
  No minusta ei ole mahdotonta sanoa, vaan kyllä tuosta aika selkeästi pystyy asian näkemään. Noista värilaseista olen samaa mieltä, puolin ja toisin.
   
 11. Chickendinner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
  Lainaus:
  Omistani tosiaan puuttuu tuo röntgen-ominaisuus.
   
 12. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Jos tuosta kuvasta ei näe kyynerpään osuvan päähän, niin täytyy olla joko sokea tai täys idiootti. Tuon kuvan jälkeen ihan turha puhua mistään värilaseista.
   
 13. Scissors Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Jos tuosta stillistä ei näe osumakohtaa tarpeeksi selkeästi niin voi varmaan oman viissenttisensä jättää laittamatta. Päähän tulee kyynerpää. Kakkua vaan kun ei osaa kunnioittaa vastustajaa edelleen.
   
 14. madeOFspade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Eipä tuosta kuvasta osumaa kyllä näe. Ruohomaan pää blokkaa näkyvyyden.

  JOS tuo osui päähän, niin Kärppien lääkäreille ehdottomasti joku toimintakielto. Tuollaisen mahdollisen pääkontaktin jälkeen ei missään nimessä saa antaa lupaa pelaajalle pelata heti minuutin päästä.
   
 15. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Herrasmies Kallionkin tempusta näki aivan selvästi, että kuuppaan osui, eikä tullut bänniä. Miksi tälle ylevälle pelurille ei annettu tuolla mainitsemallasi periaatteella kaakua?
   
 16. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Joo, Bloodin olisi pitänyt kunnioittaa pelitapahtumaa ja lähteäkin yllättäen sirklaamaan kohti omia eikä pitää omaa linjaa tai viisikkoa ylipäätään kasassa. Mitään muutahan Blood ei tehnyt kuin luisteli edes katsomatta eteen pakittanutta Ruohomaata. Maila voi luiskahtaa vaikka anukseen vahingossa, jos siihen peruuttaa valmiiksi rasvattu reikä paljaana. Ainoa joka ei kunnioittanut vastustajaa tai peliä oli kauden parhaat filmit vetänyt Ruohomaa. Todellinen yllätys että tuomaristo ei ostanut tätä esitystä.
   
 17. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Lainaus:
  Blood ei tehnyt mitään muuta väärää, kuin ojensi kyynärpäänsä liian ylös ja osui Mikaelia leukaan. Tästä olisi tuomarin pitänyt tuomita 2 minuuttia estäminen tai 2+10min päähän kohdistuva taklaus. Ei sen kummempaa. Nythän Blood selvisi kuin koira veräjästä ja alusti vielä seuraavassa vaihdossa Ässien johtomaalin
   
 18. RaikkA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässässäsäsä
  Lainaus:
  Mää katsomassa takaapäin kuvatuista stilleistä osumakohtaa. Siellä on ihan liikkuvaakin kuvaa tarjolla, josta näkee tilanteen vallan mainiosti. Suosittelen katsomaan sen videon tilanteesta vaikka kirjaston koneella, jos omalla atk:lla ei näe kuin nämä rakeiset still-kuvat.

  Edelleen peukkua tuomareille, kun käsilaukkupojan makoilut eivät menneet läpi.
   
 19. Scissors Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Kallio olisi ansainnut kieltoa mutta ei sitä saanut. Bloodin sikailuhistoria on merkittävämpi eli ihan senkin vuoksi muikkaria. Muiden turvallisuus vaarassa alituiseen kun tämä ajatteluvaikeuksista kärsivä aikapommi on jäällä.
   
 20. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Samalla logiikalla Ruohomaalle olisi kuulunut 2min estämisestä, vai onko hänellä oikeus tulla blokkaamaan kiekottoman Bloodin luistelulinja? Tilanteessa ei tapahtunut muuta kuin perinteinen kiekottomien törmäys, usein näistä tosiaan tuomitaan jäähy sille pystyyn jäävälle, ihan sama miten tilanne kehittyy. En kyllä tajua miksi Blood on syyllinen törmäykseen missä pelaaja yllättäen peruuttaa suoraan eteen. Tähän soppaan kun lisää toiveet jostain kymmenen pelin pelikiellosta, jengi kohtuu kassalla.

  Edit:

  Lainaus:
  Itse olen nähnyt viimeisen kahden kauden aikana Kalliolta enemmän selviä päähän kohdistettuja niittejä mitä Bloodilta. Mutta Kalliohan on se herrasmiespelaaja ja Blood sika, mitä ikinä tekeekin.
   
 21. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Teet nyt kyllä aika pellen itsestäs. Ja kuka täällä on vaatinut mitään 10 pelin banneja? Nyt vaan pääs rotta kuin koira veräjästä.
   
 22. Jussizip Jäsen

  Lainaus:
  Kuva on loppujenlopuksi aika huono taklaustilanteissa kertomaan totuutta. Tuosta ei pysty kyllä sanomaan onko kyynärpää osumahetkellä päässä kiinni vai onko se kontaktin jälkeen noussut ylös pään korkeudelle. Tuo pitäsi nähdä parista eri kuvakulmasta kunnon hidastuksena.

  Ymmärrän tietysti, että kokee omien kohdanneen suuren vääryyden ja "hyi vittu Ben Blood" mutta en tiedä miten kukaan voi sanoa tuosta kuvasta mitään absoluuttista totuutta. Hyvä ettei Ruohomaa kuitenkaan loukannut tilanteessa, vaan pelasi heti seuraavassa vaihdossa normaalisti ja pelin loppuun asti.
   
 23. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Tosiaan, harmi kun tuosta filmailusta ei anneta mitään sakkoja vaikka onkin alhaisinta sontaa mitä kentällä voi tehdä. Bloodin maine sikana on ihan ok verrattuna näihin Ruohomaan kaltaisiin tissiposkiin, tuskin ihan vahingossa on eksynyt tuo neidin maine ko. herralle. Uutta matoa vaan koukkuun ja seuraavassa pelissä taas luistelemaan takaperin ympäri kenttää odottaen että joku luistelee päin.
   
 24. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Lainaus:
  Minä taas en ymmärrä, miten osa porilaisista kertoo absoluuttisena totuutena, että Ruohomaa filmaa räikeästi tilanteessa.
   
 25. Hecquefeuille Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jos jälki oli todella rumaa niin Ruohomaa ei olisi seuraavassa vaihdossa jäällä ollut.