Kyseenalaiset taklaukset ja mailaniskut Liigassa kaudella 2023–2024

  • 465 096
  • 4 231

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eihän tähän oikeastaan mitään muuta sanottavaa kuin jokainen voi kuunnella Jalosen ja Pesosen kommentit pelin jälkeen. Varsinkaan ensin mainitulla ei kyllä ole minkäänlaisia sympatioita Tapparaa kohtaan, niin luulisi täällä tyhmempienkin tajuavan ettei oli melkoinen ylilyönti heittää Halloran ulos.

Vastaavista kirvesisakuista paljaalle ranteelle on kyllä ennenkin vitosia annettu. 2+2 olis kelvannut myös. Clededing sai takaa käsivarteen hitasusta 5 peliä. Siihen verrattuna 1 peli olis paikallaan. Loppu kaudesta ei tule. Eikä pidäkkään. Pelissä 5min on oikein. Jos vähän vähentäs tota huitomista, kun noita tulee. Ei kiekkoa voi pois ottaa lyömällä kirvesiskua ranteille.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Samaa minäkin olen miettinyt, kun vuosia palstalla on huudettu Liigan suosivan Tapparaa.

Itse en ole tuollaista havainnut. Olen lukenut, että tuomarilinja saattaa suosia tiettyjä joukkueita näiden pelitavan myötä, mutta se on eri asia kuin tietoinen joukkueiden suosiminen tai sen väittäminen.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Jalosen Jukka oli sitä mieltä, että Halloranille olisi riittänyt kakkonen ja Gregoirelle olisi kuulunut vitonen.
Samaa mieltä oli myös Pesonen.

Jalosen ja Pesosen mielestä "yritti pelata kiekkoa eikä ollut viikate".

Löi yläkautta ranteeseen hanskan yläpuolelle ja osumakohta oli noin 70 cm jään tasosta. Kiekko oli kolmen metrin päässä. Kiekkoa tavoitteli juu.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Itse en ole tuollaista havainnut. Olen lukenut, että tuomarilinja saattaa suosia tiettyjä joukkueita näiden pelitavan myötä, mutta se on eri asia kuin tietoinen joukkueiden suosiminen tai sen väittäminen.
Ei tarvitse esim. tässä ketjussa mennä Baptisten kurinpitopäätöstä kauemmaksi. Kuulemma minkä tahansa muun joukkueen pelaaja olisi saanut paljon pidemmän pelikiellon.
 

jaajaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Espoo
En tiedä sokaisevatko värilasit, mutta mielestäni tuo Halloranin vitonen ei ollut vääryys. En olisi tosin valittanut kakkosestakaan, mutta mielestäni noista pitäisi aina jakaa vitonen. Jos lyöt yläviistosta tuollaisella voimalla (voimaa oli, vaikkei mikään kirvesisku), niin pitäisi olla 100% varma ettei osu käsille. Kun maila tulee tuollaisessa kulmassa, kasvaa siinä selkeästi todennäköisyys sille, että osuu suojattomalle alueelle, versus esimerkiksi takaapäin tulevat kopautukset, joissa lapa on samansuuntaisesti käden kanssa, jolloin osuu käytännössä aina suojaan tai hanskaan.

Tuossakin Halloranilla olisi ollut myös kiekko pelattavissa, mutta päätti iskeä mieluummin Frimania mailaan, mutta osuikin käsiin. Sääntökirjan mukaanhan mailaankin osuneesta huitaisusta olisi pitänyt tulla kakkonen, mutta Liigan linjalla kun huitomisia ei juurikaan vihelletä (ellei osu käsiin), niin se on johtanut tuohon. Jos tuosta olisi 100% tuomio ollut vähintään kakkonen, niin eiköhän Halloran olisi jättänyt huitomatta.
Mitenkään en yllättynyt, että Kiikarilta lähti ottelu lapasesta. Ainahan jää sitä ja tätä näkemättä, mutta isoista mokista ensiksi jäi viheltämättä, kun Mäntymaa taklasi Granathin pää edellä laitaan. Onneksi siinä ei ollut paljoa vauhtia, mutta Kiikari sai okulaarinsa zoomattua tilanteeseen vasta, kun Granath lähti kostamaan. Olisi Granathin kait pitänyt jäädä kierimään jäälle ja sitten lopulta kömpiä ylös ja lipua pääpainuksissa vaihtoaitioon ja pidellä siellä jääpussia niskassaan.

Sitten seuraavaksi vain kakkonen Raitaselle, kun ajeli Tapparan miehen tullen tilanteeseen ulkopuolelta kuin tavarajuna tasoristeykseen. Taas olisi kait pitänyt jäädä jäänpintaan sätkimään vastustajalle vitonen vai oliko taklattavan paidassa vaan väärä logo?

Sitten kun Halloranin huitaisu tuli, niin arvasin heti, että nyt avautuu "päätyovet", kun Kaukokiikari luisteli okulaarit huurussa videoita kelailemaan. Ei ehkä linjan mukainen 5 min, mutta kyllä tuollaisista saisi 5 min antaa aina minun mielestä.
Mutta tosiaan taas ne aikaisemmin Ilvekselle viheltämättä jääneet vitoset on ne mitkä kaihertaa. Gregoisen mailanisku munille oli aika rottamainen. Tiesi, että pääsee kuin koira veräjästä, kun peliaika ei tule riittämään tasoitukseen. Tuosta olisi hyvä pistää nauhat kurinpitoon ja kakkua sen verran, että jää pleijareiden eka kierros väliin ja hyvällä tuurilla toista kierrosta ei edes tule.
Sitten se paljon porua aiheuttanut Baptisten nyrkinisku Pelsupelaajan kypärään. Ensiksi vastustaja rikkoo roikkumalla jalassa, kuin kiimainen koira ja sitten puusilmä fanit huutelee viikkojen mittaista kakkua "poikkarista" niskaan. Kakkonen oli oikea tuomio, mutta olisi pitänyt tulla 2 min molemmille. Eihän tuolla kurinpidolla ole mitään uskottavuutta, kun julkisuuspaineessa sitten leivottiin tuosta tilanteesta matsin pelikielto ja pahemmista tilanteista ei aikaisemmin ole tullut edes jäähyä. Niin ja samassa matsissa jo ensimmäisen erän alussa Blood tai joku toinen Pelsu pelaaja roikkui ihan samalla tavalla Tapparan pelaajan jalassa eikä siitäkään tullut estämisestä jäähyä. Että tavallaan linjassa. Saat roikkua vastustajan jalassa, jos olet perseelläsi jäänpinnassa. Kait tuo lukee sääntökirjassa.
 

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jalosen ja Pesosen mielestä "yritti pelata kiekkoa eikä ollut viikate".

Löi yläkautta ranteeseen hanskan yläpuolelle ja osumakohta oli noin 70 cm jään tasosta. Kiekko oli kolmen metrin päässä. Kiekkoa tavoitteli juu.

Jalonen myös lässytti, että ei ollut tahallinen. Mitä se sekoilee. Koska korkeissa mailoissa tai mailalla lyömisissä jotain tahallisuutta mietitään? Osuuko vai eikö. Pelaaja vastaa mailastaan.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Pennasen syytähän tuo on, ettei Halloranin isku mennyt kurinpitoon. Olisi pitänyt raivota pressissä miten Friman on teho-osastolla letkuissa, ura paketissa ja arkkuakin varoiksi jo katseltu.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Saisiko tähän ketjuun linkit, josta näkee pelikierroksen törkytemput? Helpottaisi aina, kun näkisi, eikä tarvisi hakea. Kiitos!
 

Apheu

Jäsen
En tiedä oletko ihan tosissasi, tuskin olet mutta jos olet niin kannattaisi vähän himmata narua. Miksi ihmeessä Liigan intresseissä olisi saada juuri Ilves RUNKOSARJAN voittajaksi :D eihän tuolla ole hevonvitun merkitystä mihinkään.
Ihmeellistä jos viimeisen kahden mestaruuden voittaneen joukkueen kannattajalla on noin paha olla että täytyy jotain ihmeellisiä salaliittoteorioita levitellä. Tappara hävisi tänään ihan omaan huonouteensa mutta meinasi selvitä jatkoajalle. Halloran hoiti homman kuitenkin niin ettei päässyt.

Pahoittelut, tunteet taisi nyt vähän sokaista pelin jälkeen. Ei tässä muuten mitään hätää, enkä halua mitään salaliittoteorioita levitellä.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Miksi kerrot kiekon olleen kolmen metrin päässä? Eihän se pidä alkuunsa paikkaansa.
Pyydän anteeksi. Kiekko oli vain metrin päässä. MUTTA

Pelaaja ei kuitenkaan yrittänyt pelata tuota metrin päässä olevaa kiekkoa vaan löi suoraa käteen.
 

axe

Jäsen
Pyydän anteeksi. Kiekko oli vain metrin päässä. MUTTA

Pelaaja ei kuitenkaan yrittänyt pelata tuota metrin päässä olevaa kiekkoa vaan löi suoraa käteen.
Kyllähän sää ny ulkojääkinginä tiedät, että joskus kiekon omille saadakseen pitää pelata se maila pois, nyt kävi huonosti ja osui käteen. Hyvä esimerkki siitä, että aina ei tarvitse tai kannata pelata kiekkoa, on Ilveksen päivän eka maali, jossa Suomi ei välittänyt kiekon pelaamisesta vaan piti ainoastaan huolen, ettei Kemiläinenkään siihen pääse.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Halloran 5+20 oikein, mutta ei kurinpitoon oikein.
Gregoire olisi pitänyt antaa 5+20, mutta ei senkään kurinpitoon olisi pitänyt mennä.

Onneksi peli nyt ei ratkennut näihin. Koska Halloranin viikate nyt oli selvä 5+20.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jalonen myös lässytti, että ei ollut tahallinen. Mitä se sekoilee.
No tuo Jalonen on ammattilainen, joka on keskittynyt oikeisiin asioihin ja menestyksekkäästi ja niihin ei kuulu tuomaritoiminta. Ulalla oleminen on tässä asiassa valmentajalle oikeesti meritti, kun on keskitytty siihen millä on merkitystä.
Jos esim. meidän leiristä Pakarinen paljain käsin repisi jonkun pään irti, Jalosen komentti studiossa voisi hyvin olla, että "Irtosi tosi helposti ei voi olla jäähy"... näin siis hieman tunnelmaa keventäen... "irtopäitä IFK:n pelissä nään jo otsikon"... kenen lauluun rimmaa???
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös