Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 896 266
  • 21 696

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Devin Townsend on nero.
Esim. ZTO ja Addicted olivat jo ilmestyessään kovia ja nyt n.10v myöhemmin vain paranevat. Sen sijaan moni muu 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen bändeistä on unohtunut eikä enää uusintakuunteluilla jaksa sytyttää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Sami Yaffan omaelämänkerran innoittamana kuuntelussa bändi nimeltä Jetboy ja heidän debyytti Feel the Shake. Perus kasari-tukkaheviä.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Trees of Eternityn ensimmäinen ja valitettavasti viimeinen albumi, Hour of the Nightingale, on kuuntelussa. Kyseessä on Swallow the Sun kitaristi Juha Raivion ja hänen edes menneen puolisonsa, Aleah Stanbridgen perustaman yhtye. Kuulostaa aika paljon Swallow the Sunilta kauniilla naislaululla ja ilman ihan raskaimpia elementtejä. Ensimmäisen kerran vasta levy pyörimässä vähän taustamusiikkina ennen kun pääsee uudestaan kuuntelemaan ajatuksen kanssa. Kyllähän tämä saa ajoittain isolle miehelle kyyneleen silmä kulmaan. En tiedä johtuuko enemmän kauniista musiikista vai ajatuksesta, että laulaja menehtyi syöpään puoli vuotta ennen levyn julkaisua vai niiden yhteisvaikutuksesta. Ei ehkä hilpeintä bilemusaa, mutta sopii hyvin pimeisiin talvi-iltoihin.

Siinä on muutama maistiainen ja koko levy, jos kiinnostaa

Trees of Eternity: Broken Mirror (Official Lyric Video) - YouTube
Trees of Eternity: A Million Tears (Official Lyric Video) - YouTube
Trees of Eternity - Hour of the Nightingale (2016) (Full Album) - YouTube

On hyvä levy. Suosittelen!
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nightwish Live at Wacken Open Air 2013 HD Full Concert - YouTube

Siinä on melkoinen puolentoista tunnin henkinen orgasmi. Jotta ei jää liian likaista vaikutelmaa niin ilman käsiä siis. Jostain syystä Nightwishin musiikki on alkanut uppoamaan vasta hiljattain, onko mun musiikkimaku muuttunut kevyemmästä -> raskaaseen ja siitä taas -> melodisempaan, who knows.

Vaikka NW on kai ihan hyvin maailmalla myynyt, niin silti tuntuu että hieman aliarvostettu bändi. Kategoriassa riittää tarjontaa, mutta kyllä tuo mun korvaan poikkeaa monella osa-alueella siitä massasta. Oopperanainen sai kenkää ja se söi varmaan fanikuntaa, mun korvaan tuo NW:n omalaatuisuus tulee Holopaisen sävellyksistä eikä niinkään laulusta tai mahdollisesta laulajasta.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Jostain syystä Nightwishin musiikki on alkanut uppoamaan vasta hiljattain, onko mun musiikkimaku muuttunut kevyemmästä -> raskaaseen ja siitä taas -> melodisempaan, who knows.

Itse sytytin Nightwishiin kunnolla vasta Floorin tultua mukaan. Sattumalta näin juuri tuon Wackenin keikan lopun YLEltä ennen jonkun urheilulähetyksen alkua. Ghost Love Score oli menossa ja kyllähän siinä lopussa väkisinkin leuka tippuu lattiaan. Se viimeinen 2 minuuttia on takuulla sykähdyttävin musiikkihetki, jonka olen kotisohvalta kokenut. Albumiversiota on lähes mahdoton kuunnella tuon jälkeen. Ei tule mieleen, että mitään biisiä oltaisiin "tuhottu" (positiivisessa mielessä) noin pahasti livenä varattuna verrattuna albumiversioon. Ei tainnut olla Tarjan idea, että lähtee siinä vaiheessa lavalta, kun Floorin tykitys lähtee käyntiin vaan maestro koskettimien takana tuon päättää.

Jostain syystä Tarja ei säväyttänyt samaan tyyliin vaikka olikin osa syynä siihen, että bändi nousi kovaan suosioon ja erottui joukosta. Ehkä niitä vanhojakin levyjä voisi alkaa taas kuuntelemaan, jos jossain vaiheessa haluaa vaihtelua Floorin livedominointiin.

Nyt kuuntelussa ja katselussa hollantilainen musiikkispektaakkeli ulkolaisilla laulajavahvistuksilla. Tosin DVDltä ilman venäläisiä tekstejä.

AYREON - The Theater Equation 2016 - русс субтитры - YouTube

Tuossa vielä yksittäinen pätkä jos ei kokonaan jaksa katsoa

The Theater Equation Day Twelve Trauma Live in Rotterdam in September 2015 HD - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Fall Of Efrara - Inle. Tuo levy jäi valitettavasti bändin viimeiseksi ennen hajoamistaan, mutta nauttii omassa genressään melkoista kultti -suosiota. Varsinkin @Ollakseni voisi lämmetä tälle yhtyeelle. Dynaamista, erittäin raskasta jumitusta. Joku Cult Of Luna varmaan referenssinä lähinnä, mutta näilläkin on täysin omaa soundia.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Nyt jotenkin huolestun itse itsestäni. Löysin pätkän Yön juhlakeikalta Espoosta. Yötä kohtaan poden vahvaa viha-rakkaussuhdetta varsinkin Ollin viime viikkojen toilailujen takia. Toisaalta mikään ei poista alkuaikojen hyviä biisejä (Hakulinen kun oma lukunsa).

Toni Wirtaselta kova veto tämä Pieni ihminen suuressa maailmassa: Yö feat Toni Wirtanen - Pieni Ihminen suuressa maailmassa - YouTube
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Fall Of Efrara - Inle. Tuo levy jäi valitettavasti bändin viimeiseksi ennen hajoamistaan, mutta nauttii omassa genressään melkoista kultti -suosiota. Varsinkin @Ollakseni voisi lämmetä tälle yhtyeelle. Dynaamista, erittäin raskasta jumitusta. Joku Cult Of Luna varmaan referenssinä lähinnä, mutta näilläkin on täysin omaa soundia.
Laitetaan korvan taakse tämä vinkki. Kuulostaa sopivalta.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On mennyt ohi, että The Jesus and Mary Chain on julkaisemassa maaliskuussa uutta levyä lähes 19 vuoden tauon jälkeen ja ensimmäinen maistiainen siltä tuli ulos joulukuussa:

The Jesus And Mary Chain - Amputation - official - YouTube

Ei ollenkaan paha veto - intro ja riffi taustalauluineen tosin kuulostaa kuin yritettäisiin yhtä aikaa plagioida Smoke on the Wateria ja Gimme Shelteriä. Toissakesäinen Sidewaysin keikka oli mainio, eikä tekisi pahaa saada bändiä Suomeen esiintymään jonnekin katon allekin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Brassaillaan nyt vähän, kun levyn sai hankittua ennen virallista julkaisua Sellosalin keikalta:
Erja Lyytinen - Stolen Hearts

Hyvältä vaikuttaa niin levyltä kuin livenä. Tosin kahta biisiä ei taidettu keikalla soittaa (Awakening, Broken Eyes). Huippuhetkiä ovat ainakin Rocking Chair, 24 Angels, Black Ocean ja City of Angels muutamia mainitakseni. Tänään siis alkoi Erjan hurjatahtinen Suomen kiertue uuden levyn tiimoilta - sanoiko se nyt, että helmikuussa on vaivaiset 25 keikkaa, joten siitä vaan valitsemaan sopivaa, jos vielä pilettejä löytyy.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olen vissiin hyvin kaikkiruokainen nykyään musiikin suhteen. Ensin kuuntelin Petran (ex tiktak-muija) uudet tuotokset. Sen jälkeen meni muutama kappale vanhaa Bodomia. Vähän niinkuin vastapainoksi. Hyvältä kuulosti molemmat.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Olen vissiin hyvin kaikkiruokainen nykyään musiikin suhteen. Ensin kuuntelin Petran (ex tiktak-muija) uudet tuotokset. Sen jälkeen meni muutama kappale vanhaa Bodomia. Vähän niinkuin vastapainoksi. Hyvältä kuulosti molemmat.

Jaa-a. Kuulostaa enemmänkin siltä, että kaikki musiikki käy, kunhan se on paskaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
The Stranglers. Alan olla jo tarpeeksi vanha kuuntelemaan tätä pumppua, kun nuorena kuuntelin vain progea tämän ollessa pinnalla. Niin ja Hurriganesia.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Fleetwood Mac on ollut vähän tuntematon suuruus minulle. Päätin kuitenkin ottaa Rumoursin kuunteluun. Tästä tulee ihan mieleen 70-luvun Queen vähän minimalistisena. Hyvää kamaa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
ManicStreetPreachers klassikko ThisIsMyTruthTellMeYours. Tältä löytyy ehkä maailman kovin veisu TheEverlasting.

Kyllähän maailman kovimmalta bändiltä löytyy maailman kovin veisu. Mutta koska kyseessä on maailman kovin bändi, niin se maailman kovin veisu vaihtuu koko ajan. Kun niitä kovia biisejä on niin paljon.

Ensin oli A Design For Life ja Motorcycle Emptiness. Silloin joskus kaksikymmentäkaksi vuotta sitten. Istuin Kotkassa meren rannalla, rantakalliolla, kuuntelin, ja voi helvetti, miten se kolisi.

Välissä on ehtinyt olla monta, monta muuta. Manicsit ovat niin kova bändi, että b-puolet ja muut irtobiisit kuten Are Mothers Saints ja The Masses Against The Classes ovat nekin sitä maailman paras biisi -tasoa. Ja loistavan bändin merkki on juuri se, että suosikkibiisi vaihtuu koko ajan, ja että siihen terävimpään kärkeen voi löytyä biisejä jopa tuolta jämämateriaalista. Tosin Manicsien kohdalla tuota sanaa ei voi käyttää, sillä bändin b-puolista saisi koostettua vähintään yhden albumin, joka olisi tasoltaan ihan varsinaisten studioalbumien luokkaa.

Nyt tuntuu siltä, että se maailman kovin biisi on joko Autumnsong tai Indian Summer. Molemmat kymmenen vuoden takaiselta Send Away The Tigers -levyltä, jota olen pikku hiljaa alkanut pitää Manicsien toiseksi kovimpana levynä heti Everything Must Gon jälkeen. Ja uusia helmiä tulee edelleen, esimerkiksi Walk Me To The Bridge. Vaikka Manicsit ovat jo aika vanha bändi, niin uuttakin levyä odottaa aina siksi, että siellä on taatusti relevanttia tavaraa. Koskaan ei tarvitse uutta levyä vanhan fanin velvollisuudentunnosta hankkia, vaan se kiinnostaa ihan oikeasti.

Siksi Manic Street Preachers on maailman paras bändi. Ja tässä ei ehditty nyt mainita edes bändin ideologisia juuria. Livenä nähty lähemmäs kymmenen kertaa, ja aina se jaksaa innostaa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
The Pansies ei minuunkaan kolahtanut koskaan, vähän sellaista liian steriiliä ja kilttiä. Sen sijaan Montevideon dramaattisemmat sävellykset iskee huomattavasti kovempaa. Fever-demoa soitettiin jonkin verran Radio Helsingissä vuonna 2001. Odotukset olivat kovat Montevideon albumin suhteen, joka julkaistiin vasta 2006. Jostain syystä se meni silloin hieman ohi, enkä koskaan tullut sitä hankkineeksi. Vasta viime vuoden lopulla otin kyseisen levyn tehosoittoon - aivan helvetin hieno levy.
....
Laitan paremmin aiheeseen sopivaan ketjuun.

Meni tuo Montevideo aikoinaan kokonaan ohi, mutta vaikuttaa kyllä ensikuuntelun perusteella lupaavalta. Liekö fyysistä versiota enää edes saatavilla, mutta nykytekniikalla saa sentään korvikkeita. On nyt tullut sitä The Lieblingsiäkin kuunneltua jokusen kerran keikan jälkeen ja rupeaa paranemaan. Ehkäpä täytyy tarkistaa se livenä joskus ihan omallakin keikallaan, jos sattuu sellainen eteen. Eiköhän - Tavastialla ennakkomyynnissä ollut Let Them Have It ilmestyy kai vihdoin oikeastikin perjantaina - ja on itse asiassa ollut jo viikon kuunneltavissa Soundin sivulta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös