Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 905 641
  • 21 751

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jep, mutta toisaalta levyn nimikkobiisi on todennäköisesti vuoden kamalin asia. Vähän vaikea siis päättää onko lasi puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä.
Tjaah, itse pidin kyllä siitäkin. Heh.

On tuolla levyllä tosin kyllä aika hirveitäkin kappaleita seassa, joten en tätä nyt minään täysosumana pidä kuitenkaan. Kehityskelpoisen tuntuinen muusikko joka tapauksessa ja mikä tärkeintä, tekee kappaleensa kokonaan itse.

Mielenkiintoista kuitenkin, että on viime vuosina ruvennut nämä suomalaiset nykypopit putoamaan meikäläiselle, kun olen aiemmin suhtautunut aika penseästi. Etenkin naispainotteiset bändit on nostaneet päätään.

Ensiksi Indica, sitten PMMP, Anna Puu ja nyt tässä Chisussakin on potentiaalia. Mitähän seuraavaksi?
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Mitähän seuraavaksi?
Sinusta tulee feministi ja intellektuelli rockpoliisi. Käyt keikoilla hymähtelemässä, keikasta riippuen sävy joku hyväksyvä tai kärsimätön. Kerrot keskusteluissa, miten hyvää (indie)poppia tämä jä tuo tyttönen tekee, ja englannista tuli muuten tosi kiva indiebändi. Rumba tarjoaa töitä kriitikkona. Tai voithan toki jo olla tuollainen..

Totta puhuen, PMMP tietty on paras suomalainen bändi ollut jo monta vuotta ja Anna Puu on ehkä vuoden suurin positiivinen yllätys.

Itselläni kuuntelussa on ollut Liekehtivä sikiö - Pesismaila & ananas. Stenkalta helkkarin hyvä diskoräppi-pläjäytys, ja melko hauskaa kuittailua cheekeille sunmuille. Myös huolestuttavasti Vesa-Matti Loiri - Hyvää puuta on ollut kuuntelussa. Niin vastenmielinen kuin laulajana onkin, niin on siinä levyllä hyviä biisejä.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
IZ

Ihan muita juttuja juutuubista etsiessäni sattuma toi kohdalleen, ainakin minun mielestä, erittäinkin mielenkiintoisen esityksen. Biisi on sarjaan "kaikkihan tämän tietävät" kuuluva, joten mistään uppo-oudosta ei ole kyse. Anyway... tämä on minulla ollut voimasoitossa jo parin viikon ajan. Muutamalle tutullekin olen soitattanut tätä ja ovat tykänneet.

Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere over the rainbow

Jos tämä nimenomainen versio kuulostaa siltä, että olet sen jossain yhteydessä kuullut niin olet täysin oikeassa. Muutamassa hittielokuvassa ja tv-sarjassa tämä on ollut jossain kohdassa, mahdollisesti esim. lopputekstimusiikkina.

Itse artistista tiedän sen verran, että hän on ollut Havaijilla ison luokan tähti ja on sitä edelleenkin, vaikka kuoli vuonna 1997. IZ (hänen taiteilijanimensä) oli todella massiivisen kokoinen mies, painavimmillaan painoi n. 350kg. Ulkoinen olemus siten herättää kunnioitusta, mutta mikä hänessä sitten kiehtoo ja vetää puoleensa. Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna: lauluääni.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Deadmau5 - Bot

Ihan pirun tiukkaa ja toimivaa progressiivista housea ja elektronista myllytystä. Oli aika hatara käsitys tästä artistista ennen viimekesää, mutta Konemetsän livesetti päräytti kunnolla ja kyllä tämä vaan toimii myös levyltäkin.

Toivottavasti saataisiin Suomeen uudemmankin kerran. Klubikeikka vaihteen vuoksi.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Duunissa taustalla ambienttia, äsken soi Woob - On Earth, ja nyt vuorossa Pete Namlook & Klaus Schulz - Dark Side of the Moog.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Viime aikoina lähinnä King Crimsonia, Rushia ja Radiopuhelimia. Nyt viimeksimainitulta erinomainen Avaruus-albumi.
 

TW

Jäsen
Evilille kiitos Radiopuhelimen mainitsemisesta. Pitääkin kaivella hyllystä levyt tehokuunteluun, hetkeen en ole muistanut kuunnella.

Tehokuuntelussa ollut lähiaikona myös Opeth. Olen aina pitänyt ennakkoluuloisena kyseisen pumpun teoksia lähinnä muusikoilta muusikoille tarkoitettuina mutta koin valaistumisen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitti vinkistä, kuulostaa tosiaan erinomaiselta. Piti heti siirtää soittimeen pari levyä, että siinäkin house-edustus vähän vahvistuisi.
Eipä mitään. Itsellenikin tuo Deadmau5 on ihan uusi tuttavuus sikäli, että lähinnä huikea livekokemus avasi reitin tuon pariin.

Jos hiukan enemmän progressiivisen psytrancen suuntaan on kiinnostusta, missä on myös house piirteitäkin mukana, niin suosittelen tutustumaan Vibrasphereen. Evoluutio kyseisen duon levyillä on ollut varsin mielenkiintoinen: Pari ekaa aika lailla sitä progressiivista psykeä, kolmas myös edellämainittuja ja omanlaistaan genresekoittelua ammentaen vanhasta goasta lähtien. Sitten pari viimeisintä levyä ehkä progressiivista housea lähennellen. Toki seassa purjehtii hyvin ambienteja ja dubahtavia sävyjäkin runsaasti.

Suosittelen lämpimästi, jos trance ei ajatuksena kuvota liikaa. Mistään perusrenkutuksesta ei ole kuitenkaan kyse.

Tässä muutama esimerkki:

Vibrasphere - Silver Sun (Albumi: Lime Structure)

Vibrasphere - Morning Breeze (Albumi: Archipelago)

Vibrasphere - Erosion (Albumi: Exploring the Tributaries)

Vibrasphere - Breathing Place (Albumi: Lungs of Life)
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
DJ Shadow ja Dan Nakamura. Voitto. 100% voitto.

Bombay the hard way: http://www.youtube.com/watch?v=QNEPXf1_wCU

Jumalauta, että on tiukka biisi.

Ei edes ole sitä "normaalia linjaa", mitä yleensä kuuntelen, mutta välillä sitten näinkin. DJ Shadowin nyt jotenkin tiesin ennalta, että sentään jotain ennakkoaavistuksia oli siitä, mitä linkin takaa oli löytymässä.

Eli sama siis kuuntelussa täälläkin. "Better luck next time".
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Maylene and the Sons of Disaster: Step Up Rouheaa Sothern Rockia metallisilla sävyillä, tai jotain sen tyylistä.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Jarkko Martikainen - Jokainen sotilas on vihollinen

Taattua Jarkkoahan tuo on, ja mannaa YUP-diggarin korville. Pienenä yllätyksenä pidin sitä, että kuulin kappaleen ensimmäisen kerran Voicen Suomen Virallinen Latauslista -ohjelmassa eilen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Motörheadin Kiss Of Death-levy. Testamentin Lontoon -05 keikka kävi myös tuossa soittimessa pyörähtämässä.
 

Theone

Jäsen
HIMin uusi sinkku Heartkiller. Nyt kuuntelussa kerta numero 666 tai jotain ja aina vain paranee, rautaa. Hieno bändi ja hieno biisi.

Linkki HIMin MySpace-sivuille josta myös tuo biisi löytyy.

HIM-MySpace

Hieno levy tulossa taas, vaikka ensimmäinen on ylivoimaisesti paras.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kohuttu ja kehuttu Them Crooked Vultures. Täytyy sanoa että todella suuri pettymys on tämä levy, odotin kommenttien ja arvosteluiden perusteella jotain todella hyvää.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Samaa on tullut kuunneltua. Ja äänenlaadullisesti parempi versio löytyy HIM:in youtubesta.

Hitto, pitkästä pitkästä aikaa hyvää musiikkia HIMiltä! Valo on lopultakin alkanut rajoittaa sitä kuolinkorinaansa ja ähkimistään ja heti kuulostaa paremmalta. Minusta tässä on menty takaisinpäin siihen ensimmäisen levyn tyyliin ja hyvältä kuulostaa kyllä.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Hitto, pitkästä pitkästä aikaa hyvää musiikkia HIMiltä! Valo on lopultakin alkanut rajoittaa sitä kuolinkorinaansa ja ähkimistään ja heti kuulostaa paremmalta. Minusta tässä on menty takaisinpäin siihen ensimmäisen levyn tyyliin ja hyvältä kuulostaa kyllä.

Makuasiaoita, kissa, pallit jne. Minä näen selkeänä takapakkina tällaisen poppailun. Wings of Butterfly-linja riitti jo. Synkkyyttä, doom-riffiä (pikkasen liian nopeella temmolla tosin), vähemmän Villeä. Siitä on hyvä HIM tehty.

Ja ihan oikiasti ne parhaat tekeleet on eka levy sekä Venus Doom
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Makuasiaoita, kissa, pallit jne. Minä näen selkeänä takapakkina tällaisen poppailun.

No en tiedä, minusta tuo taas on juuri poispäin siitä popimmasta linjasta. Ja ennen kaikkea poispäin siitä Valon överiksi menevästä ähkimisestä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Finlandian kuuntelin äsken. Nyt soi Juice, syksyn sävel tottakai.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös