Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 896 511
  • 21 696

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Vuonna 1973 Deep Purplen kiistämättömän lahjakas, mutta oikullinen ja äkkipikainen kitarasankari Ritchie Blackmore oli saanut kyllikseen laulaja Ian Gillanista ja basisti Roger Gloverista. Nämä Episode Six -veteraanit olivat korvanneet Ritchien bändistä ulostamat Rod Evansin (tsekatkaa loistava Captain Beyond!) sekä Nick Simperin vasta nelisen vuotta takaperin, mutta nyt Mies Mustissaan oli turhautunut heikkoon henkilökemiaan sekä kehnohkoon Who Do We Think We Are -albumiin, ja Gillan-Glover -parivaljakko sai mennä.

Basson varteen rekrytoitiin pian Trapezesta tuttu Glenn Hughes, jolla riitti myös äänivaroja. Olisipa mies halunnut hoitaa laulajankin tonttia, mutta Blackmore tahtoi kuitenkin mukaan viidennen jäsenen, varsinaisen soolovokalistin. Valitulla tuli olla voimakas ja sielukas ääni, ja mieluiten kyseessä piti olla suhteellisen tuntematon kyky. Nämä elementit kohtasivat parahultaisesti 22-vuotiaassa David Coverdalessa, joka oli laulanut pikkubändeissä ja toiminut vaateputiikin myyjänä ennen pestiään Purpleen.

Ongelmana eittämättömän lahjakkaan Coverdalen kohdalla oli ulkoinen habitus. Nuorukaisella oli ylipainoa, huonohko iho ja silmätkin karsastivat. Niinpä Purppuramiehet komensivat Davidin tiukalle dieetille, varasivat ajan silmälääkärille kieron katseen korjaamiseksi ja hoitivat muutoinkin salonkikelvottoman solistin kondikseen, muistuttamaan jo melkoisesti sitä cockrockin jumalaa, jona historia hänet tänään tuntee.

Uusien jäsenten medialle esittelyn jälkeen Purple pakkasi soittimensa ja karautti Sveitsiin äänittämään ensimmäistä Mark III -kokoonpanona tunnetun muodostelman albumia, joka sai nimekseen Burn. Alkuvuodesta 1974 ilmestynyt levy sisältää useita klassikon statuksen saavuttaneita biisejä; raivohulluna kaahaavan nimikappaleen lisäksi etenkin melankolinen Sail Away, Coverdalen raastavan emotionaalisesti tulkitsema blues Mistreated sekä singlenäkin julkaistu Might Just Take Your Life ovat hienoja esimerkkejä uudistuneen yhtyeen luomisvoimasta.

DP-juna jatkoi kulkuaan halki California Jamin ikimuistoisen spektaakkelin, Stormbringerin funk-kokeilujen, Blackmoren poistumisen takavasemmalle, Tommy Bolinin kanssa levytetyn Come Taste The Bandin aina hajoamiseen vuonna 1976. Kahdeksan vuoden kuluttua Gillan ja Glover olivat mukana taas, ja uusvanha Mark II väsäsi erinomaisen Perfect Strangers -paluuälpyn. Mutta se onkin jo kokonaan toinen tarina.

Kuuntelussa nyt siis Deep Purple - Burn.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tuossa pari viestiä aikaisemmin on Purplen historiaa selitetty erittäin hienosti.
Tänään sunnuntaina puree David Coverdalen tuotanton kovaa ja levylautasella soi mestariteos Burn. Kohtapuoliin vaihtuu Whitesnaken debyytti platta snakebite. Myöhemmin pitää vielä kelata Coverdalen ja Jimmy Pagen yhdessä tekemät rallit. Kyllä sitä vain 70-luvulla osattiin.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olen tässä vähitellen liskojen yöhön valmistautumassa ja virittäydyn tunnelmaan kuuntelemalla Jean-Michel Jarren hypnoottsia sävellyksi. Nyt taustalla pyörii Magnetic fields, part 1. Seuraavaksi tulee Oxygene.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Opethin Damnation kuuntelussa tässä humalan ja krapulan rajamaastossa. Pärisee kuin pontikka pannussa. Porcupine Tree on myös ollut pitkästä aikaa kuuntelun alla viimepäivinä. Lightbulb Sun kun tuli ostettua vihdoin.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Leevi & The Leavings - Jouluaattona kännissä

Cypress Hill - Hits From The Bong
 

RB

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Myöhemmin pitää vielä kelata Coverdalen ja Jimmy Pagen yhdessä tekemät rallit. Kyllä sitä vain 70-luvulla osattiin.

Eikös tämä levy ole 90-luvun tuotantoa, jos siis puhut siitä "liikennemerkki"-levystä? Ei siinä, hieno levy kyseessä, pitääkin laittaa taas tänään soimaan ainakin levyn päättävä Whisper A Prayer For The Dying, joka muuten on varmasti antanut inspistä muuan System of a Downille (...ja heidän Aerials-biisiinsä)
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Deep Purplen ...The Battle Rages On-levy. Kertakaikkiaan loistava kokonaisuus ja mielestäni todella aliarvostettu kyseiseltä legendaariselta poppoolta. Menee Gillanin ajan top kolmoseen heittämällä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viime päivinä tehosoitossa on ollut Robert Plantin ja Alison Krausin Raising Sand. Muutenkin mennyt aika maanläheiseksi tämän musan kuuntelu viime viikkoina. Onko tämä laman merkki vai mikä?
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Viimeiset päivät kuuntelussa on ollut tanskalaisen Volbeatin sinkku Maybellene I Hofteholder. Kannattaa tutustua!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Menossa Grateful Deadin klassikko Aoxomoxoa ja sieltä China Cat Sunflower.
 

Stormy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Real Madrid Club de Futbol
Sama. Maailma muuttu ympärillämme, mutta onneksi maailmassa on vielä jotain perusarvoja joihin voi ihminen luottaa.

Tosin Black Icen jälkeen ei voi enää (mitä suurimmalla todennäköisyydellä) haikailla enää AC/DC:n takuuvarman juntan peräänkään. No, onhan se Airbourne olemassa.

Omassa soittimessa pyörähti äskettäin ensimmäistä kertaa hartaasti odotettu Tiger Loun "A Partial Print". Äkkiseltään varsin mielenkiintoisen soundimaailman on Ruotsin poika saanut aikaan, ja vaikuttaa erittäin laadukkaalta paketilta.
 

rautis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Käykää kuuntelemassa Myspacesta pändiä nimeltä Snowgarden,työkaverin pändi tänään keikalla Järvenpäässä,laittakaa palautetta mitä piditte?!
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Bruce Dickinson - Tattooed Millionaire

Ihan loistava levy ja toimii kyllä vaikka miten paljon kuuntelisi. Levyn nimikkobiisi on rautaisen kova.
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Annett Louisan

En ole vielä saanut siirrettyä Berliinistä ostamiani levyjä koneelle, joten netissä surffailun lomassa hekumoin YouTuben välityksellä uutta suosikkiani.
Saksakin voi olla laulettuna kaunista, ei-niin-kauniit Rammstein ja Die Toten Hosen löysivät kilpailijan levyhyllyni kärkikahinoihin.

Muutama esimerkki:

Annett Louisan - Das Grosse Erwachen

Annett Louisan - Das Liebeslied


-Maila
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös