Mainos

Kuuntelussa juuri nyt

  • 2 019 876
  • 22 838
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Kova kantri-innostus ollut päällä pitkästä aikaa. Liekö YLE Areenasta löytyvällä mainiolla dokumenttisarjalla osuutta asiaan? Poimintoja levylautaselta:

Gram Parsons - GP & Grievous Angel

Gram Parsons oli hieno muusikko, jonka ura valitettavasti päättyi näihin kahteen Emmylou Harrisin kanssa äänitettyyn sooloalbumiin. "Kosmista amerikkalaista musiikkia", kuten hän itse tuotantoaan kuvaili. Parsonsin ura ja elämä päättyi 26 vuotiaana yliannostukseen Joshua Treen autiomaassa, hänen ollessa siellä trippailemassa ja bongailemassa ufoja. Tunnetumpia ovat silti ehkä kuolemansa jälkeiset tapahtumat kun Phil Kaufman varasti hänen ruumiinsa lentokentältä, ajoi sen lava-autolla takaisin Joshua Treehen, kaatoi arkkuun 5 gallonaa bensaa ja sytytti palamaan.

Ääninäyte:



Flying Burrito Brothers - The Gilded Palace of Sin

Lisää Parsonsia. Tämä Flying Burrito Brothersin debyyttialbumi vuodelta 1969 on yksi kantrirockin kulmakivistä, jossa upeat melodiat kohtaavat miltei psykedeelisen pehmeän äänikudoksen sekä Parsonsin tunnistettavan persoonallisen laulutulkinnan.

Ääninäyte:



The Byrds - Sweetheart of the Rodeo

Byrdsillä on kokonaisuudessaan äärimmäisen laadukas tuotanto, johon ei juuri heikkoja hetkiä mahdu. Osa porukasta tuntuu vannovan psykedeelisen aikakauden nimiin ja osalle taas uppoaa parhaiten tämä kantriin nojaavan mestariteoksen tyyli. Ainiin - muistinko mainita, että Parsons on merkittävässä roolissa myös tällä albumilla?

Ääninäyte:



Gene Clark - White Light & No Other

Traagisen elämän elänyt Gene Clark erkaantui soolouralle Byrdsistä ja ehti levyttää suht. laajan tuotannon ennen niin ikään ennen aikaista kuolemaansa vuonna 1991. Itselleni soolotuotannostaan uppoaa parhaiten nämä kaksi albumia vuosilta 1971 & 1974. Toki näistä varsinkin jälkimmäinen ei enää mitään kovin puhdasta kantria ole, mutta väliäkös sillä.

Ääninäyte:



Townes van Zandt - For the Sake of the Song, Our Mother the Mountain & The Late Great Townes van Zandt

Puhuiko joku traagisesta elämästä? Townes van Zandtin musiikkia kuvaa ehkä parhaiten taannoin haastattelu, jossa toimittaja kysyi häneltä: "How come most of your songs are sad songs?". Tähän Townes hetken mietittyään vastasi: "They're not all sad; some of them are hopeless".

Ääninäyte:
 
Viimeksi muokattu:

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Meikäläisellä soi mielenkiintoinen monikansallinen bändi "Last Knight" ja heidän viime vuonna ilmestynyt pitkäsoitto, joka kertoo seitsemästä kuolemansynnistä (Seven Deadly Sins).

 
K

Kiekkokatsoja

Joo, hyviä on. Klikkasin kumminkin jo 4min kohdalla pois kun jos haluan näitä kuunnella niin miksi en kuuntelisi niitä alkuperäisiä jonneja. Nekin versiot löytyy tubesta. Vai pitikö tämä nimenomaan kuunnella kitarasooloon asti?
Saattopa olla 70 luvun alkuperäinen jonne--
MUT hyvä jos joku kommentoi
Vaikkapa junnu
 
K

Kiekkokatsoja

Toki ite tykkää hard rokista, ja toki suomipop/rokista
Ja paljosta muusta. Morricone lähti nyt, ja junnut tajuu vasta myöhemmin.
No se siitä
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Yksi mun susosikkibändin suosikkikipaleista ja "Fear is a ghost, just a voice you hear when light disappears. Why, no one knows, I've been there and I've faced my fears" kohta oli itseasiassa mulla joskus viime vuonna hetken aikaa allekirjoituksessakin

 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
No nyt Spotifyn shuffle päätti sitten heittää todellisen henkilökohtaisen klassikon. Tästä muistuu mieleen NHL08 (jonka ansiosta otin Paramoren silloin kuunteluun, kiitos vain) ja nostalgiatrippi emoteinivuosiini... Oh boy.

 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Paysage D'Hiver - Im Wald

No tässä on ainakin black metalliksi äänimaailma kohdillaan. Kappaleet ovat pitkiä kuin nälkävuosi, kitarat särisevät etäisesti taustalla ja rummut kuulostavat siltä kuin ne olisi äänitetty hardcore/crust-punk levylle joskus 80-luvulla vitosen budjetilla. Levyllä pituutta rapsakat kaksi tuntia. Heitetäänpäs näytteeksi levyn avauskappale.



 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
No tämä alkoi soimaan päässä, en tiedä miksi mutta laitoin sitten ihan pyörimään kuvitteellisella levylautasellani (olis kyllä vinyylikin). Eli Motörheadin Love Me Like A Reptile.



 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös