Kurinpitopäätökset kaudella 2013–2014

  • 441 004
  • 1 825

Davey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös Huhtasen kerrottu saaneen aivotärähdyksen Glennin käsittelyssä? Ja juuri hetki sitten pelatussa KalPa - Jokerit pelissä Forssin silmäkulma/nenä aukesi tappelun tuoksinassa Ben-Amorin kanssa tapellessa, saattoi se vaatia kuitenkin tikkejä vaikkei mikään iso loukkaantuminen olekaan. Kyllä tappelussakin voi sattua, harvemmin silti näissä lätkätappeluissa käy mitään ihmeellistä koska luistimet jalassa ei nyt vain yleensä saada samalla tapaa voimaa lyönteihin kuin normaalisti.

En itseasiassa tutkinut asiaa sen enempää...

Seuraavaksi varmasti palataan tähän ikuiseen vammojen julkiseen mainostamiseen..

Eikös Daviskin ollut merkattuna eilen vielä neljään asti pelaavaan kokoonpanoon vaikka edellisenä päivänä oli loukkaantunut taklauksesta?

Itseäni ei juurikaan lämmitä se kuinka paljon joku saa sankkareita tapauksista, kunhan se on sellainen että ottaa siitä opikseen ja oppii kunnioittamaan vastustajaa paremmin.

Esim. tämä Abid ( 8 peliä) summerin jälkeen oli varmaan ihan oikeutettu. Ajatuksena vastaava Case Liivik ( 1 peli)(muokattu olikin 2 peliä!) H. Forsbergiin summerin jälkeen ja Huhtanen (3 peliä) Davisiin vihellyksen jälkeen, jos näin oli?

Hiukan mielestäni hajontaa tuomioissa, mutta jos jokainen näistä herroista oppiikin kunnioitusta helpommin kuin toiset ;)

Itse olen sitä mieltä että tuollaiset Glennin tapaiset muistuttamiset olisivat sallittuja kunhan ei mene överiksi.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yhtä tahallisesti tuo on tehty kuin Huhtasen taklaus ja suhteellisesti yhtä ruma. Ja sinähän siitä vaahtosit, että näistä pitää tulle vähintään se viisi matsia mutta kummasti on nyt maltillisempi linja. Värilasit, ne värilasit.

Ja koska osuin oikeaan Hupin taklauksen pelikiellon pituudessa, tästä tulee linjan mukaan 2 matsia.

Minä veikkasin Huhtaselle 3-4 peliä, nyt veikkaan Savilahdelle 2 matsin kakkua.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Itse olen sitä mieltä että tuollaiset Glennin tapaiset muistuttamiset olisivat sallittuja kunhan ei mene överiksi.

Tästä olen ihan samaa mieltä ja ajatus on tärkein ja toimiminen ei se kuinka hyvin se ns nouto onnistui. Glenn tosin onnistui erinomaisesti, vaikkei aivotärähdykset ole kenellekään toivottavia (jos sitä nyt Huhtaselle tuli, kun pelikielto joka tapauksessa pitää miehen sivussa). Parempi toimia heti kuin jäädä ikuisuudeksi kyräilemään asialla.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
EDIT: Ei luulisi, että SaiPan kannattajillakaan olisi mitään syytä vähätellä polvitaklauksia kun erään Jokeripelaajankin kohdalla se nostetaan tapetille joka kerta. Näin tässä vaan osoitus siitä, että kyllä täällä jokaisen seuran kannattaja vetää vahvat värilasit päässään.

Siihen että Mäki pysyy näissä keskusteluissa on tasan kaksi syytä:

1. Teidän "nelosketjun nobody" Mäki teloi törkeästi meidän nuoren lupauksen Löfmanin, kun polla ei kestänyt mennä maalaisen harhautukseen, vedettiin tylysti polvella.

2. Kurinpito arpoi Löfmanin vakavasta loukkaantumisesta huolimatta Mäelle täysin käsittämättömästi YHDEN pelin pelikiellon. Jos vastaava törkeily tapahtuisi tällä kaudella, rangaistus olisi vähintään neljä peliä. Tuolloin ei tosiaan ollut rangaistuksesta sitä kuuluisaa Jokerilisää.
 

Davey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni tahallisuutta pystyy hyvinkin arvioimaan. Siksi on hyvä ollakin kurinpidossa sellaisia joilla on kosketuspintaa jään ja pelin tasolle. Tälläisissä tilanteissa kuten Huhtanen ja Savilahti juuri sen pitäisi tulla esille. Onhan Savilahden tilanne huomattavasti "inhimillisempi", kuin Huhtasen toimenpide kostolle.

Olen kyllä itse sitä mieltä että itse tahallisuutta ei pysty tällaisissa tapauksissa vertaamaan.

Molemmissa tapauksissa on tahallisuutta, mutta miten määrittelet 2 erityyppisen keisin tahallisuuden jollain asteikolla?

Napander muutti ihan selkeästi luistelulinjaa ja taklasi polveen.

Molemmat on oikeasti pelikieltojen arvoisia, mutta se kuinka tahallisia ne ovat olleet ja paljonko on tullut pelikieltoa ei lämmitä sitä joka tilanteessa loukkaantuu.
 

Davey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä olen ihan samaa mieltä ja ajatus on tärkein ja toimiminen ei se kuinka hyvin se ns nouto onnistui. Glenn tosin onnistui erinomaisesti, vaikkei aivotärähdykset ole kenellekään toivottavia (jos sitä nyt Huhtaselle tuli, kun pelikielto joka tapauksessa pitää miehen sivussa). Parempi toimia heti kuin jäädä ikuisuudeksi kyräilemään asialla.

Meillähän ( Jokerit-HIFK) näistä on kokemusta :D

Ja vaikka osa niistä ovat ikäviä tapahtumia olleet niin kyllähän niitä tulevina vuosina vielä ikävöidään ;)
 
Vähän ihmetyttää, millä perusteella jotkut vaativat Huhtaselle pidempää kakkua. Tai että ei olisi ollut linjan mukainen tuomio.

Itsekin odotin/toivoin ehkä pelin pari pidempää kakkua. Katson teon siinä mielessä vittumaiseksi, että kokemukseni mukaan tuollaiseen tööttiin on pelaajan todella hankala varautua mitenkään ja siksi loukkaantumisriskikin on erittäin suuri.

Huom, tämä on siis "Rantojen miehen linjan" mukainen tuomio, liigan kriteerit arvioida tilanteita ovat varmasti sääntöihin takertuvammat ja täten paremmat. Ilmeisesti kuitenkin tämän kauden linjaan nähden tuomio oli ihan ok?
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä tuomio Liusjärveltä, ehkä olisi voinut antaa enemmänkin. Tuttuun tyyliin SaiPan omilla nettisivuilla uutisoidaan puolueellisen harhaanjohtavasti tilanteesta "Sampo Liusjärvi toteaa päätöksessään Savilahti-Naganderin pyrkivän taklaamaan Lukon Jesse Virtasta olkapäällä mutta myöhästyy yrityksessään ja kontakti tapahtuu ainoastaan polvella", ei mainita lainkaan että Pärre oikaisee jalan Virtasen eteen, mikä mielestäni tekee rikkeestä vielä pahemman. Mutta enpä tiedä pitääkö omien otteita edes yrittää kertoa objektiivisella tavalla.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä tuomio Liusjärveltä, ehkä olisi voinut antaa enemmänkin. Mutta enpä tiedä pitääkö omien otteita edes yrittää kertoa objektiivisella tavalla.
Aika kova tuomio kuitenkin tuosta, Savilahti on paikallaan ja yrittää taklata yläkropalla, luistin ei kyllä liiku sivusuunnassa juurikaan, eli ei siinä hirveitä kurotuksia tapahdu. Mutta ei siinä mitään, tuosta on hyvä lähteä koventamaan rangaistuksia, kun tulee oikeita polvitaklauksia.
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Savilahden ja Huhtasen tahallisuutta arvioiden niin mielestäni Huhtasen tapaus oli tahallinen ja Savilahden ennemminkin tuottamuksellinen. Molemmat kuitenkin rangaistavia tekoja ja niistä on päästävä eroon. Oikeastaan tuo rangaistava teko on molemmissa paras sanamuoto, koska tahallisuus ymmärretään niin monella tavalla.

Juuri näin, kurinpitäjä ottaa ratkaisuissaan huomioon kokonaisuuden eli käytännössä kaikki tekoon liittyvät seikat. Niitä ei voi insinööritieteiden tavoin pisteyttää vaan kunkin seikan merkitys on liukuva ja sidoksissa muihin tapahtumiin. Täysin erilaisia tekoja on erittäin vaikea verrata, koska viimekädessä rangaistustaso on täysin siitä kiinni, kuinka tuomittavina sääntökirja eri tekoja pitää ja mille seikoille kurinpidossa kulloinkin annetaan painoa enemmän ja mille vähemmän.

Nyt esillä olleet tapaukset ovat juurikin sääntöjen vastaisina rangaistavia tekoja. Omana mielipiteenäni sanoisin, että Huhtasen temppu on selvästi tuomittavampi kuin Savilahti-Naganderin, jonka pitäisi siis saada lyhyempi pelikielto kuin Huhtasen, jos kumpaakin tekoa on sääntökirjan valossa pidettävä perusmuodossaan yhtä tuomittavina.

Jos ajatellaan Huhtasen tekoa laitataklauksena, sitä voidaan mielestäni pitää "tavanomaista" laitataklausta törkeämpänä, joten Huhtanen ansaitsi rangaistuksensa linjan yläpäästä. Savilahti-Naganderin tekoa taas voitaneen pitää ns. "tavanomaisena" polvitaklauksena, joten hän saanee pelikieltoa kaksi peliä, mikä kaiketi on linjana polvitaklauksista ollut.

Huhtasen ja Savilahti-Naganderin tapausten kurinpitoratkaisut olivat jälleen Liusjärveltä hyvää työtä. Kun tähän vielä lisätään se tosiasia, että Huhtanen maksoi teostaan hinnan myös kaukolossa, kaiken pitäisi olla kunnossa. Ainoaksi kysymykseksi jää se, minkä ihmeen takia täällä on väännetty sivutolkulla. No, onhan tämä tietysti hyvää viihdettä, mutta hieman jo käy taisteluankkaa sääliksi, kun rassukka ei ymmärrä lopettaa, vaikka häntä käytetään tässä ketjussa muiden viihdykkeenä.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni PSN olisi voinut saada pari peliä enemmänkin kakkua. Nuo polvitaklaukset voivat aiheuttaa pitkiä loukkaantumisia ja jopa päättää jonkun pelaajan uran. Sillä ei nyt mielestäni ole väliä onko kyseessä tahallinen teko, vahinko vaiko jotain siltä väliltä. Rikkeet jotka aiheuttavat vastustajalle vaaraa pitää karsia pois kovalla kädellä. Sillä ei ole väliä minkä joukkueen pelaaja sellaisiin syyllistyy.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
No, onhan tämä tietysti hyvää viihdettä, mutta hieman jo käy taisteluankkaa sääliksi, kun rassukka ei ymmärrä lopettaa, vaikka häntä käytetään tässä ketjussa muiden viihdykkeenä.

Siinä tapauksessa tunne on molemminpuolinen. Usean kerran saanut nauraa vedet silmissä eräiden nimeltä mainitsemattomien nimimerkkien "argumentteja".

Eiköhän nämä kaksi tapausta ala olla loppuun taputeltu. Nagander sai ansionsa mukaan ansaitusti kuten myös Huhtanen. Se, että jälkimmäinen sai omasta mielestäni kevyehkön tuomion on taas irrelevanttia.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
KalPan ruotsalaisvässykkä Adan Masuhr-Andersson-Masuhr sai muutama vuosi sitten kolme matsia banaania, kun ajoi samalla tavalla Lukon Janne Keräsen. Osuma polveen ja Keränen telakalle kolmeksi kuukaudeksi.

Siihen nähden tässä oli kyllä ainekset ainakin samaan kolmeen matsiin, koska Liiga on linjannut, että rangaistusskaalaa on kiristetty.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni PSN olisi voinut saada pari peliä enemmänkin kakkua. Nuo polvitaklaukset voivat aiheuttaa pitkiä loukkaantumisia ja jopa päättää jonkun pelaajan uran. Sillä ei nyt mielestäni ole väliä onko kyseessä tahallinen teko, vahinko vaiko jotain siltä väliltä. Rikkeet jotka aiheuttavat vastustajalle vaaraa pitää karsia pois kovalla kädellä. Sillä ei ole väliä minkä joukkueen pelaaja sellaisiin syyllistyy.
Tietenkään ei ole väliä minkä joukkueen pelaaja, mutta eihän tuosta paikallaan suoritettavasta 'polvitaklauksesta' voi antaa ainakaan kahta peliä enempää, kun esim. kiekottoman pelaajan päähän kohdistuneesta taklauksesta(ja tämä vedettiin vauhdilla vastapalloon) saa 4 peliä(itse teosta). Tuo kaksi peliä on ihan hyvä tuomio, mutta toivottavasti rangaistukset myös kovenevat, kun noita polvitaklauksia vedetään kovemmilla vauhdeilla ja selkeästi kurottaen. Valaisinexpertit näkee tuossakin selkeän kurotuksen, joten kai siinä sitten sellainen on.
 

ilu

Jäsen
KalPan ruotsalaisvässykkä Adan Masuhr-Andersson-Masuhr sai muutama vuosi sitten kolme matsia banaania, kun ajoi samalla tavalla Lukon Janne Keräsen. Osuma polveen ja Keränen telakalle kolmeksi kuukaudeksi.

Siihen nähden tässä oli kyllä ainekset ainakin samaan kolmeen matsiin, koska Liiga on linjannut, että rangaistusskaalaa on kiristetty.

Toisaalta Masuhrin tapauksessa pitkä loukkaantuminen oli raskauttava tekijä:

Jos teolla on rikottu jääkiekon sääntöjä, voidaan rangaistusta harkittaessa ottaa yhtenä seikkana huomioon se, kuinka pitkään rikottu pelaaja joutuu olemaan sivussa otteluista.

- -

Tässä tapauksessa lääkärinlausunnon mukaan Keräsen oikeassa polvessa on sivusidevamma ja hän on pelikyvytön ainakin kaksi kuukautta. Polvitaklausta kokonaisuutena arvioiden ja ottaen huomioon Keräsen loukkaantumisen, määrään pelikielloksi kolme ottelua.

Loukkaantumiselta välttyminen ja kovennettu rangaistuslinja mielestäni oikeuttavat tuon 2 ottelun pelikiellon varsin hyvin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilen Ässäfanit etsivät Huhtasen taklauksesta lieventäviä seikkoja, tänään Saipafanit Savilahti-Naganderin taklauksesta. Näin se vaan meneen, värilasit kaikilla.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja huomenna mietitään, mitä kakkua annetaan AJ Niemelle, joten ketju venyy mukavasti.

Oma veikkaus 2 peliä.
 

Ferris

Jäsen
Kyllähän tuo ihan sopiva rangaistus mielestäni PSN:lle oli. Sanoin jo peliä katsoessani kauniimmalle puoliskolleni että pari matsia napsahtaa varmasti ja kyllä ihan ansaitusti. Selkeästi Pärre tuossa käytti polveaan tilanteessa, jossa tiesi olevansa varmasti myöhässä. Vaarallinen tilanne, jossa olisi voinut käydä huonomminkin, onneksi ei käynyt.
 

ilu

Jäsen
Ja huomenna mietitään, mitä kakkua annetaan AJ Niemelle, joten ketju venyy mukavasti.

Oma veikkaus 2 peliä.

AJ:n taklaus oikeastaan täysin verrannollinen PSN:n taklaukseen, poislukien Talajan kiekottomuus. Näin ollen lähtisin arvioimaan pelikieltoa 3 ottelusta ylöspäin. Sen sijaan Väänäsen todella rumasta päänmetsästyksestä odottaisin vähintään 5 ottelun pelikieltoa. Harvoin näkee noin selkeää tahallisuutta ja vahingoittamistarkoitusta. Ossilta on tainnut se paljon mainostettu kunnioitus unohtua kokonaan, eikä turhautuminen omiin ja joukkueensa otteisiin käy selityksestä.

Toki, kuten Summanenkin ennen ottelua ja sen jälkeen mainitsi, ei kurinpito Jokereiden osalta ole tähän mennessä ollut täysin puolueetonta ja ajantasaista. Toivottavasti Kimmo Ranniston TJ-pestin myötä myös tälle saralle saadaan muutos parempaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Väänänen ei ole pelikiellossa tänään, Niemi sitä vastoin on. Mielenkiintoista toimintaa päävideotuomarilta ja kurinpidolta yleisesti. Molempien pitäisi olla tänään pois kokoonpanosta.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös