Mainos

Kunnallisvaalit 28.10.2012

  • 107 341
  • 830
Suosikkijoukkue
HIFK ja brändin juojat. NP#35.
Ei kansa niin tyhmää ole etteikö tuo vaalikikkailu jossain vaiheessa veisi uskottavuutta. Soinin temppu kerran nyt vielä meni, mutta...

Kuule kansa on "tyhmää" tai ainakin unohtaa nopeasti. Katsopa kuinka hyvin Jan Vapaavuori pärjäsi. "Rehellistä autokauppiasta" ei ole, muta esim. Jan vain porskuttaa.
 
Vielä on muistissa eduskuntavaalien jälkeisten neuvottelujen aiheuttama persujen hätäännys ja kouristuksenomainen vetäytyminen kaikesta vastuusta, vaikka mm. Urpilainen yritti kaikin voimin saada persut mukaan töihin.
Läpikaluttu aihe, mutta jotta vedetään kerta kiellon päälle, niin kerro nyt vaikka aluksi se, että mistä sinä tiedät Urpilaisen yrittäneen kaikin voimin saada persut mukaan töihin? Ja miksi Urpilainen? Vetikö Urpilainen mielestäsi hallitusneuvotteluja?

Kuten olen aikaisemmin maininnut, niin hallituspaikasta kieltäytyminen ja suomalaisten veronmaksajien puolustaminen maksoi Soinille noin 80 000 euroa. Vastaavasti Räsänen, Arhinmäki, Urpilainen jne. myivät suomalaisten veronmaksajien rahoja Eurooppaan saatuaan itselleen paremman tulotason.
EVM:n alkupääomaa varten otettiin jo ylimääräistä velkaa lähes 1,5 miljardia euroa. Vanhan hallituksen huonon politiikan johdosta tulee kohtapuoliin Kreikan suunnasta takkiin, niin että soi. Nämä ovat näitä linjavalintoja. Leikataanko suomalaisten puolustusbudjettia, vähenetäänkö poliiseita, palkataanko lisää hoitajia vai maksetaanko meitä 32% varakkaampien kreikkalaisten lainoja? Ei tässä sen kummallisemmasta linjavalinnasta ole kysymys.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Vastaavasti Räsänen, Arhinmäki, Urpilainen jne. myivät suomalaisten veronmaksajien rahoja Eurooppaan saatuaan itselleen paremman tulotason.


Uskotko aidosti, että tämä on Arhinmäen, Urpilaisen ja Räsäsen motiivi toimia ja olla politiikassa? Saadakseen itselleen paremman tulotason? Tai että yhdenkään poliitikon motiivina toimia olis "enemmän mulle" tässä maassa?


Asiat ei ole ihan mustavalkosia koskaan ja ennenkaikkea ihmiset voivat päätyä täysin erilasiiin päätöksiin samoilla lähtötiedoilla heidän taustastaan ja poliittisesta ideologiastaan johtuen.

...

Persukannattajat täälläkin kyllä todstavat sen teorian perään, että ihan lahjakkaimmasta väestä ei ole kyse, vaan tarve on nähdä on/off, me ja he, musta ja valkoinen, astelmia kaikissa asioissa jotta niistä on sitten helppo valita.

Maailma ei vaan ole ihan niin yksinkertainen, että sen voisi kyllä ja ei vastuksiksi pilkkoa.

Ja ei, kaikki jotka ovat erimieltä EU:sta, tukipaketeista ja Eurosta, kuin Timppa, eivät ole "pahoja" tai tarkoituksenaan "haaskata suomalaisten rahoja". He ovat eri mieltä. Perustellusti. Samaa mieltä ei tarte olla, mutta jos ei edes yritä ymmärtää toisia mielipiteitä asioista, niin kyllä niiden ymmärtäminenkin jää aika heikolle pohjalle... Ja nuff said, nämäkin keskustelut tällä palastalla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Siten ne paikalliskonkarit jotka syystä tai toisesta vaihtavat puoluetta harvemmin katselevat perussuomalaisten suuntaan.

Ainakin Turussa monen puolueen mies, evp-komentajakapteeni Mikael Miikkola lähti vaaleihin perussuomalaisten riveissä ja saikin kelpo äänisaaliin (ja tuli siis valituksi).

Otin miehen kohdalla tietoisen riskin siitä, että hänellä on ollut taipumusta vaihtaa puolueita ja äänestin Miikkolaa, eli ehdokkaani meni siis läpi. En ole joka asiasta samaa mieltä, mutta puoluevaalithan nämä ovat, joten en edellytäkään ehdokkaani olevan mikään itseni klooni, joka ajattelee kaikesta aivan samoin.

Miikkola on edustanut aiemmin Kokoomustakin, mutta pettynyt sen nykylinjaan. Valtuustossa mies on ollut parikymmentä vuotta, ja tämä oli yksi olennainen syy häntä äänestää: tiedostan oikein hyvin, että persuilta puuttuu valtuustokokemusta ja halusin siksi kantaa korteni kekoon sen eteen, että Turun valtuustoon saadaan edes yksi kokenut valtuustokettu, joka tietää miten valtuustotyötä tehdään ja joka osaa myös joustaa ja neuvotella eli toimia systeemissä.

Miikkola on kova liikunnan harrastaja, jonka suurin synti lienee se, että hän on pelannut Suomi-sarjaa Tepsin paidassa 1960-luvulla (ja voittanut maalintekijä- ja jäähypörssin, kuten Kemin lyseon esittelysivu Miikkolasta kertoo), mutta nuoruuden erehdykset väärän turkulaisjoukkueen suhteen voi jo antaa anteeksi. Miikkola ei myöskään ole mikään tuppisuu mörökölli tai "perussuomalainen juntti" (kuten stereotypia kuuluu) vaan on upseeriuransa jälkeen toiminut freelance-tapakouluttajana sekä sosiaalisten taitojen opettajana.

Kuten sanottua, miehessä on riskinsä. Kova kunnianhimohan Miikkolalla on, mikä ei aina ole pelkästään eduksi, mutta jos mies pysyy ruodussa niin hänen kaltaisensa vanhan valtuutetun kokemukset ja muut taidot ovat varmasti eduksi Turun perussuomalaisen valtuustoryhmän toiminnassa. Eipä ainakaan ryhmää jalliteta niin vain muiden toimesta, kun Miikkola tietää ennalta pelin säännöt.

Ja vaikka se ei mitenkään äänestyspäätökseeni vaikuttanut, niin onhan se pollean kuuloista, kun Turun perussuomalaisilla on oma "commander" riveissään.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Joillain äänestysalueilla tie valtakunnan politiikkaan lienee edelleen rajattu vain muutamaan puolueeseen, joillain seuduilla vain yhteen.

Isommissa kaupungeissa on sitten enemmän valinnanvaraa.

Lappeenrannassa, keskisuuressa kaupungissa, hyvin pitkään tilanne oli likimain se, että valtakunnan politiikkaan hypätäksesi tuli kuulua johonkin kolmesta suuresta puolueesta. Nyt PS:n myötä mukaan on tullut neljäskin vaihtoehto. (Toki valtakunnan politiikassa - eduskuntavaaleissa - huomioon otetaan koko Kymen vaalipiirin äänestäjäkunta).

Enpä todellakaan muista, että milloin täältä olisi valtakunnan tasolle saakka ponnistettu Vihreistä tai Vasemmistoliitosta, muista puolueista nyt puhumattakaan. Tietyllä tapaa kuvaavaa on sekin, että jossain mielessä työlaisaupungiksikin mielletyn Lappeenrannan valtuustoon ei nyt päässyt yhtään Vasemmistoliiton edustajaa.

Joskus olen leikitellyt sillä ajatuksella, että lähtisin mukaan kunnallispolitiikkaan (mutta olen tosiasiassa hylännyt ajatuksen likipitäen heti, koska en jaksaisi uhrata kallista vapaa-aikaani sellaiseen touhuun - netissä on mukavampi pieksää suuta). Lappeenrannassa parhaimmat mahdollisuudet päästä valtuustoon on ollut SDP:llä, Kokoomuksella ja Keskustalla, nyt mukaan siis astui Perussuomalaiset. Vihreät ja KD ovat sitten pienpuolueita. Ongelmahan on sitten siinä, että yksikään suurista ei ole minun puolueeni, vaikka joskus olen demareita äänestänytkin. Vihreät sen sijaan on, mutta se on todellinen apupuolue täällä, jopa Myö -kansanliikettä selkeästi pienempi. Jos siis kuvitellaan, että lähtisin mukaan kunnallispolitiikkaan, tulisi valita jompikumpi näistä puolueista/liikkeistä. Eikä Myö ole huono vaihtoehto laisinkaan, niin kauan kun pitäydytään kunnallispolitiikan tasolla.

(Viesti on hiukan sekava, kun en oikein tiennyt kumpaan paneutua, kunnallispolitiikkaan vai valtakunnanpolitiikkaan).

vlad.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Persukannattajat täälläkin kyllä todstavat sen teorian perään, että ihan lahjakkaimmasta väestä ei ole kyse, vaan tarve on nähdä on/off, me ja he, musta ja valkoinen, astelmia kaikissa asioissa jotta niistä on sitten helppo valita.

Maailma ei vaan ole ihan niin yksinkertainen, että sen voisi kyllä ja ei vastuksiksi pilkkoa.

Ja ei, kaikki jotka ovat erimieltä EU:sta, tukipaketeista ja Eurosta, kuin Timppa, eivät ole "pahoja" tai tarkoituksenaan "haaskata suomalaisten rahoja". He ovat eri mieltä. Perustellusti. Samaa mieltä ei tarte olla, mutta jos ei edes yritä ymmärtää toisia mielipiteitä asioista, niin kyllä niiden ymmärtäminenkin jää aika heikolle pohjalle... Ja nuff said, nämäkin keskustelut tällä palastalla.

No omasta mielestä ei se lahjakkuus sielläkään näytöllä ihan kirkkaimpana loista. Tämä on niin helposti huudeltavissa ja oikeastaan alkaa jo toistamaan median ja kirjoitusten osalta niin toistaan..pitää kantaa vastuuta..helppoa huudella puskista..pitää ymmärtää myös toista puolta..blaa blaa..mitäs jos oikeasti on erimieltä asiasta ja haluaisi asian hoidettavan erilailla..

Mikä mahdollisuus perussuomalaisilla olisi oikeasti ollut toimia hallituksessa? Haluttiinko heitä edes sinne oikeasti? No tottakai haluttiin, että heidän vastaisella politiikalla saadaa äänestäjät turhautumaan vielä enemmän ja takaisin nukkuvien joukkoon. Tottakai yhteistyö on tärkeää ja kompromisseja tarvitaan kummallakin puolella. Kuitenkin näetkö itse kokoomuksen, vihreiden, rkp:n yms kanssa toimimisen jotenkin mahdollisena perussuomalaisille? Olisivatko esim. kokoomus ja vihreät lähteneet hallitukseen jos suurin osa asioista menee juuri päinvastoin heidän arvojaan. Ideologia kusee aika pahasti ja eihän tuollaisesta yhteistyöstä ole kummallekaan hyötyä, kun ei olla mistään samaa mieltä.

Asia olisi ollut ihan toinen jos olisi tullut isompi jytky eduskuntavaaleissa. Mikäli persut olisi noussut isommaksi puolueeksi olisi ollut helppo tehdä oman näköistä politiikkaa ja tällöin olisi tottakai jouduttu tekemään kompromisseja, mutta ei joka hemmetin asiassa. SDP:n voittaessa olisi ollut sentään myös joku mahdollisuus hallitukseen, mutta tällä tuloksella se ei ollut mitenkään mahdollista. Sen tietää jokainen tänne kirjoittajista ja mediastakin, mutta kun pitää nostaa itseä jalustalle ja jauhaa tuollaista uskomatonta paskaa joka tuutista..

Tämän päivän motto ja slogan koomus ja sdp yms. akselilla on "Pitää ymmärtää ja hyväksyä eri mielipiteitä, kunhan olet samaa mieltä kun me". Sinällään vituttaa uskomattomasti näissä Kataisen ja Urpilaisen nokitteluissa, että voihan oikeasti asiat korjaantua paremmin myös eri tavalla hoidettuna, kun mihin he ovat Suomea vieneet..ainakin itselle tulee mieleen enemmänkin jotkut säälittävät kesätyöntekijät, kun oikeat poliitikot..
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tai että yhdenkään poliitikon motiivina toimia olis "enemmän mulle" tässä maassa?

Ihan taatusti useammankin poliitikon motiivina on "enemmän mulle" sekä "enemmän mun eturyhmilleni ja liikemieskavereilleni". Ei ehkä aluksi, mutta lordi Actonin vanhan sanonnan mukaan valta turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti. Mitä kauemmin pyörii kuvioissa poliittisena broilerina ja mitä kauemmin on irtaantunut ns. normaalista työkuvioista (oli sitten työnantaja tai työntekijä), niin sitä helpommin tottuu erilaisiin saavutettuihin etuuksiin ja haluaa varmistaa ne jatkossakin. Moni vaalirahoitusjupakassa epäilty on Suomessakin ollut ihan aidosti hämmentynyt epäilyistä, koska he eivät enää itse erota sitä, että ihan kaikkea kusetusta ei voikaan tehdä tai se ei ole hyvän moraalin mukaista.

Ja ei, kaikki jotka ovat erimieltä EU:sta, tukipaketeista ja Eurosta, kuin Timppa, eivät ole "pahoja" tai tarkoituksenaan "haaskata suomalaisten rahoja". He ovat eri mieltä. Perustellusti. Samaa mieltä ei tarte olla, mutta jos ei edes yritä ymmärtää toisia mielipiteitä asioista, niin kyllä niiden ymmärtäminenkin jää aika heikolle pohjalle... Ja nuff said, nämäkin keskustelut tällä palastalla.

Olisivatkin perustellusti eri mieltä. Perustellut mielipiteet ovat aina asia erikseen, mutta kyllä perussuomalaisiin ja Soiniin on kiistattomasti kohdistunut myös asiatonta hysteriaa ja tunneperäistä kieltämistä/mollaamista, jolla ei ole asiaperusteluiden kanssa mitään tekemistä. Ymmärtäminen jää heikolle pohjalle myös monen punavihreän tahon osalta, ei se ole mikään perussuomalaisten helmasynti tai ominaispiirre.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Uskotko aidosti, että tämä on Arhinmäen, Urpilaisen ja Räsäsen motiivi toimia ja olla politiikassa? Saadakseen itselleen paremman tulotason? Tai että yhdenkään poliitikon motiivina toimia olis "enemmän mulle" tässä maassa?
Ei välttämättä "enemmän mulle", mutta kyllähän poliittinen ura Suomessa on monelle koko ikänsä töitä vältelleelle järjestöaktiiville ainoa tapa saada edes jokseenkin säällinen tulotaso. Vaalilupauksista ja periaatteista joustetaan ja yritetään mahdollisimman paljon vältellä vastuuta jottei ainakaan suututtaisi ketään ja näin menettäisi ääniä seuraavissa vaaleissa. Samalla myös puolueet ajavat samanlaista imagokampanjaa, mahdollisimman vähin äänin kausi läpi jotta seuraavissa vaaleissa saataisiin mahdollisimman paljon paikkoja.

Vuonna 2011 valittu eduskunta ei ole oikestaan tässä puolentoista vuoden aikana edennyt minnekään suurissa kysymyksissä, joita on voitu oman aikataulun mukaisesti siirtää eteenpäin. Syynä suurimmalta osin ensin presidentinvaalit ja nyt kuntavaalit. Viimeisimpänä nyt SoTe-uudistus ja kuntauudistus, jotka yritettiin lakaista hyvin hissukseen maton alle vaalien ajaksi.

Mielestäni kansanedustajana saisi olla vain kaksi kautta. Tämän jälkeen ministereiksi voitaisiin valita puolueen sisältä vielä lisäkausiksi, mikäli on osoittanut erityistä pätevyyttä toimissaan. Ministeriksi voitaisiin myös valita suoraan alojen asiantuntijoita, ilman mitään puolue- tai järjestötaustaa. Sinänsä palkkaus eduskunnassa ja ministereillä on ihan OK tasolla, kyllä siellä pitää maksaa ihan oikeaa palkkaa kuitenkin jotta sinne vaivautuu hakemaan muitakin kuin työttömiä humanisteja. Mutta se, että eduskunnassa ollaan vain turvaamassa omaa selustaa on mielestäni täysin väärä tapa.

Edit: katsokaa nyt esimerkiksi "superporvari" Wille Rydmanin CV:tä: Wille Rydman: Esittely Eihän tuolla ole yhtä ainoaa oikeaa työpaikkaa ja tyyppi on jo 26-vuotias. Tämä kaveriko sitten on se joka edustaa suomalaista yrittäjää? Vai onko tälle kaverille porvarismi ja kapitalismi vain aate jolla pyörittää omaa poliittista uraa? Sama broilerikoulutus tietysti löytyy niin Vasemmiston Li Anderssonilta kuin Perussuomalaisetn Simon Eloltakin. Tässä on Suomen poliittinen nykyisyys ja tulevaisuus. Mitä mukamasten kukaan näistä tekee sen jälkeen kun eduskuntaura aukenee, paitsi turvaa oman selustansa ja tulevaisuutensa? Lähteekö Li töihin Muumimaan kassalle vai hakeeko Wille uutta nostetta uralleen myyntihommista?
 
Viimeksi muokattu:
Uskotko aidosti, että tämä on Arhinmäen, Urpilaisen ja Räsäsen motiivi toimia ja olla politiikassa? Saadakseen itselleen paremman tulotason? Tai että yhdenkään poliitikon motiivina toimia olis "enemmän mulle" tässä maassa?
Varallisuus ja asema. En usko, että on ollenkaan vähäpätöistä kuka sieltä puolueen riveistä nousee "parrasvaloihin". Sipilää ei ole vielä testattu, mutta muista eduskuntapuolueiden puoluejohtajista Soini on ainoa, joka on toiminut tuon uskomuksen vastaisesti.
Tuo on muutenkin hyvin vahvasti uskomukseni siitä, mikä ihmisten toimintaa ohjailee. Poikkeuksia toki on.

Ja ei, kaikki jotka ovat erimieltä EU:sta, tukipaketeista ja Eurosta, kuin Timppa, eivät ole "pahoja" tai tarkoituksenaan "haaskata suomalaisten rahoja".
Sinänsä on toisarvoista onko se heidän tarkoituksensa vai tekojensa sivutuote. Kuten olen toisessa ketjussa käsitellyt Viron valtiojohdon toimintaa vuosina 1939-40, niin siinäkin tapauksessa on kovin toisarvoista oliko virolaisten kohtaama kärsimystie sikäläisen valtiojohdon tarkoitus vai toiminnan sivutuote. Samaa kulkua menee ajatukseni tässäkin. On toisarvoista, onko suomalaisten kohtaama kärsimystie hallituspuolueiden edustajien tavoite vai toiminnan sivutuote. Olipa Virossa toiminnan motiivi mikä tahansa, niin yhtä vähän tai paljon se lohdutti rutahaudan pohjalla kallo murskana makaavaa virolaista. Onpa Suomen hallituspuolueiden poliitikkojen motiivi mikä tahansa, niin yhtä vähän tai paljon se lohduttaa kerjäläisen asemaan sysättävää Härmän jätkää.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Persukannattajat täälläkin kyllä todstavat sen teorian perään, että ihan lahjakkaimmasta väestä ei ole kyse, vaan tarve on nähdä on/off, me ja he, musta ja valkoinen, astelmia kaikissa asioissa jotta niistä on sitten helppo valita.

Ja ei, kaikki jotka ovat erimieltä EU:sta, tukipaketeista ja Eurosta, kuin Timppa, eivät ole "pahoja" tai tarkoituksenaan "haaskata suomalaisten rahoja". He ovat eri mieltä. Perustellusti. Samaa mieltä ei tarte olla, mutta jos ei edes yritä ymmärtää toisia mielipiteitä asioista, niin kyllä niiden ymmärtäminenkin jää aika heikolle pohjalle... Ja nuff said, nämäkin keskustelut tällä palastalla.

Valitettavasti tämä lahjattomuus taitaa kyllä ulottua muidenkin puolueiden kannattajiin. Ek-vaalien jälkeen, kun Soini kertoi että nyt otetaan neuvottelumoodi päälle, niin täälläkin huudettiin pää märkänä, että Soini käänsi kelkkansa jo vaali-iltana. Sama koski myös muiden puolueiden johtohahmoja (varsinkin Arhinmäkeä) ja mediaa. En havainnut kehuttavan Soinin komprossihalua tai vastuunkantopuheita.

Mutta jotain mieltä pitäisi olla. Vihreiden taktiikkaa joku olisi voinut pitää jopa kiristämisenä. Äänestämme tukipaketteja vastaan oppositiossa ja hallituksessa, kuten Jyrki vain haluaa, eli puolesta. Eli periaatteessa aivan sama.

Mutta yhtä kaikki, älä nyt viitsi taas leikkiä jotain yli-ihmistä. Tämä On/off-systeemi toimi jytkyn jälkeen yhtä hyvin Perussuomalaisten vastustajien kohdalla.
 

#76

Jäsen
Aika moni äänestäjä ilmeisesti on heittänyt pyyhkeen kehään, koska väärin äänestäjien takia ihmisiä sortavat puolueet, kuten Kokoomus ja vihreät saavat päättää asioista. Syrjäytymisen hidastaminen ei kuitenkaan onnistu, ellei vaaleissa äänestetä kansan puolella olevia puolueita.
Miten Kokoomus ja Vihreät sortavat kansaa? Mielestäni koko kansan käsite on aika harhaanjohtava, koska Suomi on aika monimuotoinen valtio hyvin sekalaisine asukkaineen, joilla on hyvinkin erilaisia tarpeita ja haluja. Aika vähään taitaa jäädä ne asiat, joista saataisiin diktatuurillisia kannatuslukuja jonkin mielipiteen puolesta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Toejoen Veikko: Persuthan lähtivät kuntavaaleihin paljon maltillisemmalla taktiikalla kuin eduskuntavaaleihin. Maahanmuuttajat ja EU eivät kuuluneet retoriikkaan. Tämähän meni juuri niinkuin pitääkin, sillä kyseessä oli kunnallisvaalit. Väittäisin, että tämä "hieman lähemmäs normipuoleita" siirtyminen söi Persujen (kapina)ääniä ja Persut kärsivät eniten huonosta äänestysprosentista. Kyllä Soinin lärvistä näki, että tulos ei ollut toivottu. Euro- ja eduskuntavaalit ovat populismin riemujuhlaa ja olen kanssasi samaa mieltä siitä, että vasta seuraavat EU- ja eduskuntavaalit näyttävät lopullisesti minne Persujen kannatus asettuu. En ole ihan varma murjottiko Soini enemmän omien prosenttiosuutta vai yleisesti vittumaista keskustan pärjäämistä? Nämä vaalit olivat kova suoritus keskustalta. Vuosi sitten eduskuntavaaleissa he olivat selvästi persuja pienempi puolue.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nämä vaalit olivat kova suoritus keskustalta.

Ei millään pahalla mutta aika värilasit on päässä, jos keskustan -1,4% ja aiheena kuntauudistus, on mielestäsi hyvä tulos. Mielestäni keskustan olisi pitänyt pystyä paljon parempaa varsinkin kun teema oli täysin pedattu heille.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Aika moni äänestäjä ilmeisesti on heittänyt pyyhkeen kehään, koska väärin äänestäjien takia
Väärin äänestäjien takia täälläkin pääsi kaiken maailman huumekauppiaat vallan kahvaan puolueensa muiden kouluttamattomien imbesillien kera. Onneksi sentään Kokoomus säilyi suurimpana.

Mieluummin vallassa joku joka ei osta neljääsataa ääntä tarjoamalla viinapulloja perjantaina alkon ovella vaan niitä ihmisiä jotka pitävät kunnan edes jossain määrin kilpailukykyisenä ja kehittyvänä paikkana.

Harmillisesti tosin pääsi näitä oman edun ajajiakin taas muutamat läpi jotka käyttävät kunnan päätöksentekoelimiä lähinnä omien investointien arvonnousun turvaamiseen.
 
Toejoen Veikko: Persuthan lähtivät kuntavaaleihin paljon maltillisemmalla taktiikalla kuin eduskuntavaaleihin. Maahanmuuttajat ja EU eivät kuuluneet retoriikkaan.
EU-keskustelulle ei oikein ollut sijaa, vaikka Soini sitä mielestäni koittikin muutamissa kohdissa. Luulen, että puolueen maahanmuuttopolitiikassa ollaan otettu tietoinen askel neutraalimpaan suuntaan.

Väittäisin, että tämä "hieman lähemmäs normipuoleita" siirtyminen söi Persujen (kapina)ääniä ja Persut kärsivät eniten huonosta äänestysprosentista.
Saattaa olla. Soinissa ei oikein ollut rentoutta ja sutkauttelukin jäi aika vähiin. Veikkaisin, että miehen energia on aika vähissä ja saattoi jopa laskea sen varaan, että hallituspuolueiden kuntaohjelma olisi valmistunut ja olisi päässyt moukaroimaan sitä. Nyt ei tullut ohjelmaa, jonka puutteita olisi päässyt kritisoimaan.

En ole ihan varma murjottiko Soini enemmän omien prosenttiosuutta vai yleisesti vittumaista keskustan pärjäämistä? Nämä vaalit olivat kova suoritus keskustalta. Vuosi sitten eduskuntavaaleissa he olivat selvästi persuja pienempi puolue.
Vaikea sitä on tietysti varmaksi sanoa, mutta veikkaan olleen kuitenkin pettynyt oman puolueen prosenttiosuuteen. Toki ennen seuraavia eduskuntavaaleja voi nousta vielä monia erilaisia kysymyksiä, mutta euron kriisi ja sen vaikutukset pysyvät. Siinä kepu, Jortikkaa lainaten, heiluu ja huojuu eikä kukaan tiedä mihin suuntaan se kaatuu.
Eurovaaleissa äänestysprosentti tulee olemaan vielä pienempi, joten ans kattoo miten käy. Toisaalta sinne on vielä aikaa. Ehtii Soinikin hieman ladata akkuja.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ei millään pahalla mutta aika värilasit on päässä, jos keskustan -1,4% ja aiheena kuntauudistus, on mielestäsi hyvä tulos. Mielestäni keskustan olisi pitänyt pystyä paljon parempaa varsinkin kun teema oli täysin pedattu heille.

Sanotaan nyt ensiksi, että mielestäni keskusta on perseestä. Mulla ei ole siis tarvetta hypettää heitä. Eikä mitään lukemia kannata verrata edellisiin kunnallisvaaleihin, vaan viime vuoden eduskuntavaaleihin. Muutenhan Soinin olisi pitänyt olla aidosti iloinen. Keskusta oli vielä vuosi sitten selvästi persuja pienempi puolue, nyt keskusta tunki takaisin kolmen suurimman joukkoon vieläpä isolla hajuraolla persuihin. Jos kunnallisvaaleilla ei olisi mitään merkitystä valtakunnan politiikan kanssa, niin tuskinpa puoluejohtajia kutsuttaisiin vaalitentteihin ja tuskinpa vaalivalvojaisia vietettäisiin puoluejohdon kanssa jokaisen ryhmän päämajassa. Käytännössä nämä kunnallisvaalit mittasivat puolueiden suosituimmuusjärjestyksen juuri nyt. Ja kaikki puolueiden tuloskommentit liittyvät juuri tähän. Kun persut nosti pelkästään kunnallisvaaleja mitattaessa kannatustaan rajusti, on päivänselvää että muiden suurien puolueiden kannatusprosentin edessä on miinus. Niin keskustalla, kokoomuksella kuin demareillakin. Muuten yhtälö ei olisi matemaattisesti mahdollinen. Miinuksenkin kanssa myös kokoomus ja demarit olivat tyytyväisiä vaalitulokseen ja keskustan naamat olivat suurimmassa virneessä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä vaalit meni muuten odotetusti, mutta keskustan kannatuksen koko maan tason odotus oli ns. "oikeasti" ehkä n. 16-17% ja PS:n 14-15%. Täytyy muistaa, että PS läksi vaaleihin n. 4000 ehdokkaalla ja 3 eniten ääniä saanutta puoluetta Kok, Sdp ja Kesk ovat vanhoja koko maan kattavia puolueita, ellei jopa kansanliikkeitä ja niillä kaikilla kolmella puolueella oli ehdokkaita n. 7000-9000 kpl. Oli odotettavissa, sanoo gallupit ennen vaaleja mitä hyvänsä, niin PS:n on vaikeampi kunnallisvaaleissa realisoida kannatuksensa äänestäjien ääniksi kuin muilla suurilla puolueilla, kun ei niillä ole perinteisiä ehdokkaita joka kuntaan ja kaupunkiin.

Kunnioitan aina jälkikäteen äänestäjien tahdon tuloksia, muuta minusta Keskustan ja Sdp:n jääminen alle 20%:n kannatukseen kuntavaaleissa ei ole niile hyvä tulos, vaan korkeintaan keskinkertainen esitys, koska kuntavaalit ovat keskustan ja sdp:n laajan kenttäväen suuri mahdollisuus näyttää joukkovoimansa, jossa ne puolueet yleensä myös onnistuvat houkuttelemaan kannattajansa oikeasti äänestämään. Ymmärrän kyllä myös erityisesti keskustan nyt hieman huokaisevan helpotuksesta, kun ei sentään menetetty v. 2012 kuntapuolta hanskasta, joka oli osittain puolueen näkökulmasta pelättävissä ennen kuntavaaleja.

PS testataan vasta oikeasti keväällä 2015, kun on seuraavat eduskuntavaalit, että oliko "jytky" vain sattumaa vai ei. Nyt tuli takapakkia eduskuntavaaleista 2011 PS:lle kuntavaaleissa, mutta samaan aikaan ne sai huikean voiton kuntavaalista 2008 kuntavaaliin 2012, kun PS:n kannatus nousi n. 7 prosenttiyksikköä eli n. 132 prosenttia ja puoluetta kuntavaaleissa äänestäneiden määrä nousi n. 108%, kun v. 2008 PS-puoluetta äänesti kuntavaaleissa n. 147000 ja nyt 2012 n. 307000 äänestäjää.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Jos vaalien tulosta tarkastelee ilman värilaseja, niin pientä myrskyä se aiheuttaa jatkossa sisäpolitiikkaan. Nimittäin hallituspuolueista ainakin kokoomus yrittänee edelleen jyrätä kuntauudista läpi. Vapaaehtoisesti se lienee mahdotonta, sillä Keskustalla on yksin edelleen yli 3000 valtuutettua, ja päälle PerSujen montako sataa (500?). On erittäin vaikeaa uskoa, että kovin montaa vapaaehtoista kuntaliitosta enään aikaan saadaan, sillä suurin osa luontevista ja järkevistä liitoksista on tehty, ja Keskustan ylivoima kuntakentällä estää kaikki kuntalaisille epämieluiset liitokset eteläisimmän Suomen ulkopuolella. Ainoa mahdollisuus olisi tehdä liitoksia pakolla. Se taas vaatisi perustuslainmuutosta, johon demarit eivät mukaan lähde viidensien peräkkäisten tappiollisten vaalien jälkeen. Eli väistämättä vaalituloksesta seuraa turpulenssia valtakunnanpolitiikkaankin.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Jos vaalien tulosta tarkastelee ilman värilaseja, niin pientä myrskyä se aiheuttaa jatkossa sisäpolitiikkaan. Nimittäin hallituspuolueista ainakin kokoomus yrittänee edelleen jyrätä kuntauudista läpi. Vapaaehtoisesti se lienee mahdotonta, sillä Keskustalla on yksin edelleen yli 3000 valtuutettua, ja päälle PerSujen montako sataa (500?).

Tuo ei ole lainkaan noin puoluepoliittinen kysymys. Jos katsot mitä kuntia on yleensä liittynyt suurempiin, niin nehän ovat olleet pääsääntöisesti juuri kepulaisia kuntia (jotka ovat liittyneet koska on taloudellisesti ollut pakko). Pääkaupunkiseudullahan kokoomusjohtoinen Espoo ja demarivetoinen Vantaa ovat vastustaneet tiukasti liitoshankkeita Helsinkiin. Samoin liitoksia vastustavat kokoomusjohtoiset ympäryskunnat Turun ja Tampereen liepeillä.
Se onko kunnalla varaa pysyä itsenäisenä vaikuttaa enemmän kuin kunnan poliittiset voimasuhteet.
 

Fordél

Jäsen
Ja linjasihan Sipiläkin, että kuntaliitoksia tulee ja ei niissä lähökohtaisesti ole ongelmaa kun ne vapaaehtoisesti tapahtuvat.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Tuo ei ole lainkaan noin puoluepoliittinen kysymys....
Se onko kunnalla varaa pysyä itsenäisenä vaikuttaa enemmän kuin kunnan poliittiset voimasuhteet.

Olet kyllä oikeassa tuossa, että pakkoliitoksia vastustetaan oikeastaan kaikissa puolueissa, mukaanluettuna kokoomuksessa. Sanoisin myös että siinäkin olet oikeassa, että vapaaehtoisia liitoksia kannatetaan samoin kaikissa puolueissa. En vain jaksa uskoa, että kovin monella kunnalla on enään halua kuntaliitoksiin. Sen takia, että liitokseen halukkaat ovat liitoksensa jo tehneet tai ainakin siitä jo päättäneet. Onhan tuolla Pohjanmaalla vielä tuhannen asukkaan kuntia, joiden kirkonkylät ovat alle kymmenen kilometrin päässä toisistaan, mutta kun ne eivät halua mihinkään sellaiseen liittoon mennä, missä se samankokoinen naapuri on mukana, niin ei siitä mitään tule. Viisaintahan olisi pakottaa niin pääkaupunkiseudun kunnat kuin kaikki niin maantieteellisesti kuin pinta-alaltaan pienet kunnat yhteen. Vaan ei taida tapahtua, koska osapuolet kerran eivät halua.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Juha Sipilä on loistavasti menestynyt yritysjohtaja, joka kyllä itse käsittää, ettei turhia rakenteita kannata ylläpitää. Edetään järkevästi ja säilytetään palvelut, niin hyvä tulee.

Olen samaamieltä siinä että Sipilä lienee pätevin nykypuolueiden johtajista. Mutta ei ole hänen asiansa määritellä mitkä ovat turhia rakenteita kunnallispolitiikassa. Oikeastaan tästähän peistä taitetaan (ja pitääkin taittaa), eli kenellä on oikeus määritellä mikä rakenne missäkin päin maata on toimivin.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Olet kyllä oikeassa tuossa, että pakkoliitoksia vastustetaan oikeastaan kaikissa puolueissa, mukaanluettuna kokoomuksessa. Sanoisin myös että siinäkin olet oikeassa, että vapaaehtoisia liitoksia kannatetaan samoin kaikissa puolueissa. En vain jaksa uskoa, että kovin monella kunnalla on enään halua kuntaliitoksiin. Sen takia, että liitokseen halukkaat ovat liitoksensa jo tehneet tai ainakin siitä jo päättäneet. Onhan tuolla Pohjanmaalla vielä tuhannen asukkaan kuntia, joiden kirkonkylät ovat alle kymmenen kilometrin päässä toisistaan, mutta kun ne eivät halua mihinkään sellaiseen liittoon mennä, missä se samankokoinen naapuri on mukana, niin ei siitä mitään tule. Viisaintahan olisi pakottaa niin pääkaupunkiseudun kunnat kuin kaikki niin maantieteellisesti kuin pinta-alaltaan pienet kunnat yhteen. Vaan ei taida tapahtua, koska osapuolet kerran eivät halua.

Niin no...jokuhan taisi jossakin sanoakin ettei se mitään ratkaise jos kaksi rutiköyhää kuntaa laitetaan yhteen. Mutta kyllähän noita kuntaliitoksia tapahtuu. Vuoden 2013 alusta toteutuvat seuraavat kuntaliitokset (lähteenä Kuntaliitto):

Alavus - Töysä
Kitee - Kesälahti
Kuopio - Nilsiä
Lohja - Karjalohja - Nummi-Pusula
Mikkeli - Ristiina - Suomenniemi
Oulu - Haukipudas - Kiiminki - Oulunsalo - Yli-Ii
Raahe - Vihanti
Sastamala - Kiikoinen
Savonlinna - Kerimäki - Punkaharju
Vaasa - Vähäkyrö
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös