Mainos

Kunnallisvaalit 28.10.2012

  • 107 341
  • 830
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Hyvinkäällä ilmaista viinaa vaalimainoksenaan jakanut PS ehdokas sai kauhean äänivyöryn, melkein 500 ääntä ja pääsi valtuustoon. Pitää vaan osata vetää oikeista naruista, niin kyllä ihmiset tulee torille ja äänestää.

Nokialla taas äänestämispalkintoja mainoksessaan vaalilipun kännykuvaa vastaan lupaillut ei oikein kannatusta saanut.

112
Hautamäki, Rauno
42 ääntä
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Itse huomasin ison muutoksen omassa äänestyskäyttäytymisessäni kun äänestin nyt ensimmäistä kertaa kunnallisvaaleissa maaseudulla. Aiemmin asuin Espoossa ja silloin kunnallisvaalit olivat itselleni selkeästi puoluevaali siinä missä eduskuntavaalitikin. Jotenkin koin vaikeaksi löytää ehdokkaiden joukosta ketään juuri minulle sopivaa, joten äänestin sitten puolueen mukaan.

Nyt sitten maalla homma kääntyikin ihan päinvastoin. Äänestin nimenomaan henkilöä vaikka tämä olikin puolueesta, jota en normaalisti äänestä. Syynä tähän oli se, että tunnen ehdokkaan jollain lailla henkilökohtaisesti ja tiedän hänen arvomaailmansa olevan hyvin lähellä omaani. Lisäksi ehdokas asuu siinä omalla pienellä kylällämme, joten oletettavasti hän myös ajaa kunnan pienempien taajamien asiaa. Itseasiassa tuo "paikallisuus" vaikuttaisi olevan hyvin tärkeä tekijä tuolla maaseudulla äänestettäessä.

Onko muilla vastaavanlaisia näkemyksiä tai kokemuksia? Niin ja tuo ehdokkaani pääsi valtuustoon. Saamistaan äänistä hän keräsi 66,4% omalta kylältä (eli siis omalta äänestysalueelta).
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Laaninen oli kyllä oikeassa siinä, että ehdokasmäärä oli Persuilla kuitenkin vielä niin pieni verrattuna kolmeen isoon, ettei sillä pysty ihan kärkeen mitenkään. Ja kun porukka on vielä näihin muihin verrattuna aika kokematonta, niin ihan ok tulos tuo lopulta on.

...

Tämä on juuri näin - persujen tulos on kuntavaalitasolla lähes historiallinen, mutta yleinen vauhtisokeus eduskuntavaalien tuloksen jälkeen on vääristänyt saavutuksen arvoa ja suuruutta.

Jotenkin kuvaavaa asialle on, että puhutaan yleisesti "paluusta kolmen suuren" järjestelmään politiikassa, vaikka itse asiassa siinä on kuntatasolla oltu iänkaiken. Persujen hyppäys vasureiden ja vihreiden yli neljänneksi selkeällä erolla edellä mainittuihin on jopa luokiteltu huomattavaksi tappioksi - haloo!

Toivon, että ainakin persut ymmärtävät saavutuksensa ja osaavat jakaa tätä ymmärrystä laajemminkin, jottei tämä vallalla oleva tarkoitushakuinen retoriikka sumenna ainakaan muutosta hakeneiden kansanosan aivoja.

Yhteistyölle valtuustoissa on odotettavissa vaikeuksia, sillä muutamien puoluejohtajien katkeruus suorastaan pursusi heistä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Näin se menee normaalisti minullakin ja ilman mitään koneita. Tällä kertaa tein poikkeuksen, joka vahvistaa sääntöni. Olen vasuri sydämestäni, mutta pitkän, hiljaisen taistelun itseni kanssa kävin, kun päätin lopuksi äänestää erästä ehdokasta, joka on Kokoomuksesta. Kokoomus puolueena on inhottava silmissäni, mutta tämä henkilö ansaitsee ääneni, sillä niin hyvä ihminen hän on ja tehnyt asioita politiikan ulkopuolella, joita arvostan. Ei mennyt läpi, mutta jäi ihan hyvä mieli yrityksestäni auttaa. Toki tämä ei tarkoita, että jatkossa äänestäisin. Kerta syrjähyppy riitti:)
Tuollaista tapahtuu toisinaan kunnallisvaaleissa. Ihmiset äänestävät sukulaistaan tai paikallista hyvää miestä/naista jonka he tuntevat hyvin, vaikka puolue olisi omalla kohdalla väärä. Vielä kun tämä ehdokas on jonkin paikallisesti tärkeän ja ajankohtaisen kiistakysymyksen suhteen oikealla puolella, niin kyllä noissa olosuhteissa puoluerajat vuotavat kummasti.

Hyvä tietysti että joskus toimitaan näin. Kunnallisella tasolla ja varsinkin pienissä kunnissa jotkut ihmisille tärkeät asiat eivät ole luonteeltaan poliittisia, ellei niistä jostakin syystä tehdä sellaisia.

On myös kuntia ja kaupunkeja, joissa vallitsee vuosikymmenten status quo, johon ihmiset saattavat jossakin vaiheessa vittuuntua. Muutamassa pienessä kunnassa Keskusta määrään tahdin joko täysin tai lähes yksinään. Sitten on näitä esim. Kokoomuksen ja SDP:n aseveliakseleita, perinteisesti vasemmistovaltaisia kuntia ja muita, joissa osa jengistä väsyy siihen ettei mikään tunnu niin sanotusti muuttuvan. Vallan kahvassa olevien soisi taas olevan hereillä ja reagoivan äänestäjien tarpeisiin, etteivät muut rynni omilla vaihtoehdoillaan ohi. Tästä ei tietysti ole pelkoa, jos jengi äänestää vanhaa tuttua puoluetta ja samaa vanhaa ehdokasta yhä uudestaan, mistään riippumatta.
 

#76

Jäsen
Yhteistyölle valtuustoissa on odotettavissa vaikeuksia, sillä muutamien puoluejohtajien katkeruus suorastaan pursusi heistä.
Toisaalta miten paljon puoluejohtajat missään puolueessa vaikuttavat kuntatasolla ja missä määrin paikalliset tavat ratkaisee?

Vaikka itse äänestin, niin ymmärrän myös niitä ketkä eivät äänestäneet. Tarjolla oli useampi ihan ok vaihtoehto, joista mikä tahansa käy. Sitten oli vain muutama eitoivottava vaihtoehto, mutta etukäteen oli odotettua etteivät nämä kuitenkaan menesty eli ei tarvitse lähteä äänestämään jotakuta vastaan. Oikeastaan yhtään ei-missään nimessä vaihtoehtoa ei minusta ollut tarjolla. Tälläisiksi laskisi äärivasemmiston sekä -oikeiston ja Islamilaisen puolueen. En itse koe olevan mitään merkitystä onko vallassa Kok, SDP, Kes tai Vas. Vihreillä saattaisi olla jotain pientä vivahde-eroa ja Perussuomalaiset olisi oikeastaan mielenkiintoista nähdä, että onko heillä jotain erilaista annettavaa.

Kotimainen poliittinen kenttä kaipaisia ravistelua, että puolueet asemoituisivat oikeasti erilaisiksi vaihtoehdoiksi ja asemien tulisi sitten vaalien jälkeen näkyä teoissa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
No jalkautuvathan he.

Jos tehdään joku lähikoulutapahtuma, vaikka monen puolueen yhteisvoimin… sinne tulee paikalle vain puolueaktiiveja.. eli ei ketään. . . aika turhauttavaa.. joten näitä on nykyään tosi vähän. Koska ihmiset eivät tule poliitikkojen luo, menee poliitikot ihmisten luo, eli käytännössä marketteihin ja yleisötapahtumiin, jossa sitten on ihmisiä, mutta pitävät poliitkkoa paikalla tyrkyttäjänä…

Ja kun sitten kutsuu monen sadan euron lehtimainoksella ihmisiä kentän laidalle, että puhutas nyt miten tää voitas hoitaa.. ketään ei tule. Ei ennen vaaleja ei vaalien jälkeen. Vasta kun kaivuri kaivaa leikkikentälle kuoppaa, ihminen havahtuu ja vaatii päästä osallistumaan. Sitten tullaan paikalle, ja kaikki lähtee alusta.. kunnes kahden vuoden päästä se kaivuri tulee uudestaan kun kukaan ei siinä välissä ole välittänyt tulla yleisötilaisuuksin kertomaan sitä mielipidettään valmisteluvaiheessa…

Ja esimerkit on oikeita ja Tampereelta

No juu, se voi olla, että olen vain vieraantunut itsekin kunnallispolitiikasta. Sinänsä kertomasi asiat eivät yllätä nekään yhtään, eli peiliin katsomisen paikka on kuntalaisillakin.

Poliitikoilla on vähän huono maine "kansan" silmissä ja kaupassa vaalimainoksia jakava ehdokas voidaan kokea tungettelevaksi. Tosin, esimerkiksi Pia Viitanen meinasi ostaa ääneni eduskuntavaaleissa ihan jo omalla olemuksellaan jakaessaan vaalimainoksiaan, joten on siitä varmasti hyötyäkin. Ja minä sentään olen pitänyt itseäni oikeistolaisen (talous)politiikan kannattajana.

Mutta en pääse siltikään eroon siitä tunteesta, että jotenkin se konkretia puuttuu, etenkin eurovaaleista mutta myös näistä kunnallisvaaleista. Ja ihan hauskasti joku oli todennutkin, että Idolsin äänestys taitaa saada ihmiset paremmin liikkeelle kuin kunnallisvaalit.

Huolestuttava merkki on ennemminkin se, että ihmisiä ei kiinnosta mikään muu kuin tosi-tv. Se kun menee tarpeeksi pitkälle niin hallinnossa saa hillua ihan miten tahtoo mutta toisaalta niin kauan kuin se ei kosketa henkilökohtaisesti niin onko joillain taulukaupoilla normaalituularille mitään merkitystä. Ei ole.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Persujen ei kannata liikaa synkistellä. Seuraavissa EU-vaaleissa persuilla on etuna teema sekä ehdokasasettelu. Halla-aho ja Soini ovat melkoiset äänirohmut ja muilla puolueilla on todella kova työ haastaa tämä persujen voimakaksikko.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Persujen ei kannata liikaa synkistellä. Seuraavissa EU-vaaleissa persuilla on etuna teema sekä ehdokasasettelu. Halla-aho ja Soini ovat melkoiset äänirohmut ja muilla puolueilla on todella kova työ haastaa tämä persujen voimakaksikko.

Mielenkiintoista tosiaan on tuo tuleva ehdokasasettelu. Toistaako Soini viimekertaisen kuvionsa? Luulisin, että näin tulee käymään. Mitä tekee Sampo Terho? Lähteekö Halla-aho tuohon karkeloon mukaan? Väätäinenhän on jo ilmoittanut itsensä mukaan. Puolueella on muutama todellinen kiruginveitsi heittää noihin peijaisiin ja kun tässä vielä ehditään käsittääkseni 2-3 kertaa pelastaa suomalaisten työpaikat ja suomalainen hyvinvointiyhteiskunta, niin saas nähdä miten silloin käy?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Halla-Aholla ja Soinilla on myös melkoiinen haaste olla samaan aikaan eduskunnassa ja Brysselissä.

Voi tulla sinulle järkytyksenä, mutta eduskunnasta voi lähteä Brysseliin, jolloin varaedustaja ottaa lähteneen paikan. Toimii myös toiseen suuntaan.
 

Morgoth

Jäsen
Voi tulla sinulle järkytyksenä, mutta eduskunnasta voi lähteä Brysseliin, jolloin varaedustaja ottaa lähteneen paikan. Toimii myös toiseen suuntaan.

Ei kansa niin tyhmää ole etteikö tuo vaalikikkailu jossain vaiheessa veisi uskottavuutta. Soinin temppu kerran nyt vielä meni, mutta...
 

#76

Jäsen
Voi tulla sinulle järkytyksenä, mutta eduskunnasta voi lähteä Brysseliin, jolloin varaedustaja ottaa lähteneen paikan. Toimii myös toiseen suuntaan.
Itse näkisin ongelman enempi niinpäin, että EU-parlamentissa sekä Soini että Halla-Aho menisi hukkaan kun ajatellaan kotimaan politiikkaa. Puolueelle paras olisi, jos saisivat muita pelureita eurouralle.

Itse vaalitulos taitaa sopia Persuille hyvin. Vaikutusmahdollisuudet parani, muttei tarvitse olla silti isoimpana pelurina, jonka niskaanahdollisesti ikävät päätökset kolahtaa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Itse näkisin ongelman enempi niinpäin, että EU-parlamentissa sekä Soini että Halla-Aho menisi hukkaan kun ajatellaan kotimaan politiikkaa. Puolueelle paras olisi, jos saisivat muita pelureita eurouralle.

Puolue tarvitsee sen kipeästi sen uuden nosteen noista kuntavaaleista jolloin parhaat miehet ja naiset on saatava ehdolle. Varsinkin kun tilaisuus on parempi kuin koskaan. Soinin merkitys on kokoajan vähentynyt ja EK-vaalejen jälkeen Soini varmaankin luopuu puheenjohtajuudesta. Halla-aho & Soini kaksikko olisi täysin ylivertainen kun miettii muiden puolueiden kärkiehdokkaita. Se "hyvä" puoli oppositioasemassa on, että kansanedustajat voivat lähteä helposti ehdolle näihin EU-vaaleihin toisin kuin ministerit tai eduskuntaryhmien puheenjohtajat.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Laaninen oli kyllä oikeassa siinä, että ehdokasmäärä oli Persuilla kuitenkin vielä niin pieni verrattuna kolmeen isoon, ettei sillä pysty ihan kärkeen mitenkään. Ja kun porukka on vielä näihin muihin verrattuna aika kokematonta, niin ihan ok tulos tuo lopulta on.

Olisi mielenkiintoista tietää, että missämäärin Perussuomalaisten imago vaikuttaa sen listoille hakeutuviin ehdokkaisiin. Esim. tämä puolituttu/kaveri jolle annoin ääneni olisi myös päässyt Perussuomalaisten listoille, mutta hän jätti tämän vaihtoehdon väliin, koska hänen silmissä Persussuomalaisten imago ei ollut paras mahdollinen, siksi siis Myö:n listoille. Eikä hän ymmärtääkseni ole ainoa laatuaan joka on valinnut jonkin toisen vaihtoehdon vaikka Perussuomalaisten linja on lähinnä omaa. Kannattaisiko Persujen siis panostaa jatkossa enemmän laatuun ja karsia joukosta pois suurimmat hörhöt? Vaikea sanoa, kun toisaalta joku hiukan rentumpi vaihtoehto voi yllättäen saada vaikka millaisen äänivyöryn paikallisella tasolla.

vlad.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kannattaisiko Persujen siis panostaa jatkossa enemmän laatuun ja karsia joukosta pois suurimmat hörhöt? Vaikea sanoa, kun toisaalta joku hiukan rentumpi vaihtoehto voi yllättäen saada vaikka millaisen äänivyöryn paikallisella tasolla.

vlad.

Varmasti siellä on pyritty karsimaan hörhöjä, mutta kun puolue kasvaa isoksi yhdessä päivässä niin valitettavasti sen valtavan ihmismassan, joka tunkee puolueesseen niin siinä samalla pääsee myös livahtamaan näitä idiootteja ja hörhöjä. Hankala tuota on estää. Ehkä joku facebook-poliisi, joka kyttäisi kaikkia ehdokaiksi haluavien profiileja?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Ja niille ketkä eivät äänestäneet: Haistakaa sopivasti muhinut iso lehmänpaska ja vetäkää vittu päähänne ja paetkaa johonkin vuorille chillailemaan, saatanan loiset! Katsokaa edes joskus uutisia ulkomailta ja olkaa nyt herra paratkoon tyytyväisiä, että on oikeasti mahdollisuus äänestää. Ja kun tuntuu, että nämä on vielä niitä pahimpia valittajia. Puolueista viis tässä kohtaa.

Minä jätin äänestämättä, kuten myös vaimoni. Syynä on se että muutosta uudelle paikkakunnalle on sen verran vähän aikaa että emme ole päässeet kartalle mahdollisista kuntaliitoksista, koulujen tilanteesta, mahdollisista hankkeista yms asioista joihin olisimme voineet vaikuttaa.

Myöskään ehdokkaat eivät olleet missään määrin tuttuja joten en nähnyt järkeväksi äänestää vain vaalikoneen perusteella.

Eli seuraavissa vaaleissa sitten fiksumpana ollaan ääntä antamassa. Nyt tyydyn kohtalooni ja olen luvannut olla valittamatta. Mutta äänestäminen ns sokkona olisi ollut mielestäni paskin vaihtoehto.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Varmasti siellä on pyritty karsimaan hörhöjä, mutta kun puolue kasvaa isoksi yhdessä päivässä niin valitettavasti sen valtavan ihmismassan, joka tunkee puolueesseen niin siinä samalla pääsee myös livahtamaan näitä idiootteja ja hörhöjä. Hankala tuota on estää. Ehkä joku facebook-poliisi, joka kyttäisi kaikkia ehdokaiksi haluavien profiileja?

Se on totta, että Perussuomalaiset kasvoivat hetkessä suureksi puolueeksi ja tavoitteet olivat kunnallisvaaleissa sen mukaiset ja ehdokkaiden määrää pyrittiin kasvattamaan huomattavasti, joten mukaan väkisinkin mahtuu niitä hörhöjä. Kenties se on median aikaan saama harha kun tuntuu, että Perussuomalaisten listoilla oli niitä hörhöjä perinteisiä puolueita enemmän - tai sitten Perussuomalaisten imagon tähden puolueen hörhöihin kiinnitettiin tavanomaista enemmän huomiota. Uskoisin kuitenkin, että nämä vaalit opettivat myös Perussuomalaisia ja tulevissa vaaleissa pyritään hakemaan asiansa osaavia ehdokkaita joiden kaapista ei kovinkaan kauheita luurankoja paljastu tai joiden facebook päivitykset eivät korneimpia mahdollisia ole. Kenties pistokokeiden teko fb-profiileihin voisi olla vaihtoehto vaihtoehtojen joukossa mutta en usko, että laajamittaiseen fb-päivitysten seuraamiseen puolueella riittää voimavaroja.

vlad.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisi mielenkiintoista tietää, että missämäärin Perussuomalaisten imago vaikuttaa sen listoille hakeutuviin ehdokkaisiin.

Jokaisen puolueen imago vaikuttaa listoille hakeutuviin, perussuomalaisilla tähän imagoon kuuluu ainakin tällä hetkellä joustamattomuus ja kompromissihaluttomuus. Politiikassa nämä eivät juuri anna työkaluja asioiden eteenpäin viemiselle ja omien tavoitteiden toteuttamiselle.

Siten ne paikalliskonkarit jotka syystä tai toisesta vaihtavat puoluetta harvemmin katselevat perussuomalaisten suuntaan.

Kannattaisiko Persujen siis panostaa jatkossa enemmän laatuun ja karsia joukosta pois suurimmat hörhöt? Vaikea sanoa, kun toisaalta joku hiukan rentumpi vaihtoehto voi yllättäen saada vaikka millaisen äänivyöryn paikallisella tasolla.

Enemmän kuin joistakin hörhöistä kyse on minusta koko puolueen julkisuuskuvasta ja ulostuloista, ne ovat kovin kärkeviä ja ehdottomia.

"Vanhat puolueet" edustajineen jättävät tavallisesti jouston varaa ja tilaa tulkinnoille.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tämäkin voi olla osalle persuista liikaa. Vielä on muistissa eduskuntavaalien jälkeisten neuvottelujen aiheuttama persujen hätäännys ja kouristuksenomainen vetäytyminen kaikesta vastuusta, vaikka mm. Urpilainen yritti kaikin voimin saada persut mukaan töihin.
Vastuunpakoilusta voi syyttää aina, mutta pidemmällä perspektiivillä, ja varsinkin tässä talouden tilanteessa, suurimman oppositiopuolueen asema on huomattavasti parempi kuin hallituksen kakkos- eli valtiovarainministeripuolueen - ja oikeastaan ainoa vaihtoehto Perussuomalaisille alusta alkaen. Oppositiossa ollessaan Soinilla on puolueineen lähtökohtaisesti kaikki valtit käsissään, ja perussuomalaisten päämääränä ei voi olla mikään muu kuin suurimman puolueen status eduskuntavaaleissa 2015.

Uskallan väittää, että mikäli Perussuomalaiset olisi lähtenyt nykyiseen hallitukseen valtiovarainministeripuolueeksi, puolueen kannatus huitelisi seuraavissa eduskuntavaaleissa jossakin 7-10% tienoilla. "Populistipuolueen" olemassaolo on nimittäin hyvin hauraalla pohjalla, jos se on mukana hallituksessa, jossa se ei ole suurin puolue. Suomalaisittain tunnetuin esimerkki tästä on PS:n edeltäjä SMP, joka kahmi vuoden 1983 eduskuntavaaleissa 9,7% äänistä, oli viidenneksi suurin puolue, ja lähti mukaan Sorsan IV hallitukseen kahdella ministerillä (joista toinen oli työministeri Urpo Leppänen). Seuraavissa vaaleissa SMP:n kannatus olikin pudonnut 6,3 prosenttiin, ja vuoden 1991 vaaleissa se oli puoliintunut (4,8%) vuodesta 1983. Vuoden 1995 vaaleissa SMP sai enää 1,3 prosentin ääniosuuden, minkä jälkeen puolue ajautui konkurssiin. (Linkki ohjaa Wikipedia-artikkeliin.)

Merkillepantavaa on sekin, että SMP:n historian paras kannatusprosentti kuntavaaleissa oli 7,3% vuonna 1968. PS:n nyt saamaa 12,3% ääniosuutta voidaankin mielestäni tässä mielessä pitää loppujen lopuksi kovana tuloksena - nimenomaan kunnallisvaaleissa.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Vaalien jälkeen valtakunnallisesti Keskustalla on 3078 valtuutettua, Kokoomuksella 1735, SDPllä 1729. SDP oli suurin puolue Satakunnassa ja Kymissä; Kokoomus Helsingissä, Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Hämeessä ja Pirkanmaalla; Keskusta Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Vaasassa, Keski-Suomessa, Oulussa ja Lapissa. Kaikkien valtuutettumäärät laskivat jonkin verran, lähinnä PerSujen hyväksi.

Huono vaaliprosentti johtuu arvioiden mukaan pettymyksestä politiikkaan. Pienimmät prosentit olivatkin Kookomuksen vahvoilla seuduilla kuten Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Aika moni äänestäjä ilmeisesti on heittänyt pyyhkeen kehään, koska väärin äänestäjien takia ihmisiä sortavat puolueet, kuten Kokoomus ja vihreät saavat päättää asioista. Syrjäytymisen hidastaminen ei kuitenkaan onnistu, ellei vaaleissa äänestetä kansan puolella olevia puolueita. Toki suunta oli oikea, eli oikeat puolueet Kokoomus ja demarit etunenässä ottivat takkiin, mutta mikäli kansaa ei saada paremmin aktivoitua, ei edessä ole kovin ruusuinen tulevaisuus. Vaalitulos antaa kuitenkin uskoa tulevaisuuteen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jokaisen puolueen imago vaikuttaa listoille hakeutuviin, perussuomalaisilla tähän imagoon kuuluu ainakin tällä hetkellä joustamattomuus ja kompromissihaluttomuus. Politiikassa nämä eivät juuri anna työkaluja asioiden eteenpäin viemiselle ja omien tavoitteiden toteuttamiselle.

...

Enemmän kuin joistakin hörhöistä kyse on minusta koko puolueen julkisuuskuvasta ja ulostuloista, ne ovat kovin kärkeviä ja ehdottomia.

"Vanhat puolueet" edustajineen jättävät tavallisesti jouston varaa ja tilaa tulkinnoille.

Varmasti mainitsemillasi seikoilla on myös merkitystä siihen millaiset ihmiset pyrkivät ehdolle Perussuomalaisten listoilta, tai pyrkivät Perussuomalaisten listoille.

Kenties puolueen julkisuuskuva ei ole paras mahdollinen, kuten mainitsit, se on ainakin valtakunnallisella tasolla näty olevan joustamatonta ja kompromissihaluttomuutta - mitä ilmeisesti osa Persujen kannattajista pitää hyvänä ja tavoiteltavana asiana, mutta kääntyykö tämä tapa tehdä politiikkaa joskus puoluetta vastaan. Kunnallistasolla ei tietty ole oikein nähty mikä Perussuomalaisten linja on, koska ed. vaaleissa puolue kuului sarjaan "lilliputit" ja nyt se on sillä tasolla, että päätöksentekoon on mentävä mukaan ja on kyettävä tekemään muutakin kuin olemaan joustamaton puolue, joka kaivautuu poteroihinsa.

Kenties yhdistelmä puolueen julkisuuskuvasta ja sitten tietyistä leimaavista ehdokkaista ja poliitikoista saa aikaan sen, että osa miettii hyvin tarkoin sitä liittyäkö puolueeseen vai ei, kuten kaverini on tehnyt. Sen sijaan jos hän aikoo valtakunnanpolitiikkaan mukaan joskus hamassa tulevaisuudessa, tällöin hänen on löydettävä puolue jonka riveihin astua. (Nyt hän siis oli paikallisen Myö -kansanliikkeen listoilla).

vlad.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei kansa niin tyhmää ole etteikö tuo vaalikikkailu jossain vaiheessa veisi uskottavuutta. Soinin temppu kerran nyt vielä meni, mutta...

On se tyhmää. Sama kikkailuhan menee aina läpi myös kunnallisvaaleissa, joissa ministeritkin usein osallistuvat kunnallisvaaleihin täysin tietoisina siitä, että ministerin tontilta ei ehditä mihinkään Pihtiputaan kunnanvaltuustoon tai lautakuntiin vaan homman hoitaa varavaltuutettu.

Eivät yleensä kansanedustajatkaan tunnu ehtivän kunnanvaltuustoon, vaikka se vielä teknisesti on mahdollista. Mutta väitän, että hommansa kunnolla hoitavan ministerin aikataulu on niin kiireinen ja hoidettavana on koko maan hyvinvoinnin kannalta niin paljon asioita, että kunnallisvaltuutetun hommia ei vain kunnolla ehdi hoitamaan.

EU-parlamenttiin nousu eduskunnasta menee myös aina läpi, ja hoituuhan se toisinkin päin jos tarvitaan.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kenties yhdistelmä puolueen julkisuuskuvasta ja sitten tietyistä leimaavista ehdokkaista ja poliitikoista saa aikaan sen, että osa miettii hyvin tarkoin sitä liittyäkö puolueeseen vai ei, kuten kaverini on tehnyt. Sen sijaan jos hän aikoo valtakunnanpolitiikkaan mukaan joskus hamassa tulevaisuudessa, täkköin hänen on löydettävä puolue jonka riveihin astua. (Nyt hän siis oli paikallisen Myö -kansanliikkeen listoilla).

Puoluevalinta on usein mielikuvapeliä ja vaalimatematiikkaa. Kaveri halusi valtuustoon vaikuttamaan, ja laski millä äänimäärällä edellisissä vaaleissa pääsi läpi minkäkin puolueen listoilta ja valitsi sitten todennäköisimmän listan joukosta SDP-Keskusta-Kokoomus. Pääsi, olisi päässyt sillä määrällä läpi kaikkien noiden listalta mutta olisiko saanut samaa määrää ääniä? Epäilen. Jos olisi ollut perussuomalaisten listalla niin tuskin olisi saanut samaa määrää. Mutta ei ollut kuulemma edes harkinnut sitä vaihtoehtoa.

Itsellä oli kyllä mielenkiintoinen vaalien seurausilta, seurasin kolmen tutun äänisaalista kaikki eri kunnissa ja eri puolueissa. (KOK,SDP, PS) Kaikki pääsivät läpi ja hyvä niin.

Joillain äänestysalueilla tie valtakunnan politiikkaan lienee edelleen rajattu vain muutamaan puolueeseen, joillain seuduilla vain yhteen.

Isommissa kaupungeissa on sitten enemmän valinnanvaraa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös