Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Kummola ”rakentaa” Tampereelle jäähallin -seurantaketju

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana scholl, 14.05.2007 klo 13.49.

 1. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kirjoitan kännykällä joten tyydyn jättämään linkit muutamaan mielenkiintoiseen artikkeliin, joissa käsitellään stadion- ja hallihankkeita ja niiden julkista rahoittamista Pohjois-Amerikassa. Jutuissa ja niissä viitatuissa tutkimuksissa asetetaan hyvin kyseenalaiseksi mm. tässäkin keskustelussa esitetty "halli tuo rahaa ja töitä alueelle" -väite.

  U.S. Sports Stadiums Continue to Be Funded With Taxpayer Money - CityLab
  Why funding new sports stadiums can be a losing bet - Canada - CBC News
  America Has a Stadium Problem — Pacific Standard
  Want to stop the fiscal cliff from advancing? Cut welfare to sports. | Sports on Earth

  Toki Suomessa tilanne voi olla toinen suhteessa Pohjois-Amerikkaan.
   
 2. Kahvitunti Jäsen

  No kalelle tarvitaan muistomerkki. Saihan hän vasta ihan kunniamerkin presidentiltä, kun on niin ansioituneesti haalinut itselleen kotimaisessa kiekossa lähes yksinvaltiuden jota ei olla uskallettu kiekon parissa kyseenalaistaa. Johtuu varmaan kuitenkin siitä että on ansioituneesti ollut taustavaikuttajana maajoukkuevalinnoissa yms. Kai tuon hallin läheisyyteen tulee vielä satametriä korkea kalepatsas?
   
 3. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Stadion- ja areenarakentamisen taloudellisia vaikutuksia on tosiaan tutkittu melko paljon ja niitä ei ainakaan suorien taloudellisten vaikutusten (mm. työllisyys, suorat tulot) osalta ole saatu positiivisiksi oikein missään tutkimuksessa.

  Lähes maailmanlaajuinen ilmiö on se, että kaupungit haluavat kuitenkin investoida areenoihinsa ja stadioneihinsa. Ilmeisesti tämä johtuu siitä, että ne näkevät urheilun tuomat positiiviset ulkoisvaikutukset (esimerkiksi areenaa / stadionia käyttävien urheiluseurojen tai niissä järjestettävien urheilu- tai muiden tapahtumien tuomat mainehyödyt kaupungille tai areenan / stadionin kautta tarjottavien palveluiden tuoma nettolisäys asukasviihtyvyydelle ja sitä kautta kaupungin "houkuttelevuuden" kasvu) niin suurina, että näitä viedään eteenpäin välillä puoliväkisinkin.

  Stadion- ja areenarakentamisen tuomia taloudellisia ulkoisvaikutuksia on tutkittu todella vähän ja siten niiden laajuus tunnetaan huonohkosti. Totuus on, että niitä ei ole aivan helppo tutkiakaan. Voidaan melko hyvällä omallatunnolla olettaa, että stadionit ja areenat tuovat positiivisia ulkoisvaikutuksia hyvinkin paljon, mutta näiden vaikutusten arvoa on usein erittäin vaikea ja joskus mahdotonkin laskea. Ulkoisvaikutuksien perusteella ei siis pystytytä osoittamaan hankkeen kannattavuutta numeroin, vaikka se erittäin mahdollisesti positiivinen olisikin.

  Vaikka siis todellinen syy hankkeen puoltamiseen olisivatkin positiiviset taloudelliset ulkoisvaikutukset, näitä hankkeita siis pyritään aina perustelemaan suorilla taloudellisilla vaikutuksilla, joita nähtävästi on tieteellisesti arvioiden lähes mahdoton vääntää positiivisiksi mitenkään.
   
 4. LuikuriTattinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tapahtuuko hankkeen eteen mitään?
   
 5. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Pääseekö Herwoodista hallille sporalla?
   
 6. Oijennus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Pelaako Ilves tulevaisuudessa tuolla?

  Lainaus:
  Tampereen kasino sijoitetaan Areenaan [Tampereen kaupunki - Tampereen kaupunki - Ajankohtaista - Tiedotteet - 2016 - Lokakuu]
  Tämä on iso toimija joka on lähtenyt julkisesti mukaan hankkeeseen.
  Tampereen SRV on käsittääkseni kiinni tällä hetkellä TAYS:n uudisprojektissa, mutta tämä Areena hanke taitaa olla Helsingin SRV:n vetämä, korjatkaa toki jos olen väärässä.
   
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Onko metro luotettava Tukholmassa, onko Pariisissa tallella vahva terästorni, onko Berliinissä makkaraa? Hankesopimuksen mukaan SRV on sitoutunut saattamaan monitoimiareenan valmiiksi 09/2020 mennessä. Jokaiselta viivästyspäivältä lankeaa maksettavaksi 10 000 euron sakkomaksu, kuitenkin enintään 500 000 euroa. Näin seisoo sopimuksessa. Sitä en osaa sanoa milloin kannen rakentaminen alkaa, ilmeisesti ensi keväänä.
   
 8. Scipio Jäsen

 9. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Jotenkin koomista tämä suhmurointi hankkeen ympärillä. Grahn-Laasonen perusteli valtiontukea kesällä hankkeen työllisyysvaikutuksilla. No, tietysti kertoo paljon ministerin arvomaailmasta, että liikuntaan ja urheiluun tarkoitettujen rahojen kohdentamista ohjaavat ensisijassa elinkeinopoliittiset kysymykset. Hauska yksityiskohta on nyt se, että SRV hiljattin teki lupa-anomuksen, jonka myötä toimistotiloja rakennettaisiin alkuperäistä suunnitelmaa vähemmän ja puolestaan enemmän asuntoja. Eli kaiken järjen mukaan luulisi hankkeen työllisyysvaikutusarviointien muuttuvan radikaalisti, jos SRV:n anomus menee läpi.
   
 10. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Sinä olet nyt tainnut ymmärtää väärin. Ei kai se Grahn-Laasonen sitä meinannut että paljonko sinne tulee toimistotyötä, vaan sitä montako virolaista, sekä puolalaista raksaduunaria meinataan sitä kompleksia rakentamaan palkata. Kato pitäähän sitä tukea etelä-naapureita miljoonilla.
   
 11. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Pari päivää sitten perusteluissa olivat kyllä mukana mm. valtion saamat verotulot ja hankkeen vaikutus urheiluun sekä kulttuuriin (mm. mahdollisuus saada suuria tapahtumia parantuu). En siis sanoisi, että avustusten kohdentamista ohjaavat ensisijaisesti elinkeinopoliittiset kysymykset. Jos näin olisi, tuskin avustusten saajien joukko olisi sellainen, kun se tänäkin vuonna oli.
   
 12. juhap88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Aamulehdessä kerrottiin eilen, että rakennus alkaa ensi vuonna. 2020 pitäisi olla valmis.
   
 13. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:
  Niin no eiköhän tästä taas joku valita ihan vaikka valittamisen ilosta... Perusteena voisi olla Rautatienkadulla asuvilla vaikka se että kansallismaisema siihen uniikille ratapihalle katoaa ja tulee hirvesästi meteliä ja häiriökäyttäytymistä kun tuhannet juopuneet katsojat purkautuvat hallista ulos....
  Luulisi että VR on kanssa kohta kiinnostunut aikatauluista koska käsittääkseni ( korjatkaa jos olen väärässä ) juna-aikatauluja joudutaan muuttamaan ? Tuskin niitä ihan yhdessä tai kahdessa yössä tehdään.
  Menee muuten kohta liikkuminen mielenkiintoiseksi keskustassa kun ratikkaa aletaan väsäämään ja tuo kansiprojekti ? Saattaa tulla vähän lisää tukkoisuutta....
   
 14. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Kannen rakentaminen vai hallin?
   
 15. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  2020 syksyllä pitäisi suunnitelmien mukaan hallin olla käytössä alkavalle kaudelle. Kai se kansi pitää alle ensin tehdä, joten voisi kuvitella siihen menevän reilun vuoden ja hallin tekemiseen sitten pari vuotta. Mutta keväällä pitäisi jo päästä aloittamaan. Vai mikäs se homma oli, että ainoastaan keväisin on mahdollista käynnistää homma? Liittyykö VR:ään jotenkin, kun nykyään tunnutaan rakenneltavan ympäri vuoden.
   
 16. Jonde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS
  Rakennustyöt alkavat keväällä (pohjatöitä yms) ja itse kannen rakentaminen suunnilleen vuoden päästä. Kansi on siis valmis suunnilleen syksyllä 2018, joten kaksi vuotta jää aikaa tehdä halli kuntoon. Kyllä tuossa kiirettä pitää, mutta eiköhän tuo onnistu.
   
 17. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Liittyy VR:n kesäaikataulujen voimaantuloon, joissa voidaan varautua rakenamiseen. y
   
 18. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Ylen Pirkanmaan alueuutiset kertoi tänään että kannen investointipäätös venyy ensi vuoden puolelle kesken eräisten valitusasioista ja poikkeuslupakäsittelystä, tavoitteena ois ensimmäinen neljännes
  SRV kertoo tammikuussa sijoittajista....
   
 19. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Taitaa vieläkin puuttua sitä yksitäistä rahaa jonkun verran... eli voipi olla tuokin syynä.
   
 20. Oijennus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tai sitten tuo poikkeuslupa asia joka tuli nyt päätökseen ja SRV saa rakentaa enemmän asuntoja...
   
 21. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
 22. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  sshhiillä lailla...Millähän kertoimella sitä uskaltaisi vielä lähteä vetoa lyömään, että loppujen lopuksi johonkin muualle Suomeen valmistuu kuitenkin liigatason jäähalli ennen Tamperetta? On nuo hämäläiset niin perkeleen jahkailijoita. Tätäkin keskusareenaa keritään varmasti leipoa vielä suuntaan jos toiseenkin, ennen kuin kiekko putoaa jäähän.

  Toivoisin toki, että Tampesteri saisi sen hallinsa mahdollisimman pian.
   
 23. Vaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Voi vi..u! Tampereen hanke on upea, samoin kuin koko radan varren rakennussuunnitelmat ovat, ja nyt tämä hanke taas hankaloituu jonkun valituksen myötä.

  Kumpa tässä maassa tämmöisissä tapauksissa ei enää saisi valittaa. Niin selkeästi kaikkia hyödyttävä ja kaupungin hyvää vetovoimaa pönkittävä hanke on kyseessä. Tampere on maan ehdoton kakkoskaupunki, ja toivoisi, että nämä kaupunkia edelleen hyödyttävät hankkeet ripeästi toteutuisivat.
   
 24. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  No en kyllä ihan allekirjoita tällaista "päämäärä pyhittää keinot" -mentaliteettia. Kyllähän se valtuustokäsittely oli näin ulkopuolisen silmin aika pahalle haiseva, kun järjestettiin suljetuin ovin ja ymmärtääkseni vielä siten, että valtuutetuille ei etukäteen lähetetty tarkkoja yksityiskohtia sopimuksen sisällöstä. Demokratian toimivuuden kannalta on huolestuttavaa, jos tällainen menettely todetaan hyvän hallintotavan mukaiseksi.
   
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  En ole seurannut tätä hanketta, kun on muuan toinen hallihanke jumissa maamme pääkaupungissa. Vaan 60 miljoonaa kuulostaa kyllä melkoiselta summalta rahaa. Eihän valittamista pidä tietenkään kieltää, mutta ne pitäisi pystyä käsittelemään nopeasti, hyvin nopeasti.

  Siinä ei ole kerta kaikkiaan mitään tolkkua, että valitukset voivat oikeasti viivästyttää hankkeita vaikka kuinka pitkään varsinkin, kun jotkut valittavat lämpimikseensä.