Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Kummola ”rakentaa” Tampereelle jäähallin -seurantaketju

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana scholl, 14.05.2007 klo 13.49.

 1. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Aamulehti kertoo uudesta valituksesta tähän halliprojektiin liittyen. Viime metreille on jäänyt kun juhannusaattona loppuu valitusaika. Kai sinne nyt vielä joku keksii valittaa, että alueella elää vielä Liito-oravia....
   
 2. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Niin näen minäkin. Sen sijaan en pidä yhtään typeränä, että selvitetään kunnolla, mitä on sovittu, miten on sovittu ja kenen kanssa on sovittu. Tämä maa poliittisine kenttineen on aivan täydellinen "sulle-mulle-ittelle"-paratiisi, että taustoja on ihan hyvä välillä käydä penkomassa.
  Sen sijaan on täydellisen aivokuollutta vastustaa tämän tyyppisiä hankkeita vain siksi, että itseä ei miellytä ajatus. Kaupunkikuva muuttuu niin tämän kuin Garden-hankkeenkin myötä, mutta se on vain elämää. Hyvää elämää. Kaupunkikuva saa ja sen pitää uudistua. Ymmärtäisin, jos nyt puhuttaisiin jostain Rooman Forum Romanumista, että vähän pitää suojella, mutta Stadissa puhutaan helvetti asfaltoidusta parkkipaikasta betonibunkkerin takana ja Tampereella junaradan päälle rakennettavasta kannesta. Onhan ne varmasti jonkun mielestä kauniita sellaisenaan (tai se rata ilman kanttakin, ainakin junabongareille mieluisampi) ja projektit joidenkin silmissä kamalan turhia, kun itselle ei ole tarvetta käyttää tulevia palveluita, mutta joku roti nyt siihen valittamiseen.
  Valittaminen pitäisi jollain tapaa tehdä samanaikaisesti sekä vaikeammaksi että helpommaksi. Vaikeammaksi niille, jotka valittavat vain valittamisen ilosta eikä valitus itsessään perustu mihinkään oikeasti validiin seikkaan. Kuitenkin toisaalta myös helpommaksi (tai ainakin pitää ennallaan) niissä tilanteissa, joissa valitukselle on jokin todellinen peruste. Mitään sakkoja on tarpeetonta virittää aiheettomille valituksille, sillä se veisi mielenkiinnon myös niissä tapauksissa, joissa jokin todellinen aihe on olemassa.
   
 3. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 4. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin. On uskomantonta, miten monille halli on niin tärkeä, että se sopii rakentaa vaikka poliittisen pelin tai muun epäilyttävän toiminnan tuloksena. Huonoista laskemista kärsivät kuitenkin ennen kaikkea veronmaksajat, joiden rahoja opetusministeri projektiin on sysännyt enemmän kuin pyydettiin.
   
 5. Lainaus:
  Niitä verorahoja käytetään jatkuvasti huomattavan paljon tyhmempäänkin, josta ei ole edes potentiaalista vastinetta tulossa. Joten iso peukku tälle.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tästä ollaan aivan samaa mieltä. Mutta miten lakkautat Suomesta esimerkiksi puolueet ja niiden lukuisat etujärjestöt, yhtiöt ja säätiöt? Omien kokemusteni perusteellakin sanoisin, että Suomessa ei enää rakenneta, suunnitella ja toteuteta mitään merkittävämpää hanketta ilman korruptiota. Niinhän se ei saisi olla, mutta niin se on. Kummola on yksi paskimmista tyypeistä Hjallliksen kanssa tällä saralla, mutta kun ne tälle kaksikolle huutelijat eivät ole itse saaneet koskaan mitään aikaiseksi... Vanhoista EU-maista Italiassa, Espanjassa, Ranskassa nyt ainakin korruptio taitaa olla Suomea paljonkin suurempaa. Taustalla on monia syitä. Jos näitä haluaa pohtia, kannattaisi ehkä pohtia korruption isoa kuvaa EU:ssa. En enää jaksa sellaista tehdä, joten minulle sopii Gardenin ja Kannen + Areenan rakentaminen sellaisena, miten ne toteutuvat.
   
 7. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Jos valtion tukea hankkeelle perustellaan tällaisilla argumenteilla, niin tuki kaiken järjen mukaan pitäisi antaa elinkeinotukien piiristä eikä liikuntaan ja urheiluun korvamerkityistä varoista. On verinen vääryys, että liikunnan ja urheilun rahoja käytetään siten, että ykkösprioriteettina on jokin muu kuin liikunnan ja urheilun etu.

  Jos nyt miettii, mitä 18 miljoonalla saisi vaihoehtoisesti tehtyä. Vaikkapa pikaluisteluhalli ja katettu ratapyöräilyvelodromi voisivat molemmat olla saatavissa tuohon hintaan. Ja nuo olisivat investointeja, jotka parantaisivat kyseisten lajien harrastus- ja huippu-urheiluedellytyksiä ihan eri mittakaavassa kuin tämä Tampereen hallihanke kehittää jääkiekon harrastus- tai huippu-urheilutoimintaa.
   
 8. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:
  Niin onhan se Mäntymäen kenttä ? siinä "rapalammikon" laidalla Helsingin keskustassa paljon fiksumpi vaihtoehto kun se, että siihen rakennettaisiin muutamalla sadalla miljoonalla eurolla suunniteltu kompleksi joka tuottaisi kaupungille paljon rahaa. Kyllähän siinä kannattaa säilyttää autoja kentällä ennemmin. On sitten hommaa parille parkkipirkolle jotka voi käydä laputtamassa autoja väärin pysäköinnistä.
  Töölönlahden rantaan saisi varmasti aivan uskomattoman upean urheiluhotellikauppakeskusyksityisasuntokompleksin kun vaan annettaisiin ns vapaat kädet arkkitehdeille ja suunnittelijoille. Kaupungin keskustaan saataisiin lisää asukkaita ja palveluita. Ja alueen maisemallinen arvo ei kyllä kärsisi, päin vastoin. Uutta ja "vanhaa" voidaan yhdistää jos niin halutaan. Ei Kehä 1:n sisäpuolella pidä alkaa "tuudittautumaan" maisemiin jne.
  Jos haluaa katsella maisemia niin tervemenoa Lappiin, siellä on kymmeniä kilometrejä tunturin laelta joka suuntaan koskematonta tundraa.....

  On tää touhu tässä maassa aivan käsittämätöntä.
   
 9. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Niin siis eikö uusi monitoimihalli ja Hakametsän muutos sisäliikuntahalliksi paranna harrastus ja huippu-urheiluedellytyksiä? Tuostahan kostuu monimuukin seura, kuin Tappara ja Ilves. Mielestäni tässä nimenomaan investoidaan rahaa sinne liikunnan ja urheilun saralle.

  Voin varauksitta liputta pikaluisteluhallin puolesta, mikäli se: tuo verotuloja rakentamisensa verran, pyöritys taloudellisesti kannattavalla pohjalla ja hallille löytyy selkeä tarve. Lisäksi tarvitaan aina se asian toteuttaja, negatiivisten epäilysten heittely puskista on sitä maailman helpointa hommaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2016 klo 17.32
 10. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Öö, aiemmissa viesteissäsi puolustit tukea siksi, että Tampereen keskustaa pitää kehittää ja että lama-aikana pitää elvyttää. Nyt sitten tämä onkin nimenomaan liikunnan ja urheilun hanke. Huhheijaa.

  Tosiasiassa tämä hanke on erittäin huono ja kustannustehoton liikunnan ja urheilun kannalta. Moinen areena ei oikein tuo mitään lisä-arvoa Suomen huippu-urheilulle, kun meillä jo ennestään on vähintään kaksi kansainväliset standardit täyttävää jääkiekkoareenaa ja toisaalta liikuntamielessäkin investointi on kiistatta todella kustannustehoton.

  Lainaus:
  Helsingin kaupunki on jo pitkän aikaa ollut kiinnostunut pikaluisteluhallin rakentamisesta.

  Sitä en ymmärrä, miksi urheilu- ja liikuntapaikkarakentamiselle pitää asettaa moinen vaade, että se on taloudellisesti kannattavalla pohjalla ja tuo verotuloja. Tuolla logiikalla tässä maassa ei pitäisi olla yhtään kunnallista jäähallia tai uimahallia. Hiihtolatuja ei ajettaisi ja mäkihyppytornien pitäisi antaa rapistua. Omaan makuuni sinulla on tässä kohtaa kestämätön ja ylibisneskeskeinen ajatusmaailma.
   
 11. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Kuinkakohan paljon jäähallit tuottaa Suomessa voittoa? Tai sanotaan niinpäin, että onko Suomessa oikeasti jäähalleja jotka tuottaa voittoa? Tai ainakaan silloin jos otetaan pois jotkut kaupungin avustukset, jne.

  Itselleni halli olisi hyvä asia, jos se ei olisi pois muusta rakentamisesta. Edelleen Tampereelle odotellaan kaupungin tekemänä edes yhtä lämmitettävää tekonurmea. Ei ole näkynyt, vaikka päätöksiäkin tehty... puhumattakaan sitten hallista missä ei messuiltaisi/pelattaisi pesistä parhaaseen harjoitteluaikaan.

  Kaupungissa missä jalkapallolla on junioreita luokkaa ~6k.
   
 12. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Eikös järkevin kuvio mene niin, että sekä taloudellisuus ja urheilupuoli molemmat kohtaavat. Jätit tarkoituksella Hakametsän uusiokäytön pois kuvioista, koska se ei tukenut agendaasi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2016 klo 18.48
 13. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Olet oikeassa.

  Jos hiukan tarkemmin tutkii kyseisten toimittajien muitakin juttuja, herää kysymys, kenen tai minkä asiaa he ajavat. Ainakin nopea silmäys näyttäisi siltä, että Ylen toimittajat tekevät verovaroilla politiikkaa.

  Voin tietysti olla väärässäkin, ja toimittajat aina löytävät yhteiskunnan mätäpaiseet oikeista paikoista. Toivoisin kuitenkin oikeasti nyt kunnon tutkintaa ennen ruoskintaa. Toimittajiin en oikein luota. Todellinen asioihin perehtyvä hidas journalismi puuttuu. Veronmaksajana katson, että se juuri olisi Ylen tehtävä.
   
 14. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tampereen kaupungin näkövinkkelistä asia on varmasti niin, että päätöksenteossa on syytä ajatella sekä taloutta että urheilun toimintaedellytyksiä. Kun taas puhutaan korvamerkityistä veikkausvoittovaroista, niin silloin olisi suotavaa, että urheilu olisi keskiössä, kun avustuspäätöksiä tehdään.

  Hakametsän uusiokäyttöä en mitenkään jättänyt huomiotta, vaan sisällytin tuon arviooni siitä, että hanke on urheilun näkövinkkelistä hyvin kustannustehoton. Mitä nyt sitten taas tulee Hakametsän jään kuntoon, niin Suomessa lienee tuhansittain urheilupaikkoja, jossa olosuhde ei ole optimaalinen, joten on aika ilmeistä, ettei veikkausvoittovaroja voida kaikkeen tuollaiseen kanavoida.

  Edelleen, pääpointtini on se, että moinen hallihanke ei käytännössä ollenkaan paranna Suomen jääkiekon urheilullisia menestysnäkymiä kansainvälisillä kentillä edes pitkällä aikavälillä, joten siinä mielessä näin mittava satsaus on epätarkoituksenmukainen.

  Lisättäköön vielä sellainen periaatteellinen pointti, että mielestäni Guggenheimit tai Kale-areenat toimistotiloineen ovat jo enemmän elinkeinopoliittisia kysymyksiä kuin opetus- ja kulttuuriministeriön alle kuuluvia asioita.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2016 klo 19.01
 15. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
 16. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
 17. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Kyse ei kai ymmärtääkseni siitä että Tampereen hanketta tuetaan valtion toimesta, kyllä se varmasti kelpaisi myös Garden-hankkeellekkin. Kyse on siitä kuinka asia on suhmuroitu hallituksessa sanoisinko epämääräisellä tavalla. Toinen asia on että Tampereen hankkeelle ohjatut +10 miljoonaan euroa ovat pois muusta liikuntapaikkarakentamisesta, vaikka kuinka yritetään väittää muuta.
   
 18. ftr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
  Lainaus:
  Jos hyväksyy suhmuroinnin jossain itselle miellyttävässä asiassa, on sitä vaikea tuomita muissa epämiellyttävämmissä keississä. Siis jos haluaa olla johdonmukainen. Ei tehnyt tuo aikaisempi Tampereen kaupungin suljetuin ovin tehty päätös eikä tämä suhmurointi hallituksessa kunniaa tälle hankkeelle.
   
 19. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Mitä on suhmurointi?

  On yksinkertaisesti typerää asettaa keskenään vastakkain vain urheiluhankkeet. Kaikkia tukia pitää suhteuttaa ja arvioida kokonaisuuden näkökulmasta.

  Jo 10 vuotta sitten oopperan vuosittainen tuki oli seuraava: "Kansallisooppera on taas rahavaikeuksissa, vaikka kunnat ja valtio tukevat oopperaa tänä vuonna 45,4 miljoonalla eurolla." Silloin yhtä pääsylippua kohden julkinen tuki (ilman vuokratukea) oli 142 euroa. Vuoden 2015 lopun tiedon mukaan ooppera sai 230 euroa tukea per katsoja ja kuulija. (Linkit ovat aiemmassa viestissäni.)

  Vuonna 2005 tuki on ollut 45,4 miljoonaa euroa vuodessa - siis yhtenä vuonna. Sen jälkeen tuki on ilmeisesti kasvanut - ainakin lipun hinnan perusteella. Kuinka paljon Helsingissä sijaitsevalla oopperalle on siis maksettu tukea näiden reilun 10 vuoden aikana? Onko siellä "suhmurointia"?

  Tällä kaikella en edes vastusta oopperaa tai teattereita, jotka myös saavat julkisia tukia. Haluan vain, että asioita suhteutetaan.

  Garden-hanke lienee lähes kaikille täysin tuntematon asia. Kaiken julkisen rahan ei kuulukaan päätyä Helsinkiin.
   
 20. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Nimimerkki @Hamu selkeästi haluaa ohjata keskustelua sivuraiteelle ottamalla oopperan esimerkiksi julkisesta tuesta erillaisille julkisille hankkeille. Tampereen hallihankkeelle myönnetty avustus oli liikunnalle ja urheilulle korvamerkittyä rahaa jota ministeri jakoi ohi normaalin päätöksenteon. Tällä rahalla ei ole mitään tekemistä korkeakulttuurin tukemisen kanssa. Edelleenkin väitän että Tampereelle myönnetty raha on tasan tarkkaan pois muusta liikuntaan ja urheiluun tarkoitetusta tuesta ja vaikka muodollisesti päätös on varmasti pätevä, niin tietynlaista kokoomuksen sisäistä suhmurointia on taustalla nähtävissä.

  Minulla ei luonnollisesti ole mitään hallihanketta vastaan Tampereelle. Ainoa mitä vastaan pullikoin on rahanjakoon liittyvä epämääräisyys.

  Jos Garden-hankkeeseen liittyvä heitto oli minulle tarkoitettu, niin en usko että Garden tulee saamaan euroakaan valtion rahaa ja toisaalta uskon että sitä ei tulla edes hakemaan.
   
 21. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tuo on sinun mielipiteesi, mutta nykyisen jakosuhdelain puitteissa asia on totaalisesti eri lailla. Nyt on määritetty, että veikkausvoittovaroista 25 prosenttia jaetaan liikunnalle ja urheilulle, 38,5 prosenttia taiteeseen, 9 prosenttia nuorisotyöhön ja 17,5 prosenttia tieteeseen. Kymmenen prosenttia on sitten kulloinkin harkittavissa oleva osuus, että mihin tuo on järkevintä kohdistaa,

  Pääsääntönä voi siis pitää sitä, että ooppera ja Kale-areena eivät kisaa samoista tuista, mutta vaikkapa pikaluisteluhalli ja Kale-areena kisaavat samoista tuista.
   
 22. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin. Tätä itsekin olen koittanut toitottaa. Varmasti monella tapaa hyödyllinen hanke eikä se olekaan enää se pointti. Tärkeintä on selvittää miten prosessi on viety läpi. Jos tässä on tapahtunut jotain suhmurointia, se on voinut viedä muilta hankkeilta resursseja. Ja varmasti juuri niiltä, joilla ei ole näin vaikutusvaltaisia puolestapuhujia, mutka jotka voivat olla tavallisen liikkujan kannalta hyvinkin tärkeitä hankkeita.

  Lainaus:
  Oikeastaan ei ole typerää, koska liikunta- ja urheilu saa oman korvamerkityn pottinsa veikkausvoittovaroista, joten on hyvin loogista asettaa vastakkain kaikki liikunta- ja urheiluhankkeet.

  Edit. Toki jos tässä tapauksessa tuki on tullut jakamattomista varoista, jotka eivät ole olleet korvamerkittyjä, vertailu eri alojen kesken on perusteltua.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2016 klo 23.33
 23. holvius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Red Wings
  Minusta näitä ei pidä laittaa vastakkain vaan samalle viivalle. Nyt tuntuu siltä, että tämä yksi hanke on olemattomalla valmistelulla ja höttö perusteilla lähtenyt kuin Senna Monzassa. Kaiken takana olevista sijoittajista joko suoraan valehdellaan tai sitten ollaan vaan todella tyhmiä ja varoja kaivettaan "kavereilta" eli meidän kaikkien yhteisestä pussista.

  Elätellään toiveita, että kenellään nykyiselle Sulolle ei ole tarvetta vaan homma etenee asianmukaisesti maaliinsa.
   
 24. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Olen aina ihmetellyt naita halli/areenahankkeita, seka Suomessa etta Ameriikassa. Areena tuo niin ja niin paljon rahaa kaupunkiin mutta jos ne ovat niin kannattavia niin mikseivat yksityiset rakenna niita?
  Lisaksi tallainen areena, sen kayttajat ovat suurimmalta osin samalta talousalueelta, mika tarkoittaa sita etta raha mika kulutetaan hallissa on pois muusta kulutuksesta. Ihmisilla on vain tietty maara rahaa kaytossa joten joku kioski Tesomalla laitetaan kiinni kun rahat kulutetaan keskustan areenassa.

  JOL
   
 25. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Tuleehan hallin rakentamisesta uusia työpaikkoja työttömille joten lisää rahaa tulee kaupunkiin myös sitä kautta. Vanha halli tulee käyttöön joka tapuksessa vaikka sitten muun urheilulajin (jota kyllä epäilen). Nyt myös esimerkiksi konserttien järjestäminen tulee olemaan helpompaa, koska kaupunissa on kaksi suurta hallia vaika toinen olisi jääkiekkoilun käytössä voi toista käyttää muihin yleisötapahtumiin.