Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Kummola ”rakentaa” Tampereelle jäähallin -seurantaketju

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana scholl, 14.05.2007 klo 13.49.

 1. Fordél Jäsen

  Jaahas, uudenlaisia haasteita näköpiirissä koskien hallihanketta, kun sen valmistelu valtion päässä on ollut olematonta. Tässä linkki YLE:n uutiseen aiheesta. Yhtäkkiä moninkertaistunut avustus hankkeelle kuulostaa kieltämättä erikoiselta. Tuu nyt Sanni itte selittää...
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2016 klo 08.24
 2. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Fordel korjaisitko linkkisi oikeaksi. Nyt se vie vain JAssa vain edelliselle sivulle.
   
 3. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos huomautuksesta, korjattu.
   
 4. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Normimenoa, 70 -luvulla. Hakemuksen suullinen käsittely on luultasti alkanut sanoilla: "Hei tyttö, samalla kun haet ne kahvit niin vetäiseppä nimi tohon".
   
 5. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Heh kyllä. Toki ollaan iloisia, että nykyisin se "tyttö" on jopa päässyt tekemään näitä päätöksiä. Jäädään seuraamaan poikiiko tämä tapaus mitään jatkoselvittelyitä tai -seuraamuksia. Nythän on jo oikeuskanslerin tarkastuksessa Sannin ministeriön menettelyt liikuntajärjestöjen valtionavustuksissa. Toki niiden menettelyjen (mahdollinen) korjaaminen ei olisi pitänyt olla yksin Sannin homma.
   
 6. IcyPredator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Sanni ottanut esimerkkiä entiseltä avustettavaltaan Alex Stubbilta näiden lukujen suhteen. Noin 130 = yli 3500. On se niin helppoo leikata koulutuksesta ja myöntää Kalen lobbaukselle lisämiljoonia. Ja kohta alkaa ansaittu 10 viikon kesäloma.
   
 7. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Hauska tuo tulkinta, että työpaikkoja tulisi vain 130. Tottakai ne uudet toimistotilat jää jokainen tyhjäksi, tai vaihtoehtoisesti kaikki niihin muuttavat firmat muuttavat Tampereen sisällä, eikä vanhoihin tiloihin tule uusia vuokralaisia. Mikähän noita kahta toimittajaa hankkeessa oikein nyppii?

  Jos virkavalmistelussa on tehty virheitä, niin sitten asia ei ole kunnossa. Muussa tapauksessa kyseessä on toimittajien paha mieli.
   
 8. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tämä osa kritiikistäsi kusee pitkälti siihen, että koulutusleikkaukset tehtiin valtion budjetista, mutta valtio tukee lähinnä liikuntapaikkarakentamista Veikkausvoittovaroista. Tämänkin hankkeen tuki tulee pitkälti Veikkausvoittovaroista.

  Lainaus:
  Kellä alkaa? Ei ainakaan ministereillä.
   
 9. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No jokuhan siitä lohkaisi että Kokoomus (tai oikeammin Stubb) onnistui viemään naisen asemaa politiikassa 30 vuotta taaksepäin. En muista kuka.
   
 10. Kukko Jäsen

  Erikoista saivartelua kyllä jostakin valtion säälittävästä 18 miljoonasta eurosta. Kyseessä on pikkusumma, jos kehitetään pohjoismaiden suurimman sisämaakaupungin keskustaa. Kehittäminen tuo tuloja valtion kassaan ja pitkällä aikavälillä moninkertaisena. Toinen vaihtoehto on, että säästetään Suomi hengiltä.
   
 11. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Summasta samaa mieltä, mutta minua huvittaa tuo tapa. Kale joka luonnollisesti puuhaa hallia sekä omana itsenään että kaupungin edustajana käy Grahn-Laasosen ministeriössä jyrähtämässä (ja/tai väitetysti lupaa äänestää Stubbia pj-vaalissa) ja SGL heilauttaa ensin korjauskynää ja sitten leimasinta.
   
 12. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kysesessä on kaikkea muuta kuin pikkusumma eikä kyse ole todellakaan saivartelusta. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vuonna 2016 liikuntapaikkoihin ja niiden perustamishankkeisiin yhteensä 17,4 miljoonaa euroa. Jos nyt on jaettu olemattomalla valmistelulla 14 miljoonaa euroa jakamattomia veikkausvoittovaroja (jotka olisi voitu käyttää muuhunkin liikuntaan) niin kyse on isosta ja merkittävästä asiasta liikunta-alalla.
   
 13. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Suhmurointi, korruptio ja kavallukset usein perustuu "tippa meressä" -ideaan. Kukaan ei mieti, mitä tapahtui parille miljoonalle, kun kyse on miljardiprojektista. Olen kyyninen tyyppi, mutta ajattelen aika herkästi tällaisten projektien ensisijaisen idean olla julkisten rahojen kääntäminen omiin tai kaverien taskuihin "valmistelun" jne. nimissä. Jos päästään rakentamiseen asti sen parempi, niissä diileissähän se iso raha liikkuukin.
   
 14. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Köyhälle kaikki on kallista. Asioitahan voi valmistella vaikka ensivuosituhannelle, käytännön tekeminen kuitenkin ratkaisee. Hallia ei kannata tehdä mihin vai , vaan sijainti on aivan ykkösprioriteetteja. Tämä luonnollisesti myös lisää kustannuksia. Päärynöitä ja omenoita ei voi verrata toistensa kanssa. Lama aikaan terve tapa elvyttää taloutta on nimenomaan tämän kaltaiset projektit, jossa tehdään jotakin uutta. Jotain jolle tarve on selkeästi olemassa.
   
 15. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Avustussumma ei ole tässä se pihvi vaan menettelytavat ja niissä mahdollisesti tapahtuneet suhmuroinnit. Näin isoa avustusta ei pidä antaa niin kevein perustein kuin nyt on kenties annettu.
   
 16. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Tuskin siellä mitään isompaa on suhmuroitu koska Sanni saa jatkaa ministerinä. Nyt kaikki kitisijät ja valittajat turpa rullalle ja kannen tekoon, on jo korkea aika.
   
 17. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Nykylehdistöön suosittelisin suhtautumaan aika mediakriittisesti. Se mikä toisaalla on normaalien käytäntöjen mukaista, on toisaalla suhmurointia. Kyseinen asia on aiemmin saanut negatiivista julkisuutta, joten halu mustamaalata ja klikkihuorata aihetta on erittäin iso. Positiivinen uutinen halliasiassa ei ikinä muodostaisi otsikoita, tai ehkä aamulehdessä. Muu media kääntää kaiken negatiiviseksi, koska se on se tarinankerronta, jota tästä asiasta halutaan antaa. On lähes häpeällistä, kuinka nykymedia muokkaa ihmisten mielipiteet asioissa, etenkin politiikassa haluamikseen. Saunailloilla ja kättelyillä ne isot päätökset tehdään joka tapauksessa, muu on paperityötä.
   
 18. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän päätös Sannin jatkosta ole tehty jo ennen tämän asian esiinnousemista. Eikä sillä, että tässä olisi vielä aihetta ministerin eroon, mutta jos paljastuisi todistettavasti jotain suhmurointia, tilanne olisi eri. Suhmuroinnin todistaminen tuppaa vaan olemaan vaikeaa.

  Lainaus:
  Kriittinen pitää toki aina olla, mutta edelleen nyt pitäisi päästä kiinni siihen pihviin. Tässä sunkin viestissä vain spekuloidaan spekuloimisen perään. Ei ole syytä epäillä etteikö jutussa esitetyt faktat pitäisi paikkaansa, kuten että ministeriöstä ei löydy varsinaisia ja laajoja valmisteluasiakirjoja, valtion liikuntaneuvoston sivuuttaminen asiassa jne. Kyse on aiheellisista nostoista, etenkin kun ottaa huomioon samaiseen ministeriöön ja samaiseen hallinnonalaan viime aikoina kohdistuneet muut epäselvyydet. Näihin menettelytapoihin pitää saada selvyys, itse hanke ei ole tässä se pääasia.
   
 19. Ruoppaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pääkaupunkiseutu
  Lainaus:
  Se on tyhmä, joka maksaa liikaa... Voi kertoa Sannillekin. Hanke olisi toteutunut ilmeisesti myös 4 miljoonan avustuksella. Nyt siihen lisättiin 14 miljoonaa aivan turhaa. 14 miljoonalla tehdään seitsemän harjoituskaukaloa tai normaalimallilla (valtion avustus n. 50%) seitsemän tuplakaukaloa sisältävää hallia. Olisi Tampereelle kelvannut tulevaisuuden toivoille varmaan ennemmin tällainen. Espooseen, Helsinkiin sekä Vantaalle tarvittaisiin vielä tällaiset eli voitaisiin tehdä Tampereelle vielä toinenkin ja Turkuun sekä Jyväskylään vielä yhdet kumpaankin. Mutta pikkurahahan tuo oli.
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  En sen enempää ota asiaan kantaan kuin tuomalla keskusteluun pari faktaa. Jos valtioneuvosto ei tiedotteessaan valehtele - enkä siihen usko - hanke on Tampereella ja Suomessakin aivan valtava työllisyys- ja kasvuhanke. Sen työllisyysvaikutukset ovat yli 3 500 työpaikkaa, ja areenan rakentaminenkin tuo seudulle yli 700 työpaikkaa vuosittain. Myös valtion verotulojen kasvun hankkeen rakentamisvaiheesta arvioidaan olevan noin 100 miljoonaa euroa. Tampereen ja Suomen kannalta edellä oleva tarkoittaa sitä, että mahdollisuudet isoihin tapahtumiin (kiekon MM, konsertit jne) kasvavat nykyisestä.

  Jos veikkausvoittovaroista valtio sijoittaa 18 miljoonaa saadakseen jo rakentamisvaiheessa 100 miljoonaa takaisin verotuloina, pitäisin sijoitusta oikeansuuntaisena. Varsinkin kun se tehdään pääosin kulttuuriministeriölle palautuneista veikkausvoittovaroista ja tulouttamalla Veikkauksen rahastoituja varoja.
   
 21. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Äläs nyt. Täällä lukenut ettei nämä rahat ole pois mistään liikuntapaikkojen rakentamisesta. Mutta miten sitten olikaan...
   
 22. Herra Perkele Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tuo on kyllä yksi mielenkiintoisimmista nyansseista tässä koko touhussa.
  Nuo "uudet" työpaikkat on siis laskettu niin, että iso osa syntyy täyttämällä siihen kannelle rakennettaviin rakennuksiin rakennettavat toimitilat. Eli oletetaan tyhjille toimitiloille löytyvän jostain yrityksiä täyttämään ne. Ja ennenkaikkea uusia yrityksiä, ei Tampereen (tai Suomen) sisällä siirtyviä yrityksiä.

  En sitä epäile, etteikö suurin osa noista paikoista täyttyisi, vaan sitä että niille paikoille löytyisi kokonaan uusia firmoja tai edes muuttajia ulkopaikkakunnilta.
  Tälläkin hetkellä Tampereella on erinomaisen paljon vapaata toimistotilaa ympäri kaupunkia.
  Erityisesti pienempiä toimitiloja löytyy ihan mukavasti ja niille ei oikein tunnu löytyvän ottajia tarpeeksi.
  Isompia vapaita tiloja ei vastaavasti ihan hirveästi ole tarjolla, mutta Microsoft jättää Herwoodista vapaaksi tilat about tuhannelle ihmiselle (vai paljonko niitä siellä olikaan).

  Yksityiskohtia voi yrittää lueskella Deloitten selkkarista:http://www.tampere.fi/tiedostot/k/dv4eojrZD/kansi_ja_areenahankkeen_vaikutusanalyysi_2015.pdf

  Pari lainausta vielä tuolta:
  Olettaen, että kannen työpaikat ovat kokonaisuudessaan lisäystä, Kansi luo
  Tampereelle 2 363 uuttaa työpaikkaa ja 180 M€ arvonlisäystä vuodessa, josta
  − Suoraan Tampereelle 1 878 työpaikkaa ja 143 M€ arvonlisäystä

  Sekä:

  Arvioidut toiminnan potentiaaliset työllisyys- ja arvonlisäysvaikutukset
  vastaavat rakennuspinta-alojen teoreettista työllistämiskapasiteettia. Todelliset
  työllistämisvaikutukset voivat jäädä teoreettista kapasiteettia alhaisemmiksi.
  Näin voi käydä esimerkiksi, jos osa liiketiloista jää tyhjäksi tai jos kannelle
  syntyvät työpaikat eivät ole kokonaisuudessaan lisäystä
  − Jos Kannen alueelle siirtyy työpaikkoja muualta Tampereen alueelta,
  niin työllisyys- ja arvonlisäysvaikutuksia Tampereella tulisi korjata
  vastaavasti alaspäin
  − Jos Kansi mahdollistaa uusien työpaikkojen syntymistä Tampereen
  alueelle, mutta nämä työpaikat siirtyvät sinne muualta Suomesta, niin
  muun Suomen työllisyys- ja arvonlisäysvaikutuksia pitää korjata
  vastaavasti alaspäin
   
 23. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Niin tai sitten homma olisi mennyt jäihin ja valtiolta jäänyt työpaikat, verotulot ja tulevaisuuden uudet tuplakaukalot saamatta.
   
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Siitä samasta Deloitten paperista huonompi skenaario:

  • Rakentamisen aikana vuosina 2017 – 2025 hanke luo Tampereelle yhteensä noin 3 600 työpaikkaa, mikä vastaa noin 400 työpaikkaa vuodessa
  • Yhteensä koko Suomeen syntyy rakentamisen aikana yli 6 300 työpaikkaa eli noin 710 työpaikkaa vuodessa
  • Kumulatiivinen arvonlisäysvaikutus on vuosina 2017 – 2025 Tampereella 220 M€, ja yhteensä koko Suomessa 415 M€

  Kyllä tuon luulisi noin keskeisellä paikalla pyörivän jatkossakin ja esimerkiksi Ilves ja Tappara saisivat valtavan piristysruiskeen alkuvuosien peleihinsä, kun väkeä tulisi ihmettelemään uutta hallia ympäri Suomea.

  Itse näen typeränä vastustaa niin Helsinki Gardenia kuin Tampereen Kansi- ja areenahanketta. Molemmilla on paikkansa tulevaisuuden Suomessa. En ymmärrä, mitä mieltä olisi mm. pelata vuonna 2050 jossain kylmässä betoniladossa, jonka palvelutkin olisivat suoraan 1970-luvun neukkulasta.

  Mutta viehätyksensä kullakin.
   
 25. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Mut hei, eihän ne saa myytyä ees vanhaa halliakaan loppuun, niin miks tarttee rakentaa isompaa!