Kuka KJ:n tilalle?

  • 729 531
  • 2 613

Stigu

Jäsen
... jos Suomeen jää niin voi jo nyt sanoa että Suomesta ei löydy HIFK:lle parempaa koutsia. Ei tule mitään taklauskieltoja, tappelusakkoja ja jengi ei pelkästään saa rymistellä vaan siltä jopa edellytetään sitä.
Tuo on helppo uskoa, kun katsoo Bluesin peliä. Ongelma lienee siinä, että mikä saisi Matikaisen- tai ylipäänsä kenenkään urallaan nousuvaiheessa olevan valmentajan- hyppäämään IFK:n puikkoihin? Nokalle kyllä kaikki kunnia siitä, että tuli IFK:n peräsimeen. Hänelläkin oli varmasti oman uransa kannalta enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Samalla hän myös valitettavasti osaltaan edesauttoi IFK:n mainetta ei-niin-helppona valmennuspaikkana.

Ja Kiekko-Antin viestiin liittyen: Taitaa muuten jääkiekossakin päteä ns. termisen tasapainon (tjsp) laki. Nimittäin suunnilleen samaan aikaan kun Matikainen hilasi Blues-nimistä hissiä tuolta Vitsi-kerroksesta kohti SM-liigan huippua, valui joukkue nimeltään IFK tuonne Vitsi-kerrokseen. Ja siellä ollaan aika tukevasti tällä hetkellä. Tosin ainakaan itseäni se ei paljon naurata.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
HIFK:ssa on se hyvä puoli että vaikka vaarana on joutua sylkykupiksi niin onnistuessaan hänestä tulee legenda jota palvotaan vielä vuosikymmenten päästä.

HIFK - Toronto Maple Leafs vertailu ei ole hirveän kaukaa haettu siinä mielessä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Petu Matikainen olisi huikea kaveri HIFK:hon. Tästä ei kahta sanaa. Hänen joukkueessaan tehdään töitä ja siellä pitää olla ihan oikea urheilija. Näin Toni Häppölän kommentti ja kenties pieni piikki tännepäin.

Tässä on harvinaisen HIFK:n näköinen skenaario:

Juuri nyt päätetään, että Kojon kanssa jatketaan. Työ on vielä kesken ja blaablaablaa ja seliseliseli. Joukkueelle tehdään, kuten Penan legendaaristen "lomautusten" aikaan. Suurimmat syylliset siivotaan pois ja näihinhän kuuluvat ehdottomasti Keränen, Haverinen ja Honkanen. Tilalle nostetaan 3 uutta junnua: Tupu, Hupu ja Lupu. Nämä ovat kaikki 190cm/95 kg ja tämän lisäksi kädettömiä. Kädettömiä leftin pelaajia tarkemmin sanoen. Granlundia juhlitaan kovana kaappauksena. Kesän aikana raportoidaan HIFK:n huikeasta treeniasenteesta ja Hakkaraisen ohjelmista, joilla ollaan todella kovassa iskussa. Kojo kommentoi: "Nojoo, me ollaan poikien kanssa ihan hyvin aikataulussa". Kesällä hävitään kuitenkin pari treenimatsia, mutta nehän on vain treenimatseja. Turo Järvinen palaa HIFK:hon ja suoraan 1-ketjuun. Teemu Elomo ja Niko Mikkola otetaan tryoutilla sisään.

Kausi alkaa. Granlund loukkaantuu. Seuraavassa ottelussa Loppi loukkaantuu. Maalivahtipeli yskii. Jo lokakuun puolivälissä ollaan sijan 9 paikkeilla, mutta työ on vielä kesken ja Amerikoista odotetaan Teemu Laakson paluuta puolustuksen luudaksi. HIFK:n vähien taitopelaajien yli ajellaan edestä ja takaa, mutta HIFK on tarrannut lupaavasti Fair Play -kannuun. Vieraissa saadaan pisteitä silloin tällöin. Nordiksen katsojaluvut alkavat kolmosella. Joskus lokakuun lopussa kotiottelun Saipaa vastaan päätyttyä 0-6 HIFK:n hallitus istuu perinteiseen paniikki-istuntoonsa ja Kojo saa kenkää ilman, että HIFK:lla on mitään suunnitelmaa siitä, kuka jatkaa. Tilaisuuden lopussa Tuohimaa kyselee, onko kellään Pietilän Saken tai Lehkosen Ikan puhelinnumeroa. Lehdistötiedotteessa kerrotaan, että valitettavasti HIFK:n ja Kari Jalosen tiet eroavat ja Jalosen työ ei tullut aivan valmiiksi, mutta tarjoaa silti huikean perustan seuraajalle. HIFK korostaa, että Kari Jalosen aika oli erinomainen kokemus, opimme paljon voittamisen kulttuurista. Kojo itse kommentoi: "Nojoo, vähän jäi työt kesken ja kyllähän tämä kausi kaatui niihin viime kevään huonoihin playoffeihin"

Jatkoajassa meikäläinen ja muutama muu kirjoittaa, että pitikö tätä vääjäämättömyyttä todella odottaa vuosi. Toinen osa faneista on sitä mieltä, että on surullista kuinka HIFK:ssa on jälleen ajauduttu valmentajapotkujen tielle. Lisäksi Kojon mystinen The Työ jäi kesken. Kojoa epäillään Vatikaania myöten alkemistiksi, sillä Työn täytyy olla jotain salaperäistä. Urheilun kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Kesken marraskuun paskasateiden luetaan Jatkoajasta uutinen: "Petri Matikainen jokerivalmentajaksi ensi kaudeksi". HIFK on hankkinut kanadalaisen ECHL -valmentajan, jolla on alkoholiongelma, seksuaalinen identiteettikriisi ja luumätä, joka estää luistelun. HIFK majailee liigassa sijalla 12. Telkkarista tulee päivittäin Mikkosten Maailma ja Bettina Sågbom rupeaa näyttämään ihan hyvännäköiseltä daamilta. Jokaisen kotimatsin jälkeen on ilotulitus.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KJ:hin liittyen: Tätä ihmettelin myöskin jo lokakuussa ja käytin esimerkkinä Sahlstedtia. Jos KJ on niin pirun kova koutsi, niin miksi hän ei saanut mukaansa ainuttakaan entistä pelaajaansa?
Koska samainen KJ peluutti Sahlstedia Kärpissä kolmosketjussa - Kalpassa hänelle luvattiin paikka kahdesta ensimmäisestä ketjusta. Hifkissäkin hän olisi lähtökohtaisesti ollut kolmossentteri (Lopin & Hirson paluu sovittiin jo edellisenä syksynä ennen KJ:n signaamista) - niitä loukkaantumisiahan ei voinut tietää etukäteen.

KJ jatkaa 100% Hifkin valmentajan myös ensi kaudella, vaikka täällä miten ulvotaan. Onko se hyvä asia, tulee aika näyttämään. Ensi kauden joukkue on rakennettu hänelle ja se kortti pitää katsoa. Hyvää on se että päästään eroon näistä Pikkaraisista ja muista dokuista, epäurheilijoista.
 
Viimeksi muokattu:

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
JHag

Huikea kirjoitus! Luumätä, jestas. Oikeasti hienoa huumoria, joka tosin liippaa aika läheltä sitä mitä VOI vain HIFK:ssa tapahtua. Kiitos nauruista kesken synkkien ajatusten!
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuohon KJ:n kengittämiseen liittyisi myös helvetilliset riskit. Ensi kauden joukkue on todennäköisesti hyvin pitkälti jo rakennettu ja hänen toiveiden mukaisesti. Nyt jos mennään hommaamaan perinteiseen Hifk-tyyliin amerikan alasarjojen eavessheddenfrancisbaxter ja annetaan näille "pitkä päätyyn ja kaikki perään" -valmentajille heidän pelityyliinsä sopimaton taitojoukkue, on seuraava katastrofi valmis. Mieleen tulee tämä Eavesin kausi jolloin valmentaja ja pelaajat olivat toistensa vastakohtia.

KJ:lla mentäneen ensi kausi. Ainoastaan siinä tapauksessa, että herrat Summanen, Westerlund tai Jortikka olisivat oikeasti saatavilla antaisin Nokan lähteä. Muita nimekkäämpi Suomalaisia valmentajia on turha tähän listata - heillä on kaikilla sopimus ensi kaudesta. Divarivalmentajat voivat onnistua muualla, mutta ei Hifkissä. Se on nähty.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Koska samainen KJ peluutti Sahlstedia Kärpissä kolmosketjussa - Kalpassa hänelle luvattiin paikka kahdesta ensimmäisestä ketjusta.
Tämä nyt on ihan paskapuhetta. Sahlstedtin Kuopioon muuttaminen johtui ihan henkilökohtaisista syistä ja siinä ei joukkueella, valmentajilla tai pelipaikoilla ollut asian kanssa mitään tekemistä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä nyt on ihan paskapuhetta. Sahlstedtin Kuopioon muuttaminen johtui ihan henkilökohtaisista syistä ja siinä ei joukkueella, valmentajilla tai pelipaikoilla ollut asian kanssa mitään tekemistä.
No siinä tapauksessa se vain vahvistaa sitä käsitystä ettei Sahlstedt olisi edes ollut saatavilla Hifkiin. Sehän tässä oli pointtina.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Meikäläisenkin mielestä on täysin selvä, että KJ:llä lähdetään ensi kauteen. Sanoin jo kuukausi sitten tässä ketjussa, että HIFK ei pidä yhteyksiä keneenkään mahdolliseen seuraajaan, joten KJ oli lukittu jo aikaa sitten. Nyt on kuitenkin niin, että tämä kevät saattoi tuoda sittenkin jotain muutosta kuvioon. Paino sanalla "saattoi". Kyllä myös Kojon asiasta on keskusteltu isoin kirjaimin ja sanokaa mun sanoneen, että Summasella on omat kannattajansa HIFK:ssa. Se on pomminvarmaa, että Kojon seuraajan haarukointi siirtyi alkamaan jo nyt. Itse asiassa se alkoi eilen. Missään tapauksessa KJ:n kanssa ei jatketa, jos ollaan ensi joulun tienoolla samoilla sijoilla kuin tällä kaudella. Ja pahaa pelkään, että näin on.

KJ-faneilla ei siis syytä huoleen. Mies on edelleen HIFK-valmentaja, mutta hänen markkina-arvonsa omaa jatkoaan ajatellen putosi juuri aika rajusti. Niinpä fiksuna sällinä KJ:kin miettii todella tarkkaan, ottaako riskin siitä, että putoaa kahdesti peräkkäin suoralta playoffpaikalta. Jos Nokka saisi nyt tarjouksen Ruotsista ja haluaisi ottaa sen vastaan kiikuttaen asian HIFK:n hallitukselle, niin mitä veikkaatte? Varmasti annetaan miehen lähteä. No, 90% varmaa on, että ensi kauteen lähdetään Kojolla. Tai sanotaan 99%:n varmaa. Mutta yhtä varmaa ei ole se, että Kojon kanssa mennään koko kausi. Just nyt mulle on aivan sama, vaikka HIFK:n koutsiksi signattaisiin kaikki ruotsalaiset Curre-nimiset henkilöt. Vittu kun vituttaa. Vittu!
 

Stigu

Jäsen
KJ jatkaa 100% Hifkin valmentajan myös ensi kaudella, vaikka täällä miten ulvotaan. Onko se hyvä asia, tulee aika näyttämään. Ensi kauden joukkue on rakennettu hänelle ja se kortti pitää katsoa.
Mun kaaliin ei kyllä mene seuraavat asiat: 1) tänä vuonna tehdään turskaa aika rajusti, jonka seurauksena 2) ensi kauden budjetti on varmasti entistä pienempi, ja samaan aikaan 3) kasataan mestaruusjoukkuetta KJ:lle. Olen vahvasti sitä mieltä, että KJ tarvitsee liigan TOP2-joukkueen hoitaakseen mestaruuden. Voisin kuvitella, että esim. Everillä on hieman toisenlainen näkökanta yhtälöön "Kari Jalonen ja IFK:n lipputulot kaudella 2009-2010".

Myöskään kaaliini ei mene huhut joiden mukaan jengissä olisi ollut ns. syöpäläisiä. Jos näin on, eikö valmentajan olisi tullut saattaa nämä laumasta poikkeavat tyypit takaisin ruotuun? Onkohan Nokka kuullut ikinä ns. penkityksestä? Tai ehkä IFK:hon palkataan ensi kaudella uusi henkilö nimikkeelää "Paimen", jonka tehtävänä on vapauttaa Jalonen inhottavastta huutamisesta ja gonahtelemisesta, jotta hän saa keskittyä pelkästään pelisysysteeminsä hiomiseen.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KJ-faneilla ei siis syytä huoleen.
KJ-faneilla?
Eiköhän tässä itse kukin pähkäile mikä on kaikista huonoista vaihtoehdoista se vähiten huonoin.

Tuon vitutuksen tunnetta sain omalta osaltani lievitettyä miettimällä sitä ettei tässä olla sen tunteen kanssa yksin.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Tuohon KJ:n kengittämiseen liittyisi myös helvetilliset riskit. Ensi kauden joukkue on todennäköisesti hyvin pitkälti jo rakennettu ja hänen toiveiden mukaisesti. Nyt jos mennään hommaamaan perinteiseen Hifk-tyyliin amerikan alasarjojen eavessheddenfrancisbaxter ja annetaan näille "pitkä päätyyn ja kaikki perään" -valmentajille heidän pelityyliinsä sopimaton taitojoukkue, on seuraava katastrofi valmis.
Ensi kauden joukkueesta ovat poissa ne pelaajat, jotka olisivat joka tapauksessa lähteneet tai saaneet monoa budjettisyistä ja/tai pelillisistä syistä. Kärjistäen: 2009-2010 IFK on riisuttu versio nykyjengistä, jonka urheilullista sitoutumista Nokka on avoimesti(kin) epäillyt. Jalosen kaipaamia vikkeläkinttuisia, ei-fyysisiä ja kokeneita Kärppä-aikojen voittajapelaajia tuskin Nordikselle tulee. Ei ole nostetta, ei ole fyrkkaa.

Toiseksi ... jos IFK:n nykyrosteri ei oppinut sisäistämään 58:n runkosarjamatsin aikana Nokan pelisysteemiä, tuskin se sitä tekee seuraavankaan runkkiksen aikana. Niin hitaasti eivät opi edes apinat. Eli jos mikään ei radikaalisti muutu, mikään ei muutu ja ensi kausikin on jo taputeltu.

Radikaali muutos tarkoittaa neljää asiaa: periaatepäätöstä siitä, mikä on IFK:n pelityyli, koutsien roolia pelityylin vartijoina ja kehittäjinä, koko organisaation pitkäjänteistä sitoutumista samaan peli- ja pelaajanäkemykseen ja tiukkaa kuria molempien ylläpitämiseen. Isoilta linjoilta katsottuna tää ei ole tämän vaikeampaa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen vahvasti sitä mieltä, että KJ tarvitsee liigan TOP2-joukkueen hoitaakseen mestaruuden.
No kukapa mestarivalmentaja EI olisi operoinut, jos nyt ei top-2, niin ainakin top-3 materiaalilla mestaruuskaudella? Jalosen HPK tulee ehkä ainoana mieleen. Esim. Summanen oli hyvien valmennustaitojensa lisäksi kuuluisa siitä, että väsymiseen asti vaati koko ajan parempia pelaajia. Esim. jälkimmäisellä jokerikaudella naurettiin sille, kun Narreissa pelasi yli 5 20+ maalia tehnyttä pelaajaa ja Raimo raivosi Hjallikselta lisää maalintekotaitoa.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maalivahti osasto oli jo niin heikkoa että jos verrataan sitä muihin liigaseuroihin niin se oli oikeasti heikoin tai ainakin heikoimpia. Voittavan maalivahdin puuttuminen vie jo aluksen pohjan pois.

6. Nieminen, Jani HIFK 31 1739.46 15 4 9 818 68 3 2,35 92,33 60,71 3

Voisitko tarkentaa millä mittarilla Jani Nieminen on liigan heikoin tai heikoimpiin kuuluva maalivahti?

Vertailun vuoksi Kärppien maalivahdit ovat SM-liigan runkosarjan torjuntatilaston sijoilla 13. ja 14.

Puolustus, ennen Söderholmia erittäin heikko. Puolustajista liigan keskikastin yläpuolella Söderholm(liigan eliittiä) ja Heikkinen. Muut tasaista massaa, samanlaisia pelimiehiä löytyy Saipasta ym.... vai kuka erottuu?

Ei kukaan, mutta olisi oletusarvoisesti pitänyt, jos valmennus olisi ollut kunnossa. Söderholm, Heikkinen, Kankaanperä, H.Pikkarainen, Turunen, Honkanen + junnut. Mielestäni ei ollenkaan heikko nimellisesi. Pelillisesti kyllä.

Hyökkäys. Hirso yksinäinen susi.. Petrell hyvä mutta rikki paljon. Pikkarainen onnistui maalinteossa suht ok mutta muu temppuilu laskee arvosanaa. Entäs muut, Luttinen ja Kuhta(vielä nyt) mahtuis keskitasoa ylempiinkin seuroihin samoin Liivik on ok mutta hänestäkään ei ole ratkaisijaksi, kolmos/nelosketjun jyrä. Muut kuuluu joukkoon Nobodyt. Joukkueessa on likkaa näitä 10pistettä/kausi tekeviä keskinkertaisuuksia a`la Honkanen,Porthen,Keränen,Ahtola,Hacker ym.ym.

Eniten tehtyjä maaleja liigassa tällä kaudella. Ei siellä nyt ihan puukäsiä olla niin kuin annat ymmärtää. Tämä on muuten ainut osa-alue, josta voi antaa Jaloselle kehuja.

Kyllä materiaalia oli aivan riittämiin parempaan kuin ulostukseen sääleissä, joka nyt pääsi tapahtumaan. Kokonaisuus menee Jalosen piikkiin.

Jokin aika sitten kirjoitin, että HIFK:hon on pesiytynyt huonon työmoraalin omaavia pelaajia ja tämä käsitys vain vahvistuu tämän kauden joukkueen osalta valitettavasti. Onko se sitten seuran vai valmentajan vika, ettei sitä saa kitkettyä pois. Sanoisin sekä että.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
KJ-faneilla?
Eiköhän tässä itse kukin pähkäile mikä on kaikista huonoista vaihtoehdoista se vähiten huonoin.

Yritin olla sarkastinen, huonolla menestyksellä. My bad on this one.

Kajastus tuossa putsaa pöydän selkeillä faktoilla typerää mutua vastaan. On täysin idioottimaista väittää, että HIFK:lla oli edes teoriassa sarjan huonoin maalivahtipeli ja pakisto. Seuraakohan tietty osa jengistä liigaa vain oman joukkueensa kautta? Ilman muuta seuraa. Se on ihan ookoo, mutta silloin kannattaisi olla hiljaa muiden joukkueiden osioissa "asiantuntemuksensa" kanssa. Mulla ei ole esimerkiksi juuri mitään sanottavaa Lukko-osioon koskien heidän kriisiään. Joten en mene sinne vetämään tyylikkäitä mutuja: Teillähän oli Raumalla liigan kautta aikojen paskimmat pakit, maalivahdit ja hyökkääjät. 2-koutsillanne oli hyvännäköinen muija, muuta positiivista ei tule mieleen.

HIFK tulee olemaan ensi kaudella riisuttu säästöliekkikokoonpano. Esimerkiksi Kibe Kuhdan liki valmiiksi sovittu jatkodiili tyssäsi. Hän lähtee. Pitää säästää ja loppukevään näytöt olivat Kibeltä taas ohuet. Mistä oikeasti kaivettaisiin 10-15 uutta miestä maestro Kojolle? Äijä saa käsiinsä taito-osioltaan köyhtyneen version tämän kauden nipusta, jolle ei saanut iskostettua "pelitapaansa" 58 ottelussa. Juuri siksi, että eletään tiukkoja aikoja ja isoja muutoksia ei miehistöön tule, pitäisi vaihtaa edes se yhden miehen osio.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ongelma lienee siinä, että mikä saisi Matikaisen- tai ylipäänsä kenenkään urallaan nousuvaiheessa olevan valmentajan- hyppäämään IFK:n puikkoihin?

Niin hassulta kuin se kuulostaakin, tämä ei ole ongelma. Olkoon Granlund jälleen hyvä esimerkki tästä. Vaikka täällä kannattajat haukkuvat seuran alimpaan helvettiin, on siinä jotain outoa, mystistä ja haastavaa. Ihmisillä lienee jonkinlainen kummallinen sisään rakennettu tarve yrittää onnistua siinä, missä kukaan muu ei ole onnistunut. Oli sitten kyseessä valmentaja tai pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No siinä tapauksessa se vain vahvistaa sitä käsitystä ettei Sahlstedt olisi edes ollut saatavilla Hifkiin. Sehän tässä oli pointtina.


Pointtina tässä JHagilla oli varmaankin se, että miksei tullut ketään. Sahlstedt nyt oli vaan esimerkkinä. Itse olen ihmetellyt samaa, miksi ei yhtään miestä seurannut Kojoa, olisi kiva tietää.

Lisäksi kiinnostaa tuo kommentti rakenteilla olevasta taitojoukkueesta. Missä sellainen on ja ketä siihen kuuluu. Onko meillä nyt lukuisa joukko sainauksia, joista kukaan ei tiedä mitään.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pointtina tässä JHagilla oli varmaankin se, että miksei tullut ketään. Sahlstedt nyt oli vaan esimerkkinä. Itse olen ihmetellyt samaa, miksi ei yhtään miestä seurannut Kojoa, olisi kiva tietää.

Lisäksi kiinnostaa tuo kommentti rakenteilla olevasta taitojoukkueesta. Missä sellainen on ja ketä siihen kuuluu. Onko meillä nyt lukuisa joukko sainauksia, joista kukaan ei tiedä mitään.

Yksi syy voi olla se, että Kärpissä on pelaajilla asiat sen verran hyvin ettei heitä kiinnosta tulla tänne pelaamaan (pois lukien Granlund). Ja minkä pelaajan sieltä olisi tänne pitänyt tulla? Siitä olisi kuitenkin ulvottu, että mitä tollanen neiti tekee täällä. Eihän Kärpistä löydy yhtään HIFKin "näköistä" pelaajaa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en kans välttämättä ymmärrä, miksi valmentajan siirtyessä toisaalle pitäisi aina lähteä jonkun pelaajan perässä mukaan. Hirso tais lähteä Der Penan kanssa välirikon aiheuttamaan vitutusturhautumiseen?

Tottakai Kärpistä olisi kelvannut joku Pesonen tai Bros heittämällä tän kauden jengiin. Ja joo, olihan se KJ kultavalkku mutta eiköhän ne pelaajat ajattele muitakin asioita, varsinkin jos on pullat mukavasti uunissa vanhassakin seurassa. KJ(ja varmaan muutama muukin valkku) ajattelee tuskin tällaisia. Tai ehkä, mistä sitä tietää.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisäksi kiinnostaa tuo kommentti rakenteilla olevasta taitojoukkueesta. Missä sellainen on ja ketä siihen kuuluu. Onko meillä nyt lukuisa joukko sainauksia, joista kukaan ei tiedä mitään.
Lähinnä tarkoitin sitä, että ensi kauden joukkueessa tuskin jatkaa ne KJ:n kritisoimat pelaajat jotka eivät ole sitoutuneet harjoittelemaan hänen haluamallaan tavallaan eli joukkue kootaan enemmän hänen tahtonsa mukaan. Hifkin hyökkäyksessä oli ehkä liikaakin näitä voimahyökkääjiä ja eiköhän niitä lähtijöitä pyritä korvaamaan enemmänkin taitopelaajilla kuten Haataja. Ennen kaikkea pelaajilla jotka sitoutuvat tekemään kuten hän haluaa ja harjoittelu maistuu.
On valmentajia joilla ei välttämättä olisi ollut vastaavia ongelmia nykyisen joukkueen kanssa jolloin muutoksia ei tarvitsisi juurikaan tehdä.

Jos taas nyt jo tiedetään, että vituiksi menee niin eihän siinä silloin ole mitään järkeä jatkaa KJ:n kanssa mutta silloin pitää löytää valmentaja jolle jo kasattu ensi kauden joukkue sopii ja se ei tule olemaan helppoa. Jos halutaan taas sitä rymistelyä, good old hockia, niin tällaiset haatajat eivät liene oikeita pelaajia siihen konseptiin. Silloin pitäisi mennä pitkälti tämän kauden joukkueella.
Jos tämän kauden joukkue oli väärä sen valmentajalle, pitää varmistua ettei se ole sitä ensi kaudellakin riippumatta siitä kuka valmentaa.
 

neiti kevät

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,SUOMI,Man Utd,Montreal Canadiens,Brasilia jne
Lisätäänpä vettä myllyyn!

En tiedä onko joku jo johonkin ketjuun laittanut tätä viimeisintä Shedden-uutista, mutta koska miestä osa kaipailee jo takaisin, jopa Kojon tilalle, niin tässähän tämä:
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200903099214330_jk.shtml

Hankalan alkukauden jälkeen Sveitsin pohjamutiin veikattu Sheddenin Zug sitten meni ja tiputti runkosarjan voittajan, Bernin!
 

Stigu

Jäsen
No kukapa mestarivalmentaja EI olisi operoinut, jos nyt ei top-2, niin ainakin top-3 materiaalilla mestaruuskaudella? Jalosen HPK tulee ehkä ainoana mieleen. Esim. Summanen oli hyvien valmennustaitojensa lisäksi kuuluisa siitä, että väsymiseen asti vaati koko ajan parempia pelaajia. .
Joo, mutta pointti onkin siinä, että Jos ja kun IFK:lla ei ole resursseja eikä kykyä (Nybari + turska) koota ensi kaudellekaan liigan TOP2-jengiä, niin mitä järkeä on jatkaa valmentajalla, joka ei kykene toimimaan minkäänlaisella muulla materiaalilla, vaan lamaantuu täysin?

Ei tarvitse olla suurikaan meedio, jos ennustaa ensi kaudelle seuraavaa:
- IFK:n joukkueesta tulee vaihtuvuus olemaan noin 5 pelaajaa.
- Uuutta veskaria ei tule.
- Nybari yllättää jälleen kerran ulkomaalaishankinnoillaan.
- Keikumme ensi kaudella runkosarjassa (puuduttavalla pelillä) jossain sijoilla 5-10, ja pleijareissa tulee noutaja, jos ei jo sääleissä, niin sitten ensimmäisellä kierroksella. Ja peli on samanlaista paskaa kuin tälläkin kaudella.
- Kauden päätteeksi kuullaan taas Nybarin anteeksipyynnöt ja Nokan valitukset siitä, kun "tietyt pelaajat eivät sillon perjantain aamuharkoissa kuunnelleet mun pelisysteemiä ja sitten oli veilä yksi pelaaja, joka sanoi mulle pahasti päin naamaa ja kerran ne oli pistäneet pukuhuoneessa kaurapuuroa mun pitkiin kalsareihin ja tää tie on pitkä ja kivinen ja liirumlaarum".
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hankalan alkukauden jälkeen Sveitsin pohjamutiin veikattu Sheddenin Zug sitten meni ja tiputti runkosarjan voittajan, Bernin!

Tuosta voi sitten miettiä kuinkahan pitkälle Shedden olisi tämän nykyisen IFK:n siivittänytkään, tuskin se tulos olisi ollut ainakaan huonompi kuin KoJon valmennuksessa. Sen lisäksi Sheddenin kiekko olisi varmasti sisältänyt brändille ominaisia rymistely-elementtejä, eikä Shedden varmasti olisi kääntänyt toista poskea mm Lopin tapauksessa tai Lostedtin hyökkäyksen edessä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin hassulta kuin se kuulostaakin, tämä ei ole ongelma. Olkoon Granlund jälleen hyvä esimerkki tästä. Vaikka täällä kannattajat haukkuvat seuran alimpaan helvettiin, on siinä jotain outoa, mystistä ja haastavaa. Ihmisillä lienee jonkinlainen kummallinen sisään rakennettu tarve yrittää onnistua siinä, missä kukaan muu ei ole onnistunut. Oli sitten kyseessä valmentaja tai pelaaja.

Jälleen kerran on I asian ytimessä. Juuri se, että HIFK:ssa menestyminen on ollut niin vaikeaa, tuntuu tekevän siitä jotenkin houkuttelevampaa ja tarunhohtoisempaa monien pelaajien ja valmentajien mielikuvissa. Kyllä meillä imua on jos vaan ensin siivottaisiin omia roskia pois, että saataisiin tilaa uudelle verelle.

JHagille haluaisin pari kysymystä esittää, sillä (ehkä osaksi vitutuksesta johtuen) olet täällä yksi suurimpaan ääneen Jalosen potkuja toivova kirjoittaja. Mitä mieltä olet pelaajien vastuusta, ja siitä ettei HIFK:ssa ole kukaan (edes Shedden) onnistunut valmentamaan jengiä finaaleihin sitten kauden 98-99? Yrittämässä on käynyt monta valmentajaa, osa nimekkäämpiä ja osa nimettömämpiä. Miten paljon tästä laitat pelaajien kulttuurin ja ns. edarin jätkien ylimielisyyden piikkiin? Entäpä organisaation vastuu ja valmentajan työrauha?

Mitä mieltä olet KJ:n kommenteista koskien HIFK:n pelaajien urheilullisuutta ja asennetta? Omasta mielestäni hienoa, että joku vihdoin uskaltaa sanoa tämän ääneen, tietäen mahdollisesti saavansa "country clubilaisten" vihat niskaansa.

Olisiko nyt aika keskittyä siihen, että jengiin saataisiin nöyrää duunia tekeviä pelaajia, sekä Granlundin kaltaisia todellisia lupauksia, sen sijaan että jääräpäisesti koitetaan saada kaikki "omat pojat" joiden asenne ei ennenkään ole ollut kohdallaan takaisin punanuttuun. Tottakai HIFK-tausta on plussaa, mutta laiskoja häviäjiä ei tarvita yhtään enempää.

Toivottavasti tätä viestiä ei kukaan onnistu tulkitsemaan provoamiseksi. KJ:lla mennään tosiaan ensikausikin ihan jo taloudellisten realiteettien vuoksi. Edelleen uskon, että KJ ja Hakkarainen saavat ensikaudella HIFK:n vietyä huomattavasti pidemmälle, kunhan nyt saataisiin pelaajarunkoonkin jotain muutoksia.

Huomaan myös profiloituvani yhdeksi harvoista JA:n HIFK-palstan KJ-puolustajista. Siksi haluaisin lisätä tähän vielä, etten anna puhtaita papereita Kojolle, en todellakaan. Ensimmäinen reaktioni putoamiseen oli luokkaa "kaikille kenkää". Nyt mietittyäni olen sitä mieltä, että kerrankin HIFK:n tulee seistä valmentajan takana, ja näyttää ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen pelaajille, että jos ei tulosta tule niin kauaa ei tarvitse edarin jätkänä vanheta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös