Kuinka Liigan ja KHL-Jokereiden suhde tulisi järjestää?

  • 205 596
  • 1 640

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kaipaan liiga-Jokereita.

Edellisten kahdeksan vuoden viritys ei ole sama kuin se mitä kaipaan. KHL-Jokerit-johto ovat ryhmä ihmisiä, jotka tekivät lämmintä ja heitä hyödyttävää yhteistyötä Putinin kansanmurhahallinnon kanssa vapaaehtoisesti ja olisivat sitä jatkaneet ilman Ukrainaan kohdistuvaa sotarikoskampanjaa. Tuota porukkaa en vain pysty sympatiseeraamaan, en sitten mitenkään.

Minun mielipiteellänihän ei ole mitään merkitystä, mutta kovasti toivoisin, että esimerkiksi Jari Kurri ei olisi mukana suomalaisessa pääsarjakiekkoilussa jatkossa.

Jokerit seurana, perinteineen ja pre-2014-identiteetillää; tervetuloa. Eikä vähiten Kärppien ja Jokereiden pitkän ja värikkään yhteisen historian myötä.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Samaa mieltä. Syinä mm. tapa jolla Liigasta aikanaan lähdettiin, Putin-liigassa oleminen kahdeksan vuotta, fanien lätinät pelin tasosta, puuhasteluliigasta yms KHL-ajan kuluessa, täysin sinisilmäinen selittely vuosien ajan. Vauhtia vaan pikkuisen alempaa.
Tästä eri mieltä. Ei Jokereita seurana pidä siitä rankaista, että Hjallis & Kale rahanhimoissaan myi seuran Venäjälle. Ja aika pieni kollektiivi tota omaa agendaansa jaksoi mouhota pelin tasosta yms. paskasta Liigaa kohtaan. Ja nythän nämä Liigan KHL-vahvistukset istuu villassa, kun ei riitä btw.

Jokerit Liigaan mahdollisimman nopeasti, mielellään jo ensi kaudelle, jos taustatekijät jne. on kunnossa. Fakta on se, että Liiga ja Suomikiekko tarvitsee Helsinkiin derbyn ja muutenkin Jokerit kerää halliin porukkaa +20% vs. SaiPa (pakko käyttää esimerkkinä :)). Eli suomalainen jääkiekko ja Liiga voi heti paremmin, kun Narrit saadaan takas kotiin. Nuff said.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tässä onkin se iso jos. Siellähän aina menestys on perustunut johonkin sugardaddyyn kuten Mäkinen, Harkimo, venäläiset.
Toivottavasti Elon Musk kiinnostuu Jokereista! :)

Nojoo, kyllähän se on niin, että suora jatko Liigassa edellyttäisi jonkun ison rahoittajan ja nopeasti. Kovalla työllä olisi varmasti mahdollista kerätä rahoitusta muutenkin, mutta se on ehdottomasti pidempiaikainen prosessi ja suuri kysymys löytyykö siihen tahtoa, osaamista ja ne raskaan työn raatajat? Mahdollisia sponsoreita, kannattajapohjaa ja peleissä kävijöitä luulisi kyllä löytyvän sen verran paljon, että Liiga-joukkuetta voitasiin pyörittää.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tuossa on se ongelma, että 7-9 laajennusjoukkuetta johtaisi lähes varmasti siihen, että TV-raha per seura tippuisi selvästi. Juuri Jokerit voisi olla tuossa poikkeus, ja ehkä Kiekko-Espoo, jos paikalliset saataisiin jotenkin kiinnostumaan. Muut tuskin.

Lisäksi sitten tulee olosuhteet. Ei Suomessa ole riittävän montaa liigatason hallia. Pääkaupunkiseudulla voisi toki teoriassa olla neljäskin seura, joka jakaisi hallin jonkin muun kanssa, mutta käytännössä mahdoton nähdä, että KiVa saati sitä alempaa jokin seura nousisi noin, puhumattakaan että jokin tyhjästä luotu uusi seura keräisi kannattajia.
Alemmassa sarjassa tuliskin olla joku ehto siitä, että pääseekö nousukarsintoihin. Esim. jos sarjan voittajalla ei ole liigakelpoista hallia, niin 2-3 sijoilla olevat jengit, joilla sellainen on voisivat päästä karsintasarjaan.

Jos ylemmässä Liigassa olisi se 12 joukkuetta, niin alempaan tulisi tuolta 3 Liiga-valmista jengiä. Päälle Jokerit ja Kiekko-Espoo. Lisäksi 5 joukuketta Mestiksestä:

KOOVEE:llä on valmiiksi Liigaan sopiva halli, tosin Tampere lienee aivan liian pieni kolmelle liigauseralle, olkoonkin, että yksi niistä aloittaisi "alemmasta" sarjasta.
Jokipoikien hallin pitäisi olla sopiva Liigaan.
Teoriassa Tikkurilan halli Vantaalla voisi myös soveltua alkuun Liigaan (myöhemmin uusi halli Kivistöön, sittenkin?)

Tämä pitäisi nähdä yhtä tai kahta kautta pidemmälle muutenkin. Mahdollisuus pelata Liigaa toisi rahaa noihin pienempiinkin mestoihin ja varmaan uusille halliprojekteillekin olisi helpompi kerätä rahoitusta sillä pohjalla.

Pelaajamarkkinoilla on ylitarjontaa KHL:n kuoleman myötä, joten koko suomalaisen kiekkoilun tasokin nousisi tällä merkittävästi. Yhä useampi pelaaja pääsisi pelaamaan laadukkaampia pelejä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi pitäisi antaa Jokereille ohituskaista? Siellä varmasti nousua haluaisi tehdä lähivuosina myös Kiekko-Espoo, ja uskokaa tai älkää, mitä ilmeisemmin Joensuussa on suunnitelmat myös Liiganousulle.
Mikä ohituskaista? Kyllä se Kiekko-Espoo ja Jokipojat nousee, kunhan organisaatio on siinä kunnossa. Se ei ole Jokereiden ongelma, jos Jokerit saa organisaation kuntoon Liiga-kelpoiseksi nopeammin. Ei kyse ole mistään ohituskaistoista.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Teoriassa Tikkurilan halli Vantaalla voisi myös soveltua alkuun Liigaan (myöhemmin uusi halli Kivistöön, sittenkin?)
Wikipedian mukaan kapasiteetti jääkiekko-ottelussa on 2004 katsojaa, eli ei sovellu. Ja onko siellä oikein kannattajapohjaakaan. Käsittääkseni Vantaalla ollaan pitkälti Helsingin joukkueiden kannattajia. Espoossahan on osin kärsitty samasta ongelmasta.

Suomalaisen yleisön suhteessa vähäisellä halukkuudella käyttää rahaa urheiluviihteeseen, niin katsomoissa kuin TV-paketeissa, on erittäin vaikeaa pitää yllä kahta ammattilaiskiekkosarjaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Wikipedian mukaan kapasiteetti jääkiekko-ottelussa on 2004 katsojaa, eli ei sovellu. Ja onko siellä oikein kannattajapohjaakaan. Käsittääkseni Vantaalla ollaan pitkälti Helsingin joukkueiden kannattajia. Espoossahan on osin kärsitty samasta ongelmasta.

Suomalaisen yleisön suhteessa vähäisellä halukkuudella käyttää rahaa urheiluviihteeseen, niin katsomoissa kuin TV-paketeissa, on erittäin vaikeaa pitää yllä kahta ammattilaiskiekkosarjaa.
Suljettu Liiga on näivettänyt aika tehokkaasti näitä seuroja ja vienyt kannatuspohjaa pois. Tältäkin osin pitäisi katsoa pidemmälle, kun nämä seurat voisivat alkaa luoda uutta kannatuspohjaa. Kun tulevaisuudennäkymät ovat valoisammat, tuo se kivasti lisää kiinnostusta ja sitä myötä lisää katsojiakin hallille.

Nostin Vantaan yhdeksi esimerkiksi, mutta tosiaan onneksi mun ei pidä tehdä näistä päätöksiä itse. Voidaan miettiä, että olisiko esim. pohjoisessa tilausta toisellekkin top 22 seuralle tähän hypoteettiseen sarjaan jne... Keskustelua sarjasysteemeistä voidaan tältä osin jatkaa relevantimmassa ketjussa.

Jokerien osalta: ovi on rakosellaa jo ensi kaudeksi, mutta kiire on, kuten todettua.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Nopealla googlauksella löytyy esim. tämä: Jääkiekon ylivalta ei taitu – tässä ovat Suomen tunnetuimmat urheilubrändit

Tehty KHL-aikakaudella tuokin tutkimus. Mm. The Hockey Newsissä on nostettu Jokerien brändiä esiin useasti.

Olisi mielenkiintoista kuulla perusteluita, millä suomalaisella seurajoukkueella tunnettuus ja brändi olisi Jokereita isompi.

Tähän olisi varmasti paikallaan heittää sekaan pieni ripaus maalaisjärkeä: Jokerit KHL:ssä oli pelkkä markkinahäirikkö jonka näkyvyys ostettiin venäläisellä rahalla. Tätä rahaa oli pakko käyttää, sillä KHL-seura ei todentotta ollut kansan keskuudessa läheskään niin kiinnostava ja suosittu mitä sen annettiin ymmärtää olevan. Tämä on varmasti vaikea pala myöntää - ja jos kysytään KHL-organisaatiolta niin eivät mitään myönnä.

Jo niinkin yksinkertainen asia kuin liikevaihto paljasti missä tässä KHL-teatterissa oli kyse. Jos seuralla olisi ollut sellainen imu mitä on annettu ymmärtää, niin liikevaihto olisi ollut urheiluseurojen suurin. Ei ollut ja mm. HJK:lla oli ainakin joinain kausina suurempi liikevaihto. Urheiluseurassa liikevaihtoon vaikuttaa mm. Lipunmyynti ja muu sisääntuleva rahavirta. Mielestäni liikevaihto armottomasti paljastaa KHL-seuran bluffin: vakuutellaan miten iso ja kaunis ja tärkeä ollaan, mutta tosiasiallisesti halli saatiin täyteen puoli-ilmaisilla lipuilla (markkinahäiriköintiä) sekä alati jatkuvilla ilmaisilippukampanjoilla joista täälläkin on raportoitu. Mm. Pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle annettiin pelkästään Finnavian työntekijöille huimat 4000 lippua per ottelu.

Tunnettuus varmasti kasvaa kun olet otiskoissa lähinnä vain negatiivissävyisten aiheiden takia ja kansan syvissä riveissä sulle naureskeltiin. En kiistä etteikö KHL-Jokerit olleet juuri se tunnetuin urheiluseura, mutta sen kyllä pystyy sokeakin otsallaan toteamaan, että kannattajilleen kiinnostavin seura se ei siellä ollut. Vain sokeimmat jäivät katsomoon ja muut tulivat vain kun halvalla/ilmaisiksi pääsi.



Liigajengien faneille: mikäli kurrit ja muut KHL-siat (pyhäinhäväistyksen arkkitehdit) jatkavat tämän Jokerien Suomeen paluun taustalla, niin pistäkää omien jengienne edustajille painetta, ettei mitään asiaa ottaa näitä Venäläisen rahan kyttääjiä takaisin.

Jokerit tarvitsee tosiasiallisen puhdistuksen KHL-toimijoista jotta se olisi millään tasolla uskottava seura napata messiin liigarinkiin ja tehdä yhteistyötä. Korostan että kyse on vain niistä seuran taustalla toimivasta henkilöistä ja ne pitää saada vaihtumaan, sillä ei kukaan missään voi luottaa enää jatkossa Kurreihin ja Harkimoihin.

Muistakaa ettei se seuran logo ja nimi ole syypää KHL-aikakauteen ja sen tuomiin lieveilmiöihin. Jos taustahenkilöt vaihtuu puhtaisiin nimiin ja normaalin markkinatalouden mukaiseen rahoitukseen, niin sehän on hatunnoston arvoinen teko eikä uusia toimijoita pitäisi muistutella misään KHL-aikakaudesta.
 
Viimeksi muokattu:

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jo niinkin yksinkertainen asia kuin liikevaihto paljasti missä tässä KHL-teatterissa oli kyse. Jos seuralla olisi ollut sellainen imu mitä on annettu ymmärtää, niin liikevaihto olisi ollut urheiluseurojen suurin. Ei ollut ja mm. HJK:lla oli ainakin joinain kausina suurempi liikevaihto.
Tämä kuulosti sen verran oudolta väitteeltä, että piti tarkistaa, sillä Klubin liikevaihto on tyypillisesti aika nappikauppaa. Viimeisimpien käytettävissä olevien tietojen mukaan Jokereiden liikevaihto oli kolminkertainen (9m) Klubin liikevaihtoon (3m) verrattuna ja myös selvästi suurempi kuin isoimpien liigaseurojen, esim. 5,6m (Kärpät) ja 5,2m (HIFK). Nämä luvut pikaisesti googlattuja 2021 lukuja.

Varmasti näissä on vaihtelua ollut vuosien välillä, mutta suhteessa tuskin suuria eroa on ollut.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Tämä kuulosti sen verran oudolta väitteeltä, että piti tarkistaa, sillä Klubin liikevaihto on tyypillisesti aika nappikauppaa. Viimeisimpien käytettävissä olevien tietojen mukaan Jokereiden liikevaihto oli kolminkertainen (9m) Klubin liikevaihtoon (3m) verrattuna ja myös selvästi suurempi kuin isoimpien liigaseurojen, esim. 5,6m (Kärpät) ja 5,2m (HIFK). Nämä luvut pikaisesti googlattuja 2021 lukuja.

Varmasti näissä on vaihtelua ollut vuosien välillä, mutta suhteessa tuskin suuria eroa on ollut.

Olen asiasta satavarma. Ei ole lähteitä tässä ja nyt heittää, mutta näin oli ihan varmasti jollakin kaudella.
edit: tuolla ainakin näin väitetään: Näin HJK:n taloudellinen tulos pärjää vertailussa jääkiekon SM-liigaseuroihin - SuomiFutis
 

Glove

Jäsen
Tämä kuulosti sen verran oudolta väitteeltä, että piti tarkistaa, sillä Klubin liikevaihto on tyypillisesti aika nappikauppaa. Viimeisimpien käytettävissä olevien tietojen mukaan Jokereiden liikevaihto oli kolminkertainen (9m) Klubin liikevaihtoon (3m) verrattuna ja myös selvästi suurempi kuin isoimpien liigaseurojen, esim. 5,6m (Kärpät) ja 5,2m (HIFK). Nämä luvut pikaisesti googlattuja 2021 lukuja.

Varmasti näissä on vaihtelua ollut vuosien välillä, mutta suhteessa tuskin suuria eroa on ollut.
Tuskin kannattaa koronakausien lukemia katsella, Normaalitilanteessa esim. Kärppien liikevaihto on ollut reilusti yli 10 miljoonaa. Toki se on jonkin verran pienempi, kuin Jokereilla, mutta viivan alle on tainnut jäädä enemmän plussaa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Ensimmäinen ja mahdollisesti viimeinen viesti tähän, joten melko varmasti toistelen muidenkin ajatuksia.

Josko tuo Red Bull olisi kiinnostunut lähtemään taustatoimijaksi? Jotain rahaa tuonne taustalle on pakko saada, mutta toisaalta junioripuoli käsittääkseni rullaa hienosti, joten eiköhän sieltä löytyisi uusia tomimäkiä mitkä lähtevät tätä uutta nousua rakentamaan.

Miten sitten pelipaikka. Huoliiko HIFK mukaan omaan viritelmään, toki varmasti olisi arvokas "kumppani" myös HIFK:lle, mutta kyllä se oma halli tietysti päävaihtoehtona.

Ilman muuta tervetuloa Liigaan, luonnollisesti Mestiksen kautta vaikka parin kauden kautta. Samalla luulisi Mestiksen kiinnostavuuden nousevan hurjasti. Kiekko-Espoo samalla rytinällä sisään niin siinä olisi sitten mukavia fiboja kuin ennen vanhaan.

Liigassa suotavaa olisi ensimmäisen pelin olevan Hämeenlinnassa. Sinne se taru loppui, sieltä se voisi taas alkaa.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Tämä kuulosti sen verran oudolta väitteeltä, että piti tarkistaa, sillä Klubin liikevaihto on tyypillisesti aika nappikauppaa. Viimeisimpien käytettävissä olevien tietojen mukaan Jokereiden liikevaihto oli kolminkertainen (9m) Klubin liikevaihtoon (3m) verrattuna ja myös selvästi suurempi kuin isoimpien liigaseurojen, esim. 5,6m (Kärpät) ja 5,2m (HIFK). Nämä luvut pikaisesti googlattuja 2021 lukuja.

Varmasti näissä on vaihtelua ollut vuosien välillä, mutta suhteessa tuskin suuria eroa on ollut.
Näähän on korona-ajan liikevaihtoja. Kärpilläkin jotain 15M tjsp. pari vuotta takaperin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
1) En kerro nimiä, mutta niitä kyllä on. Raha ei sinänsä ole ongelma.
2) Organisaatio on olemassa. Minkälaisia muutoksia siihen tulee, jos Liigaan mennään, niin se jää nähtäväksi.
3) Ei ole hallia, tämä on totta. Hartwall Areenan asia kuitenkin etenee kulisseissa. Jos Jokerit ei ensi kaudella Liigaa pelaa, niin tämä kuvio voi sen estää. Poliittinen tahto asioiden selviämiselle on, sen lisäksi mm. tämä kansalaisaloite pyrkii helpottamaan pakotteiden alaisten omaisuuksien kansallistamista (suosittelen allekirjoittamaan).
4) Sopimus Liigan kanssa ei vaadi muuta kuin tekemisen. Kun edellämainitut asiat on kunnossa, niin asia on helposti järjesteltävissä. Liiga ottaa Jokerit noilla spekseillä mukaan enemmän kuin mielellään.
5) ry:n kanssa oleva sopimus on edelleen voimassa. Uuden Oy:n perustaminen ei ole poissuljettu vaihtoehto myöskään, joskaan se ei välttämättä ole tarpeellista.

Ei yhtään mitään? Eipä.

1) Pena lupasi tonnin ja Jarkka tietää että Selänne laittaa kymmen milliä. Just....

2) Pari huoltajaa kenties ja U20 pelaajat. Muiden uskottavuus ei ole kovaa valuuttaa. Edes ruplissa.

3) Tähän aloitteeseen en ollutkaan vielä törmännyt. Osoittaa täydellistä ymmärtämättömyyttä jos lähtee matkimaan itänaapurin ideoita. Ajatus on silkkaa kommunismia ja sikäli onneksi varsin kaukana suomalaisesta oikeuskäytännöstä. Hartsu todennäköisesti mätänee niille sijoilleen.

4) Liiga tuskin ottaa vastaan Jokeri-oletetun omalla ilmoituksellaan. Eivät ne sympatiat ihan niin kovat ole.

5) Ry:llä on taatusti oikeus päättää kenen kanssa pelaa. Jos se on sopimusteknisesti toisin toteutettu, niin heidänkin osalta ammattitaito ja osaaminen on täysin kateissa.

Että tuolta pohjalta en vielä myisi, saati ostaisi, lippuja Liigan runkosarjan avaukseen.
 

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuskin kannattaa koronakausien lukemia katsella, Normaalitilanteessa esim. Kärppien liikevaihto on ollut reilusti yli 10 miljoonaa. Toki se on jonkin verran pienempi, kuin Jokereilla, mutta viivan alle on tainnut jäädä enemmän plussaa.
Sama korona-aika on ollut kaikilla, eli suhteessa pitäisi olla samaa tasoa kaikilla, koska nuo luvut olivat kaikilta samalta ajalta.

2019 luvut:

Jokerit 14,4m
HIFK 10,7m
Kärpät 12m
HJK 4,2m

Lähde: Finder tilinpäätöstiedot
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Josko tuo Red Bull olisi kiinnostunut lähtemään taustatoimijaksi? Jotain rahaa tuonne taustalle on pakko saada, mutta toisaalta junioripuoli käsittääkseni rullaa hienosti, joten eiköhän sieltä löytyisi uusia tomimäkiä mitkä lähtevät tätä uutta nousua rakentamaan.

Niin joo, toi Reb Bullhan olisi sen kokoluokan toimija, että helposti veisi halutessaan Jokerit Liigaan ja saisi varmaan pelipaikankin hankittua. RB Jokerit, voi kuulostaa tietenkin Jokerit faneille muoviselta, mutta kyllä se varmaan on sata kertaa parempi, kuin KHL Jokerit..
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Sama korona-aika on ollut kaikilla, eli suhteessa pitäisi olla samaa tasoa kaikilla, koska nuo luvut olivat kaikilta samalta ajalta.

2019 luvut:

Jokerit 14,4m
HIFK 10,7m
Kärpät 12m
HJK 4,2m

Lähde: Finder tilinpäätöstiedot
Nuo vaihdothan ovat luonnollisesti ihan faktisia lukuja, mutta niiden vertailuhan ei ole hirveän hedelmällistä. Jokerit tekivät tuolla 14,4 M vaihdolla yli 11M turskaa. Nuo muuthan taas toimivat oikean markkinatalouden ehdoilla.

Tiedän että tässä ei nyt ollut siitä kysymys, mutta vaihdon tekeminenhän ei ole kovin vaikeaa, kun voi myydä välittämättä tuloksesta. Tässä korona-aikana tullut itsekin myytyä ja ostettua firman nimissä pörssiosakkeita, joka on nostanut vaihtoa reippaasti, mutta ei liity varsinaiseen bisnekseen. Mutta ulkopuolinen katsoo vaihtoa ja miettii että onpas kova pöhinä.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Jokerit sai KHL-taipaleellaan jalkeille vuosittain kilpailukykyisen ja nimekkään joukkueen. Omien kahden suunnan prospektien kasvattaminen KHL-tasolle ei kuitenkaan onnistunut, koska ilmasilta Mestiksen ja KHL:n välillä oli liian suuri. Jokerit on yhä tuottanut hyvin junioreita maailmalle ja ollut hyvä kasvattajaseura, mutta se ei näkynyt juuri KHL:ssä. Liigaan ajettiin vielä tasaisin väliajoin sisään pulkkista, erosta, teräväistä, lindelliä, hännikäistä ja kivistöä, koska steppi ei ollut turhan iso.

Ainoa kahden suunnan sopimuksella läpimurron teki Eeli Tolvanen, jonka taidot oli jo tiedossa ja ykköskierroksen varaus takataskussa. Juho Rautanen, Frank Gymer ja Aleksi Halme pääsivät lähimmäksi KHL-vakiokokoonpanoa.

Kokosin huvikseni Jokereiden "maajoukkueen" parhaista ex-junioreista, jotka ovat päätyneet enemmän tai vähemmän loistamaan muualla KHL:n aikakaudella. Pakistossa on kysymysmerkkejä, mutta tuolla rungolla pärjäisi hyvin Liigassa.

MV: Niilo Halonen (HIFK), Kevin Lankinen (Chicago, NHL), Eetu Mäkiniemi (Carolina, NHL/Chicago, AHL), Roope Taponen (HIFK)

PUOL: Santeri Hatakka (San Jose, NHL), Miro Keskitalo (Kiekko-Espoo), Olli Juolevi (Detroit, NHL), Roope Laavainen (Kristianstad, Allsvenskan), Alex Lintuniemi (Mlada Boleslav, Tshekki), Mico Luoto (HIFK), Otso Rantakari (Gotteron, Sveitsi), Juho Rautanen (KooKoo)

HYÖK: Henrik Borgström (Chicago, NHL), Samuel Helenius (Los Angeles, NHL/Ontario, AHL), Joel Kiviranta (Dallas, NHL), Veikko Loimaranta (SaiPa), Miko Matikka (Univ. of Denver, NCAA), Sami Moilanen (Tappara), Juuso Mäenpää (KalPa), Joel Määttä (Univ. of Vermont, NCAA), Linus Nyman (Lukko), Kasperi Ojantakanen (KooKoo), Valtteri Ojantakanen (SaiPa), Petrus Palmu (Jukurit), Samu Salminen (Univ. of Denver, NCAA), Samuel Salonen (Tappara), Otto Somppi (Tampa Bay, NHL/Syracuse, AHL), Teemu Turunen (HIFK), Jesse Ylönen (Montreal, NHL/Laval, AHL)

Jatko kysymysmerkki: Jakub Chmelar, Kasper Halttunen, Kasper Kulonummi, Tom Leppä, Manu Lukkarinen, Jaako Manninen, Niclas Tenhovuori, Oskari Vuorio ym.

Yhden kauden maininnat: Aleksi Ainali (KooKoo), Pavol Regenda (Dukla Michalovce, Slovakia), Jimi Suomi (TPS)
 

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nuo vaihdothan ovat luonnollisesti ihan faktisia lukuja, mutta niiden vertailuhan ei ole hirveän hedelmällistä. Jokerit tekivät tuolla 14,4 M vaihdolla yli 11M turskaa. Nuo muuthan taas toimivat oikean markkinatalouden ehdoilla.

Tiedän että tässä ei nyt ollut siitä kysymys, mutta vaihdon tekeminenhän ei ole kovin vaikeaa, kun voi myydä välittämättä tuloksesta. Tässä korona-aikana tullut itsekin myytyä ja ostettua firman nimissä pörssiosakkeita, joka on nostanut vaihtoa reippaasti, mutta ei liity varsinaiseen bisnekseen. Mutta ulkopuolinen katsoo vaihtoa ja miettii että onpas kova pöhinä.
On se indikaattori liiketoiminnan volyymista. Tuloksen teko on sitten asia erikseen samoin kuin tavat, joista liikevaihto on muodostunut.

Itse en vertailua aloittanut, vaan korjasin aloittajan vääriin olettamiin/tietoihin perustuneiden vertailuiden johtopäätöksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös