Kuinka Liigan ja KHL-Jokereiden suhde tulisi järjestää?

  • 205 850
  • 1 640

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Mitenhän se paluu mahtaisi tapahtua? Tulisi hieman kiire hankkia taloudelliset edellytykset liigalisensseineen, tuskin olisi varaa pelata nykyisessä venäläisten hallissa. Eikä niitä rahamiehiä Suomessa on jonoksi asti ja nykyistä pääomistajaa ei kiinnosta kuin saamansa ruplakasat. Narrit ovat tiensä valinneet ja muistissa on hyvin miten paskamaisesti lähtivät itänaapuriin Kummolan + Hjalliksen yhteisellä suhmuroinnilla. Toi paskasakki ole muutenkaan saanut tehtyä mitään hyvää kotimaisen kiekon eteen, ainoastaan negatiivisia otsikoita. Muutenkaan nykyisillä pellepaidoilla ei ole mitään tekemistä entisten Jokereiden kanssa. Jos perustavat kokonaan uuden seuran uudella omistajapohjalla, sitten vaan alasarjoista kausi kerrallaan ylöspäin mikäli rahkeet riittää.

Ymmärrän kyllä tuohtumuksen historian tuntien, mutta jos joskus niin nyt on paikka unohtaa menneet ja toivottaa Narrit tervetulleeksi takaisin Liigaan. Kyse on paljon isommista asioista kuin jääkiekko ja koen vähimmäisvaatimukseksi, että pikku hiljaa katkaisemme napanuorat tuohon paskavaltioon ja voisimme aloittaa tämän operaation Jokereiden kotiuttamisella. Häpeällistä jos tässä tilanteessa asettuisimme vastahankaan, kun retkahtanut vanha rakas vihollinen päättäisi poistua vallitsevassa tilanteessa tuosta propagandaviritelmästä. Jos Ilmalassa meinaa tulla vilu, niin ainakin Raksilassa otetaan avosylin vastaan.
 
Jos Jokerit irtaantuu KH-Liigasta, niin heti kotimaiseen takaisin.

Oikeista päätöksistä kuuluu palkita - ei rangaista. Varsinkaan kannattajia ja junioreita, jotka ovat tässä tapauksessa uhreja tai sivustakärsijöitä.

Hienoa myös havaita Jatkoajan Jokerifanien keskuudessa tapahtuneen "kirkastumisen", paremman termin puutteessa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rahahanat voivat sulkeutua pakotteiden toimesta ihan pyytämättä ja yllättäen.
Eikös nimenomaan hieman tätä varten Norilsk Nickel otettu mukaan? Rahat pystyttäisiin ehkä kierrättämään sitä kautta?
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Valaiskaa tyhmempää täällä.

Jos/kun HC Jokerit OY ajautuu konkurssiin, niin voitaisiinko Liigaan ottaa osakeyhtiön sijaan HC Jokerit RY?
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös nimenomaan hieman tätä varten Norilsk Nickel otettu mukaan? Rahat pystyttäisiin ehkä kierrättämään sitä kautta?
Ymmärrän ja toivon, että nyt olisi tarkoitus tehdä oikeita pakotteita, joilla otetaan ryssiltä niin paljon omaisuutta haltuun, että ukrainan valloittamiselle tulee oikea hinta. Sotilaita tai siviilejä vlad suuri tuskin laskee, mutta joutui omankin jahtinsa viemään kotivesille keskeneräisenä, kun varmaan pelkää jossain määrin näitä oikeita pakotteita.

Itse lähettäisin ristelyohjuskeskityksen hänen linnaansa minkä on rakentanut.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
. Jos perustavat kokonaan uuden seuran uudella omistajapohjalla, sitten vaan alasarjoista kausi kerrallaan ylöspäin mikäli rahkeet riittää.
Tuohon Liigalla ei yksinkertaisesti ole varaa. Korona on runnellut pahasti liigaseurojen taloutta ja Helsinki on maan suurin kaupunki, eli jostakin tarvittaisiin apua jälleenrakennukseen. Mikäli Jokerit kykenevät osoittamaan olevansa irti Putinista (koskee myös hallia, tietenkin) sekä omaavansa tarvittavat resurssit, ei ole aikaa odotella. Heti Liigaan kun mahdollista.

Uskottavuus kabinettinousujen kanssa meni jo ajat sitten, eli silläkään ei voisi Jokereiden kurmoottamista perustella. Olisi poliittisestikin ihan hyvää markkinointia, että joku suomalainen myöntäisi olleensa väärässä Venäjän suhteen, koska sitähän Liigaan paluu ilmaisisi.
 

Glove

Jäsen
Ymmärtääkseni Jokerit ry. omistaa edelleen nimen ja logon. Eli ei muuta kuin uusi joukkue pystyyn vanhalla nimellä ja logolla.

Espoossa ja Vantaalla on liigakelpoinen halli eli sekin asia on kunnossa. Ilmalassa pelaava propagandajoukkue voi sen sijaan muuttaa nimensä Bulvaaneiksi.
Vantaalla ei taidea kapasiteetti riittää. VIimeisin mitä itse muistan niin vaatimuksena oli 4000 katsojaa. Vantaalla wikipedian mukaan 3700 paikkaa. Ja onko siellä aitioita yms. vip-tiloja? En ole käynyt niin en tiedä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jokerit ja samassa veneessä oleva Dinamo Riika ehdottomasti tervetuloa Liigaan!
Persaukiset seurat lentämään Latviaan pari kertaa vuodessa? Juu ei onnistu.

Latvia on hieno maa ja Dinamo Riga myös aivan väärässä sarjassa, mutta Jääkiekon SM-Liiga ei ole monikansallinen sarja, vaan täällä pelataan Suomen mestaruudesta.

Menkööt latvialaiseen sarjaan pelamaan.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Liigalisenssin hinta on tupannut nousemaan aina reilun presidenttikauden välein melkein itsellään kertoen, joten odotan, että Jokereille tai mille tahansa joukkueelle, joka liigapaikkaa seuraavaksi lisenssirahastuksella havittelee, lätkäistään se n. 3 miljoonaa maksuun.

Vitsi vitsinä, mutta jännittävää jos liigalla on edelleen kykyä väistää tuollaisessakin tilanteessa EU:n kilpailulainsäädännön vaatimukset. Vain 1.7 miljoonan lisenssit mukisematta maksaneet epäkompetentit nykyseurojen lakiaiheisista teemoista päättäneet henkilöt ovat syy, miksi tuollaisia mafiarahoja ja nousumenettelyjä on EU:n sisämarkkinalaisäädännön puitteissa päässyt keräämään. Toki kyseessä on ennenkaikkea ns. herrasmiesten saunasopimus, joita tehtiin aikakaudella muitakin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Mikäli Jokerit kykenevät osoittamaan olevansa irti Putinista (koskee myös hallia, tietenkin) sekä omaavansa tarvittavat resurssit, ei ole aikaa odotella. Heti Liigaan kun mahdollista.
Mikään ei osoita näin tapahtuvan. Jokerit ovat hiljaa valmistautuen pleijareihin ja ry:ltä tuli vain jotain ympäripyöreää monivuotisesta sopimuksesta nimen sekä logon käyttöön. Ainoastaan Eteläpääty on ottanut selkeän kannan, mutta faneilla tai lipputuloilla ei taida juuri nyt olla sen suurempaa merkitystä ainakaan tätä kautta koskien.

En edes ihmettelisi suuremmin mikäli siirtyisivät pelaamaan Venäjälle viime kevään tapaan ja Kurri kertoisi kangerrellen sen mitä hänen on ylempää käsketty kertoa.

Meinaat ihan vakavasti uusien omistajien, joilla olisi varaa alkaa rakentamaan uutta organisaatiota, ilmestyvän jostain nopealla aikataululla. Itselläni ei tällaiseen usko riitä, mutta voinhan toki olla väärässä.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vantaalla ei taidea kapasiteetti riittää. VIimeisin mitä itse muistan niin vaatimuksena oli 4000 katsojaa. Vantaalla wikipedian mukaan 3700 paikkaa. Ja onko siellä aitioita yms. vip-tiloja? En ole käynyt niin en tiedä.
Onko oikeasti 3700? En ole kuin kerran käynyt katsomassa siellä peliä, mutta muistelisin, että joku parituhatta mahtuisi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jokerikysymys on monin tavoin vaikea ja osaltaan jopa laajempi Eurooppalaisen kiekon kontekstissa. Jokerien kohtalo itäseikkailussa on hankala, koska sillä ei oletettavasti ole omasta takaa varantoja ilman oligarkkeja selvitä edes liigassa, eli poistumalla on edessä tie rakentaa vanhan raunioille tai kokonaan uusi rakennelma. Luonnollisesti olisi viisain veto Jokereille poistua muoviliigasta ja se voi vielä tulla eteen ilman omaa aloitetta, mikäli pakotteet lyödään ilman porsaanreikiä pitävästi. Oligarkki raha ei kulje enää länteen, eikä lännestä ja se meinaa, että KHL on satelliittiensa kanssa tekemättömässä paikassa.

Laajemmin eteen tulee myös se, että jos eurooppalainen kiekko aikoo pystyä kilpailemaan taloudellisesti venäjän ruplamiljoonien kanssa, se ei onnistu pelkästään kansallisin sarjoin. Tämä taas on ristiriidassa Euroopan kansallisten sarjojen periaatteen ja historian kanssa, eli kinkkinen tilanne kaikissa tapauksissa. Rahallisesti kilpailukykyinen kilpailija olisi mahdollinen ainoastaan monikansallisessa eurooppalaisessa sarjassa ja se raha mahdollistaisi tasollisen kilpailukyvyn venäjän sarjan kanssa. Mahdollista toki on, että jatkossa isot rahapinot eivät innosta pelaajiakaan sinne siirtyä, mutta toisaalta pelaajien ansainta on heille se yksi iso motivaattori luonnollisesti.

Tilanne on siis monisyisempi, kuin tämän hetken akuutti Jokerit venäläisenä joukkueena suomessa ja koskee kaikkia euroopan kansallisia sarjoja millä tavoin vastata ja kilpailla ja ennen kaikkea taata kilpailukyky tilanteessa, jossa eskalaatio pahemmaksi on todennäköisempää, kuin diplomaattinen pujottelu hyvään lopputulokseen. Venäjällähän on myös ollut jo aiemmin soraääniä maan ulkopuolisten joukkueiden osallistumisesta heidän kansalliseen jalokiveensä ja kiinnostavaa on sitä seurata, jos näitä pleijareita aiotaan tilanteessa normisti käydä, millaisia naurettavuuksia ja manipulaatiota saadaan vielä urheilun nimissä todistaa.

Muuta vaihtoehtoa en kumminkaan näe näköpiirissä, kuin Jokereiden ja Riigan dynamon poistumisen khl sarjasta ja jo itsessään eurooppalaisen kiekon vahvistumisessa näiden seurauksena, vaikka muutakin on Euroopan sarjojen on keksittävä tulevaisuuteen.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Persaukiset seurat lentämään Latviaan pari kertaa vuodessa? Juu ei onnistu.
Aika sama matka Raumalta on Riikaan kuin Ouluunkin. Helsingistä Riikaan on jo paljon lyhyempi matka kuin Ouluun.

Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että Liiga olisi monikansallinen sarja. Voisi myös parantaa Liigan kilpailukykyä muihin eurooppalaisiin huippusarjoihin.
 
Jokerikysymys on monin tavoin vaikea ja osaltaan jopa laajempi Eurooppalaisen kiekon kontekstissa. Jokerien kohtalo itäseikkailussa on hankala, koska sillä ei oletettavasti ole omasta takaa varantoja ilman oligarkkeja selvitä edes liigassa, eli poistumalla on edessä tie rakentaa vanhan raunioille tai kokonaan uusi rakennelma. Luonnollisesti olisi viisain veto Jokereille poistua muoviliigasta ja se voi vielä tulla eteen ilman omaa aloitetta, mikäli pakotteet lyödään ilman porsaanreikiä pitävästi. Oligarkki raha ei kulje enää länteen, eikä lännestä ja se meinaa, että KHL on satelliittiensa kanssa tekemättömässä paikassa.

Laajemmin eteen tulee myös se, että jos eurooppalainen kiekko aikoo pystyä kilpailemaan taloudellisesti venäjän ruplamiljoonien kanssa, se ei onnistu pelkästään kansallisin sarjoin. Tämä taas on ristiriidassa Euroopan kansallisten sarjojen periaatteen ja historian kanssa, eli kinkkinen tilanne kaikissa tapauksissa. Rahallisesti kilpailukykyinen kilpailija olisi mahdollinen ainoastaan monikansallisessa eurooppalaisessa sarjassa ja se raha mahdollistaisi tasollisen kilpailukyvyn venäjän sarjan kanssa. Mahdollista toki on, että jatkossa isot rahapinot eivät innosta pelaajiakaan sinne siirtyä, mutta toisaalta pelaajien ansainta on heille se yksi iso motivaattori luonnollisesti.

Tilanne on siis monisyisempi, kuin tämän hetken akuutti Jokerit venäläisenä joukkueena suomessa ja koskee kaikkia euroopan kansallisia sarjoja millä tavoin vastata ja kilpailla ja ennen kaikkea taata kilpailukyky tilanteessa, jossa eskalaatio pahemmaksi on todennäköisempää, kuin diplomaattinen pujottelu hyvään lopputulokseen. Venäjällähän on myös ollut jo aiemmin soraääniä maan ulkopuolisten joukkueiden osallistumisesta heidän kansalliseen jalokiveensä ja kiinnostavaa on sitä seurata, jos näitä pleijareita aiotaan tilanteessa normisti käydä, millaisia naurettavuuksia ja manipulaatiota saadaan vielä urheilun nimissä todistaa.

Muuta vaihtoehtoa en kumminkaan näe näköpiirissä, kuin Jokereiden ja Riigan dynamon poistumisen khl sarjasta ja jo itsessään eurooppalaisen kiekon vahvistumisessa näiden seurauksena, vaikka muutakin on Euroopan sarjojen on keksittävä tulevaisuuteen.

Siis Jokerithan on 100 % suomalaisomisteinen joukkue.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Meinaat ihan vakavasti uusien omistajien, joilla olisi varaa alkaa rakentamaan uutta organisaatiota, ilmestyvän jostain nopealla aikataululla. Itselläni ei tällaiseen usko riitä, mutta voinhan toki olla väärässä.
Eihän niitä heti tulekaan. Mutta jos/kun tulee, niin silloin Liigan on oltava hereillä ja tuettava Jokereiden pyrkimyksiä eikä jumiuduttava vanhoihin kaunoihin. Ensi kausi on ihan utopiaa, kuten sitä seuraavakin, koska pitäisi löytää rahoituksen lisäksi halli ja koota koko homma uudestaan. Ehkä joskus kuitenkin Jokerit palaisivat kotiin.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Tampereella Ilves ja Tappara mahtuvat samaan halliin. Miksi ei myös HIFK ja Jokerit mahtuisi Nordikselle?
 
Tampereella Ilves ja Tappara mahtuvat samaan halliin. Miksi ei myös HIFK ja Jokerit mahtuisi Nordikselle?

Jännä ettei sitä koskaan olla kokeiltu :o

Ainakin väliaikaisratkaisuinahan näitä naapurijoukkueiden halleissa pelailuja on nähty PK-seudulla.

Gardenille mahtuisi varmaan hyvinkin molemmat. Vauhdittaisi varmaan rakentamistakin.

Mutta mitä sille Ilmalan hallille sitten tapahtuu?
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Tampereella Ilves ja Tappara mahtuvat samaan halliin. Miksi ei myös HIFK ja Jokerit mahtuisi Nordikselle?
Ei nyt pahalla mutta aika absurdi ajatus tiedostaen molempien seurojen historian. Nordis kuuluu HIFK:lle, piste.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Siis Jokerithan on 100 % suomalaisomisteinen joukkue.

Jaa, minusta se on venäläisten rahoittama venäläinen apparaatti, joka operoi venäjän sarjassa suomesta käsin. Yksikään 100% suomalainen joukkue ei tuossa ympäristössä kykene operoimaan rahallisesti ja yllättyisin, jos suomalainen seura kokisi edes joltakin kantilta viisaaksi pelata venäjän mestaruudesta.

Nää on tietty katsantokanta asioita siinä kuin Ukrainan oikeus suvereeniin itsenäisyyteen, Putinin perseen nuolijoilla kun on omat käsityksensä historiasta ja kansainvälisestä oikeudesta.

Aika näyttää ja kamalinta olisi jos roistovaltio millään tasolla pääsisi kuin koira veräjästä kusetuksistaan. Minä löisin jo nyt säppiin, ettei venäjä pelaa mm - kisoissa ja toivoisin, että iihf ilmoittaisi sinne päin, että pelatkaa keskenänne, kansainvälisiin pöytiin ja kaukaloihin ei ole asiaa, ennenkuin viimeinenkin vihreä örkki on Ukrainan rajojen ulkopuolella.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kaikki toistaiseksi Ilmalassa hyvin uuden tj:n mielestä ja kausi halutaan pelata loppuun. Oksennus meinaa tulla, mutta eipä yllätä.

Ymmärtääkseni Venäjä on jo loukannut Ukrainan suvereniteettia, joten sitä taustaa vasten asia on jo erittäin vakavalla asteella, Kauhanen kommentoi.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Kaikki toistaiseksi Ilmalassa hyvin uuden tj:n mielestä ja kausi halutaan pelata loppuun. Oksennus meinaa tulla, mutta eipä yllätä.

Ymmärtääkseni Venäjä on jo loukannut Ukrainan suvereniteettia, joten sitä taustaa vasten asia on jo erittäin vakavalla asteella, Kauhanen kommentoi.
Nyt sitten sinne Ryssälään pelaamaan se kausi loppuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös