Mikä vitun järki tässä on oikein toimia näin? Saada lietsottua tiettyyn kansanosaan paniikkia lisää, vai?
Voipio-Pulkki saa huomenna sanoa taas, että ollaan veitsenterällä.
Mikä vitun järki tässä on oikein toimia näin? Saada lietsottua tiettyyn kansanosaan paniikkia lisää, vai?
joo ei mitään järkeä.Kavereiden päiväkodissa Espoossa koronapositiivinen, mutta jäljitys kuulemma niin tukossa, että ehkä tammikuun alussa ovat yhteyksissä.
Ja sitten se pakollinen kysymys, miksi koko jäljitystä enää tehdään? Aivan turhaa resurssien kuluttamista.
Oli ensimmäinen huomioimani pandemia-ajan lausunto Pekoselta, joka ei parin ministerivuotensa aikaan näkynyt yhtään missään. Eipä tosin ole näkynyt Hanna Sarkkistakaan, vaikka SOTE-uudistus käynnissä.
No, Aino-Kaisa, voidaanhan se maskiteatteri taas aloittaa. Itseäni ei kyllä voisi vähempää kiinnostaa, käyttääkö joku vaiko ei. Itse hyppään junaan kolmen tunnin päästä, en käytä, koska eiköhän se tie ole kuljettu loppuun.
Eikös tämän pitänyt olla juuri se luku, mitä seurataan ja joka määrittää rajoitusten tarpeellisuuden? Ei tuo sairaalalukujen kasvu nyt tosiaan kovin räjähtävältä näytä, mutta kun mediaa seuraa niin tässä pitäisi olla nyt suunnilleen maailmanloppu menossa tai ainakin tulossa. Tämän ja eilisen päivän otsikoista bongattuja termejä ovat mm. Kaaos, hyökyaalto, musertava, julmettu, räjähdysmäinen. Ja sitten kun katson ikkunasta ulos, ei siellä mikään harmageddon ole käynnissä. Joku mummeli ylittää tietä ja varoo liukastumasta .Sellainen asia, mistä ei juurikaan ole ollut keskustelua, on sairaalapotilaiden määrän kehitys. Suomessa on nyt viimeisen kahden viikon aikana ollut sairaalassa keskimäärin noin 292 potilasta. Neljä viikkoa sitten kahden viikon keskiarvo oli 248 potilasta. Kasvua noin 17.7%. Samassa ajassa viikon viiveen huomioiva ilmaantuvuusluku kasvoi 82.4%.
Kahden viikon takaiseen verrattuna tilanne on jopa mielenkiintoinen: ilmaantuvuusluku on kasvanut 34.2%, mutta sairaalapotilaiden keskiarvo on jopa pudonnut hieman (n. 5%).
Selitys taitaa olla se, että koronaa esiintyy nyt nuorilla ja rokotetuilla enenevissä määrin, mutta vakavia taudinkuvia tulee vähemmän.
Kavereiden päiväkodissa Espoossa koronapositiivinen, mutta jäljitys kuulemma niin tukossa, että ehkä tammikuun alussa ovat yhteyksissä.
Ja sitten se pakollinen kysymys, miksi koko jäljitystä enää tehdään? Aivan turhaa resurssien kuluttamista.
Yhtälailla tuo omikronin pysäyttäminen rajalla testaamisen avulla on lähes yhtä paska idea kuin jäljittäminen, jossa ollaan altistuneisiin 3 viikkoa myöhemmin yhteydessä.
Voi vittu. Sen tien kulkemista ei ole kunnolla yhdessä edes koskaan aloitettu. Maski, turvavälit, käsihygenia, yleinen järjenkäyttö. Kun näitä "pieniä" asioita osattaisiin porukalla toteuttaa niin tilanne olisi aivan toinen. Vastenmielinen asenne.No, Aino-Kaisa, voidaanhan se maskiteatteri taas aloittaa. Itseäni ei kyllä voisi vähempää kiinnostaa, käyttääkö joku vaiko ei. Itse hyppään junaan kolmen tunnin päästä, en käytä, koska eiköhän se tie ole kuljettu loppuun.
Luulen että tässä vanhusten ja riskiryhmien kolmansilla annoksilla on oikeasti suurempi rooli. Sama ilmiö on toistunut muualla maailmassa myös. Varsinaisesti siis levinnäisyyden ikäryhmäjakauma ei itsenäisesti ole muuttunut mitenkään, mutta suurinta sairaalahoitoon joutumisen riskiä edustavat ovat paremmin suojassa.Selitys taitaa olla se, että koronaa esiintyy nyt nuorilla ja rokotetuilla enenevissä määrin, mutta vakavia taudinkuvia tulee vähemmän.
Ei ole aloitettu? Kaupoissa maskilliset edelleen selvä enemmistö, maskipakkoja ollut siellä täällä, joka paikassa on käsidesiä tarjolla. Etätöihin kykenevät ovat niissä myös pitkälti olleet kohta kaksi vuotta, kontaktimäärät myös vapaalla romahtaneet jne.Sen tien kulkemista ei ole kunnolla yhdessä edes koskaan aloitettu.
Voi vittu. Sen tien kulkemista ei ole kunnolla yhdessä edes koskaan aloitettu. Maski, turvavälit, käsihygenia, yleinen järjenkäyttö. Kun näitä "pieniä" asioita osattaisiin porukalla toteuttaa niin tilanne olisi aivan toinen. Vastenmielinen asenne.
Ei ole aloitettu? Kaupoissa maskilliset edelleen selvä enemmistö, maskipakkoja ollut siellä täällä, joka paikassa on käsidesiä tarjolla. Etätöihin kykenevät ovat niissä myös pitkälti olleet kohta kaksi vuotta, kontaktimäärät myös vapaalla romahtaneet jne.
Tietysti jos haaveilee täyssulusta, ei mikään riitä.
Eihän tuota vertailua voi noin tehdä? Tuo luku 300 täytyy suhteuttaa olemassa oleviin sairaalapaikkoihin. Niitähän tässä terveyden kantokyvyn turvaamisessa pyritään suojelemaan? Sellainen tilannehan on sula mahdottomuus että kaikki suomalaiset olisivat yhtä aikaa sairaalahoidon tarpeessa. Sen sijaan on ihan mahdollista joskaan ei todennäköistä että kaikki sairaalapaikat ovat käytössä. Silloin koronan aiheuttamat kasvavat sairaalahoidot olisivat erittäin merkitsevässä osassa.Tämän lisäksi en ollenkaan väheksy terveydenhuollon tekijöiden kiirettä ja haastetta.
Mutta mietitäänpä rauhassa onko 300 henkilöä sairaalassa paljon? Siis 300/5500000. Meillä on äärimmäisen ikääntynyt väestö, runsaasti rokottamattomia ja ylipainoisia monisairaita. Tässä hommassa on tietty suhteellisuudentaju karannut jo aikoja sitten.
Ehkä nyt vain keskityt rauhassa elämiseen siellä ihanassa Espanjassa ja jätät Suomen asiat kommentoimatta. Ainoa vastenmielisyys herää lähinnä sinun kommenteistasi, jotka ovat samaan aikaan täysin todellisuudesta irtaantuneita että myös aika lapsekkaita.Voi vittu. Sen tien kulkemista ei ole kunnolla yhdessä edes koskaan aloitettu. Maski, turvavälit, käsihygenia, yleinen järjenkäyttö. Kun näitä "pieniä" asioita osattaisiin porukalla toteuttaa niin tilanne olisi aivan toinen. Vastenmielinen asenne.
Tuo luku 300 täytyy suhteuttaa olemassa oleviin sairaalapaikkoihin.
Tästä olen eri mieltä. Ongelma ei muutenkaan ole sairaaloissa oleva tila vaan henkilökunta. Käytettävissä oleva henkilöstä on vähän kuin politiikan budjetti - nollasummapeli. Vaikka se kuinka ikävältä kuulostaa niin kyllä - Suomen täytyisi laittaa panostusta sinne sairaalaan ihan rahan muodossa. Tarvitsemme jopa oman koronasairaalan, jolla on oma henkilöstö jne. Jotta voisi tehdä edes vähän objektiivista arviota niin täytyisi tietää, miten paljon ennen tätä koronasekoilua näistä varoista on säästetty. Todennäköisesti normaalitilanteessa mitään resurssia ei edes ollut ja sitä on nyt edes hiukan luotu. Kannattaa muistaa, että 2020 keväällä rakennettiin ns. kenttäsairaala koronapotilaille, joka 2 kk myöhemmin purettiin käyttämättömänä. Se oli ihan ok varautumista, mutta sen jälkeen tuollaista ei enää ole haluttu tehdä. Ja miksi tehtäisiin, koska sitä ei tarvita koko ajan?
500 päivää menty virusta ja edelleen tietyissä piireissä luullaan, että rajallehan tämä pysähtyy. Miten jengi voikin olla edelleen näin pihalla?
Noh, nyt Kiurua pidetään nerona. Kaikki nähty.
varmaan kohta alkaa taas sama laulu kun kesällä futisfanien kanssa. Muuten olisi ollut hyvä tilanne mutta joulun reissaajat toivat taudin maahan.
Minä taas olen sinun kanssasi koko tekstistäsi samaa mieltä. En ihan täysin ymmärrä mistä olemme eri mieltä?Tästä olen eri mieltä. Ongelma ei muutenkaan ole sairaaloissa oleva tila vaan henkilökunta. Käytettävissä oleva henkilöstä on vähän kuin politiikan budjetti - nollasummapeli. Vaikka se kuinka ikävältä kuulostaa niin kyllä - Suomen täytyisi laittaa panostusta sinne sairaalaan ihan rahan muodossa. Tarvitsemme jopa oman koronasairaalan, jolla on oma henkilöstö jne. Jotta voisi tehdä edes vähän objektiivista arviota niin täytyisi tietää, miten paljon ennen tätä koronasekoilua näistä varoista on säästetty. Todennäköisesti normaalitilanteessa mitään resurssia ei edes ollut ja sitä on nyt edes hiukan luotu. Kannattaa muistaa, että 2020 keväällä rakennettiin ns. kenttäsairaala koronapotilaille, joka 2 kk myöhemmin purettiin käyttämättömänä. Se oli ihan ok varautumista, mutta sen jälkeen tuollaista ei enää ole haluttu tehdä. Ja miksi tehtäisiin, koska sitä ei tarvita koko ajan?
Ja on sitten taas politiikkaa väittää, etteivät päättäjät tästä tiedä. Tiedossa on ollut, että jatkuva kilpailuttaminen, tehostaminen ja leikkaaminen ovat johtaneet jo aiemmin terveydenhuollon näivettymiseen. Suomessa kyllä hoidetaan, mutta vasta usein, kun tilanne on jo paha. Jos tilanne on jollakin muulla tavoin hoidettavissa niin totta kai se hoidetaan niin eli mahdollisimman halvalla. Toki eivät päättäjät halua uskoa yhtä vähän kuin minäkään, että tästä tulee pysyvä riesa. Kuitenkin maailman esimerkit nyt ikävä kyllä osoittavat sen, että juu ja kyllä - on tulossa pysyvä riesa ja kapasiteettia sairaalaan tarvitaan tämän yhden viruksen hoitoon semmonen 50-100 paikkaa pysyvää hoitoa varten ja jatkuvaluonteisesti omalla henkilökunnalla. Kyllä kaikki tietävät, että se on todennäköisesti halvempaa verorahoilla hoitaa yhdessä kuntoon kuin se, että jatkuvasti laitetaan koko talous alas.
Kerrankin pääsee syytettyjen pöytään! Johan tätä on odottanutkin.
"Vastuuton suomalainen lähti marraskuun lopussa Saksaan tienaamaan edes hieman rahaa opintojaan varten. Toi mukaan koronan!" T: Suomeen 23.12.