Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 926 975
  • 81 126

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Käy kyllä helvetin paljon sääliksi tämän tilanteen keskellä nuoria ihmisiä. Siis ihmisiä, joiden henkiseen hyvinvointiin tämä paska vaikuttaa kaikista eniten. En ihmettele yhtään, että nuoria ei kiinnosta mitkään kokoontumisrajoitukset tai muutkaan koronatoimet maskeista puhumattakaan (ei kiinnosta enää vanhempiakaan).

Nyt jos itse olisin vaikkapa 18-vuotias niin tuntuisi varmasti ihan toivottomalta ja masentuisi täysin. Ei nimittäin ilmeisesti ole enää keinoa päästä normaaliin elämään kiinni. Rokotteetkaan ei sitä normaalia elämää takaisin tuonut. Monet hokevat vieläkin, että ”jos kaikki tajuaisivat ottaa sen rokotteen, niin päästäisiin kiinni taas elämään”. Uskotteko itsekään tuohon?

Näin juuri. Ja sehän on jo todettu, että näistä nuorista kaikkein eniten ovat kärsineet ihan tarkalleen 2003 ja 2004 syntyneet ikäluokat, koska heiltä on viety aivan kaikki. Siitä vanhemmilla (täysi-ikäisillä) on tässä korona-aikana kuitenkin ollut omia mahdollisuuksiaan esimerkiksi baarien jne. suhteen, ja sitten sitä nuoremmille peruskouluikäisille on taas sallittua omia vapauksiaan harrastusten sun muiden suhteen ja esimerkiksi lähiopetuksen jatkumisena. Mutta noina mainittuina vuosina syntyneet ovat juuri niitä, jotka ovat istuneet nyt likemmäs kaksi vuotta pimeässä huoneessa läppärin kanssa etäopetuksessa ilman mitään sosiaalisia kontakteja ulkomaailmaan. Ovat näkyneet siellä vihreänä pallona mukana paikallaolevina, vaikka todellisuudessa eivät ole olleet edes läsnä..

Ja kamalinta on ajatella, että juuri näiden ikäluokkien pitäisi aivan piakkoin lähteä opiskeluelämään, ja puolet ikäluokista tietysti vaikkapa inttiin. Eli kaikkien tulevien opiskelijaterveydenhuollon haasteiden lisäksi meillä tulee olemaan parin vuoden päästä paljon myös todella kipeitä varusmiehiä, hirveän surullista ajatella jo etukäteen..
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Etelä-Afrikassa kuolleisuus näyttäisi tällä hetkellä olevan noin 60% pienempi kuin aiemmissa aalloissa samoilla tartuntamäärillä viiveet huomioiden.

Tuosta ei kuitenkaan voi mitään suuria johtopäätöksiä vetää mihinkään suuntaan. Selityksiä voi olla lukuisia, ihan virheellisestä tilastoinnista alkaen.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Valitettavasti Krista Kiuru omien eläkeäänestäjiensä pelkoa etupäässä kuunnelleen, on aiheuttanut liian monen nuoren elämään tarpeettoman suurta epätoivoa.
Lähinnä Kiuru on toiminut muiden päättäjien kanssa puoliperseellä koronan suhteen. Paljon kovemmat keinot olisi pitänyt olla käytössä jo ajat sitten. Tässä on nyt tasapainoteltu ties kuinka kauan sellaisella harmaalla alueella, että on yritetty pitää kaikki mahdollisimman tyytyväisinä. Ei olla ryhdytty käytännössä mihinkään toimiin. Voi sitä porua kun kohta ei taas pääse baariin vetämään päätä täyteen ja maskejakin pitäisi käyttää. Mikäli yhteiskunnassa olisi edes orastava yhteistyöhalukkuus, niin rajoituksista ei tarvitsisi tällä hetkellä puhua. Kitinää, kitinää ja hieman lisää kitinää.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Suuttuuko Kiuru?

Maskinkäyttölinjausten viestinnällinen kärki on siis kiteytynyt sanoihin edellytys, pakko ja suositus, mutta viime kädessä ne ovat merkinneet koko ajan yhtä ja samaa asiaa. Varsinaista maskipakkoa ei HSL:n kaltainen yhteiskunnallinen toimija voi asettaa.

– Aiemmin käytössä ollut maskipakko oli käytännössä viestinnällinen maskipakko. Meidän tehtävä on tarjota yhteiskunnallisesti tärkeää palvelua, johon kaikilla on oikeus. Emme voi estää matkustajia tulemasta kyytiin, sanoo HSL:n turvallisuusasiantuntija Sami Hulkkonen.

Minkäänlaisia seuraamuksia ei maskittomille matkustajille voitu antaa aiemman "maskipakon" aikana eikä niin voida toimia nykyisessäkään tilanteessa.

Hulkkosen mukaan maskien käytöstä muistuttaminen esimerkiksi joukkoliikennevälineissä kuuluvilla kuulutuksilla on osa HSL:n pyrkimystä saada maskia käyttävien osuus korkeammaksi.

 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Lähinnä Kiuru on toiminut muiden päättäjien kanssa puoliperseellä koronan suhteen. Paljon kovemmat keinot olisi pitänyt olla käytössä jo ajat sitten. Voi sitä porua kun kohta ei taas pääse baariin vetämään päätä täyteen ja maskejakin pitäisi käyttää. Mikäli yhteiskunnassa olisi edes orastava yhteistyöhalukkuus, niin rajoituksista ei tarvitsisi tällä hetkellä puhua. Kitinää, kitinää ja hieman lisää kitinää.
Missäs päin maailmaa tätä yhteistyöhalukkuutta on sitten nähty, ettei tarvitse rajoituksista välittää? Ensimmäisenä tulee mieleen Ruotsi, mutta jos se on esimerkki yhteistyöhalukkuudesta, niin silloin kaikkien pitäisi juosta baariin ja heti, maskeista välittämättä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikö sitä rokotepassia nyt saisi laajempaan käyttöön vaikka korkeakouluihin, niin pääsisivät opiskelijanuoretkin opiskeluelämään kiinni?

Tuli itsekin käytyä pitkästä aikaa "radalla" viikonloppuna ja eipä se koronapassin näyttäminen menoa hidastanut. Hyvin oli muutenkin porukkaa liikenteessä. Onhan se kieltämättä hassua, että baareissa ja yökerhoissa voi käydä, mutta omakin työpaikkani on tällä hetkellä 100 % etänä.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Mikäli yhteiskunnassa olisi edes orastava yhteistyöhalukkuus, niin rajoituksista ei tarvitsisi tällä hetkellä puhua. Kitinää, kitinää ja hieman lisää kitinää.
Toi on niin totta! Sitten kun vielä seuraavaksi työttömät tajuaisi mennä duuniin, rikolliset parantaisivat tapansa ja kaikki lopettaisivat autolla ajamisen ja siirtyisivät kasvisruokavalioon. Mutta kun kitinä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veikkaan, että siellä on mallina y = y(0)*k^x, missä y on tartuntojen päiväkohtainen määrä x:n päivän kuluttua, y(0) taas tartuntojen määrä nyt. Ja k on tiettyä kasvuvauhtia kuvaava kerroin. Tuon k:n arvoa säätämällä saadaan eri skenaarioita, mutta k oletetaan vakioksi.

Samalla tavalla saatiin se THL:n 11000/vrk -laskuharjoitus, mutta norjalaiset pistivät tuosta kyllä vielä komeasti yli. Näin maallikkona sanoisin, että tuossa on juurikin mallin virhe. Kasvukerroin alkaa aina (tai ainakin näin se on tehnyt kaikkialla, mitä minä olen seurannut) pudota tartuntojen noustessa, koska ihmiset muuttavat nopeasti käyttäytymistään ja valtiovalta pistää rajoituksia päälle.

Juuri noin. Olen myös ajatellut asiaa niin, että näitä tartuntoja mallinnettaessa väestöä ei pitäisi ajatella yhtenä massana, vaan pikemminkin eräänlaisena rajallisten kokoisten useista ihmisistä muodostuvien "solujen" ryppäinä. Solujen sisällä korona pääsee leviämään melko vapaasti, mutta soluista toiseen tapahtuu leviämistä vähemmän, ja kun yhdessä solussa tauti alkaa levitä, kontaktit muihin soluihin minimoituvat, mikä hidastaa leviämistä - vaan ei toki pysäytä sitä.

Solu on tässä tapauksessa esimerkiksi perhe, työpaikka, koululuokka tai vaikka kuoroporukka. Ja ihmisten "kulku" soluista toiseen ratkaisee sen, miten tauti lopulta leviää.

Toisin kuin THL, Norjan terveysviranomainen oikeasti julkaisee metodologiansa ja jopa analyysien pohjalla olevan koodin Githubiin:



Ihan niin simppelillä tasolla tuolla ei mennä kun voisi täältä kuvitella.

"The model is a stochastic SEIR-type model with a local transmission process in each municipality. The spread between municipalities is modelled by following how people travel between municipalities. The amount of travel between the different municipalities is based on mobile phone data from Telenor. The model is a further development of Engebretsen et al. (2019) and Engebretsen et al. (2020).

Several articles (Ferretti et al 2020, ECDC report, LSHTM report) have pointed to the importance of pre-symptomatic infection so we include pre-symptomatic and asymptomatic infection in the model. "


Ajatuksesi "soluista" on varmasti järkevä mutta ei mitenkään suoraviivainen toteutettava. Helposti seuraa vain monimutkaisempi mallinnus huonommalla ennustevoimalla ja hankalammalla tulkittavuudella. Nyt nojataan siihen, että "solujen" käytös keskiarvoistuu mielekkäällä tavalla.

En ole tutustunut norjalaisten mallinnuksiin niin hyvin että voisin suoraan kiistää esittämäsi y = y(0)*k^x menetelmän mahdollisuuden tuossa ääriskenaariossa mutta haluaisin ainakin uskoa ettei siitä ole kyse. Kyseessä lienee sanamuotojen perusteella worst case skenaarion päivittäinen piikki, joten tietenkään tuo ei tarkoita että FHI:n mielestä koko Norjan väestö saa koronan parissa viikossa. Sellaisena tuo lienee mahdollisuuksien rajoissa, mikäli omikron on äärimmäisen leviävä.

Arvio voi olla päätön, mutta ilmeisesti perustuu kuitenkin johonkin oletettavasti sofistikoituneempaan (joskin alustavaan) analyysiin kuin THL:n, joka on nolannut itsensä epidemian aikana useita kertoja, back-of-the-envelope-laskelmiin. Voi myös olla, että ihmisten tulkinta on päätön ja koko epidemian ajan iso osa tämänkin ketjun öyhötystä on perustunut siihen, että keskustelijat eivät osaa erottaa jonkin sortin pahimman skenaarion estimaatteja todennäköisimmistä skenaarioista. Luultavasti molempia.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kyllähän nyt vaan pitäisi nuorten takia foliohattujen mytätä ne hattunsa palloksi ja heittää metalliroskikseen. Omicron taitaa mennä kohta kaikki läpi herkän leviämisominaisuutensa takia. Tämä aiheuttaakin sitten sen ison ongelman, koska silloin viruksella on mahtava määrä elatusastioita muuntaa itseään jälleen kerran hieman vakavampaan suuntaan. Omicron on nyt vielä hieman kesympi, mutta fiksú virus hakee massaa ja iskee entistä vahvempana. No tämä nyt on vain mun mutua ja ei perustu mihinkään tieteelliseen faktaan.

Erittäin kattavalla rokotusmäärällä saadaan pelattua aikaa tulevaa varten. Peli muuttuu ja nyt vaan pitää juosta perässä tarpeeksi lähellä
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Missäs päin maailmaa tätä yhteistyöhalukkuutta on sitten nähty, ettei tarvitse rajoituksista välittää? Ensimmäisenä tulee mieleen Ruotsi, mutta jos se on esimerkki yhteistyöhalukkuudesta, niin silloin kaikkien pitäisi juosta baariin ja heti, maskeista välittämättä.
Tervetuloa Espanjaan. Täällä on sellainen tilanne, että rajoituksista ei tarvitse välittää, koska niitä ei ole aikoihin ollut. Ja edelleen, vaikka ei olisi edes välttämätöntä, täällä käytetään maskia. Kitisemättä. Täällä elämä on jatkunut jo pidemmän aikaa mutta silti pidetään yhdessä yllä varotoimia.

Mieletön ero kulttuureissa.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tervetuloa Espanjaan. Täällä on sellainen tilanne, että rajoituksista ei tarvitse välittää, koska niitä ei ole aikoihin ollut. Ja edelleen, vaikka ei olisi edes välttämätöntä, täällä käytetään maskia. Kitisemättä. Täällä elämä on jatkunut jo pidemmän aikaa mutta silti pidetään yhdessä yllä varotoimia.

Mieletön ero kulttuureissa.
Kiva juttu. Taisit puhua kuitenkin ettei rajoituksista tarvitse puhua? Olikohan noin viikko taaksepäin kun joku mainitsi tässä ketjussa, että oli heitetty supermarketista pihalle kun ei ollut kasvomaskia päässä. Jotenkin tämä ei kuulosta siltä, että ”rajoituksista ei tarvitse puhua”.

Edit. Välittää sanan tilalle ”puhua”.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tervetuloa Espanjaan. Täällä on sellainen tilanne, että rajoituksista ei tarvitse välittää, koska niitä ei ole aikoihin ollut. Ja edelleen, vaikka ei olisi edes välttämätöntä, täällä käytetään maskia. Kitisemättä. Täällä elämä on jatkunut jo pidemmän aikaa mutta silti pidetään yhdessä yllä varotoimia.

Mieletön ero kulttuureissa.


Mieletön on tosiaan ero, kun suhteutetaan esimerkiksi pandemian aikaiset kuolemat 100 000 asukkaaseen.

Mutta onneksi maski pysyy päässä!
 
Tervetuloa Espanjaan. Täällä on sellainen tilanne, että rajoituksista ei tarvitse välittää, koska niitä ei ole aikoihin ollut. Ja edelleen, vaikka ei olisi edes välttämätöntä, täällä käytetään maskia. Kitisemättä. Täällä elämä on jatkunut jo pidemmän aikaa mutta silti pidetään yhdessä yllä varotoimia.

Mieletön ero kulttuureissa.

Kieltämättä Välimeren maissa Espanjassa, Italiassa ja Ranskassa talven tautiaalto on lähtenyt vähän hitaammin käyntiin, mutta aivan jokaisessa käyrät ovat samalla tavalla kaakossa kuin muuallakin ja esimerkiksi siellä Espanjassa tartunnat ovat kymmenkertaistuneet 1,5 kuukaudessa.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Tervetuloa Espanjaan. Täällä on sellainen tilanne, että rajoituksista ei tarvitse välittää, koska niitä ei ole aikoihin ollut. Ja edelleen, vaikka ei olisi edes välttämätöntä, täällä käytetään maskia. Kitisemättä. Täällä elämä on jatkunut jo pidemmän aikaa mutta silti pidetään yhdessä yllä varotoimia.

Mieletön ero kulttuureissa.
Myös Suomessa on kuplia missä kokemus on samankaltainen. Ja myös Espanjassa on kaikenlaisia ihmisiä jotka siten suhtautuvat asioihin kaikilla mahdollisilla tavoilla.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyseenalainen on se, miksi tartuntoja vieläkin kytätään. Kovasti puhutaan, että seurataan muita mittareita, mutta toimenpiteet päättää edelleen yksi mittari. Tartunnat.

Nyt kun omikron on tulossa niin tartunnat ovat entistä heikompi instrumentti. Ja edelleen: miksi näiden tartuntojen ikäjakauma ei ole julkinen? Auttaisi paljon, kun tietäisi, missä ne tartunnat nyt eniten kulkevat. Se ei vaan taida sopia viralliseen linjaukseen Suomessa, että tartunnat löytyvät kouluista.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Voi sitä porua kun kohta ei taas pääse baariin vetämään päätä täyteen ja maskejakin pitäisi käyttää. Mikäli yhteiskunnassa olisi edes orastava yhteistyöhalukkuus, niin rajoituksista ei tarvitsisi tällä hetkellä puhua. Kitinää, kitinää ja hieman lisää kitinää.
Niin, ravintoloistahan sitä kitinää on riittänytkin ja yleensä siltä siiveltä, joka a) ei tajua, ettei ravintolat ole toimineet käytännössä kohta kolmatta talvea normaalisti ja b) joilla on joku ideologinen syy siihen, ettei viinaa saisi tarjoilla, tai c), joiden kikkakirja on yhden sivun mittainen ja siihen on isolla kirjoitettu, että "BAARIT KIINNI".

Mutta eikö pahimmat Suomen passia kantavat alkoholistit löydykin juuri sieltä, missä viinileka maksaa euron, ellei jopa alle? Ei mikään ihmekään, että alkaa tulemaan Tuormiolan Tommi ja Jesse mieleen.
 
Omicron taitaa mennä kohta kaikki läpi herkän leviämisominaisuutensa takia. Tämä aiheuttaakin sitten sen ison ongelman, koska silloin viruksella on mahtava määrä elatusastioita muuntaa itseään jälleen kerran hieman vakavampaan suuntaan. Omicron on nyt vielä hieman kesympi, mutta fiksú virus hakee massaa ja iskee entistä vahvempana. No tämä nyt on vain mun mutua ja ei perustu mihinkään tieteelliseen faktaan.

Tämä keittiövirologi täällä taasen arvioi ihan päinvastoin eli kun tulee muunnos, jonka leviämiskyky on riittävän hyvä, niin se pyyhkäisee koko maapallon läpi ja hiipuu sen jälkeen, koska väestöllä on kehittynyt vahva immuniteetti.

Oma ajatusmalli on mennyt jo aikoja sitten siihen, että pyyhkäisköön koko väestön lävitse. Rokotukset pitävät vakavan tautimuodon aisoissa. Mitä nopeammin tuo ”pyyhkäisy” tapahtuu, sitä nopeammin tästä kurimuksesta päästään. Millään tukahduttamistoimilla siitä ei tulla pääsemään ikinä eroon.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aamulla luin Hesarista, että Etelä-Afrikassa omicron on ollut monella/useimmilla niin lievä, että se oli aivan sattumalta löydetty kun henkilö on hakeutunut sairaalaan aivan muista syistä. Eli potilaalla itsellään ei ole ollut minkäänlaista tietoa siitä että "sairastaa" koronaa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kyseenalainen on se, miksi tartuntoja vieläkin kytätään. Kovasti puhutaan, että seurataan muita mittareita, mutta toimenpiteet päättää edelleen yksi mittari. Tartunnat.

Nyt kun omikron on tulossa niin tartunnat ovat entistä heikompi instrumentti. Ja edelleen: miksi näiden tartuntojen ikäjakauma ei ole julkinen? Auttaisi paljon, kun tietäisi, missä ne tartunnat nyt eniten kulkevat. Se ei vaan taida sopia viralliseen linjaukseen Suomessa, että tartunnat löytyvät kouluista.
Ikäjakaumat tulisi julkistaa niin tartuntojen kuin sairaalahoidon suhteen. Sen jälkeen voitaisiin todeta, että alle 50v voivat elää ihan normaalisti ja sitä vanhemmat ottavat tietoisen riskin tietyissä paikoissa.
Kouluja ei pidä missään nimessä rajoittaa, siitä on enemmän haittoja kuin hyötyjä.
 
Viimeksi muokattu:

MaV

Jäsen
Nyt kun omikron on tulossa niin tartunnat ovat entistä heikompi instrumentti. Ja edelleen: miksi näiden tartuntojen ikäjakauma ei ole julkinen? Auttaisi paljon, kun tietäisi, missä ne tartunnat nyt eniten kulkevat. Se ei vaan taida sopia viralliseen linjaukseen Suomessa, että tartunnat löytyvät kouluista.
Tartuntojen ikäjakauma on julkinen. Niitä voi katsoa vaikka Koronabotista Twitteristä. Tässä tämän päivän:


 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tänään ilmoitettiin 2 uutta koronavirukseen liittyvää kuolema, joten yhteensä niitä on nyt Suomessa 1444. Ne jakautuvat ikäryhmittäin seuraavasti:

Alle 30-vuotiaat: 4
30-39-vuotiaat: 13
40-49-vuotiaat: 24
50-59-vuotiaat: 66
60-69-vuotiaat: 129 (+1 verrattuna maanantaihin)
70-79-vuotiaat: 337
80- ja sitä vanhemmat: 871 (+1 verrattuna maanantaihin)
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 1 676 tartuntaa. Viikko sitten 1 542 tartuntaa.

2 uutta kuolemaa rekisteriin. Aikas vähän.

14pv:n ilmaantuvuus tänään 350,2. Eilen 340,9.

14pv:n tartuntamäärä nyt 20 495. 16% nousua viikontakaiseen vastaavaan summaan.
7pv:n tartuntamäärä 12,5% nousussa viikontakaiseen summaan verrattuna.

0-20v osuus tartunnoista 33,7%. Alkanut jo vähän laskea, pahimmillaan oltiin 40% lukemissa. Toki voi olla suurtakin päivittäistä vaihtelua.

Havaintoja:

1. Varsinais-Suomessa 7pv:n tartuntamäärä jo 13,3% laskussa.
2. HUS:ssa 7pv:n tartuntamäärä 23,3% nousussa.
3. Pirkanmaalla 7pv:n tartuntamäärä kääntynyt pitkästä aikaa 6,7% laskuun. 14pv:n ilmaantuvuus nyt 540.
Pirkanmaalle saatu 2pv:nä rekisteriin 876 tartuntaa. Väkisinki tulee huomenna kohtuu *pieni* luku Pirkanmaan osalta. Ku tälläpäivälle merkitty Pirkanmaan seurannassa vain 110 tartuntaa.
4. Pohjois-Pohjanmaalla tosiaan tasainen vaihe nyt menossa, luultavasti tartunnat kääntyy pian laskuun.
1546 1533, tuossa siis 2 viimeisintä 7pv:n tartuntamäärä.
5. Päijät-Hämeen 7pv:n tartuntamäärä 14% laskussa. Toisaalta Päijät-Hämeen omassa seurannassa on havaittavissa pientä nousua.
6. Keksi-Pohjanmaalla 14pv:n ilmaantuvuus noussut noin 60:stä 72,6.
7. Pohjois-Savossa 14pv:n ilmaantuvuus laskenut 148,2. 14pv:ä sitten oli 173,3.
8. Lapissa ja Satakunnassa aika kovaa nousua.
9. Pohjois-Karjalassa 14pv:n ilmaantuvuus nyt 55,6. 14pv:ä sitten 131,5.
10. Kainuussa 14pv:n ilmaantuvuus jo 226.
11. Kymeenlaaksossa 7pv:n tartuntamäärä 27% laskussa, koht kääntyy ilmaantuvuus laskuun.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kyseenalainen on se, miksi tartuntoja vieläkin kytätään. Kovasti puhutaan, että seurataan muita mittareita, mutta toimenpiteet päättää edelleen yksi mittari. Tartunnat.
No aika huonosti toimiva mittari kun valtakunnallisesti ei ole mitään ihmeellisempiä rajoituksia tullut pitkään aikaan. Jos vuosi sitten olisi ollut samanlaisia tartuntalukemia niin olisi ollut koko maa kiinni. Talvella kun oli "kaikki" kiinni päivittäiset tartunnat pyörivät alle 300. Nyt tartuntoja on nelinkertainen määrä päivittäin ja kuolemia kaksinkertainen määrä, mutta eipä ihmeemmin ole kouluja laitettu kiinni ja koronapassilla pääsee juhlimaan jonnekin aamuviiteen saakka. Sairaaloissakin taitaa olla enemmän väkeä kuin talvella tai alkusyksystä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ei tullut vielä sitä 2000 tartunnan päivää. Ehkä tänään vähän huilattiin ja on viivettä ja huomenna tai ylihuomenna saataisin tämä maaginen lukema eetteriin.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Onhan tässä pari vuotta odoteltu tilanteen eskaloitumista ja mietin jo että perhana nytkö se tapahtuu kun näin twitterissä kommentin "kohta meillä on 100 000 tartuntaa". Oli pakko mennä tsiikaamaan päivän luvut ja sitten tulla tänne ihmettelemään.

Noh en näe mitään merkittävää panikoinnin aihetta. Jotkut ihmiset kuitenkin alkaa sekoamaan lopulisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös