Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 962 558
  • 81 126

Redimor

Jäsen
Ainakin tämä:
"Japanin viranomaiset rajoittavat toistaiseksi matkustusta Japaniin lähes kaikista maista, mukaan lukien Suomesta. Maahan pääsyyn vaaditaan viisumi tai oleskelulupa. Mikäli olet aikeissa matkustaa Japaniin, olethan yhteydessä lähimpään Japanin edustustoon. Vapaa-ajan matkustus ei toistaiseksi ole mahdollista.

Suomesta Japaniin saapuvilta vaaditaan etukäteistesti aikaisintaan 72h ennen lentoa ja testi lentokentällä maahan saapuessa. Lisäksi heiltä edellytetään 14 päivän karanteenia ja pidättäytymistä julkisen liikenteen käytöstä. Karanteeni on tietyin ehdoin lyhennettävissä 10 tai 3 päivään. Viranomaiset kehottavat käyttämään hengityssuojainta kodin ulkopuolella liikuttaessa."

Montako kuukautta he ovat tuota jo tehneet?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Suomessa THL:n 11000 tartuntaa päivässä -malli johti vaalien siirtoon. Norjassa paikallinen 300 000 tartuntaa päivässä -malli johti vielä kovempaan toimeen: maassa kielletään alkoholin myynti ravintoloissa kuukaudeksi. Tipaton tammikuu pidennetttynä?

Tuo kaljan(ja muun) kieltäminen saisi Suomessakin kansan kyllä barrikaadeille. Siinä jäisi elokapinat nopeasti kakkoseksi.

E: Alkaakohan norskit hamstraamaan tuota kaupasta nyt urakalla WC-paperin lisäksi?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vetää kyllä aika hiljaiseksi, kun seuraa tätä Norjan panikointia. Ja vielä pahemmin itse vedän syväjäähän, kun seuraan suomalaisten keskustelua YLEllä. Kyllä tässä aika vähäinen usko on siihen, että ihmiset tästä mitään oppivat. Ilmeisesti Suomessa on oikeasti yllättävänkin iso porukka, jotka eivät ymmärrä millään tavalla sitä, miten yhteiskunta rakentuu kokonaisuutena kaikelle yhteiselle toiminnalle. Se, että jonkun toimeentulo heikkenee tai peräti loppuu ja velkaa otetaan ovista ja ikkunoista, ei ole kovin kestävä tapa pyörittää yhteiskuntaa. Ilmeisesti ihmisiltä on unohtunut ainakin osa lama-ajan opetuksista, koska tänne halutaan työttömien armeija edellisten päälle. Ymmärtävätkö ihmiset, kuinka laajasti ihmisiä työllistäviä aloja nuo alat ovat, jotka lyödään kerta toisensa jälkeen uudestaa säppiin? Jos rokotteetkaan ei riitä tätä ratkaisemaan niin mikä tai kuka, missä ja koska riittää?

Joillekin tuntuu jääneen kovasti päälle se, että tätä yhteiskuntaa suljetaan ja availlaan kuin jotain paikallista kirpputoria. Pidetään vähän silleen savolaisittain välillä vähän auki kunnes laitetaan taas pikkusen kiinni. Yleisesti - kuinka paljon tämä elämien pelastaminen saa maksaa? Onko pohjaton kuilu? Saako maksaa ihan mitä tahansa kunhan kaikki selviävät. Ja mitä tämä THL:n jakama propaganda oikein on: lapset toimivat kuin veturi, joka vetää perässään kokonaista tavaravaunujen letkaa. Koronavirus eri muodoissa on ollut kiusaamassa meidän lapsia tässä jo kohta pari vuotta. Miten noista kukaan on vieläkin hengissä? Siellä osastolla tulee ihan hirmuista kyytiä sairastetun taudin kautta saatua immuniteettia. Juu, ei se ole ikuista, mutta eivät lapset ole edes influenssavuosien piikkien tapaan sairaalassa jonossa.

Epidemian hallinnan kannalta riittäisi yksi ainoa toimenpide, jos tämä "tappava" aalto pitää saada kuriin:
Koulut lomalle. Kyllä - se tehoaa nopeammin kuin mikään muu rajoite. Venyttäkää vaikka lukuvuotta sitten kuukaudella kesällä, mutta pitäkää koululaiset lomalla sinne tammikuun 15. päivään saakka. Ja yllätys yllätys - mitään muita toimenpiteitä ei sitten tarvitakaan. Uskotteko kotona? Vaikka ravintoloissa painettaisiin yötä päivää alkoholia niin tartunnat tippuisivat kuin lehmän häntä - ja nopeasti.

Vaan kun tässä massapsykoosin aikana on menetetty se vähäinenkin järki, joka joskus oli. Koko ajan ollaan laittamassa paikat säppiin ja ostamassa aikaa johonkin. Näinkö tässä kitkutellaan kolme neljä vuotta? Laitetaan yhtiö yhtiön perään konkurssiin - jääkiekostakin nautitaan parhaiten pelaajien sekä muiden toimesta kivuttomasti kotikatsomossa. Halleihin ei päästetä ketään, vaikka 50 % kapasiteettikin riittäisi vielä pitkälle. Valtakunnallisia rajoituksia vaan päälle ja uusia syntipukkeja sekä lisää päitä vadille. Ainahan tämä on jonkun vika.

Kaikki, jotka väittävät, että joku Ruotsin esimerkki on mahdoton, ovat denialisteja ja rokotteista kieltäytyjiä, joilta puuttuu kyky ymmärtää. Virus ehtii muuntua sen tuhat kertaa vielä, jos se tätä vauhtia jatkuu. Aakkosia riittää tulevaksi ja taas halutaan yhteiskunta kiinni. Mikä tässä kaikessa on niin vaikeaa? Eikö riitä, että jokainen haluava on piikkinsä saanut? No ei riitä, kun lapsia ei rokoteta. No, miksi niitä lapsia ei missään rokotella? No koska sille ei ole mitään LÄÄKETIETEELLISTÄ PERUSTELUA, koska lapsilla tartunnat ovat kaiken mahdollisen empiirisen näytön perusteella enemmän kuin 9,9/10 tartuntaa lieviä tai olemattomia. Mutta kun näitä tartuntoja - vaikka kuinka yritellään pyristellä irti tästä tartuntojen taivaasta niin aina vain se pääpaine on ja pysyy niissä. Ja kun mikään päivän uutinen ei ole sen arvoinen, että kannattais jotain positiivista kertoa. Onko mahdollista, että Norja ei kaatuisikaan, vaikkeivat tee mitään? Onko mahdollista, että ilman mitään rajoituksia ja lisäkiristyksiä joku maa voisi selvitä tästä eteenpäin? Miten ikinä köyhissä Baltianmaissa on selvitty laittamatta kaikkea kiinni? Miten he ovat selvinneet jättimäisistä koronapotilasmääristään - joskus? Miksei Ruotsi kaatunut? Kysymyksiä on paljon.

Minä voin ainakin näin julkisesti kertaalleen vielä toistaa, kuinka helvetin kyllästynyt minä olen tähän *askaan. Vaikka olen Saksassa niin täällä kaikkien rajoituksienkin keskällä on sentään säilynyt joku tolkku ja järki näissä hommissa.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Nyt tuo Norjan ennuste on myös HS:n uutisessa:


Ovat Norjan paikallisen THL:n ns. matematiikkamestarit, saaneet laskukaavansa ilmeisesti Suomen vastaavilta tahoilta, kun ovat tuollaiseen tulokseen päätyneet.

En ymmärrä, miten tämänlaista, suoraan sanottuna, paskaa kehdataan edes julkistaa.

Eiköhän joku valopää kohta tule julkisuuteen ja ala vaatimaan myös Suomessa alkoholin myyntikieltoa ravintoloissa. Koska tartuntoja on enemmän kuin koskaan tämän shown aikana.

On tämä taas mennyt ihan järjettömäksi vouhkaamiseksi, pienen vähän rauhallisemman jakson jälkeen.

Edit. Pientä, mutta tärkeää, tarkennusta alkoholin myyntikieltoon, kiitokset tarkkasilmäiselle Uuhis #97
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Norjan tilanteesta jokseenkin realistisempi kuvaus on tässä YLE:n uutisessa:

NRK:n mukaan maskipakko ei päde silloin kun istuu ja syö.
Etätyötä suositellaan kaikille, joille se on mahdollista.
Ihmisiä kehotetaan rajaamaan vierailijoiden määrää yksityiskodeissa kymmeneen. Poikkeuksena tähän on joulu ja uusivuosi, joiden aikana sisätiloissa saa olla kerrallaan 20 vierasta. Heidänkin tulisi pysytellä vähintään metrin etäisyydellä toisistaan.
Että sellaiset psykoosit sitten Norjassa ja kohta varmasti myös täällä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Että sellaiset psykoosit sitten Norjassa ja kohta varmasti myös täällä.
Tuossa voisi olla tietysti se hyvä puoli että tuo koronapassi hävitettäisiin täältä sitten kokonaan, vaikka vähän veikkaan ettei siitäkään ”vapauden merkistä” ihan helpolla eroon pääse kun kerran on keksitty.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Harrastaako nuo omilla aivoilla ajattelua ollenkaan?

Tähän on helppo vastata, että eivät harrasta. Kuten ei Suomessakaan harrastettu, kun THL teki omia vastaavan suuntaisia laskelmiaan. Enkä oikeastaan koko pandemian aikana ole ollut varma, että onko täällä harrastettu missään vaiheessa omilla aivoilla ajattelua tuolla päättävällä tasolla, jälki on ainakin ihan sen näköistä.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Että sellaiset psykoosit sitten Norjassa ja kohta varmasti myös täällä.
Dystopiaksihan tuota myös kutsutaan. Rokotteista viis, kaikki koteihin vaan ja omiin komeroihinsa. Joulu vietetään etäjouluna Zoomin ja Skypen välityksenä, turvavälein tietysti. Sukulaisia ei tänä jouluna kätellä tai halata, kolme ihmistä voi porrastetusti syödä kinkkua samasta pöydästä. Korona ei tartu ruokapöydässä, muuten olo ilman maskia sekuntiakaan on hengenvaarallista. Hiihtäjilläkin varmaan pitää olla metsässä maski naamalla, muuten koko Norjan kansa on parin viikon sisällä koronan kourissa. Pidetään kaikki yhdessä huolta toisistamme, ollaan vastuullisia ja noudatetaan korona- ja maskiryhtiä niin saadaan (ehkä) kesällä 2022 jo viettää pienellä porukalla rauhallista mökkijuhannusta. Mielenterveys kiittää ja rokotushalukkuus varmasti nousee pilviin.

On varmaan hyvä fiilis niillä nuorilla siellä, saivathan he viettää jo kolmisen kuukautta normaalia elämää viimeiseen vajaaseen kahteen vuoteen.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Eiköhän joku valopää kohta tule julkisuuteen ja ala vaatimaan myös Suomessa alkoholin myyntikieltoa. Koska tartuntoja on enemmän kuin koskaan tämän shown aikana.

Sen verran että Norjassahan bannattiin ravintola-anniskelu, ei kaupoista alkoholin myyntiä?

Ja viime talvena kyllä kuultiin yksittäisillä poliitikoilta Suomessakin että ehkä Alkot pitäisi sulkea kun ihmiset alkoivat pitää koti/mökkibileitä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mielenkiintoisena anekdoottina mainittakoon, OYS:n (16) ohittaneen HYKS:n (15) tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrässä. HYKS:sä tehohoidon tarve näyttää olevan matalimmillaan kuukauteen, vaikka itse tartuntaluvut ovat täälläkin korkeampia kuin vielä syksyllä.

Ilmaantuvuudessa PK-seutuhan on nyt kaukana maan kärjestä.
 
Viimeksi muokattu:

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Joillekin tuntuu jääneen kovasti päälle se, että tätä yhteiskuntaa suljetaan ja availlaan kuin jotain paikallista kirpputoria. Pidetään vähän silleen savolaisittain välillä vähän auki kunnes laitetaan taas pikkusen kiinni. Yleisesti - kuinka paljon tämä elämien pelastaminen saa maksaa? Onko pohjaton kuilu? Saako maksaa ihan mitä tahansa kunhan kaikki selviävät. Ja mitä tämä THL:n jakama propaganda oikein on: lapset toimivat kuin veturi, joka vetää perässään kokonaista tavaravaunujen letkaa. Koronavirus eri muodoissa on ollut kiusaamassa meidän lapsia tässä jo kohta pari vuotta. Miten noista kukaan on vieläkin hengissä? Siellä osastolla tulee ihan hirmuista kyytiä sairastetun taudin kautta saatua immuniteettia. Juu, ei se ole ikuista, mutta eivät lapset ole edes influenssavuosien piikkien tapaan sairaalassa jonossa.
Pieni korjaus: Kukaan ei saa kuolla koronaan.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mielenkiintoisena anekdoottina mainittakoon, OYS:n (16) ohittaneen HYKS:n (15) tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrässä. HYKS:sä tehohoidon tarve näyttää olevan matalimmillaan kuukauteen, vaikka itse tartuntaluvut ovat täälläkin korkeampia kuin vielä syksyllä.

Ilmaantuvuudessa PK-seutuhan on nyt kaukana maan kärjestä.

Tää on kyl jännä. Kertoo kyllä missä epidempia on sairaalamäärien suhteen pahentunut ja missä parantunut. Pohjois-Pohjamaalla onneksi pientä valoa näkyvissä tartuntamäärien kehityksessä.

2 viikkoa sitten eli 30.11. OYS:n erva-alueella oli 10 tehohoidossa ja HYKS:n erva-alueella oli 25 tehohoidossa.
4 viikkoa sitten eli 16.11. OYS:n erva-alueella oli 3 tehohoidossa ja HYKS:n erva-alueella oli 20 tehohoidossa.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Ei Kiuru näköjään kaikilta saa vastakaikua.

Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) puheenjohtaja, Turun yliopiston professori Ville Peltola ei kannata koronarokotusten määräämistä pakolliseksi Suomessa.

Peltolan mielestä rokotekattavuutta pitäisi saada korkeammalle muilla keinoin.

– Toivoisin, että ei tarvitsisi mennä siihen. Pitäisi ymmärtää, että rokotuksista on hyötyä ihmisille, ja pakkotoimien tulisi olla ihan viimesijaisia. Että mieluummin ei.

Ville Peltola toteaa rokotuspakon aiheuttavan vastakkainasettelua, ristiriitoja ja epäluottamusta.

– Sen takia olisi parempi mennä positiivisilla kannustimilla eteenpäin.

 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipas eilen mukana tulla töihin, kun vartti sisällä ja tikkua nokkaan samantien. Syynä siis osaston koronatilanne. Ainut vaan etten ole ollut töissä tuona aikana, mutta kun paikalla olevat piti testata, niin ei kai siinä sitten auta kyseenalaistaa.

Tämä oli siis töissä olleille toinen testauskerta ja itselleni luonnollisesti ensimmäinen, kun olin lomalla.

Toisaalta olisi huvittavaa, jos sieltä tulisikin täysin yllärinä positiivinen testitulos.

Täytyy myös sanoa, että täysin muistamattoman muistisairaan ja tälläisen sairastumisen yhdistelmä on aika huono. Eristäminen on kovin hankalaa ja joudutaan tekemään erikoisjärjestelyjä ja erillisiä vahtijoita kyseisille henkilöille.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Käy kyllä helvetin paljon sääliksi tämän tilanteen keskellä nuoria ihmisiä. Siis ihmisiä, joiden henkiseen hyvinvointiin tämä paska vaikuttaa kaikista eniten. En ihmettele yhtään, että nuoria ei kiinnosta mitkään kokoontumisrajoitukset tai muutkaan koronatoimet maskeista puhumattakaan (ei kiinnosta enää vanhempiakaan).

Nyt jos itse olisin vaikkapa 18-vuotias niin tuntuisi varmasti ihan toivottomalta ja masentuisi täysin. Ei nimittäin ilmeisesti ole enää keinoa päästä normaaliin elämään kiinni. Rokotteetkaan ei sitä normaalia elämää takaisin tuonut. Monet hokevat vieläkin, että ”jos kaikki tajuaisivat ottaa sen rokotteen, niin päästäisiin kiinni taas elämään”. Uskotteko itsekään tuohon?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuo Norjan 300 000 tartuntaa päivässä on nyt jokaisen suuren median pääotsikkona.

Harrastaako nuo omilla aivoilla ajattelua ollenkaan?
Samoilla aaltopituuksilla oltiin Suomessakin keväällä 2020 niiden "kymmeniä tuhansia kuolee Suomessa kesään mennessä ja miljoonat saavat tartunnan" ennustusten kanssa. Vähänkään kun viitsi silloin tutustua jo Kiinasta saatuihin tilastoihin, niin pystyi päättelemään, että ei tuollaista voi yksinkertaisesti tapahtua.

Ja tässähän on nyt kyse ihan samasta asiasta. Ei nämä luvut ole mistään reaalimaailmasta ja on aika hämmästyttävää, että hesarin kaltainenkaan laatulehti ei ymmärrä suhtautua ollenkaan kriittisesti tämän kaltaisiin lukuihin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Pirkanmaassa eiliselle vain 110 tartuntaa. Ylipäätään näin pieni tartuntamäärä rekisteröity 30.11. 82 tartuntaa. Joka siis 2 viikontakainen tiistai. Mahtaako nyt tulla uutisia Pirkanmaan tartuntamäärästä, tuskin. Liian positiivinen määrä.

La-ti välillä todettu 782 tartuntaa. Viime viikon la-ti välillä todettiin 796 tartuntaa.


Päijät-Hämeessä rekisteröity eiliselle 77 tartuntaa.

Viimeisen 7pv:n tartuntojen keskiarvo 72 tartuntaa päivässä. Edellisenä 7pv:nä oli vielä 63 tartuntaa päivässä. 15% nousua tässä suhteessa.

Sairaalahoidossa 13, joista teholla 3. Eilen vielä 14 sairaalahoidossa, joista teholla 3.

 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Ei jumalauta mitä hommaa. Mikä järki tässä on?

Saksalainen järjestelmällisyys, 1,5 m turvaväli tarkoittaa juuri sitä. Ihmisillä saattaa olla hankala varmaksi arvioida 1,5 metrin väliä, niin poliisit opastavat.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Käy kyllä helvetin paljon sääliksi tämän tilanteen keskellä nuoria ihmisiä. Siis ihmisiä, joiden henkiseen hyvinvointiin tämä paska vaikuttaa kaikista eniten. En ihmettele yhtään, että nuoria ei kiinnosta mitkään kokoontumisrajoitukset tai muutkaan koronatoimet maskeista puhumattakaan (ei kiinnosta enää vanhempiakaan).

Nyt jos itse olisin vaikkapa 18-vuotias niin tuntuisi varmasti ihan toivottomalta ja masentuisi täysin. Ei nimittäin ilmeisesti ole enää keinoa päästä normaaliin elämään kiinni. Rokotteetkaan ei sitä normaalia elämää takaisin tuonut. Monet hokevat vieläkin, että ”jos kaikki tajuaisivat ottaa sen rokotteen, niin päästäisiin kiinni taas elämään”. Uskotteko itsekään tuohon?
Jeps, joka kolmas korkeakouluopiskelija kokee ahdistusta / masennusta ja sama juttu nuorilla työssäkäyvillä.

Kaikkea kielletään ja jos ulkomaillekin lähdet lomalle niin saat sen jälkeen vittuilevia kommentteja että levität virusta vaikka esim. vastuullisesti takaisin tullessa maahan olisit joitain päiviä " omaehtoisessa karanteenissa " jne...
 

Hexa

Jäsen
Ei ole tämä enää kuin ajan kysymys. Sitä ennen toki Krista pääsee innossaan vetämään hätäjarrukahvaa, jossa hän on roikkunut jo viikkotolkulla (mahtaa muuten olla aika raskas roikkua koko ajan siinä, pääsemättä kuitenkaan nykäisemään siitä.).
Pienenä kevennyksenä. Ville Rannan seuraava pilapiirros Iltalehdessä voisi olla vaikka seuraava: Krista Kiuru innokkaana käsi valmiina hätäjarrulla. ”Sanna, joko tästä kahvasta saa vetää?”
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Helsingissä eiliselle 210 uutta tartuntaa. 6.12. merkitty 127 tartuntaa. Jonkunmoinen kasvu tosiaan jatkuu.

7pv:n ilmaantuvuus 13.12. 273. Kun 7pv:ä sitten ilmaantuvuus vielä 209. 30,6% nousua siis viikossa.

Helsingin kaupungin sairaaloissa 26 potilasta, 1 nousu edelliseen rekisteröintiin.
Ei yhtään uutta kuolemaa rekisteriin. Ei vaikuta kauheen vakavalta Helsinginkään tilanne, vaikka ilmaantuvuus 30,6% nousussa.

 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Käy kyllä helvetin paljon sääliksi tämän tilanteen keskellä nuoria ihmisiä. Siis ihmisiä, joiden henkiseen hyvinvointiin tämä paska vaikuttaa kaikista eniten. En ihmettele yhtään, että nuoria ei kiinnosta mitkään kokoontumisrajoitukset tai muutkaan koronatoimet maskeista puhumattakaan (ei kiinnosta enää vanhempiakaan).

Nyt jos itse olisin vaikkapa 18-vuotias niin tuntuisi varmasti ihan toivottomalta ja masentuisi täysin. Ei nimittäin ilmeisesti ole enää keinoa päästä normaaliin elämään kiinni. Rokotteetkaan ei sitä normaalia elämää takaisin tuonut. Monet hokevat vieläkin, että ”jos kaikki tajuaisivat ottaa sen rokotteen, niin päästäisiin kiinni taas elämään”. Uskotteko itsekään tuohon?

Näinpä. Siellä moni nuori varmasti miettii, että miksi sellaista elämää näin hartaasti yhteiskunta suojelee kynsin ja hampain, mikä on täynnä rajoituksia ja kieltoja ja liian monella masennuksen ja ahdistuksen täyttämää.

Valitettavasti Krista Kiuru omien eläkeäänestäjiensä pelkoa etupäässä kuunnelleen, on aiheuttanut liian monen nuoren elämään tarpeettoman suurta epätoivoa.

Jeps, joka kolmas korkeakouluopiskelija kokee ahdistusta / masennusta ja sama juttu nuorilla työssäkäyvillä.

Tämä on hälyttävä tieto ja meidän yhteiskunnan suurin ongelma tällä hetkellä. Nyt pitää alkaa hoitamaan juurisyitä. Jos ratkaisu on vain ammattiauttajien lisääminen tms, niin ollaan heikoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös