Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 013 672
  • 81 135

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Etelä-Afrikan lääkäriliiton puheenjohtaja, tohtori Angelique Coetzee on kertonut The Telegraphille havahtuneensa ensimmäisen kerran uuden muunnoksen mahdollisuuteen, kun hänen yksityisvastaanotolleen maan pääkaupungissa Pretoriassa alkoi ilmestyä aiemmin tässä kuussa useampia potilaita, joiden koronaoireet eivät Coetzeen mukaan ”käyneet välittömästi järkeen.”


Potilaiden joukossa oli eri taustoista tulevia nuoria tai nuorehkoja henkilöitä, jotka tunsivat voimakasta väsymystä, sekä kuusivuotias lapsi, jolla oli erittäin korkea pulssi. Kukaan potilaista ei kärsinyt maku- tai hajuaistin menetyksestä.

– Heidän oireensa olivat erilaisia ja lievempiä kuin aiemmin hoitamani oireet, Coetzee kuvaili The Telegraphin mukaan.


Ulkomaisiin mediatietoihin pohjaavien ensihavaintojen perusteella näyttäisi Julkusen mukaan siltä, että omikronvariantti voisi mahdollisesti aiheuttaa jotakuinkin samaoireista taudinkuvaa, kuin tähän mennessä havaitut variantit.


– Jos nämä omikron-tyyppitapaukset, mitä hän (Angelique Coetzee) kommentoi, ovat olleet taudinkuvaltaan lieviä, niin lievät tautitapaukset ja väsymys kuulostavat varsin tavanomaisilta flunssaoireilta. Siinä mielessä voi hyvin olla, että uuden variantin aiheuttama tauti olisi hyvin samankaltainen kuin aiempienkin varianttien aiheuttamat taudit.



 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kun näistä kahdesti rokotettujen sairastumista on keskusteltu, niin Helsingin Sanomissa yksi sairastunut kertoo tarinansa:


Artikkeli taitaa olla maksumuurin takana, joten tässä pääkohtia:

Oireiltaan pitkälti kuin flunssa, mutta pitkäkestoisempi - oireet kestivät noin puolitoista viikkoa. Kun olo normaalisti helpottaa parin päivän jälkeen, nyt pahempi vaihe kesti viikon. Kovaa nuhaa, päänsärkyä, väsymystä ja paineen tunnetta keuhkoissa, muttei yskää tai kurkkukipua. Muutamaa viikkoa myöhemmin kyseisellä henkilöllä on edelleen lievää väsymystä, jonka hän kuitenkin toteaa mahdollisesti johtuvan ihan siitäkin, että karanteenit ja eristys sotkivat arjen useammaksi viikoksi.

Asko Järvinen on artikkelissa kertonut kahdesti rokotettujen tilanteesta mm. seuraavaa:
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen kuvailee tämänhetkistä koronavirustaudin oirekuvaa kaksi kertaa rokotetuilla yleensä lieväksi.

”Taudinkuva liikkuu räkätaudin ja influenssan välissä. Kaikkein yleisin on sellainen tauti, jossa oireet jäävät hyvin lieviksi”, hän sanoo.

Tehohoitoon kaksi kertaa rokotettuja koronaviruspotilaita on joutunut äärimmäisen harvoin, Husin Asko Järvinen sanoo.

”Toki on ollut yksittäisiä potilaita, joilla on yleensä ollut jokin tilanne, joka heikentää vastustuskykyä: esimerkiksi elimensiirron jälkitila tai syöpäsairaus. On myös ollut yksittäisiä kahdesti rokotettuja teholle joutuneita potilaita, jolla ei ole ollut mitään taustasairautta”, hän kertoo.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaveri on ensihoitaja/palomies n. 35 v ja todella urheilullisessa kunnossa. Rokotettu tammikuussa/helmikuussa sillä lyhyemmällä välillä, rokote oli phfizer ja toka annos nosti kuumeen.
Nyt muutama viikko sitten sai koronan ja sairasti n. Viikon-10 päivän taudin, jossa ikävimmät oireet osui keuhkoille aiheuttaen aika tukalaa oloa. Toipui kuitenkin nopeasti työkuntoon, joskin alalla sitten vaaditaan sairastamisen jälkeen uudet kuntotestit, jotta saa savusukellusluvat.

Perheessä 1. Luokkalainen ja 5 kk vauva sai koronan, vauvaa ei tikutettu, mutta yski juuri sopivasti oikeaan aikaan, niin voisi päätellä olleen korona. Vaimoa ei laskettu rokotettuna altistuneeksi ja tällä kuulemma oli yksi päivä että oli tosi väsynyt, ekaluokkalainen oli päivän kuumeessa ja yskä kestänyt pidempään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Yhdysvaltojen tilannetta tuli seurattua yhdessä vaiheessa aika tiiviisti. Heillä se kaikista pahin vaihe starttasi viime vuonna juuri näitä aikoja. Varmasti sielläkin nyt rokotteet hillitsee jonkin verran ruumiiden syntymistä, mutta kyllä siellä nyt siltä näyttäisi että ensi kesään mennessä rikotaan miljoonan kuolleen rajapyykki.

Se on tuosta nopeasti laskettuna enemmän, kuin mitä kaikissa 1900-luvun sodissa on kuollut yhteensä, joihin ovat osallistuneet.
 

Morgoth

Jäsen
Eiköhän tuo nyt ole ihan selvä juttu, että tänne Eurooppaan se tulee leviämään ja vääjäämätön tulee tapahtumaan.

Veikkaan että Kreikan aakkoset tulevat loppumaan ennen kuin globaalisti rokotekattavuus on edes 80 %. Toki ei mitenkään realistista, että jotain Afrikan maita saataisiin rokotettua ikinä kovinkaan kattavasti, joten eiköhän hamaan tulevaisuuteen pidä elää sen kanssa, että uutta varianttia pukkaa pari kertaa vuodessa. Elettiinhän jonkun ruton ja isorokonkin kanssa jotenkin, vaikka niiden varallisuus oli jotain aivan toista.
 
Elettiinhän jonkun ruton ja isorokonkin kanssa jotenkin, vaikka niiden varallisuus oli jotain aivan toista.

Molempia yritettiin hoitaa kaikin mahdollisin tavoin, ja kun teknologia sen mahdollisti, ne hävitettiin.

Niiden kanssa ei todellakaan pyritty elämään, vaan tautiset eristettiin täysin terveistä, ja yritys "elää taudin kanssa" johti väkivaltaiseen poistoon terveiden joukosta...
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Veikkaan että Kreikan aakkoset tulevat loppumaan ennen kuin globaalisti rokotekattavuus on edes 80 %.

Onneksi tähän on sentään varauduttu. WHO:n puolesta epidemiologi Maria Van Kerkhoven kertoi jo kesän lopulla, että kreikkalaisten aakkosten jälkeen käyttöön otetaan tähtijärjestelmien nimet. Aluksi ehdotettuja kreikkalaisia jumalnimiä pidettiin liian aggressiivisina ja vaikeina.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Täällä Oulussa on ollut altistuksia päiväkodissa ja koulussa vähän väliä. Siis ihan lähipiirissä. Ja nyt napsahti korona jo lähemmäs kuin kertaakaan aiemmin. Kolmen piikin jälkeen tarttui ja tuli vielä kohtuullinen sairaus. Keuhkoahdistusta ja pistämistä. Pitää varmaan ajatella positiivisesti ja miettiä, että ilman rokotuksia olisi varmaan hengenlähtö ollut lähellä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
51 teholla. Tehohoitopaikat siis loppuneet, kun 49 kappaleessa oli jäljellä enä yksi tehohoitopaikka. Nyt on menty yhdellä yli. Missäköhän tämä onnellinen mahtaa sitten olla? Krista Kiuru voisi tietää.

Oulussa varmaan teholla ruuhkaa, kun perjantaihin verrattuna on ihmistä tungettu teholle urakalla. Botista katsellen perjantaina oli 4 ja nyt 10. Oikeat luvut olisi varmaan jostain myös kaivettavissa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saksan tilanteesta (Ala-Saksi):
  • tapausmäärät kasvussa, markkinoilla edelleen hyvin hiljaista. 2G-sääntö on voimassa kaikissa muissa paikoissa pl. junat (3G), jota ei käytännössä kuitenkaan kontrolloida. Junat ja julkiset liikennevälineet ovat Saksassa täynnä, joten maskipakko tuskin hirveästi auttaa, kun ihmisten täytyy liikkua. Volyymit ovat suuria. Päällisin puolin iäkkäämmät saksalaiset pysyvät kotonaan, kävijämäärä markkinoilla on leikkautunut erityisesti heistä. Viikonloppu hitusen parempi, mutta viikko jatkunee perinteisin merkein.
  • tapausmäärä jatkaa kasvuaan kuten aiemmin kerroin, uusista säännöistä kuultaneen vielä tämän viikon aikana. Jos jatketaan näin niin tällä pystyy toimimaan, mutta kovennukset vievät kyllä bisneksen lopunkin pohjan. Puheissa on ollut 2G+-sääntö sovelluksineen markkinoille eli alueelle pääsisi (myös myyjät) ainoastaan testauksen kautta. Testaaminen on ilmaista, jos pystyy nimeämään osoitteen Saksaan. Jos ei ole osoitetta niin testaaminen maksaa. Yleinen ilmapiiri myyjien keskuudessa täysin sekava ja vihainen, koska bisnes ei toimi nytkään ja painetta olisi koventaa entisestään linjaa. Joulumarkkinoilla ei odoteta joulua ja nautita vaan myyjät odottavat ns. "viimeinen sammuttaa valot" -tyyppistä.
  • saksalaisen perinteen mukaisesti kaikenlaisia kehotuksia ja suosituksia on niin paljon kuin ihminen vaan jaksaa lukea ja keskittyä. Jokaisen säännön noudattaminen arjessa on kohtalaisen mahdotonta, koska volyymit ovat niin valtavia. Ihmisiä liikkuu kuitenkin kaduilla ja Saksassa näkee hienosti ilmiön, kuinka epäsuosittu tämä 2G on. Kokonaisia alueita kaupungin keskustassa on rajattu VAIN 2G (sairastettu tai rokotettu) ja todistusta tarkistellaan aika tiheästi. Ihmiset pakkautuvat "vapaille" alueille viettämään aikaansa ja pelkkä 2G-kyltti kääntää 50 % porukasta pois. Ihmiset eivät yksinkertaisesti jaksa.
  • koko paikallinen poliisivoima on varustettu tutkimaan maskeja. Sattui kojulla hauska tapaus, kun olin tulossa töihin ja otin maskin hetkeksi pois vaihtaakseni työnutun päälle. Sekunnissa kojuni edessä oli kaksi kappaletta poliiseita, jotka ilmoittivat, että maskipakko on jatkuva. Poikkeukset ovat ainoastaan, jos syö tai juo. Vaatteiden vaihtaminen ei ole syy ottaa maskia pois - vaihtoehtojakin poliisit tarjosivat: joko ensin laitat paidan päälle ja sitten korjaat maskin paikoilleen tai laitat paidan jo kotona päälle ja sitten pidät maskin koko ajan päällä. Toisin kuin suomalainen poliisi - saksalainen ei paljoa tulkitse. Ei ole olemassa syytä ottaa maskia pois ja tätä todella vahdataan ja vartioidaan. Maassa maan tavalla.
Monet asiakkaat ovat tilanteeseen niin kyrsiintyneitä, että avoimesti puhuvat kojuilla rokotepakosta. Mieluummin pakollinen rokotus ja kaikki sisään kuin tämä, että pienen (tosin Saksassa aika ison) porukan takia pidetään paikat säpissä. Sanotaanko näin lyhyesti, että Saksassa on paljon sellaista, jota rakastan, mutta paljon myös sellaista, joka saa kaipaamaan Suomea. Suomen säännöt ja ohjeistukset ovat hyvin ihmisläheisiä tähän verrattuna ja myös viranomaiset Suomessa osoittavat ymmärrystä. Saksassa säännöt ovat tärkeämpiä kuin toteutus. Säännöt myös muodostavat itsessään niin paljon harmaita alueita, että heikompaa hirvittää. Yksi paikallinen hostelliyrittäjä kertoi, että hänen yrityksensä on perinteisesti ollut vessapaikka myyjille markkinoilla. No, vessaan meneminen on tällä hetkellä paperisota: ensin pitää täyttää lappu, miksi tulet käymään ja sen jälkeen yrittäjä on velvoitettu tarkistamaan koronapassin. Säännöt eivät enää Saksassa noudata jakoa sisä- tai ulkotila vaan kaikissa olosuhteissa ulkotilat näyttäytyvät sisätiloina. Poikkeukset luovat esim. pizzeriat, jos he ottavat tuolit pois terassilta niin sitten ei tarvitse noudattaa mitään sääntöä. Viereinen myyjä on aika kovaan ääneen sanonut "so nur in Deutschland. Deutschland ist eine Katastrophe."
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onneksi tähän on sentään varauduttu. WHO:n puolesta epidemiologi Maria Van Kerkhoven kertoi jo kesän lopulla, että kreikkalaisten aakkosten jälkeen käyttöön otetaan tähtijärjestelmien nimet. Aluksi ehdotettuja kreikkalaisia jumalnimiä pidettiin liian aggressiivisina ja vaikeina.

Neitsyt-variantti, Ajomies-variantti ja Pieni Koira -variantti vaikuttavat selkeiltä. Jos Sirius-variantti on paha, se saa lisänimen Very Sirius. Ja jos Yksisarvis-variantti löytyy, niin meillä on todennäköisesti runsaasti sopivaa hoitoa tarjoavia tahoja.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
  • koko paikallinen poliisivoima on varustettu tutkimaan maskeja. Sattui kojulla hauska tapaus, kun olin tulossa töihin ja otin maskin hetkeksi pois vaihtaakseni työnutun päälle. Sekunnissa kojuni edessä oli kaksi kappaletta poliiseita, jotka ilmoittivat, että maskipakko on jatkuva. Poikkeukset ovat ainoastaan, jos syö tai juo. Vaatteiden vaihtaminen ei ole syy ottaa maskia pois - vaihtoehtojakin poliisit tarjosivat: joko ensin laitat paidan päälle ja sitten korjaat maskin paikoilleen tai laitat paidan jo kotona päälle ja sitten pidät maskin koko ajan päällä. Toisin kuin suomalainen poliisi - saksalainen ei paljoa tulkitse. Ei ole olemassa syytä ottaa maskia pois ja tätä todella vahdataan ja vartioidaan. Maassa maan tavalla.

Kyllä tälläisiä tarinoita lukiessa aina tuntuu Suomi paratiisilta.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
51 teholla. Tehohoitopaikat siis loppuneet, kun 49 kappaleessa oli jäljellä enä yksi tehohoitopaikka. Nyt on menty yhdellä yli. Missäköhän tämä onnellinen mahtaa sitten olla? Krista Kiuru voisi tietää.

Mielenkiinnolla odtotan minäkin, että astuuko Krista kameroiden eteen mieli mustana ja kertoo, että se viimeinenkin paikka on nyt täynnä ja mitään toivoa ei enää ole.

Ja vauhti sen kuin kiihtyy nyt uusia tapauksia ilmoitettu 3338 muutaman päivän ajalta. Eiköhän tässä saa taas valmistautua siihen, että harrastukset menevät taas tauolle. Olikin jo eilen pelivuorolla puhetta, että kauankohan saadaan vielä jatkaa ennenkuin rajoituksia pukkaa.

Nyt vaan se Koronapassi käyttöön ja ihan joka paikassa ja vähän helvetin äkkiä, minkä vain laki mahdollistaa ja kannattaisi jo harkita myös ihan tosissaan rokotuspakkoa.

Nyt tämä touhu näyttää päivä päivältä enemmän siltä, että häntä heiluttaa koiraa.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Helsingin Sanomien mukaan oikeuskanslerinvirastossa on valmistumassa selvityksiä THL:n tavoista perustella lausuntojaan.
Virastossa ollaan huolissaan suomalaisten koronapassien toimivuudesta Euroopassa, jos kolmansien rokotteiden antamista ei kiirehditä. HS:n tiedot: Oikeuskansleri on huolissaan THL:n tavoista perustella lausuntojaan - Politiikka | HS.fi

Sairaalta vaikuttaa tämäkin, kun Hallituksesta yritetään ohjailla riippumatonta asiantuntijaryhmää oman pelon valloissaan.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Nämä on taas näitä. Tässä on eilen Ylellä julkaistu juttu Päijät-Hämeen keskussairaalan koronaosaston arjesta. Rankkaa on ja kalliiksi tulee... HUSin mukaan yhden koronapotilaan hoito maksaa 16 000 euroa. Päijät-Hämeen keskussairaalassa on 20 "eristettyä petipaikkaa" ja nyt niistä on käytössä 19.

Mukana on myös rokottamattoman Jouni Marttisen tarina (mainittu jo otsikossa). Sama heppu on vissiin tänään A-studiossa.
Perusterve, liikuntaa ikänsä harrastanut Marttinen vitkutteli rokotuksen kanssa. Hän tuli sairaalaan marraskuisena sunnuntaina ambulanssikyydillä. Tulehdusarvot olivat korkeat ja happiarvot matalat. Mies kiidätettiin teho-osastolle.
------
Marttisen mielestä rokottamattomuuden syyt eivät kuitenkaan ole yksioikoisia. Taustalla voi olla masennusta, syrjäytymistä, yksinäisyyttä.
– Kukaan ei tartuta toista tahallaan. En ole koskaan ollut mallioppilas, mutta se hävettää ja harmittaa, etten mennyt rokotukseen. Suosittelen etenkin nuorisoa ottamaan lääkäreiden puheet vakavasti.

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ja vauhti sen kuin kiihtyy nyt uusia tapauksia ilmoitettu 3338 muutaman päivän ajalta. Eiköhän tässä saa taas valmistautua siihen, että harrastukset menevät taas tauolle. Olikin jo eilen pelivuorolla puhetta, että kauankohan saadaan vielä jatkaa ennekuin rajoituksia pukkaa.
Samaa vauhtia mennään, kuin tähänkin asti, eli ei "huolta" sen suhteen, että tuolla jotenkin sen erityisemmin reviteltäisiin. Sillä toki voisi revitellä, että sairaalalukemat sukelsivat erikoissairaanhoidon (eli sen tehohoidon ohella oikeasti merkitsevän mittarin) osalta yli kahdellakymmenellä hengellä alaspäin.

Toivottavasti päät pysyy kylminä, vaikka tässä on kaikki ainekset taas perinteiseen "reagoidaan siinä vaiheessa, kun tilanne on jo tasaantumassa".
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Sairaalta vaikuttaa tämäkin, kun Hallituksesta yritetään ohjailla riippumatonta asiantuntijaryhmää oman pelon valloissaan.

Artikkelin mukaan tässä on kyseessä THL:n vuoden 2020 lausunnot, joista aika useasti puuttui kattavat tieteelliset perustelut.

EU:n komissio valmistelee päätöstä, jossa koronapassi olisi voimassa 9 kuukautta ensimmäisen annoksen ottamisesta. Suomessa on nyt huoli siitä, että jos kolmatta rokotekierrosta ei kiirehditä, Suomen koronapassi ei toimi Euroopassa enää ensi vuoden alusta. Siksi tätä kolmatta rokotekierrosta yritetään nopeuttaa.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Samaa vauhtia mennään, kuin tähänkin asti, eli ei "huolta" sen suhteen, että tuolla jotenkin sen erityisemmin reviteltäisiin. Sillä toki voisi revitellä, että sairaalalukemat sukelsivat erikoissairaanhoidon (eli sen tehohoidon ohella oikeasti merkitsevän mittarin) osalta yli kahdellakymmenellä hengellä alaspäin.

Toivottavasti päät pysyy kylminä, vaikka tässä on kaikki ainekset taas perinteiseen "reagoidaan siinä vaiheessa, kun tilanne on jo tasaantumassa".

Hyvä huomio, alennuin nyt itsekin vähän iltapäivälehtien tasolle.

Toivon myöskin, että nyt pidettäisiintosiaankin päät kylminä, mutta pahaa pelkään, että eiköhän tässä jotain rajoituksi alätkitä taa, kun paniikki on iskenyt päälle.

Sen verran tuohon edelliseen kommenttini lisäten, että minulta ei löydy tippaakaan ymmärrystä niille, jotka ilman lääketieteellistä syytä ovat jättäneet rokottet ottamatta.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Tänään sitten oli sen verran heikko olo että kävin covid-19testeissä. Varmaan väärä hälytys mutta pelataan varman päälle
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 3 338 tartuntaa. Viikko sitten 2 616 tartuntaa. Aika samassa tuo noususuunta pysyy.

14pv:n tartuntamäärä tänään 15 337. 18,4% nousussa viikontakaiseen summaan verrattuna.
7pv:n tartuntamäärä tänään 8 183. 14,3% nousussa viikontakaiseen summaan verrattuna.

14pv:n ilmaantuvuus tänään 270,6. Perjantaina vielä 253,4.

26 uutta kuolemaa rekisteröity viikonlopun aikana.

0-20v osuus tartunnoista tänään 39%.

Pohjois-Pohjanmaan ja Uudenmaan osuus tartunnoista 51,7%.

Tänään tosiaan 317 sairaalahoidossa. Perjantaina vielä 336. 19 laskenut siis sairaalamäärä.
Teholla tänään 51 potilasta. 7 nousu perjantaihin nähden.
Perusterveydenhuollossa tänään 129 potilasta. 2 nousu perjantaihin nähden.
Erikoissairaanhoidossa tänään 137. 37 lasku perjantaihin nähden. Jäätävä lasku, millä mahtaa selittyä. Toki muutama voi olla juuri niitä teholle siirtyneitä potilaita.

HYKS:n erva-alueella tänään 139 sairaalahoidossa. Perjantaina vielä 159. 20 lähtenyt siis sairaalamäärästä pois.
Teholuku noussut 23:sta 25:een. Vuodeosastomäärä tippunut 136:stä 114:sta.

TYKS:n erva-alueella tänään 50 sairaalahoidossa. Perjantaina vielä 56. Eli 6 pudonnut.
Teholuku tippunut 6:een 8:sta.

OYS:n erva-alueella tänään 65 sairaalahoidossa. Perjantaina vielä 50. 15 tullut siis nousua.
Teholuku noussut 10:een 3:sta. Vuodeosasto määrä noussut 47:stä 55:een.

KYS:n ervaa-alueella tänään 26 sairaalahoidossa. Perjantaina vielä 35. 9 tultu siis alaspäin.
Teholuku pysynyt samassa 3:ssa.

TAYS:n erva-alueella tänään 37 sairaalahoidossa. Perjantaina vielä 36.
Teholuku pysynyt 7:ssä.

Havaintoja:

1. Päijät-Hämeessä 7pv:n tartuntamäärä 114% nousussa.
2. Varsinais-Suomessa 7pv:n tartuntamäärä 4,2% nousussa, pientä tasaantumista havaittavissa.
3. Pirkanmaalle kaivettiin 419 tartuntaa. 7pv:n tartuntamäärä 57% nousussa.
4. HUS:n alueella tartunnat 5,2% nousussa. Tasainen vaihe menossa.
5. Pohjois-Pohjanmaalla 7pv:n tartuntamäärä 17,5% nousussa.
6. Keski-Pohjanmaalla ollaan kivassa laskussa. 7pv:n tartuntamäärä 50,6% laskussa.
7. Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa saatu 7pv:n tartuntamäärät kivaan laskuun, saa nähdä tuleeko silti rajoituksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös