Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 973 847
  • 81 129

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo

Yksi opetus, jonka toivon muiden maiden tästä saavan on, että rokotteet eivät ole oikotie onneen, Yates sanoo.

– Niillä on suuri vaikutus, mutta taudin hillitsemiseksi tarvitaan muitakin toimenpiteitä, kuten esimerkiksi maskipakko julkisissa sisätiloissa, kunnollinen ilmanvaihto kouluissa ja työpaikoilla, tehokas testaus ja jäljitystyö sekä tartunnan saaneiden eristäminen, hän jatkaa.”


Onko tästä tulkittavissa, että ainakin tämän asiantuntijan mukaan rajoituksien ei pitäisi loppua koskaan? Eli ikuisesti pitäisi elää pelossa ja jatkaa tätä nykyistä meininkiä, mikä Suomessakin on päällä. Jos ei rokotteet anna vapautta palata normaaliin, niin alkaa kai olla keinot vähissä?
Samasta jutusta myös lainaus, jonka mukaan olisi ihan perusteltua jollain tasolla jatkaa rajoituksia. Tässä on puntaroinnin paikka; jos koronapotilaita on sairaanhoidossa liikaa hoitoresursseihin nähden, muu sairaudenhoito kärsii ja tästä aiheutuu kuolemia, jotka muutoin olisivat estettävissä. Aika vittumainen palapelihän tämä on...

"- Karkeasti 800 koronapotilasta joutuu yhä sairaalaan päivittäin, joten Britannian julkinen terveydenhuolto on jälleen kerran paineen alla ja kykenemätön hoitamaan kiireettömiä potilaita vaadittavalla tasolla, Yates sanoo.

Rutiinitoimenpiteitä jonottavien henkilöiden määrä on tällä hetkellä Britanniassa 5,5 miljoonaa, kun se helmikuussa 2020 oli 4,4 miljoonaa. Yatesin mukaan terveydenhuollon vajaasta kapasiteetista johtuen monet ihmiset jäävät vaille hoitoa, joka voisi pelastaa heidän henkensä."
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Viesti on johtanut sääntöjen kymmenettä pykälää rikkovana pelikieltoon.
Eikö tällä palstalla ole ollut joskus jonkinlaiset laatukriteerit? Nuo Kolmosketjun laiturin jutut alkavat muistuttaa jotain Magneettimedian lukijapalstaa. Verisuonet katkeilee päässä kun pohtii tuota logiikkaa yhtään pidemmälle.
Liekkö Kärkkäiseltä joku ellei itse J. Kärkkäinen.
 

Jeffrey

Jäsen
Samasta jutusta myös lainaus, jonka mukaan olisi ihan perusteltua jollain tasolla jatkaa rajoituksia. Tässä on puntaroinnin paikka; jos koronapotilaita on sairaanhoidossa liikaa hoitoresursseihin nähden, muu sairaudenhoito kärsii ja tästä aiheutuu kuolemia, jotka muutoin olisivat estettävissä. Aika vittumainen palapelihän tämä on...

Ehdottomasti jossain määrin rajoituksia tulisi jatkaa. Esimerkiksi vanhusten asumisyksiköissä vierailevilta omaisilta voitaisiin velvoittaa käsienpesu ennen tiloihin astumista.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Pulle Nah muuten en tuohon ota kantaa, mutta mielestäni oikea tapa olisi nyt se, että hyväksyisimme tietyn osuuden koronaviruksesta johtuvia sairaalajaksoja eli tietynlainen perustaso. Tuo perustaso on se, mitä normaali populaatio tuottaa sairaalapotilaita, kun rokotekattavuus on jotakin 70-90 % välissä. Perusterveydenhuollon resurssit kaatuvat laajamittaiseen jäljitykseen, joten se on melkein pakko lopettaa. Tietty riskitaso (ja myös kuolemat) on hyväksyttävänä osana peliä ja sen uhreina. Mietin lähinnä semmosia rajoituksia kuten etätyötä - sitä voisi käyttää porrastuksin vuodenaikojen mukaan niillä aloilla, joilla se on mahdollista.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Helsingin kaupungin seurannassa eiliselle 177 tartuntaa.

7 päivän tartuntamäärä nyt 1 026, kun 7 päivää sitten se oli 1 252. Hurjaa tämä tartuntojen lasku Helsingissä nyt.
 

FatSam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jäikö ne Israelin hommelit nyt kommentoimatta kaikilta? Mikä sattuma...
Te voitte toki aina letkautella noita foliojuttuja, se on ihan tosi hassu juttu vieläkin ja toistettuna miljoonaan kertaan, mutta kovin vähän sieltä suunnalta muuta tuleekaan.
Nyt on muuten alkanut koronaluotsi koulutukset, moni täältä ois kova sana siellä!

Laita nyt niitä vaihtoehtomedioita, joista löytyy luotettavaa tietoa koronaan liittyen.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Kurvinenkaan ei mielestäni aja tuota välitöntä vapautusta, vaan haluaa yhden lukemani uutisen perusteella, että määriteltäisiin joku selkeä raja, jonka jälkeen katsotaan, että kaikki halukkaat ovat voineet ottaa rokotteet. Sen jälkeen sitten avataan "kaikki".

Tuo kuulostaa omaan korvaani aika lailla samalta kuin "lokakuun alku", jota olen itse pitänyt hyvänä ajankohtana tuolle.
Juuri näin. Olen pomminvarma, että mikäli olisi halua tehdä suunnitelma, asettaa sille tietyt tavoitteet, mittarit ja aikatalut niin kansalaiset kyllä hyväksyisivät juurikin esimerkiksi tuon lokakuun alun, tai vaikkapa marraskuun alun. En usko että "heti nyt kaikki auki" on ainoa vaihtoehto. Suurin huoli taitaa olla se, ettei hallitus itsekään tiedä, mitä yhteiskunnan avaaminen tarkoittaa, milloin sellainen olisi hyvä tehdä (tavoitteet ja niiden mittaaminen) ja kuka tekee päätökset. Kenellä on vastuu? Ollaan aivan umpisolmussa hallinnon eri lonkeroiden kanssa.

Se kaikkein tärkein juttu Kurvisen aamuisessa briljantissa haastattelussa oli keskustelun avaaminen. Keskustelun! Nyt tätä olisi mahdollisimman laajasti syytä jatkaa. Media voisi ottaa pään pois perseestä ja palata pelottelun sijaan tutkivaan journalismiin ja alkaa esittämään kysymyksiä.

"Mitä mieltä olet ministeri Kurvisen ehdotuksesta?" Ja näin alkuun tämä kysymys voitaisiin esittää vaikkapa Marinille, Kiurulle, Varhilalle, Puumalaiselle ja vaikka dinagnostiiikkamiehelle. Siihen sitten napakoita jatkokysymyksiä riittävän hyvien argumenttien toivossa.

Olen helvetin pitkään odottanut Kurvisen avauksen kaltaista, Step up. Tuulettelin yksin työpaikan neukkarissa uutisen luettuani. Kollegat varmaan pitää hulluna. Oli silti sen arvoista. Jes!
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli virus ei pyri muuntautumaan kun sitä vastaan kehitetään rokote??? Niinkö? HI virus on tästä muuten oiva esimerkki.
HI-virus on aivan eri asia kuin koronavirus. Sen etu on se, että se muuntuu ihan standardisti samalla kun sairastuttaa ihmisen. Ehkä pitäisi muuntumisen sijaan sanoa, että sen toiminta on sellaista, että se alkuperäinen virus muuttuu toiseksi prosessin aikana ja jos joku tehoaa siihen alkuperäiseen, niin se ei enää tehoa prosessissa oleviin jälkituotteisiin. Pitäisi keksiä rokotus mikä estää tarttumisen, mutta se on virusten kohdalla kovin vaikeaa. Vähän sama kun keksisi rokotteen mikä estää käsiä likaantumasta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään Tays ilmoittanut 46 uutta tartuntaa. Lasku jatkuu. Viikko sitten 74 tartuntaa. Ma-pe tartunnat ollu nyt 26-53 tartunnan välillä päivittäin.

Viikko sitten Ma-pe välillä päivittäiset tartunnat pyöri 56-84 välillä.

Selkeää pudotusta siis Pirkanmaalla.

10 vuorokautta ja -47.5%. Pirkanmaan huippu on näiltä osin komeasti takana. Toki kukaan ei tiedä, että miten tämä jatkuu, mutta suunta on ollut huikea viime päivinä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olen helvetin pitkään odottanut Kurvisen avauksen kaltaista, Step up. Tuulettelin yksin työpaikan neukkarissa uutisen luettuani. Kollegat varmaan pitää hulluna. Oli silti sen arvoista. Jes!

Itse tein oikein face-päivityksen jossa ihmettelin mistä mahtaa tuulla kun olen sanasta sanaan samaa mieltä kepulaisen kulttuuriministerin kanssa. Seuraavaksi muutan varmaan Vimpeliin ja alan harrastamaan tanhua.

Pienet on vissiin ilot kun tämmöiselle pitää tuulettaa, mutta toisaalta on ihan selvää että tämä jatkuva avataan-suljetaan-avataan-suljetaan toiminta repii hermoja riekaleiksi. Tarvitaan tosiaan laaja-alainen keskustelu ja keskustelun pohjalta synnytetty visio siitä mitä yhteiskunnan auki pitäminen koronan kanssa on. Poukkoilun pitää loppua.

Toivossa on hyvä elää.
 

Center#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
CAR, FLA, Suomen maajoukkue(et)
Nyt tämä julkinen keskustelu alkaa olla ihan siellä ytimessä. Nyt vain odotellaan STM:n rautarouvien vastaiskua.

"Mielestäni yhteiskunta ei voi olla pienen äänekkään vähemmistön panttivankina, jos meillä on osa näitä salaliittoteorioita lukevia foliohattuja, jotka eivät ota rokotetta."

Irtopisteiden keräilyä tai ei, mutta täytyy todeta, että tiede- ja kulttuuriministerin kohdalla tapahtui selkeää edistystä sillä hetkellä, kun turveministeri Saarikko vaihtui Kurviseen.

Ministeri Kurvinen Ylen aamussa: Olen valmis keskustelemaan rajoituksista luopumisesta – ”Yhteiskunta ei voi olla pienen äänekkään vähemmistön panttivankina”
Mielestäni ihan turhaa Kurviselta nostaa tikun nokkaan rokottamattomia TÄLLÄ HETKELLÄ. Tuossa itse jutussa on jo kaksi lausetta, mitkä ovat hieman ristiriidassa keskenään.

Kurvinen mainitsee ensin näin:
"Milloin on se piste, jolloin niin suuri joukko suomalaisia on rokotettu, ettei ole enää riskiä sairaalahoidon kuormittumisesta, ja voidaan poistaa kaikki rajoitukset"

ja heti perään:
"Sitten meidän pitää vain saada yhteiskunta käyntiin. Mielestäni yhteiskunta ei voi olla pienen äänekkään vähemmistön panttivankina, jos meillä on osa näitä salaliittoteorioita lukevia foliohattuja, jotka eivät ota rokotetta".

Käsittääkseni TÄLLÄ HETKELLÄ rajoitustoimenpiteitä määritellessä suuri painoarvo on tartuntatapausten määrien seurannalla. Jos mietitään viime päivien todettuja tapausmääriä, tuskin kaikki tapaukset ovat rokottamattomia. Tälläkin palstalla on moneen kertaan todettu, että edes täysi rokotesuoja ei estä saamasta tartuntaa tai levittämästä sitä eteenpäin.

Niin kauan kuin päätöksenteossa ja rajoitustoimenpiteiden asettamisessa hirttäydytään noihin päivittäisiin tartuntalukuihin, on ihan turhaa vierittää syytä rokottamattomien syyksi.

Mikäli siirrytään tuohon Kurvisenkin esiin nostamaan sairaalahoidon kuormituksen seurantaan ja sen perusteella tehdään rajoitustoimenpiteitä, voidaan katsetta kääntää rokottamattomien suuntaan - mikäli siis sairaalahoidon kuormitus dramaattisesti nousisi ja todettaisi sen johtuvan nimenomaan rokottamattomista henkilöistä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eihän Kurvinen sano mitään uutta tai konkreettista. Haluaa vaan keskustelua rokotuskattavuuden rajasta, jolloin yhteiskunta voidaan avata. Johan Marin totesi, että se on 80 - 90 prosenttia yli 12-vuotiaista. Eli ilmeisesti se Marinin 80 - 90 prosenttia käy, mutta Kurvinen yrittää nyt kalastella suosiota ja nostaa itseään omalla hallinnonalallaan diipadaapalla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Ihan samalla tavalla kakaroilla nokka vuotaa, joka vuosi elokuussa ja tammikuussa.
Mitään uutta tuossa ei ole nyt siitä osa vaan on koronaa ja sitten sitä perusflunssaa.
Ajattelepas että on tauti, jossa 70% lapsista on oireettomia, alle 1% on vakavia oireita ja vähemmän kuin 0.05% kuolee. Ei kuulosta pahalta, mitä stressata? Miks rokottaa?

Tuo oli polion tilanne 50-luvulla.

 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mikäköhän lienee alle 80 vuotiaan ei vakavia sairauksia omaavan ihmisen riski kuolla koronaan?
Todennäköisyys saada HIV tartunta suojaamattomassa yhdynnässä on noin 14/1000. Käytätkö kortsua HIV positiivisen henkilön kanssa? Itse käyttäisin.
 
Todennäköisyys saada HIV tartunta suojaamattomassa yhdynnässä on noin 14/1000. Käytätkö kortsua HIV positiivisen henkilön kanssa? Itse käyttäisin.
Itse en panisi ollenkaan.

Noh leikki sikseen. Tämä puukäsiaituri hyväksynee vain omat esimerkkinsä ja vain hänen käsissään on hyväksyä tai hylätä faktat ja lähteet.
 
Viimeksi muokattu:

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
En tiedä miksi tämä erityisesti ihmetyttää, mutta näemmä eduskunta saadaan nopeastikin koolle ja presidentti tekemään päätöksen kun on kyse noin sadan afgaanin hakemisesta Suomeen.

Samaan aikaan ei saada puoleentoista vuoteen konsensusta millaisia uhkakuvia pandemia aiheuttaa, miten siihen varustaudutaan parhaiten ja mitkä ovat kovat rajat, joilla arvioidaan onnistumista.

Onko tämä sama valtio?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ulkomaisia tulee kateltua, mutta mun mielestä pääasia on ettei tänä päivänä purematta niele kaikkea mitä yle, hesari, IS ja IL kertoo. Ja ei, ne eivät ole läpimätiä, mutta sanotaanko näin että viime vuosina nämä ovat yhä enemmän siirtyneet kertomaan MITÄ IHMISEN PITÄÄ AJATELLA JOSTAIN, sen sijaan että kertoisvat MITÄ MAAILMALLA ON TAPAHTUNUT.
Tuo, josta käytät nimitystä ”MITÄ IHMISEN PITÄÄ AJATELLA JOSTAIN” on analysoivaa journalismia. Sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä mielipiteenmuokkauksen kanssa, mutta voi se sitäkin olla, eikä siinä tarvitse olla mitään tuomittavaa. Analysoivan journalismin motiivit ovat hyvässä kunnossa, kun sen argumentaatio perustuu faktoiksi tunnustettuihin havaintoihin. En ryhdy kertaamaan tässä faktan määritelmää sen enempää eri tieteenaloilla kuin arkikielessäkään.

Sen sijaan tuo, josta käytät nimitystä ”MITÄ MAAILMALLA ON TAPAHTUNUT”, on toteavaa journalismia. Tosin toteavakin journalismi voi kuvata maailman tapahtumia vääristelevästi, koska jo uutisoitavien tapahtumien valinnalla voi vaikuttaa voimakkaasti mielikuvien muodostumiseen, puhumattakaan tapahtumiin liittyvien yksityiskohtien huomioimisesta tai huomioimatta jättämisestä. Esimerkiksi MV-lehti on monen muun valemedian tavoin käyttänyt irrelevanttia valikoimista osana agendaansa, suoran valehtelemisen ja vääristelyn lisäksi.

Pandemiaan ja rokottamiseen liittyviä uutisia ja analysoivaa journalimia kannattaa toki lukea useammista eri lähteistä ja eri puolilta maailmaa. Kannattaa kuitenkin vakavasti miettiä, löytyykö totuus jokseenkin koko tiedeyhteisön todistusvoimaan nojaavista lähteistä, vaiko Lihapää Turtiaisen twiiteistä.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ajattelepas että on tauti, jossa 70% lapsista on oireettomia, alle 1% on vakavia oireita ja vähemmän kuin 0.05% kuolee. Ei kuulosta pahalta, mitä stressata? Miks rokottaa?

Tuo oli polion tilanne 50-luvulla.

Niin ja mitä poliolla on tekemistä sen kanssa, että joka vuosi elokuussa ja tammikuussa on kouluissa ja päiväkodeissa kaiken maailman räkätautia? Tällä kertaa osa siitä on koronaa mutta ei lähellekkään kaikki mutta vain koronan takia laitetaan luokkia altistumisen takia karanteeniin ja estetään oppilaita oppimasta.

Polio on todella huono vertailu kohde kun se aiheuttaa oikeasti myös vakavia jälkiseurauksia lapsille, joille korona ei tämän hetken tiedon mukaan aiheuta. Nyt käytetään paukkuja siihen, että suurelta osin oireettomien tartuntoja jäljitetään ja saadaan terveydenhuollon resurssit tukkoon.
Lisäksi polio iskee myös "perusterveisiin" kun korona on taas pääasiassa uhka vain niille, joilla perussairauksia.
Silti on myös muistettava se, että lapsia kuolee muutenkin erilaisissa onnettumuuksissa yms. kaikkea ei vaan voida estää mitenkään ja se panostuottosuhde ei vaan kohtaa nuorempien lapsien koronarokotuksissa.

Jäljitys tulee lopettaa, kaikki niissä hommissa olevat normaaleihin tehtäviinsä niin ei tarvitsi pelätä sitä terveydenhuollon resurssipulaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eräs nimimerkki täällä niin kovasti puolusti hallituksen tapaa "kunnioittaa" lakia.
Jännästi vaan nimenomaan lainoppineet näyttävätkin olevan täysin toista mieltä.
No mitäpä sitä turhaan hallituksessa tehdä mitään vaan yritetään virkamiehet tekemään virkavastuulla laittomia päätöksiä.
Sehän on tämän hallituksen vastuunkantoa kun yritetään pakottaa toiset tekemään laittomuuksia.

Ongelma tässä nykyjärjestelmässä ja viidakossa on se, että systeemi kyllä toimii hyvin "lintukodon" aikaan. Eli normiaikaan, kun kaikki on hyvin, eikä mikään ole horjuttamassa sitä. Huomaa kyllä hyvin, että Suomi on (ja onneksi) voinut ja saanut elää kauan hyvin seesteissä tilanteessa, jossa lähinnä 90-lama on ollut sekoittavinta vuosikymmeniin. Ei ole ollut vakavia uhkia tai muita, ja hyvinvointivaltio on voinut ihan hyvin. Toki pinnan alla on ollut ja on edelleen monia sisäisiä ongelmia vanhusten kotihoidossa lähtien.

Yleismaailmallinen pandemia tuli nyt vähän sekoittamaan tätä kuviota, ja yhtäkkiä poliitikot, virkamiehet ja sen eri haarakkeet joutuvatkin miettimään tehokkaita ja selkeitä toimintamalleja, jossa kansalaisille tulee olo, että tää on hyvin hallussa ja myös käytännönjärki voittaa useimmiten. Pakka onkin aika sekaisin. Jos mennään kysymään vaikka 1000 ihmiseltä randomisti, luottaako se tuohon päättävien tahojen ristiaallokkoon, niin saisi varmaan aika heikot lukemat.

Nyt on AVI ilmeisesti otettu tikunnokkaan, vaikka STM kirjoittelee sinne niitä erilaisia sekavia ohjauskirjeitä. Hallitus katselee vieressä ja latelee korulauseita. SHP:t koittavat saada ääntä kuuluviin taustalla. Puolet kansanedustajista lomailee varmaan vieläkin.

Melkoisen sekava soppa on keitetty, enkä yhtään ihmettele, ettei tiedetä orkesterin johtoa, kun tietävätkö itsekään?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Polio on todella huono vertailu kohde kun se aiheuttaa oikeasti myös vakavia jälkiseurauksia lapsille, joille korona ei tämän hetken tiedon mukaan aiheuta.


Joskus harvoin tauti kuitenkin pahenee. Noin 0,25 % (0,1 % lapsilla, 1,3 % aikuisilla) tartunnoista seurauksena on paralyyttinen (halvaannuttava) polio.

Wikipedian mukaan yksi tuhannesta tapauksesta aiheuttaa halvaannuttavan polion. Näistä puolelle jää vakavia pitkäaikaisia jälkioireita. Eli 0.05% sairastuneista saa näitä. Paperilla hyvin pieni luku. Sitä en tiedä, että mikä on long-covidin tai yleisesti koronan pitkäaikaisten oireiden arvioitu esiintyminen lapsilla. Joissain artikkeleissa mainittiin 1-2%, mutta tuo tuntui kyllä varsin ylimitoitetulta luvulta. Joka tapauksessa väitteesi siitä, että lapsilla ei vakavia jälkiseurauksia esiintyisi, on oma mielipiteesi, sillä tälläkin hetkellä tiedeyhteisö tutkii aihetta.

En missään nimessä vähättele poliota, sillä tiedän, että sen jälkioireet voivat olla hyvinkin ikäviä ja pahoja. Itselläni on lähisukulainen, joka (käsittääkseni 50-luvulla) sairasti polion, ja sai elinikäisiä seurauksia. Tosin sinänsä siinä mielessä lieviä sellaisia, että hän on pystynyt elämään ihan täyttä elämää, vaikka jalat eivät täysin normaalisti toimikaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Käyttäjä on saanut kokonaispanoksestaan viikon pelikiellon.
Tuo, josta käytät nimitystä ”MITÄ IHMISEN PITÄÄ AJATELLA JOSTAIN” on analysoivaa journalismia. Sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä mielipiteenmuokkauksen kanssa, mutta voi se sitäkin olla, eikä siinä tarvitse olla mitään tuomittavaa. Analysoivan journalismin motiivit ovat hyvässä kunnossa, kun sen argumentaatio perustuu faktoiksi tunnustettuihin havaintoihin. En ryhdy kertaamaan tässä faktan määritelmää sen enempää eri tieteenaloilla kuin arkikielessäkään.

Sen sijaan tuo, josta käytät nimitystä ”MITÄ MAAILMALLA ON TAPAHTUNUT”, on toteavaa journalismia. Tosin toteavakin journalismi voi kuvata maailman tapahtumia vääristelevästi, koska jo uutisoitavien tapahtumien valinnalla voi vaikuttaa voimakkaasti mielikuvien muodostumiseen, puhumattakaan tapahtumiin liittyvien yksityiskohtien huomioimisesta tai huomioimatta jättämisestä. Esimerkiksi MV-lehti on monen muun valemedian tavoin käyttänyt irrelevanttia valikoimista osana agendaansa, suoran valehtelemisen ja vääristelyn lisäksi.

Pandemiaan ja rokottamiseen liittyviä uutisia ja analysoivaa journalimia kannattaa toki lukea useammista eri lähteistä ja eri puolilta maailmaa. Kannattaa kuitenkin vakavasti miettiä, löytyykö totuus jokseenkin koko tiedeyhteisön todistusvoimaan nojaavista lähteistä, vaiko Lihapää Turtiaisen twiiteistä.

No valtamediaa arvostavat varmasti ne henkilöt joilla on samansuuntaisia ajatuksia. Koronan kohdalla valtamedia on päättänyt olla kertomatta nyyhky tarinoita rokotehaittapotilaista tai kuolleista.

Täällä kun arvostelee tätä injektio innokkuutta niin saa kyllä paljon porukkaa kimppuun. Tuntuu monelle olevan aika kova pala. Sitä innokkuutta tuputtaa toisille rokotteita ja vaatia passeja tai haukkua erilaisilla nimityksillä niitä jotka ei ota rokotetta ei voi kun ihmetellä. Kyse on kuitenkin rokotteista jotka on juuri tulleet markkinoille ja niiden vaikutuksista ei yksinkertaisesti voi vielä tietää tarpeeksi. Kuten tiedätt niin rokotteita testataan 5-10 vuotta. Mikä helvetin oikeus ihmisellä A on vaati ihmistä B ottamaan tälläisen rokotteen ja vaatimaan esimerkiksi syrjivää toimintaa sellaista kohtaan? Käsittämättömällä voimalla on kyllä ihmiset kampanjoitu toisiaan vastaan.

Ymmärtäisin paremmin jos rokote olisi ollut markkinoilla vaikkapa 3-4 vuotta ja se suojaisi kokonaan taudilta ja rokotetut eivät tartuttaisi tautia.
Vääjäämättä tulee mieleen että onko teillä rokotetuilla pikkuisen pelkoa? Todistelemalla täällä porukalla kuinka turvallinen rokote on saatte vertaistukea ja paremman mielen? Siihen vähän tätä foliohaukkumista nille jotka eri mieltä niin ai että on kiva olla taas?

No samapa tuo. Katellaan 5 vuoden päästä mikä tilanne.

Ja haluatteko ihan oikeaa foliohattuilua? PORIN ÄSSÄT VOITTAA TÄLLÄ KAUDELLA MESTARUUDEN! Se on varma tieto ja faktat on tarkistettu sekä valta että valemediasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös