Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 936 969
  • 81 126

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Taneli Puumalainen aamupäivällä tiedotustilaisuudessa:
"Emme vielä tiedä tarkasti minkälainen rokotekattavuus tullaan tarvitsemaan, jotta epidemia hiipuu pidemmäksi aikaa hyvin matalalle tasolle. Niin kauan kuin kaikilla ei ole ollut mahdollisuutta saada täyttä rokotesuojaa kahdella rokotenannoksella, täytyy pyrkiä siihen, että näillä erilaisilla toimenpiteillä tartuntoja painetaan alas."

Jos ja kun mennään tällä linjalla, rajoitukset ovat voimassa ikuisesti. Eivät vain ensi talvea, vaan loppuelämämme. Tai sitten maalitolpat siirtyvät?

En tiedä muuta mutta ilmeisesti tämän hetkisen lain puitteissa on menty ihan hyvin. Onhan noita asioita paljonkin josta voi olla erimieltä. Ihmeellistä kyllä että tässäkin ketjussa on eniten asiaa joiden mielestä pitää elää. Miksi eivät elä vaan päivystävät täällä?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hallitus yrittää käyttää arvovaltaa, koska päätösvaltaa sillä ei näissä asioissa ole. Suomen hallitus ei ole politbyro, vaikka kuinka moni niin uskookin.
Sehän on se ongelma tässä ketjussa muuten niin ihannoidussa ruotsalaisuudessa - "maa on lailla hallittava". Jos puolestaan monessa muussa ketjussa useidenkin ihailema Venäjä olisi saanut enemmän vaikutusta hallintojärjestelmäämme niin paljon virtaviivaisemmin tosiaan sujuisi ukaaseilla hallitseminen. Suo siellä, vetelä täällä, fasistiset koronarajoitukset tuolla. Kova on osamme tässä karussa maailmassa.
 

Oadie

Jäsen
Herran jestas. Liljaniemi on käynyt palstaa lukemassa ja tiiviisti. Hyvä teksti.

 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Hallitus yrittää käyttää arvovaltaa, koska päätösvaltaa sillä ei näissä asioissa ole. Suomen hallitus ei ole politbyro, vaikka kuinka moni niin uskookin.

Tässä osut naulan kantaan. Nykyinen tartuntatautilaki on osoittautunut aika lailla riittämättömäksi tällaisten pandemioiden edessä. Varmuusvarastot eivät vastanneet tilannetta, päätöksentekohimmelistä pulpahtelee vesitettyjä päätöksiä ja joka tilanteessa käydään aina sama keskustelu, kuinka jokin on "perustuslain vastaista". Niinhän se on, kun ei ole lakia.

Se, että kuuluisiko Suomen hallituksen olla kuin politbyroo, niin ei. Sillä on valta päättää rahasta ja raameista, mutta kun koronan kaltaiselle tilanteelle ei ole käsikirjoitusta, niin kyllähän se aikamoista räpellystä on ollut. Se Niinistön mainitsema koronanyrkki, jossa olisi ollut asiantuntijat kaikilta eri aloilta ja muukin kuin poliittinen koordinointi kuulostaa tässä vaiheessa jotenkin paremmalta kuin nämä lomalta palanneet poliitikot.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
En ole näköjään ainoa, joka ei ymmärrä näitä päätöksiä.

– Emme ota näitä uutisia vastaan, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara jyrähti.

– Hallituksen toimesta on luvattu keväällä ja uudestaan kesällä, että lasten ja nuorten harrastuksia ei rajoiteta. Tämä on täysin ristiriidassa sen kanssa, mitä on aikaisemmin luvattu.

Samaa sanoi Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta.

– Tuntuu hyvin pöyristyttävältä tässä tilanteessa. Jälleen kerran rajoituksia kohdistetaan ennen kaikkea lasten ja nuorten liikkumiseen. Meillä ja varmasti monissa muissakin lajeissa ollaan todella pettyneitä.

Ruotsin rajoitukset yhdelle sivustolle kokoavan sivuston mukaan: ei mitenkään.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Niinistön mainitsema koronanyrkki, jossa olisi ollut asiantuntijat kaikilta eri aloilta ja muukin kuin poliittinen koordinointi kuulostaa tässä vaiheessa jotenkin paremmalta kuin nämä lomalta palanneet poliitikot.

Tämä kuulostaa hyvältä, koska sitä ei ole, mutta jos se olisi perustettu, olisi se saattanut hajota sisäisiin erimielisyyksiin. Sen verran paljon tilanteesta on erilaisia näkökantoja, mielipiteitä, asenteita ja arvovaltakysymyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Tämä kuulostaa hyvältä, koska sitä ei ole. Mutta jos se olisi perustettu, olisi se saattanut hajota sisäisiin erimielisyyksiin. Sen verran paljon tilanteesta on erilaisia näkökantoja, mielipiteitä, asenteita ja arvovaltakysymyksiä.

Mikä estäisi hallitusta perustamasta omanlaisensa laajennetun nyrkin? Samako syy, eli liikaa erilaisia näkökantoja, mielipiteitä yms? En sano, että Suomessa olisi asiat hoidettu huonosti tähän mennessä, mutta viestintä on ollut ala-arvoista koko ajan.

Samoin näyttää siltä, että nyt kun koulut alkaa ja ihmiset palaa lomiltaan, ja kun pitäisi olla valmiit sävelet miten edetään, niin pakka on ihan levällään. Asioiden annettiin vain olla ja valmistelijat lomailivat kuukausia. Tässä tulos.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Viimeksi muokattu:

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Ei tämä pidä paikkaansa. 92 % rokotuksen ottamaan päätyneistä 50-54-vuotiaista on saanut (11 viikon välillä, eli jos valtaosa *ei* saisi aikaistettua) toisen annoksensa ennen elo-syyskuun vaihdetta. Ja kyllä, aina löytyy se 8 % ja 0,8 %, jotka ovat olleet jonon perillä ilman omaa syytänsä. Sitten sopii kysyä pitääkö loppujen jäädä odottelemaan heitä?
Ei tarvi jäädä odottelemaan mutta ärsyttää, kun väitetään, että tämä 8% tai mikä onkaan häntä on omasta päätöksestään jättänyt rokotteen kesän jälkeen, tms.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos jotain, toivoisin suomalaisen kiekkoväen ja urheilun ystävien laajemminkin asettuvan hanakasti tämänhetkisiä rajoituskaavailuja vastaan. Suomalaisella huippu-urheilulla ei yksinkertaisesti ole varaa antaa tasoitusta muille, jotka saavat toimia pitkälti normaalisti huomattavasti liberaalimpien rajoituskäytänteiden johdosta.

Tämän keskustelupalstan oletan koostuvan pääosin "henkeen ja vereen"-urheilufaneista, mutta tähän nähden kaavaillut mielivaltaiset rajoitukset juurikin rakastamaamme asiaa kohtaan saavat hämmästyttävän paljon tukea.

Vaikea edelleen ymmärtää, miksi urheilujuhlat ovat sallittuja Tukholmassa, Birminghamissa ja vaikka Dallasissa, mutteivät Helsingissä.
"Change my mind", tai mitä ne sanoo.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Lainaukseni TAMMIKUULTA osoittaa, että jo silloin ihmiset olivat kurkkuaan myöten täynnä näitä toinen toistaan seuraavia parin viikon parin kuukauden kevään tsemppauksia ja muita omasta päästä keksittyjä aikarajoja, joiden aikana ei pitäisi mitään kritisoida vaan jaksaa vaan niellä paska. Ei jakseta.

Hjuu, toki tämä on ihan inhimillinen kulma.

Kuitenkin realismia on koko ajan ollut se, että ennen kuin suuri osa kansasta on tuplarokotettu, ei tulla palaamaan normaalintapaiseenkaan kuin hetkittäin.

Mitä tuota Brittien tilannetta seurannut, siellä epidemia ja siihen liittyvät toimet ja vaiheet ovat olleet noin puoli vuotta edellä.
Nyt sieltä saatu data vaikuttaa yhteiskunnan avaamisen kannalta rohkaisevalta ja Suomessa syyskuun aikana ollaan aikalailla vastaavassa tilanteessa rokotteiden/vasta-aineita omaavien suhteen, jolloin rajoitukset voidaan isolta osin purkaa.
 
Lähdin jalostamaan tätä riskipisteytysjärjestelmää niin, että myös kansalaisia voitaisiin riskipisteyttää. Kriteereihin tulisi ehdottomasti ottaa mukaan ainakin seuraavat:

Ikä
0-16 - 1 piste
16-30 - 5 pistettä
30-50 - 4 pistettä
50-60 - 2 pistettä
70-> - 1 piste

Harrastukset
Virkkaaminen - 0 pistettä
Joukkueurheilu - 5 pistettä
Ulkoilu - 2 pistettä
Kulttuuri - 5 pistettä

Juodut alkoholiannokset / vk
0 annosta - 0 pistettä
1-2 annosta - 5 pistettä
2-4 annosta - 6 pistettä
Yli 5 annosta - 10 pistettä
Huom. Pisteet kerrotaan kahdella mikäli alkoholi on juotu ravintolatiloissa.

Puoluekanta
SDP - 0 pistettä
Vasemmistoliitto - 1 piste
Keskusta - 1 piste
Vihreät - 1 piste
RKP - 1 piste
Perussuomalaiset - 5 pistettä
Kokoomus - 5 pistettä
Muut - 3 pistettä

Rokotukset
0 rokotetta - 5 pistettä
1 rokote - 5 pistettä
2 rokotetta - 5 pistettä

Pisteet siis kerrotaan yhteen. Jos saat yli 100 pistettä niin voisit olla oikeutettu astumaan ulos loppuvuodesta 2022 ja kulttuuritapahtumiin saisit osallistua esim. 2025 vuoden lopulla turvallisesti. Laskin itselleni kevyesti yli 100 pistettä, joten yli vuosi pitää vielä jaksaa. Laitoin tämän ehdotelman jo eteenpäin Marinille ja Kiurulle. Tehdään Suomesta taas turvallinen yhdessä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaahans! Paimenkirjettä tiedossa. Jännä nähdä, kirjoittaako sen Marin vai Kiuru. Saattaa linja olla erilainen riippuen siitä, kuka paimentaa.

Marinin mukaan strategiaan liittyy vielä joitain avoimia kysymyksiä ja valmistelutyö jatkuu muun muassa oikeuskanslerin esittämien huomioiden pohjalta.

Koronastrategian lisäksi neuvotteluissa käsiteltiin kulttuurialaa hiertävää kysymystä kahden metrin turvaväleistä sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisesta.

– Hallitus haluaa lähettää selvän viestin kentälle siitä, että lapset ja nuoret periaatteen pitäisi toteutua nyt kun viranomaiset ovat tehneet päätöksiä esimerkiksi erilaisten tilaisuuksien ja harrastustoiminnan rajoituksista, Marin sanoi neuvotteluiden päätyttyä.

Aluehallintovirasto kertoi tänään pääkaupunkiseudun uusista kokoontumisrajoituksista, jotka koskevat myös kaikkea sisätiloja käyttävää harrastustoimintaa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa.

Marinin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö tulee lähettämään aiheesta ohjauskirjeet aluehallintoviranomaisille.

Lähde:
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mikä estäisi hallitusta perustamasta omanlaisensa laajennetun nyrkin? Samako syy, eli liikaa erilaisia näkökantoja, mielipiteitä yms? En sano, että Suomessa olisi asiat hoidettu huonosti tähän mennessä, mutta viestintä on ollut ala-arvoista koko ajan.

Tämä kysymys kuuluu toimittajille. Vielä tärkeämpää olisi tehdä kunnolla selkoa, mitä päätöksiä hallitus voi tehdä ja mitä ei. Nyt meno on sellainen, että toimittaja kysyy pehmoisia ja antaa ministerin, viranomaisen, kuntajohtajan, opposition, ravintolayrittäjän, iltapäivälehden toimittajan ja Twitter-trollin antaa oman mielipiteensä vaikuttaa, vaikka sillä ei olisi perusteita. Ja vielä tärkeämpänä, miksi saman alan asiantuntijoilla on eri näkemyksiä ja miksi.

Koronan piti yhdistää suomalaiset läpi puoluerajojen, mutta ainakin media on tehnyt kaikkensa, jotta näin ei olisi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jaahans! Paimenkirjettä tiedossa. Jännä nähdä, kirjoittaako sen Marin vai Kiuru. Saattaa linja olla erilainen riippuen siitä, kuka paimentaa.

Marinin mukaan strategiaan liittyy vielä joitain avoimia kysymyksiä ja valmistelutyö jatkuu muun muassa oikeuskanslerin esittämien huomioiden pohjalta.

Koronastrategian lisäksi neuvotteluissa käsiteltiin kulttuurialaa hiertävää kysymystä kahden metrin turvaväleistä sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisesta.

– Hallitus haluaa lähettää selvän viestin kentälle siitä, että lapset ja nuoret periaatteen pitäisi toteutua nyt kun viranomaiset ovat tehneet päätöksiä esimerkiksi erilaisten tilaisuuksien ja harrastustoiminnan rajoituksista, Marin sanoi neuvotteluiden päätyttyä.

Aluehallintovirasto kertoi tänään pääkaupunkiseudun uusista kokoontumisrajoituksista, jotka koskevat myös kaikkea sisätiloja käyttävää harrastustoimintaa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa.

Marinin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö tulee lähettämään aiheesta ohjauskirjeet aluehallintoviranomaisille.

Lähde:

Poliittista käsienpesua pahimmasta päästä. Kerrotaan ettei näin pidä tehdä ja perään ettei ole toimivaltaa.

Johtajuuden, taidon ja tahdon puutetta.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Yllättävä positiivista kommentti Broassilta. Useasti ollu minusta aika negatiivisella kannalla liikkeellä. Lapissa siis ollu koronatartuntojen osalta rauhallista tällä viikolla, eli tartuntoja todettu vähän.

 

Pekkis

Jäsen
Mua ei kiinnostaa vittuakaan vertailla Suomea esimerkiksi Saksaan, Belgiaan, Tanskaan taikka vaikka Uzbekistaniin, koska me eletään Suomessa eikä missään muualla ja ihan koko pandemian alusta saakka mitkään Italiat ja muut maat eivät millään tavalla ole liittyneet Suomen koronatilanteeseen.

Missä vaiheessa pandemiaa olet herännyt koomasta tai jotain?

Ihan siellä hässäkän alussa otettiin ensimmäiset osumat Tirolilaisessa alppikylässä, ja sieltä sitten nohevimmat siirtyivät suoraan Leville rehvastelemaan välinpitämättömyydellään. Nimettömänä pysytellyt tarjoilija tästä tiedotusvälineille avautui. Ihan kovin yllättynyt en olisi, jos nämä samat mestarit olisivat ennen Himoksen Juhannus-juhliaan käyneet vielä naapurissa katsomassa jalkapalloa.

Hallitus on koko pandemian ajan kehoittanut kansalaisia huolehtimaan hygieniasta ja käyttämään maskia. Mikä helvetti siinä on, ettei tämä asia mene kaaliin? Ja tuoko kännissä olo automaattisesti suojan virusta vastaan? Meinaan vastaan on tullut tyyppejä, jotka kaupassa kyllä käyttävät maskia, mutta sitten viikonloppuna räkä poskella millään ei ole enää mitään väliä. Ei me tällä tavalla päästä tästä paskasta ikinä eroon!

"Koitetaan vielä jaksaa, niin tulevasta kesästä voidaan nauttia jo lähes normaalisti!" Talvella taidettiin saada tällaisia ohjeita, ja hässäkkä tästä vaan pahenee. Toivottavasti tällaisella porukalla ei koskaan jouduta sotaan.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Mikä estäisi hallitusta perustamasta omanlaisensa laajennetun nyrkin? Samako syy, eli liikaa erilaisia näkökantoja, mielipiteitä yms? En sano, että Suomessa olisi asiat hoidettu huonosti tähän mennessä, mutta viestintä on ollut ala-arvoista koko ajan.

Samoin näyttää siltä, että nyt kun koulut alkaa ja ihmiset palaa lomiltaan, ja kun pitäisi olla valmiit sävelet miten edetään, niin pakka on ihan levällään. Asioiden annettiin vain olla ja valmistelijat lomailivat kuukausia. Tässä tulos.
Mandaatti on silti avilla ja tartuntatautilain mukaisilla tahoilla. Tollainen nyrkki olis lähinnä ajatuspaja ja ideahautomo ilman vastuuta.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuuluuko tämä juuri esitelty ja jostain komediasta repäisty pisteytysjärjestelmä muuten suunnilleen normaaliin vai päästäänkö siitä eroon kun ollaan jaksettu pari kuukautta?

Ilmeisesti kuuluu. Kunhan nyt ensin saadaan utopistinen 80-90% rokotuskattavuus. Aivan vitun käsittämätöntä toimintaa tältä meidän "Näin Suomi voitti koronan" -hallitukselta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Mandaatti on silti avilla ja tartuntatautilain mukaisilla tahoilla. Tollainen nyrkki olis lähinnä ajatuspaja ja ideahautomo ilman vastuuta.

Mutta mitä jos viranomaiset olisivat mukana ”nyrkissä”?

Poliittista käsienpesua pahimmasta päästä. Kerrotaan ettei näin pidä tehdä ja perään ettei ole toimivaltaa.

Johtajuuden, taidon ja tahdon puutetta.

Tässä sen huomaa. Kommentti, jossa ei ole mitään totuutta suhteessa lainsäädäntöön, mutta kun huutaa riittävästi, saa paljon tykkäyksiä ja valhe muuttuu todeksi. Ihanko totta täällä ihmiset ovat sitä mieltä, että hallituksen pitäisi ylittää toimivaltuutensa, demokraattisessa valtiossa?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Pekkis en lähde haastamaan sinua vaan sanon asian näin, että olen kyllä tässä asiassa nyt sinun kanssasi aivan toista mieltä.
Jos vedät ajattelun noin tiukkaan muottiin niin lopulta me ihmiset olemme oikeastaan syyllisiä kaikkeen, mitä ympärillämme tapahtuu. Virukset elävät meissä - kuten bakteeritkin. Ei ole mikään salapoliisitutkimus ymmärtää sitä, että totta helvetissä me olemme syyllisiä siihen, että virus leviää.

Mielestäni osoitat myös tiettyä väsynyttä ymmärtämättömyyttä tekstissäsi, koska olet pikkuisen kohtuuton minun mielestäni. Ensimmäiset jutut tästä uudesta viruksesta tulivat jo joulukuussa 2019 ja Mika Salminen (THL:n johtaja) sanoi tuolloin, ettei tämän viruksen leviäminen pandemiaksi ole yhtään millään mittarilla todennäköistä. Jälkiviisaus on rumaa, mutta olihan tuo jo tuolloin mahdollista. Suurin osa ihmisistä lähti 2020 keväällä ennen maaliskuuta ihan normaalisti viettämään lomaansa Keski-Eurooppaan. Tuo on monelle elinehto ja jopa yksi lääkäri Kuopiosta valitettavasti kuoli saatuaan omalla lomareissullaan koronaviruksen.

Kun nämä ihmiset maailman ympärillä yhtäkkiä panikoidessa Italiaa kiireellä palasivat Suomeen niin totta kai ihmiset ja maailma oli ihan sekaisin. Sitä kutsutaan shokiksi. Ihmisiä pelotti ja erittäin harvain tuosta lähti mihinkään "tietoisesti" levittämään koronaa vaan ihmiset palasivat peloissaan kotiin ja pyrkivät elämään niin normaalisti kuin se oli mahdollista niissä olosuhteissa. Ihan kuten me kaikki.

Kun aikaa on kulunut niin olemme myös oppineet tästä taudista aivan valtavan paljon. Tiedämme esim. nyt 1,5 vuotta myöhemmin, että korona ei juurikaan tartu helpolla kosketuksesta tai pinnalta vaan enemmänkin se tarttuu ilmateitse. Kannattaa kuitenkin samalla huomioida, että esim. maskien hyödyt eivät vieläkään ole kiistattomia ja yksiselitteisiä. Toinen on se, että jos tämä asia on yksiselitteinen ja kiistaton niin silloin asiasta on hyvä määrätä lakiteitse kuten monessa maassa tehdään. Niin kauan kuin meillä on itsemäärämisoikeus eikä laki velvoita pitämään maskia tai kondomia niin silloin on turha ulista, kuinka joku ei noudata. Jos on vapaa valinta niin voi tehdä mitä haluaa. Minulle on suositeltu tupakoinnin lopettamista ammattilaisten toimesta n. 25x elämäni aikana. Sen sijaan päätin 8 kuukautta sitten lopettaa ihan itse. En lopettanut, koska minulle oltiin suositeltu lopettamista vaan koska se tuntui minusta hyvältä ajatukselta peterran takia.

Suurin osa ihmisistä toimii tällaisella logiikalla. Kun tiedämme koronasta tämän kaiken ja siitä huolimatta näet, että kaikista suosituksista huolimatta koronavirus leviää niin voisitko ajatella hyväksyväsi sen helpoimman selityksen? Se nimittäin on, että koronavirus leviää, koska me olemme ihmisiä ja koronavirus on virus, joka tarttuu tehokkaasti. Kenen vika tämä on? No helkkarin filosofiinen, maailman & universumin. Viime kädessä kaikki paha ja *aska liittyy tuohon koronavirukseen.

No niin, mutta nyt me elämme vuotta 2021, elokuuta. Kaikki on jo tapahtunut ja kaiken me jo tiedämme. Me myös tiedämme, että meillä on yli 2 miljoonaa (!) suomalaista, jotka ovat täysin suojassa koronalta sairastetun taudin ja tuplarokotteen myötä. Ja me ihan oikeasti vieläkin täällä parhaamme teemme, että syytellään milloin ketäkin mistäkin. Ei tämä ole minkään muun kuin ihmisyyden perusluonteen vika. Annetaan meidän olla ihmisiä myös jatkossa ja lopetetaan typeryydet. Odotetaan korkea rokotekattavuus ja päästetään maailma ennalleen. Otetaan hyvät opit etätyöstä mukaan jatkoon ja mietitään jatkossa, vedettäiskö vaikka influenssakaudella vapaaehtoisesti maskit naamalle. Onhan siitä hyötyä.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Mandaatti on silti avilla ja tartuntatautilain mukaisilla tahoilla. Tollainen nyrkki olis lähinnä ajatuspaja ja ideahautomo ilman vastuuta.

Olet oikeassa. Tartuntatautilaki on itse asiassa täysin yksiselitteinen:
  1. Tartuntatautien torjunnan yleinen suunnittelu, ohjaus ja valvonta kuuluvat sosiaali- ja terveysministeriölle. Ministeriö vastaa valtakunnallisesta terveydenhuollon häiriötilanteisiin tai niiden uhkaan varautumisesta ja näiden tilanteiden johtamisesta.
  2. Tartuntatautien torjunnan kansallisena asiantuntijalaitoksena toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.
  3. Aluehallintovirasto sovittaa yhteen ja valvoo tartuntatautien torjuntaa alueellaan. Aluehallintovirasto valvoo, että sairaanhoitopiirien kuntayhtymät ovat varautuneet alueellisesti terveydenhuollon häiriötilanteita varten. Aluehallintovirasto valvoo torjuntatyön säännösten mukaista toteuttamista sekä kansallisten suunnitelmien ja sosiaali- ja terveysministeriön päätösten toimeenpanoa.
  4. Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ohjaa ja tukee kuntia ja sosiaalihuollon ja terveydenhuollon toimintayksiköitä lääketieteellisellä asiantuntemuksellaan tartuntatautien torjunnassa
  5. Kunnan velvollisuutena on järjestää alueellaan tässä laissa tarkoitettu tartuntatautien vastustamistyö.
  6. Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Vankiterveydenhuollon yksikkö, valtion mielisairaalat ja valtion koulukodit ja poliisi sen huostassa olevien osalta vastaavat tartuntatautien torjuntatyöstä osana järjestämisvastuuseensa kuuluvaa terveydenhuoltoa siten, että toiminta täyttää tässä laissa asetetut velvoitteet.
  7. Tartuntatautien torjunnan asiantuntijaelimenä toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä tartuntatautien neuvottelukunta.

Se miksi tähän soppaan sekaantuu hallitus jää ainakin itselleni epäselväksi. Ainakaan tartuntatautilaki ei siihen anna mahdollisuutta. Onko niin, että ajatuspaja ja ideahautomo ilman vastuuta on tosiaankin hallitus ja muut poliitikot. Sekavaa. Todella sekavaa. Kyllähän tämä oman pandemialakinsa kaipaisi.
 

Oadie

Jäsen
Tässä sen huomaa. Kommentti, jossa ei ole mitään totuutta suhteessa lainsäädäntöön, mutta kun huutaa riittävästi, saa paljon tykkäyksiä ja valhe muuttuu todeksi. Ihanko totta täällä ihmiset ovat sitä mieltä, että hallituksen pitäisi ylittää toimivaltuutensa, demokraattisessa valtiossa?
Kannattaako silloin valtion lähes korkeimmassa asemassa huudella asioita ja lupauksia jos ei ole minkäänlaista lainsäädännöllistä valtaa niihin. Sanotaan ettei lasten ja nuorten harrastuksiin ym. kajota ja he ovat taakkansa jo kantaneet. Luulisi että tuossa asemassa olevan osaavansa pitää sitten suunsa kiinni ennemmin kuin antaa katteettomia lupauksia kansalaisille. Omanlaista huutamista sekin ja tykkäyksiä tuli jos se on joku mittari.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös