Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 891 248
  • 81 125

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Joka ei ota rokotetta niin hänhän tulee kärsimään ihan itse seurauksensa. Mitä sitten? Annetaan ihmisten edelleen tehdä valintansa, juoda viinaa, polttaa röökiä, käyttää huumeita ja olla ottamatta rokotetta.
Röökiä saa polttaa, kunhan se ei häiritse tai vaaranna muita. Siksi röökin polttoa sisätiloissa rajoitetaan aika rajusti. Samoin rokotteen voi jättää ottamatta, kunhan se ei häiritse tai vaaranna muita. Eikös olisi siis hyvä idea rajoittaa rokottamattomien sisäänpääsyä esim. sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin?
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika hyvin summa koko Long-Covidin epämääräisyyden tuo juttu. Ei tällaisella skeidalla voi vielä perustella rajoituksia. En epäile siis yhtään, etteikö osalla oireita ilmene (aivan varmasti on), mutta aika sekasotkua on vielä kunnon näyttö tuon laajuudesta.

Tähän pakko todeta kun itse tämmöinen "kipupotilas" jolla fibromyalgia ja aika kirjo eri vaivoja niin normaalistikin on jo tosi vaikea päästä lääkäriin ja hoitoon jos jotain pitkittynyttä vaivaa ja että joku ottaisi tosissaan kun hoitoon hakee ja moni ei lopulta jaksakaan tapella. Tuo Long-Covidi taitaa olla uusi "Fibromyalgian" jätehautaamo kun ei keksitä enää mitä potilasta voisi vaivata. Pitäisi varmaan itsekin käydä diagnoosi hakemassa vaikka koronaa ollutkaan jos hoitoa saa :)

EDIT: mitä hain viestillä niin kyllähän tuolla normaalistikin olisi ihmisiä jolla todella laaja kirjo eri vaivoja ja yhteyksiä on tosi vaikea vetää mikä johtuu mistäkin ja ne voi puhjeta milloin tahansa. Se että todella monella on koronatartunta papereissa tee sitä yhteyttä kokonaan ja vielä vähemmän jos ei ole koskaan todettu tartuntaa.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Koronan pitkäaikaisvaikutuksille on kyllä olemassa ihan lääketieteellinen tausta ja peruste. Monista elimistä pystytään löytämään lääketieteen keinoin merkkejä muutoksista/vaurioista koronainfektion jälkeen, jollaisia ei esim. influenssaan liity. Viimeisimmäksi näitä on löydetty kuvantamisella aivojen verisuonista, joka voisi selittää hermostomuutoksia, jotka taasen voisivat selittää koronaan yhdistetyt mielialaoireet.

Deltavarianttiin rokotteen teho on kehnompi niinkuin tuossa jo on monesti mainittukin. Yhdellä rokotuksella on hyvin heikko teho eikä se kahdellakaan ole täydellinen.

Deltavariantti replikoituu eli lisääntyy 1000 kertaa nopeammin kuin alkuperäinen muunnos. Ei ole voitu todistaa, että se vaikuttaisi uusien varianttien syntymiseen. On kuitenkin syytä odottaa, että mitä enemmän tapahtuu replikaatioita (viruksen ominaisuuden ja infektoituneiden määrä vaikuttaa), niin sitä enemmän syntyy variantteja. Ja kun niitä variantteja pääsee kehittymään rokotetussa väestössä, niin sitä todennäköisemmin syntyy variantti, joka on immuuni rokotukselle.

Näin Suomen näkökulmasta meillä tosiaan meni ihan hyvin vielä pari kuukautta sitten, mutta kuten aina, osa porukasta ei ole ihan terävimmästä päästä ja tämä homma piti vetää läskiksi vielä tällekin syksylle. Mutta ehkä jos netissä riittävän paljon toistaa toisten maallikoiden kanssa, että kyllä jo eka rokotus pelastaa koko Suomen ja suunsuojaa käyttää vain ne, jotka elää harhoissa, niin se auttaa. Itse en usko, että se auttaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näin Suomen näkökulmasta meillä tosiaan meni ihan hyvin vielä pari kuukautta sitten, mutta kuten aina, osa porukasta ei ole ihan terävimmästä päästä ja tämä homma piti vetää läskiksi vielä tällekin syksylle.

Sano, jos ymmärrän väärin, mutta sinun mielestäsi siis tämä tartuntojen nousu on ihmisten vika? Jos ihmiset olisivat toimineet toisella tavalla niin mielestäsi tartuntoja ei olisi tullut? Jos sanot näin niin mielestäni väärässä olet sinä:

- on totta, että EM-turistit toivat Delta-variantin Suomeen hieman aikaisemmin, mutta ympärillä olevassa maailmassa näyttää yksiselitteiseltä, että delta olisi jossakin vaiheessa saapunut kuitenkin
- miten homman leviäminen syksyllä olisi voitu estää, jos tiedämme esim. jokaisesta Euroopan maasta nämä varmat faktat:
1) jokaisessa maassa rajoitusten purkaminen on 3-6 viikon viiveellä johtanut 1,5 vuotta tartuntamäärien merkittävään kasvuun
2) tartuntamäärän nouseminen on korreloinut ihmisten yleisen liikkuvuuden kanssa (esim. koulut on tiedossa oleva massalevittäjä tartunnoille, Suomessa koulujen osuus on kesällä pieni, syy se, että koulut ovat kiinni)
3) rajoitusten purkaminen on perustavoite, johon meidän on jossakin vaiheessa pyrittävä

Jos tämä kaikki tiedetään niin miten sinä käytännössä niillä listatuilla vastuullisilla toimilla olisit estänyt tämän tapahtuman? Ja uskotko ihan oikeasti, etteivät tartunnat olisi lähteneet leviämään viimeistään elokuussa, kun koulut alkavat ja ihmiset palaavat loman jälkeen takaisin töihin? Kuinka paljon evidenssiä Euroopasta ja maailmalta pitää tuoda, että uskotaan, ettei tämä ole ihmisistä kiinni. Jos haluat välttää koronavirusta oikeasti niin sinun on vältettävä kokonaan se paikka, jossa voit saada sen. Asia on näin yksinkertainen peruspiirteiltään. Teet aika merkittävän oletuksen, kun mielestäsi ihmisten pitäisi esimerkiksi jättää jokainen juhla juhlimatta.

Vedän tän henkilökohtaiselle tasolle myös. Minä olen sinkku, yksineläjä. Saanko minä tavata ystäviäni ravintoloissa ja baareissa vai pitääkö minun olla yksin? Ystäväpiirini on aika laaja, joten ei oikein onnistu se, että rajaan ystävieni kontaktit. Kuitenkin ihan minun omalle hyvinvoinnille olisi tosi tärkeää nähdä niitä ystäviä, kun minulla ei ole elämänkumppania. Onko tuomio kohdallani se, että ole yksin? En välttämättä pysty.

Deltavarianttiin rokotteen teho on kehnompi niinkuin tuossa jo on monesti mainittukin. Yhdellä rokotuksella on hyvin heikko teho eikä se kahdellakaan ole täydellinen.

Tässä viittaat tehoon yhdessä sanassa, muttet kuitenkaan täsmennä asiaa mitenkään. Teho henkilön omassa tartunnassa on alle 50 %. Yksikin rokote kuitenkin estää tehokkaasti henkilöä joutumasta sairaalaan eli mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? No se tarkoittaa sitä, että rokote suojaa vakavalta tautimuodolta jo yhden rokoteannoksen jälkeen erinomaisesti. Muistaakseni 80-90 % se estää vakavan taudin. Kahden rokotteen jälkeen suojateho nousee reilusti yli 90 %. Jos tarkoitat teholla tuota, kuinka hyvin rokote suojelee ihmistä tartunnalta - en tiedä, mitä väliä sillä on. Kyllähän voit muitakin flunssia saada ja lievänä tautina koronavirus on vain flunssa, ei mitään sen kummempaa.

Koronan pitkäaikaisvaikutuksille on kyllä olemassa ihan lääketieteellinen tausta ja peruste.

Onko tämä jossakin täällä keskustelussa valtavalla voimalla kiistetty? Ongelma vaan tässä pitkäaikaisessa koronassa on juuri se, että määritelmät vaihtelevat ja tutkimuksia tehdään para aikaa. Kun määritelmä on näin epätarkka ja diagnoosi voidaan antaa ilman todennettua koronatartuntaa (esim. Ruotsi) niin kuinka pitkälle tämä suojelu pitää ulottaa? Ymmärtääkseni myös lapset ovat alttiina koronaviruksen pitkälle muodolle, joten aika pitkät odotukset tulee, jos odotamme vielä lastenkin rokotekattavuuden ennen kuin uskallamme lähteä muuttamaan tätä toimintamalliamme.

Deltavariantti replikoituu eli lisääntyy 1000 kertaa nopeammin kuin alkuperäinen muunnos. Ei ole voitu todistaa, että se vaikuttaisi uusien varianttien syntymiseen. On kuitenkin syytä odottaa, että mitä enemmän tapahtuu replikaatioita (viruksen ominaisuuden ja infektoituneiden määrä vaikuttaa), niin sitä enemmän syntyy variantteja. Ja kun niitä variantteja pääsee kehittymään rokotetussa väestössä, niin sitä todennäköisemmin syntyy variantti, joka on immuuni rokotukselle.

Viruksen mutatoituminen on viruksen normaalia käytöstä. Jos lähdemme siitä lähtökohdasta, että kontrolloimme tartuntojen kasvamista esimerkiksi 4 vuotta, joka on realistinen ajatus siihen, että edes joku 60 % maailman väestöstä on rokotettu niin ajaako tällainen toiminta mielestäsi liiketoiminnan ylitse? Onko sinusta sen lisäksi, mitä näistä rajoituksista on haittaa, asettaa näin monta ikäluokkaa esim. opiskelussaan asemaan, josta ei ole mitään ulospääsyä? Koronavirus väsyttää valtavasti ja en itse näe oikein mahdollisena, että varianttien pelossa toimimme rokotekattavuuden kasvaessa näin.

Pragmaattinen ja rehellinen malli on se, mitä @Sistis on täällä puhunut. Odotamme sitä rokotekattavuuden kasvua sinne johonkin 70-80 % pintaan kahdella annoksella ja sitten luovumme rajoitteista. Ja ei tätä tarvitse erikseen perustella - meidän on toimittava näin. Muita riskejä meidän on hyväksyttävä, koska ajatus esim. viisi vuotta jatkuvista rajoitteista on ihan mieletön. Pelkästään tämän pandemian aikana tilanne on muuttunut niin monta kertaa, että jos jokainen muutos aiheuttaa sen uuden maaliviivan niin ei meillä ole tästä ulospääsyä.

Ensimmäinen steppi kohti ulospääsyä on antaa rokotetuille lupa elää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse kärsin short-couvidistä. Muna lyheni, saan itseinhokohtauksia ja jouduin vaihtamaan autoa. En muista enää liikennesääntöjä saati netikettiä. Viimeksikin, kun erehdyin naureskelemaan internetsissä koronapäiväkirjalle tässä ketjussa sain kultaista banaania.

Asiaan liittyen, Islannin teehooällän tietojen mukaan suhteellisen mielenkiintoinen tuo kotimaassa kopattujen tartuntojen rokottautumistausta viime päivinä. Data
Se taisi olla niin, että olit päättänyt, että minä petaan jotain long-covid-tarinaa ja jumppasit sitä mielipidettä vähän muutenkin kuin naureskellen?

No jokatapauksessa, minkäänlaisia long-covid oireita ei minulle tullut, aktiivisen (kuumeisen) infektion jälkeen oli päänsärkyä varmaan 10 päivää, mutta itse katsoisin olevani täysin kunnossa, muna on edelleen aika pitkä, en ole mitannut.

Sitten asiaan: mitä siis tarkoitit, että mikä tuossa islannin datassa on mielenkiintoista? Aika moni rokotettu taitaa nyt saada tartuntoja, se on kieltämättä mielenkiintoista, mutta näin tuntuu olevan myös israelissa. Nyt on vain epäselvää, että mitä tuo tarkoittaa kun on tartunta, että kuinka oireisia ovat.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko



Tuossa tutkittua tietoa long-covidista ja lähteenä arvostettu Lancetin julkaisu. Varmasti isoon massaan mahtuu monenlaista, mutta minusta mautonta naureskella ja vitsailla vakavalla asialla, kuten esim. Puopolo tekee.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Taloustutkimuksen kyselyn mukaan 63 prosenttia suomalaisista kannattaa koronapassia, 23% ei ja 14% ei osaa sanoa. Kansalta löytyy selkeä tahtotila passin käyttöön otolle, joten nyt täytyisi sitten vaan päättäjien toimia. Koronapassi kuitenkin helpottaisi monen yrityksen toiminnan saamista kannattavammalle sekä vakaammalle tasolle tämän jatkuvan rajoituksilla pelaamisen ja epävarmuuden sijaan.

 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
- on totta, että EM-turistit toivat Delta-variantin Suomeen hieman aikaisemmin, mutta ympärillä olevassa maailmassa näyttää yksiselitteiseltä, että delta olisi jossakin vaiheessa saapunut kuitenkin

Öhöm, Deltaa oli jo 35% tunnetuista tartunnoista Suomessa ENNEN EM-skaboja.
 

Redimor

Jäsen
Röökiä saa polttaa, kunhan se ei häiritse tai vaaranna muita. Siksi röökin polttoa sisätiloissa rajoitetaan aika rajusti. Samoin rokotteen voi jättää ottamatta, kunhan se ei häiritse tai vaaranna muita. Eikös olisi siis hyvä idea rajoittaa rokottamattomien sisäänpääsyä esim. sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin?
En nyt ymmärrä miten rokottamaton vaarantaa rokotettujen elämää? Eikö sen rokotteen pidä suojata?
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
En nyt ymmärrä miten rokottamaton vaarantaa rokotettujen elämää? Eikö sen rokotteen pidä suojata?
Jos on mennyt ohi, niin ei se rokote kuitenkaan täyttä suojaa edelleenkään anna. Jokaisen oma valintahan se tietysti on, että ottaako rokotteen vai ei, mutta jos sen jättää ottamatta, on mielestäni turha valittaa mikäli ei ole oikeutettu pääsemään esim. kaikkiin tapahtumiin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Isossa-Britanniassa tartuntojen lasku vain jatkuu. 7-päivän liukuva keskiarvo tullut muutamassa päivässä hurjasti alas.
21.7 47 120, 27.7 32 466.


Venäjälläki 7-päivän liukuva keskiarvo tartuntojen osalta kääntynyt laskuun. Kohtuu hidasta kyllä kasvu, mutta kuitenkin. Kuolemien kasvukin tasaantunut.

 

Redimor

Jäsen
Laitetaampa tälle oma osionsa niin ei mene muut keskustelut ohi.

Jos on mennyt ohi, niin ei se rokote kuitenkaan täyttä suojaa edelleenkään anna. Jokaisen oma valintahan se tietysti on, että ottaako rokotteen vai ei, mutta jos sen jättää ottamatta, on mielestäni turha valittaa mikäli ei ole oikeutettu pääsemään esim. kaikkiin tapahtumiin.

Ei ole mennyt ohitse. Itse vain ihmettelen tätä yksisilmäisyyttä tässä maassa että ilman rokotetta ei saa tehdä asioita. Tanskassakin kuitenkin kelpaa 72 tunnin ajan puhdas näyte, Ranska taisi huolia sen 48 tunnin määreen.

Edelleen vapaus valita pitäisi olla olemassa. Vähän samoin kuin pankkien yksisilmäinen ajaminen kortteihin, jotta käteinen loppuisi ja heillä olisi valta päättää. Ongelmaksi vain tulee ne hetket kun ostokset jäävät kassalle kun kortit ei toimi.

Eikö olisi kaikille parempi että on vara mistä valita kuinka toimii, eikä sitä sosialistista habatusta missä valtio tietää parhaiten mitä ihminen haluaa?
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
TAYS rekisteröinyt eiliselle 66 tartuntaa. Kesä ennätys rekisteröinti taas. Viime lauantaina rekisteröityyn 63. Kasvu siis jatkuu. Tänään varmaan tulee THL:n rekisteriin 40-50 tartuntaa, kun eilen THL rekisteröi 81 tartuntaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pirkanmaalta 66 uutta tartuntaa TAYS:n mukaan. Tämä tarkoitti sitä, että tartuntamäärien viikkokeskiarvo saavutti maakunnassa juuri huippunsa koko pandemian aikana. Ilmaantuvuusluvun huippuihin on vielä vähän matkaa, mutta lähipäivinä sekin tullaan rikkomaan.

Pakko toistaa sama, kuten aina näissä viesteissä, ettei tätä tulkita panikoimiseksi: kiitos rokotusten, tämän vaikutus on lähinnä siinä, että porukkaa joutuu enenevissä määrin karanteeniin. Tämä ei ole hyvä asia yhteiskunnan kannalta. Sairaaloiden kuormitus ei kuitenkaan ole näköpiirissä.
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pirkanmaalta 66 uutta tartuntaa TAYS:n mukaan. Tämä tarkoitti sitä, että tartuntamäärien viikkokeskiarvo saavutti maakunnassa juuri huippunsa koko pandemian aikana. Ilmaantuvuusluvun huippuihin on vielä vähän matkaa, mutta lähipäivinä sekin tullaan rikkomaan.

Pakko toistaa sama, kuten aina näissä viesteissä, ettei tätä tulkita panikoimiseksi: kiitos rokotusten, tämän vaikutus on lähinnä siinä, että porukkaa joutuu enenevissä määrin karanteeniin. Tämä ei ole hyvä asia yhteiskunnan kannalta. Sairaaloiden kuormitus ei kuitenkaan ole näköpiirissä.
Eli tänään taas kovat lukemat tiedossa. Ehkä hallitus on salaa ottanut sellaisen strategian että sairastakoon nyt ne nuoremmat taudin koska riskiryhmät rokotettu eikä sairaalat kuormitu. Keväällä näillä tartuntamäärillä olisi kaikki lyöty säppiin ja pikavauhtia.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Eli tänään taas kovat lukemat tiedossa. Ehkä hallitus on salaa ottanut sellaisen strategian että sairastakoon nyt ne nuoremmat taudin koska riskiryhmät rokotettu eikä sairaalat kuormitu. Keväällä näillä tartuntamäärillä olisi kaikki lyöty säppiin ja pikavauhtia.

Ei välttämättä. Koska eilen THL rekisteröi Pirkanmaalle tosiaan 81 tartuntaa.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Thl:n Salminen sanoi jo 3 viikkoa sitten haastattelussa, että epidemialuokitteleen on tulossa ”lähikuukausina” uudistuksia.

”Ilman muuta sairaalakuormitus ja sairaalatapausten osuus mittarin merkitsevänä tekijänä nousee yhä korkeammalle sen sijaan että katsotaan pelkästään ilmaantuvuuslukuja, toteaa Salminen.”
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En nyt ymmärrä miten rokottamaton vaarantaa rokotettujen elämää? Eikö sen rokotteen pidä suojata?
Miksi näitä pitää selittää vielä tässä vaiheessa? Rokote ei anna täyttä, 100% suojaa. Rokottamattomilla virusta esiintyy useammin ja vahvempana, siksi nämä tartuttavat tautia helpommin. Se on vähintään kansantaloudellinen uhka, vaikka tauti rokotetuille onkin todennäköisesti lievempi.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
En nyt ymmärrä miten rokottamaton vaarantaa rokotettujen elämää? Eikö sen rokotteen pidä suojata?
Rokotteet toimivat niin, että mahdollisimman moni ottaa ne. En ole lääketieteen asiantuntija ja jos sanon jotain väärää niin korjatkaa minua. Olen kuitenkin ymmärtänyt asian seuraavasti.

Jos ihmiset eivät ota tarpeeksi rokotteita niin korona kiertää heidän keskuudessaan ketkä niitä ei ota. Joku voisi ajatella so what oma moka. Mitä enemmän kuitenkin korona kiertää sitä enemmän se mutatoituu ja sieltä voi tulla mutaatioita mihin nämä rokotteet eivät tepsi.

Tämän lisäksi rokotteet eivät estä koronaan sairastumista 100% teholla.

Näin ollen voi minusta täysin perusteltua ottaa koronapassi käyttöön ettei idiootit pääse tartuttamaan muita. Ja siitä hyvää motivaatiota käydä ottamassa se rokote. Mitä enemmän niitä otetaan sen parempi.

Vapaus jokaisella on silti olla ottamatta sitä. Sillä on vaa seuraamuksia. Vapaus ei tarkoita, että voi tehdä mitä vaan ilman seuraamuksia. Päinvastoin. Vapauden kanssa menee käsi kädessä vastuut ja velvollisuudet.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Eli tänään taas kovat lukemat tiedossa. Ehkä hallitus on salaa ottanut sellaisen strategian että sairastakoon nyt ne nuoremmat taudin koska riskiryhmät rokotettu eikä sairaalat kuormitu. Keväällä näillä tartuntamäärillä olisi kaikki lyöty säppiin ja pikavauhtia.
Ihmetyttää kyllä tämä hallituksen hiljaiselo. Eipä aiemmin kovin montaa päivää olisi oltu hiljaa näillä lukemilla. Vaikka nyt lomalla iso osa onkin, niin luulisi nyt jonkun edes olevan erittäin huolissaan julkisuudessa.

Tuo strategia olisi periaatteessa ihan ok, mutta silloin pitäisi poistaa myös karanteenit. Samalla normaali terveydenhuoltokin pääsisi sujumaan normaaliin tapaan (joka sekään ei ole kovin hyvä).
 

Redimor

Jäsen
Yritin tehdä erillistä ketjua pelkälle koronalle, mutta ilmeisesti täällä ei siittä saa keskustella?

Tanska (72h) ja Ranska (48h) kuitenkin antaneet puhtailla näytteillä mahdollisuuden osallistua kaikkialle.
Minkälainen mielipide tästä?
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ihmetyttää kyllä tämä hallituksen hiljaiselo. Eipä aiemmin kovin montaa päivää olisi oltu hiljaa näillä lukemilla. Vaikka nyt lomalla iso osa onkin, niin luulisi nyt jonkun edes olevan erittäin huolissaan julkisuudessa.

Vai onko tämä hiljaiselo vain tyyntä myrskyn edellä. Sen lähipäivät näyttää, jos tartuntojen kehitys jatkuu tällä linjalla. En usko, että hallitus ja THL olisivat "unohtaneet" nousevat tartuntamäärät ja alkaneet seuraamaan pelkästään sairaaloiden kuormitusta.

Onneksi sentään Mika Salmiselta tuli ihan oikeanlainen kommentti, että nyt pitäisi seuranta keskittää enemmän nimenomaan sairaalassa olevien määrän seuraamiseen. ehkä joku päivä näin tulee myös tapahtumaan.

Toivossa on hyvä elää, sanoi se entinen lapamatokin.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Yhdysvalloissa on otettu takapakkia maskien käytön kanssa.

Toukokuun jälkeen deltamuunnoksen leviäminen on muuttanut tilannetta. Walenskyn pelkona on, että uudet muunnokset pystyisivät läpäisemään rokotesuojan.

– Suurin huolemme on, että seuraava mahdollisesti ilmenevä muunnos pystyisi torjumaan rokotteemme. Se voi olla vain muutaman mutaation päässä, Walensky sanoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös