Mainos

Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 181 843
  • 81 139

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomalaisista vain pälle 40% on korkeakoulutettuja ja nyt ollaan näistä huolissaan, kirjoitetaan oikeen kirjakin. Mites se 60% mitkä on ilman korkeakoulutusta tai ne, joilla ei ole mitään koulutusta? Jos ylipäätään on nuori aikuinen, joka pääsee korkeakouluun, on kyseessä jo etuoikeutettu nuori aikuinen, jonka sosioekonominen asema on korkeampi ja kaikki muutkin lähtötekikät ovat valtaosaa paremmat.

Yleensä olen ollut kanssasi samaa mieltä, mutta tässä tapauksessa voin sanoa kahdesta eri roolista, että nyt olen voimakkaan eri mieltä.

Itsehän olen paperilla korkeakoulutettu, mutta olen koko työurani (siis n. 10 vuotta tähän asti) tehnyt hommia, jotka eivät oikeastaan tarvisi kuin ammattikoulupohjan, jos sitäkään. Nykyisessä työssäni koulutuksestani on aivan valtavaa hyötyä työnantajalle, muttei minulle, koska koulutukseni ei näy palkassa. Mainittakoon kuitenkin, että koko tilanne on lähtökohtaisesti ainoastaan tämän idiootin nimeltä peterra vika. Usein tässä keskustelussa polarisoidutaan herkästi, kun ei ymmärrä, että työmarkkinat eivät kohtele meitä etuoikeutettuja korkeasti koulutettuja juurikaan paremmin. On itse asiassa monia aloja, joilla varsin vähäisellä tai olemattomalla koulutuksella tienaa enemmän kuin korkeasti koulutettu. Oma työni on hyvä esimerkki: tuotteemme myyjät voivat tienata jopa 3500 € / kk. Jos kannustemallia leikataan ja myyjien tulotaso laskee niin myyjät lähtevät. Asiantuntijatyölle ei ole esimerkiksi omalla alallani tarvetta, koska myymme pääsääntöisesti bulkkia. Näin ollen koulutukseni hyödyttää ainoastaan firman sisäisissä prosesseissa, joissa olenkin aina eturivissä mukana, koska pärjään ja se on firmalle hyvä homma, kun ei tarvitse erikseen maksaa. Tienaisin enemmän, jos olisin taitavampi myyjä.

Toisaalta minulla on myös työ, joka on pitkälle toteutettavissa etätyönä. Näin ollen olenkin ollut oikeastaan pl. viimeiset viikot koko korona-ajan etätyössä. Työssä käyvän tilanne on ihan erilainen kuin opiskelijan. Olen aiemmin kertonut, että kun aikanaan kertasin, mikä kaikki omissa opinnoissani meni pieleen noin lähtökohtaisesti niin vahingossa huomasin, että fyysinen läsnäolo yliopistolla korreloi voimakkaasti tuloksien ja saavutusteni kanssa. Kun olin yliopistolla fyysisesti paljon (tehtäviä ATK-luokassa, lukemista kirjastossa, syömistä yliopiston ruokaloissa, ystävien tapaamista yliopistoympäristössä) niin tulokseni olivat aivan jotain muuta kuin silloin, kun tein videoluentoja. Minulla oli opiskeluissa myös vuosia, kun en ollut läsnä vaan keskitin voimani video- ja massaluentoihin - tulokseni ja motivaationi heikkenivät merkittävästi. Vastaavaa korrelaatiota on myös muilla.

Työssä tilanne on kuitenkin erilainen, koska lähtökohtaisesti työni laadukas suorittaminen vaatii lähinnä hyvää mieltä ja oikeaa asennetta. Pystyn rakentamaan elämääni pitkälti etätyön ympärille - esimerkiksi itse huomasin, että aamulla lenkkeily korreloi hyvin hyvän mielen kanssa, joten etätöissä pystyn helposti rakentamaan erilaisia rutiineita tuon ympärille. Työpäiväämme myös kuuluu paljon sellaisia hetkiä, kun olen ihmiskontaktissa - tosin puhelimessa. En siis työni vuoksi juuri koe puutetta siitä, ettei minulla olisi ihmiskontaktia. Tilanne yliopistossa on kuitenkin aivan toinen, koska opiskelu on jo lähtökohtaisesti yksinäistä puuhaa eikä sitä ihmiskontaktia oikeasti ole.

Sellaiset työt puolestaan, joissa sitä ihmiskontaktia on - ne ovat olleet koko ajan olemassa. Kaupassa kassat ovat olleet töissä, aspat ovat pyörineet yms. yms. yms. Työmarkkinoilla korona on ainakin mielestäni näkynyt huomattavasti vähemmän kuin opiskelussa. En voisi kuvitellakaan, että nykyolosuhteissa palaisin yliopistolla etäopiskelemaan, koska tiedän, että onnistumiseni tulee vaatimaan ihmiskontaktia ja yliopistossa en saa sitä ellei luentoja ole läsnä. Yliopisto on hyvin yksinäinen paikka jo muutenkin - kyllä sieltä yksin pääsee läpi, mutta nuo ovat usein elämän tärkeimpiä suhteita, jota siellä syntyy. Itse olen muuten yksineläjä, sinkku melkein koko elämäni. Luulen, että minulla olisi aivan erilainen elämä, jos olisin ymmärtänyt silloin aikanaan, mikä on verkoston, ihmisten ja sosiaalisten suhteiden merkitys onnistumisessa. Kuvittelin pitkään, että pärjään oikeasti yksin. Kukaan ei pärjää yksin ja kaikki tarvitsevat verkostoja. Jos olisin käyttänyt opintoni toisin niin uskon, että olisin voinut löytää jopa itselleni suhteen ja elämäni nyt olisi aivan toista. Ymmärsin tämän kaiken myöhässä.

Yliopisto & AMK ovat ottaneet kaikista eniten osumaa, koska siinä itse opiskelussa ei ole mitään sosiaalista. Sosiaalisuus täytyy tuoda ulkoa ja se on kiellettyä. Sen lisäksi, että se on kiellettyä sitä on myös yhteiskunnallisesti tuomittu voimakkaasti. Jalkapalloturistit saivat kokea vain pienen osan siitä, mitä opiskelijat saivat kuulla koko vuoden 2020. Kaikki yhteisöllisyys, jolla tavoitellaan hyvää, on jonkun etätyöläisen mielestä vastuutonta. Ihmisten elämä on sidosteista ja noita rikkinäisyyksiä on tullut nyt paljon lisää. Korkeakoulu on yksinäinen paikka olla yksin - siellä niitä ihmisiä vasta tarvitaan. Nyt meillä on ollut tilanne, jossa KAKSI ikäluokkaa eivät ole edes saaneet lupaa rakentaa verkostoa. Sen seuraukset ovat ihan valtaisat.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
edit. Nuorten syyttelyyn olen kyllästynyt, hehän tässä suurimpia kärsijöitä ovat olleet etäopiskelun muodossa sekä sosiaalisen elämän ja harrastusten kieltämisten vuoksi.

Nooo, "ketä sattuu ja kuinka paljon".
Kyllä tässä ihmisiä on isolla kädellä kuritettu, oli sitten mitä ikää tai sosioekonomista taustaa tahansa. Henkinen ja fyysinen terveys sekä taloudellinen tilanne ottanut osumaa aikas monella, ja vaikea ehkä järjestykseen laittaa. Nuorissakin niin paljon eroja, kun kotiolot vaikuttaa isosti jne.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään 360 tartuntaa. Viikkotasolla nyt 2816. Viikkotasolla tartunnoissa 26% nousua.

HUS:n 7pv:n saldo 1450. Nousua viimeviikon luvuista 14,5%.

Varsinais-Suomen 7pv:n saldo 312. Nousua viimeviikon 7pv:n luvusta 44,5%.

Pirkanmaalla 7pv:n saldo 290. Nousua viimeviikon 7pv:n luvusta 41,3%.

Päijät-Hämeen 7pv:n saldo 166. Nousua viimeviikon 7pv:n luvusta 26,5%

HUS:n luvut tulee pikkuhiljaa alaspäin, kuten Päijät-Hämeessäkin. Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi kovassa nousussa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mutta näillekin ihmisille sitä ei pitäisi pelätä sanoa että ”no nyt sitä leviää teidän ikäryhmässä paljon, niin kannattaa kyllä harkita mitä teet”. Se on sitten toinen juttu mitä ne sillä tekee. JA jos tulee tartunta, niin pitäisi pystyä sanomaan ”no, se ei voi olla mikään yllätys, ottaen faktat huomioon”.
Tuskin ketään haittaa, jos sanotaan "koronaa leviävän paljon nuorten aikuisten ikäryhmässä". Aika moni kokee ongelmaksi sen, kun viesti kääntyy muotoon "nuoret aikuiset levittävät koronaa". Tyylinsä vuoksi kyseessä on kaksi aivan eri lausuntoa. Toinen on suhteellisen neutraali toteamus, toinen on suhteellisen suora syytös. ...ja tässä on saanut tuota jälkimmäistä lukea jatkuvasti siellä täällä vuoden mittaan, varsinkin somen puolella. Eikä se viesti aina ole ollut edes noin nätisti muotoiltu, mutta sisältö on samansuuntaista ollut pitkään. Koskee toki laajemminkin eri viiteryhmiä. Kyllähän esim. futisfanit aika surutta niputettiin yhteen ja samaan nippuun, riippumatta siitä, kuinka vastuullisesti siellä suuri osa yksilöistä toimi Pietariin matkatessaan.
Kaikille yrityksille sosiaalisten yhteyksien ylläpitoon on tuomitsija löytynyt, aivan riippumatta siitä kuinka pieniä tapahtumia opiskelijat esim. syksyllä yrittivät ensimmäisen vuoden opiskelijoiden mukaan saamiseksi. Jotain pitää kuitenkin yrittää jo henkisen hyvinvoinnin vuoksi.

En minä tosin ole vakuuttunut siitäkään, että näistä "mitäs läksit" -tyyppisistä lausunnoista mitään iloa olisi. Ei niistä ikinä ole tainnut olla, mutta ainahan niitä joku viljelemässä on.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lisään vielä tuohon yllä olevaan @rinne viestiin sen, että viesti on aika monotoninen syyttävyyden lisäksi.
Aika voimakkaasti on viljelty ihan sieltä 2020 alusta alkaen sitä, ettei meillä ole vaihtoehtoa. Pakko, ei vaihtoehtoa, ei voi mitään, kukaan ei tätä halua.

Meillä on tiloja. On täysin mahdollista ollut koko ajan järjestää yliopistoissa pienryhmäopetusta osalta opiskelijoista. Kierrätystä, selvitettävyyttä, seurantaa. Isot tilat ovat tyhjillään. Itse asiassa pelkästään Tampereen yliopistolla on niin paljon isoja ja jättimäisiä saleja, jotka ovat olleet tyhjänä, että siellä olisi hyvä mahdollisuus ollut koko tämän ajan järjestää varsin turvallista opetusta. Ei kaikille, mutta niille, jotka kipeiten sitä tarvitsevat.

Monotoninen viesti, ettei ole vaihtoehtoa on huono viesti. On ollut vaihtoehto, muttei ole ollut riittävää halua järjestää sitä. On koettu helpommaksi (jostakin syystä) mennä tällaisilla mekaanisilla rajoituksilla. Kun tilanne tällä tavalla pitkittyy niin nyt mielestäni tämä on ihan jo yhteiskuntavastuun kantamista, että mahdollistetaan ainakin opintonsa aloittaville turvallisia tapoja kohdata toisiaan yliopistolla sekä ainakin heille opetusta pienryhmissä ja paikan päällä. Joku graduaan lopetteleva ei välttämättä kuitenkaan siellä yliopistolla enää pyörähdä, mutta erityisesti kandivaiheen opiskelijoille tuota - ja paljon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskin ketään haittaa, jos sanotaan "koronaa leviävän paljon nuorten aikuisten ikäryhmässä". Aika moni kokee ongelmaksi sen, kun viesti kääntyy muotoon "nuoret aikuiset levittävät koronaa". Tyylinsä vuoksi kyseessä on kaksi aivan eri lausuntoa. Toinen on suhteellisen neutraali toteamus, toinen on suhteellisen suora syytös. ...ja tässä on saanut tuota jälkimmäistä lukea jatkuvasti siellä täällä vuoden mittaan, varsinkin somen puolella. Eikä se viesti aina ole ollut edes noin nätisti muotoiltu, mutta sisältö on samansuuntaista ollut pitkään. Koskee toki laajemminkin eri viiteryhmiä. Kyllähän esim. futisfanit aika surutta niputettiin yhteen ja samaan nippuun, riippumatta siitä, kuinka vastuullisesti siellä suuri osa yksilöistä toimi Pietariin matkatessaan.
Kaikille yrityksille sosiaalisten yhteyksien ylläpitoon on tuomitsija löytynyt, aivan riippumatta siitä kuinka pieniä tapahtumia opiskelijat esim. syksyllä yrittivät ensimmäisen vuoden opiskelijoiden mukaan saamiseksi. Jotain pitää kuitenkin yrittää jo henkisen hyvinvoinnin vuoksi.

En minä tosin ole vakuuttunut siitäkään, että näistä "mitäs läksit" -tyyppisistä lausunnoista mitään iloa olisi. Ei niistä ikinä ole tainnut olla, mutta ainahan niitä joku viljelemässä on.
Oisko se siinä tahallisuuden olettamisessa? Että toinen pitää sisällään sellaisen, että tahallaan tai välinpitämättömästi levitetään koronaa?
Näinhän se ei ole tietenkään.

Toisaalta, hyttyset levittää malariaa afrikassa ja punkit jotain aivokuumeita, kyllähän siitäkin se tahallisuus puuttuu.

@peterra en oikein saa kiinni, että mistä ollaan eri mieltä. Ymmärrän kyllä hyvin tuon sun viestin, enkä oikeen löydä siitä miten ollaan eri asemissa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@peterra en oikein saa kiinni, että mistä ollaan eri mieltä. Ymmärrän kyllä hyvin tuon sun viestin, enkä oikeen löydä siitä miten ollaan eri asemissa.

Minusta työelämässä ja opiskelussa ollaan aivan eri asemissa koronatilanteessa. Työ on katsottu niin välttämättömäksi monilta osin, että ihmisille on jopa nihilistisimmissä paikoissa yritetty löytää vaihtoehto tehdä työtä jollakin tavalla. Jos etätyö ei onnistu (kuten se nyt ei vaikka kaupassa onnistu) niin siellä on sitten pidetty välejä ja käytetty maskipakkoa jne. jne. jne. Opiskelijoiden kohdalla ei ole katsottu tai edes yritetty etsiä vaihtoehtoja vaan pitkälti todettu, että teidän osuus nyt on vaan tämä ja sillä sipuli. Olkaa etänä ja opiskelkaa itseksenne.

Ja jokainen kerta, kun joku ainejärjestö on yrittänyt jollakin tavalla löytää keinoja yhteisöllistää omaa yhteisöään niin joku "keuhkotautilääkäri" Twitterissä on ilmoittanut, että "opiskelu tulee ensin ja sitten juhliminen." Ihminen on enemmän kuin osiensa summa. Tätä arvokeskustelua on käyty Suomessa paljon, että kaikilla on oikeus elää ja sitä elämää tässä suojellaan. Sitten on ikään kuin tehty lista, että tämä kaikki on semmosta, mitä ilmankin voit elää ja vedetty aika tarkka raja siihen, että täällä vietetty aika on vastuutonta ja terveydelle vaarallista ja tuolla vietetty aika on ok.

Ihmisen koko elämä on kokonaisuus. Terveys on kokonaisuus. Ei mikään yhden yksittäisen asian summa. Jokainen tälläkin foorumilla varmaan ymmärtää, mikä on jääkiekon merkitys omalle itselle. Minulle viime kausi oli raskas ja koin, ettei ole mitään odotettavaa elämässä. Sitä ennen olen 10 vuotta elämästäni tottunut odottamaan perjantaita, lauantaita jne. jne. Odottamaan sitä, että pääsen istumaan halliin ja mielessäni ei ole mitään muuta sillä hetkellä kuin se, miten Tappara tänään pelaa. Kuka onnistuu, kuka epäonnistuu. 3x n. 20 minuuttia taukoa kaikesta. On naurettava ajatus, että tämä ei olisi välttämätöntä. Kyllä se minulle on välttämätöntä, koska sillä on merkittävää vaikutusta kaikkeen. Miten näen ystäviä, miten jaksan arjessani jne.

Väsynyt ihminen ei enää jaksaisi kuulla sitä, että "tämä sun juttu on vastuutonta, helvetin idiootti! Mikä sulle on niin kamalaa siinä elämässä ilman jääkiekkoa?" Osaatteko vastata?
 
F

Flonaldo

Aika lupaavaa tuo Ison-Britannian tartuntojen kehitys. 7 päivän tartuntojen liukuva keskiarvo kääntynyt selvään laskuun.
Briteissä on kovasti ristipaineita vähän joka suuntaan, mikä hankaloittaa sen todellisen trendin löytämistä.

- Nyt luvuista poistuivat EM-finaalin tartunnat. Se aiheutti todella ison piikin edellisviikon ke/to/pe.
- Loputkin rajoitukset poistuivat maanantaina, mutta vaikutus tulee viipeellä - varsinkin kun esim. yökerhojen avautuminen isommin tuli tietysti vasta tänä viikonloppuna.
- Koulut päättyivät Englannissa tällä viikolla.
- Pari miljoonaa ihmistä on karanteeneissa.
- Lisäksi - ihan anekdoottitasolla tosin - vaikuttaa siltä, että ylipäänsä tämän exit-aallon olemassaolo on vaikuttanut ihmisten käytökseen. Ei ole siis kerta eikä kaksi, kun on kuultu random-ihmisten bussissa / tubessa keskustelevan ja toteavan "ei mennä tänä viikonloppuna yhtään mihinkään, koska ei haluta karanteeniin, kun pitäisi lähteä lomalle" yms.

Mutta tilanne kyllä juuri nyt vaikuttaa lupaavalta. Näin nopea laskuun kääntyminen on myös liki kaikki mallinnuksia vastaan. Aiemmin nämä aallot ovat kääntyneet nopeisiin laskuihin, ihan kaikkialla Euroopassa, kovien rajoitusten myötä. Exit-aallon kohdalla taas kaikki arviot olivat sen suuntaisia, että huippu on paljon pidempi ja lasku merkittävästi hitaampaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
@peterra enemmän puhuin siis siitä, että ei korkealoulutetut/korkeakoulussa opiskelevat ihmiset ikäryhmässä ovat etuoikeutettuja verrattuna niiden ulkopuolella oleviin.

Siis lähtökohdiltaan, kun katsotaan taustoja. Tämä liittyi siihen, että oli ylen juttu korkeakoulussa opiskelevien kärsimyksestä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@peterra enemmän puhuin siis siitä, että ei korkealoulutetut/korkeakoulussa opiskelevat ihmiset ikäryhmässä ovat etuoikeutettuja verrattuna niiden ulkopuolella oleviin.

Juuri näin asian myös tulkitsin sinun osaltasi ja olen siitä eri mieltä. Opiskelijat ehkä saattavat muuten olla aiemmin olleet etuoikeutettuja, mutta ei se tarkoita, että opiskelijoiden kohdalla pitäisi esimerkiksi sillä perusteella olla suurempi vastuu koronatartunnoista.

Lapset & nuoret ovat osansa jo maksaneet. Ja jopa jääkiekkoriippuvainen peterra voisi uhrata ensi vuoden jääkiekot vaihdossa siihen, että jokainen nuori pääsee harrastamaan haluamaansa urheilulajia ja opiskelijoista ne, jotka tarvitset läsnäopetusta päästetään takaisin yliopistojen ja korkeakoulujen jättimäisiin tiloihin. Tällä hetkellä ainakin omassa päässä tämä on kaikista tärkein asia.

Jos emme voi pitää huolta tulevaisuudestamme niin mistä voimme edes pitää kiinni? Nuoret ovat tulevaisuus.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen sytostaattihoidossa, ja menen maanantaina ottamaan toisen shotin Pirkka-hallille.

Se eka rokotus ei kuulemma paljon paina, kun "lääkitys kunnossa".

Edelleen täällä meuhkataan siitä ekasta piikistä, kun se toinen, ja minun tapauksessani kolmas, on ne "vapaudut vankilasta"--rokote.

Törkeä pahoinpitely olisi se syyte, mihin @Clubittaja , @Lapajäähän ja muut, yllättäen Jokerifanit tässä ketjussa yllättävät ihmisiä.

Yllättäen Jokerifanit ovat innokkaimpia "venäjätaktiikan" kannattajia.

Samoin kuin salaliitto-ketjun höyrypäisimmät.

Influenssa tunnettiin muuten 1940-luvulle asti kansanomaisesti nimellä "ryssänkuume".

Kaikki paska on aina tullut Suomeen idästä. Ilmeisesti perinne velvoittaa Jatkoajan Jokeri-aktivistejakin.

Joku voisi tehdä tieteellisen tutkimuksen, miksi rokotevastaisuus, perussuomalaisuus, salaliittoteoriat ja itä-suomalainen, Karjalainen geeniperimä, kasaantuu tietyn kasakkakeskittymän seutuville.

Tai sitten veri on vaan yksinkertaisesti vettä sakeampaa...


Kuuluisiko jo salaliitto-ketjuun?

Edit: " U fuckers!"

Nyt oli hämmentävä viesti laitettu liikkeelle kello 05.28.

En tiedä miten liityn johonkin rokotesalaliittoihin, mutta itsellä ainakin molemmat piikit jo olkavarressa olleet useamman kuukauden (vieläpä mixillä Astraa ja Pfizeria), joten erikoista luettavaa.

Tsemppiä kuitenkin hoitoihin, toivottavasti järki palaa päähän!
 
F

Flonaldo

Itse olen sytostaattihoidossa, ja menen maanantaina ottamaan toisen shotin Pirkka-hallille.

Se eka rokotus ei kuulemma paljon paina, kun "lääkitys kunnossa".

Edelleen täällä meuhkataan siitä ekasta piikistä, kun se toinen, ja minun tapauksessani kolmas, on ne "vapaudut vankilasta"--rokote.
Ihan noin negatiivinen ei kannata asian suhteen olla.

"for those who are immunosuppressed, vaccine effectiveness after a second dose is 74%, with similar protection to those who are not in a risk group. This rises from 4% after a first dose"

 
Nyt oli hämmentävä viesti laitettu liikkeelle kello 05.28.

En tiedä miten liityn johonkin rokotesalaliittoihin, mutta itsellä ainakin molemmat piikit jo olkavarressa olleet useamman kuukauden (vieläpä mixillä Astraa ja Pfizeria), joten erikoista luettavaa.

Tsemppiä kuitenkin hoitoihin, toivottavasti järki palaa päähän!

Toki alkoholilla oli taas osuutensa asiaan, pahoittelut siitä.

Mutta kyllä nämä @Sämppäri , @BussiKUSKI ja muutama muukin osuu samaan kategoriaan. Myönnän toki yliherkkyyden "jokeriudelle"

Taitaa se teidän Tampereen seutu laahata aika paljon perässä Itä-Suomea rokotuksissa. Perussuomalaisten kannatuskin taitaa sillä seudulla ja länsirannikolla olla varsin korkealla, toisin kuin Itä-Suomessa...

kyseessähän oli vain ihmettely, että tiettyjä suuntaviivoja havaittavissa, jokerius tuntuu tässä ketjussa pistävän silmään. Se kasakka älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Pahoittelut yleistyksestä, kyllä niitä myyriä tosiaan lännessäkin on.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta kyllä nämä @Sämppäri , @BussiKUSKI ja muutama muukin osuu samaan kategoriaan. Myönnän toki yliherkkyyden "jokeriudelle"
Mihin kategoriaan? Itse kritisoin pelkkiä rajoituksia, nyt kun monisairaat ja vanhukset ja moni muu on rokotettu, enkä rokotteita. Itsellänikin on hihat täynnä jo piikkiä.

Tsemppiä kehon ja mielenterveyden hoitoon
 

TJ MACKEY

Jäsen
Helsingissä ainakin annetaan joillekin riskiryhmäläisille vasta ensimmäistä piikkiä.
Helsingissä? Miten tämä on mahdollista? Eikös riskiryhmät pyritty rokottomaan silloin jo alkukeväästä muiden ikäihmisten kanssa ensimmäisenä, riskiryhmään kuuluvan iästä riippumatta (yli 16v.) Ja käsittääkseni Helsingissä on jopa Drive in- rokotuspisteitä ilman ajanvarausta ykköspiikille.

Se onkin sitten täysin toinen keskustelu, mikäli joku riskiryhmäläinen ei ole vielä silloin ottanut piikkiä kun sitä on ensimmäisen kerran tarjottu, vaan vähän katsellut tilannetta kotikaranteenista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Helsingissä? Miten tämä on mahdollista? Eikös riskiryhmät pyritty rokottomaan silloin jo alkukeväästä muiden ikäihmisten kanssa ensimmäisenä, riskiryhmään kuuluvan iästä riippumatta (yli 16v.) Ja käsittääkseni Helsingissä on jopa Drive in- rokotuspisteitä ilman ajanvarausta ykköspiikille.

Se onkin sitten täysin toinen keskustelu, mikäli joku riskiryhmäläinen ei ole vielä silloin ottanut piikkiä kun sitä on ensimmäisen kerran tarjottu, vaan vähän katsellut tilannetta kotikaranteenista.
Nyt onkin kyseessä 12-15 vuotiaat.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Helsingissä ainakin annetaan joillekin riskiryhmäläisille vasta ensimmäistä piikkiä.
Miten tämä on mahdollista? Rokotteet piti nimenomaan alkuun priorisoida riskiryhmiin eli niihin joihin koronatartunta oletuksena iskee kovemmin. Vai tehtiinkö se jako vain iän perusteella. Ihan mielenkiinnosta kysyisin mitkä ovat ne riskiryhmät joita nyt vasta aletaan rokottaa? Vai onko tässä nyt vaan lavennettu käsitystä riskiryhmästä?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Miten tämä on mahdollista? Rokotteet piti nimenomaan alkuun priorisoida riskiryhmiin eli niihin joihin koronatartunta oletuksena iskee kovemmin. Vai tehtiinkö se jako vain iän perusteella. Ihan mielenkiinnosta kysyisin mitkä ovat ne riskiryhmät joita nyt vasta aletaan rokottaa? Vai onko tässä nyt vaan lavennettu käsitystä riskiryhmästä?

Rokotteita ei oltu hyväksytty vielä keväällä kuin käytettäväksi aikuisille, nyttemmin lisätestien jälkeen myös alle 18v (kuitenkaan ei pikkulapset) voidaan rokottaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yleensä nämä Ilta-Sanomien julkkis-artikkelit kannattaa jättää lukematta, ja ehkä nytkin. Luin kuitenkin, kun kiinnosti tietää, että onko kyse rokotetusta vai rokottamattomasta henkilöstä. Eli Diili-voittaja Sointu Borg on puolisoineen sairastanut koronan, ja vaikka molemmilla oli alla yksi piikki, niin kyllä nuo oireet ihan kohtuullisen rankoilta vaikuttavat. Eli lähes 39 astetta kuumetta ja hengenahdistusta. Sitä ei tosin kerrota, että kuinka kauan rokotteiden saannista on.

En tiedä, että kuinka tyypillinen tapaus tuo on, mutta selkeästi tuon yhden piikin jälkeen voi tulla ihan rankatkin oireet, eikä välttämättä selviä pelkällä pikkuköhällä, kuten keskusteluissa on toisinaan esitetty "kaikkiin pätevänä faktana". No, pikkuköhä lienee kuitenkin selkeästi todennäköisempää, ja siitä kielivät nuo sairaalaluvutkin, jotka ovat kehittyneet valtavasti parempaan suuntaan. Mutta kyllä tuo delta vaikuttaa joka tapauksessa vittumaiselta pirulaiselta.

 
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten tämä on mahdollista? Rokotteet piti nimenomaan alkuun priorisoida riskiryhmiin eli niihin joihin koronatartunta oletuksena iskee kovemmin. Vai tehtiinkö se jako vain iän perusteella. Ihan mielenkiinnosta kysyisin mitkä ovat ne riskiryhmät joita nyt vasta aletaan rokottaa? Vai onko tässä nyt vaan lavennettu käsitystä riskiryhmästä?

Tuossahan noita:
Linkit vievät Helsingin rokotesivuille.

  1. elinsiirto tai kantasolusiirto
  2. aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  3. vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  4. vaikea krooninen munuaissairaus
  5. vaikea krooninen keuhkosairaus
  6. lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  7. Downin oireyhtymä.
  8. Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
  9. Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
  10. Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
  11. Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
  12. Vaikea krooninen maksasairaus
  13. Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
  14. Uniapnea
  15. Psykoosisairaus
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri näin asian myös tulkitsin sinun osaltasi ja olen siitä eri mieltä. Opiskelijat ehkä saattavat muuten olla aiemmin olleet etuoikeutettuja, mutta ei se tarkoita, että opiskelijoiden kohdalla pitäisi esimerkiksi sillä perusteella olla suurempi vastuu koronatartunnoista.

Lapset & nuoret ovat osansa jo maksaneet. Ja jopa jääkiekkoriippuvainen peterra voisi uhrata ensi vuoden jääkiekot vaihdossa siihen, että jokainen nuori pääsee harrastamaan haluamaansa urheilulajia ja opiskelijoista ne, jotka tarvitset läsnäopetusta päästetään takaisin yliopistojen ja korkeakoulujen jättimäisiin tiloihin. Tällä hetkellä ainakin omassa päässä tämä on kaikista tärkein asia.

Jos emme voi pitää huolta tulevaisuudestamme niin mistä voimme edes pitää kiinni? Nuoret ovat tulevaisuus.
No samaa mieltä me kyllä mun mielestä pitkälle ollaan, puhun mielestäni nyt kyllä korona-aiheen ohi jo vähän enemmän siitä mitä ”etuoikeutettu” tarkoittaa.

Tottakai näen sen ihan samalla tavalla, että kun tätä avataan, niin ei sitä mitään tällaista boomeria varten tehdä, tai ylipäätään mitään täällä. Meikäläisen aika on jo mennyt tuossa mielessä.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Eli koska esimerkiksi 2-vuotiasta ei saa ohjeistuksen mukaan rokottaa ja siinäkin ikäluokassa on riskiryhmään niin ei muuta kuin pidetään rajoitukset kunnes kaikki rokotettu?

Selkee. Tai hyväksytään, että jotkut joutuvat vaan olemaan heikommassa asemassa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kalenteriviikkoina mitattuna tartuntoja julkistettiin tällä viikolla 2816. Kasvua viime viikosta 742 tartuntaa, eli 36 prosenttia. Pienin viikkolukema, 513, saatiin viisi viikkoa sitten. Tartunnat ovat siinä ajassa 5.5-kertaistuneet.

Sairaalassa oli tuolloin 37 henkilöä, joista teholla kahdeksan. Kasvua toki on, mutta sairastuneiden määrän kasvuun nähden tuo on todella pientä.

Tartunnat vastaavat nyt tammikuun loppupuolta. Jos usein toteutunut viikon viive sairaalaan joutuneiden määrän ja ilmaantuvuusluvun muutosten välillä huomioidaan, niin suunnilleen sama epidemiatilanne oli 28.1. Silloin sairaalassa oli 138 potilasta, joista 22 teholla. Sairaalassa olijoiden määrä on siis nyt 61% pienempi. Teholla olijoiden määrä on taas 59% pienempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös