Nyt ei ole aika tavata tuttavia.Jumankauta kun näyttää luku 93 komialta. Kohta myö pojat ja tytöt eletään normaalisti!
Eiköhän se pidä olla pyöreä nolla lukuna ennen kuin Kiuru & Co edes harkitsee normaalin elämän palauttamista.
Ja jos linkkailet tänne tutkimuksia, niin tutustu nyt edes niiden tekijöihin ensin. Ei ole varmasti liikaa vaadittu.
Kaikki rajoitukset voisi poistaa heti. Mitään perustetta niille ei enää ole. En ole havainnut myöskään esitettävän mitään tavoitteita, mihin näillä rajoituksilla pyritään. Alkuperäinen tavoite oli turvata tehohoitopakkojen riittävyys ja suojella riskiryhmäläisiä. Tehopaikat on lähes tyhjänä ja riskiryhmät rokotettu, niin miksi nämä rajoitukset on voimassa?Vaikka kuinka ihmisiä turhauttaa, niin näin rajoituksien kannattajanakin joudun toteamaan, että koko ajan mennään siihen suuntaan, että rajoituksille on vähemmän perusteluita. Ei niitä vielä voi täysin purkaa, mutta sitä kohti mennään.
Nopeasti laskettuna tänään koko maan ilmaantuvuusluku painui vihdoin alle 50:n. Yksi raja oli sekin. Tuolle voisi vaikka juoda maljan.
Vaikka kuinka ihmisiä turhauttaa, niin näin rajoituksien kannattajanakin joudun toteamaan, että koko ajan mennään siihen suuntaan, että rajoituksille on vähemmän perusteluita. Ei niitä vielä voi täysin purkaa, mutta sitä kohti mennään.
Kaikki rajoitukset voisi poistaa heti. Mitään perustetta niille ei enää ole. En ole havainnut myöskään esitettävän mitään tavoitteita, mihin näillä rajoituksilla pyritään. Alkuperäinen tavoite oli turvata tehohoitopakkojen riittävyys ja suojella riskiryhmäläisiä. Tehopaikat on lähes tyhjänä ja riskiryhmät rokotettu, niin miksi nämä rajoitukset on voimassa?
Kaikki rajoitukset voisi poistaa heti. Mitään perustetta niille ei enää ole. En ole havainnut myöskään esitettävän mitään tavoitteita, mihin näillä rajoituksilla pyritään. Alkuperäinen tavoite oli turvata tehohoitopakkojen riittävyys ja suojella riskiryhmäläisiä. Tehopaikat on lähes tyhjänä ja riskiryhmät rokotettu, niin miksi nämä rajoitukset on voimassa?
Nopeasti laskettuna tänään koko maan ilmaantuvuusluku painui vihdoin alle 50:n..
Hyviä lukuja. HUS:n väärä tilastointi sairaalahoitopotilaiden osalta saatu pois?
- Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu yhteensä 939 (+7*)
- Erikoissairaanhoidon osastoilla olevien potilaiden määrä: 66 (-10*)
- Perusterveydenhuollon osastoilla olevien potilaiden määrä: 30 (-2*)
- Teho-osastoilla olevien potilaiden määrä: 22 (-6*)
Harrastin THL:n matkimista, ja käytin R-lukuna pienintä arvoa, jonka muistan nähneeni esitettynä tilanteelle, jossa kaikki rajoitukset on poistettu. Se on niinkin korkea kuin 2.2. Tuota sitten pienentää rokotettujen ja sairastaneiden osuus.
Rokotettujen osuuden kehitystä arvioin viimeisen viikon nopeudella eri ikäryhmissä, ja käytin painokeroimia sille, miten herkkiä arvioin eri ikäryhmien olevan epidemian leviämisen kannalta.
Hyvä uutinen: R-luku painuu rokotuksilla alle yhden jo heinäkuun alussa. Huono uutinen: se olisi nyt rokotusasteen vuoksi niinkin korkea kuin 1.54, ja laskisi juuri ennen juhannusta 1.2:n luokkaan, mikä tarkoittaa edelleen tartuntojen kaksinkertaistumista noin kahdessa viikossa. No, tuolla laskuharjoituksella tartunnat ehtisivät nousta lähelle 3000 tartuntaa vuorokaudessa.
Tämä siis vain laskelma, miten kävisi tuossa skenaariossa, eikä ennustus tulevasta. On ihan mahdollista, että tuo "vapaan yhteiskunnan R-luku ilman rokotuksia" olisi Suomessa pienempikin. Mutta se voi olla myös suurempi. Joka tapauksessa tartunnat eivät noin korkealle voisi nousta, sillä rajoituksia palautettaisiin varmasti jo hyvin nopeasti ennen kuin tuonne asti päästäisiin.
Enemmänkin pointtina on se, että ymmärrän tätä vasten hyvin, miksi päättäjät eivät vielä tällä rokoteasteella peruuta rajoituksia välittömästi. Kuukautta myöhemmin tuolle on jo oikeat perusteet, koska tauti on silloin painettu niin alas, ettei edes hetkellinen raju kasvuvauhdin nousu voi aiheuttaa enää suurta absoluuttista tartuntojen määrää. Ja toisekseen, rokotekattavuus on silloin jo niin kattava, että nuo väitetyt avoimen yhteiskunnan R-luvut painuvat muutenkin mataliksi.
Uusimmat kuolintapaukset ovat tapahtuneet 21.5. (2 kpl), eli nuo kai menisivät sairaalaryppään olemassaolon ajalle? Sitä uudempaa täytyykin sitten hakea jo 15.5. ja 13.5., noilla yksi kappale molemmilla. Kuolemissa kirjausviive on erinäisten selvitysten vuoksi kaikkein suurin. Eli nyt saadaan pääasiassa 1-3 viikkoa sitten tapahtuneita kuolemia tilastoihin.Kuolleiden lisäys yllättävän suuri, vaikka onkin kolmen päivän tauon jälkeen tehty kirjaus. Joko sairaalaryppäissä on tullut jokunen lisätapaus, tai sitten kyse on jostain jälkikäteen kirjatusta kokonaisuudesta. Veikkaan jälkimmäistä.
Jos viestinnässä oltaisiin avoimia siten, että asiat todettaisiin näin kuten sinä teet, olisi monen helpompi yhtyä siihen, että nyt on todella tärkeää jaksaa vähän aikaa. Nyt tätä välitilaa on kuitenkin kestänyt jo jonkin aikaa.
Viestintä voisi olla kyllä reilusti positiivisempaa kun kuitenkin rokotusten ja kausivaihtelun myötä ollaan koko ajan menossa parempaan suuntaan. Sen sijaan esimerksi kulttuurialan kritisoidessa epäreiluja rajoituksia Kiuru tyytyy vihjailemaan, että voidaanhan me sitten laittaa ravintoloihin yhtä tiukat rajoitukset.Veikkaisin, että suuri merkitys koronaväsymykselle on tämä jatkuva negatiivissävytteinen uutisointi ja kauhukuvien maalailu, jonka johdosta monien yksilöiden on vaikea sitoutua siihen, että "nyt vielä vähän aikaa on jaksettava", kun tätä samaa mantraa on hoettu jo niin pitkään. Jos viestinnässä oltaisiin avoimia siten, että asiat todettaisiin näin kuten sinä teet, olisi monen helpompi yhtyä siihen, että nyt on todella tärkeää jaksaa vähän aikaa. Nyt tätä välitilaa on kuitenkin kestänyt jo jonkin aikaa.
Eikös se ollut joskus ainakin että 70% pitää olla rokotettu että edes harkitaan purkamista? Tosin eiköhän tuossakin tolpat siirry kolisten kun Kiuru on mieli mustana huolissaan.
Jos viestinnässä oltaisiin avoimia siten, että asiat todettaisiin näin kuten sinä teet, olisi monen helpompi yhtyä siihen, että nyt on todella tärkeää jaksaa vähän aikaa. Nyt tätä välitilaa on kuitenkin kestänyt jo jonkin aikaa.