Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 954 237
  • 81 126

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Jos linjakkaasti mennään (ja miksei mentäisi, kuten rajoitusten kanssa on koko aja menty), niin pitäisi varsinais-suomessa laittaa liikunta- ja leikkipaikat säppiin. 7 päivän keskiarvo on jo reilusti yli sadan ja trendi jyrkästi nouseva. Viimeksi laskevassa trendissä ei kaikilla alueilla edes avattu näillä ilmaantumisluvuilla.

Strategian mukaanhan reagoidaan nopeasti. Odotan avilta pikaisia toimia. Tässä on vielä äitienpäiväryöpsähdyskin tulossa ihan juuri ja aletaan olla äärimmäisessä tilanteessa.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ilmeisesti et siis influenssarokotetakaan ota vuosittain, joten ollos huoleti. Yleinen konsensus asiantuntijapiireissä on kuitenkin nähdäkseni se, että mitä kauemmin korona täällä pyörii, sen lievemmäksi se muuttuu.
Ei se tauti itsessään ole välttämättä mihinkään muuttumassa eikä tällaista dataa sinänsä olekaan esitetty vaan meille kehittyy vastustuskykyä jota ei ollut kun tauti oli uusi.

Kyllä, ja savu sitoo vielä niitä itseensä joksikin aikaa ennen haihtumista. Ja tosiaan tärkeä pointti tossa on se puhalluksen voima. Normaalisti ihmiset eivät hengittäessä samalla tavalla puhalla, kun röökinsavua poistaessa.
Se on melkonen riski, jos istut vaikka terassilla parin ketjupolttajan vieressä haistelemassa.
Ei sitä röökinsavua mitenkään enempää puhalleta vaan normaalilla uloshengityksellä se poistetaan. Voi olla että se kantaa ja sitoo virusta paremmin mutta ei se että uloshengitys on näkyvää ole varsinaisesti mitenkään kriittinen ero, siltä sunkin uloshengitys näyttäis jos se olis näkyvää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tieto perustuu yleensä johonkin relevanttiin asiaan, usein tieteelliseen näyttöön. Yksi markkinointitarkoituksissa kirjoitettu nettikolumni ei valitettavasti riitä minkäänlaiseen näyttöön tällaisesta. Eikä valitettavasti edes se kokemusperäinen tieto, että tupakan voi kyllä haistaa kauas.

Kyllä siitä löytyy faktoja, pitää vaan kaivella.
Siis aiheen esille nostaminen hyvinkin aiheellinen monessakin mielessä. Nyt on ollut sulkuja päällä, jotka pikkuhiljaa loppumassa. Hienot ilmat saa ihmiset haluamaan terasseille yms.jossa voi istuskella vaikka bissellä nauttien taas vapaasta fiiliksestä. Noh, jos olet siinä savun keskellä kun ympärillä poltetaan, niin sillä "ulkoilman hyödyllä" suhteessa pandemiaan voi ihan suoraan sanoen pyyhkiä persettä. Se savusade aerosolien, pisaroiden ja muiden sitojana joksikin aikaa on hyvä huomioida näissä.

Mutta kukaan ei pakota ajattelemaan tuotakaan, vaan jokainen on ihan vapaa ihminen menemään siihen hönkään imemään itseensä tuota naapuripöytien savuista elämännektaria. Mutta siinä on vielä se riski olemassa, että tehostaa leviämistä enemmän kun äkkiä ajattelisi.

Ei sitä röökinsavua mitenkään enempää puhalleta vaan normaalilla uloshengityksellä se poistetaan. Voi olla että se kantaa ja sitoo virusta paremmin mutta ei se että uloshengitys on näkyvää ole varsinaisesti mitenkään kriittinen ero, siltä sunkin uloshengitys näyttäis jos se olis näkyvää.

Tuli se 10-15 vuotta treenattua, niin kyllä sitä nyt koitti puhallella pois omasta naamasta ja terasseilla poispäin samassa pöydässä istuvien naamasta. Parvekkeesta nyt puhumattakaan, ettei savu jäisi siihen pyörimään.

Mutta joo, lisää seurassa jaksossa. Ja tiedän ettei sitä oikeen malteta odottaakaan :)
 
Viimeksi muokattu:

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
162 tartuntaa tänään. Viikko vapusta kulunut, eikä vielä ole ryöpsähtänyt. Odotellaan vielä se toinen viikko, toistaiseksi ihan hyvältä näyttää edelleen.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En enää ihmettele yhtään, vaikka olisivatkin voimassa pitkälle ensi vuoteen, koska jossain päin maailmaa Korona kuitenkin raivoaa vielä pitkään, mikä pitää toki paikkansa, mutta vaikuttaako se Suomeen millään tavalla. Oma vastaus tähän on: Ei vaikuta.

Ruotsi ja Viro, siis maat joihin suomalaisilla on eniten kontakteja ja tarttumapintaa tulenevat näyttelemään merkittävää osaa tässä. Siinä vaiheessa kun Tallinnan ja Tukholmassa pääsee nauttimaan ravintolailloista yömyöhälle ja jopa jatkoista musiikkiklubeilla, tai sielua ruokkivista museoelämyksistä ja teatteriesityksistä, eivät suomalaiset tule ostamaan linjasta poikkeavia rajoituksia. Muiden maiden rajoituksiin hirttäytyminen olisi kuitenkin Suomen kannalta väärä liike, kun nykyiset ~100-250 päivittäiset tartuntaluvut (mitkä siis tapahtuvat nyt lähes yksinomaan nuorten ja työikäisten keskuudessa) mahdollistaisivat jo huomattavasti laajemman yhteiskunnan avaamisen.

Ilmainen vinkki 2023 eduskuntavaaleihin. Oli kannattamanne puolue mikä hyvänsä, haastakaa ehdokkaanne ottamaan kantaa, mitä hän haluaa tehdä suomalaisen urheilun hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn edistämiseksi. Vaikka yksittäisen kansanedustajan vaikutusmahdollisuudet ryhmäpäätösten äärellä ovatkin hyvin rajalliset, kai me haluamme nähdä eduskunnassa huomattavasti nykyistä enemmän "urheiluihmisiä"? Vaikka vuosi sitten Jatkoajassakin sai törmätä mielipiteisiin, kuinka "pieni asia" jääkiekko on, luulisi palstamme koostuvan aktiivisten laji-ihmisten, jos ei ihan ytimestä, niin aktiivisista harrastajista, tapahtui se sitten itse käytännön hommissa seuroissa tai jääkiekkoviihteen kuluttamisena.

Joku näppärä voisikin ehkä avata uuden threadin jääkiekkopuolelle tyyliin "Suomalainen jääkiekko pandemian jälkeen". Vaikka "henkinen lockdown" (Joo ihan ite keksimä termi :) ) vielä on suruharsonomaisesti monien yllä, nyt luodaan kuitenkin jo pohjat, joilla niin Liiga, juniorityö, kuin ihan harrastajatoiminta saadaan jaloilleen ja kasvu-uralle niin pian kuin mahdollista. Hallituksen handoutien suhteen olen pessimistinen, mutta lobbaustyön pitäisi olla jo käynnissä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
162 tartuntaa tänään. Viikko vapusta kulunut, eikä vielä ole ryöpsähtänyt. Odotellaan vielä se toinen viikko, toistaiseksi ihan hyvältä näyttää edelleen.

Viikon päästä keskustelu lienee siirtynyt jo päättäjäisviikonlopun (4-6.6) ympärille +joku kauhistunut raportoi iltascheisselle Alppipuiston pussikaljakööristä, nyt kun lämpimät kelit ovat ovella. Jostain kehitysmaasta löydetään uusi variantti ja joku päivystävistä valkotakeistamme varoittelee koronakurin lepsumisesta. Keskiviikon keräilyeräpäivänä joku panikoi jo tartuntojen kääntyneen nousuun, mutta viikonlopun myötä "it dies on the vine".

Tää on kuin ennaltakäsikirjoitettua showta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mitä tulee rajoitusten potentiaaliseen jatkamiselle loppuvuoteen asti, ymmärrän sinänsä että hallitus haluaa toimia asiassa ennakkoon, mikäli tautitilanne äityisi taas kerran vaaralliseksi, mutta tieteellekin haastavan "long covidin" ottaminen ihan lainsaadantötyöhön ei saa tukeani. Jossain kohtaa tullaan siihen, ettei joka ikistä sairastumista voida hinnalla millä hyvänsä estää.
Tässä onneksi luotan "yleislänsimaalaisiin" trendeihin, etteivät suomalaiset enää suostu lockdowneihin, siinä vaiheessa kun muissa verrannollisissa maissa kansalaiset nauttivat elämästään normaaliin tapaan.
Onkin muuten ensimmäinen asia mitä ne on tässä yli vuoden aikana saaneet valmisteltua ennakkoon ja yllättäen sekin nimen omaan suomalaisia ja varsinkin ravintoloita ja urheilua koskeviin rajoituksiin liittyvä. Ei ne ole saanut lakeja valmisteltua ennakkoon, ei maan rajojen kiinni laittamista ja testausta ennakkoon jne. mutta tässä nyt ollaan kyllä hyvin etupellossa.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yleinen konsensus asiantuntijapiireissä on kuitenkin nähdäkseni se, että mitä kauemmin korona täällä pyörii, sen lievemmäksi se muuttuu.

Tämä ei nähdäkseni enää ihan pidä paikkaansa. Alkuvaiheessa pandemiaa näin oletettiin, mutta nyt käsittääkseni enemmistö asiantuntijoista on kallellaan siihen, että vaikkapa n. 10 vuoden aikajänteellä tuskin mitään merkittävää lievenemistä tapahtuu. Voi tapahtua hetkittäin eli vaikka talvella 2023-24 kiertävä virusvariantti on vaarattomampi, mutta sitten taas seuraavana talvena voi olla paljon vakavampi versio pyörimässä.

Toki tähän liittyy se aspekti, että lääketiede on kehittynyt ja tulevaisuudessakin kehittyy koronan ympärillä huimin harppauksin. Rokotetuilla tautimuoto on hyvin suurella prosentilla varsin lievä. Ja rokottamattomillakin ehkä jatkossa covid-tauti on lievempi ihan vaan sitä kautta, että on kehitetty tehokkaita lääkkeitä sen hoitoon. Tämä siis meillä rikkaissa länsimaissa, jossa terveydenhuolto pelaa ja rahaa löytyy mahdollisesti kalliisiin lääkehoitoihin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On ollut kyllä harvinaisen raskas vuosi tämän koronaviruksen vuoksi. Ei ole Suomen hallituksen tai kenenkään vika tämä, mutta eipä olisi oikein uskonut, että ihan tällaiseen mennään. Aiemmin ajattelin, että vain Suomessa vedetään näin, mutta kyllä tietty ylivarovaisuus on läsnä koko maailmassa. Ehkä surullisin olen siitä, että loistavaa rokotekehitystä lukuun ottamatta vuodessa pandemian kanssa ei oikein ole opittu yhtikäs mitään. Se, että koko maailman tiedeyhteisö oikeastaan ajattelee samalla tavalla kertoo kuitenkin, ettei todellisia vaihtoehtoja ollut.

Israelin esimerkki puolestaan osoittaa, että koronavirus saadaan rokottamalla painettua harmittomaksi, muttei sitä kokonaan sillä poisteta. Nyt kun akuutti kriisi alkaa viimein olla ohi ja rokottaminen tulee etenemään, tapahtui mitä tapahtui ja jonkinlainen löysääminen väistämättä sen edetessä tapahtuu koko yhteiskunnassa niin nyt olisi aika alkaa miettiä, millaiseen asentoon tämän jälkeen halutaan asettua.

Terveysturvallisuudesta on tullut uusi normaali - yhtäkkiä meidän sietokykymme kuolemille on tuntunut katoavan kokonaan. Kun katsoo julkista keskustelua niin erityisesti tukahduttamista voimakkaasti pumppaava porukka tuntuu olevan halukas aina vaan uusiin sulkuihin. Käytännössä puhutaan nollatoleranssista, joka ei oikein ole realismia - edes rokotekattavuudella. Kun mietitään tulevaa niin toivon, että sellaista johtajuutta löytyy enemmän, jossa ollaan valmiita puhumaan myös siitä, että yhteiskunnassa ihmisiä kuolee ja kuolee myös jatkossa. Jokaista ei voida pelastaa ja sillä on hintansa.

Uskon, että toukokuu on viimeinen kuukausi, kun ihmiset ovat oikeasti rehellisesti kiinni tässä. Minä olen kirjannut omaan kirjaani, että palaan takaisin toimistolle tekemään töitä kesäkuussa ja näin asia on. Lähtökohtaisesti olen siellä ja toissijaisesti kotona. Se on minun "back to normal" -linjani.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Usealla alueella ollaankin nähty, miten rajoituksia jatketaan, vaikkeivät tartuntaluvut niitä enää tukisikaan.

Ai miten niin? Eihän?

Satakunnassakin ollaan perustasolla ja kaikkien byrokraattisten toimintasuunnitelmien mukaan 50 hengen (per lohko) yleisötilaisuuksien järjestämisen pitäisi olla sallittua. Lukko tätä yritti, mutta paikallinen tartuntatautikahvittelutyöryhmä siirsi ensin palaveria päivällä eteenpäin, jolloin päätöstä ei ehditty tekemään ennen avausfinaalia.

No, sitten seuraavana päivänä se kokoontumisrajoitus nostettiin 20henkeen,koska ryöpsähdyksen vaara on olemassa ja maltti on valttia. Sen rajan pitäisi olla se 50henkeä,mutta mennään nyt sitten tällä 20 hengellä. Maltilla, porrastetusti, tai muuten käy Intiat.

Onneksi kuitenkin ravintoloissa pelit pyörii isoilta screeneiltä ja kaikki paikat viimeistä jakkaraa myöten varattu. Onneksi kuitenkin ravintoloiden sisätiloissa on voimassa 75% kapasiteettirajoitus. Itsekin potentiaalisena supertartuttajana kiersin muutaman eri ravintolan ottelun aikana ja täytyy sanoa, että jos näillä rajoituksilla ei tautiluvut laske nollaan niin ei sitten millään! Ne rajoitusten takia "pois käytöstä" olevat pöydät ovat joka paikassa niitä pimeän peränurkan pöytiä, joissa ei ikinä muutenkaan istu ketään.

Mutta onneksi sinne jäähallille ei päästetä edes yhtä ihmistä per 50 paikkaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
On ollut kyllä harvinaisen raskas vuosi tämän koronaviruksen vuoksi. Ei ole Suomen hallituksen tai kenenkään vika tämä, mutta eipä olisi oikein uskonut, että ihan tällaiseen mennään. Aiemmin ajattelin, että vain Suomessa vedetään näin, mutta kyllä tietty ylivarovaisuus on läsnä koko maailmassa.
Ylivarovaisuutta on selvästi läsnä. Kovin on ollut vaikeaa ymmärtää sitä, että jotkut ovat vetäneet tietyt sosiaaliset kontaktit täysin jäihin. Jossain Helsingissä saattaisin vielä ehkä ymmärtää, mutta se että näillä seuduilla, jossa virusta on ollut liikkeellä verrattain vähän, niin esimerkiksi vanhempia tai isovanhempia ei ole tavattu ollenkaan koko aikana.

Pakkohan meidän on nyt tästä tilanteesta eteenpäin mennä. Ei tähän voi ikuisiksi ajoiksi jäädä makaamaan. Jos me ei uskalleta alkaa taas elämään normaalisti, niin sitten meistä jokainen saa mennä hautaan asti koronarajoitusten ollessa edelleen voimassa. Ei tämä täältä enää minnekään kokonaan ole lähdössä.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Koko ajan on puhuttu, että rajoitukset ovat terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi ja heikompien suojelemiseksi. Miksi tämä on muuttunut? Suuntaus on se, että massatestataan oireettomia työikäisiä ja kun sieltä löytyy pari positiivista oireetonta, niin mitään ei sen varjolla löysätä. "Virusta on edelleen keskuudessamme". Long Covidia ei ole tieteellisesti tutkittu ja esimerkiksi mielenterveyden ongelmat ovat olleet hyvin vähän esillä tämän uuden Long Covid-panikoinnin yhteydessä. Alan olemaan tosissani sitä mieltä, että mielenterveyden ongelmat liittyvät monelta osin oleellisesti koronaan. Alkaen päättäjistä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Koko ajan on puhuttu, että rajoitukset ovat terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi ja heikompien suojelemiseksi. Miksi tämä on muuttunut? Suuntaus on se, että massatestataan oireettomia työikäisiä ja kun sieltä löytyy pari positiivista oireetonta, niin mitään ei sen varjolla löysätä. "Virusta on edelleen keskuudessamme". Long Covidia ei ole tieteellisesti tutkittu ja esimerkiksi mielenterveyden ongelmat ovat olleet hyvin vähän esillä tämän uuden Long Covid-panikoinnin yhteydessä. Alan olemaan tosissani sitä mieltä, että mielenterveyden ongelmat liittyvät monelta osin oleellisesti koronaan. Alkaen päättäjistä.

Itse epäilen kuviosta seuraavaa, ja korostan nyt, että tämä ei välttämättä ole oma näkemykseni, vaan tulkintani siitä, miten päättäjät näitä tulkitsevat:

1. Tuo terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen oli ensisijainen prioriteetti. Missään ei ole sanottu koskaan, että se olisi se ainoa perustelu.

2. Päättäjät laskeskelevat, että vielä ei ole mahdollista tai järkevää vapauttaa yhteiskuntaa täysin, kun nuoremmista ikäluokista ja keski-ikäisistä on edelleen vain murto-osa rokottamatta. Jos tauti lähtisi vielä leviämään oikein urakalla, sillä olisi edelleen hyvin tilaa aiheuttaa hallitsematon tai ainakin raju epidemia. Kun rokotukset koko aikuisväestölle saadaan maaliin ihan lähikuukausina, on poliitikoista järkevää pitää rajoituksia vielä hetken voimassa siksi, että tauti hiipuu, ja rokotukset tukevat tätä. Ja siksi, että hallitsemattomasti leviävä epidemia voisi aiheuttaa edelleen kuormitusta terveydenhuollolle, etenkin kun nämä variantit ovat vieneet ihmisiä enemmän sairaalaan myös nuorissa. Veikkaan, että tässä päättäjät pelaavat mieluiten todella varovaisesti, ja THL:n laskuharjoitukset kummittelevat takaraivossa. Itse taas olen laskenut, että tällä nykyisellä linjalla tauti hiipuu kesäkuun puoliväliin mennessä, tai jo aiemmin, vähän riippuen, miten tämä pieni suvantovaihe päättyy.

3. Long-Covidin perusteella on haettu jo sairauseläkettä, ja muistelen, että HUS olisi perustamassa sen hoitoon klinikkaa. Noista jälkimmäinen kielii mielestäni siitä, että tämä otetaan vakavasti. Olen kuitenkin siinä käsityksessä, että rokotteet suojaisivat hyvin myös tuolta Long-Covidilta.

Sanoisin taas omana mielipiteenäni, että tämä nykyinen maltillinen rajoitusten keventäminen kannattaa, koska reilun kuukauden päästä tauti on jo käytännössä hiipunut maastamme. Tästä kiitos rokotusten, rajoituksilla jo nyt vähiin painettu epidemiamme sekä hallittu yhteiskunnan avaaminen, jolloin R-luku pysyy pitkälti alle yhden. Sen jälkeen homma alkaa olla selvä, ja tauti voitettu.
 
Tästä viestistä jäi uupumaan sisältö ja käyttäjä on passitettu viikoksi pelikieltoon.
Toi että on ulko-tilassa (esim.terassi tai muu), niin on ihan yks ja sama viruksen leviämisen kannalta, jos joku vetää röökiä siinä lähellä. Mikään ei ole yhtä tehokas levittäjä kun se. Tai no pisarat tietysti, mutta levittäjänä laajuudeltaan.

Korona-aikana terassien pitäisi olla savuttomia, jos halutaan pitää ne sisätiloja parempina paikkoina tämän loppumiseen.
Jaahas. Täällä yksi vihervasemmistolainen terveysnatsi ulisee.
Krista Kiurun ääliöpolitiikka ilmeisesti puree pahimpiin kommareihin.
Tupakointi on laillista tässä maassa natsien ulinasta huolimatta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jaahas. Täällä yksi vihervasemmistolainen terveysnatsi ulisee.
Krista Kiurun ääliöpolitiikka ilmeisesti puree pahimpiin kommareihin.
Tupakointi on laillista tässä maassa natsien ulinasta huolimatta.

Kuka on vihervasuri, minäkö? :D hah, tää oli paras hetkeen aikaan.

Ei ole pakko uskoa jos ei halua, mutta sanonpa vaan että pandemia-aikana olisi parempi pistää terassit savuttomiksi. Saat olla toista mieltä ihan vapaasti :)
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Suomen uudet 162 ilmoitettua koronavirustartuntaa jakaantuivat seuraavasti:

Helsinki ja Uusimaa 90
Helsinki 37
Vantaa 9
Espoo 23
Kerava 3
Järvenpää 1
Nurmijärvi 5
Tuusula 1
Porvoo 1
Hyvinkää 2
Kirkkonummi 1
Sipoo 1
Mäntsälä 2
Pornainen 2
Inkoo 2

Varsinais-Suomi 24
Turku 17
Salo 1
Kaarina 1
Raisio 3
Nousiainen 2

Pirkanmaa 8
Tampere 6
Kangasala 1
Urjala 1

Pohjois-Pohjanmaa 6
Oulu 5
Ii 1

Keski-Pohjanmaa 3
Kokkola 2
Kaustinen 1

Päijät-Häme 14
Lahti 13
Hollola 1

Kanta-Häme 6
Hämeenlinna 5
Humppila 1

Keski-Suomi 2
Jyväskylä 2

Vaasa (alue 2)
Vaasa 1
Mustasaari 1

Kymenlaakso 3
Kotka 3

Pohjois-Savo -1
Kuopio -2
Iisalmi 1

Etelä-Savo 1
Mikkeli 1

Etelä-Karjala 1
Taipalsaari 1

Pohjois-Karjala 1
Kitee 1

Lappi 1
Inari 1

Länsi-Pohja 1
Tornio 1
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kymenlaakso 3
Kotka 3

Perkeleen kotkalaiset. Kymenlaakso olisi jo perustasolla, muissa kunnissa on pitkään ollut 0-2 tartunnanpäiviä mutta Kotka pitää maakunnan kiihtymisvaiheessa. Yksi tuttu kävi viime viikolla Kotkassa ja ihmetteli kuinka siellä oli kaupoissakin enemmän maskittomia kuin mitä muualla on tottunut näkemään.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo vattu tervetuloa Suomeen. Yritin varata aikaa koronatestiin tiistaille, kuten lentokentällä neuvottiin. Noh, soittelin johonkin Vantaan kaupungin koronapuhelimeen ja siellä setä sanoi että ei mua voida testata koska ei ole oireita. Ja maahantulijana pitäisi testi varata finentryn kautta.

Selvä. Menin finentryn sivuille ja naputtelin jonkun kyselyn läpi. Mutta paskat sieltä mitään ajanvarausta voinut tehdä vaan käskivät soittamaan numeroon x. Tämä numero oli kuitenkin juuri se sama johon olin aikaisemmin soittanut ja josta käskivät finentryn sivuille. Eli tämä on nyt sitten tällainen pyörä joka pyörii ikuisesti. Pitää nyt sitten vissii huomenna taas soitella tuohon numeroon ja kysyä että mitäs nyt sitten tehtäisiin...

Joku koronabotti ilmeisesti myös toimii ajanvarauksessa, mutta enhän mä sinne pääse kirjautumaan koska ei ole suomalaisia pankkitunnuksia.

Ei jaksais pyöriä ympäri kyliä ja soitella sataan paikkaan jonkun testin takia. Jos eivät huomenna mulle jostain anna aikaa niin pitäkööt tunkkinsa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Joo vattu tervetuloa Suomeen. Yritin varata aikaa koronatestiin tiistaille, kuten lentokentällä neuvottiin. Noh, soittelin johonkin Vantaan kaupungin koronapuhelimeen ja siellä setä sanoi että ei mua voida testata koska ei ole oireita. Ja maahantulijana pitäisi testi varata finentryn kautta.

Selvä. Menin finentryn sivuille ja naputtelin jonkun kyselyn läpi. Mutta paskat sieltä mitään ajanvarausta voinut tehdä vaan käskivät soittamaan numeroon x. Tämä numero oli kuitenkin juuri se sama johon olin aikaisemmin soittanut ja josta käskivät finentryn sivuille. Eli tämä on nyt sitten tällainen pyörä joka pyörii ikuisesti. Pitää nyt sitten vissii huomenna taas soitella tuohon numeroon ja kysyä että mitäs nyt sitten tehtäisiin...

Joku koronabotti ilmeisesti myös toimii ajanvarauksessa, mutta enhän mä sinne pääse kirjautumaan koska ei ole suomalaisia pankkitunnuksia.

Ei jaksais pyöriä ympäri kyliä ja soitella sataan paikkaan jonkun testin takia. Jos eivät huomenna mulle jostain anna aikaa niin pitäkööt tunkkinsa.

On kyllä käsittämätöntä perseilyä. Siellä ilmeisesti protokollat sumentavat joillain järkeä. Eikö se nyt olisi kaikille parempi, että a) kaikkien ja b) erityisesti maahan tulleiden testaus tehtäisiin mahdollisimman helpoksi?

Itselläni toki päinvastainen kokemus: olin käymässä Suomessa joulun aikoihin. Soitin Hämeenlinnan koronapuhelimeen kyselläkseni testistä. Kysyivät, että pääsisinkö heti tulemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse päässyt myös aina suoraan Finentrystä varaamaan testin ongelmitta. Kätevä palvelu.

Toki tuossa nyt kannattaisi @HPL76 vaan laittaa koronabottiin muutama oire ja käydä testissä. Ei se sen kummempia vaadi.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Perkeleen kotkalaiset. Kymenlaakso olisi jo perustasolla, muissa kunnissa on pitkään ollut 0-2 tartunnanpäiviä mutta Kotka pitää maakunnan kiihtymisvaiheessa. Yksi tuttu kävi viime viikolla Kotkassa ja ihmetteli kuinka siellä oli kaupoissakin enemmän maskittomia kuin mitä muualla on tottunut näkemään.

Koronakartan mukaan Kymenlaakson ilmaantuvuus on 23,9, eli muistaakseni perustason raja kulkee lukemassa 25,0. Eli Kymenlaakson pitäisi kyllä olla jo nyt perustasolla.

 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei jaksais pyöriä ympäri kyliä ja soitella sataan paikkaan jonkun testin takia. Jos eivät huomenna mulle jostain anna aikaa niin pitäkööt tunkkinsa.

Mene koronabottiin ja täppäät sinne, että sulla on lämpöä ja/tai kurkku kipeä. Saat ajan huomiseksi ja ylihuomenna tulee tulos.

edit: @Clubittaja olikin jo asian ytimessä.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Kerrankin Virossa vähemmän tartuntuja kuin Suomessa eli 157. Toki saisi olla viisi kertaa vähemmän tartuntoja kuin meillä kun asukkaita noin sen verran vähemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös