Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 009 184
  • 81 135

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen: Välttämättömyyden vaade ei tällä hetkellä täyty liikkumisen rajoittamiseksi


Eipä siis taida tulla tänään liikkumisrajoituksia.
Täähän olisi ihan hyvä uutinen, jos sen sanojana olisi hallituksesta joku muu kuin sen nukkeministeri.
 
Suosikkijoukkue
KK
Voisiko tuo korkea teholla olevien määrä esteillä sitä, että ensimmäisen piikin saaneet riskiryhmäläiset ovat lähteneet sankoin joukoin tapaamaan toisiaan? Tai että ollaan liian äkkiä tavattu mahdollisia tartuttajia?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Voisiko tuo korkea teholla olevien määrä esteillä sitä, että ensimmäisen piikin saaneet riskiryhmäläiset ovat lähteneet sankoin joukoin tapaamaan toisiaan? Tai että ollaan liian äkkiä tavattu mahdollisia tartuttajia?
Ei välttämättä. Tiedot esim. HUS-alueelta kertovat selkeästi, että suurimmat tartuntamäärät iskevät tällä hetkellä alle 40-vuotiaisiin ja maahanmuuttajiin. Käsittääkseni kumpikaan noista ryhmistä ei ole vielä kuulunut rokotusohjelman piiriin.

Brittivariantti on nyt se ongelma numero uno. Tarttuu herkästi ja iskee lujaa myös nuorempiin aikuisiin.
 
Suosikkijoukkue
KK
Ei välttämättä. Tiedot esim. HUS-alueelta kertovat selkeästi, että suurimmat tartuntamäärät iskevät tällä hetkellä alle 40-vuotiaisiin ja maahanmuuttajiin. Käsittääkseni kumpikaan noista ryhmistä ei ole vielä kuulunut rokotusohjelman piiriin.

Brittivariantti on nyt se ongelma numero uno. Tarttuu herkästi ja iskee lujaa myös nuorempiin aikuisiin.
Suurimmat tartuntamäärät eivät kerro mitään minkä ikäisiä tai kuntoisia teholla on. Vai olenko käsittänyt jotain väärin?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF

Oulun alueella pidetään koronarajoituksia nykyisellään siitä syystä, että pääsiäisenä voi virusta levitä helposti muilta aluelta.

Alkaa semisti loppumaan huumori näiden päätöksien suhteen. Absoluuttisilla luvuilla ei ole oikeastaan mitään merkitystä, vain jollain SoTe-porukan musta-tuntuu ajatuksilla.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä muutama hieno poiminta tälle iltaa:


"Akselilta THL–STM–HUS on ennen illan neuvotteluja kuultu, että koronatilannetta ei saada ilman liikkumisrajoituksia hallintaan ja tehohoidon kapasiteetti on vaarassa ylittyä.
IS:n tietojen mukaan THL pitää edelleen liikkumisrajoituksia välttämättöminä.
Ongelmaksi on muodostunut se, että asiaa ei ole pystytty muotoilemaan riittävän aukottomasti niin, että välttämättömyyden tarve pystytään osoittamaan."

Näinköhän sieltä vielä saadaan naftaliinista THL:n kuntavaaleista tuttu mallinnusexpertti mallintamaan sellainen 15 000 tartunnan tehohoitopiikki, niin Jämäkkä saa runottua kaiken haluamansa läpi? Jos mallinnusmestari ennustaisi esim. kesäkuuhun mennessä 7 000 kuolemaa, tehohoitokapasiteetin romahtamista ja yleistä sekasortoa, niin varmasti ulkonaliikkumiskielto menisi siinä missä vaalien siirtäminen? Realistisuudellahan ei ole väliä, kunhan jotain lukuja on.





Varautumisasiakirjat on siis salattu vedoten aikasidonnaisuusulottuvuuteen. Ei ole jäänyt Marinin hamuama politiikka epäselväksi; kaikki hänen tahtoma pitää saada läpi välittämättä siitä onko se läpinäkyvää tai millään muulla tavalla eettistä. Jos jotain ihmettelen, niin ihmisiä, jotka äänestävät SDP:tä. Oikeastaan jokaiselle muulle puolueelle keksin jonkun syyn antaa ääni, mutta SDP:lle en sellaista löydä. Täyttä neukkumeininkiä ja sitä se on ollut aina. Tämä hallituskausi ja kriisi sen on nätisti todistanut; oli kyse lakien toimeenpanosta tai niiden sisällöstä tai parlamentaarisesta avoimuudesta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Koronakartan mukaan testejä otettiin nopeasti katsottuna toukokuussa ehkä keskimäärin noin 3000/vrk, mutta kesäkuussa taas selvästi vähemmän. Heinäkuussa tuo kääntyi nousuun (ehkä n. 5000/vrk) ja elokuussa kiihtyi ihan kunnolla, noin 15000 testiin vuorokaudessa.

Kyllä, elokuun toisella viikolla mentiin päivittäisissä testausmäärissä ensimmäistä kertaa yli 10 000 eikä sen jälkeen ole sen alle menty.
 

Liitteet

  • 2021-03-23 (3).png
    2021-03-23 (3).png
    67,3 KB · kertaa luettu: 70

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Ei nyt oikein tunnu lääkäritkään lämpiävän tälle liikkumisrajoitukselle. Marin, Kiuru ja Ruotsalainen tuntuvat ainoastaan haluavan sitä.
Marin ja Kiuru tuntuu pyörivän ihan omissa aikasidonnaisuusulottuvuuksissa nykyään. Varsinkin Marin tuntuu menettäneen järkensä täysin, Kiurua alkaa jo käydä sääliksi kun Marin heittää sen aina bussin alle.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Tämä nyt olisi ehkä enemmän hallitusketjun asiaa, mutta minusta on jotenkin huvittavaa esittää asia niin, että Marin "haluaa" liikkumisrajoituksia. Vielä jotenkin niin, että ihan vain siksi, koska demari ja narsisti. Motiivina on oikeasti ainoastaan hoitaa koronahomma kotiin parhaalla mahdollisella tavalla ja sen eteen joutuu varmasti tekemään jatkuvasti sellaisia päätöksiä, joiden tietää itsekin olevan harvinaisen hanurista. Tässä kohtaa vain pääministerillä on vaan hemmetinmoinen vastuu ja toimia on selkeästi sanellut tämän vuoden puolella varman päälle pelaaminen. Nyt liikkumisrajoituksia puuhattiin läpi selkeästi vähän panikoiden ja ennen rajoitustoimien vaikutuksen punnitsemista, siitä aiheellista kritiikkiä pitää tullakin. Mutta että tämäkin olisi vain jotain pääministerin henkilökohtaista vallanhimoa ja maniaa, siinä ehkä pitää jo painaa jarrua. Uskon että Marin on aidosti helpottunut, jos tartunnat jatkavat nyt laskuaan ilman liikkumisrajoituksia. Jos ne vastoin odotuksia jatkaisivat nousuaan, ei hänen auttaisi heitellä mitään "mitäs minä sanoin"-kommentteja, vaan ottaa paska niskaan ja yrittää uudelleen.

Krista Kiuru on ainakin omalla kohdallani nostattanut vitutuskäyrää useita kertoja, mutta täytyy antaa hänelle se tunnustus, että mistään "mä olen vain töissä täällä"-suhtautumisesta ei ole hänen kohdallaan mitään tietoa, mikä voisi olla tilanne jonkun koronanyrkkiläisen tai toimitusministerin kohdalla. Keskittyy jopa fanaattisesti tavoitteeseensa, joka on pitää koronaepidemia aisoissa Suomessa. Keinot ja viestintä ovat sitten olleet välillä enemmän tai vähemmän kyseenalaisia, mutta täydet pisteet omistautumisesta. Ja todellinen motiivi hänellä ei ole rankaista yrittäjiä, nuoria, veronmaksajia jne., koska demari ja Marinin käsikassara. Retoriikka menee turhautumisen myötä välillä täällä aika villiksi myös monen arvostamani koronaketjuilijan toimesta ping @Clubittaja ja se on ihan ok, mutta esitän nyt vaatimattoman eriävän mielipiteeni asiasta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
"Liike Nytin puheenjohtaja Harry ”Hjallis” Harkimo pitää hallituksen suunnittelemia rajoituksia sekavina, ja hänestä liikkumisrajoituksille ei ole tällä hetkellä riittäviä perusteluja.

Harkimon mielestä eduskunnan pääsiäisloma pitäisi peruuttaa ja valmistella asia huolellisesti. Harkimo ei ymmärrä, mikä kiire asiasta on päättää juuri tiistaina"

Hjallishan vastasi tuossa itse omaan kysymykseensä: koska lomat lähestyvät niin asiat pitää saada nopeasti päätettyä. Suomessa vapaat ja varsinkin lomat ovat pyhiä asioita, niitä ei siirretä isojenkaan asioiden tieltä vaan pitää saada lomailla. #Itkupotkuraivari
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Ei nyt oikein tunnu lääkäritkään lämpiävän tälle liikkumisrajoitukselle. Marin, Kiuru ja Ruotsalainen tuntuvat ainoastaan haluavan sitä.

Mielenkiintoinen kommentti Asko Järviseltä:
Järvisen mukaan Husin tartuntamäärät ovat nyt aivan liian korkealla tasolla.
– Meidän pitäisi päästä marraskuuta edeltävälle tasolle. Tämä tarkoittaa kolmasosaa nykyisestä eli noin tuhatta viikoittaista tartuntaa, jotta voisimme olla niin sanotusti rauhassa.
Nopealla katsannolla ennen marraskuussa alkanutta tartuntojen nousua pyörittiin koko maan tasolla siinä 170-200 päiväkeskiarvossa. Viimeksi aika lähelle tuota päästiin tammikuun alussa kun tartuntoja tuli n. 230-250 per päivä.

edit: korjattu lainaus
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä nyt olisi ehkä enemmän hallitusketjun asiaa, mutta minusta on jotenkin huvittavaa esittää asia niin, että Marin "haluaa" liikkumisrajoituksia. Vielä jotenkin niin, että ihan vain siksi, koska demari ja narsisti. Motiivina on oikeasti ainoastaan hoitaa koronahomma kotiin parhaalla mahdollisella tavalla ja sen eteen joutuu varmasti tekemään jatkuvasti sellaisia päätöksiä, joiden tietää itsekin olevan harvinaisen hanurista.
Tässä on mielestäni oleellinen pointti. Sama on pyörinyt mielessä, kun olen tätä ketjua lueskellut. Vähän tulee sellainen vaikutelma, että joillekin tämä Marinin ja Kiurun vahtaaminen on kuin jotain tosi-tv -viihdettä. Ihan sama mitä sieltä valtioneuvostosta tulee ulos, niin jotenkin se tulkitaan kommunismiksi, narsismiksi tai idiotismiksi.

Aina välillä siellä seassa on relevantteja pointteja ja huomioita. Koronan hoito ei kaikilta osin ole mennyt putkeen, ja sen nyt varmasti jokainen on pannut merkille. Toinen asia on sitten se, olisiko mikään kuviteltavissa oleva hallitus hoitanut tätä virheettömästi. Olisiko pääministeri Orpo istunut käsiensä päällä, kun päiväsaldo alkoi huitelemaan jossain 800:n tienoilla? Hallis olisi toki tarttunut kovempiin toimiin jo vuosi sitten - sen verran tiedämme keväältä 2020.

Minun oma arvioni on, että Marinia, Kiurua tai hallitusta ei motivoi ravintoloiden, yrittäjien, lasten, nuorten eikä palkansaajien rankominen. Tästä saimme ensimmäiset indikaatiot yli vuosi sitten, kun hallitus oli vastentahtoinen rajoittamaan taloutta ja yhteiskunnan toimintaa. Jos Marin ja Kiuru olisivat vallanhimoisia Neuvosto-politrukkeja, tapahtuiko tämä muutos siis vuoden aikana? Oma valistunut arvaukseni on, että myös demareita kiinnostaa mahdollisimman hyvä koronan hoitaminen, sillä sitä kautta saa todennäköisesti ääniä tulevissa vaaleissa sekä valtaa muuttaa niitä asioita, joita demarit ensisijaisesti ajavat.

Liikkumisrajoitteiset kuulostavat toki kovalta toimelta, enkä lainkaan vähättele niiden oikeudellista merkitystä. Kuitenkin kun asiaa ajattelee helsinkiläisen näkökulmasta, niin eivät ne toisi kovin suurta muutosta. Edelleen saisi käydä töissä, apteekissa, lenkkeilemässä ja ruokakaupassa. Matkustaakin saisi tietyin varauksin. Sen sijaan voisi olla, että siellä täällä välteltäisiin opiskelijabileitä, saunailtoja tai vaikka Alanya-marketin edustalla kokoontumista.

Suurin ongelma näissä rajoituksissa on mielestäni se, että ne heikentävät yritysten, palveluntarjoajien ja yksittäisten kansalaisten toimeentuloa. Toisaalta on vaikea sanoa, olisiko parempi, että viruksen annettaisiin levitä nykytahtia tai hieman kovemmin. Silloin saatettaisiin vaarantaa myös kesäsesonki, joka on kuitenkin esim. ravintoloiden kannalta aika kriittinen.

Senkin luulisi olevan aika oletettavaa, että kun näin dramaattisia toimia ehdotellaan, alkaa poliittinen mediapeli. Jokaisella puolueella on halu saada palstatilaa omille kannanotoilleen, ja aika monella on myös lypsettäviä etuja omille äänestäjille. Media taas haluaa otsikoita, joita se saa aina kun neuvotteluista "tihkuu tietoa" tai kun "nimettömänä pysyvä rkp:läinen" avaa suunsa. Onhan tämä vähän sellaista touhua, että kaikki osapuolet hyötyvät. Paitsi ehkä kansalaiset, joilla voi olla vaikea arvioida, mikä lööppi tai fakta-boksi on milloinkin relevantti ja luotettava.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämä nyt olisi ehkä enemmän hallitusketjun asiaa, mutta minusta on jotenkin huvittavaa esittää asia niin, että Marin "haluaa" liikkumisrajoituksia. Vielä jotenkin niin, että ihan vain siksi, koska demari ja narsisti. Motiivina on oikeasti ainoastaan hoitaa koronahomma kotiin parhaalla mahdollisella tavalla ja sen eteen joutuu varmasti tekemään jatkuvasti sellaisia päätöksiä, joiden tietää itsekin olevan harvinaisen hanurista.
Tämä ketjuhan irtautui todellisuudesta ja muuttui lukukelvottomaksi jo viime vuoden lopulla. Ylipäänsä on jonkinlainen nykyajan kirous, että muuten ihan tolkun ihmiset päästävät suustaan ihan kauheita järjettömyyksiä, koska politiikka ja ideologia - ne vapauttavat kaikista järjen ja empirian vaatimuksista. Marinista on tullut jonkinlainen irvokas vihahahmo monelle - ja tämä siis JA:ssa, joka kuitenkin on sangen hyvin moderoitu palsta. Voi vain kuvitella, mitä sanotaan jossain netin öyhösyövereissä. Jotkut yksittäiset sekopäät voivat hyvinkin miettiä jo ties mitä levottomia tätä menolla.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Krista Kiuru on ainakin omalla kohdallani nostattanut vitutuskäyrää useita kertoja, mutta täytyy antaa hänelle se tunnustus, että mistään "mä olen vain töissä täällä"-suhtautumisesta ei ole hänen kohdallaan mitään tietoa, mikä voisi olla tilanne jonkun koronanyrkkiläisen tai toimitusministerin kohdalla. Keskittyy jopa fanaattisesti tavoitteeseensa, joka on pitää koronaepidemia aisoissa Suomessa.

Itse olen tulkinnut tämän Kristan fanaattisuuden asian tiimoilta peloksi. Luulen, että hän pelkää tautia varsin paljon ja se ohjaa sekä motivoi häntä tässä hommassa paljonkin.
 

Glove

Jäsen
"Liike Nytin puheenjohtaja Harry ”Hjallis” Harkimo pitää hallituksen suunnittelemia rajoituksia sekavina, ja hänestä liikkumisrajoituksille ei ole tällä hetkellä riittäviä perusteluja.

Harkimon mielestä eduskunnan pääsiäisloma pitäisi peruuttaa ja valmistella asia huolellisesti. Harkimo ei ymmärrä, mikä kiire asiasta on päättää juuri tiistaina"

Hjallishan vastasi tuossa itse omaan kysymykseensä: koska lomat lähestyvät niin asiat pitää saada nopeasti päätettyä. Suomessa vapaat ja varsinkin lomat ovat pyhiä asioita, niitä ei siirretä isojenkaan asioiden tieltä vaan pitää saada lomailla. #Itkupotkuraivari
Radiossa oli juttua aiitä, milloin uusien kunnanvaltuustojen pitäisi aloittaa työnsä. Elokuu ei ilmeisesti passaa kun virkamiehet joutuisivat mahdollisesti olemaan töissä heinäkuussa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Voisihan se olla myös niin että Kiuru ottaa työnsä vakavasti ja on työnsä puolesta huolissaan tautitilanteesta. Ei sillä, Kiurun viestintä kyllä on harvinaisen sekavaa jargonia joka tarvitsisi lukea selkokielelle. Ja kyllä mä sitä Kulmunin viestintäkoulutusta voisin suositella myös Kiurulle.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Marinista on tullut jonkinlainen irvokas vihahahmo monelle - ja tämä siis JA:ssa, joka kuitenkin on sangen hyvin moderoitu palsta. Voi vain kuvitella, mitä sanotaan jossain netin öyhösyövereissä. Jotkut yksittäiset sekopäät voivat hyvinkin miettiä jo ties mitä levottomia tätä menolla.

En nyt olisi tästä ihmeissäni, tavallaan luonnollinen reaktio sen jälkeen, kun punavihreät nostivat marinin jumalasta seuraavan asemaan. Samaan aikaan kuitenkin vähän väliä Sanna saa itsensä vaikuttamaan ylimieliseltä ja esim viime viikkoinen trump-henkinen twiitti ”get over it” ei kauheasti pisteitä lisännyt. Tuohon lisänä poliittisten ”kilpailijoiden” mustamaalaus medialle lähinnä Marinin kannatuksen pudottamiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös