Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 026 409
  • 81 135

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Merkittävin ero viime kevääseen tulee joka tapauksessa olemaan se, etteivät kuolinluvut tule kovin merkittäviksi nousemaan, vaikka n. 500-900 tartunnan tienoilla mentäisiin vielä vaikka kuukausi. Voinee sanoa Suomella käyneen onni riskiryhmäläisten ja ikäihmisten rokotusten pitkälti maaliin saattamisen ajoituksen suhteen. Myös riski sairaalakapasiteetin täyttymiselle pienenee joka hetki, kansan immuniteetin kasvaessa.

Pian ei tarvitse pelätä, että "aktiivinen nuori aikuinen" tartuttaisi vaikkapa iäkkäät isovanhempansa.
 
Viimeksi muokattu:

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minusta ainoa oikea lisätoimi on se, että keskitetään rokotukset HETI ongelma-alueille. Kaikki muut toimet on lillukanvarsia, joiden hyöty on minimaalinen.
Rokotuksilla ei tämän nykyisen aallon ongelmia ratkaista. Niitä tulee yksinkertaisesti liian vähän maahan ja vaikutukset näkyvät liian isolla viiveellä. Rokotuksia on myös erittäin vaikea saada kohdistettua juuri niihin henkilöihin jotka tartuntoja eniten levittävät. Tuskinpa nämä välinpitämättömimmät tapaukset suostuvat edes rokotuksia ottamaan.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eilen Ilta-Sanomissa oli tuosta Kouvolan tapauksesta, kun jonkun afrikkalaisen hautajaisia vietettiin yli 100 hengen voimin. Samaan aikaan tietty porukka selittää kokoajan kuinka maahanmuuttajien joukossa virus leviää, koska ovat palveluammateissa ja asuvat ahtaasti.

Varmaan osa tuomitsee minut ahdasmieliseksi rasistiksi, mutta kyllähän tuon koronan leviämisessä maahanmuuttajien joukossa kulttuurilla tuntuisi olevan merkittävä rooli, kun ei jakseta/haluta ottaa sääntöjä/ohjeita vakavasti vaan järjestetään 100hengen hautajaisia ja ties mitä muita tilaisuuksia (tuo on ainoa julkisuuteen asti yltänyt). Toivottavasti joku nyt ei yritä selittää, että siellä 100 hengen hautajaisissa kukaan ei ollut saanut viestiä kokoontumisrajoituksista kieliongelmien takia. Samalla tavalla tuo kulttuuri näkyy siinä ettei maskeja haluta käyttää tai käyttäytymistä muuteta (esim turvavälit) vaikka tässä on jo vuosi kärsitty tästä epidemiasta.

En osaa sanoa mikä toimisi tuohon, ehkä täsmäkommunikaatio esim uskonnollisten johtajien kautta tai jokin keppi/porkkana-metodi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nämä rajoitustoimet eivät näytä riittävän. Ovat varmasti hidastaneet tartuntojen nousua, mutta laskevaa trendiä eivät ole saaneet aikaiseksi. Jotain lisätoimia tarvitaan.

Kyllä. Tämä oli odotettavissa ja ennustettavissa mielestäni jo aika nopeasti sen jälkeen kun hallitus alkoi puhumaan tästä "sulkutilasta". Käytännössä aiemmin ihmiset ovat muuttaneet käyttäytymistään jo siinä vaiheessa niin paljon, että tartunnat ovat alkaneet laskemaan jo ennen varsinaisten rajoitusten alkua. Nyt näin ei käynyt.

Tällä hetkellä tilanne taitaa olla se, että sitä sutta on huudettu liikaa eikä isoa osaa ihmisistä enää jaksa kiinnostaa. Pelkokerroin ei ole tarpeeksi iso. Mikäli nykytilanne halutaan nopeaan laskuun niin siihen vaaditaan aidosti kovia rajoituksia, jotta kaikkia alkaa tilanne kiinnostamaan. Ehkä motivoinnissa voisi yrittää nyt käyttää porkkanaa ikuisen piiskan sijaan?

Eikös tämä ole vähän kuin toleranssin kasvaminen kaljan juomisessa? Aluksi riittää pari kaljaa kivaan fiilikseen, mutta ajan kuluessa toleranssi kasvaa ja vaaditaan jo 12 kaljaa samaan kivaan fiilikseen. (Kalja= rajoitus ja kiva fiilis = tartuntojen laskeva trendi).
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Päivän luku 856. Ei rajoitustoimet näytä vaikuttavan hevonhelvettiä. Tai mistäpä tuota tietää mitä luvut olisivat ilman niitä..

Itse uskon, että vaikuttavat. Nyt R-luku on tartuntojen kehityksen mukaan laskettuna noin 1.03, kun taas vastaavalla tavalla laskettuna oltiin ennen rajoituksia lukemissa 1.10.

Rokottaminen on toki myös lisääntynyt, mutta sen en usko vielä merkittävästi näkyvän tartuntaluvussa, kun tähän mennessä on rokotettu lähinnä riskiryhmäläisiä, joista suurin osa on tähänkin asti elänyt "varovaisempaa elämää". Niissä ryhmissä, joissa tauti jyllää, rokotekattavuudessa ei ole tapahtunut käytännössä mitään muutosta.

Vaikea tätä on toki todistaa mitenkään, kun se vaatisi aika rajun kokeen, eli rajoitusten purkamisen. Silti itse sanoisin, että vaikutusta on jonkin verran, mutta se on varsin vähäistä toistaiseksi. Saattaa kuitenkin olla, että kun nyt nämä suuremmat tartuntaketjut rauhoittuvat, alkaa R-lukukin pudota.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Rohkea päätelmä. Perusteluita on varmaan turha odottaa?

No ihan nyt tästä suoraan pelkkiä tartuntamääriä seuraamalla näin voi päätellä. Luulisi, että rajoitusten vaikutus näkyisi jo luvuissa laskevasti, mutta eipähän tuo näy. Rokotuksiakin on tehty jo sen verran pitkään, että senkin pitäisi näkyä, mutta kun ei näy. Eikö se kuuluisa kaksi viikkoa enää pädekään? Kai olen sitten tulkinnut aivan väärin kaikkia merkkejä, sekin on tietenkin mahdollista.

Tässä nyt oma näkemys tilanteesta.

Se on toki positiivista, että kuolintapaukset eivät ole nousseet vaan päinvastoin vähän jopa laskeneet suhteessa tapausmääriin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
HUS-alueella on viisi tartuntaa enemmän kuin edellisellä 7 vrk jaksolla, ja noin puolitoista viikkoa tilanne ollut aika stabiili. Ei nousua, ei toki laskuakaan. Vantaa laskenut, Helsinki ja Espoo nousseet, eli seudulla tilanne on sisäisesti tasoittunut. Kasvu tulee nyt muualta, mikä on tietysti niin kauan ”hyvä” kun ovat yksittäisiä ryppäitä. HUS ja V-Suomi toki tasoltaan korkeimmalla, mutta kehitys näkyy heikompana muualla.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ihan nyt tästä suoraan pelkkiä tartuntamääriä seuraamalla näin voi päätellä.

"Eli nyt uskaltaa jo sanoa: Rokotukset: vaikutus tartuntamääriin +/- 0, Rajoitukset: vaikutus tartuntamääriin +/- 0"

Tähän päätelmään päästäksesi sinun pitäisi tietää mitä tartuntamäärät olisivat ilman rokotuksia ja rajoituksia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No ihan nyt tästä suoraan pelkkiä tartuntamääriä seuraamalla näin voi päätellä. Luulisi, että rajoitusten vaikutus näkyisi jo luvuissa laskevasti, mutta eipähän tuo näy. Rokotuksiakin on tehty jo sen verran pitkään, että senkin pitäisi näkyä, mutta kun ei näy.

Rajoitukset vaikuttavat tartuntalukuun. Riippuu sitten rajoitusten tehokkuudesta, että painavatko ne R-luvun alle yhden, vai eivät. Tällä hetkellä, kuten tuossa aiemmin kirjoitin, ne ovat mielestäni painaneet lukua alaspäin, mutta eivät niin paljoa, että epidemia olisi saatu laskuun.

Siitäkin olen tyytyväinen, että ne ovat edes vähän rauhoittaneet kasvua, vaikka toki toivoisi parempaa.

Rokotteista kirjoitin myös tuossa aiempana. Täydennän vielä, että uskon niiden näkyvän tartuntojen kehityksessä aikaisintaan toukokuun alkupuolella, kun rokotekattavuus alkaa nousta riittävän korkealle riskiryhmien ulkopuolella. Sen sijaan sairaala-ja kuolleisuusluvuissa uskon näkyvän parempaa jo sen kuuluisan kahden viikon päästä.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
"Eli nyt uskaltaa jo sanoa: Rokotukset: vaikutus tartuntamääriin +/- 0, Rajoitukset: vaikutus tartuntamääriin +/- 0"

Tähän päätelmään päästäksesi sinun pitäisi tietää mitä tartuntamäärät olisivat ilman rokotuksia ja rajoituksia.

Sitä kun ei meistä voi kukaan tietää, mitä luvut olisivat ilman rokotuksia ja rajoituksia. Olisivat varmasti suurempia, siitä ei liene epäselvyyttä. Mutta nostan toki käden reilusti pystyyn virheellisen tulkinnan vuoksi.

Jatketaan eteenpäin, niska kyyryssä kohti uusia pettymyksiä.
 
Viimeksi muokattu:

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Jaahas, tyttöystävä sai siis positiivisen testitulokset tiistaina itse kävin eilen testissä (vähentääkseni väärän negatiivisen testin mahdollisuutta) ja mulla tuli illalla viesti negatiivisesta tuloksesta. Ollaan oltu karanteenissa tän koko ajan samassa pienessä kämpässä.

Karanteenia tää negatiivinen tulos ei poista, mutta jos ei oireita ala tulemaan, niin uuteen testiin ei tarvitse mennä. Pitää vielä keskiviikkoon asti jaksaa.

On tää kummallinen tauti. Tyttöystävä sai tän ilmeisesti ohimennen spårassa matkustaessaan ja mä en saa tätä lähikontaktissa. Toki väärä negatiivinen testitulos on aina mahdollinen, mut perusolettamus on et negatiivinen testi on oikeasti negatiivinen.
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
HUS-alueella on viisi tartuntaa enemmän kuin edellisellä 7 vrk jaksolla, ja noin puolitoista viikkoa tilanne ollut aika stabiili. Ei nousua, ei toki laskuakaan.

Jos veikata saa, epäilen tämänkertaisen epidemiahuipun koittavan joko ensi tai sitä seuraavalla viikolla. Hyvin vaikea uskoa, mihinkään Irlanti-skenaarioon ainakaan, kun jo kasvu on tällä hetkellä minimaalista ja viimeisimpien rajoitusten vaikutus alkaa nyt näkyä.

Tämä tuskin estää lähiviikkojen potentiaalisia lööppejä "Epidemiahuippu vasta juhannuksena?" tai "Toukokuussa jopa 10 000 tartuntaa päivässä?", mutta Suomi on osoittanut taas kerran olevansa todellinen poikkeustapaus Euroopan mittakaavassa.

Tässä vaiheessa olisi kyllä mielenkiintoista tietää, millaisissa tartuntaluvuissa todella huideltiin viime kevään huipun tienoilla. Testaus kun tuolloin oli tunnetusti huomattavasti nykyistä rajoitetumpaa. Maaginen 1000 tämän hetken testauskriteereillä olisi varmaan mennyt jonain päivänä rikki.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Voisikohan ravintolat jo palauttaa normaalimpaan? Vai pitääkö maagisten lukujen olla pyöreä nolla ennen kuin nämä kamalat koronalingot päästetään pälkähästä?
Eli kun tartunnat ovat miltei koko maan laajuisesti kasvussa niin rajoituksia pitäisi höllätä? Onhan tuokin toki näkemys.
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voisikohan ravintolat jo palauttaa normaalimpaan? Vai pitääkö maagisten lukujen olla pyöreä nolla ennen kuin nämä kamalat koronalingot päästetään pälkähästä?
Tartunnat pitää olla todennäköisesti pitkään nollissa ennen kuin tämä hallitus ravintoloiden ahdinkoa helpottaa. Tosin ravintoloiden kiinnioloa kannattavat sanoo että jos ne olis auki niin tartuntoja olis 11000.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
HUS-alueella on viisi tartuntaa enemmän kuin edellisellä 7 vrk jaksolla, ja noin puolitoista viikkoa tilanne ollut aika stabiili. Ei nousua, ei toki laskuakaan. Vantaa laskenut, Helsinki ja Espoo nousseet, eli seudulla tilanne on sisäisesti tasoittunut. Kasvu tulee nyt muualta, mikä on tietysti niin kauan ”hyvä” kun ovat yksittäisiä ryppäitä. HUS ja V-Suomi toki tasoltaan korkeimmalla, mutta kehitys näkyy heikompana muualla.

Pitkälti näin.

HUS:n alueella kahden viikon aikana sairastuneiden määrä oli jo muutaman päivän ajan melko stabiili. Tuo on minusta kohtuullinen mittari sille, kuinka koronaa sairastavien määrä kehittyy. Tänään tuli kuitenkin tuossa selvä pomppu ylöspäin, kun tilastoista putosi pois kahden viikon takainen päivä, jolloin tartuntoja oli selvästi vähemmän. Mutta suuressa kuvassa tuo on aika merkityksetöntä heiluntaa.

Myös viikkokeskiarvolla tarkasteltuna HUS-alueella on oltu jo yli viikon ajan varsin stabiileissa luvuissa. Tuokin kielii siitä, että epidemian kasvu on taittunut. Rajoituksilla saattaa hyvinkin olla tässä vaikutuksensa.

Varsinais-Suomessa tuo kahden viikon aikana sairastuneiden määrä on jyrkässä kasvussa, ja on ollut sitä jo yli kuukauden. Päiväkohtainen viikkokeskiarvotettu lukema on ehkä stabiloitumassa, mutta sitä se on tehnyt useasti ennenkin vain hypätäkseen taas uuteen nousuun. Pahin kasvu on tuolla.

Pirkanmaalla kasvu jatkuu niin ikään, mutta maltillisemmin kuin Varsinais-Suomessa. Jos taas tarkastellaan Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ulkopuolista Suomea, niin aika stabiilia on. Päiväkohtaiset viikkokeskiarvotetut lukemat heiluvat, ja ovat taas tällä hetkellä maltillisessa kasvussa. Kahden viikon aikana sairastuneiden määrä on taas pysynyt reilut kaksi viikkoa aika vakaana. Eli mitään suurta epidemiatilanteen pahenemista ei toistaiseksi ole havaittavissa Varsinais-Suomen ulkopuolella (Uudellamaalla tilanne on toki paha, mutta ei niinkään paheneva). Toki joissain maakunnissa tilanne pahenee tällä hetkellä, kuten Pirkanmaalla, mutta vastaavasti jossain toisessa ryppäät ovat rauhoittuneet.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Eilen Ilta-Sanomissa oli tuosta Kouvolan tapauksesta, kun jonkun afrikkalaisen hautajaisia vietettiin yli 100 hengen voimin. Samaan aikaan tietty porukka selittää kokoajan kuinka maahanmuuttajien joukossa virus leviää, koska ovat palveluammateissa ja asuvat ahtaasti.

Nostin saman itse jo viikko sitten esille ja tietyllä tavalla asiaa edelleen hyssytellään. Nyt pitäisi pakottaa tietyt ryhmät myös mukaan epidemian hillitsemiseen, eikä nostaa esille kysymystä, että rokotetaan nämä ryhmät ensin. Eihän ylinopeussakoistakaan makseta palkkioita niistä kiinni jääville, jo moraalisesti se olisi täysin väärä reaktio.

Jotenkin hiukan epäilen vielä noita prosentteja, mitä julkisuudessa kerrottiin pääkaupunkiseudulla sairastavien osuuksista, noin yhden kerran tilanteen livenä nähneenä (en sairastaneena). Ketkä lasketaan mihinkin ryhmään, niin siitä voi syntyä tulkintaeroja, onko toisen polven ei kantasuomalainen missä ryhmässä jne.

Varmaan myös minut leimataan tämän perusteella, mutta voisi sanoa, että suurin syy taudin rajusta leviämisestä ainakin täällä pääkaupunkiseudulla löytyy pitkälti tuolta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
En minä ainakaan anna näille päiväkohtaisille tartuntamäärille enää juuri minkäänlaista painoarvoa. Rokotusvauhti on tällä hetkellä niin hyvä, että yhdessä kesän tuoman helpotuksen kanssa tämä tilanne joka tapauksessa tulee jo viimeistään tuossa kesäkuussa helpottamaan erittäin paljon.

Ja siitä ei se ei enää uudestaan lähellekään näin pahaksi lehahda, vaikka kutsuttaisiin koko Etelä-Suomi kauppatorille viikon kestäviin teknobileisiin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Nostin saman itse jo viikko sitten esille ja tietyllä tavalla asiaa edelleen hyssytellään. Nyt pitäisi pakottaa tietyt ryhmät myös mukaan epidemian hillitsemiseen, eikä nostaa esille kysymystä, että rokotetaan nämä ryhmät ensin. Eihän ylinopeussakoistakaan makseta palkkioita niistä kiinni jääville, jo moraalisesti se olisi täysin väärä reaktio.
Tarjotaanhan meillä esimerkiksi vangeille koulutus- ja työllistymisapua "palkintona" siitä, että ovat rikkoneet lakia. Rattijuopoille tarjotaan päihdeneuvontaa. Ylinopeussakoilla ei tietysti tienaamaan pääse, siinä olet oikeassa.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tänäänkin on tilastoihin merkitty testituloksia jonkin verran maaliskuun ensimmäiseltä ja toiselta viikolta. THL:n sivuilta
nopeasti laskettuna ajalta 1.-14.3. 29 uutta tapausta. Tästä viiveestä pitäisi kyllä päästä eroon, tavalla tai toisella.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Tässä vaiheessa olisi kyllä mielenkiintoista tietää, millaisissa tartuntaluvuissa todella huideltiin viime kevään huipun tienoilla. Testaus kun tuolloin oli tunnetusti huomattavasti nykyistä rajoitetumpaa. Maaginen 1000 tämän hetken testauskriteereillä olisi varmaan mennyt jonain päivänä rikki.

Enpä tiedä. Kyllä viime keväänä ihmisten sosiaalinen eristäytyminen oli täysin eri luokkaa mitä nyt. Helsingin keskustakin oli oikeasti täysin autio.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nostin saman itse jo viikko sitten esille ja tietyllä tavalla asiaa edelleen hyssytellään. Nyt pitäisi pakottaa tietyt ryhmät myös mukaan epidemian hillitsemiseen, eikä nostaa esille kysymystä, että rokotetaan nämä ryhmät ensin. Eihän ylinopeussakoistakaan makseta palkkioita niistä kiinni jääville, jo moraalisesti se olisi täysin väärä reaktio.

Itseäni ei kovin paljon haittaa väärät vertaukset tai asioiden yksinkertaistaminen, mutta luullakseni monia somessa haittaa. Vaikea on saada järkevää keskustelua aikaan, jos itse vertaa rokotusjärjestyksen mahdollista muutosta ylinopeussakoista maksettavaan palkkioon. Harva viitsii mukaan lähteä.

Varmaan myös minut leimataan tämän perusteella, mutta voisi sanoa, että suurin syy taudin rajusta leviämisestä ainakin täällä pääkaupunkiseudulla löytyy pitkälti tuolta.

Uhriutumisen sitten ennakkoon jo päälle. Suomeksihan tuo tarkoittaa, että kerroin teille totuuden ja jos olette eri mieltä, kyse on leimaamisesta.

Kuinka vaikeaa on sinullekin todeta asia, että Helsingissä tartunnat leviävät muualta täällä töissä olevien sekä maahanmuuttajien keskuudessa osin siksi, että osa heistä käyttäytyy holtittomasti ja vähät välittää mistään? En ole huomannut kenenkään kiistävän tätä.

Entä pystytkö ymmärtämään, että kantasuomalaisten etu on rokottaa ensisijaisesti niitä, jotka eniten levittävät tautia? Se vähentää sairaalahoidon tarvetta, antaa resursseja muille sairauksille ja pelastaa henkiä sekä säästää rahaa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Entä pystytkö ymmärtämään, että kantasuomalaisten etu on rokottaa ensisijaisesti niitä, jotka eniten levittävät tautia? Se vähentää sairaalahoidon tarvetta, antaa resursseja muille sairauksille ja pelastaa henkiä sekä säästää rahaa.

On hämmentävää, kuinka moni ei oikein pysty ymmärtämään kokonaiskuvaa. Ei kyetä ajattelemaan mitään muuta kuin omaa etua, jos edes sitä. Käy näistä rokotejärjestyksen muuttamista vastustavista viesteistä hyvin ilmi.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jaahas, tyttöystävä sai siis positiivisen testitulokset tiistaina itse kävin eilen testissä (vähentääkseni väärän negatiivisen testin mahdollisuutta) ja mulla tuli illalla viesti negatiivisesta tuloksesta. Ollaan oltu karanteenissa tän koko ajan samassa pienessä kämpässä.

Karanteenia tää negatiivinen tulos ei poista, mutta jos ei oireita ala tulemaan, niin uuteen testiin ei tarvitse mennä. Pitää vielä keskiviikkoon asti jaksaa.

On tää kummallinen tauti. Tyttöysråvä sai tän ilmeisesti ohimennen spårassa matkustaessaan ja mä en saa tätä lähikontaktissa. Toki negatiivinen testitulos on aina mahdollinen, mut perusolettamus on et negatiivinen testi on oikeasti negatiivinen.

Hieno homma! Monilla sellainen käsitys, että kun joku kaupassa aivastaa saat koronan. Itse järkeillyt niin että vaikka olisinkin koronapotilaan kanssa tekemisissä niin ei välttämättä tartu itselle. Tai jos tarttuu saatan saada oirettomana tai sitten lievänä nuhana. Tai sitten iskee kuume ja viikon lepotilassa. Jos oikein huono homma käy saattaa joutua sairaalaan lisähappea saamaan. tai jos oikein helvetin huono tuuri käy joutuu teholle. tai jos oikein oikenín helvetin huono tuuri käy päättyy tarinani teho-osastolle. Ei sillä että ajatteluni takia en noudata ohjeita. Pakko noudattaa kun kaikki paikat kiinni, jos ei olisi en noudattaisi. Tällä hetkellä duunit himassa tai konttorilla yksin. Kaupassa pari kertaa viikossa ja salilla myös useita kertoja viikossa. Sali 800m2 ja tuntuu hassulta kun viimeksikin oli samaan aikaan vain 1 henkilö treenaamassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös