Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 932 002
  • 81 126

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei tää vaan näytä mun Suomelta. Aivan vitun liikaa tämmönen.

Täysin totta. Kyllä tuosta Ossi Tiihosen kirjoituksesta tulee lähinnä Venäjä mieleen. Tarkoituksellista valehtelua. Poliisihan otti Merike Sirelpuun kiinni siksi, että hän ei suostu antamaan mm. joogasalillaan mahdollisesti altistuneiden listaa eikä menemään itse koronatestiin.

Nyt on taas se aika kun trollit laittavat parastansa peliin ympäri Euroopan ja täällä Suomessa pyrkien aiheuttamaan epäluottamusta viranomaisiin ja suomalaiseen yhteiskuntaan. Sinä vielä jaat tätä materiaalia paheksuen suomalaisen yhteiskunnan järkeviä toimia.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Menisivät samalla tarmolla repimään niitä ulkomaalaisia kimppakämpistä, joita karanteenit eivät kiinnosta ja painaisivat samalla naamataulun mediaan, että ota yhteyttä jos olet ollut tekemisissä tämän/näiden kanssa.

Jep, sen päivän kun näkisi.

Suomessa ei taideta pahemmin pedofiilien, rattijuoppojen taikka muiden paskasakkien nimiä taikka kuvia julkaista yleisesti jakoon. Korona-altistunut ja mahdollisesti tartunnan saanut henkilö voidaankin sitten heittää julki.
 
Kenenkään nimeä tai kuvaa ei olisi ollut missään, kun yrittäjä olisi kertonut ryhmätunneillaan kävijöiden nimet.

Kuinka monta perusteltua syytä pystyt kertomaan sille, että noita nimiä ei kerrota?

No ainakin yksi mahdollinen on se, ettei yrittäjä saa luovuttaa nimiä ilman asiakkaiden suostumusta.

Toki ei varmaan tämän 5g-salaliittoteoreetikon kohdalla ole suostumuksesta kiinni, mutta eipä silti ansaitse jalkapuurangaistusta.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kun tässä nyt ollaan "hirveästä taistelusta" huolimatta menossa kohti tonnikerhoa päivittäisissä tartunnoissa. Niin kannattaisko
meidän ministereiden ottaa yhteyttä Baltian maiden johtaviin henkilöihin, että kuinka paketti pidetään kasassa, kun pidetään
tiedoitustilaisuutta kansalle. Mielestäni Baltiassa johtohenkilöt ovat esiintyneet julkisuudessa varsin tyynesti, vaikka tartuntaluvut ovat olleet nelinumeroisissa luvuissa jo pitkän aikaa Liettuassa ja nyt myös Latviassa ja Virossa.

Ihan näin vinkkinä vaan. Mut ei oo toki pakko, jos ei taho. Jatketaan vaan ääni väristen kauhukuvien maalailun tietä.

Nyt, jos koskaan, pitäisi maan johdolta löytyä lujuutta esiintyä niin ettei tunteet pääse pintaan.
 
Mikä tahansa sopimus yrittäjällä ja asiakkaalla onkaan, laki ajaa sen yli.


1. Varmista käsittelyperuste ja suostumuksen lainmukaisuus

Henkilötietojen käsittelylle on aina oltava jokin peruste. Viranomaisen suositus ei yksistään ole peruste käsitellä henkilötietoja.

Suomessa yrityksillä ei ole laissa säädettyä velvollisuutta kerätä yhteystietoja tartuntojen jäljittämiseen. Tietojen kerääminen on kuitenkin mahdollista rekisteröidyn suostumuksen perusteella. Se tarkoittaa, että asiakas saa itse päättää, haluaako hän antaa tietojaan ravintolalle tai tapahtuman järjestäjälle koronavirusaltistumisten jäljittämistä varten.

Suostumuksen on oltava vapaaehtoinen, yksilöity, tietoinen ja yksiselitteisesti annettu. Asiakkaalle on kerrottava selkeästi, mihin tarkoitukseen tietoja kerätään. Asiakkaalla on myös oikeus kieltäytyä tietojensa antamisesta. Tietojen antamista ei voida pitää edellytyksenä esimerkiksi ravintolaan pääsylle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En ole koskaan ikinä missään aloittanut tappelua tms. mutta nyt voisin. Se kun meni flunssassa bussiin ja pisteli vähän eteläafrikkalaista varianttia eteenpäin savonlinnassa, ni vois kyllä tehdä jotain mitä ehkä saattaisi katua...ehkä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Tuota yllä olevaa videota kun katsoo niin tulee heti mieleen että siinähän mahdollisesti harjoitellaan käytännön keinoja, joilla pakkotestaus saadaan rajoilla kuntoon. Vaikka puikotusta ei vielä näykään. Luulin julkisuudessa esitettyjen tietojen perusteella että tuo olisi monimutkaisempaa.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Ei nyt millään pahalla, mutta Ossin twitteriä kun lukee niin tuohan lähinnä jotain salaliittoteoriat ketjun kamaa. Vähän haiskahtaa tuollaiselta QAnon-tyypiltä.
Koronadenialisti pahimmasta päästä ja istuu Lohjan kunnanvaltuustossa. Kaveri on muuten ilmottautunut ehdokkaaksi Perussuomalaisten puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokoukseen.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Kyllä tätä hommaa hoidetaan suhteellisen epäselvästi, epätasaisesti ja kehnolla otteella. Mutta kyllä iso osa sekavuudesta menee myös somelle, jossa jaetaan tarkoituksella väärää tietoa asiasta kuin asiasta omaa tarkoitusperää tukemaan. Samalla rajan yli meneminen tuntuu yleistyvän ja vastakkainasettelu kasvaa.

Alkaa nykyaika tuntumaan pahalta kyllä suomessakin. Ei kaikkea tarvitse ulkomailta kopioida.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
En ole koskaan ikinä missään aloittanut tappelua tms. mutta nyt voisin. Se kun meni flunssassa bussiin ja pisteli vähän eteläafrikkalaista varianttia eteenpäin savonlinnassa, ni vois kyllä tehdä jotain mitä ehkä saattaisi katua...ehkä.
Näissä kannattaa nyt vedellä muutaman kerran kunnolla happea ennen kuin edes alkaa kirjoittelemaan. On nyt vain kertomus aivastelusta ja siitä tehdyt johtopäätökset, ei mitään muuta. Tiedän henkilöitä, jotka jonkun allergian takia aivastelevat ja röhivät pitkin vuotta ja joutuvat myös korona-aikana liikkumaan ihmisten ilmoilla ja joukkoliikenteessä päivittäin. Ei sillä etteikö tämä olisi voinut olla ihka-aito tollokin.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kovaa peliä bostonissa. Poliisilta poikkeuksellinen toimenpide: Julkaisi korona-altistumisketjusta epäillyn joogayrittäjän kuvan

Jopa taposta tai murhista epäilyjen kuvia ei aina julkaista, mutta kuntosaliyrittäjän kuva julkaistaan. Onkohan menny vähän liian pitkälle tää hysteria? Tässä ainakin vaikeutettiin kyseisen henkilön elämää aika kohtuuttomasti. Tuskin ton kokoisessa paikassa enää koskaan saa rauhassa kulkea.

oliskohan julkaistu kuvaa jos olisi ollut tummaihoinen?
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuo Savonlinnan tapaus on viikkojen takaa kuten täälläkin on Hesarin uutisen mukaan kerrottu. Savonlinnassa olleella vaihto-oppilaiden tartuntabileillä ei ollut etelä-afrikkalaisen kanssa mitään tekemistä. Iltapulun uutinen oli hyvn tehty klikkiotsikko

Toinen juttu on rokotusluvut. Taisi olla se toinen iltapäivälehti joka selitti jotain 2000 rokotuksesta tänään. Yle kertoo näin
Rokotteen saaneet 404 436
Muutos eiliseen:+19 960
 

Andrius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Saksa
a) ”Tuleeko Suomeen uusia virus-variantteja, joita on maailmalla?”
b) ”Halutaanko tämä estää?”
c) ”Miten tämä voidaan estää?”
d) ”Millä hinnalla tämä voidaan estää?”

Jos asian purkaisi näin, ja ilman q-anonia tai muuta höpöä vastaukset ovat:

a) tietenkin (vääräleuka voisi todeta että eipä tähän taidettu uskoa, mutta siihen en tässä otakantaa; yritän purkaa argumentaatiota osiin)

b) tietenkin
Ja sitten tulevat (c) ja (d) .

C) sinällänsä on hyvin yksinkertainen; kukaan ei pääse maahan. Mutta jos c niin d taita olla aika iso.
Tässä ehkä alkua keskustelulle...
 

okkim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Käppärät

"Aletaan olemaan siinä ison kansallisen kysymyksen äärellä, että aikovatko suomalaiset tämän hoitaa" - Krista Kiuru

Kyllä tämä niin tuntuu hyvältä näin kansalaisena että itseäni syytetään. Hmph.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Koronatartuntojen määrissä on tavoitettu pandemia-ajan ennätyslukuja Varsinais-Suomessa. Tiistaina ilmoitettiin ennätykselliset 112 uutta koronavirustartuntatapausta, ja keskiviikkoon mennessä noin 5753 koronavirustapausta.

– Nyt ei enää huudeta sutta vaan ovella huutaa susilauma, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä vertaa.

Kun viralliseen, 112 tartuntaan lisätään yksityisen puolen testitulokset, tartuntoja oli 123.

– Alustavasti jopa 70 prosenttia maakunnan tartunnoista on muuntovirusta, joka ei ole meille yllätys. Viime viikolla muuntoviruksen osuus oli jo 50 prosenttia, ja se valtaa tilaa perinteiseltä virukselta. Turun alueella osuus on vielä korkeampi. Tämä on kuin hippaa, ja muuntoviruksen käsi ehtii koskettaa useampia, Pietilä toteaa.
----
– Nyt on todella tärkeätä, että ihmiset ottavat tämän tilanteen vakavasti, tekevät etätyötä jos vaan on mahdollista, pesevät kätensä ja käyttävät maskia. Sosiaaliset kontaktit on vähennettävä minimiin, johtajaylilääkäri Pietilä vetoaa.
----
Keskiviikkoaamulla sairaalahoidossa Tyksissä oli kahdeksan koronapotilasta.

– Kaikki tunnusluvut ovat nyt punaisella. Nyt lähdetään tartunnoissa ylöspäin ja lujaa.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
"Aletaan olemaan siinä ison kansallisen kysymyksen äärellä, että aikovatko suomalaiset tämän hoitaa" - Krista Kiuru
Jospa tämä synkkä ja veltto demari lopettaisi suomalaisten jatkuvan syyttelyn ja syyllistämisen. Mitenkäs ne rajatestaukset ja rokotukset ovat oikein sujuneet Krista ja muu hallitus sekä THL? Hyvin - vai niin - meidän vika taas kerran.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vittu mitä uutisointia, ei pitäisi ajaa noihin miinoihin mitä toi Savonlinnan bussirypäs oli. Käytännössä tässä ajoi tämänkin ketjun valveutuneimmat samaan miinaan. Hyvin pelattu IS.

Tästä Iisalmen kuviosta on ristiriitaiset fiilikset, toisaalta kaikenlainen piittaamattomuus ärsyttää ja tahallinen vaarantaminen on erittäin törkeää. Mutta kyllä tuo kuvan julkaiseminen ja tuo video on vähintäänkin häiritsevää tässä maassa. Mutta tunneminä olisi antanut pamppua.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä

"Aletaan olemaan siinä ison kansallisen kysymyksen äärellä, että aikovatko suomalaiset tämän hoitaa" - Krista Kiuru

Kyllä tämä niin tuntuu hyvältä näin kansalaisena että itseäni syytetään. Hmph.

Kyllä tämän kävelevän katasrofin kannattaisi pitää naamansa ummessa. Mites ne rajatestaukset, karanteenit, rokotteiden hankinta jne. jne. Hoitaisi saatana oman tonttinsa kunnolla ja sen jälkeen syyttäisi kansaa, joka yrittää tätä uskomattoman sekavaa ohjeistusta
noudattaa.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En ole koskaan ikinä missään aloittanut tappelua tms. mutta nyt voisin. Se kun meni flunssassa bussiin ja pisteli vähän eteläafrikkalaista varianttia eteenpäin savonlinnassa, ni vois kyllä tehdä jotain mitä ehkä saattaisi katua...ehkä.

No, onhan täälläkin kerrottu viime aikoina, että maski on vain jäniksenkäpälän kaltainen talismaani, ja joskus sitä, kuinka maskin käyttäjät ovat vain panikoijia, että...

Itse toivoisin tämän avaavan silmät monelta maskidenialistilta. Sitä se ei kuitenkaan tule tekemään, koska 1. ei ole varmaa todistetta siitä, että maskiton henkilö aiheutti tuon joukkotartunnan ja 2. maskin käyttö on vain suositus.

Jälkimmäinen on näin yleisesti ottaen aika lailla synonyymi sille, että joillain ihmisillä on oikeus tulla hengitystieoireisena ilman maskia tartuttamaan muita, koska oma mukavuudenhalu (ilman maskia oleminen) ajaa muiden terveyden edelle. Mikäli kyseinen henkilö ei voinut käyttää maskia terveydellisistä syistä, tuo yllä oleva ei päde häneen. Häntä voi syyttää vain siitä, että lähti sairaana bussiin.

Alkaa aidosti vituttaa. Moni on aidosti huolissaan tästä sairaudesta ja on siksi katsonut parhaaksi noudattaa rajoituksia ja suosituksia mahdollisimman hyvin. Seurauksena on toki väliaikainen lasku elämänlaadussa, mutta vastaavasti parantunut turvallisuuden tunne. Sitten meillä on näitä ihmisiä, jotka kokevat olevansa suositusten yläpuolella. Ja heidän vastuuttoman käyttäytymisensä takia tämän ensimmäisen ryhmän ponnistelut voivat vesittyä...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
a) ”Tuleeko Suomeen uusia virus-variantteja, joita on maailmalla?”
b) ”Halutaanko tämä estää?”
c) ”Miten tämä voidaan estää?”
d) ”Millä hinnalla tämä voidaan estää?”

Jos asian purkaisi näin, ja ilman q-anonia tai muuta höpöä vastaukset ovat:

a) tietenkin (vääräleuka voisi todeta että eipä tähän taidettu uskoa, mutta siihen en tässä otakantaa; yritän purkaa argumentaatiota osiin)

b) tietenkin
Ja sitten tulevat (c) ja (d) .

C) sinällänsä on hyvin yksinkertainen; kukaan ei pääse maahan. Mutta jos c niin d taita olla aika iso.
Tässä ehkä alkua keskustelulle...

Sitten voidaan myös pohtia, että jos vastataan b-kohtaan "ei", niin sen seurauksena tuleva hintalappu saattaa olla >> d.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös