Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 029 721
  • 81 135

Vepa

Jäsen
Mielestäni uusimaalaisia on nyt turha lähteä syyllistämään koko maan tartuttajina. Varsinkin kun Länsi-Pohjassa on toiseksi eniten tartuntoja tällä hetkellä. Miksi siellä ei eristetä ihmisiä? Kaikki me ollaan nyt samassa veneessä tämän taudin kanssa. Nyt pitäisi lopettaa tämä kyräily ja yhdessä toimia pandemian torjumiseksi. Kyllä tästä vielä selvitään, kun muutama viikko vielä jaksetaan.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Tällaisen ajan keskellä en ihmettele yhtään miten fasistit nousivat saksassa aikanaan valtaan noin sata vuotta sitten ja Orbán viime viikolla... osa ihmisistä odottaa ja kaipaa jotain isoa auktoriteettiä mikä tekisi oikeat päätökset heidän puolestaan ja rajoittaisi mm. liikkumisvapautta niin ettei edes vessaan mennä. Ollaan jo historiallisen kovassa kontrollissa ja osa huutaa hallitukselle että ei riitä mihinkään (vaikka tuloksia nykyisestä on). Pelolla ja uutisten kautta vyöryvä kauhu aiheuttaa osassa ihmisiä silkkaa pelkoa (sama tapahtuu varmasti täällä), isoja tunteita ja luultavasti tiukka kaiken rajoitus koetaan oikeaksi tavaksi ratkaista tämä ongelma. Kun tämä kestänee vuoteen 2022-24, ihmiset ei oikeasti voi silti olla rajat suljettuna loputtomiin - oikea tapa on kasvattaa tehohoidon kapasiteetti 10x kokoiseksi ja panostaa rokotteen kehittämlseen.

Tämä siis irrallaan turhasta liikkumisesta ja eri alueiden eristämisistä. Tähän sen verran että joku isompi maa saattaisi kokeilla tuote eri kaupunkien eristämistä ja tiettyjen yksiköiden rakentamista mitkä olisi erossa toisissaan ja turvassa saastumiselta. Käytännössä tää on silti mahdoton ajatus.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Tässä kun lukee mitä ihmiset kirjoittaa niin olen tullut siihen tulokseen että Suomessa ei ole mitään hätää. Se on ihan sama mitä palstaa lukee, niin kaikki on sitä mieltä että nyt pitää varoa. Jotkut on enemmän paniikissa kuin muut, mutta se yhteinen nimittäjä on se että varovaisia ollaan. Se riittää.

Itse olin alkuun aivan paniikissa, ja vitutti lukea kun joku oli jopa uskaltanut lähteä kauppaan ostamaan seiskaa. Eikö jengi ymmärrä että kaupasta pitää näinä aikoina ostaa vain vessapaperia ja ruokaa? Nyt kun on vähän saanut miettiä asioita rauhassa niin täällä ei taida olla yhtään ainuttakaan ihmistä joka ei olisi vähentänyt omaa sosiaalista elämää about kymmenkertaisesti?

Minun tilanne on se, että vaikka alkaisin soittelemaan kavereille että tulkaa pojat kaljalle, niin todennäköisesti kaikki jäisi mieluummin kotiin. Koska korona. Jos sieltä nyt joku yksittäinen haluaisi tulla niin ei voisi millään tavalla sanoa että prkl, me suomalaiset ei seurata ohjeita.

Otetaan nyt ihan rauhallisesti. Jos joku joka on istunut kuukauden kotona etätöissä haluaa vaihtaa maisemaa niin ei tässä käy mitenkään. Eläkeläisistä puhumattakaan. Jatketaan me muut sillä linjalla ettei mennä edes kaverin luo jos pyytää kaljalle. Eiköhän me sillä taklata tätä ensimmäistä aaltoa melko helposti.

Edit. Ettei nyt joku näsäviisas pääse sanomaan ettei ole vähentänyt kontakteja, koska niitä ei ole ennenkään ollut niin good for you. Pysy jatkossakin kotona! (hymiö)
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Mielestäni uusimaalaisia on nyt turha lähteä syyllistämään koko maan tartuttajina. Varsinkin kun Länsi-Pohjassa on toiseksi eniten tartuntoja tällä hetkellä. Miksi siellä ei eristetä ihmisiä? Kaikki me ollaan nyt samassa veneessä tämän taudin kanssa. Nyt pitäisi lopettaa tämä kyräily ja yhdessä toimia pandemian torjumiseksi. Kyllä tästä vielä selvitään, kun muutama viikko vielä jaksetaan.

En halua lainkaan syyllistää uusimaalaisia enkä mitään helvetintautistaspedelinkoa maalata, mutta koen välttämättömäksi suhteellistaa:
Kuinka paljon ihmisiä asustaa Länsi-Pohjan alueella?
Kuinka monta siellä asuvaa sinä tunnet eli omaatko suhteita sinne? Minä en tunne ketään, joten en usko suunnatonta ihmisliikemäärää tuolta kehittyvän muuhun suuntaan kuin Ruotsiin.
Oletko aikeissa matkustaa Länsi-Pohjaan? Oletan nimittäin ettet ole siellä nyt. Tuskin montaakaan suomalaista kiinnostaa matkustaa sinne paitsi rajaa kokeilevia nuuskanhamstraajia.

Eihän tässä Uudenmaan avauksessa ole mitään ongelmaa mikäli mökkeilijät menevät mökeilleen ja kenellkään muulla ei tule mieleenkään lähteä sukuloimaan lande-Suomeen, tai tapaamaan kavereitaan. Näitä muutamaa kymmentätuhatta tyyppiä ympäri maata, näin nopeasti heitettynä.
Kaipa kauko-linjabiilivuorot pidetään minimissä ja VR ei lisää vaunuja eikä vuorojakaan, suuntaan tai toiseen.

Toivottavasti ne jotkut oululaiset älykääpiöt ajavat Uudenmaan rajalle katsomaan onko rajamuodollisuudet jo purettu.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tulkoon tämä FTn Chris Gilesin nostama kuvaaja huomioitavaksi täälläkin:

Käppyröinnin tekijä on joku Lasse Simonsen, tanskalainen tilastotieteilijän planttu eli kai sitten huomion hakuinen kloppi.

Muistaakseni muuten jostain luin, että Suomessa kausittaiseen influenssaan kuoli yllättävän vähän väestämmä tällä seasonilla.
Koska ihmiset pesivät käsiään enemmän.
 
Suosikkijoukkue
KK
Jep. Esim. HUS:n potilasmäärät ovat kehittyneet jotakuinkin THL:n lievimmän ennusteen mukaisesti ja nyt hieman jo ennakoidaan, että tuokin ennuste olisi yläkanttiin (linkit - ikävä kyllä - Iltalehteen).

Jos asiaa arvioi mitenkään kohkaamatta ja öyhöttämättä, epidemian kehitys Suomessa on koko ajan näyttänyt siltä, että homma on ihan hyvin hanskassa eikä se näytä olevan siitä mihinkään karkaamassakaan. Asiantuntijoiden arvioihin pohjautuvat, hallituksen päättämät rajoitustoimet vaikuttavat ollevan oikean laajuisia ja tehokkaita.

THL:ää ja viranomaisia on nyt vain muotia haukkua, kun se yksikin tyyppi niisti lehdistötilaisuudessa.

Täällä Itävallassa näyttäisi vahvasti siltä, että tautihuippu on ohitettu jo yli kaksi viikkoa sitten (Amtliches Dashboard COVID19). Vaikka rajoitukset ovat täällä olleet selkeästi tiukempia, en - näin maallikkona - näe, että Suomessakaan tuo tautihuippu mihinkään kesään asti venyisi. Suomeen epidemia ei tullut samalla tavalla "räjähdyksenä", kuin tänne. Itävallassa on paljon talvisen massaturismin alueita ja muutenkin rajat ylittävää liikennettä on sijainnin takia merkittävästi enemmän. Lisäksi Suomi on Keski-Euroopan maihin verrattuna erittäin harvaan asuttu maa. Kaikki nämä asiat tekevät Suomen tilanteesta huomattavasti helpomman.

Mikään ei edelleenkään mielestäni viittaa mihinkään epidemiakatastrofiin ainakaan tämän "ensimmäisen aallon" osalta.
Tästä tulikin mieleeni, että olisiko se laumaimmuniteetti sittenkin kiikarissa. Nythän käyrät toteutumasta ovat lähteneet osassa maata tai ovat lähdössä laskuun. Avataanko Uudenmaan rajat tahallaan, että saisimme todellakin sen tartuntahuipun saavutetuksi jossain vaiheessa? Rokotteeseen menee vielä aikaa ja ehkä tutkijat ovat todenneet, että tätä menoa homma tulee kestämään liian pitkään. Eli nyt avataan rajat, jos tuntuu, että terveyshuolto ylikuormittuu, laitetaan uudelleen rajoituksia. Tämä vain tällaista pohdintaa bisse ja blossi päissään.

Toivottavasti joku edes tajusi mitä ajoin takaa.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Mukavaa nähdä, että muitakin samalla tavalla ajattelevia on. Siis Suomessa. Luotan edelleen siihen, että ruotsalaiset ovat ajatelleet asiaa pidemmälle kuin suomalaiset. Taasko päästään itkemään kuinka sveduilla menee paremmin kuin suomalaisilla. Se vitun kolmas erä usein ratkaisee...
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Soininvaaran kirjoitus oli hyvä, kun verrataan Suomen ja Ruotsin mallia epidemian torjunnassa. Tietenkään kukaan ei voi vielä tietää, kumpi tulee olemaan parempi. Huonossa tapauksessa immuniteetti kestää vuoden ja mikäli ei saada rokotetta riittävän ajoissa, niin Ruotsissa iskee ensi vuonna yhtä paha epidemia uudelleen. Toisaalta, jos Suomi taistelee jatkuvasti talouden ollessa suljettuna, tulee Suomelle tästä valtava lasku, joka on todella vaikea kestää.

Niin moni asia on arvailun varassa, että kukaan ei voi varmasti ennustaa sitä parasta mallia. Tietyllä tavalla olen Suomen mallin kannalla toivoen rokotteen valmistuvan yllättävän nopeasti ja antavan sitä kautta suojan ennakoitua nopeammin.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Olisihan k


Uudellamaalla asuva kaveri kävi mökkireissullaan Uudellamaalla olevalla huoltoasemalla, joi kaffeet ja teki loton. Tämäkö oli se uutinen?
Nyt kannattais ehkä sitä maantietoa tai kartanlukutaitoa kerrata. @Tombe76
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
No en mene. Toukokuussa joo, pitäköön velimies omaa toimistoaan siellä siihen asti. Mut hän ei olekaan uusmaalainen.

Muistakaa velmiehen kanssa, social distancing. Älkääkä menkö tyhjentämään paikallisten junttien kauppoja.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Muistakaa velmiehen kanssa, social distancing. Älkääkä menkö tyhjentämään paikallisten junttien kauppoja.
Ei. Ne hirvens....laiset meni ostamaan jostain tur....laisessa kaupassa.. Ettei kunnon ihmisiä saastutettu. Ison Audin takakonttiin kun mahtuu paljon. Muutkin kun vaimo ja kaksi jälkikasvua.
 
Viimeksi muokattu:

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Muista kuitenkin, että tämän kriisin jälkeen uutisten kestoaiheiksi nousevat:

- Kreikan pakolaistulvat
- Eurokriisin jatko-osa yheisvastuine (Espanja, Italia)
- Suomen sakkaava vienti koronakriisin jälkeen.
- Pahin massatyöttömyys sitten 90-luvun laman
- Jne jne..

Oletko valmis?

*hymiö*

Tuohon voidaan lisätä myös seuraavat:

- kuinka massatyöttömyys on ay-liikkeen syytä
-kuinka viennin sakkaaminen on ay-liikkeen ja ammattiliittojen verovapauden syytä
- kuinka oikeastaan koko koronahässäkkä on ay-liikkeen syytä
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Ei. Ne hirvens....laiset meni ostamaan jostain tur....laisessa kaupassa.. Ettei kunnon ihmisiä saastutettu. Ison Audin takakonttiin kun mahtuu paljon. Muutkin kun vaimo ja kaksi jälkikasvua.

No voi juma. Toivottavasti muisti vessapaperit kanssa.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Espanjassa on tähän asti testattu väkimäärään suhteutettuna noin 1,5-kertaisesti Suomeen verrattuna.

Tartuntoja onkin sitten 5- ja kuolemia 30-kertainen määrä.
Kylläkyllä, väkimäärään sitä ja tätä. Tätä perus media jargonia mitä THL ja muut viljelevät. Asioita millä pönkitetään Suomea ja nostetaan jalustalle maita joissa ollaan "pahemmassa tilanteessa tällä hetkellä".

Etkö lukenut mitä kirjoitin? Silti suhteessa Espanjassa on testattujen osalta tartunnan saaneita vain n. 3% enemmän kuin mitä Suomen altistus luku on tällä hetkellä. Spain 10,55% / Finland 7,11%.

Ajattele jos Suomi testaisi Espanjan tahtiin. Meillä olisi testattuja tällä hetkellä se 1,2 miljoonaa josta
altistusprosentin (7,11%) mukaisesti tartunnan saaneita olisi 85 320 ja kuolleita n. 1900.

Suomi tulee myös lisäämään testattavien määrää lähi vuorokausina/viikkoina, jolloin koronaviruspotilaita tulee tarttumaan haravaan yhä enemmän ja enemmän. Suomea muuhun eurooppaan on turha verrata nykyisellä testaus tahdilla. Altistusluvulla voidaan ylläpitää kokonaistartunnan saaneiden määrää vuorokausittain ja seurata sitä mihin täällä taudin kanssa olla menossa.

THL ja hallitus linjasi että Suomessakin voi pahimmillaan sairastua jopa 35% koronaan. Tähän peilaten Suomen tilanne on parantunut huimasti maaliskuusta ja luku tällä hetkellä "vain" tuo 7,11%. Toki tämä vain 50 000 ihmisen otannalla.

Nykyisellä altistusluvullakin Suomessa sairastuisi koronaan yli 350 000 ihmistä ja kuolemia tulisi 7 700.

Ymmärrätkö/ymmärrätkö pointtini? Tartuntojen määrä voi heitellä, mutta ratkaisevin on kokonaistestattujen määrä suhteessa tartunnan saaneisiin, joka määrittelee Suomen linjaukset sekä tulevan strategian tämän asian hoidossa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
No voi juma. Toivottavasti muisti vessapaperit kanssa.
Ei tarvittu, sitä vein uuden vuoden kunniaksi tulevan loppiaisen yli.
Tätikin kuuli. Merimiehen huvilallani.
 
Viimeksi muokattu:

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Eikös Pukaro ole Uudellamaalla?
Taitaa olla. Mutta alkuperäisessä maininnassa ainakin luki, että tyyppi oli menossa mökilleen Voikoskelle. Ja se on jo varsin etäällä Uudestamaasta, Etelä-Savon ja Kymenlaakson rajalla. Vai onko Uudellamaallakin paikka nimeltä Voikoski?
 

Undrafted

Jäsen
Taitaa olla. Mutta alkuperäisessä maininnassa ainakin luki, että tyyppi oli menossa mökilleen Voikoskelle. Ja se on jo varsin etäällä Uudestamaasta, Etelä-Savon ja Kymenlaakson rajalla. Vai onko Uudellamaallakin paikka nimeltä Voikoski?
Osahan koki ongelmaksi sen huoltoasemalla pysähtymisen mm. loton takia. ihminen siis lähti Uudeltamaalta, pysähtyi Uudellamaalla ja ehken sitten jatkoi mökille poikkeamatta muualla. Tätähän moni on suunnitellut ja Uudenmaan ulkopuolella ihmiset tehneet ongelmitta viime viikkoina, toki vastoin hallituksen suosituksia.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Intendentti Thomas Lilleyn mielenkiintoinen haastattelu lepakoista. Jutussa muun muassa mainitaan miksi lepakoita ei kannata tuhota kaikkia, vaan ekosysteemi tarvitsee niitäkin eläimiä edelleen.

 

Pompino

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ai saatana, Kouvolan Sanomissa oli uutinen ensimmäisistä mökkeilijöistä. Porvoolainen Martti toimi esimerkillisesti

"Porvoolainen Martti Nurmivaara, 64, pysähtyi mökkimatkalla Pukaron Paronille kahville ja tekemään loton. Kurjalla säällä ei ollut oikein mitään tekemistä, joten hän päätti piipahtaa vaimonsa kanssa mökillä Voikoskella heti, kun se oli mahdollista.

– Minulla on tähän hyvä selitys. Emme jää mökille yöksi, vaan haemme vain peräkärryn pois, jotta pääsemme tekemään kevättöitä kotona, hän sanoo.

Pariskunta ei myöskään aio mennä mökkireissullaan asioimaan "kylille"."

Ja sitä lottoa ei voinut tehdä netissä kotona????
Porissa ja Porvoossa suurinpiirtein sama määrä tartuntoja. Toisessa paikassa suunnitellaan jääharjoittelua pienryhmissä, toisessa on saatanan saastainen uusmaalainen jättänyt loton. Valvottuun karanteenin tuo lottooja ja heti!
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Taitaa olla. Mutta alkuperäisessä maininnassa ainakin luki, että tyyppi oli menossa mökilleen Voikoskelle. Ja se on jo varsin etäällä Uudestamaasta, Etelä-Savon ja Kymenlaakson rajalla. Vai onko Uudellamaallakin paikka nimeltä Voikoski?
Osahan koki ongelmaksi sen huoltoasemalla pysähtymisen mm. loton takia. ihminen siis lähti Uudeltamaalta, pysähtyi Uudellamaalla ja ehken sitten jatkoi mökille poikkeamatta muualla. Tätähän moni on suunnitellut ja Uudenmaan ulkopuolella ihmiset tehneet ongelmitta viime viikkoina, toki vastoin hallituksen suosituksia.

Itse ei ollut tarkoitus ottaa mitenkään kantaa siihen kahvilla käymiseen tai loton tekemiseen, eikä myöskään mökille menoon, vaan lähinnä kommentoida maantieteellistä aspektia. Kun @Tombe76 kirjoitti alla olevan, niin päätin päteä ja nus... eikun viilata pilkkua ja todeta, että maantieteen osalta kommentti meni pieleen.

Uudellamaalla asuva kaveri kävi mökkireissullaan Uudellamaalla olevalla huoltoasemalla, joi kaffeet ja teki loton. Tämäkö oli se uutinen?

Mutta nytpä käsi pystyyn virheen merkiksi. Kun nyt tuon uudelleen luen, niin eihän Tombe76 tuossa mitenkään väitä, että mökki olisi Uudellamaalla. Tuossa todetaan, että Uudellamaalla oleva kaveri kävi Uudellamaalla olevalla huoltsikalla kahvilla. Ei siinä mitenkään väitetä, että mökkikin olisi Uudellamaalla. Käänsin itse virheellisesti tekstin päässäni sellaiseksi, että tuossa olisi lukenut Uudellamaalla asuva kaveri kävi Uudellamaalla kahvilla, kun oli menossa käymässä Uudellamaalla sijaitsevalla mökillään. Mutta kuten todettua, mökin sijantiin alkuperäinen viesti ei ottanut mitään kantaa.

Otan takkini ja menen nurkkaan häpeämään. Anteeksi @Tombe76 turha syytökseni maantieteellisestä osaamisestasi.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porissa ja Porvoossa suurinpiirtein sama määrä tartuntoja. Toisessa paikassa suunnitellaan jääharjoittelua pienryhmissä, toisessa on saatanan saastainen uusmaalainen jättänyt loton. Valvottuun karanteenin tuo lottooja ja heti!
Ei ainakaan harjoitella pienryhmissä ja miten Pori tähän asiaan liittyy. Pienistä jos halutaan herneet vetää nenään.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Voi helvetti on tosi vakavaa, kun kaveri Uudellamalla Pukarolla pysähtyi lottoamaan. Jeesus sentään. Ja henkilöhän toimi täysin vastuullisesti vain käymällä mökillään ja palatessaan muhkeiden HUS-palveluiden piiriin välittömästi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Voi helvetti on tosi vakavaa, kun kaveri Uudellamalla Pukarolla pysähtyi lottoamaan. Jeesus sentään. Ja henkilöhän toimi täysin vastuullisesti vain käymällä mökillään ja palatessaan muhkeiden HUS-palveluiden piiriin välittömästi.
Niinpä. Uskomatonta, että meillä on täällä jonkun Orwell tyyppisen maailman ja valvontakoneiston perään haikailijoita.

Epäilen, että saatoin itse asiassa tässä nielaista jonkun trollin syötin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ajattele jos Suomi testaisi Espanjan tahtiin. Meillä olisi testattuja tällä hetkellä se 1,2 miljoonaa josta
altistusprosentin (7,11%) mukaisesti tartunnan saaneita olisi 85 320 ja kuolleita n. 1900.
Olen vähän yksinkertainen ja haluaisin tähän tarkennusta. Tarkoitatko siis, että jos olisimme testanneet alusta lähtien esimerkiksi 10000 ihmistä päivässä, olisi meillä nyt moninkertainen määrä koronaan kuolleita ihmisiä? Onneksi jätettiin testaamatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös