Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 980 977
  • 81 131

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Jos tilanne näyttäisi meillä olevan hoitokapasiteetin rajoissa selvästi, ehdotan, että polkaisemme käyntiin näyttävän humanitäärisen avun projektin Karjalan alueelle.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Oikeasti sun oikeus ulinaan meni siinä vaiheessa romukoppaan kun se poikkeustila julistettiin, sen jälkeen muut sanoo mitä sinä teet ja sinä tottelet.
Juuri tätä, tai oikeastaan tämän välttämiseksi, varten perustuslaki on. Se takaa, että kansalaisten oikeudet toteutuvat myös poikkeusoloissa, eivätkä Sanna, Katri ja Li (puhumattakaan joistain muista poliittisista voimista) muuta tästä maasta diktatuuria. Ja minusta tästä tulee pitää kiinni.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Ei kyse ole oikeusvaltioperiaatteen puolustamisesta, vaan sinun henkilökohtaisesta ulinasta siitä kuinka ei saa rajoittaa ja kuinka se rikkoo sitä ja tätä. Oikeasti sun oikeus ulinaan meni siinä vaiheessa romukoppaan kun se poikkeustila julistettiin, sen jälkeen muut sanoo mitä sinä teet ja sinä tottelet. Tässä on se iso ero meidän välillä. Poikkeustilassa ei enää kysellä, vaan totellaan. .

No mitäs helvettiä täällä sitten ulistaan Uudenmaan avaamisesta? Eiköhän se olisi tässäkin tilanteessa vaan paras totella eikä kysellä syitä rajojen avaamiselle. Sinäkään et kuitenkaan (todennäköisesti) kokonaisuutta taudin leviämisestä tiedä täysin tarkasti.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Ei kyse ole oikeusvaltioperiaatteen puolustamisesta, vaan sinun henkilökohtaisesta ulinasta siitä kuinka ei saa rajoittaa ja kuinka se rikkoo sitä ja tätä. Oikeasti sun oikeus ulinaan meni siinä vaiheessa romukoppaan kun se poikkeustila julistettiin, sen jälkeen muut sanoo mitä sinä teet ja sinä tottelet. Tässä on se iso ero meidän välillä. Poikkeustilassa ei enää kysellä, vaan totellaan. Ennen sitä poikkeustilaa voidaan kysellä, onko sille oikeasti tarvetta ja millaiset valtuudet pitää eduskunnalla olla ennenkuin sellaisen saa julistaa. Sen jälkeen pitäisi vain toimia. Ei täällä olisi sotatilassakaan aikaa kysellä, että saako nyt joku viranomainen sinua komentaa vai ei kun perustuslaki. Diskuteeraamisen aika oli ja meni.

Meillä on eri käsitys siitä kumpi ulisee. Minä olen tyytyväinen kun uudenmaan eristys loppuu, ja sinä vaikutat ulisevan asiasta. Muut sanoo ja sinä tottelet.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Seikkaperäinen koronamuistio paljastaa: Näin monta tehohoitopaikkaa eri puolella Suomea on nyt Näin monta tehohoitopaikkaa eri puolella Suomea on nyt: seikkaperäinen koronamuistio paljastaa

Ei noita tehohoidon paikkoja hirveästi ole. Eli mihinkään isoihin heilahduksiin ei ole varaa. Monessa maakunnassa tehohoidon paikkoja on edelleen hyvin vähän. Saa nähdä miten käy, ainakaan mitään isoa rysäystä tuo ei kestä, eli rajoituksien purku pitää olla harkittua. Varsinkin, jos tartuntaketjut eivät ole tiedossa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Seiska "tietää" kertoa, että tämä Sarmaste laittoikin heti rahat likomaan, kun osti puolen miljoonan Bentleyn ja Porschen vielä kylkiäisiksi.

Kyllä kelpaa. Karavaani kulkee.
Loput meni HVK:n virkamiehille. Ai niin mutta eihän Suomessa ole onneksi korruptiota.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tästä ei ole erimielisyyttä. Kuitenkaan itse sulun vaikutusta on graafista mahdotonta löytää tai sitä, että johtuuko hiipuminen siitä että laumsimmuniteetti on ainakin Lombardia seudulla lähellä. Olen keskustelupalstoilta ymmärtänyt että pandemioiden aikayksikkö on "kaksi viikkoa" ja sulun asettamisesta kahden viikon päästä ei tapahtunut mitään kovin dramaattista. Sen takia sen vaikutuksia nähdäkseni yliarvioidaan tai jopa dramatisoidaan.

Itse asiassa - jos Wikipedian tietoihin on luottaminen - sulku asetettiin Lombardiaan 8.3. ja muuhun Italiaan 10.3.

Ja tuo tapausten keskiarvon huippu oli 24.3. Eli eikö tuo mene varsin hyvin tämän palstoillakin esitetyn kahden viikon aikaikkunaan?

On 8 March, Prime Minister Giuseppe Conte extended the quarantine lockdown to cover all the region of Lombardy and 14 other northern provinces.[87] On 10 March, Prime Minister Conte increased the quarantine lockdown to cover all of Italy, including travel restrictions and a ban on public gatherings.

Noin tuolla: 2020 coronavirus pandemic in Italy - Wikipedia
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Kelasin mielestäni huolellisesti ketjun loppua ja tässä Uudenmaan avaamisessa näköjään keskitytään vain mökkeilijöihin, joita en pidä suurena riskinä. Sen sijaan metropolissa on varmaan vieläkin paljon nuoria ihmisiä, ehkä hiljakkoin sinne muuttaneita opiskelijoita tai työtätekeviä, ehkä sinkkuja tai jopa nuoria perheellisiä.
Ja äiti on maakunnassa ollut huolissaan, "kuinka teillä menee siellä?".
No niin on raja taas auki ja äiti maanittelee, painostaa tulemaan käymään koska hänellä on huoli ja kova ikävä.
No, flikka/poikakin tuntee vielä kotikävää ja olishan se mukava piipahtaa tutussa luontoympäristössäkin (saako jäniksiä tai vaikka mettäkanoja metsästää tähän aikaan?) eli riski ei kohdistu pelkästään mökkikuntiin vaan kaikkialle, mistä on lähdetty etelään töihin.

lis: selvensin sen sijaan
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Itse asiassa - jos Wikipedian tietoihin on luottaminen - sulku asetettiin Lombardiaan 8.3. ja muuhun Italiaan 10.3.

Ja tuo tapausten keskiarvon huippu oli 24.3. Eli eikö tuo mene varsin hyvin tämän palstoillakin esitetyn kahden viikon aikaikkunaan?
Jos haluaa liukuvaa keskiarvoa käyttää, niin näin varmaan on. Jos taas graafia katsoo, niin tuon 24.3. jälkeen uusien tartuntojen määrä kasvoi vielä (uudestaan) eli graafissa oli aika selvä kuoppa tuona ajankohtana. Kuten sanottua graafia voi tulkita miten haluaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tässä amerikkalaistutkimuksessa on hyviä uutisia röökaajille: vastoin aiempia olettamuksia, korona ei välttämättä iske kovimmin tupakoitsijoihin. Reilu ylipaino on paljon pahempi juttu, korkean iän lisäksi

"Tupakointia on pidetty tähän saakka yhtenä merkittävänä riskitekijänä koronaviruksen aiheuttamaan vakavaan tautiin sairastumiselle. Tuoreen tutkimuksen mukaan tutkituista, sairaalahoitoon joutuneista potilaista oli tupakoitsijoita vain murto-osa – viisi prosenttia koko otoksesta. "

 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Munattomia päätöksiä. Oltiin niin jämäkkää rivistössä ja ensin laitettiin säppiin kaikki mahdollinen ja sitten suuret poliisivoimat valvomaan jotain Mäntsälän kunnan rajaa 24/7 vaikkei poliiseja tunnu riittävän edes perustyöhön ja juuri kun on joku punainen lanka löytymässä, niin pajatso tyhjennetään ja neuvotaan, että tyyliin että älkää siellä böndellä kaupassa käykö.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ai saatana, Kouvolan Sanomissa oli uutinen ensimmäisistä mökkeilijöistä. Porvoolainen Martti toimi esimerkillisesti

"Porvoolainen Martti Nurmivaara, 64, pysähtyi mökkimatkalla Pukaron Paronille kahville ja tekemään loton. Kurjalla säällä ei ollut oikein mitään tekemistä, joten hän päätti piipahtaa vaimonsa kanssa mökillä Voikoskella heti, kun se oli mahdollista.

– Minulla on tähän hyvä selitys. Emme jää mökille yöksi, vaan haemme vain peräkärryn pois, jotta pääsemme tekemään kevättöitä kotona, hän sanoo.

Pariskunta ei myöskään aio mennä mökkireissullaan asioimaan "kylille"."

Ja sitä lottoa ei voinut tehdä netissä kotona????
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
@arvee heitti hyviä pointteja. Toivottavasti ihmiset nyt malttaisi olla lähtemästä pois Uudeltamaalta samalla kun täältä Böndeltä ei rynnätä sinne katsomaan niitä kavereita vaan maltetaan pitää sitä yhteyttä muilla toimin kuin kasvotusten.
Maltetaan nyt muutama viikko tai pari kk niin tilanne on toivottavasti jo parempi
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Edelleen Italiassa pientä laskua eiliseen verrattuna sekä uusissa tartunnoissa että kuolemissa. Huomioonotettavaa on se, että tehohoidettavia on enää noin 3000, kun pahimmillaan määrä oli yli 4000. Se on nyt laskenut päivittäin jo viikon ajan. Missähän R0-luvussa mennään Italiassa tai etenkin Lombardiassa tällä hetkellä, onko mitään arvioita tullut vastaan?
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kukaan seurannut muuta kuin median paapomaa paskaa lähi viikkoina?
Suomessa todettujen koronavirusten määrä testattujen määrästä tällä hetkellä 7,0%.
Espanjassa vastaavaluku pyörii 10,5% korvilla.

Härkälandiassa hakataan topsia kansalaisten nenään yli 25 000 kertaa vuorokaudessa, silti prosentti on lähellä Suomen tasoa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos haluaa liukuvaa keskiarvoa käyttää, niin näin varmaan on. Jos taas graafia katsoo, niin tuon 24.3. jälkeen uusien tartuntojen määrä kasvoi vielä (uudestaan) eli graafissa oli aika selvä kuoppa tuona ajankohtana. Kuten sanottua graafia voi tulkita miten haluaa.

Juuri näin. Päiväkohtainen heilunta on voimakasta. Liukuva keskiarvo on minusta siksi paras, että se tasoittaa tuota heiluntaa, mikä voi johtua vaikka siitä, että jonkun kunnan näytteiden analysointi viivästyy päivällä. Tai jotkut laboratoriot käsittelevät näytteitä vain joka toinen päivä.

Joka tapauksessa, käytettiin liukuvaa keskiarvoa tai ei, niin huippu osui noille kohdille. Uusia tapauksia tuli nopeasti katsottuna eniten ilman keskiarvotusta 22.3., eli kaksi viikkoa Lombardian sulun jälkeen. Niitä tuli tuolloin hieman yli 6500.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ja sitä lottoa ei voinut tehdä netissä kotona????
Ihan kaiken rehellisyyden nimissä, niin saattaisin minäkin tehdä vastaavassa tilanteessa jotain lottorivin heittämiseen vertautuvaa. Koen, että pystyisin tekemään sen asettamatta ketään minkäänlaiseen vaaraan ja näin ollen menettämättä kansalaiskelpoisuuttani.

Aivan vitun sairasta, jos tämä menee siihen, että me ruvetaan jotain toisten loton tekemisiä kyttäämään. Kaveri haki mökiltään peräkärryn ja pysähtyi yhdelle huoltoasemalle. Taas kerran pitää toistaa, että suhteellisuudentaju hämärtyy joiltain ihmisiltä näinä aikoina huolestuttavasti.
 

Katsonvaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit LFC
Mulla on jo neljättä viikkoa kummallisia oireita. Kuumetta on enemmän kuin pientä lämpoä joka kolmas päivä. Yskää on ollut joka piäivä ajottain. Välillä keuhkot vetää, välillä ei. Uni on maistunut aivan ihmeellisellä tavalla, saatan nukkua 2/3 vuorokaudesta. Nukun vatsallani tai kyljelläni, joka ilmeisesti auttaa tähän tautiin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kaveri haki mökiltään peräkärryn ja pysähtyi yhdelle huoltoasemalle.

Menomatkalla, paluusta ei kirjoitettu. Olisi varmaan selvinnyt tuosta matkasta ilman pitstoppiakin

Samalla logiikalla baarit auki. Eikai se haittaa jos vain yhdellä käy?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kelasin mielestäni huolellisesti ketjun loppua ja tässä Uudenmaan avaamisessa näköjään keskitytään vain mökkeilijöihin, joita en pidä suurena riskinä. Sen metropolissa on varmaan vieläkin paljon nuoria ihmisiä, ehkä hiljakkoin sinne muuttaneita opiskelijoita tai työtätekeviä, ehkä sinkkuja tai jopa nuoria perheellisiä.
Ja äiti on maakunnassa ollut huolissaan, "kuinka teillä menee siellä?".
No niin on raja taas auki ja äiti maanittelee, painostaa tulemaan käymään koska hänellä on huoli ja kova ikävä.
No, flikka/poikakin tuntee vielä kotikävää ja olishan se mukava piipahtaa tutussa luontoympäristössäkin (saako jäniksiä tai vaikka mettäkanoja metsästää tähän aikaan?) eli riski ei kohdistu pelkästään mökkikuntiin vaan kaikkialle, mistä on lähdetty etelään töihin.
Menette metsästämään majavaa kuten itsekin suunnittelen tekeväni. Jäniksiä ja metsäkanoja ei saa tähän aikaan.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Onko tieteellisestä tai edes yleisesti hyväksyttyä määritelmää sille, mikä on "epidemiahuippu"?
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
THL:n arvioimassa tautihuipussa Uudellemaalle on kuukauden haitari, eiköhän se siihen jo osu

"THL:n 10.4. päivätyn ennusteen mukaan tautihuippu osuisi Uudellemaalle jo 26.4.–25.5. Vuodeosastopaikkojen huippu olisi 6.5.–4.6. ja tehohoidon huippu 12.5.–10.6. THL huomauttaa kuitenkin, että sairaanhoidon kuormituksen osalta ennustetta on tarkennettava."
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Menomatkalla, paluusta ei kirjoitettu. Olisi varmaan selvinnyt tuosta matkasta ilman pitstoppiakin
Mietihän nyt vielä uudestaan, mitä tuo mies tuossa sanoi. Hän pysähtyi huoltoasemalle kahville ja täytti yhden lottorivin. Matkan tarkoituksena oli vain käydä mökillä ja palata sieltä nopeasti takaisin.

Tämä korona voi vielä olla pitkäänkin meidän seuralaisemme. Me saadaan kansakuntana paljon enemmän mielenterveys- kuin koronapotilaita, jos me tälläisiin juttuihin ruvetaan pelihousujamme repimään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mietihän nyt vielä uudestaan, mitä tuo mies tuossa sanoi. Hän pysähtyi huoltoasemalle kahville ja täytti yhden lottorivin. Matkan tarkoituksena oli vain käydä mökillä ja palata sieltä nopeasti takaisin.

Niin tarkoitus oli hyvä ja hallituksen suosituksen mukainen mutta sitten meni (turhaan) pysähtymään huoltsikalle. Näitä piti nyt lähiviikot vielä välttää, joskus kesällä voi stoppeja tehdä ja ottaa ehkä parit kahvit siinä ABC:n terassilla auringonpaisteessa mutta nyt vielä pitäisi jaksaa muutama viikko välttää turhia pysähdyksiä. No tietysti jos Martti vetää nyt 7 oikein lotossa niin pyörrän sanani
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös